stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η Θεσσαλονίκη των ονείρων μας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 28, 29, 30  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
werto
New Member
New Member


Joined: 04 Jun 2005
Posts: 66

PostPosted: Wed Dec 21, 2005 10:34 am    Post subject: Reply with quote

Νομίζω το είχα διαβάσει στην Ελευθεροτυπία....είχαν ρωτήσει τη γνώμη σε έναν καθηγητή οικονομίας στην Αμερική για το τι έπρεπε να κάνει η Θεσσαλονίκη για να γίνει πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Ο άνθρωπος απάντησε ότι τέτοιο ρόλο μπορεί να παίξει η Κωνσταντινούπολη και όχι η Θεσσαλονίκη. Βέβαια, αυτό δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω και ούτε να παρατήσουμε τη δουλειά στην πόλη μας αφού και αυτή μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο. Απλά το αναφέρω γιατί εκνευρίζομαι όταν οι πολιτικοί αναφέρουν την συμπρωτεύουσα (η συμπρωτεύουσα παρεπιπτώντως θα έπρεπε να παίρνει κρατικές αποφάσεις κάτι που δε γίνεται) ως κέντρο των βαλκανίων. Με λίγα λόγια μας παραμυθιάζουν για την όμορφη και σημαντική πόλη μας.

Δε θα κάνω σύγκριση με πόλεις του εξωτερικού. Το ποιοι είμαστε το ξέρουμε καλά. Το τι μπορούμε όμως να κάνουμε ακόμα καλύτερα.
Cheers και καλά Χριστούγεννα σε όλους.
Back to top
View user's profile Send private message
NEO GEO
New Member
New Member


Joined: 19 Jun 2004
Posts: 39

PostPosted: Wed Dec 21, 2005 11:13 am    Post subject: Reply with quote

Η Θεσσαλονίκη ήταν κέντρο των Βαλκανίων και η δεύτερη σε σημασία πόλη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας διότι εξυπηρετούσε μια ενιαία πολιτικά και πολιτισμικά περιοχή.
Το οτι σταμάτησε να είναι κέντρο και κόμβος, παρα μόνο για την Βόρεια Ελλάδα είναι ατυχες γεγονός, αλλά γεγονός. Γιια να είμαστε ειλικρινείς πέρα απο τα εγκλήματά του (κυρίως σε επίπεδο αστικού σχεδιασμού), το Ελληνικό κράτος μέχρι πρίν λίγα χρόνια δεν χρειαζόταν να κάνει τέτοια έργα ώστε να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη σε υπερτοπικό κέντρο, απο τη στιγμή που ο ζωτικός της χώρος ήταν απο βορρά αποκλεισμένος. Ήταν απλώς η πόλη που εξυπηρετούσε τη βόρεια Ελλάδα. Μόνο πρόσφατα τα Βαλκάνια αρχισαν να ηρεμούν και ακόμα τίποτα δεν είναι σταθερό. Καταλαβαίνω οτι το κράτος δεν πρέπει να καθυστερεί να χρηματοδοτεί μεγάλα έργα όταν υπάρχουν προϋποθέσεις και αυτά είναι ανταποδοτικά, αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Θεσσαλονίκη.
Το κακό είναι οτι οι εξελίξεις συνεχίζουν να μην ευνοούν την Θεσσαλονίκη. Έχει αποκτήσει σοβαρό ανταγωνιστή στην περιοχή, την Κωνσταντινούπολη. Επιπλέον ατύχησε ώς πόλη μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού μπλόκ, διότι οι περισσότερες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες στους σχεδιασμούς τους για τους αγωγούς πετρελαίου απο την Κασπία εκείνη την εποχή, είχαν ως κατάληξη τη Θεσσαλονίκη, αλλά τα κριτήρια είναι πολιτικά και γεωστρατηγικά σε αυτές τις επενδύσεις.
Το ''καλό'' είναι οτι με την κατάσταση που επικρατεί στα δυτικά Βαλκάνια, καμμία σοβαρή ξένη επένδυση δεν πρόκειται να γίνει εκεί και αυτό κάνει τη Θεσσαλονίκη ελκυστικότερη. Το ιδανικό για το μέλλον της πόλης, θα ήταν να λυθεί το Μακεδονικό/Σκοπιανό και να γίνει ο αυτοκινητόδρομος Θεσσαλονίκης-Βελιγραδίου για να αποκτήσει η πόλη και οι επιχειρήσεις ασφαλή ενδοχώρα (πριν απο 10 χρόνια εμείς οι ίδιοι επιβάλλαμε εμπάργκο στη ΠΓΔΜ και φυσικά μόνοι μας το αναιρέσαμε).
Επίσης οι θετικές επιδράσεις της Εγνατίας για τη Θεσσαλονίκη δεν έχουν φανεί ακόμα, παρα μόνο σε τοπικό επίπεδο. Μπορεί πολλοί να παραπονιούνται για καθυστερήσεις σε αυτό το έργο, αλλα αν το εξετάσετε τα τελευταία χρόνια προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Αυτό έγινε διότι η Εγνατία δεν είναι ένας απλός δρόμος... Υπήρχε (και υπάρχει) αμερικανική επενδυτική πρόταση για ανάλογο ανταγωνιστικό προς την Εγνατία οδικό άξονα (Κων/πολη-Δυρράχιο) που θα περνά απο τις γειτονικές χώρες. Φυσικά όποιος εφτιαχνε το δρόμο πρώτος είχε το προβάδισμα, καθώς η κατασκευή ανταγωνιστικού αυτοκινητοδρόμου είναι ρίσκο πλέον. Η Εγνατία ήταν απαραίτητη για να μην μετακινηθεί το κέντρο βάρους της Βαλκανικής αλλού, μόνο που αυτό πρέπει να μεταφραστεί και επενδυτικά.
Το πρόβλημα που πρέπει να λύσει άμεσα η πόλη είναι η αντιστροφή μιας νέας εξέλιξης, οτι τα τελευταία χρόνια απο πόλη που εισήγαγε επιστημονικό δυναμικό, πλέον (ισως λόγω Ολυμπιακών αγώνων) εξάγει επιστημονικό δυναμικό, δηλαδή τα καλύτερα ''μυαλά'' φεύγουν...
Back to top
View user's profile Send private message
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Dec 21, 2005 1:55 pm    Post subject: Reply with quote

Πήγα χθες για άλλη μια φορά στο cosmos. Πρέπει να ομολογήσω ότι κάθε φορά μου αρέσει και περισσότερο (ίσως γιατί ήταν και στολισμένο αυτή τη φορά).

Τα των διαδρόμων που λέγαμε παλαιότερα, έχει τελειώσει η κάλυψή τους με τις ξύλινες περσίδες που έχουν από πάνω τους την δίχρωμη "τέντα". Δεν είναι και τόσο χάλια όπως το παρουσιάζεται. Ο χώρος αυτός ουσιαστικά ήταν το αίθριο της κατασκευής. Δεν είναι κάτι στεγασμένο δηλαδή, οπότε η λύση αυτή προστατεύει από τη βροχή (όχι από το κρύο καθώς το κεντρικό αίθριο με το συντριβάνι δε καλύπτεται, και δεν υπάρχει και λόγος δηλαδή), και δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσει την επαφή με τον ουρανό όταν μαζεύονται οι "τέντες" (δεν είναι ακριβώς τέντες, γι'αυτό το βάζω σε εισαγωγικά) και να έχεις μια σκίαση με τις περσίδες το καλοκαίρι.
Σε σύγκριση με το Mall της Αθήνας υπερτερεί στα εξής. Έχει πολλούς περισσότερους χώρους εστίασης και καφέ, και κυρίως το "Ελληνικό χωριό". Χθες πήγα πρώτη φορά προς τα εκεί, και είναι πραγματικά υπέροχο. Μπορεί η ύπαρξη της μεγάλης εκκλησίας στο κέντρο να ξενίζει αρχικά, αλλά ειδικά αν πας από τη κάτω πλευρά, είναι πανέμορφος ο χώρος. Γύρω γύρω μαγαζάκια (εστιατόρια κυρίως) και μια μεγάλη πλατεία στο κέντρο, γύρω από την εκκλησία με λιμνούλες συντριβανάκια ωραίο φωτισμό και πλακόστρωτο, πραγματικά νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο χωριό. Προβλέπω όταν φτιάξει ο καιρός και βγάλουν (φαντάζομαι) τραπεζοκαθίσματα έξω, να γίνεται πανικός.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Dec 21, 2005 2:12 pm    Post subject: Reply with quote

Φίλε Mozart επειδή εγώ είμαι ο βασικός πολέμιος της οροφής αλλά και της γενικότερης αισθητικής του cosmos. Φαντάζομαι ότι είδες τις φωτογραφίες που ποστάρισα πριν από καμιά εβδομάδα. Δηλαδή αυτή η οροφή δεν είναι τόσο χάλια; Συγγνώμη αλλά εγώ τη βρίσκω εντελώς χάλια... Ή εκείνα τα φθηνοξύλινα υποστυλώματα δεν είναι εντελώς χάλια; Φυσικά όλα αυτά είναι θέμα γούστου, αναφέρομαι με βάση τις δικές μου αισθητικές προδιαγραφές, προς θεού δεν θέλω να προσβάλω κανένα που έχει αντίθετη άποψη ( πόσο μάλλον εσένα φίλε Mozart Wink )

http://img227.imageshack.us/img227/8656/eff0726ei.jpg

Το the mall Athens (πάντα κρίνοντας μόνο από τις φωτογραφίες) φαίνεται πολύ πιο μοντέρνο και ενδιαφέρον αρχιτεκτονικά.

Για την άπλα και το ελληνικό χωριό θα συμφωνήσω, είναι η καλύτερη πλευρά του cosmos (όπως και το αίθριο) αλλά η γνώμη μου είναι ότι τόσο μεγάλη εκκλησία είναι περιττή.
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Dec 21, 2005 2:27 pm    Post subject: Reply with quote

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να παντρευτεί στην εκκλησία του mediterranean, να το ξεχάσει. Μέχρι τον Σεπτεμβριο έχουν κλείσει όλες οι ημερομηνίες!
Back to top
View user's profile Send private message
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Dec 21, 2005 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

Α, εσύ ήσουνα (και δε θυμόμουνα)!! Razz Razz Laughing Laughing Laughing

Ψάχνω για μια αεροφωτογραφία από τη φάση κατασκευής που είχε βάλει κάποιος μια μέρα, όπου δείχνει ολόκληρο το συγκρότημα, και φαίνονται οι διάδρομοι από ψηλά, λες και έχεις κάνει χαρακτιά σε βιτάμ. Χωρίς να ξέρω, έχω την εντύπωση ότι δε σκόπευαν να καλύψουν τους διαδρόμους, και τους προέκυψε αργότερα αυτό. Δεν είμαι σίγουρος επαναλαμβάνω.
Η φωτογραφία που έδειξες είναι από μια σύγκλιση διαδρόμων αν δε κάνω λάθος από την είσοδο που έχει το expert. Εγώ μίλησα για τους διαδρόμους που πέραν των κάθετων "ψαροκόκκαλων" έχει κάτι περσίδες στις δύο άκρες του διαδρόμου, περίπου δύο μέτρα και το υπόλοιπο καλύπτεται από την τέντα. Η φωτογραφία που δειχνεις, είναι όντως σα ταβάνι, εγώ εννοούσα κάποιο άλλο σημείο του συγκροτήματος.
Και τέλος πάντων δεν είπα ότι έπεσα τ'ανάσκελα και ότι είναι και γαμώ τις κατασκευές. Είπα ότι δε με χάλασε τόσο όσο περίμενα. Και εγώ έχω ιδέες για να γινόταν καλύτερο, αλλά θα παρέπεμπαν τότε σε εντελώς κλειστό χώρο. Ίσως να είναι και αυτό στη φιλοσοφία του "χωριού" που θέλουν να περάσουν. Και εγώ επειδή "είμαι από χωριό" (που έλεγε και ο Νάιδος Laughing Laughing ), ε δε με χάλασε και τόσο.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 249
Location: Chicago - Ilioupolis

PostPosted: Thu Dec 22, 2005 12:32 am    Post subject: Reply with quote

Mou aresei poli afti h photo apo Thesaloniki prin thn pirkagia:


Ta ktiria miazoun kata poli me ktiria ths Konstandinoupolis... oi Othomaniki autokratoria eixe afisi mia spoudea klironimia pou distixos xathike me thn fotia...

An diavasete sto oreo arthro ths wiki tha dite pos to swedio tou Hebrard andikatestise ta natolitika stixia me ena ditiko mondelo... distixos logo tou protou pagosmiou polemou kai thn maziki exodo ton evreon kai tourkon se sindiasmo me thn elefsi ton Ellhnon ths mikras Asias, den wpitrapike i ilopisi tou oramtos tou Hebrard... exei kanis sxedia tou?

Kai mia erotisi... den exo paei pote Thesaloniki... Giati to pezodromio dipla sto nero den exei dendra;
http://www.rcip.com/gloryquest/Thessaloniki-02.jpg
O dromos aftos pos legete; Otan tha ginei h ypothalasia aftos o dromos the paraminei; Makari oxi... nomizo tha itan toso omorfa an ginei parko...
Exei kanis plirofories;
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Kakalos
New Member
New Member


Joined: 25 Jul 2005
Posts: 59
Location: Italia\ Thessaloniki

PostPosted: Thu Dec 22, 2005 6:25 pm    Post subject: Reply with quote

Ο δρομος για τον οποιο ρωτας ειναι η λεωφορος Νικης, και ναι, ειναι στα σχεδια να πεζοδρομηθει οταν γινει η υποθαλασσια...

Οσο για την ασπρομαυρη φωτογραφια πριν απο την πυρκαγια, ειναι μια φωτογραφια της Ερμου, παρμενη απο την πλατεια Αγιας Σοφιας. Σημερα σωζονται ακομα καποια απο αυτα τα κτιρια...
Απο την δεξια μερια σωζεται το πρωτο γωνιακο (σημερα "καφε Βυζαντιο", ανακαινισμενο πληρως - εδω φωτο απο παλαιοτερο post του Lucretius σε αυτο το forum), οπως και το επομενο γωνιακο, εκεινο που "εξεχει" (ανακαινισμενο προσφατα, σημερα ειναι το Ταμειο Παρακαταθηκων και Δανειων).
Απο την αριστερη μερια σωζεται επισης το πρωτο γωνιακο (μη ανακαινισμενο, εγκατελειμενο - ειχα ακουσει λογω ασυμφωνιας των πολλων ιδιοκτητων του - εδω φωτο απο παλαιοτερο post του Lucretius σε αυτο το forum). Σωζονται επισης και κανα δυο ακομη απο τα επομενα (ανακαινισμενα)... Εδω φωτο (δικη μου αυτη τη φορα) της γωνιας μεταξυ Ερμου και Αγιας Σοφιας. Θα προσεξατε βεβαια την αρμονια μεταξυ παλιου και νεου, οπως και το οτι τα νεα κτιρια, εκτος της ευεργετικης στηριξης που προσφερουν στα παλια ερειπια, πως να το κανουμε, δινουν μια "αλλη αισθηση"....
Back to top
View user's profile Send private message
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 249
Location: Chicago - Ilioupolis

PostPosted: Thu Dec 22, 2005 9:50 pm    Post subject: Reply with quote

Kakalos,
Efxaristo!!! Poli enimerotiko to post sou. Peri armonias, to les sovara h astia; Den mou fenete na denei to palio me to kenourgio... ta plaia exo foverh aisthitikh...

Yparxei kamia maketa gia thn Nikhs;
Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
onassis78
New Member
New Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 44

PostPosted: Fri Dec 23, 2005 1:59 am    Post subject: Reply with quote

poli orea i fotografies.
ala anarotieme giati ngremistikan ola ta ala ktiria, kai xtistikan i "para ploli omorfes polikatikies"
vlepo kati tetia kai trelenome. toso orea ktiria ixe i thessaloniki kai ta ngremisan i vlakes. sorry pedia ala den mporo na katalavo giati xtistikan se oli tin ellada mono polikatikies.
Back to top
View user's profile Send private message
savroulis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1632
Location: Athens, Greece

PostPosted: Fri Dec 23, 2005 3:47 am    Post subject: Reply with quote

κάποιος ειπε το γιατί//\\88//\\

"...πριν τις μεγάλες φωτιές...."
Back to top
View user's profile Send private message
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Sat Dec 24, 2005 1:50 pm    Post subject: Reply with quote

Εκπληκτική η ασπρόμαυρη φωτογραφία του spyro! Δεν την είχα δεί μέχρι τώρα. Είναι κρίμα που χάθηκαν τόσα όμορφα κτίρια, αλλά πολύ φοβάμαι οτι θα τα είχε φαέι ούτως ή άλλως η αντιπαροχή. Είναι πάντως ευτύχημα το γεγονός πως, τουλάχιστον στις γωνίες της πλατείας Αγίας Σοφίας, έχουν διατηρηθεί τα συγκεκριμένα κτίρια...
Back to top
View user's profile Send private message
Nassos
Full Member
Full Member


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 347

PostPosted: Sun Dec 25, 2005 11:37 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ θα ήθελα την Θεσσαλονίκη ώς κέντρο Logistics. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα γεμίσει με μπόλικες αποθήκες! Επίσης, και κέντρο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Α, μην ξεχάσω και τα σούπερ τουριστικά σχέδια (3 ξενοδοχεία και 2 μαρίνες). Πστεύω πως έτσι θα πέσει κατα πολύ η ανεργία, που δυστυχώς αυξάνεται...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Mon Dec 26, 2005 1:29 pm    Post subject: Reply with quote

με την ολοκληρωση της εγνατιας οδου η θεσαλονικη εκ των πραγμαωτων θα γινει κεντρο logistics και λογικα ολη η περιοχη της κεντρικης μακεδονιας Wink
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
petalo
Senior Member
Senior Member


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 596
Location: θεσσαλονίκη

PostPosted: Tue Dec 27, 2005 5:41 pm    Post subject: Reply with quote

Σήμερα στο κέντρο της πόλης επικρατούσε ένα μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο που άρχιζε από την ανατολική πλευρά,κυρίως Κωνσταντινουπόλεως με Λεωφ.Σρατού΄και έφθανε μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό.ελάχιστοι οι τροχονόμοι που προσπαθούσαν να βάλουν μια τάξη με τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα,αλλά μάταια,και παντελής η απουσία δημοτικών αστυνομικών να ρυθμίσουν την κίνηση που είναι μέσα στις αρμοδιότητές τους.
Back to top
View user's profile Send private message
Tanash
Full Member
Full Member


Joined: 19 Dec 2005
Posts: 219
Location: Λάρισα

PostPosted: Tue Dec 27, 2005 11:43 pm    Post subject: Reply with quote

Κάπου πήρε το μάτι μου τις τελευταίες μέρες στις εφημερίδες μικρά αρθρα(απλή αναφορά) ότι εγκριθηκε το σχέδιο καλατράβα για την ανάπλαση της ΔΕΘ μετά από κάποιες τροποποιήσεις(;;Wink...Ξέρει κανείς τιποτα επί του θέματος;
Back to top
View user's profile Send private message
aristidis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1448
Location: Πουθενιστάν

PostPosted: Wed Dec 28, 2005 12:31 am    Post subject: Reply with quote

Γενικως, κατι παιζει τελευταια στην Παπαναστασιου με Εγνατια... Κανουν ενα παρκινγκ νομιζω, αλλα το θεμα ειναι οτι πολλες φορες εχω δει λεωφορεια που κανονικα πανε απο Παπαναστασιου η Δελφων ή Κων/λεως (πχ 10,11,5Cool να πηγαινουν απο Εγνατια... Και μια μερα που εκανα βολτα προς τα εκει ειδα μια ταμπελα να λεει "Οδος Παπαναστασιου Κλειστη"...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Wed Dec 28, 2005 2:06 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow Tanash

Φαίνεται οτι ο καλατράβα ήρθε για να μείνει!

«νέα έκθεση» σε μελέτη του οίκου Δοξιάδη και αρχιτεκτονικό πρόπλασμα του Σαντιάγκο Καλατράβα
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Dec 29, 2005 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

@aristidis
Έκλεισαν το ρεύμα της Παπαναστασίου προς το γήπεδο του Άρη. Για να πας προς τα εκεί προχωράς στην Καραμανλή και στρίβεις στην Κλεάνθους. Μετά συνεχίζεις κανονικά με κατεύθυνση προς το γήπεδο. Το ρεύμα το έκλεισαν λόγω των έργων (προφανώς το πάρκινγκ θα βρίσκεται κάτω από την Παπαναστασίου).

@nassos
Στην Βιομηχανική Περιοχή έχει γίνει ένα τέραστιο κέντρο logistics, και μάλιστα κατασκεύσαν και σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονική με την γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη και αυτή διέρχεται μέσα από το παραπάνω κέντρο. Επίσης θα αρχίσει και η κατασκευή κόμβου στον Άγιο Αθανάσιο που θα ενώνει κατευθείαν την ΒΙΠΕΘ με την οδό Θεσσαλονίκη-Έδεσσα (κατ'επέκτασην και με ΠΑΘΕ προς σύνορα με Σκόπια).
Back to top
View user's profile Send private message
Nassos
Full Member
Full Member


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 347

PostPosted: Thu Dec 29, 2005 12:40 pm    Post subject: Reply with quote

chr.04, εννούσα και τον ΟΛΘ. Εκεί λένε πολλοί ότι θα κερδιθεί το στοιχήμα των Logistics. Άντε να προχωρήσει και η επέκταση της προβλήτας 5. Λένε πως υπαρχει Κινεζικό ενδιαφέρον, αν και οι Δανοί (Maersk) έχουν ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Dec 29, 2005 2:01 pm    Post subject: Reply with quote

Για επέκταση της προβλήτας 6 δεν έλεγαν τόσα χρόνια; (νομίζω δλδ).
Back to top
View user's profile Send private message
Nassos
Full Member
Full Member


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 347

PostPosted: Thu Dec 29, 2005 4:48 pm    Post subject: Reply with quote

Και εγώ ξεχνάω ποια προβλήτα θέλουν εδώ και 10 χρόνια να επεκτείνουν, αλλά πολλοί λένε πως το στοιχημα των Logistics εκει θα κερδιθεί, στον ΟΛΘ.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
skylinearth
Full Member
Full Member


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 238
Location: Thessaloniki

PostPosted: Sun Jan 01, 2006 11:15 pm    Post subject: Reply with quote

Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για την Θεσσαλονίκη:
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14638&m=D13&aa=1
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Jan 02, 2006 10:10 am    Post subject: Reply with quote

Για τους Κινέζους που θα έλθουν στηνΕλλάδα να σπουδάσουν άφήστε τα, το έζησα από κοντά αυτο το ανέκδοτο, που δεν ηξεραν γρυ Αγγλικά και απλά ήλθαν εδώ για να μεταναστέψουν και να δουλέψουν και εξαφανίστηκαν από τις τάξεις από τον πρώτο μήνα...

Όσο για τα υπόλοιπα... Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Οι συμφωνίες με οποιοδηποτε κράτος, πόσο μάλλον με την Κϊνα που είναι απαίδευτη στους διεθνείς θεσμούς, θέλουν σκληρότατη προετοιμασία και από τις δυο πλευρές. Τα περι καθυστερήσεων στη Βίζα είναι ολίγον θλιβερά αλλά αυτο πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι το ως συνήθως απύθμενα ηλίθιο Ελλ. κράτος δεν εχει αντιληφθεί οτι ακόμα και αν θέλει να κάνει τις όποιες business με τους παμπόνηρους Κινέζους θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί και να αφήσει τις προχειρότητες, και φυσικά να επανδρώσει την Ελληνική πρεσβεία στο Πεςκίνοι διοτι υποψιάζομαι ότι έχουμε ακόμα το ίδιο προσωπικό με εκείνο που είχαμε πριν 10 χρόνια. Typical Greek...

Όσο για τη Θεσσαλονίκη πρωτευουσα των Βαλκανίων, let me tell you ότι δεν υπαρχει και δεν θα υπάρξει μια και μόνηπρωτεύουσα αυτής της γεωγραφικής περιοχής. Εγώ βλέπω ένα άξονα Κων/πολης, Θεσσ/νίκης Βελιγραδίου, με παρακλάδια στα Σκόπια, στα Τίρανα, στην Κροατία, και στη Βουλγαρία. ή κάπως έτσι. Τώρα ότι η Θεσ/νίκη μπορεί να είναι μια από τις πύλες εισόδου προς τα Βαλκάνια αυτο μπορεί και πρέπει να γίνει. Αυτό όμως για να πραγματοποιηθεί πρέπει να γίνουν λιμάνια, αεροδρόμια, και μετρο, και είναι θέμα και του κράτους αλλά και των κατοίκων. Με αυτιστικά αρνητικούς "περιοίκους" όμως και Σουφλιάδες που αρνούνται και σταματούν με βουκολική απλότητα τα πάντα, δεν πάμε πουθενά και γι' αυτο, δυο πλέον χρόνια μετα τους Ολυμπιακούς δεν έχει προστεθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο ασφάλτου νέου δρόμου στην πόλη, και όλο και κατοχυρώνονται κάποια έργα τα οποια όμως την επόμενη ξανα-μανα-ματαιώνονται...

Είπαμε να ξεφύγουμε από τη διαπλοκή αλλά όχι να μείνει η Ελλάδα στο γύψο για χρόνια πάλι ώσπου να μάθουν οι τωρινοί να κυβερνούν... Όχι άλλη δεκαετία του 80, ελεος δεν το αξίζουμε. Δεν ξέρω τι θα κάνετε οι Θεσσαλονικείς, διαδηλώστε, απαιτήστε μετρό και αεροδρόμιο ΤΩΡΑ. Οργανωθείτε όπως οι περίεργοι "περίοικοι" και ενεργήστε παιδιά, δε γίνεται αλλιως. Είναι κρίμα τέτοια πόλη να μην έχει υποδομές και με ένα Carrefour δύο Village και ένα Mediterranean Cosmos δεν γίνεται δουλειά, δεν αρκούν...
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Jan 11, 2006 8:47 am    Post subject: Reply with quote

O Vasipap ξαναχτυπά:

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε πρόταση «αξιοποίησης» των 180 στρεμμάτων της ΔΕΘ με την δημιουργία ενός τεράστιου αριθμού καταστημάτων και γραφείων, εστιατορίων και κινηματογράφων, ξενοδοχείων, κλπ, στο κέντρο της πόλεως «αξιοποίηση», η οποία θα καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα στα δοκιμαζόμενα ήδη εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση στην κοινωνία της πόλεως και θα μεταφέρει τα κέρδη σε άγνωστη κατεύθυνση, εκτός βεβαίως Θεσσαλονίκης, όπως ακριβώς γίνεται με τα συγκροτήματα που έχουν δημιουργηθεί περιφερειακά της πόλεως».
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 28, 29, 30  Next
Page 17 of 30

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr