stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η Αθήνα των ονείρων μας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 61, 62, 63 ... 101, 102, 103  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Dec 22, 2005 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

Το εξοργιστικό είναι ότι συνήθως κανένας δεν κάνει τίποτα. Υστερα, μετά από πολλά χρόνια έρχεται κάποιος "Κηφισιάρχης" και ενώ κανέναν δεν τον ένοιαζε αν για χρόνια ολόκληρα δεν γινόταν τίποτα, με το που πήγαινε ο δικός σου να κάνει κάτι, τότε ξυπνάγαν οι πάντες και φωνάζανε.

Αυτή η κατάσταση μου θυμίζει τι γινόταν με τις όμορφες τύπισσες στο σχολείο. Ενώ μπορεί να τις γούσταραν πλατωνικά δυο-τρείς, κανένας δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά, με το που ερχόταν ο μάγκας έβλεπες τους καληνυχτάκηδες και γαυρίωναν γιατι στην ουσία αυτο που επικρατούσε ήταν μια συμφωνία αυνανίας ότι δηλαδή "την γουστάρουμε και οι δύο αλλά συμφωνούμε άγραφα να μην κάνουμε τίποτα έτσι ώστε να μην πληγωθεί κανένας". Και αντι οι καληνυχτάκηδες τόσο καιρο να έχουν κάνει κάποια ενέργεια ή να έχουν πάει σε άλλες τσούπρες, εκεί, στο κόλλημα, με αποτέλεσμα και η ίδια η τύπισσα να αισθάνεται περίεργα (ξέρετε αυτο το στυλ που λες με παρακολουθούν κι' έτσι). Βέβαια, η τύπισσα ήταν αλλού νυχτωμένη και φυσικά το διασκέδαζε μαζί τους οσότου ερχόταν ο super stallion και έμπαιναν τα πράγματα στη θέση τους. Mr. Green

Ε, το ίδιο θα γίνει τώρα. Θα είναι τα οικόπεδα άδεια και κανείς δεν θα ενδιαφέρεται οσότου κάποιος μάγκας έρθει και τα κάνει "σούπερ-ντούπερ πολυτελή συγκροτήματα γραφείων" των 5 ορόφων και τότε όλοι οι αδρανείς "περίοικοι" θα ξυπνήσουν και θα φωνάζουν "για τηυν υγεία των παιδιών τους", ενω χρόνια ολόκληρα αν είχαν ενεργήσει από τα 5 μπορεί να είχαν σώσει το 1.

Αλλά είπαμε: Ο γάϊδαρος του γείτονα φταίει, πάντοτε...
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Wed Dec 28, 2005 4:46 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Ο σταθμός συρμών του ΗΣΑΠ στο Θησείο, παρά τις υπουργικές αποφάσεις


http://www.enet.gr/online/online_text?c=113&id=10048168

Εάν αυτό είναι αλήθεια, είναι πραγματικά κρίμα... Ελπίζω να μην σημαίνει ότι πρέπει τώρα να πούμε πραγματικά αντίο στο όνειρο της "τρίτης πλατείας" και πολιτισμικού πόλου που εάν δεν κάνω λάθος σχεδιαζόταν για εκεί...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 249
Location: Chicago - Ilioupolis

PostPosted: Wed Jan 04, 2006 11:13 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.trekearth.com/gallery/Europe/Greece/Attica/Attiki/Athens/photo296322.htm
http://www.zap51.com/buildings/1a.htm

H Athina exei polous grizous tixous pou tha borousan na ginoun erga texnis...

Nomixo pos an o dhmos proothouse thn difimistikh ekmetalefsi ton tixon polikatikion me vasi merika afstira kritiria tha borouse h Athina na gemisei xroma... den tha me piraze an eixame 100des diafimisis ftanei na htan toso omorfes...

Ti nomizete;
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Thu Jan 05, 2006 3:28 pm    Post subject: Reply with quote

Πολύ καλή ιδέα! Ήμουν στις Βρυξέλες πριν από μερικές μέρες και εκεί στο κέντρο της πόλης ζωγραφιζουν καρτούν στους ακάλυπτους τοίχους των σπιτιών και φαίνονται πολύ ωραία (Το Βέλγιο έχει μια παράδοση με καρτουν - πχ. Τιν Τιν).

Μερικές φωτογραφίες:

http://www.graphicalic.dk/pict/photo/belgium/comic/brussel_28.jpg

http://www.graphicalic.dk/pict/photo/belgium/comic/brussel_13.jpg

Στο gay district της πόλης: Smile
http://www.graphicalic.dk/pict/photo/belgium/comic/brussel_15.jpg

Μάλιστα έχουν και ένα comic trail στην πόλη που οδηγεί σε όλα τα comic graffiti!
http://www.brusselsdiscovery.com/newsimages/581/planbd.gif

Στο Μεξικό βέβαια την δεκαετία του 60 (?), το κράτος επιδοτούσε τα περίφημα murals από διάσημους ζωγράφους με σκηνές από την Μεξικανική παράδοση και ιστορία (ίσως μερικοί να τα θυμάστε από το φίλμ Φρίντα).

Θα ήταν πολύ καλή ιδέα να το κάναμε και στην Αθήνα. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι τέτοια graffiti πρέπει να ξαναζωγραφίζονται πολύ συχνά αλλιώς ξεθωριάζουν και καταλήγουν να ασχημένουν την πόλη... Και βέβαια δεν εμπιστεύομαι την Αθήνα - θα κάνουν μερικές ζωγραφιές και θα τις ξεχάσουν για 20-30 χρόνια... Γι αυτό και μου φαίνεται ότι έχεις δίκιο για τις διαφημίσεις: Εντάξη δεν είναι τόσο καλιτεχνικές αλλά τουλάχιστον θα ανανεώνονται από την ιδιωτική πρωτοβουλία!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
g3orge
Full Member
Full Member


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 333
Location: Middlesbrough

PostPosted: Thu Jan 05, 2006 6:12 pm    Post subject: Reply with quote

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, γυρίζω με ορισμένες φωτογραφίες από την Αθήνα - κυρίως για όσους δεν μπόρεσαν να την επισκεφτούν - κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Μακάρι να ήταν έτσι όλο το χρόνο! Laughing Laughing Laughing

- Σύνταγμα

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και αστέρι
Το carousel

Διάφορες άλλες από Σύνταγμα:
Σύνταγμα 1
Σύνταγμα 2
Σύνταγμα 3
Σύνταγμα 4

- Και η Ερμού γιορτινή

Ερμού 1
Ερμού 2
Ερμού 3
Ερμού 4

- Ζάππειο

Η κρυστάλλινη πολιτεία 1
Η κρυστάλλινη πολιτεία 2
Η κρυστάλλινη πολιτεία 3

- ΟΑΚΑ
Και μια τελευταία. Το ΟΑΚΑ στολισμένο, στο πνεύμα των Χριστουγέννων!!! Razz Razz Razz

Αυτά. Ελπίζω να σας άρεσαν!


Last edited by g3orge on Thu Jan 05, 2006 6:58 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Jan 05, 2006 6:37 pm    Post subject: Reply with quote

Απίστευτες φωτο Γιωργάρα. Μπραβο σου Shocked
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Thu Jan 05, 2006 8:13 pm    Post subject: Reply with quote

Χαιρετω τα πληθη μετα απο ολιγοημερες διακοπες στην Αθηνα Smile

Η πολη αναμφιβολα αλλαζει προς το καλυτερο, ωστοσο σε αυτο το πρωτο μου ποστ για το 2006 δε θα ηθελα να σταθω στα καλα, αλλα σε αυτα που θα επρεπε να βελτιωσουμε.

Ενα πραγμα που διαπιστωσα ξανα κατα την επισκεψη μου στην Αθηνα ειναι οτι δε προσεχουμε καθολου τις λεπτομερειες.

Εκανα βολτες στο κεντρο της Αθηνας και ενω βλεπεις τη σαφεστατη βελτιωση οταν κοιτας ισια και ψηλα (βλεπε κυριως φρεσκοβαμμενες προσοψεις κτιριων) οταν κοιτας κατω σε πιανει απογοητευση. Τα παραδειγματα πολλα, αλλα εδω θα καταπιαστω με τα πεζοδρομια και τους δρομους.

πεζοδρομια παραμενουν δυστυχως σε απαραδεκτη κατασταση. Καθε δυο-τρια μετρα θα βρεις καποια τρυπα, σπασμενες πλακες, και τσακισμενα κρασπεδα. Ακομα και τα ροζε πεζοδρομια της Πανεπιστημιου εχουν ηδη αρχισει να αλλοιωνονται. Ωστοσο θεαματα οπως αυτο που ειδα στη Γλυφαδα δεν εχουν προηγουμενο. Στο πεζοδρομιο διπλα ακριβως στις γραμμες του τραμ υπαρχει ενα απο αυτα τα γκρι κουτια της ΔΕΗ. Το κουτι αυτο ειναι ξεχαρβαλωμενο, με τις πορτες ανοιχτες και λυγισμενες αποκαλυπτωντας τα ρολογια μεσα. Ωστοσο, ο Δημος ή η ΔΕΗ ειναι φανερο οτι σφυριζουν αδιαφορα αφου κανεις δε μπαινει στο κοπο να επισκευασει αυτο το εκτρωμα το οποιο ειναι φατσα καρτα σε ενα απο τα πιο τουριστικα μερη της Αθηνας (Ασε που μπορει να αποτελει και δημοσιο κινδυνο, δε ξερω).

Οσον αφορα τους δρομους αναρωτιεμαι ποτε ηταν η τελευταια φορα που βαψανε τις διαγραμμισεις. Σε πολλα σημεια ισα ισα που φαινονται. Αλλα εκει που ηταν η μεγαλη απογοητευση ηταν οταν ειδα την κατασταση της λεωφορειολωριδας αντιθετης ροης στην Πανεπιστημιου. Πριν μολις ενα χρονο η κοκκινη μπογια με την οποια ειχαν βαψει το δρομο στο σημειο αυτο (και η οποια εσπαγε τη μονοτονια του γκριζου χρωματος της ασφαλτου δινοντας εναν ομορφο τονο) ηταν σε καλη κατασταση. Τωρα πια με την χρηση εχει σχεδον ξεφτισει και κανενας δεν εχει ασχοληθει να περασει ενα δευτερο χερι. Η εικονα φυσικα οικτρη.

Οταν συζηταω τα παραπανω με φιλους, υπαρχει μια μονιμη επωδος: οι δημαρχοι τα τρωνε. Αποτελεσμα τουτου ειναι τα χαμηλης ποιοτητας υλικα που χρησιμοποιουνται και η τσαπατσουλια με την οποια γινονται τα εργα. Καλα ολα αυτα, αλλα και στο εξωτερικο οι δημαρχοι δεν πασχουν απο βουλιμια? Γιατι εκει οι δρομοι ειναι μια χαρα? Ειναι απλως πιο εντιμοι ή η πιτα ειναι πιο μεγαλη και αυτα που τελικα δε τρωνε φτανουν για να φτιαχτουν σοβαρα εργα? Μαλλον το δευτερο, δεν εξηγειται αλλιως.

Αραγε η διαφθορα ειναι πια τοσο βαθια χαραγμενη στη συνειδηση των διοικουντων που θα πρεπει να την αποδεχθουμε ως μια πραγματικοτητα που δεν αλλαζει (και αρα να χαιρομαστε με τα 1-2 εργα που γινονται ενω θα μπορουσαν να γινουν 5 και 6) ή να συνεχισουμε να ελπιζουμε σε κατι καλυτερο, κατι επαναστατικοτερο? Δυσκολο ερωτημα.

(α, να μη ξεχασω, η αποψη οτι τα κρασπεδα σπανε επειδη παρκαρουμε πανω τους, δε νομιζω οτι πολυισχυει. Εχω δει και εδω στην Αγγλια περιπτωσεις παρομοιες οπου ομως τα πεζοδρομια παραμενουν σε πολυ καλη κατασταση).
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Fri Jan 06, 2006 12:57 am    Post subject: Reply with quote

σύμφωνο με το παραπάνω μήνυμα,αν και δεν ίσxei παντού στο εξωτερικό αυτό ούτε καν στην ευρώπη αλλα σίγουρα όταν μιλάμε για το κέντρο είναι απαράδεκτο....όσον για το ποιος τα τρώει εξαρτάται και ποιος το λέει,κάπου κάπου καταντάει και σπασμένος δίσκος... Wink γίνονται κάποια έργα, αλλα σώνει και καλά παραμελούνται αλλα για να τα φάνε....εγώ θα προτιμούσα κάποια επιχειρήματα παρα αυτή τι κλασική ατάκα.

Last edited by billy8181 on Fri Jan 06, 2006 12:58 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Fri Jan 06, 2006 8:29 am    Post subject: Reply with quote

Η Ελλάδα σα χώρα αν και μικρή έχει την ικανότητα από τη στιγμή που θα ασχοληθείς μαζί της, να σε ρουφάει σε μια περίεργη twilight zone εναλλακτική πραγματικότητα όπου παρά το μικρο και εν πολλοίς ελέγξιμο μέγεθος, ξαφνικά, εκεί που στο εξωτερικό κάποιος πετυχημένος νοιώθει ότι όλα είναι δυνατά, εδώ παντού εμπόδια, και τα πάντα φαίνονται αδύνατα τεράστια, τιτάνια, κοκ. Κτίρια 30 ορόφων που στο εξωτερικό είναι απλά ψηλά, εδώ γίνονται μεγαθήρια, δεινοθήρια και μαμούθ προϊστορικά και ας τα χτίζαμε εμείς οι ίδιοι 30 χρόνια πρίν. Ετσι και με τα πάρκα και τα πεζοδρόμια... Μιλάει ο/η δήμαρχος ή ο νομάρχης ή δεν ξέρω γω ποιός άλλος και λέει ότι αααα ουουουου "εμπλέκονται δεκάδες φορεις", λες και αυτοί δεν είναι δήμαρχοι και αξιωματούχοι των μεγαλυτέρων και σηματικότερων πόλεων και περιφερειών της χώρας αλλά ασημαντοι κοινοτάρχες σε μια νέας κοπής Οθωμανική αυτοκρατορία της οποίας οι μακρυνοί και απλησίαστοι Βεζύρηδες απαξιούν να ασχοληθούν με "παρκάκια" σαν τον Εθνικό Κήπο ή το πεδίον του Άρεως...

Τι κι' αν εμπλέκονται οι "φορείς"; Δεν ήλθε η ώρα να αλλάξουν ένα-δυο πράγματα; ας τα αλλάξουμε λοιπόν...

Παιδιά, πολύ δύσκολα τα κάνουμε να φαίνονται ορισμένα πράγματα και αυτο μου φαίνεται ύποπτο... Θα μου πείς πήγαινε σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου μιας οποιασδήποτε πόλεως, δες το επίπεδο και τα ξαναλέμε...

Mόνιμη επωδός και ελπίδα λοιπόν παραμένει η "νέα γενιά"... Τι να πω...
Back to top
View user's profile Send private message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Fri Jan 06, 2006 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

Γρηγόρη είναι αυτό που τόσο έυστοχα έχει σχολιάσει ο Υ για την Αθήνα και τους δημάρχους της: "Ακόμα και τα πιο απλά πράγματα τα παρουσιάζει σαν εξωπραγματική προσφορά προς τους κατοίκους της".

Όσο για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, σας προκαλώ να γυρίσετε στο TV Magic (ναι, αυτό που ανήκε στον Κόκκαλη) και σίγουρα θα πετύχετε κάποια στιγμή το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. Εκεί να δείτε επίπεδο, ειδικά όταν γκαρίζουν 15 άτομα ταυτόχρονα και όταν οι εισηγήσεις τους είναι σαν προεκλογικές ομιλίες = "για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες"...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Fri Jan 06, 2006 1:18 pm    Post subject: Reply with quote

Οντως, η καραμελα που ακουμε απο τους πολιτικους "δεν ειναι δικια μου ευθυνη" αποτελει τον τριτο πυλωνα του τριπτυχου διαφθορα-ανικανοτητα-ανεθυνοτητα που μας εχει οδηγησει στο σημειο να πανηγυριζουμε οταν γινονται τα αυτονοητα. Αν δεν ειχαμε και την ιδιωτικη πρωτοβουλια... Rolling Eyes

Εδω ενα απολαυστικο αρθρακι ενος αμερικανου ο οποιος περιγραφει με χιουμοριστικο τροπο την "περιπετεια" του να κανει μια βολτα στην Αθηνα σπρωχοντας το μωρο του με καροτσακι (stroller) διαμεσου ανυπαρκτων και μπλοκαρισμενων πεζοδρομιων, δρομων με τρελη κινηση και ασυνειδητων οδηγων.

http://www.greektravel.com/stroller.html

Υ.Γ. Ο Matt Barrett που εγραψε το αρθρο, εχει δημιουρησει ολοκληρη ιστοσελιδα για την Ελλαδα: http://www.greektravel.com
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 249
Location: Chicago - Ilioupolis

PostPosted: Fri Jan 06, 2006 11:33 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.dimand.gr/en/pao.htm

Gia dite sto link pos tha ginei to parko sthn Leoforo... prose3te pos enas dromakos piso apo to gipedo prasinizei kai sindeei to parko me ton likavito!

Isos an ginei afto to ergo tha ginei enavsma gia perisotera kai kalitera...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
dimi
Full Member
Full Member


Joined: 08 May 2004
Posts: 319
Location: Leuven Belgium

PostPosted: Sat Jan 07, 2006 8:15 am    Post subject: Reply with quote

SpyroTheDragon wrote:
Poli kali i idea tou sindrivaniou sthn sendra!


Εγώ θα πρότεινα να αφήσουν και τις δύο εστίες και να κρεμάσουν ..κούνιες...

Cool Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Sat Jan 07, 2006 3:14 pm    Post subject: Reply with quote

Πολύ ωραία τα σχέδια. Μπράβο και πάλι στην Ντορούλα και στον Σπύρο που ψάρεψε την ιστιοσελλίδα!

Το σχέδιο στον Βοτανικό με ανησυχεί λίγο όμως: μου φαίνεται ότι τα σχέδια στην ιστιοσελλίδα είναι λίγο παραπλανητικά: κάθε κενό χώρο τον έχουν κάνει να φαίνεται καταπράσινο αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα είναι έτσι. Πχ. κάτω δεξιά αυτό το παρκάκι μου φαίνεται ότι είναι υπαίθριο παρκινγκ αν κρίνω από τα δεντρα που έχουν βάλει εν σειρά. Άρα στην πραγματικότητα θα είναι όλο άσφαλτο. Επίσης, όλη η περιοχή γύρω από το νεο στάδιο την δείχνουν σαν το δάσος του Αμαζονίου αλλά φυσικά γύρω από το στάδιο χρειάζεται πολύ χώρος να κινείται ο κοσμος κτλ. Ελπίζω όταν με το καλό τελειώσει αυτό να μην έχει εξαφανιστεί το πράσινο όπως στα Ολυμπιακά έργα, ιδίως εάν η Μπακογιάννη έχει φύγει από την Δημαρχία μέχρι τότε και ο αντικαταστάτης δεν ενδιαφέρεται για το έργο της Ντόρας...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Sun Jan 08, 2006 1:56 pm    Post subject: Reply with quote

SpyroTheDragon wrote:
Gia dite sto link pos tha ginei to parko sthn Leoforo... prose3te pos enas dromakos piso apo to gipedo prasinizei kai sindeei to parko me ton likavito!


Ο δρόμος λέγεται Τιμολέοντος Φιλήμονος και είναι πεζοδρομημένος περίπου κατά το 1/4 στο τμήμα που εφάπτεται στο γήπεδο (ακριβώς απέναντι από το γήπεδο υπάρχουν δύο σχολικά συγκροτήματα και ο πεζόδρομος διέρχεται ανάμεσα από αυτά). Επειδή είναι ένας ιδιαίτερα στενός δρόμος φαντάζομαι ότι απλά θα πεζοδρομηθεί ολόκληρος, αφού εκλίπει η χρησιμότητά του ως πρόσβασης των ΙΧ στο γήπεδο (θα πρέπει βέβαια να τροποποιηθεί το δρομολόγιο του minibus που διέρχεται από εκεί αλλά αυτό είναι το ελάχιστο).

Ακόμα όμως κι αν πεζοδρομηθεί στο σύνολό του δεν εξασφαλίζει την άμεση και αδιάκοπη πρόσβαση στον λόφο του Λυκαβηττού για τους εξής λόγους:

α) Η απόληξή του είναι σε δρόμο και όχι στον λόφο. Στο link για το site της Dimand είναι φανερό (στη δεύτερη φωτογραφία) ότι μεσολαβεί ένας λοφίσκος και ένα οικοδομικό τετράγωνο μέχρι τον περιφερειακό του Λυκαβηττού. Περίπτωση περαιτέρω πεζοδρόμησης του δρόμου στον οποίο καταλήγει ο πεζόδρομος δεν υπάρχει γιατί αποτελεί την μοναδική άμεση πρόσβαση στον Λυκαβηττό από την Βασιλίσσης Σοφίας.
β) Ακόμα κι αν ο πεζόδρομος κατέληγε στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχει είσοδος στον λόφο. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο λόφος δεν είναι ανοιχτός περιμετρικά αλλά περιβάλλεται από τοίχωμα ύψους 2-2.5 μέτρων (που έχει και χαρακτήρα αντιπλημμυρικής προστασίας) με συγκεκριμένες εισόδους για τους πεζούς (με σκαλοπάτια) και 2 εισόδους για αυτοκίνητα (ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι).

Αυτά προς ενημέρωση.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Sun Jan 08, 2006 8:27 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ δεν ξέρω την περιοχή καλά άρα είμαι σίγουρος ότι έχεις δίκιο αλλά στο google earth ο δρόμος αυτός όντως δεν καταλήγει στον Λυκαβυττο απ ευθείας αλλά φαίνεται να καταλήγει σε ένα άλλο παρκάκι που φαίνεται να συνδέεται με τον Λυκαβυττό... Τώρα εάν από αυτό το σημείο έχει πρόσβαση στον λόφο είναι άλλη ιστορία αλλά εάν κάνουν όλη αυτή την παρέμβαση, δεν θα είναι και δύσκολο να ανοίξουν και ένα μονοπατάκι που καταλήγει εκεί.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 3:08 am    Post subject: Reply with quote

Όπως είπα, δεν είναι δυνατή η άμεση σύνδεση με τον λόφο του Λυκαβηττού από κανένα σημείο γιατί περιμετρικά του Λυκαβηττού υπάρχει ο διπλής κατεύθυνσης και με αρκετή κίνηση περιφερειακός δρόμος. Στο σημείο όπου καταλήγει ο πεζόδρομος παρεμβάλλονται, όπως ξαναείπα, ένας λοφίσκος και ένα οικοδομικό τετράγωνο μέχρι τον περιφερειακό του Λυκαβηττού. Κοινώς, δεν γίνεται να συνδεθεί ο νέος πεζόδρομος με τον Λυκαβηττό, ούτε να ανοιχτεί μονοπάτι, εκτός κι αν αποφασίσουν να κατεδαφίσουν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Κάτι τέτοιο το βλέπω ανέφικτο για τα επόμενα 3500 χρόνια Laughing Confused
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Mika
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 17 May 2005
Posts: 771
Location: London, UK

PostPosted: Wed Jan 11, 2006 6:44 pm    Post subject: Reply with quote

Σορρυ αν εχει ξαναδημοσιευτει, το ελαβα σημερα με μαιλ


Με το πρόσχηµα των Ολυµπιακών Αγώνων χτίστηκε και λειτουργεί το µεγαλύτερο
αυθαίρετο της Ευρώπης. Ένα πολεοδοµικό θρίλερ όπου συµπρωταγωνιστούν εταιρείες
real estate, κατασκευαστικές και εµπορικές, ο Δήµος Αµαρουσίου, πολιτικοί όλων των
κοµµάτων, media. Παράνοµο και αυθαίρετο εξακολουθεί να είναι το νέο εµπορικό
κέντρο


URL: http://galera.gr/magazine/modules/articles/article.php?id=68

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Thu Jan 12, 2006 1:31 am    Post subject: Reply with quote

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι εάν έγιναν παρανομίες, σίγουρα αυτό είναι κακό. Αλλά πιστεύω ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτούς τους συντελεστές δόμησης και γενικότερα τον χαώδη πολεοδομικό σχεδιασμό στην Ελλάδα: Επί της ουσίας, τα ερωτήματα είναι:

- έπρεπε να κτιστεί ένα εμπορικό κέντρο σαν το Mall; Πιστεύω πως ναι. Ήταν περίεργο μια Ευρωπαική πόλη σαν την Αθήνα να μην έχει ένα εμπορικό κέντρο της προκοπής. Τώρα εάν εγώ και εσύ θα το χρησιμοποιούμε αυτό είναι δικό μας θέμα.

- έπρεπε να κτιστεί στο Μαρούσι; Αυτή είναι ποιό δύσκολη ερώτηση αλλά πιστεύω ότι η απάντηση είναι ναι. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε να κτιστούν εμπορικά κέντρα (και άλλα μεγάλα κτήρια) μόνο στου διαόλου την μάνα, στο αεροδρόμιο και δεν ξέρω εγώ που. Εκεί στο Μαρούσι υπήρχε πολύς χώρος, ο οποίος μάλλον ήταν ότι πρέπει για εμπορική εκμετάλευση καθότι δίπλα στο στάδιο. Επίσης το Mall δημιούργησε τις περισσότερες θέσεις πάρκιγκ από κάθε άλλο δημόσιο και ιδιωτικό πάρκινγκ στην Ελλάδα.

Συνεπώς πιστεύω ότι κάτι πρέπει να αλλάξει εάν όντως χρειάζεται να παρανομήσει κανείς για να γίνει οτιδήποτε στην Ελλάδα...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Thu Jan 12, 2006 12:27 pm    Post subject: Reply with quote

καλά αυτά για το mall φτάνουν την υπερβολή πια...να προσθέσω πως έχει και άνετη σύνδεση με τον ΗΣΑΠ οποτε σε ενθαρρύνει να πας άνετα με MMM. σύμφωνο με όλα τα παραπάνω που λέτε.και όσον αφορά τον θάνατο του εμποράκου,καλά τα είπε ένας στην TV...να κλείσουμε και τα σύνορα μήπως; το εμπόριο θέλει στρατηγική και μελέτη.σχετικά είναι αυτά και τα εμπορικά κέντρα προσφέρουν και φτηνή στέγη σε κάποιους.2-3 καλά και μεγάλα(όλον τον μεγεθών από αττικά μέχρι mall) δε βλάπτουν και θα ξυπνήσουν μερικούς...το συγκεκριμένο δεν είναι απλός μια αποθήκη για ψώνια,έχει cinema-cafe κλπ. ωραία θεα(ακριβώς επειδή δεν είναι σε κανένα άσχετο σημείο στου ντιάλου τι μάνα...).τσιμπάνε στης τιμές λίγο(parking πχ.) αλλα δε μπορώ να πω πως ξέρω και τι κόστος έχουν....


Exclamation άσχετο τι έγινε με τα λεωφορεία μπροστά στην ακαδημία θα φύγουν τελικά; εγώ τα χριστούγεννα πήγα 2-3 φορες εκεί ήταν....
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Jan 12, 2006 1:47 pm    Post subject: Reply with quote

Παιδιά, τα έχουμε γράψει και ξαναγράψει χίλιες φορές εδώ πέρα και εν γένει συμφωνώ με τον Αλκη και τον Billy.

Στην Ελλάδα εχουμε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να γίνει τίποτα επειδή τα πάντα σκοντάφτουν σε ξεπερασμένους νόμους που αντανακλούν άλλες ιδεολογίες και εποχές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ΄γίνει τίποτα... Και φυσικά, κάποια στιγμή θα βρεθεί ο μάγκας που θα την κάνει τη δουλειά.

Για διαβάστε παρακάτω ένα απόσπασμα από PM που έστειλα σε φίλο σε άλλο φόρουμ σχετικά με ακριβώς το ίδιο αντικείμενο:

"Όλοι δίκιο έχουν. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα οι νόμοι είναι πολύ περιοριστικοί χωρίς να σώζουν κανένα. Αποτέλεσμα είναι ή να μην μπορεί να γίνει τίποτα, ή, ό,τι γίνεται να είναι αποτέλεσμα παρανομιών.

Και εγώ είμουνα εξ' αρχής αντίθετος στα "MAll" όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατι ΔΕΝ ήθελα να αρχίσει από εκεί η "επανάσταση" των μεγάλων κλιμάκων που νομοτελειακά, δεν πα' να φωνάζουνε όλοι, θα συμβεί, είναι τέτοιες οι δυναμικές μιας πόλης των 5 εκατομμυρίων που όσο κοντόφθαλμοι να είναι οι πολιτικοί και οι Σουφλιάδες, θα συμβεί.

Από την άλλη όμως, είναι έτσι οι νόμοι και η αρνητική/ περιοριστική νοοτροπία που ότι και να πας να κάνεις θα σκοντάψεις σε ένα νόμο, ενώ, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων (γιατι αυτά που λέει το κείμενο δεν είναι βλακείες- μάλλον ) οι "δυνατοί" ότι είναι να το κάνουν θα το κάνουν -όπως και έγινε.

Γι' αυτο θα έπρεπε το κράτος, αντι να έχει ηλίθιους συντελεστές σε ΟΛΑ τα σημεία της Αττικής με αποτέλεσμα να γίνεται η αστειότητα την οποία συχνά καταγγέλλω (και ποιός είμαι anyway) θα έπρεπε, λέω, να έχει συστήσει ζώνες και ειδικούς συντελεστές πρίν πλακωσει η πανούκλα των "περιοίκων" (γιατι μιλάμε για ΑΔΕΙΑ οικοπεδα στην Κηφισίας και όχι για πυκνοκατοικημένες περιοχές ) όπου ΝΟΜΙΜΑ θα χτίζονται κτίρια μεγάλων κλιμάκων και αλλού να μην επιτρέπεται τίποτα πάνω από διώροφο. Αλλοιώς, θα είναι όλοι ημι-νόμιμοι και ημι-παράνομοι, θα καταρρακώνονται οι νόμοι και για να γίνει κάτι καλό (γιατι το Mall είναι καλό και το λέω εγω που δεν μου αρέσει αυτή η κουλτούρα ) ενώ σε αντίθετη περίπτωση και τίποτα καλό δεν θα γίνεται, και οι "περίοικοι" θα περιφρουρούν μεν μη γίνει καμμιά καλή κατασκευή ενώ πολλοί από αυτους θα έχουν ήδη και τα αυθαιρετούλια τους, και τις φοροδιαφυγούλες τους.

Ο παραλογισμός και ο αρνητισμός είναι η αιτια της παρανομίας και της αυθαιρεσίας
".

Μπορεί να ωρύονται οι συγκεκριμένοι κύριοι, μπορεί να έχουν τυπικά δίκιο, αλλά ότι και να κάνουν, φαίνεται πως οι εκατοντάδες χιλιάδες των Αθηναίων που το επισκεύτηκαν έχουν διαφορετική γνώμη εφόσον το δέχτηκαν και το αγκάλιασαν, όπως άυριο θα αγκαλιάσουν και τον πρώτο νέας κοπης ουρανοξύστη στο Μαρούσι ή αλλαχού και να δείτε ουρές για να πάνε όλα τα lifestyle animals στην κορυφή όπου θα ανοίξει και κανένα "sky venue" και άσε τους μίζερους να χτυπιούνται Twisted Evil Laughing


Πάρτε το απόφαση κύριοι: Οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς και οι υπόλοιποι, όλη η Ελλάδα διψάει για νέα αστικά σύμβολα. Είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε ορισμένα πράγματα που αποτελούν κατα πως φαίνεται απαίτηση συνειδητή η υποσυνείδητη απαίτηση ή έστω, για να το πω πιό ελαφρά, συναντούν πλέον την ένθερμη αποδοχή της κοινωνίας; Με το να βρίσκουμε (και στην Ελλάδα είμαστε Εξπέρ) συνεχώς δικαιολογίες για να μην προχωρήσουμε δεν πάμε πουθενά.

Είναι γραφτό να γίνουν ορισμένα πράγματα και στην Αττική οδό, και στην Κηφισίας, και στην Λ. Κηφισου και αλλού. Θα ακούσουμε τη φωνή της λογικής να δούμε πως θα τα κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τώρα που είναι ευκαιρία;

Απλά τα πράγματα.
Back to top
View user's profile Send private message
Conqui
Junior Member
Junior Member


Joined: 05 Feb 2004
Posts: 144
Location: Βορράς

PostPosted: Thu Jan 12, 2006 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

σιγά το πάρκο που θα γίνει στην λεωφόρο!

έτσι λύνεται το θέμα με 100 μέτρα πάρκο; στάχτη στα μάτια μας; αντί να γκρεμίσουν και τα προσφυγικά να γίνει ένας πραγματικός πνεύμονας πρασίνου......
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 249
Location: Chicago - Ilioupolis

PostPosted: Thu Jan 12, 2006 9:53 pm    Post subject: Reply with quote

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100009_12/01/2006_169679

Tha ginei 5orofo ypogio parking ston keramiko me 9 stremata prasino sthn epifania...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Fri Jan 13, 2006 12:14 pm    Post subject: Reply with quote

πρόσεξα ότι χτίζεται ένα νέο village-media markt διπλα στο κλειστό φαλήρου(αλήθεια αυτό το γήπεδο δεν έχει όνομα στα αγγλικά πως είναι φάληρο complex;).....ξέρει κανεις ποτε τελειώνει;
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Fri Jan 13, 2006 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

Τυχερός είσαι!!! διάβασε από κάτω γιατι:

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή ο οπoίος είναι ο γνωστός Μπάμπης Βωβος το συγκρότημα θα τελειώσει εντός του 2006, και από ότι βλέπω το έχουν "πλακώσει" οπότε μάλλον έτσι είναι.

Τώρα είσαι τυχερός (και οι υπόλοιποι) διότι μόλις τελείωσα ένα μακρoσκελές και εμπρηστικό Twisted Evil thread στο skyscrapercity για το συγκρότημα του Παλαιού Φαλήρου και τη γύρω περιοχή με πολλές φυσικά φωτογραφίες και το γνωστό παραληρηματικό μου στυλ.

Κλίκ εδώ---> http://skyscrapercity.com/showthread.php?goto=newpost&t=305738 και... καλή διασκέδαση Laughing


Last edited by gm2263 on Fri Jan 13, 2006 3:15 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 61, 62, 63 ... 101, 102, 103  Next
Page 62 of 103

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr