stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Οδικά Έργα
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 152, 153, 154  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gouperman
Full Member
Full Member


Joined: 05 Oct 2005
Posts: 282
Location: aegean sea...

PostPosted: Mon Jan 02, 2006 12:59 pm    Post subject: ΠΕΤΑΛΟ ΜΑΛΙΑΚΟΥ Reply with quote

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!! Δημοπρατήθηκε την παρασκευη το τμημα σκάρφεια-θερμοπύλες.Προσωρινός ανάδοχος η ΑΤΤΙ-ΚΑΤ. Επιτέλους το πέταλο ολοκλήρώνεται το 2008 εκτός απο ενα τμημα 20 km στυλίδα-ράχες και ένα 4km του κόμβου λαμίας που είναι τμήμα του Ε-65. Ο Ε-65 δημοπρατείται 21 φλεβάρη. Να δούμε τί θα γίνει με την υποθαλάσσια και το μαλιακός-κλειδί. τέλος κατα τη γνώμη μου πρέπει να επισπευθούν οι διαδικασίες στο ελευσίνα-κόρινθος-πατρα-πύργος-τσακώνα
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Jan 02, 2006 7:51 pm    Post subject: Reply with quote

ΝΙΜΒΥ's Γρηγορείτε Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Laughing Laughing Laughing Laughing ¨\

Πολύ καλά νέα, άντε να δούμε τι θα γίνει...
Back to top
View user's profile Send private message
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Jan 03, 2006 11:47 am    Post subject: Reply with quote

Μιας και είμαι Καβάλα, ας κάνω και ένα update των προς τα εκεί έργων.

Το Νυμφόπετρα-Ασπροβάλτα (Ρεντίνα για την ακρίβεια, γιατί μέχρι εκεί έχουμε οπτική πρόσβαση).
Τα έργα προχωρούν πολύ καλά, ιδίως στα δύο άκρα του τμήματος. Υπάρχουν κομμάτια που δε τα έχουν αγγίξει ακόμα που λένε, αλλά και άλλα, όπως τα 3-4 πρώτα χιλιόμετρα ας πούμε από τη μεριά της Νυμφόπετρας, όπου έχουν ΗΔΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΘΕΙ!!!!!! Shocked Μάλιστα σε αυτό το τμήμα είχε ακουστεί ότι υπήρχαν προβλήματα με αρχαία. Που? Απορώ ακόμα.
Λίγο παρακάτω, και ενώ τα τεχνικά έργα έχουν τελειώσει σε αρκετά σημεία, διαμορφώνεται πολύ γρήγορα ο δρόμος. Εκτιμώ μάλιστα ότι το τμήμα Ασπροβάλτα-Ρεντίνα (πίσω από το βουνό δηλαδή που είναι το πιο δύσκολο, αλλά δουλεύεται ήδη από την Άνοιξη του 2004, με τούνελ και γέφυρες) θα προσπαθήσουν να το δώσουν πιο γρήγορα για να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα στη σύγκλιση των 2 δρόμων στη Ρεντίνα.

Αυτά. Αυτά? Όχι!! Wink
Τα νέα (στην κυριολεξία "νέα") αφορούν στο τμήμα Στρυμόνας-Νέα Πέραμος (αναφέρομαι στο υπάρχον που θα γίνει βελτίωση του ΑΘΛΙΟΥ οδοστρώματος και 2 κόμβοι σε Τούζλα και Πέραμο. Είδα λοιπόν σε άσχετο σημείο στο κέντρο περίπου 5-6 τολ κατασκευαστικής. Αν θυμάστε καλά είχα πει ότι μέσα στο χειμώνα θα έκλεινε για 2 μήνες (βέλτε 5 εσείς να είστε μέσα) εντελώς ο δρόμος ώστε να γίνει η αποκατάσταση με την ησυχία τους (όχι και οι κόμβοι βεβαίως). Φαίνεται λοιπόν (εκτός και αν είναι να χτιστεί κανένα συγκρότημα μεζονετών στη παραλία πάνω) ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Ευτυχώς αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο που διάλεξαν αυτή τη περίοδο και όχι καλοκαίρι. Εντάξει. Θα ταλαιπωρηθούμε το Πάσχα και το καρναβάλι της Ξάνθης Laughing , αλλά χαλάλι. Α. Σα να πήρε το μάτι μου και μια αποψίλωση του χώρου γύρω από τη διασταύρωση στη Τούζλα, όπου θα γίνει κόμβος! Wink

Σημείωση: Γνωρίζω ότι όλα αυτά που κατά καιρούς γράφω με σχετικές λεπτομέρειες για τμήματα δρόμων στη Β.Ελλάδα αφορούν λίγους που μένουν εδώ γύρω, αλλά πιστέψτε με ότι είναι σημαντικά τμήματα, και από τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες τόπικ στο φόρουμ που ουσιαστικά απευθύνονται σε 1-2 άτομα όλο και όλο, νομιμοποιούμαι και εγώ να γράφω για κάτι που με ενδιαφέρει.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
gouperman
Full Member
Full Member


Joined: 05 Oct 2005
Posts: 282
Location: aegean sea...

PostPosted: Tue Jan 03, 2006 11:56 am    Post subject: ΣΥΝΕΧΙΣΕ Reply with quote

Μotzart συνέχισε έτσι.δεν έχει σημασία απο που είναι ο καθένας απο εμάς.όλοι έλληνες είμαστε και θέλουμε να μαθαίνουμε για τα έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας. ας ξεπεράσουμε πια αυτόν τον τοπικισμό.εμένα, αν και μένω αθήνα με ενδιαφέρει παρα πολυ να μαθαίνω νεα για την εγνατία, την ιόνια οδο,τηνΕ-65 κτλ
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Jan 03, 2006 12:03 pm    Post subject: Reply with quote

Όλοι νομίζω ότι πρέπει να συμφωνούμε με το gouperman. Στέλνε "πράμα" στο λαό Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Tue Jan 03, 2006 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

Μπραβο για τα νεα σου , Mozart Very Happy

Και εγω ενδιαφερομαι παρα πολυ για την αναπτυξη της χωρας μας Wink

Mozart , ΣΥΝΕΧΙΣΕ να μας ενημερωνεις Exclamation
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Jan 03, 2006 12:25 pm    Post subject: Reply with quote

Ευχαριστούμε Mozart, νομίζω ότι ειδικά η Εγνατία μας ενδιαφέρει όλους. Τώρα το κλείσιμο της παραλιακής οδού στο νομό Καβάλας που αναφέρεις νομίζω ότι δεν είναι και τόσο απλό ζήτημα. Φαντάσου όλη αυτή την κυκλοφορία να περνάει για καμιά 60αριά χιλιόμετρα από έναν δρόμο ο οποίος δεν επαρκούσε ούτε για την κυκλοφορία στα μέσα της δεκαετίας του 80. Νταλίκες, ΙΧ όλοι αυτοί θα περνάνε μέσα από τα χωριά του Παγγαίου, αναμένεται πανικός, ειδικά όπως είπες στο καρναβάλι της Ξάνθης...

Όπως είχα δει το Νυμφόπετρα-Ρεντίνα πριν 2 μήνες, μου φάνηκε ότι μπορεί να δοθεί σύντομα (ίσως και το καλοκαίρι) ο δρόμος εκτός από το τμήμα ανάμεσα στα δυο παραλίμνια χωριουδάκια (Μικρή -Μεγάλη Βόλβη) Πώς το βλέπεις εσύ; Μήπως είμαι υπεραισιόδοξος; Τα νέα περί ασφαλτόστρωσης είναι πολύ ενθαρρυντικά.
Back to top
View user's profile Send private message
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Tue Jan 03, 2006 1:24 pm    Post subject: Reply with quote

επισης να συμπληρωσω και εγω οτι αυτες τις μερες ξεκιναει η δημοπρατειται το τριτο και τελευταιο μερος της μικρης περιμετρικης πατρας. μολις βρω το αρθρο στο ιντερνετ θα τοποσταρω
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Jan 03, 2006 1:50 pm    Post subject: Reply with quote

Supera δε διέκρινα κάποια κίνηση για να γίνει κάτι τέτοιο (ειδικά μέχρι το καλοκαίρι μου φαίνεται υπεραισιόδοξη πρόβλεψη). Δε ξέρω πάντως. Μακάρι. Όταν γυρίζω Θεσ/νίκη θα προσπαθήσω να δω περισσότερα. Λογικά θα φαίνεται αν κάνουν προσωριές εξόδους από την Εγνατία, όπως υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Νυμφόπετρα. Επαναλαμβάνω δε μου φαίνεται πολύ πιθανό.

Αυτό που έγραψα για το τμήμα Ασπροβάλτα-Ρεντίνα, είναι εντελώς προσωπική εκτίμηση, δεν έχω ακούσει από κάπου κάτι σχετικό. Απλά, όπως γνωρίζεις θα είναι σωτηρία να δοθεί αυτό έστω το τμήμα νωρίτερα από το υπόλοιπο. Ελπίζω να το σκεφτούν και αυτοί που πρέπει αυτό.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Wed Jan 04, 2006 2:40 pm    Post subject: Reply with quote

Τον Ιανουάριο η δημοπράτηση





Της Γωγώς Καραλή



Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα δημοπρατηθεί το τρίτο και σπουδαιότερο τμήμα της Μίνι Περιμετρικής της Πάτρας , που είναι προϋπολογισμού 15 . 000 . 000 ευρώ και αποτελεί το πιο σύνθετο τμήμα του οδικού αυτού άξονα .



Αυτό αποφασίστηκε στην σύσκεψη που έγινε χθες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Παναγιώτη Καββαδά και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι διευθυντές και προϊστάμενοι των Υπηρεσιών .

Κατά την σύσκεψη ο Περιφερειάρχης ζήτησε στην νέα χρονιά να υπάρξει εντατικοποίηση των ρυθμών ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποδοτικότητα και υψηλότερη απορροφητικότητα των κονδυλίων . Όπως τόνισε ενώ οι εκπονήσεις των μελετών έχουν προχωρήσει με πάρα πολύ καλούς ρυθμούς , η υλοποίηση των έργων βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο και είναι ανάγκη να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια ώστε οι δείκτες απόδοσης να αυξηθούν .

Εκτός από το τρίτο κομμάτι της Μίνι Περιμετρικής της Πάτρας μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος που θα ολοκληρώσει τις εργασίες της πρώτης φάσης του Λιμανιού του Αιγίου , έργο που είχε εγκαταλειφθεί από τον εργολάβο του και είχε μείνει ημιτελές . Για το τμήμα αυτό εξασφαλίστηκαν από τον Περιφερειάρχη 700 . 000 ευρώ . Μέχρι δε τις 30 Απριλίου θα έχει δημοπρατηθεί και η δεύτερη φάση του Λιμένα Αιγίου .

Τέλος μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα δημοπρατηθούν οι εργασίες βελτίωσης της επικίνδυνης στροφής στην οδό Κανελλοπούλου .


Μιλώντας στην « Π » για το κομμάτι της Μίνι Περιμετρικής που θα δημοπρατηθεί μέσα στον Ιανουάριο ο Παναγιώτης Καββαδάς είπε πως « πρόκειται για δύσκολο έργο γιατί είναι σύνθετες οι τεχνικές επεμβάσεις που προβλέπονται . Με το τμήμα αυτό ολοκληρώνεται η Μίνι Περιμετρική , αφού θα γίνουν ταυτόχρονα το αποχετευτικό δίκτυο των υδάτων , ο ηλεκτροφωτισμός , οι νησίδες , οι κόμβοι και ό , τι άλλο απαιτείται για να είναι λειτουργικός ο σημαντικός αυτός οδικός άξονας της Πάτρας » παρατήρησε . Να υπενθυμίσουμε πως εκκρεμεί ακόμα ένα τμήμα μήκους 200 μέτρων , από την πλατεία Ταμπαχάνων όπου θα καταλήγει η τελευταία εργολαβία μέχρι την πλατεία Γιαννιά , όπου ολοκληρώνεται η μίνι Περιμετρική . Για το τμήμα αυτό υπάρχει η εκκρεμότητα με τις απαλλοτριώσεις , για τις οποίες η τιμή μονάδας θα καθοριστεί τον ερχόμενο μήνα από τα δικαστήρια .
εβαλα το αρθρο ολοκληρο γιατι η πελοπονησος που πηρα το αρθρο δεν κραταει την db και τα αρθρα δεν μπορει νατα δει ο κοσμος απο το λινκ
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Thu Jan 05, 2006 11:37 am    Post subject: Reply with quote

http://www.knowhow.gr/ecportal.asp?id=28106&nt=105
τα εργα στη πατρα και θερμοπυλες
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Beethoven
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 10 Oct 2005
Posts: 797
Location: Greece

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 1:27 am    Post subject: Reply with quote

Χρόνια πολλά καλή χρονιά,εύχομαι τη νέα χρονιά απ'τις ραγδαίες εξελίξεις να μην προλαβαίνουμε να γράφουμε! Laughing Wink .Που είμαι σίγουρος ότι θα είναι ίσως η σημαντικότερη χρονιά για τα μεγάλα έργα.Όσον αφορά τους 4 άξονες μου φαίνεται ότι τελικά πρώτη πέρασε η Ιονία με υποβολή προσφορών στις 25 Ιαν. http://www.ert.gr/localnews/local_details.asp?id=197475 http://www.ert.gr/localnews/local_Details.asp?id=197476 http://www.ert.gr/localnews/local_Details.asp?id=197137 http://www.ert.gr/localnews/local_Details.asp?id=197139 .Το επόμενο που ακολουθεί δεν νομίζω ότι είναι ο Ε65 αλλά ο Κόρινθος-Τρίπολη(και λογικό μου φαίνεται γιατί στα χρονοδιαγράμματα πάντα προηγούταν).Εντωμεταξύ είναι δυνατόν να κοντεύουν να υποβάλλουν προσφορές και οι τοπικοί φορείς να συσκέπτονται ακόμα για τη χωροθέτηση?Ρωτάω επειδή δεν το γνωρίζω.Το βέβαιο είναι ότι το τελευταίο έργο θα είναι ποιο άλλο,ο Κόρινθος-Πάτρα-Τσακώνα. Rolling Eyes .Ακούω συνέχεια ότι το 2007 η ανατολική εγνατία θα είναι έτοιμη και ενώ η γέφυρα Νέστου δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί.Και δεν είναι κανα γεφυράκι.Και η γέφυρα Αράχθου που θέλει 40 μήνες(σύμφωνα με το χρονοδ.)δηλ. τέλη 2008,γέφ.Νέστου που είναι κι αυτή σχεδόν 1 χλμ. ΠΩΣ θα είναι έτοιμη το 2007??Πάντως τα υπόλοιπα πάνε καλά.Μozart είσαι πολύτιμος με τα νέα σου και καιγόμαστε όλοι και για το τελευταίο χιλιόμετρο στο Ορμένιο.Επ'ευκαιρίας μήπως πέρασες καθόλου από εκεί?Πώς είναι αυτός ο δρόμος?Είναι όντως όλοι (σχεδόν)οι κόμβοι ανισόπεδοι όπως δείχνουν οι χάρτες??Είναι φτιαγμένος πάνω στον παλιό?
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 9:12 am    Post subject: Reply with quote

Πηγαίνοντας προς Έδεσσα, έξω από την Νέα Χαλκηδόνα (από Θεσσαλονίκη) και μέχρι περίπου το ύψος της Πέλλας, στην αριστερή πλευρά του δρόμου, δουλεύουν για την κατασκευή της οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας. Υπάρχουν αρκετά βάθρα κατασκευασμένα, και στρώνουν χώμα. Ένα κομμάτι είναι ήδη κατασκευασμένο (μετά από τα Γιαννιτσά ως το χωριό Μαυρονέρι).
Back to top
View user's profile Send private message
Beethoven
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 10 Oct 2005
Posts: 797
Location: Greece

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 9:33 pm    Post subject: Reply with quote

Θέλω να κάνω μια μικρή διόρθωση για τη σήραγγα Δρίσκου.Η συνολική εργολαβία είναι 9,5 χλμ.Α.Κ Ιωαννίνων-Δροσοχώρι(φτιαγμένο και από παλιά εργολαβία),Δροσοχώρι-δυτικό στόμιο σήρ.Δρίσκου 5,3 χλμ.(νέο κομμάτι),σήρ.Δρίσκου μήκους 4.570 και μετά τι γίνεται ξέρει κανείς?Μozart εσύ είχες περάσει από κει και κόλλησες και κάτι φωτό?Βγάζει κατευθείαν στη γέφυρα Αράχθου χωρίς ενδιάμεση οδοποιία?Η εργολαβία πάντως δεν αναφέρει τίποτα για ανατολική πρόσβαση της σήραγγας.Την εργολαβία ανέλαβε ο Ευκλείδης προυπολογισμού 192.000.000 ευρώ.Στο πέταλο Μαλλιακού το τμήμα Στυλίδα-Ράχες που πάει για Δ' ΚΠΣ(!!!!!! Shocked Evil or Very Mad Evil or Very Mad )δεν περιελαμβανόταν στη σύμβαση κατασκευής του Ε65?Κι αν όχι γιατί ξέμεινε έτσι???Είναι τόσο δύσκολο?( Laughing )Δηλ.πρώτα θα τελειώσει και η Κόρινθος-Πάτρα-Τσακώνα( Exclamation Laughing ) και μετά η Αθηνών-Θεσσαλονίκης?
Back to top
View user's profile Send private message
gouperman
Full Member
Full Member


Joined: 05 Oct 2005
Posts: 282
Location: aegean sea...

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 10:29 pm    Post subject: ΣΤΥΛΙΔΑ-ΡΑΧΕΣ Reply with quote

Το τμημα αυτο ενταχθηκε στον συνδυασμο παραχωρησης του ε-65 ΟΧΙ για κατασκευη αλλα μονο για εκμεταλλευση. το τμημα αυτο[στυλιδα-ραχες] θα κατασκευαστει με δημασιους πορους.ομως δεν ειχαν γινει οι σχετικες μελετες.να φανταστεις πως το καλοκαιρι δεν ηξεραν απο που θα περασει ο δρομος.μεσα απο τη στυλιδα ή με τουνελ παρακαμπτοντας την.οι μελετες παραδιδονται την ανοιξη και η δημοπρατηση του εργου θα γινει το αργοτερο στο τελος του 2006.η παραδοση εκτιμαται περι τα τελη τοτ 2010. για εγνατια δεν ξερω. που εισια mozart θεε?
Back to top
View user's profile Send private message
Beethoven
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 10 Oct 2005
Posts: 797
Location: Greece

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 11:26 pm    Post subject: Reply with quote

Τα κατάφερα!!! Wink Very Happy η Ιονία. http://i39.photobucket.com/albums/e183/chr6giann70/8d7ac54d.jpg
Εφτιαξα ένα χάρτη της εγνατίας με το πότε παραδώθηκε κάθε τμήμα ΚΑΙ σύμφωνα με πληροφορίες(λιγότερο ή περισσότερο έγκυρες) πότε θα παραδωθούν τα τμήματα που βρίσκονται υπό κατασκευή. http://i39.photobucket.com/albums/e183/chr6giann70/PS_A3_JANUARY_05_BAL1.jpg
Το τμήμα της εγνατίας που παραδώθηκε τελευταία. http://i39.photobucket.com/albums/e183/chr6giann70/1kn28a.gif Φωτό απ'την παράκαμψη Αγρινίου. http://i39.photobucket.com/albums/e183/chr6giann70/agrinio1.jpg http://i39.photobucket.com/albums/e183/chr6giann70/parakampsiAgriniou.jpg
Back to top
View user's profile Send private message
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Jan 10, 2006 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

Beethoven wrote:
σήρ.Δρίσκου μήκους 4.570 και μετά τι γίνεται ξέρει κανείς?Μozart εσύ είχες περάσει από κει και κόλλησες και κάτι φωτό?Βγάζει κατευθείαν στη γέφυρα Αράχθου χωρίς ενδιάμεση οδοποιία?Η εργολαβία πάντως δεν αναφέρει τίποτα για ανατολική πρόσβαση της σήραγγας.


Ακριβώς έτσι. Η ανατολική έξοδος της σήραγγας (γύρω στον Ιούνιο είχα βάλει μια φώτο για όποιον ενδιαφέρεται) βγάζει κατευθείαν στη γέφυρα του Αράχθου. Δεν είναι βέβαια ακριβώς γκρεμός μπροστά, αλλά το μικρό τμήμα που χρειάζεται (άντε να ναι 500 μέτρα) είναι κομμάτι της εργολαβίας που κάνει τη γέφυρα, και όπως είπα, κατασκευάζεται ήδη (σε πρώιμο στάδιο βέβαια ακόμα, μη φανταστείτε).
Πολύ πιθανό τις επόμενες 2 βδομάδες να χρειαστεί να πάω ξανά Γιάννενα, και αυτή τη φορά με το δικό μου αυτοκίνητο, οπότε όπου μπορώ να σταματώ για περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με τα προηγούμενα που έγραψα, θα προσπαθήσω να το κάνω.

Edit:

Τώρα είδα στο link που έβαλες ( http://i39.photobucket.com/albums/e183/chr6giann70/1kn28a.gif ) ότι πρώτον αναφέρει πάλι για "κρεμαστή γέφυρα" στο σημείο ακριβώς που τελειώνει το τμήμα που μόλις δόθηκε, και δεύτερον ότι άλλη η σήραγγα "Ανηλίου" (που υπάρχει εδώ και χρόνια) και άλλη η σήραγγα της "Κατάρας" που θα είναι λίγο πιο κάτω! Rolling Eyes Μπερδεύτηκα τώρα. Το πρόβλημα είναι ότι το τμήμα αυτό (προς Παναγιά) δεν έχει οπτική πρόσβαση με τίποτα, και επίσης ότι και να τελειώσει, δε πρόκειται να δοθεί πριν γίνει και το Παναγία-Γρεβενά! Λάθος. Μπορεί να δοθεί για αυτούς που πηγαίνουν Καλαμπάκα-Τρίκαλα-Λάρισα. Για τις μεταγωγές της ΕΛΑΣ ας πούμε! Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 2392
Location: Naousa/Athens

PostPosted: Tue Jan 10, 2006 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

Beethoven υπάρχει αυτη η εικόνα σε μεγαλύτερη ανάλυση?Πού την βρήκες?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Beethoven
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 10 Oct 2005
Posts: 797
Location: Greece

PostPosted: Wed Jan 11, 2006 2:14 pm    Post subject: Reply with quote

Mozart ο χάρτης είναι λίγο παλιός αλλά ισχύει,βέβαια η γέφυρα του Μετσοβίτικου όπως τη λένε ήταν να γίνει κρεμαστή αλλά τελικά θα γίνει με προβολοδόμηση μήκους 530 μ.(περίπου δεν θυμάμαι)και ύψος βάθρων πάνω από 100 μέτρα και κεντρικό άνοιγμα 235μ.Η σήραγγα αυτή του Ανηλίου μήκους 2.130 μ.λέγεται ΝΕΑ σήρ.Ανηλίου προφανώς για να την ξεχωρίσουν από κάποια παλιά( Confused Question ).Έχω τη μεγάλη απορία τι φτιάχνουν ανάμεσα απ'τη νέα Ανηλίου και τη σήραγγα Μετσόβου.Στο τμήμα αυτό έχουν αλλάξει αρκετές φορές τη χάραξη λόγω γεωλογικών προβλημάτων.Αν δεν τελειώσουν τα έργα δεν μπορούμε να ξέρουμε με ακρίβεια τι φτιάχνουν εκεί πάνω!! Laughing .Πάντως αν πας Γιάννενα θα μας έκανες μεγάλη χάρη αν έβγαζες φωτογραφίες! Smile Very Happy .

Vag3721 ο χάρτης αυτός είναι δανεισμένος απ'την egnatia.gr και τον επεξεργάστηκα εγώ και έβαλα τα χρώματα και τα υπόλοιπα.Έμενα όπως τον έχω αποθηκευμένο μπορώ να τον μεγενθύνω όσο και και μέσα στην egnatia.gr δηλ.πολύ μεγαλύτερος απ'ότι βγαίνει εδώ.Δεν ξέρω πρέπει να κάνω καμιά ιδιαίτερη ρύθμιση με το photobucket για να βγαίνει κανονικά?
Back to top
View user's profile Send private message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Jan 11, 2006 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

beethoven για το Ορμένιο που ρώτησες σου παραθέτω παλιότερη αναφορά μου στον Παρέβριο κάθετο άξονα της Εγνατίας. Βέβαι δεν πήγα μέχρι το Ορμένιο αλλά μέχρι τις Καστανιές (στο ύψος του Άρδα ποταμού) Πάντως στα καινούρια τμήματα δεν υπάρχουν παντου ανισόπεδες διαβάσεις, Δυστυχώς υπάρχουν και ισόπεδες (π.χ. Κόμβοι Ορεστιάδας)

Αυτή τη στιγμή (μέχρι πριν ένα μήνα δηλαδή που πήγα) η κατάσταση έχει ως εξής: Αρδάνιο (Φέρρες) μέχρι λίγο έξω από το Σουφλί υπάρχει η γνωστή οδός που είναι αρκετά καλή σε φάρδος και χαρακτηριστικά, το μόνο κακό που έχει είναι οι ισόπεδοι κόμβοι και ότι περνάει από μερικά χωριά (Προβατώνας, Κορνοφωλιά). Μετά το Σουφλί στενεύει πολύ και γίνεται κοινώς χάλια. Περνώντας δηάδή από Μάνδρα-Ψαθάδες είναι ψιλοδύσκολα τα πράγματα, πάντως οι εργασίες πάνε καλά και από αρχές καλοκαιριού που πέρασα έχει μεγάλη πρόοδο. Μετά μπαίνεις στην περιφερειακή Διδυμοτείχου που είναι μια χαρά και ο δρόμος μέχρι τα Ρύζια που πήγα είναι έτοιμος και πολύ καλός εκτός από ένα σημείο μεταξύ Διδυμοτείχου Ορεστιάδας όπου μπαίνεις και πάλι στον παλιό για να περάσεις δύο χωριά (ούτε θυμάμαι τα ονόματά τους), Αυτό το κομμάτι πρέπει να είναι 5-6 χιλιόμετρα. Κι εκεί πάντως οι εργασίες πάνε καλά. Η περιφερειακή Ορεστιάδας και αυτή οκ, η νέα γέφυρα του Άρδα μετά τα Ρύζια ξέρω ότι λειτουργεί επίσης, τώρα προς Δίκαια-Ορμένιο δεν ξέρω σε τι φάση βρίσκονται, προφανώς στο site της Εγνατίας θα υπάρχουν πληροφορίες. Υπενθυμίζω ότι στον κάθετο αυτό άξονα δεν κατασκευάζεται κλειστός αυτοκινητόδρομος αλλά δρόμος με διατομή εθνικής οδού.
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Jan 12, 2006 9:36 am    Post subject: Reply with quote

Δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει να κάνεις ανισόπεδους κόμβους σε περιοχές με λίγη κίνηση.
Back to top
View user's profile Send private message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Jan 12, 2006 12:00 pm    Post subject: Reply with quote

Ναι αλλά στο συγκεκριμένο δρόμο είναι λίγο περίεργα τα πράγματα με τους ανισόπεδους. Σε Ρίζια, Καβυλη και άλλα χωριά έχει ανισόπεδους αλλά στους δύο κόμβους της Ορεστιάδας έχει ισόπεδους κόμβους. Φαντάζομαι ότι είναι στα σχέδιά τους να γίνουν ανισόπεδοι κι εκεί.
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Jan 12, 2006 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ πάντως όταν πέρασα έξω από την Ορεστιάδα φοβήθηκα στον δρόμο. Μου φάνηκε ότι οι δυο λωρίδες ήταν μικρές και από τα δεξιά μου τα σπίτια ήταν υπερβολικά κόντα.
Back to top
View user's profile Send private message
Sheepy
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 May 2004
Posts: 195
Location: Trilofos -Thessaloniki

PostPosted: Thu Jan 12, 2006 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

Kamia photo apo to odiko diktuo tns Orestiadias 8a balete paidia? Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Jan 12, 2006 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

Βαράτε βιολιτζήδες!!!!!!! Cool Cool Cool Cool Cool

Η καλύτερη είδηση εδώ και μήνες (μη πω της δεκαετίας και παρεξηγηθώ)!!

Έτσι στο ξαφνικό, η Εγνατία δημοπράτησε χθες 2 εργα στο Στρυμόνας-Αγ.Ανδρέας!! Για τη μεσόγεια χάραξη μιλάω πάντα!!!!!!!!!!!!!! Ναι ναι, αυτό που το θεωρούσαμε ότι πάει για Δ ΚΠΣ.

Συγκεκριμένα το τμήμα Α.Κ.Στρυμόνας-Α.Κ. Μουσθένης (το χωριό μου!!!!!) μήκος 25.2 χλμ και Α.Κ. Μουσθένης-Έξοδο σήραγγας συμβόλου,μήκους 13,9 χλμ (συμπεριλαμβανομένης δηλαδή της σήραγγας μήκους 2,3 χλμ)!!!!!!

http://www.egnatia.gr/flash/news_announcements2_20060111b.html
http://www.egnatia.gr/flash/news_announcements2_20060111a.html

Παιδιά η χαρά μου δε περιγράφεται. Ειδικότερα επειδή θα γίνει κόμβος στο χωριό!! Laughing Νόμιζα ότι θα είχε μόνο 2 ενδιάμεσους αλλά πάμε για 3.
Το θέμα είναι που βρήκαν τα χρήματα. Είχα ακούσει ότι προκειμένου να μη χαθούν κονδύλια από το Γ ΚΠΣ, θα γινόταν και δεύτερη ανακατανομή των πόρων, υπέρ υπουργείων που πήγαιναν καλά στις απορροφήσεις (του ΥΠΕΧΩΔΕ δηλαδή), όπως έγινε και πριν 1,5 χρόνο.
Μέσα στο link όμως λέει ότι "Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς πόρους και ο χρόνος εκτέλεσής του ορίζεται σε 30 μήνες. ". Τι εννοεί?
Επισης, αν είδατε, μιλάει για 30 μήνες (2,5 χρόνια δηλαδή και όχι 3 όπως ΟΛΕΣ σχεδόν οι εργολαβίες μέχρι τώρα. Η αλήθεια είναι ότι (πέραν της σήραγγας) είναι πολύ εύκολο το τμήμα στη κατασκευή του!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 152, 153, 154  Next
Page 45 of 154

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr