stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η Αθήνα των ονείρων μας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 65, 66, 67 ... 101, 102, 103  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Alexandros
Junior Member
Junior Member


Joined: 22 Dec 2005
Posts: 168
Location: ATHENS

PostPosted: Wed Mar 29, 2006 10:39 am    Post subject: Reply with quote

Προσωπικη μου γνωμη παντως ειναι οτι μετα και απο τους ολυμπιακους με το πρασινο στις γραμμες του τραμ τι βελτιωση των πεζοδρομιων και χωρων περιπατου διπλα απο την θαλλασα τα ωραια κτηρια ακομα κι αν δεν ειναι ουρανοξυστες (ελεος πια με αυτο το θεμα,λες και ολα ξεκινανε και τελειωνουν εκει) τις πολυτελεις μαρινες(αγ Κοσμας) τους φοινικες και τα τοσα υπερσυχρονα νεα γηπεδα δεν νομιζω οτι εχουμε να ζηλεψουμε σε κατι την παραλιακη του Τελ Αβιβ.Μαλλον το αντιθετο.Τουλαχιστον οσο μπορω να δω απο τις φωτο του humax.Αν για κατι μπορει να ειναι περηφανος ο Αθηναιος εκτος απο τα εργα ενωποιησης των αρχαιολογικων χωρων το ιστορικο κεντρο και καποια διασωθεντα νεοκλασσικα ειναι η παραλια της πολης.Οτι υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης και φυσικα υπαρχουν.Αν το ελληνικο ή εστω και ενα κομματι του γινοταν μητροπολιτικο παρκο αλα central park με ταυτοχρονη βυθηση του δρομου και ενοποιηση με την θαλλασα τοτε μαλλον και πολλες Ευρωπαικες πολεις θα επρεπε να ζηλευουν.Η παραλια μας ειναι μια χαρα.Αλλου θα πρεπει να νιωθουμε μειονεκτικα
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Wed Mar 29, 2006 10:54 am    Post subject: Reply with quote

1. Όσον αφορά την παραλιακή: Αδικες οι επικρίσεις, στην Αθήνα είναι μεν διαφορετική αλλά λίγο αν γίνουν σωστές επενδύσεις σατο θαλάσσιο μέτωπο θα δούμε μεγάλη διαφορά. ΟΧΙ κλάμπς, αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο και παρκαδόροι. Μιλάμε για σωστη ανάπλαση με αθλοπαιδιές κλπ κλπ. Αν δείτε μάλιστα το τι "παίζει" μεταξύ παλαιού και νέου φαλήρου ή το τι "αναξιοποίητο" δυναμικό ΄'εχει η "ριβιέρα της Αθήνας (ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν "αξιοποιήθηκε" ως τώρα ), άνετα στέλνει το Τελ-Αβιβ για γρούβες, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

2. Η Αθήνα μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα. Εκείνο της μεσογειακής πολης, της Ευρωπαϊκής μητρόπολης, του σύγχρονου highrise Business Centre, και δεν συμμαζεύεται. Άλλο πρόσωπο στυλ Santa Monica μπορεί να έχει η παραλιακή, άλλο πρόσωπο το κέντρο με την Ακρόπολη, και άλλο τα βόρεια προάστεια και η Λ. Κηφισού, και άλλο - Στύλ San Diego - Ναυτιλιακό κέντρο ο Πειραιας και η Δραπετσώνα.

Έχουμε Χρυσορυχείο στα χέρια μας και δεν το ξέρουμε... Αλλά όταν έχεις τους κυβερνώντες που έχεις εδώ και 30 και βάλε χρόνια τι περιμένεις; Αυτοι αντι να κοιτάνε τη χώρα τους κοιτάνε είτε πως θα τα αρπάξουνε, είτε πως θα υπονομέυσει ο ένας τον άλλον...

Οπότε η χωροταξία αντι να στηρίζεται σε σοβαρά δεδομένα, γίνεται απρογραμμάτιστα και φυσικά, η ανέγερση ψηλών κτιρίων για επιχειρήσεις προξενεί αναφυλαξία στους αρχιτέκτονες και πολιτικούς οι οποίοι θέλουν την Αθήνα να μοιάζει με μεγαλοχώρι...

Εγώ σας λέω αν πάτε στο Σουφλιά και ΄του δείξετε τη La Defence θα πάθει πολιτισμικό σόκ. Δεν μπορεί να φανταστεί, να διανοηθεί καν ο "Σαρακατσάνος" ότι είναι δυνατόν κάπου στον πλανήτη μας να υπάρχει κάτι τέτοιο... Evil or Very Mad

Αλλά και να τα έχει δεί, σου λέει που να τρέχεις τώρα...


Last edited by gm2263 on Wed Mar 29, 2006 11:24 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Alexandros
Junior Member
Junior Member


Joined: 22 Dec 2005
Posts: 168
Location: ATHENS

PostPosted: Wed Mar 29, 2006 11:13 am    Post subject: Reply with quote

gm2263 wrote:
Αν δείτε μάλιστα το τι "παίζει" μεταξύ παλαιού και νέου φαλήρου ή το τι "αναξιοποίητο" δυναμικό ΄'εχει η "ριβιέρα της Αθήνας (ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν "αξιοποιήθηκε" ως τώρα ), άνετα στέλνει το Τελ-Αβιβ για γρούβες, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.


Συμφωνω απολυτα!

gm2263 wrote:
Η Αθήνα μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα.


και ήδη έχει.Δυστηχως όμως ειναι ή του υψους ή του βαθους. Αντι για Palm springs η μια περιοχη και Chicago η αλλη ειναι Miami η μια(πχ Γλυφαδα κτλ) και απο την αλλη..... Santa Barbara(Αγια Βαρβαρα)! Confused


gm2263 wrote:
θέλουν την Αθήνα να μοιάζει με μεγαλοχώρι...


Δυστηχως θα συμφωνησω και εδω.

ΥΓ Συγνωμη που κανω quote το προηγουμενο post αλλα ηθελα να απαντησω στις συγκεκριμενες ακριβως προτασεις του κειμενου
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Fri Mar 31, 2006 3:29 pm    Post subject: Reply with quote

Η εφημεριδα ΜΕΤΡΟ τοιυ Λονδινου εχει καθε βδομαδα ενα αφιερωμα σε πολεις και χωρες του κοσμου. Σημερα διαλεξε την Αθηνα και τα σχολια ειναι θετικοτατα! (τελεια διαφημιση αν σκεφτει κανεις οτι οταν μπαινεις το πρωι στον tube πανω απο τους μισους επιβατες διαβαζουν την εφημεριδα.)

Το αρθρο εχει τιτλο "Gold standards" με την εξης ατακα να τον συνοδευει: "So you know the Greek capital? Think again. THe city has jumped through hoops to raise the bar". Συνοδευεται απο μια μεγαλη φωτογραφια της Αγορας και μια μικροτερη του τραμ (το οποιο οπως φαινεται πουλαει μουρη ασχετα αν αρκετοι κανουν το παν να το θαψουν-ονοματα δε (ξανα)λεμε Twisted Evil )

Το καλο ειναι οτι εδω και λιγες βδομαδες η εφημεριδα απεκτησε και ιστοτοπο, οποτε δε χρειαζεται να καθομαι να αντιγραφω!

http://www.metro.co.uk/escape/article.html?in_article_id=11404&in_page_id=5
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Fri Mar 31, 2006 5:47 pm    Post subject: Reply with quote

Α, καλά, περι ορέξεως κολοκυθόπιττα Twisted Evil

Χτες πήγα νωρίς το απόγευμα με το τραίνο στο "the mall" να δώ το V for Vendetta και "την άκουσα". Σύγχρονα τραίνα, ακρίβεια δευτερολέπτου ο προαστιακός, η απευθείας σύνδεση του εμπορικού κέντρου με τα ΜΜΜ, η θέα του ΟΑΚΑ από το εμπορικό κέντρο, ο φωτισμός του εμπορικού κέντρου.

Παιδιά, πράγματα αλλάζουν. Απλά, μου κάνει εντύπωση η ΛΥΣΣΑΛΕΑ αντίδραση ορισμένων. Θυμάμαι, έγραφε ο εκλεκτός Ιωάννης πριν από κάτι μήνες ότι το "the mall" αποτελεί παραβίαση ΟΛΩΝ των πολεοδομικών κανόνων της περιοχής. Το θέμα όμως δεν είναι η παραβίαση των νόμων αλλά ο παραλογισμός τους. Είναι δυνατόν σε εκείνο το σημείο να μην επιτρέπονται μεγάλα και ψηλά οικοδομήματα; Αν δε γίνουν εκεί, που θα γίνουν βρε παιδιά; Στην Ελλάδα το ξέρουμε ότι όλα απαγορεύονται για να επιτρέπονται στη ζούλα μόνο αν έχεις το "δόντι" που θέλει και αυτό το κατιτις του. Πόσο μακρυά μπορούμε να πάμε έτσι;

Το ξέρω ότι είναι ένα μεγάλο διασκεδαστήριο, ότι είναι εργοστάσιο ικανοποίησης νεοπλούτων, ότι, ότι, ότι, αλλά εγώ ευχαριστήθηκα και (ξανα)-εντυπωσιάστηκα. Όπως εντυπωσιάστηκα όταν είδα για πρώτη φορά τελειωμένη την Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Απλά, καλό είναι να μην σταματήσουμε την πρόοδο εδώ. Να πάρουμε μια ανάσα, ναι, αλλά ας μην σταματήσουμε...


Last edited by gm2263 on Sat Apr 01, 2006 9:52 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Fri Mar 31, 2006 7:46 pm    Post subject: Reply with quote

Ετσι ειναι οπως τα λες, φιλε Γρηγορη.

Humax, ακομα και δικιο να εχεις (που ειναι αρκετα πιθανο) η ουσια ειναι οτι το αρθρο αντικατοπτριζει την αληθεια (εκτος ισως το κομματι που λεει για την απομακρυνση των αφισων. Τελευταια φορα που διαβασα για το θεμα πριν 3-4 μηνες μιλαγανε για επαναφορα τους Evil or Very Mad ). Το σιγουρο ειναι οτι η εφημεριδα δε θα καταδεχοταν ποτε να δημοσιευσει ενα αρθρο του ΕΟΤ πριν 4-5 χρονια το οποιο θα μιλαγε για μια Αθηνα που εχει αλλαξει προσωπο και που αξιζει κανεις να την επισκεφθει για παραπανω απο μια μερα. Οποτε ΕΟΤ ξε-ΕΟΤ το αρθρο προσθεσε ενα ποντο στο ιματζ της πολης. Wink (Και αν ηταν ο ΕΟΤ, ενα μπραβο για την επιλογη του μεσου)
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 2392
Location: Naousa/Athens

PostPosted: Fri Mar 31, 2006 8:22 pm    Post subject: Reply with quote

Πήγα και εγώ εχθές στο mall,για πρώτη φορά.
Είναι κάτι που χρειαζόταν η Αθήνα,εδώ και χρόνια,και κατα την γνώμη μου χρειάζονται άλλα 2 ή 3 τέτοιου μεγέθους,για τις ανάγκες την πόλης.
Καμία σχέση με τα υπάρχοντα εμπορικά κέντρα,ούτε καν με το Attica.
Περιποιημένο,ομορφο και λειτουργικό.Στεναχωρήθηκα που δεν έχει ανοίξει ακόμα το Hooters.

Διαφωνώ με την άποψη περι "εργοστάσιου ικανοποίησης νεοπλούτων",δεν φταίει η επιχείρηση γι'αυτό αλλά οι πελάτες.Είμαι υπέρ της επιχείρησης που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις,όπως τα praktiker,τα IKEA κλπ.
Και αυτά περι θανάτου του εμποράκου κλπ είναι παπαρίτσες για ικανοποίηση του λαικού αισθήματος,ο πιο δυνατός επιβιώνει πάντα.

Edit¨μήπως τα τελευταία posts να μεταφερθούν στην ενότητα των εμπορικών κέντρων.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
wizard
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 468
Location: Athens & UK

PostPosted: Fri Mar 31, 2006 11:24 pm    Post subject: Reply with quote

Ολα τα λεφτά είναι η τεράστια αίθουσα του village. Η απατεωνιά είναι πως βγαίνουν τσάρκα οι %^#^# και γράφουν 500 αυτοκίνητα μια στις τόσες ώστε να σε αναγκάσουν να το βάλεις στο γκαράζ.. Αλλά ας μην πω περισσότερα για
το Μαρούσι και το δήμαρχό του... Mad
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
g3orge
Full Member
Full Member


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 333
Location: Middlesbrough

PostPosted: Sat Apr 01, 2006 4:19 am    Post subject: Reply with quote

Γιατί να μην γράφουν εάν το αυτοκίνητο είναι παράνομα παρκαρισμένο; Έχουμε μπερδέψει τα φυσιολογικά μου φαίνεται... Άλλωστε το Mall σου προσφέρει parking και τη δυνατότητα να πας με το τρένο. Μακάρι να έγραφαν σε όλη την Αθήνα και τους γύρω δήμους τους "παράνομους" και σίγουρα θα πλησίαζε περισσότερο στην "Αθήνα των ονείρων μας"...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sat Apr 01, 2006 9:40 am    Post subject: Reply with quote

Βρε ας γραφουν αρκεί να μην είναι επιλεκτικό το γράψιμο. ΠΧ, άπαντες οι "παλιοί" γνωρίζουμε ότι με τις πρώτες ανοιξιάτικες λιακάδες, πολλά χρόνια τώρα, δεν ξέρω γιατι, φταίνε οι "φουσκοδεντριές" του Μάρτη και του Απρίλη φαίνεται, τα "οργανα" βγαίνουν παγανιά και όποιον πάρει ο χάρος, μηχανάκια, αυτοκίνητα, κλπ κλπ. Γι' αυτο προσέχετε, ειδικά τούτες τις μέρες.

Όσον αφορά τις κατασκευες τύπου "the mall" καλές είναι εφόσον συντείνουν στην μητροπολιτική "αστικότητα" της Αθήνας και δεν βλέπεις αυτο το φαινόμενο να είναι τα μαγαζιά στο δρόμο, τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα με τα "μια στιγμή ερχομαι" αλάρμ να αναβοσβήνουν και δε συμμαζεύεται. Βέβαια, δεν αρκεί μια πόλη να έχει μόνο εμπορικά κέντρα και διασκεδαστήρια, αλλά, όπως και στην περίπτωση του μουσείου της Ακρόπολης, μπορούμε να πούμε ότι είναι αυτο που θα λέγαμε "κάτι που έλειπε" από την Αθήνα. Ναί, θέλει 5-6 τέτοια ακόμα να κλείσει ο κύκλος τους αν και, αν αρχίσει τέτοια φάση, δύσκολα κλείνει... Αλλά τι να κάνουμε βρε παιδιά, με εκνευρίζει από την άλλη και αυτή η μανία να μετατρέψουμε την Αθήνα σε Ορεστειάδα. Άλλες κλίμακες, άλλα μεγέθη, άλλες λειτουργίες. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι το να προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις τάσεις των παρόντων λειτουργικών μεγεθών χωρίς να τραυματήσουμε και άλλο την πόλη. Καλύτερα κάμποσοι ουρανοξύστες στο Μαρούσι, τον Ελαιώνα, τον Κηφισό, με τα γκαζόν και τις παρκάρες τους, παρά και άλλα κυβάκια, πήξιμο, και δε συμμαζεύεται. Και ας είναι η Πειραιώς, με νεοκλασσικά με εναλλαγές με κατασκευες σαν τον Ελληνικό κόσμο (Τα γράφω και τα ξαναγραφω μήπως και τα ακούσει κάποιος αρμόδιος). Και από το 2010 και εκείθεν, ας αρχίσουμε σιγά-σιγά να σκεφτόμαστε και άλλες επεμβάσεις για το κέντρο τηε πόλης εκεί κατα πατησίων και Κυψέλη μεριά...

Το πρόβλημα δεν είναι τα ύψη αλλά η σταχανοβιστική ισοπέδωση των πάντων, όλα πενταόροφα, όλα σωμόν μεζονέτες, όλα γυάλινα κυβάκια με την αίθουσα συσκέψεων απέναντι από την κρεβατοκάμαρα του γείτωνα. Και φυσικά, σεβαστό δικαίωμα αλλά υπό κατάχρηση, ο κάθε πικραμένος (γιατι πολλές φορές περι αυτού πρόκειται) να μπορεί να σταματάει τα πάντα επειδή ξύπνησε στραβά, ενώ οι απηυδισμένοι κατασκευαστές με τους ηλίθιους νόμους (ξεκαθαρίζω: τους συγκεκριμένους νόμους που είναι ηλίθιοι, όχι ότι οι νόμοι είναι ηλίθιοι γενικώς...) να προσπαθούν να "κλέψουν στο ζύγι" να "βγάλουν τετραγωνικά" σαν τους τελευταίους απατεωνίσκους της λαϊκής.

Εκεί καταντήσαμε...
Back to top
View user's profile Send private message
wizard
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 468
Location: Athens & UK

PostPosted: Tue Apr 04, 2006 3:02 pm    Post subject: Reply with quote

g3orge wrote:
Γιατί να μην γράφουν εάν το αυτοκίνητο είναι παράνομα παρκαρισμένο; Έχουμε μπερδέψει τα φυσιολογικά μου φαίνεται... Άλλωστε το Mall σου προσφέρει parking και τη δυνατότητα να πας με το τρένο. Μακάρι να έγραφαν σε όλη την Αθήνα και τους γύρω δήμους τους "παράνομους" και σίγουρα θα πλησίαζε περισσότερο στην "Αθήνα των ονείρων μας"...


Και αν εγώ δε γουστάρω να δώσω 3-5 ευρώ για πάρκινγκ και θέλω να το παρκάρω σε δρόμο που πριν γίνει το mall δεν υπήρχε κίτρινη γραμμή;

Αντε με τους απατεώνες που θα τους δικαιολογήσουμε κιόλας.. Δε τους έφτανε η απαγόρευση παρκαρίσματος σε όλο το κέντρο του Αμαρουσίου εκτός αν έχεις προπληρωνένη κάρτα, έχουν να γράφουν και 500 αυτοκίνητα στο Mall. Φαίνεται πως πρέπει να ξεχρεώσουν τα δάνεια για την αστεία πεζοδρόμηση σχεδόν όλων των δρόμων του Αμαρουσίου.. Αλλά ξέχασαν να μας πουν και ποιοι ανέλαβαν τα έργα.. Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Apr 04, 2006 5:15 pm    Post subject: Reply with quote

Δυστυχώς η εμμονή σε ανεξέλεγκτες και απρογραμμάτιστες πεζοδρομήσεις χωρίς καμια πρόβλεψη για θέσεις παρκαρίσματος και διευθέτησης των λειτουργιών της περιοχής που εφαρμόζονται, πάει πίσω στη δεκαετία του 80. Η κλασική εχθρότητα των εμπαθών δημοσίων υπαλλήλων, ιδίως μετά το 1981 που στη δημοσιοϋπαλληλική έχθρα κατα των ΙΧ προστέθηκε και εκείνη της αντικαπιταλιστικής υστερίας της οποιας το αντικείμενο μίσους ήταν το ότι το ΙΧ αποτελούσε ιδιαίτερης αξίας περιουσιακό στοιχεία άρα ο κάτοχος του ήταν καπιταλιστής και εχθρός του "λαού.

Έτσι, πολλοί δήμαρχοι αντι να κάνουν το καθήκον τους και να κάνουν σοβαρά έργα με κάποια στρατηγική και σε βάθος χρόνου, του ^$Ε$σαν στην πεζοδρόμηση, την παράλογη μονοδρόμηση και στα σαμαράκια και ξεμπέρδεψαν. Ελλειψη στρατηγικής (που θα πάνε τα αυτοκίνητα των περιοίκων των οποίων οι γειτονιές πεζοδρομούνται; ), παρτακισμός (κόψτε το λαιμό σας και΄εμείς να είμαστε καλά) και άγιος ο Θεός.

Βέβαια, υπάρχει και η λύση του "μητροπολιτικού" δήμου. Το θέμα όμως σε αυτή την περίπτωση είναι: Μήπως ο "μητροπολιτικός" δήμαρχος (ιδίως αν έχει ισχυρούς δεσμούς με μια ορισμένη παράταξη), αρχίσει μονίμως και "βισματώνει" ορισμένες περιοχές σε βάρος άλλων, ανάλογα με την προέλευση του;

Βαρειά η σκιά του Οθωμανικού παρελθόντος έστω και εκμοντερνισμένα μεταλλαγμένη. Και έχουμε 2006 γαμώτο μου, που θα πάει αυτο το πράγμα;


Last edited by gm2263 on Wed Apr 05, 2006 9:15 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
g3orge
Full Member
Full Member


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 333
Location: Middlesbrough

PostPosted: Tue Apr 04, 2006 7:15 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow wizard
Αν δεν "γουστάρεις" 4 ευρώ, δίνεις 70 λεπτά και παίρνεις το τρένο...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Apr 04, 2006 7:33 pm    Post subject: Reply with quote

Θα συμφωνήσω γιατι κι' εγώ είμαι οπαδός των ΜΜΜ, καθότι δεν είμαι μαζόχας. Το θέμα είναι: Είναι συνηθισμένη πρακτική να πληρώνεις πάρκινγκ σε ένα εμπορικό κέντρο αλλού στον κόσμο; Η είναι ένας έμμεσος τρόπος για να στρέφονται οι επισκέπτες στα ΜΜΜ; Και σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται με τα μαγαζιά που πωλούν "βαριά" εμπορεύματα και μην πάτε μακρυά, δε μιλάμε για οθόνες πλάσμα 42" αλλά ακόμα και για βιβλία, ή άλλα πράγματα. Λέμε ΙΧ και ΙΧ αλλά τα εμπορικά κέντρα στα προάστεια απανταχού της υφηλίου έχουν τεράστια πάρκινγκ.


Στο κάτω-κάτω, η διεκόλυνση είναι για τις αγορές βαριών αντικειμένων.
Ναι μεν τραίνα (και αν ξέρατε πόσες φορές έχω πάει νωρίς το απόγευμα να δω κινηματογράφο με το τραίνο τη στιγμή που στην Κηφισίας γίνεται της εκδιδόμενης επί χρήμασι γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα...), αλλά εδώ είναι κάπως ιδιόρρυθμη η κατάσταση


Last edited by gm2263 on Wed Apr 05, 2006 9:38 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Tue Apr 04, 2006 7:49 pm    Post subject: Reply with quote

Padws apo prwsopikh ebeiria edw sthn Agglia ta parking twn ektos kedrou Shopping centers prosferoun to parking sunhthws tsaba. Ta eborika ta opoia vriskode mesa sto city xtupane sta autia to parking (Bullring £2ph). Vevaia to parking tou eborikou to xrhsimopoioune kai polites pou den tha xrhsimopoihsoun to eboriko. Etsi kai alliws sto kedro uparxei padou h elenxomenh stathmeush ara apo thn stigmh pou apofasiseis na pareis to autokinito tha sou erthei panw katw to idio.
Back to top
View user's profile Send private message
g3orge
Full Member
Full Member


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 333
Location: Middlesbrough

PostPosted: Tue Apr 04, 2006 9:34 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτό ακριβώς θα έλεγα κι εγώ. Εκτός πόλης δωρεάν και μεγάλο parking, εντός πρέπει να πληρώσεις. Αλλά στην Αθήνα η τακτική που ακολουθεί το Mall είναι ένας καλός τρόπος να πιέσει τον κόσμο να συνηθίσει τα ΜΜΕ.

Καλή η ερώτηση για τα "βαριά" εμπορεύματα gm. Φαντάζομαι ότι τουλάχιστον για ηλεκτρονικά και άλλα είδη σπιτιού, θα υπάρχει παράδοση στο σπίτι.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
wizard
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 468
Location: Athens & UK

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 4:27 am    Post subject: Reply with quote

g3orge wrote:
Arrow wizard
Αν δεν "γουστάρεις" 4 ευρώ, δίνεις 70 λεπτά και παίρνεις το τρένο...


Εγώ δίνω 5.40€ για να πάω από Αττική οδό σε 7-8 λεπτά μιας και υπάρχει κόμβος 1' από το σπίτι μου και 3€+ για πάρκινγκ και δε με πειράζει αλλά καταλαβαίνω και αυτούς που δε θέλουν να τα δώσουν.. Rolling Eyes

Οσο για το ότι το mall το κάνει για να χρησιμοποιήσουν περισσότεροι τα ΜΜΜ, προφανώς αστειεύεσαι!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
savroulis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1632
Location: Athens, Greece

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 4:33 am    Post subject: Reply with quote

λέμε ..λέμε λέμε γιατο ΜΑLL και για το πάρκινγκ του και δεν ξέρω αν γνωρίζετε ότι απαγορεύει στις μοτοσυκλέτες να παρκάρουνε στο πάρκινγκ έναντι αντίτιμου....

όσο για το ότι χρεώνει το πάρκινγκ, καλά κάνει γιατι τα μισά Β.Π θα παρκάρανε εκεί για να πάρουνε το μετρό μετα..αλλά ας έδινε ειδικά κουπόνια στα μαγαζιά να δίνουνε σε όσους κάνουνε αγορά...πόσο μάλιστα σε αυτούς που ψωνίζουνε πλάσμα....(τόσοι πολλοί είναι άραγε??) Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 9:12 am    Post subject: Reply with quote

...αυτό για τα μισά ΒΠ είναι πετυχημένη παρατήρηση. Μπορεί αφ' εαυτού το συγκεκριμένο σημείο (ακόμα) να μην έχει πέραν του "the Mall" καμμιά άλλη κατασκευή για επιχειρηματική χρήση (αν και κατα πως φαίνεται η περιοχή θα "αξιοποιηθεί" με η χωρίς εισαγωγικά, μακάρι να γίνει καi κανένα ψηλούλι Cool ), αλλά κανένας δε μας εγγυάται ότι σε λίγα χρόνια δεν θα είναι μέρος μιας ευρύτερης επιχειρηματικής ζώνης εκεί κάτω, οπότε το πράγμα για τη χρέωση του Parking συζητιέται, χώρια φυσικά τη γειτνίαση με το διπλό σταθμό της νερατζιώτισσας.

Αχχχ τι να τα κάνω τα ΒΠ, βλέπεις δε μπορεί ο "Super-Dooper Inter-Galactic Accounts Manager" που του έχουν πέσει τα μαλλιά από το άγχος της δουλειάς να μην οδηγήσει το Cayenne trophy car στην Κηφισίας. Σου λέει με τα τόσα λούκια και το άγχος που τρωω θα πρέπει να πηγαίνω με την πλέμπα; Δε λέει, στο κάτω-κάτω τι σοϊ "manager" είμαι;

Πάντως ήδη από την άλλη πλευρά της Αττικής Οδού που είναι και κατοικίες ψιλογίνεται ένας μικρός χαμός από τα αυτοκίνητα και επιπλέον, από ότι βλέπω, το ωράριο του Προαστειακού είναι περιορισμένο (ας ανοίξουμε κουβέντα γι' αυτό στο σχετικό topic για τα ΜΜΜ) οπότε είναι φυσικό ότι οι "βραδυνοί" θα πηγαίνουν με τα αυτοκίνητα τους.

Η συγκεκριμένη περίπτωση εμπορικού κέντρου είναι κάπως ενδεικτική και για άλλα που θα ακολουθήσουν πάντως και ξέρετε κάτι; Λυπάμαι για το θάνατο του εμποράκου αλλά υπάρχει και μια άλλη διάσταση: Πολλές φορές το μικρομάγαζα δεν κλείνουν γιατι χρεωκοπούν αλλά γιατι κανένας δεν συνεχίζει τη δουλειά, ούτε τα παιδιά των μαγαζατόρων, ούτε οι συγγενείς. Από την άλλη, όταν στο Carrefour ή στο the Mall έχεις άπλετο πάρκινγκ, ακόμα και Σάββατο στις 13:00 το μεσημέρι γιατι να πας να διπλοπαρκάρεις στη "γειτωνιά" ιδίως τη στιγμή που μπορεί να έχεις να αγοράσεις πολλά πράγματα (νάναι καλά τα "παγκοσμιοποιημένα" ωράρια που κάνουν τις αγορές μεσοβδόμαδα σχεδόν αδύνατες για τον μέσο εργαζόμενο-είλωτα).

Το ένα φέρνει το άλλο... Δυστυχώς...
Back to top
View user's profile Send private message
g3orge
Full Member
Full Member


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 333
Location: Middlesbrough

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 12:05 pm    Post subject: Reply with quote

wizard wrote:

Οσο για το ότι το mall το κάνει για να χρησιμοποιήσουν περισσότεροι τα ΜΜΜ, προφανώς αστειεύεσαι!


Όχι, σε καμμιά περίπτωση δεν το κάνει το mall για να αναγκάσει περισσότερους να χρησιμοποιήσουν το τρένο. Απλά εννοούσα ότι λόγω της κατάστασης αυτής, θα αναγκαστούν ορισμένοι να πάρουν τα ΜΜΜ για να αποφύγουν να πληρώσουν parking.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 12:14 pm    Post subject: Reply with quote

εγώ πάντως περνw και MMM απλός επειδή είναι και πιο άνετο(ναι όντως είναι...!) να σας πω την αλήθεια...μπαίνεις κατευθείαν μέσα πάνω. ούτε,κίνηση,ούτε όπως λέτε πληρωμή, και είσαι...πρώτος!
Razz


σύμφωνη δε μένω μακριά οποτε χρειάζομαι λίγες στάσεις με τον ΗΣΑΠ. Αλλα πιστεύω για μένα και για παρόμοια σενάρια είναι πολύ καλή επιλογή.αν δεν έχεις και πολλά ψώνια ας πούμε...
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

Παιδιά μένω στου Παπάγου. Ε, λοιπον θα το πω ευθαρσώς: Οποιος δεν παίρνει τα ΜΜΜ για να πάει οπουδήποτε ενώ μπορεί και βολέυεται (όχι όταν πας να ψωνίσεις για την εβδομάδα) είναι... τι να πω, άσε μη βρίσω.. Ταχύτητα, άνεση, καθαριότητα. Η Αθήνα των ονείρων μας σε μερικά σημεία είναι παρούσα Smile
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

σε αυτό σύμφωνw, μπορεί να λέμε πως μιας και φτιάχτηκε τώρα το συγκρίνουμε με αλλα καινούρια λόγο αισθητικής κλπ. αλλα ότι περνάει συχνά και είναι καθαρό σύμφωνw. Ο ΗΣΑΠ μπορεί να αργεί αλλα και αυτός πεντακάθαρος είναι σε σχέση με κάτι metro έξω...

άσε που από κοσμοσυρροή σχεδόν πάντα είναι ok εκτος από πολύ κεντρικά σημεία. το να μη μπορείς να μπεις και να περιμένεις το επόμενο δε μου έχει τύχει πολλές φορες...στον ΗΣΑΠ ειδικά προς MALL όλο καθίσματα θα βρείς...
Back to top
View user's profile Send private message
Nameless
Senior Member
Senior Member


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 412

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 12:36 pm    Post subject: Reply with quote

@billy8181: Τι εννοείς με το 'Ο ΗΣΑΠ μπορεί να αργεί' ?? Η διέλευση από τους σταθμούς μετά την Ολυμπιάδα είναι πολύ συχνή. Αν εννοείς ότι η μέση ταχύτητά του είναι αργή, τότε συμφωνώ.

Όσο για τη κοσμοσυρροή, αυτή στο κέντρο έχει αρχίσει προ καιρού να γίνεται μεγάλο πρόβλημα στα ΜΜΜ-ΣΤ. Σαρδελοποίηση... (όμως αν έχεις το χρόνο να περιμένεις το επόμενο ή μεθεπόμενο δρομολόγιο συνήθως μπορείς να γλιτώσεις αυτά τα φαινόμενα!)
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Wed Apr 05, 2006 12:48 pm    Post subject: Reply with quote

φιλε για τον ησαπ εννοώ το δεύτερο προφανώς γιατί τα τρένα περνάνε αρκετά συχνά(2-3 άντε 5 λεπτά).ο ΗΣΑΠ δυστυχώς αργεί. Έχω έναν γνωστό που λόγο δουλειάς κάνει κάθε μέρα(!) πειραιά-μαρούσι,και έχει αγανάκτηση.Αυτό με metro θα ήταν πολύ πιο γρήγορο.

Όσο για το κέντρο πράγματι όπως είπα μπορεί να σου τύχη να περιμένεις άλλο τρένο αλλα αυτό συμβαίνει παντού στον κόσμο στα κέντρα(και όχι μονο...)

κανονικά απότι ξέρω το αποδεκτό για metro είναι να περνάει κάθε 2-5 λεπτά. άμα το τρενάρει πιο πολύ τότε κάτι δε πάει καλά....θυμάμαι στης βρυξέλλες είχαν σταθμούς όπου περίμενες 10(!!) λεπτά κάποιες άσχετες ώρες...αλλα μέσο ορο 2-3' πρέπει να έχει περάσει αλλιώς αρχίζουν η γκρίνιες..
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 65, 66, 67 ... 101, 102, 103  Next
Page 66 of 103

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr