stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Έργα στη Θεσ/νίκη (Μετρό, Τραμ, Υποθαλάσσια αρτηρία κλπ)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 89, 90, 91  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 12:57 pm    Post subject: Reply with quote

Νέο μεγάλο έργο για την πόλη!

Η υπογειωποίηση των κάθετων οδών στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλη (νέα εγνατία).

Βέβαια σήμερα ειπώθηκε, οπότε μέχρι να υλοποιηθεί έχουμε καμιά 20αριά χρόνια ακόμα...
Back to top
View user's profile Send private message
Sheepy
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 May 2004
Posts: 195
Location: Trilofos -Thessaloniki

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 1:22 pm    Post subject: Reply with quote

Xaxa kalo auto!!! Dnladn mou lete va givouv 2,3 ring roads stnv egvatia? Aduvatov lew egw... Confused
Back to top
View user's profile Send private message
Beethoven
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 10 Oct 2005
Posts: 797
Location: Greece

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

υποθαλάσσια σήραγγα. http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=35039760
Πάντως κι εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν φτιάχναν έναν παραλιακό δρόμο που σε πρώτη φάση μου φαίνεται πιο εύκολο.Δηλ.για ποιο λόγο πρέπει ο δρόμος να είναι μεσ'τη θάλασσα?Φαντάζομαι για το μπάζωμα της θάλασσας θα ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από πλευράς οικολόγων κλπ. Αυτό θα είναι και μια ευκαιρία να αναμορφωθεί η παραλιακή περιοχή και με τα πάρκινγκ της και ζώνες πρασίνου κλπ(όπως και στο Φάληρο).Θέλουν ενδεχομένως να μειώσουν την ηχορύπανση?Αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποιος αξιόλογος παραλιακός δρόμος?
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 5:09 pm    Post subject: Reply with quote

Και εμένα μου φαίνεται -χωρίς να γνωρίζω λεπτομέριες- ότι ο υποθαλάσσιος δρόμος αξίζει εάν κάνουν μέρος του υπάρχοντος παραλιακού δρόμου πεζόδρομο / πάρκο. Η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να είναι πανέμορφη εάν δημιουργήσει μια μακριά προμενάδα δίπλα στην θάλασσα...

Πάντως δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να εξαγγέλεται ένα τέτοιο τεράστιο και πανάκριβο έργο και αντί οι θεσσαλονικείς να χαίρονται και να το υποστηρίζουν, διαφωνούν και γκρινιάζουν όπως διαβάσαμε σήμερα για τον Ψωμιάδη! Και να σκεφτείς ότι είναι όλοι στο ίδιο κόμμα με την κυβέρνηση άρα δεν πρόκειται περί μικροπολιτικής αντιπολίτευσης... Αν και σίγουρα υπάρχει κάποιος λαικισμός εδώ από τον Ψωμιάδη (πρώτη φορά δεν είναι άλλωστε...). Διαβάζω από την σημερινή Ελευθεροτυπία τις εξής απίστευτες δηλώσεις του Ψωμιάδη:

<<Κι έπειτα έως το 2012, που εγώ λέω 2014, γιατί στην Ελλάδα είμαστε και ξέρουμε πώς πάνε τα δημόσια έργα, τι γίνεται; Θα πνιγούμε. Εχουν κάνει προγραμματισμό; Να μας τον πουν>>

Εντελώς άσχετο! Δηλαδή τι θέλει, να μην γίνουν μακροπρόσθεσμα έργα και να κάνουν τι;;;; Confused

Πάντως, η γνώμη μου είναι ότι καθότι το έργο είναι τόσο ακριβό, εάν πραγματικά οι μισοί Θεσσαλονικείς δεν το θέλουν τότε προφανώς ΔΕΝ πρέπει να γίνει. Ένα σωρό ανάγκες έχει η Ελλάδα και δεν χρειάζεται να σπαταλάει χρήματα σε πράγματα τα οποία οι κυρίως οφελούμενοι δεν τα θέλουν!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 5:16 pm    Post subject: Reply with quote

ερώτηση: ποιοι είναι αυτοί η κύριος οφειλουμένη και τους ρώτησε κανεις αν κατάλαβαν καλά περί τίνος πρόκεται;

αν πηγαίναμε με αυτή τι λογική δε θα γινόταν κανένα έργο....όλοι προπονητές γίναμε.....κάποια έργα είναι απαραίτητα για την κοινωνία,
τέλεια και παύλα, δεν έχει σημασία αν βαριετέ ο άλλος την ταλαιπωρία τον έργον, της παρακάμψεις κλπ., τους σταθμούς κοντά στο σπίτι του, να μην μπορεί να παρκάρει πια παράνομα πάνω σε χαντάκια....κλπ.

το ένα δε τους κάνει, το άλλο δε τους κάνει και πάμε vour για 2025....μονο που αυτοί που κυβερνούν τους δήμους δε τρώγονται μιας και metro/tram/κίνηση δε θα δουν ποτε,ούτε θα πάρουν... Wink

έχετε δει κάνα δήμαρχο να τρέχει να προλάβει το tram; η να τρώει κίνηση στο λεωφορείο....και λογικό είναι. οποτε αν δεν είναι συνειδητοποιημένοι τα υπόλοιπα είναι τρίχες... Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 10:14 pm    Post subject: Reply with quote

Το μπάζωμα της παλιάς παραλίας είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει την πόλη πάρα πολύ κυρίως πριν από 15 χρόνια και τελικά προκρίθηκε η λύση του μη μπαζώματος και της υποθαλάσσιας αρτηρίας.

Η άποψή μου είναι ότι η παλιά παραλία ΔΕΝ πρέπει να μπαζωθεί και να γίνει η υποθαλάσσια αρτηρία για τους εξής λόγους:

1. Η παλιά παραλία στη Θεσσαλονίκη έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που δίνει στην πόλη το μαναδικό προνόμιο το κατ' εξοχήν κέντρο της να βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα. Δεν θέλω αυτή η παραλία να μπαζωθεί.



2. Παραλία με τον τρόπο που περιγράψατε -μεγάλα πάρκα, άπλετος χώρος κλπ-υπάρχει στην πόλη, είναι όλη η ζώνη από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Ποσειδώνιο, ζώνη μήκους 4 χιλιομέτρων. Μια ζώνη που δυστυχώς ΔΕΝ έχει αξιοποιηθεί καθόλου και όπου έχει αξιοποιηθεί έχουν γίνει εκτρώματα-βλέπε Θεσσαλονίκη Παλλάς. Αφού υπάρχει αυτή η ζώνη - και μάλιστα αναξιοποίητη προτιμώ η παλαιά παραλία να μείνει ως έχει. Όχι τίποτα άλλο αλλά για να μην ξαναδούμε φαινόμενα Θεσσαλονίκη Παλλάς (που τώρα έχει γίνει Interni!)
3. Αρτηρία που παρακάμπτει το κέντρο χρειάζεται. Αφού κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να μπαζωθεί η παλιά παραλία, είναι αυτονόητο ότι αυτή πρέπει να είναι υποθαλάασια.
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 10:26 pm    Post subject: Reply with quote

πάντως θέλει αξιοποίση, αυτά τα κτίρια δε βλέπονται(χωρίς παρεξήγηση),τουλάχιστον στην πρώτη ματια'. με τι πλατεία λευκού πύργου τι γίνετε ποτε τελειώνουν;


αν κρίνουμε από τα ποταμια/ρυάκια της αθηνας ίσος να μπουχτίσαμε από μπαζώματα.....πράσινο και νερό δε μας περισσεύει μέσα στης πόλεις.
Back to top
View user's profile Send private message
Beethoven
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 10 Oct 2005
Posts: 797
Location: Greece

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 11:33 pm    Post subject: Reply with quote

Όπως τη βλέπω τη φωτογραφία όντως δεν υπάρχει χώρος (εγώ νόμιζα ότι υπήρχε ήδη δρόμος παραλιακά οπότε θα μπαζώνανε και θα έκαναν διαπλάτυνση,αλλά πείτε μου,σε κάποιο τμήμα όντως δεν υπάρχει παραλιακός δρόμος?)και δεν είναι ότι δεν υπάρχει χώρος,είναι ότι τα τραπεζάκια απ'τα καφέ έχουν βγει άκρη στο νερό το έχω δει και αλλού αυτό και θα ήταν άσχημο να καταστραφεί αυτή η εικόνα και στη θέση της να μπει η θέα κι η οχλαγωγία ενός αυτοκινητόδρομου.Φαντάζομαι παραλιακά θα επικρατεί και καλύτερη κατάσταση απ'την άποψη ότι θα ακούγεται περισσότερο η φασαρία του κόσμου και όχι η εκνευριστική εκκίνηση των οχημάτων και των φορτηγών που μόλις άναψε πράσινο και τρέχουν όλοι να προλάβουν.Εκτός αν μπαζώνανε τόσο πολύ που να χωρέσει και δρόμο και μια άνετη παραλιακή ζώνη με τα μπαράκια της τα καφέ της,ή πώς θα ήταν να έκαναν υπογειοποιημένο παραλιακό δρόμο και από πάνω θα έκαναν πιο άνετη την παραλιακή ζώνη.Θα κόστιζε παραπάνω?
Back to top
View user's profile Send private message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 11:59 pm    Post subject: Reply with quote

Beethoven στο στο τμήμα που φαίνεται στη φωτογραφία, είναι η παλιά παραλία η οποία έχει δρόμο, ο οποίος είναι 3 λωρίδων μονόδρομος και στενός. Τα μπαράκια και τα καφέ έχουν τραπέζια μόνο στο πεζοδρόμιο κάτω από τα κτίρια, το πεζοδρόμιο που είναι πάνω στη θάλασσα είναι άδειο.

Δες, εδώ φαίνεται περίπου το πλακόστρωτο και ο δρόμος δεξιά. Αυτός ο δρόμος όταν γίνει η υποθαλάσσια θα πεζοδρομηθεί.



Επίσης τέτοια παραλιακή λεωφόρος που λες υπάρχει στην υπόλοιπη παραλία (νέα παραλία). Λεωφόρος 6 λωρίδων με πάρκα και μεγάλη απλωσιά προς τη θάλασσα (αυτό που περιέγραψα και προηγουμένως δηλαδή) Η νέα παραλίανα θυμίσω ότι προέκυψε τη δεκαετία του 60 μετά από μπάζωμα πλάτους σχεδόν 500 μέτρων.

Να η παραλιακή λεωφόρος Κέννεντυ ( ή Μεγάλου Αλεξάνδρου) η θάλασσα είναι στα δεξιά-δεν φαίνεται.



Πιστεύω ότι η παλιά παραλία έχει έναν χαρακτήρα που δεν πρέπει να αλλάξει με κανένα μπάζωμα. Ό,τι ιδέα υπάρχει για παραλία με πράσινο και άπλα μπορεί να εφαρμοστεί στα 4 χιλιόμετρα της Νέας Παραλίας.
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Feb 23, 2006 9:33 am    Post subject: Reply with quote

Η υποθαλάσσια αρτηρία δεν έχει καμιά σχέση με μπάζωμα της παλιάς παραλίας.

Όταν είχαν αρχίσει να συζητάνε για την υποθαλάσσια πριν 2 δεκαετίες, υπήρχε η σκέψη να μπαζωθεί η παραλία σε βάθος 200μ μέσα στην θάλασσα και να δημιουργηθεί υποθαλάσσιο πάρκινγκ.

Οι γνωστοί άγνωστοι (οι έχοντες σπίτια στην παραλία - επιφανείς πολίτες της πόλης) αντέδρασαν γιατί από πρώτο τραπέζι πάνω στην θάλασσα θα έφταναν να είναι 200 μέτρα μακρία.

Το σχέδιο εγκαταλήφθηκε και η υποθαλάσσια θα γίνει χωρίς να γίνει οποιοδήποτε μπάζωμα.

Η παλιά παραλία (το κρηπίδωμα) κατασκευάστηκε στις αρχές του αιώνα. Η θάλασσα έφτανε στην οδό Προξένου Κορομηλά, οπότε καταλαβαίνετε ότι όλες οι πολυκατοικίες επί της Νίκης χτίστηκαν πάνω σε μπαζωμένη θάλασσα.
Back to top
View user's profile Send private message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Feb 23, 2006 9:46 am    Post subject: Reply with quote

Για να μην παρεξηγηθώ για την άποψή μου περί μη μπαζώματος της παλιάς παραλίας και με αφορμή αυτό που είπε ο chr.04....

Arrow Δεν έχω σπίτι στην παλιά παραλία Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Thu Feb 23, 2006 11:04 am    Post subject: Reply with quote

καλά στη παραλια τόσα χρονια γιατί δεν έχει γίνει καμια επέμβαση, ούτε πλακόστρωση; και τώρα τα θυμήθηκαν όλα;...την υποθαλασσία περιμένουν για να βάλουν κάνα πλακάκι;....η μήπως η πλακόστρωση είναι και αυτή εκτος προϋπολογισμού;(e ποσο να πηγαίνει;....κάνα 200-300ΕΚ. Wink
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Feb 23, 2006 11:23 am    Post subject: Reply with quote

Όταν το 1996-97 πέρασε από το κρηπίδωμα της παραλίας ο αγωγός φυσικού αερίου ασφαλτόστρωσαν όλη την παραλία (το πεζοδρόμιο από την πλευρά της θάλασσας). Από τότε δεν έγινε καμιά παρέμβαση (εκτός αν άλλαξαν τα φωτιστικά, και κατί περίεργα σιδερένια 'πράγματα' που υπάρχουν από την πλευρά του δρόμου.

Το ίδιο άθλια είναι και η πλατεία Αριστοτέλους με την άσφαλτο (το έχουμε ξανασυζητήσει).

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα αρχίσε μελέτη για την ανακατασκευή της παλιάς παραλίας από τον Λευκό Πύργο μέχρι την Πλ. Ελευθερίας.
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Thu Feb 23, 2006 11:40 am    Post subject: Reply with quote

μακάρι....ποσο θέλει πια, τέτοια έργα τα ξεπετάνε αλλου! ήμαρτον.



τέλος πάντων άντε να δούμε τώρα τι θα γίνει... Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
tonibest24
Junior Member
Junior Member


Joined: 13 Oct 2005
Posts: 130
Location: London

PostPosted: Fri Feb 24, 2006 1:34 am    Post subject: Reply with quote

Arrow chr04
Απο που συμπεραινεις οτι αυτοι που δεν θελανε το μπαζωμα της Παλιας Παραλιας ητανε οι ''βολεμενοι" κατοικοι των παραθαλλασιων πολυκατοικιων.

Νομιζω οτι εισαι λαθος. Ενα πληθος φορεων και προσωπικοτητων της Πολης ειχε αντιταχθει στο εκτρωματικο μπαζωμα. Αναφερω χαρακτηριστικα το ''Μυλο'' Ο οποιος συγκεκριμενα ειχε τυπωσει και μια πανεμορφη αφισουλα με την Παλια Παραλια βυθισμενη στην ομιχλη και ειχε υποστηριξει την ολη εκστρατεια με σποτακια στον 88,5 (τον ραδιοφωνικο σταθμο του συγκροτηματος)

Επετρεψε μου αναμεσα στην αισθητικη του τοτε Μυλου και την αισθητικη του Μπουζουκοβιου Ψωμιαδη να προτιμω την πρωτη.

Ουσιαστικα αυτη η προταση ηταν ενα προεκλογικο πυροτεχημα του Κοσμοπουλου, που χωρις να εχει μελετηθει ουσιαστικα ποτε μπηκε σε καποιο προεκλογικο προγραμμα απλα για να μπει . Τωρα που την θυμηθηκε ο Ψωμιαδης αλλο μυστηριο

Αντι να ασχολουμαστε με δρομολογημενα και χρησιμα για την πολη εργα και το πως θα μπορεσουμε πχ να απαλυνουμε τις συνεπειες της Υποθαλασσιας στην Μεγ. Αλεξανδρου ασχολουμαστε με τα πως... και τα γιατι... και μηπως δεν επρεπε και αλλα ωραια και γραφικα...

Και μετα μας φταει η Αθηνα, οι Αμερικανοι, οι Εβραιοι και οι προγονοι μας απο το Σειροιο.....
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Fri Feb 24, 2006 9:21 am    Post subject: Reply with quote

@tonibest24

Ο Ψωμιάδης που κολλάει στην υποθαλάσσια, ειδικά όταν δημοσίως έχει πει ότι είναι κατά του έργου;

Το ότι βγαίνουν 2-3 που είναι γενικώς αντίθετοι σε ότι προτείνεται, χωρίς όμως οι ίδιοι να αντιπροτείνουν κάτι δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Τα ίδια έκαναν και με μετρό που δεν το ήθελαν, αλλά τώρα βγαίνουν και πανηγυρίζουν.

Οι κάτοικοι της παλιάς παραλίας δεν ήθελαν αυτό το μπάζωμα των 200μ μέσα στην θάλασσα, τελικά δεν θα γίνει. Για την υποθαλάσσια (από ότι ξέρω) δεν έχουν αντιδράσει γιατί και πεζόδρομος θα γίνει η Νίκης, και δεν θα την βλέπουν την υποθαλάσσια αφού θα είναι κάτω από το νερό.
Back to top
View user's profile Send private message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Fri Feb 24, 2006 9:54 am    Post subject: Reply with quote

chr.04 μπορεί να αντέδρασαν και οι κάτοικοι της παλιάς παραλίας, αντέδρασαν όμως και πολλοί άλλοι φορείς αλλά και απλοί πολίτες στο μπάζωμα. Ήταν σχεδόν μαζική η αντίδραση και ευτυχώς που υπήρξε και τέτοια ώστε να εγκαταλειφθούν τα σχέδια.
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Fri Feb 24, 2006 10:10 am    Post subject: Reply with quote

Ας παρκάρουν λοιπόν τα αυτοκίνητα στα κεφάλια τους! Very Happy

Είναι γενικότερο το θέμα ότι για να βελτιώσεις την καθημερινή ζωή πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Αν σήμερα κάποιος κάνει 1 ώρα για να έρθει από Καλαμαριά στην Σίνδο, με την υποθαλάσσια θα χρειάζεται 30 λεπτά. Μπορεί να δυσαρεστηθούν οι μισοί, αλλά θα βελτιωθεί η κατάσταση για όλους.
Back to top
View user's profile Send private message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Fri Feb 24, 2006 11:24 am    Post subject: Reply with quote

Μα για την υποθαλάσσια δεν αντιδρά κανείς από αυτούς που δεν θέλαν το μπάζωμα της παραλίας! Μόνο ο Ψωμιάδης εσχάτως αντιδρά, που την εποχή ου υπήρχε η διένεξη για το μπάζωμα δεν θυμάμαι να έχει πάρει κάποια θέση.

Φυσικά και είμαι υπέρ της υποθαλάσσιας, αλλά φανατικά κατά του μπαζώματος.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Fri Feb 24, 2006 11:42 am    Post subject: Reply with quote

Παιδιά, ένα πράγμα έχω να πω: Για έξη χρόνια θα είναι τα κεφάλια μέσα πως να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα όμως από την επόμενη μέρα των εγκαινίων και για κάθε μέρα μετά από αυτή θα ευχαριστείτε το Θεό που σας τα κάνανε αυτά τα έργα.

Τώρα όσον αφορά τους ανησυχούντες περίοικους, υπάρχουν δύο άκρα, η Ελλάδα και η Κίνα. Στην περίπτωση της Ελλάδας, μπορεί μια παράγκα να σταματήσει αυτοκινητόδρομο, επειδή έχει σύμμαχο το πολλές φορές -τρια πουλάκια κάθονταν- ΣτΕ, από την άλλη, στην Κίνα, πάνε σε ολόκληρες συνοικίες πληβείων, τους λένε από δώ θα περάσει ο δρόμος, τους τα γκρεμίζουν όλα (πολλές φορές καλό τους κάνουν αν είναι παραγκουπόλεις) τους στοιβάζουν σε δυο ουρανοξύστες κμαι τελειώνει ο Γάμος.

Ούτε το ένα είναι καλό ούτε το άλλο. Από την άλλη όμως, κάτι πρέπει να γίνει. Και εγώ αν και ξέρετε τα μυαλά μου, όταν κατάλαβα ότι ο Υμηττός μετά τη διέλευση της ποεριφερειακης Υμηττού δε θα έχει την ησυχία που είχε (αν και η περιβαλλοντική επιβάρυνση δεν είναι ιδιαίτερα μεγαλη), κάπου στεναχωρέθηκα. Γεγονός είναι όμως ότι η περιφερειακή μου έλυσε τα χέρια όντας κάτοικος Παπάγου και τρία χρόνια μετά, χάρη στην επαγρύπνιση των κατοίκων, ούτε κλάμπ, ούτε fast-food, ούτε βενζινάδικα έγιναν.

Συμπέρασμα: Πιό πολύ τελικά κινδυνέυει το βουνό από τις δημοτικές αρχές και τους καταπατητές παρά από την Αττική Οδό Α.Ε.

Θέλω να πω ότι η όλη υπόθεση είναι ένα trade-off. Κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις, πάντα. Γι' αυτο μην κολώνετε παιδιά. Με δυο λωρίδες δρόμο και πηγμένες αρτηρίες δεν γίνεται δουλειά ούτε "μητροπολιτικά κέντρα των Βαλκανίων" κλπ. Θέλει πρωτίστως έργα υποδομής και κατόπιν υποδοχής των επιχειρήσεων (οι παλιοί ξερουν τι εννοώ Mr. Green ).
Back to top
View user's profile Send private message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Fri Feb 24, 2006 12:28 pm    Post subject: Reply with quote

Gm ας το ξαναπώ διότι μάλλον δεν έχω γίνει κατανοητός.

Υπάρχει η παλιά παραλία:



για την οποία υπήρξε πρόταση το 1986 να μπαζωθεί σε πλάτος 200 μέτρων και να περάσει υπόγειος δρόμος κάτω από το νέο μπαζωμένο τμήμα. Από πάνω θα δημιουργούνταν πάρκα κλπ κλπ.

Μετά από αντιδράσεις φορέων και πολιτών της πόλης στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές αυτής του 90 αποφασίστηκε να ΜΗΝ μπαζωθεί τελικά η παραλία αλλά να γίνει υποθαλάσσια οδός με τα ίδια χαρακτηριστικά η οποία δεν θα επέφερε καμία αλλοίωση στον χαρακτήρα της Παλιάς Παραλίας όπως αυτή υπάρχει εδώ και 120 χρόνια. (Χαρακτήρας που φέρνει σε άμεση επαφή το ΚΕΝΤΡΟ της πόλης με τη θάλασσα, μια επαφή όχι και τόσο συνηθισμένη ακόμη και στις περισσότερες παραθαλάσσιες πόλεις)

Η άρνηση του μπαζώματος ΔΕΝ είναι άρνηση ανάπτυξης, οι πολέμιοι του μπαζώματος είναι ΥΠΕΡ της υποθαλάσσιας αρτηρίας και θεωρούν ότι οι δραστηριότητες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στο νέο μπαζωμένο τμήμα που θέλανε να δημιουργήσουν έχουν ΑΠΛΕΤΟ χώρο να το κάνουν στο τεράστιο τμήμα 4 χιλιομέτρων της Νέας Παραλίας η οποία έχει μπαζωθεί από το 1960 και ουσιαστικά είναι ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΗ.
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Fri Feb 24, 2006 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

εγώ σύμφωνο με τον Superas(αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα που δεν γνωρίζω) , και μάλιστα αυτή η επαφή με τι θάλασσα μπορεί να είναι όντως μοναδικό προτέρημα(ειδικά για τον τουρισμό). ερώτηση....από το 90 μέχρι το 2006 γιατί το συζητάμε ακόμα......; Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
Rohan
Full Member
Full Member


Joined: 17 Dec 2004
Posts: 382
Location: Middle Earth

PostPosted: Fri Feb 24, 2006 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

Ρίξτε καμιά ματιά και σε φωτο από την Λισσαβώνα (το Euroscrapers section του SSC είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης), έτσι για να πάρουμε μια ιδέα του τι σημαίνει ανάπτυξη μιας επίνειας πόλης.
Και μη μου πει κανείς "α, βάζεις για πρότυπο την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, ενώ η Θεσσαλονίκη...κλπ. κλπ......πληθυσμοί κλπ, κλπ. .....το κράτος των Αθηνών....κλπ, κλπ...".
Όσο πιο ψηλά βάζεις τον πήχη, τόσο πιο πολλά μπορείς να διεκδικείς.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την υποθαλάσσια και το μπάζωμα, δεν είμαι σε θέση να εκφέρω γνώμη. Έχοντας επισκεφτεί τη Θ. αρκετές φορές (μάλιστα από το '75 έως το '79 κατοικούσαμε στην Θ. αλλά ήμουν νήπιο Embarassed ), βρίσκω τη νέα παραλία ένα από τα καλύτερα σημεία της. Αν ήταν και το Μακεδονία Παλλάς πιο ενδιαφέρον αρχιτεκτονικά (ένα De facto landmark), θα μιλάγαμε για ένα από τα καλύτερα αστικά τοπία ίσως και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αυτό που με χαλάει στην παλιά παραλία, είναι το κιτς της νεοελληνικής πολυκατοικίας σε ότι αφορά την αισθητική. Σεβαστές οι απόψεις για την εγγύτητα με το υδάτινο στοιχείο που πρέπει να διατηρηθεί, αλλά μήπως το αντιαισθητικόν της πολυκατοικίας θα ήταν καλύτερο να "κρυφτεί" πίσω από ένα νέο θαλάσσιο μέτωπο με πολύ πράσινο στην ακτογραμμή του;

Νομίζω ότι, όχι μόνο για τη Θ. αλλά για όλες τις πόλεις στην ηπειρωτική Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, όπου η κατάσταση είναι τραγικότερη της Θ. για πολούς λόγους, θα έπρεπε να μπουν κανονιστικές ρυθμίσεις σε ότι αφορά την αισθητική και την τεχνοτροπία των νέων κτισμάτων, όπως υπάρχουν ήδη στη χώρα μας π.χ. για τους παραδοσιακούς οικισμούς, ή για τα νησιά (Κυκλάδες).
Αλλά ας μην επεκτείνω αυτή τη σκέψη μου εδώ (υπάρχει καταλληλότερο τόπικ), απλά να κλείσω το σημείωμα ευχόμενος καλή αρχή επιτέλους (Wink για τα έργα της Θεσσαλονίκης.
Δείξτε μας τις μπουλντόζες!
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Fri Feb 24, 2006 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

@ superas

...μα φυσικά και δεν κριτικάρω την άποψη σου αδερφέ, για όνομα του Θεου γνωρίζω και τις απόψεις σου και την αγάπη σου προς την πόλη και επιπλέον, δεν απευθυνόμουν σε σένα.

Η άποψη του Rohan είναι ενδιαφέρουσα αλλά σκοντάφτει στη γνωστή νεοΕλληνική πραγματικότητα: Τι θα γίνει αν... το μπάζωμα και η επέκταση της παραλίας συνοδευτουν από ΠΟΛΥ τσιμέντο (βλέπεις δυστυχως, ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ, τα δείγματα γραφής των νεοΕλλήνων αρχιτεκτόνων οπως τα είδαμε στις πλατείες της Αθήνας (και εδώ δεν μας φταίνε ούτε οι ξένοι "σουπερσταρ" που δήθεν τους δώσαμε γην και ύδωρ) δεν είναι και τα καλύτερα... Ενώ δηλαδή θα περιμένουμε να δούμε περισσότερο χώρο, κάτσε μη δούμε τερατουργηματικής φυσεως τσιμεντένιες ζαρντινιέρες, και σκαλοπάτια στη μέση του πουθενά- πρόσκληση σε όλους τους αστέγους και τους απόκληρους όπως έγινε με την πλατεία Ομονοίας. Και ΔΕΝ είμαι εναντίων των αστέγων, εναντίον εκείνων που δεν καταλαβαίνουν τη φύση του χώρου όταν αρχιτεκτονούν είμαι...

Δυστυχώς, ενώ οι αναπλάσεις στο εξωτερικό είναι αιτία χαράς, εδώ είμαστε ικανοί να τσιμεντώσουμε τα πάντα και την έστω ρομαντική promenade να την καταργησουμε κι' αυτή χάριν της ζαρντινιέρας. Γι' αυτό ας μείνει η παλαιά παραλία όπως είναι, απλά που και που να γίνεται μια συντήρηση κρασπέδων για να μην υπάρχουν φθορές και τραυματίζονται οι περαστικοί.

Φοβούμαι ότι ο superas έχει δίκιο by default. Είναι και η πόλη του, την ξέρει κιόλας...
Back to top
View user's profile Send private message
Tanash
Full Member
Full Member


Joined: 19 Dec 2005
Posts: 219
Location: Λάρισα

PostPosted: Fri Feb 24, 2006 6:49 pm    Post subject: Reply with quote

Αν και λαρισαίος, ως κάτοικος θεσσαλονίκης τα τελευταία 6 χρόνια, πιστεύω ότι μπορώ να έχω άποψη επι του θέματος. Very Happy
Λοιπό, βασικά, ο souperas έχει δίκιο για την νέα παραλία, ότι για οποιουσδήποτε πειραματισμούς θα μπορούσαν να ξεκινήσουν απο εκεί πέρα, ένα μέρος τόσο χαρισματικό, αλλά τόσ παραμελλημένο, που έχει γίνει ένα μεγάλο παρκινγκ για λεωφορεία και στέκι για ναρκομανείς. Απότι ξέρω, ο δήμος έχει ξεκινήσει κάτι προγράματα ανάπλασης που φυσικά κανένας δεν ξέρει πότε θα αρχίσουν( αν και κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε να υλοποιήσουν κανένα από τα σχέδια αναβάθμισης που είχαν προταθεί λόγω πολιτισμικής)
Πάντως γνώμη μου είναι ότι το μπάζομα της παλιάς παραλίας (χωρίς δρόμο!!να γίνει η υποθαλάσια) θα δώσει μεγάλη ομορφιά στο κέντρο.άλλωστε δεν θα καταστρέψει και τίποτε..η ακργιαλιά έχει χαθεί εδώ και πολλά χρόνια..(απλά φανταστείτε πως θα ήταν η θεσαλονίκη με μία παραλιά μπροστα της...σωστό ριο Laughing Laughing )
Πριν 3 χρόνια που είχα επισκευτεί την Σμύρνη, μου είχανε πει πως μόλις είχε τελειώσει το μπ΄ζωμα της παραλίας τους. Και πραγματικά ήταν καταπληκτικό το μέρος..
Πάντως γενικά, πιστεύω ότι σε τέτοια θέματα δενθα έπρεπε να είμαστε απόλοιτοι...Αλλά η αναπτυξη το παραλιακού μετώπου πρέπει σίγουρα να ξεκινήσει από την νέα παραλιά...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 89, 90, 91  Next
Page 25 of 91

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr