stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Σχέση Κράτους-πολιτών
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 28, 29, 30  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 1:05 pm    Post subject: Reply with quote

Καλα τα λες συντροφε Γιαννη...το θεμα ειναι πώς μπορει να επελθει αυτη η αφυπνιση....

Αν προσπαθησω να συνοψισω, η χωρα μας διακατεχεται απο 3 κακα τα οποια πρεπει καποια στιγμη επιτελους να εκλειψουν...α) ελλειψη οραματος (χιλιωειπωμενη ατακα σε αυτο το φορουμ β) υπαρξη μιας νοσηρης νοοτροπιας οπου ισχυει "ο εαυτουλης μου πρωτα και μετα ολοι οι αλλοι" και γ) υπαρξη της τρισκαταρατης, απυθμενα εκνευριστικης λογικης του "πολιτικου κοστους".

Για την ελλειψη οραματος τα εχουμε πει. Ολοι περιμενουμε την ελευση του Μεσσια που θα κανει αυτη την "αγνωστη" λεξη μερος του λεξιλογιου μας. Ποτε θα εμφανιστει ειναι αγνωστο. Rolling Eyes

Οσον αφορα το β σκελος, η κατασταση στην Ελλαδα μου θυμιζει την αρχαια Σπαρτη οπου ήταν νορμαλ να κλεβεις (με αλλα λογια, ο θυτης δεν ενιωθε τυψεις) αλλα ξεφτιλα να συλληφθεις . Ετσι και σημερα, μια μεγαλη μεριδα συμπατριωτων μας (οχι ολοι, το τονιζω) δε νιωθει ενοχες να κανει τη λαδια του (εφοσον "ολοι τα ιδια κανουν") αρκει να μη τους γραπωσουν. Μου ειναι απιστευτο να ακουω ατομα να μιλανε με περηφανια για τα κονε που εχουν στη τροχαια που τους σβηνουν τις κλησεις, για το "εξυπνο" κολπο που σκαρφιστηκαν να μη πληρωνουν φορο ή για τη μαεστρια τους στο λαδωμα. Ειναι, βλεπεις μαγκια να τα μοιραζεσαι αυτα με τους φιλους σου (οι οποιοι αντιδρουν με ατακες του τυπου "καλοοο!") αρκει να σιγουρευτεις οτι αυτοι που σε ακουνε δε ειναι αστυνομοι, ορκωτοι κτλ.

Τελος, το πολιτικο κοστος ειναι κατι που ποτε δε καταλαβα. Αν μπορουσε να υπαρξει μια ειλικρινης συζητηση θα ειχαμε την εξης στιχομυθια:

Πολιτικος: "Δε κανουμε αναγκαιες μεταρρυθμισεις για να μη θιχτουν τα συμφεροντα των ψηφοφορων μας."

"Αντιλογος":""Μα αν βελτιωσετε την οικονομια και τη κοινωνια θα κερδισετε νεους ψηφοφορους"

Και η απαντηση-καταπελτης:

Πολιτικος: "Μα δε προλαβαινουμε να κανουμε αυτες τις αλλαγες σε 4 χρονια. Αρα κινδυνευουμε να χασουμε και τους μεν και τους δε. Οι μεν, διοτι τα συμφεροντα τους θιχτηκαν, οι δε διοτι δε μπορουν να δουν μια ολοκληρωμενη εικονα της πολιτικης μας πριν ψηφισουν ξανα...ασε που τα μετρα θα πρεπει να ειναι επωδυνα, οποτε κανεις δε θα χαρει, αρα, ασε την επομενη κυβερνηση να βγαλει το φιδι απο τη τρυπα."

Αρα τη χρειαζομαστε? Απλα μια κυβερνηση με οραμα, που θα ρισκαρει να χασει τις επομενες εκλογες προκειμενου να επιφερει τις απαραιτητες διαρθρωτικες αλλαγες. (Τωρα αυτο το τελευταιο να το αφησω εδω ή να το βαλω στο τοπικ με τα ανεκδοτα? Rolling Eyes )
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 2:15 pm    Post subject: Reply with quote

Φίλε Giannis και οι λοιποί συνφορουμίτες,

Η υπόθεση είναι παλιά, μάλιστα την είχε επισημάνει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Αϊζενχαουερ πριν από πολλά χρόνια, μετά το τέλος του Β' ΠΠ, αν θυμάμαι καλά. Σε κάθε χώρα λοιπόν υπάρχει ένα πολιτικοοικονομικό κατεστημένο το οποίο αλλού το ονομάζαμε "νομενκλατούρα" (πρώην ΕΣΣΔ), αλλού "βαθύ κράτος" (Κεμαλική Τουρκία), αλλού "σύστημα", "κατεστημένο", "κράτος της Δεξιάς" (μεταπολεμική Ελλάδα), ενώ τα τελευταία 5 χρόνια ακούστηκαν και οι όροι "διαπλοκή", "σύστημα ΠΑΣΟΚ" κλπ κλπ, εκ μέρους της τώρα κρατούσης (; ) καταστάσεως. Μάλιστα λένε ότι αυτό το βαθύ κράτος των ΗΠΑ "έφαγε" και τον μακαρίτη τον Κέννεντυ, εκείνο το πρωινό του 1963 στο Ντάλας.

Ας είμαστε όμως ρεαλιστές, η διαφθορά υπήρχε πάντοτε, από τον καιρό ίσως που ζούσαμε σε σπηλιές. Αυτή συνίσταται στο εξής: τη μεταφορά πόρων από το νόμιμα και με διαφανή τρόπο λειτουργούν οικονομικό σύστημα, δηλαδή το σύστημα παραγωγής πλούτου, με αδιαφανείς τρόπους μέσω του ελέγχου των καναλιών είτε της παραγωγής, είτε της διανομής πλούτου, είτε και των δυο, σε τσέπες επιτηδίων που δεν το δικαιούνται. Με λίγα λόγια, μέσω της διαφθοράς και των διεφθαρμένων απομυζείται πλούτος που έχει παραχθεί με νόμιμα μέσα (όπως στην περίπτωση της διαφθοράς και της διαπλοκής που αρχίζει με τα διάφορα "γρηγορόσημα", και καταλήγουμε σε απάτες εκατομμυρίων Ευρώ), είτε παράγεται πλούτος με παράνομα μέσα (π.χ. ναρκωτικά, πορνεία, κλπ) ο οποίος δεν διαχέεται στην κοινωνία για επενδύσεις παρά μόνον σαν αγορές καθαρά καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών (πχ Μαφιόζοι με Porsche ή να τρώνε σε ακριβά εστιατόρια, ή να χτίζουν βίλες με ελικοδρόμια σε βραχονησίδες κλπ).

Θα μου πεις, κάτι είναι και αυτό και θα απαντήσω ΟΧΙ, διότι η ηθική ζημιά που πραγματοποιείται μέσω αυτών των πρακτικών (κοροΐδο είμαι να πάω να δουλέψω, θα "σπρώξω" κόκα στην "παραλιακή" να τα κονομήσω) είναι πολλαπλάσια από τα οφέλη μικρού αριθμού επιχειρήσεων πολυτελών αγαθών και υπηρεσιών (βλ. πολυτελή αυτοκίνητα, εστιατόρια, οικοδομικές εργασίες για τις βίλες των εγκληματιών, κοκ.). Επίσης, η ζημιά επιτείνεται από την εγκαθίδρυση καθεστώτος ανομίας όπου εκείνος ο οποίος δεν επιθυμεί (ή δεν μπορεί ηθικά) με διάφορους τρόπους να εμπλακεί στο βόρβορο βρίσκεται απομονωμένος ή/ και "αποκλεισμένος" (excluded) από τα τεκταινόμενα γύρω του, (αυτό που σε αγοραία γλώσσα θα το λέγαμε απλά "νοιώθει μαλάκας").

Διαφθορά λοιπόν υπάρχει σε όλες τις χώρες. Απλά στην Ελλάδα φαίνεται πιο πολύ τώρα τελευταία γιατί μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαμε μόνο τη διαφθορά του κράτους. Τώρα, προστέθηκαν και τα πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί σε μέγεθος και επιρροή. Και αν σε χώρες όπως οι ΗΠΑ υπάρχει τεράστια παραγωγή πλούτου ο οποίος να μπορεί στη συνέχεια να κλαπεί, στην Ελλάδα, λόγω των στρεβλώσεων της αγοράς όπου διώξαμε τους επενδυτές με τη γραφειοκρατία και τον απηνή διωγμό της επιχειρηματικότητας από τη μεταπολίτευση και μετά, στραγγαλίσαμε την απασχόληση με τρελούς νόμους όπου αν τα λεφτά που δίνουμε στο ΙΚΑ τα δίναμε σε μια ιδιωτική εταιρεία θα στρώνανε κόκκινα χαλιά να περάσουμε, στραγγαλίσαμε την αυταπασχόληση με συνάφειες και διωγμούς στον κάθε φουκαρά, κάναμε ένα κλειστό και δύσκολο σύστημα παιδείας με πανελλήνιες, ΔΙΚΑΤΣΑ και παπαριές , λόγω της ανύπαρκτης έρευνας όπου και διώξαμε πολλά νέα μυαλά που δεν θέλανε να χάσουν τα χρόνια τους παλεύοντας με τις συμπληγάδες πέτρες και τους 50άρηδες καθηγητάδες που ελέγχουν τα πάντα και καταπνίγουν τη νέα γνώση για να μη χάσουν τα προνόμια τους

Ταυτόχρονα, λόγω και της στρατηγικά κατα τη γνώμη μου καθοδηγούμενης προώθησης ενός ρηχού και ευδαιμονικού στυλ ζωής κυρίως από τα περιοδικά lifestyle όπου ο γκουρού Κωστόπουλος βγάζει το verdict ότι όποιος δεν οδηγεί Cayenne, δεν έχει το Ρ-20 δίπλα του και δε μοιάζει με το Μελ Γκίμπσον στα 35 του είναι χαμένος από χέρι και όσοι έχουν κάποια ένσταση σε αυτό είναι losers και μίζεροι, λόγω όλων αυτών φτάσαμε στο αποτέλεσμα να μην υπάρχει έστω και η στοιχειώδης όχι ηθική αλλά έστω λογική που θα επιτρέψει στο σύστημα να συνεχίσει να δουλεύει, με αποτέλεσμα να διαλύεται ο ένας στους δυο γάμους πριν κλείσουν πενταετία γιατί δεν τα κατάφεραν οι σύζυγοι να μένουν σε μεζονέτα με τρία αυτοκίνητα και είτε διότι η σύζυγος μπατάλεψε, είτε διότι ο σύζυγος οδηγεί ακόμα Fiat Punto και όχι το νέο Grand Cherokee…, με ανορεξικές και υστερικές 30+κάτι με υπερχρεωμένες πιστωτικές που μιλάνε συνεχώς για Φενγκ Σούϊ και spa, και υπερχρεωμένους λωτοφάγους 30+κάτι που μιλάνε για μπάλα, για budgets και πλάνα πωλήσεων και που όλοι μαζί, άνδρες γυναίκες και παιδιά, πλούσιοι και φτωχοί έχουν περισσότερο στρες από τον μέσο Εβραίο του Νταχάου, μετά από 60 χρόνια αδιάλειπτης ειρήνης, φαινόμενο πρωτάκουστο για την ιστορία της ανθρωπότητας. Οπότε το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει σε κανέναν να σηκωθεί και να αναπνεύσει οικονομικά χωρίς είτε να εξουθενωθεί από την προσπάθεια, ή να λερωθεί, εκτός αν έχει τις υψηλές γνωριμίες ή απλά το "μέσον".

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πολιτισμένου κόσμου που υπάρχει διαπλοκή, διαφθορά ή οτιδήποτε, αφήνεται τουλάχιστον ο πολτός που όλες οι κυβερνήσεις ονομάζουν "λαό" να δημιουργήσει, να δουλέψει, να παράγει πλούτο, και μετά έρχονται οι επιτήδειοι για να τρυγήσουν. Στην Ελλάδα σου λέει ΟΟΟΟΟΟΧΙ, γιατί να σε αφήσω να παράγεις εσύ, θα τα φάω εγώ από την πηγή, οπότε σε αφανίζω εσένα με νόμους και ΔΙΚΑΤΣΑ και εργατικές νομοθεσίες και συνάφειες οπότε και εσύ είσαι απελπισμένος και δε διαμαρτύρεσαι, εφόσον δεν έχεις οικονομική ελευθερία, να' ναι καλά οι τράπεζες με τα δάνεια και τις κάρτες, και εγώ περνάω καλά εφόσον δε με κουνάει κανένας. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά που μας έχει τσακίσει στην Ελλάδα. Οι τοπικοί επικυρίαρχοι είναι άπληστοι σε τέτοιο βαθμό που αντί να ταΐσουν την Ιερή Αγελάδα που λέγεται "μαλάκας λαός" για να βγάλει γάλα, επιμένουν να την αρμέγουν συνεχώς και χωρίς να πάρει ανάσα.

Πόσοι και πόσοι δεν με ρωτάγανε βρε παιδιά "γιατί στην Ελλάδα δεν…", υπάρχουν ανεγνωρισμένα και αξιολογημένα μη κρατικά πανεπιστήμια (και όχι τα "κολέγια" που έχουμε σήμερα), γιατι δεν χτίζονται έστω και μικροί ουρανοξύστες, γιατί δεν ζητούνται λίγα δικαιολογητικά για να ανοίξει μια επιχείρηση, γιατί δεν έχουν τελειώσει οι Μαλλιακοί και οι Κακές Σκάλες κλπ κλπ κλπ. Χρόοονια ολόκληρα ακούω αυτές τις ερωτήσεις και δεν ξέρω τι να απαντήσω… Εγώ βλέπω μια κοινωνία μέσα σε ένα Matrix, μια κοινωνία σε ομηρία όπου πρέπει να κάνεις διπλάσιο και τριπλάσιο κόπο για να απολαύσεις οτιδήποτε, ένα κράτος-κρεατομηχανή που σε κάνει να κάνεις κύκλους ξανά και ξανά χωρίς αποτέλεσμα, όπου όλοι (αναγκάζονται να) είναι ημι-νόμιμοι και ημι-παράνομοι γιατί δεν γίνεται αλλιώς, μια μετριότητα σαν τη διαδρομή Πατήσια Κολιάτσου, μια μετάβαση από μια κυβέρνηση δημαγωγών σε μια κυβέρνηση επιτηδείων που με θράσος όλα τα έσφαζαν και όλα τα μαχαίρωναν και από εκεί σε μια κυβέρνηση ανικάνων επιπέδου παιδικής χαράς που τους βλέπεις και απορείς πως δεν έχουν φτάσει οι Τούρκοι στην Ευβοια


Από τον Άννα στον Καϊάφα…

Ήμασταν άτυχη χώρα… μετά τη μεταπολίτευση μπορούσαν να έχουν γίνει τόσα πολλά…

Κρίμα….



@ Dimiskour

Για να οραματιστεί κάποιος πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους εκπαίδευση - διαπαιδαγώγιση. Αυτή στην Ελλάδα είναι κάτι το άγνωστο. Μια παρένθεση ήταν τα Ολυμπιακά έργα. Μετά ήλθαν οι θείτσες με τους τάπητες και (ξανα) βαλτώσαμε... δυστυχώς...


Last edited by gm2263 on Mon Oct 31, 2005 2:34 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 2:31 pm    Post subject: Reply with quote

Afou ftasame sto shmeio na perimenoume tous Olympiakous agwnes gia na apolaysoume thn Elladitsa gia 15 meres opws den thn eixame dei pote ws tote, tote exoume provlima. To kako einai oti olh ayth h katastash den exei na kanei aparaitita me tin ekastwte "kentrikh" kyvernhsh. H zhmia ginetai sta xamhlotera epipeda, ekei opou o politeyths, vouleytis, dieythinths klp. erxetai se amesh epafh me ton meso psifoforo pou ayto pou ton endiaferei einai "na voleytei". Eimaste isws h monh xwra sth E.E. opou oloi kanoun san treloi gia na dioristoun sto dhmosio. Kai meta vevaia tha paraponiountai gia tous misthous...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 3:49 pm    Post subject: Reply with quote

Αποθήκες» γερόντων
Εκθέσεις-σοκ των ελεγκτών της Νομαρχίας για γηροκομεία της Αθήνας


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=660253&lngDtrID=244


Εδώ τώρα φταίει μόνο το κράτος; Φταίει εν μέρει γιατί δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές, η ανάλογη εκπαίδευση και ευαισθησία του προσωπικού και ο κατάλληλος έλεγχος.
Φταίμε όμως κι εμείς που τα ξέρουμε, τα ανεχόμαστε και δεν τα καταγγέλουμε! Τα γηροκομεία, τα άθλια ψυχιατρεία/αποθήκες, όπου εμείς οι ίδιοι βάζουμε τους δικούς μας ανθρώπους! ΝΤΡΟΠΗ. Εμείς, που με την παραμικρή υποψία ότι το προσωπικό μας συμφέρον απειλείται, βγαίνουμε στους δρόμους και ωρυόμεθα...

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά: Δεν είμαστε Σκανδιναβοί στην πρόνοια και στην παιδεία. Είμαστε όμως άνθρωποι. Με τί καρδιά συμπεριφερόμαστε έτσι στους παππούδες μας, στους ψυχικά αρρώστους, στους μετανάστες...
Και μην προβάλουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας (δεν είμαστε πλούσιοι, αλλά ούτε φτωχοί), ούτε τα καθημερινά μας προβλήματα ως άλλοθι για τέτοιες καταστάσεις. Η Ελλάδα υπήρξε και πιό φτωχή και ταλαιπωρημένη...αλλά και πιό ανθρώπινη.



http://www.disabled.gr/at/?p=2379


Η ανθρωπιά που θα δείξει το προσωπικό είναι σε συνάρτηση με το φιλοδώρημα. Υπάρχουν νοσοκόμες που βγάζουν ένα δεύτερο μισθό από τους συγγενείς, με την υπόσχεση να διατηρούν καθαρό τον ηλικιωμένο και να του παρέχουν ένα ανθρώπινο πιάτο φαγητό».
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

Πολυ σωστα τα παραπανω σχολια και αναλυσεις, αλλα νομιζω περαν του τι φταιει, καλο ειναι να συζητησουμε τι να ελπιζουμε για να δουμε αυτη την αποκαρδιωτικη κατασταση να αλλαζει. Ας προσπαθησουμε να δωσουμε ενα πιο αισιοδοξο τονο διοτι πολυ μαυριλα πλακωσε και ειναι δυσκολο να σηκωσεις τα μανικια και να κανεις κατι για αυτο.

Αυτο τελικα που πρεπει να γινει, μου φαινεται, ειναι να βρεθει ενας τροπος ωστε εννοιες οπως "ανθρωπια", "καλοσυνη", "εντιμοτητα" κτλ να αποκτησουν ενα "γκλαμουρατο" χαρακτηρα. Φανταστειτε ενα κοσμο οπου οι πλουσιοι να ανταγωνιζονται ποιος θα ξοδεψει περισσοτερα σε φιλανθρωπιες αντι σε μια τσαντα, οπως εγραψε και ο Ypsilon σε αλλο topic. Φανταστειτε ενα κοσμο οπου η λιστα Forbes των πιο πλουσιων του κοσμου θα χασει το σεξ-απιλ της σε σχεση με τη λιστα με τους πιο γαλαντομους του πλανητη. Ενα κοσμο οπου τα ΜΜΕ δε θα καταχωνιαζουν νεα περι αλτρουισμου και αλληλοβοηθειας σε μονοστηλα στη σελιδα 50.

Πώς θα μπορουσε να γινει αυτη η μεταστροφη? Μαλλον θα πρεπει να ξεκινησει απο ψηλα. Καποιος ή καποιοι σημαινοντες ανθρωποι κανουν μια ευεργεσια η οποια καλυπτεται εκτενως απο τα μιντια. Για παραδειγμα, σημερα διαβασα οτι ο Bill Gates δινει, μεσω του ιδρυματος του, 258εκ δολαρια για τη καταπολεμηση της ελονοσιας.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=660173&lngDtrID=252

Το γεγονος αυτο απο μονο του μπορει να μην αλλαξει ξαφνικα το στατους κβο, ωστοσο μπορει να ωθησει και αλλους ζαμπλουτους (και μη) να τον ακολουθησουν (απο ζηλεια ισως, αλλα ποιος νοιαζεται για τα κινητρα τους?)

Παντως πιστευω οτι και ο καθενας μας εχει τη δυναμη να επιτυχει πολλα αν πραγματικα το θελησει και αν τον/την ευνοησουν και οι καταστασεις. Για παραδειγμα, θα διαβασατε ισως για το θανατο της Ροζα Παρκς η οποια το 1955 αρνηθηκε να δωσει τη θεση σε ενα λευκο στο λεωφορειο. Αποτελεσμα αυτης της ενεργειας ενος ανθρωπου ηταν οι μαυροι της αμερικης να αποκτησουν περισσοτερα δικαιωματα.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οσοι απο εμας εχουν ακομα καποιες αξιες και αρχες ας μη το βαζουν κατω και ας προσπαθησουν να τις διατηρησουν και γιατι οχι, να τις μεταλαμπαδευσουν. Δε παραγνωριζω οτι οτι κατι τετοιο ειναι εξαιρετικα δυσκολο, οπως ευστοχα εξηγησε ο gm παραπανω, αλλα δε πρεπει να χωθουμε αλλο στο βουρκο. Ελπιδα υπαρχει ακομα, δειτε αυτο το φορουμ και τη ποιοτητα των μελων του. Δε μπορει, θα πρεπει να υπαρχουν και αλλοι, απλα η φωνη τους δεν ειναι ακομα δυνατη για να ακουστουν.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
petalo
Senior Member
Senior Member


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 597
Location: θεσσαλονίκη

PostPosted: Tue Nov 08, 2005 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

ρε παιδια τι χαλια εχει η Δ/νση συγκοινωνιων της Θεσ/νικης...!βρωμικοι τοιχοι,βρωμικο δαπεδο,ελλειπης φωτισμος και οι υπαλληλοι πισω απο τα γκισε τραλαλα!!!! Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Nov 23, 2005 2:46 pm    Post subject: Reply with quote

Ένα θέμα που εντέχνως έχουμε αποφύγει τόσα χρόνια (και εξακολουθούμε να το αποφεύγουμε), είναι αυτό της ψήφου των μεταναστών. Φαίνεται ότι από τις δημοτικές του 2010, θα ψηφίζουν.
Πιστεύω ότι θα είναι μεγάλη αλλαγή για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, τόσο λόγω των υποψηφίων που θα προσεγγίσουν τα μεγάλα κόμματα για να πάρουν τους ψηφοφόρους μαζί τους, όσο (κυρίως) λόγω της πιθανότατης δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα. όπως και να χει, θα έχει ενδιαφέρον, και φυσικά και αργήσαμε να δώσουμε αυτό το δικαίωμα. Το 2010 θα κοντεύουν ...20 χρόνια από το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα (κυρίως από Αλβανία και Αφρικανικές χώρες). Δεν είμαι σίγουρος, αλλά σε αντίστοιχες περιπτώσεςι στο εξωτερικό (πχ Γερμανία) το διάστημα είναι πολύ μικρότερο. Ας μας φωτίσει κάποιος που ξέρει περισσότερο.

http://www.enet.gr/online/online_text?c=110&id=20257832
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Fri Nov 25, 2005 9:07 pm    Post subject: Reply with quote

Pantws gia to HB isxyoun ta exis: An ergazesai edw kai plirwneis tous dimotikous forous (pou einai arketa psiloi) tote exeis dikaioma psifou automatws stis dimotikes ekloges arkei na eggrafeis stous eklogikous katalogous.

Antithetws gia na exeis dikaioma psifou stis bouleutikes ekloges prepei na exeis Bretaniko diabatirio to opoio apoktas meta apo 5 eti monimis kai nomimis ergasias kai zois sti xwra meta apo aitisi. I aitisi bebaia mporei na aporifthei an theorithei oti den eisai "of good character" alla synithws perneis to diabatirio idiaitera an eisai politis allis xwras melous tis EE.
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Wed Nov 30, 2005 9:05 pm    Post subject: Reply with quote

Αντε να βλεπω τις ευχαριστες ειδησεις να ρεουν! Very Happy Ειδικα οταν προκειται για το δημοσιο!

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=667399&lngDtrID=244

"Σύμφωνα με την έρευνα, το 95% των πολιτών που επισκέφθηκαν τα ΚΕΠ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξυπηρέτηση"

Μιλωντας και με μια φιλη μου στην Αθηνα, μου ειπε τα καλυτερα λογια για το πώς την εξυπηρετησαν στο ΚΕΠ οταν εχασε το διπλωμα οδηγησης ή το διαβατηριο (δε θυμαμαι ποιο απο τα δυο)
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Manchester_7
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Apr 2004
Posts: 800
Location: 53.3° N 2.3° W (Manchester, United Kingdom)

PostPosted: Wed Nov 30, 2005 10:03 pm    Post subject: Reply with quote

Εγω ανηκω στο 5% που ηταν πολυ δυσαρεστημενος. Μια εξουσιοδοτηση ηθελα να κανω και τελικα δεν τα καταφερα παρ'ολο οτι πηγα σε 2 ΚΕΠ. Στο ενα ειχαν κλεισει για 1 λεπτο (απο τις 2.15 - πρωτη φορα ακουω υπηρεσια να κλεινει στις και τεταρτο της ωρας, τελως παντων) και στο 2ο ελειπε λεει ο υπαλληλος που κανει τις εξουσιοδοτησεις. Και οταν πηγα στο τμημα μετα μου λεει ο αστυνομικος οτι " η κυρια που εκανε τις εξουσιοδοτησεις στο ΚΕΠ που πηγα εχει φυγει εδω και 1 χρονο και κανεις δεν το λεει. Γι αυτο ερχονται μετα ολοι σε εμας!!" Βεβαια μπορει να επεσα και στην περιπτωση, αλλα εχω ακουσει και αλλα περιστατικα. Το ζητουμενο ειναι οτι με τα υπαρχοντα κεντρα βελτιωνεται καπως η κατασταση και δεν χρειαζεται να τρεχουμε στον Δημο και στην Νομαρχια (και ειδικα αν εισαι δημοτης Αθηναιων...). Δεν θελω να φανω μιζερος, αλλα πιστευω οτι το ποσοστο ειναι υπερβολικο.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Thu Dec 01, 2005 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

Διαβάζω το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2006.

Πάνω κάτω τα ίδια με κάθε χρόνο, εκτός από τα ολυμπιακά έργα στο ΠΔΕ

Arrow 50bill € έξοδα / 46.5 bill € έσοδα.
Arrow Επιπλέον 8.7 bill δαπάνες στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Arrow Το ΑΕΠ μας στο 2006, αναμένεται να διαμορφωθεί στα 180bill €


Που πάνε όμως τα 50 δισεκατομμυριάκια μας? (εκτός ΠΔΕ)
Καταρχάς, ένα μεγάλο ποσό, σχεδόν 20 δισεκατομμύρια πάει σε μισθούς και συντάξεις του δημόσιου τομέα. Ένα 10αράκι ακόμα πάει για τα δάνεια μας. 12 ακόμα δισεκατομμύρια πάνε σε αποδιδόμενους πόρους λειτουργικά έξοδα κτλ.

7.5 δισεκατομμύρια €, (σχεδόν όσο ολόκληρο το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων) πάει σε επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων!!!
Δηλαδή, για να εξηγούμαστε ουσιαστικά πάει σε 3 ταμεία.

ΟΓΑ: 3.1 για συντάξεις, με 850.000 συνταξιούχους. Αυτά είναι +300 Ευρώ ανά συνταξιούχο (το μήνα). Συγνώμη δηλαδή ρε παιδιά, αν ο ΟΓΑ δεν έπαιρνε επιχορηγήσεις από τον δημόσιο προϋπολογισμό. Τι συντάξεις θα έδινε? ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ???

IKA: 1.7 και έχει 820.000 συνταξιούχους. +172 Ευρώ το μήνα, ΟΚ.

ΝΑΤ:0.8 με μόλις 65.000 συνταξιούχους. +1025 Ευρώ το μήνα. ΗΜΑΡΤΟΝ

Δηλαδή, αυτά τα ταμεία αν δεν απομυζούσαν τον κρατικό προϋπολογισμό, τι προϋποθέσεις υπόστασης θα είχαν? Πόσα χρήματα θα ελευθερώνονταν για δημόσιες επενδύσεις και έργα υποδομών?

Δεύτερο ερώτημα. Βγαίνουν όλοι και φωνάζουν για τις συντάξεις. Για κάτσε ρε μεγάλε, από που θα τα δώσει? Δηλαδή αν ήσασταν εσείς κυβέρνηση από που θα τα δίνατε?

Τέλος ένας ενδιαφέρον πίνακας που βρήκα, με την κατανομή των συντάξεων του ΙΚΑ

Συνοπτικά:
μέχρι 150Ε : _19.000 συνταξιούχοι
150Ε-300Ε : _32.500 συνταξιούχοι
300Ε-540Ε : 428.000 >> >>
540Ε-750Ε : 204.000 >> >>
750Ε-990Ε : _69.000 >> >>
990Ε +++ : _60.000 >> >>
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Thu Dec 01, 2005 5:42 pm    Post subject: Reply with quote

Σχετικα με το ΙΚΑ, το μεγεθος των επιχορηγησεων που πανε στο ταμειο συμφωνα με τα στοιχεια που παραθετει ο Worldforjustice ισουται σχεδον με το ποσο που χανεται καθε χρονο λογω 500.000 ανασφαλιστων! Rolling Eyes (απο προχθεσινο αρθρο του in.gr)

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=667034
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Thu Dec 01, 2005 7:25 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry guys για την αριθμολογία, αλλα πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον να δεις πως κατανέμονται τα χρήματα μας. Τώρα για το θέμα του ΙΚΑ, είναι γνωστό πόσοι και ποιοι καταστηματάρχες ασφαλίζουν το "υπηρετικό προσωπικό τους", ειδικά σε υπηρεσίες εστίασης, ξενοδοχεία, χώρους διασκέδασης κτλ.

Αν καταφέρναμε να μαζέψουμε με κάποιο τρόπο ένα 40-50% της συνολικής παραοικονομίας, φοροδιαφυγής κτλ, η χώρα θα άλλαζε πρόσωπο άρδην και σε δημοσιοικονομικά μεγέθη. Αλλά βέβαια αυτό είναι μέρος του, έστω ασυνείδητου σχεδίου, για "συνενοχή προς τα κάτω", που όπως λέει και ο Τζιάκομο Μακιαβέλι είναι από τους καλύτερους τρόπους για να ελέγξεις ένα λαό.


Ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι το εξής:
Ο συνολικός προϋπολογισμός της Ελληνικής δημοκρατίας (everything included), είναι 81.000.000.000 €
Από αυτά τα χρήματα, τα 26.000.000.000 € πάνε κατευθείαν σε αποπληρωμές δανείων.

Παραλείψτε το παρακάτω αμα είστε εξοικοιωμένοι
/*
(το νούμερο που ανέφερα στο προηγούμενο post, ήταν μόνο οι τόκοι, όπως αυτοί εγγράφονται στον τακτικό προϋπολογισμό, το υπόλοιπο, είναι το χρεολύσιο, δηλαδή η αποπληρωμή του δανεισθέντος κεφαλαίου).
[για όσους αναρωτιούνται πως δανείζεται χρήματα ένα κράτος, το κάνει κυρίως με έκδοση ομολόγων, τα οποία αποτελούν και το 80% του ελληνικόυ χρέους. Όποιος αγοράζει κρατικά ομόλογα, δανείζει την Ελλάδα, και η χώρα του λέει θα στα επιστρέψω μετά από ... 5 χρόνια, 20% παραπάνω ... ]
*/


Οκ, συνεχίζω. Λέει λοιπόν ο Αλογοσκούφης, "μάγκες, χρωστάμε σε δάνεια 226.000.000.000 € και για να τα ξεπληρώσουμε σκάμε σε δόσεις 26 bill € κάθε χρόνο. Και τι με αυτό θα μου πεις. Ξαναλέει λοιπόν ο Αλογοσκούφης, " εγώ είμαι τόσο μάγκας που σε καμιά δεκαριά χρόνια δεν θα πληρώνουμε τάληρο!". Μακάρι monsieur Αλογοσκουφίς,

ιδού, πως θα πάνε οι δόσεις μας από χρόνο σε χρόνο
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 2392
Location: Naousa/Athens

PostPosted: Thu Dec 01, 2005 7:58 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι το εξής:
Ο συνολικός προϋπολογισμός της Ελληνικής δημοκρατίας (everything included), είναι 81.000.000.000 €
Από αυτά τα χρήματα, τα 26.000.000.000 € πάνε κατευθείαν σε αποπληρωμές δανείων.

Για να καταλάβουμε την τάξη των μεγεθών,ισχύουν τα εξής(όποιος τα ξέρει καλύτερα ας διορθώσει):
Συνολικός προϋπολογισμός της Ελληνικής δημοκρατίας (everything included), είναι 81bill €.
Το ετήσιο ποσό για να ασκηθεί η κυβερνητική πολιτική είναι 15bill €.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κόστισαν περίπου 10 bill €.
H φορόδιαφηγή υπολογίζεται σε 14 bill €.

Όλα αυτά σε ετήσια βάση.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
petalo
Senior Member
Senior Member


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 597
Location: θεσσαλονίκη

PostPosted: Thu Dec 08, 2005 8:41 pm    Post subject: Reply with quote

άκου τους ανοργάνωτους ....εγώ που πήγα στη νομαρχια Θεσ/νίκης για να
αντικαταστήσω το διαβατήριο μου λόγω φθοράς-καθώς οι φίλοι Βούλγαροι το θεωρούσαν φθαρμένο,αλλά αν τους έδινες ένα δεκάευρω σε άφηνα να περάσεις-μου είπαν ότι υποχρεωτικά πρέπει να βγάλω πενταετές πληρώνοντας τα ανάλογα παράβολα.τους υπενθύμισα ότι όπως έχει ανακοινωθεί από 1/1/06 τα διαβατήρια θα εκδίδονται από την αστυνομία και μου είπαν ότι δεν έχουν καμμία επίσημη ενημέρωση.Τώρα 20 μέρες πριν την λήξη του έτους πήγε η εγκύκλιος που λέει ότι οι νομαρχίες θα εκδίδουν μονοετή διαβατήρια αφού απο 1/1/07 όλα θα θεωροόνται άκυρα και οι κάτοχοι θα πρέπει να βγάλουν καινούργια ....
http://www.kep.gov.gr/categories/astiki_katastasi/diabathria/2132.asp
Back to top
View user's profile Send private message
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Fri Dec 09, 2005 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=669695&lngDtrID=244

Απογοητευτικά στοιχεία
Κόμματα, ΜΜΕ, Δημόσιο και Εκκλησία στην κορυφή της διαφθοράς σύμφωνα με το Βαρόμετρο


Η σχέση κράτους πολιτών στη χώρα μας είναι δυστυχώς σε μεγάλο ποσοστό μια πελατειακή σχέση...
Κατά τη γνώμη μου, η διαφθορά είναι το μεγαλύτερο....και κατ΄εμέ το πιό αηδιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Και μην προβάλουμε πάλι ως άλλοθι την οικονομική κατάσταση στη χώρα, καθώς είναι σαφές ότι στην Ευρώπη των 25 δεν είμαστε οι φτωχότεροι. Η διαφθορά υπάρχει γιατί εκκολάπτεται από εμάς τους ίδιους τους πολίτες! Γιατί την ανεχόμαστε και έχουμε συνηθήσει στα...πεσκέσια. Γιατί κανένας δεν έχει τα κότσια και τη θέληση ν΄αντιδράσει....και γιατί ενώ η εκκλησία τελευταία μας έχει αποδείξει πόσο διεφθαρμένη είναι, χαίρει και από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμπιστοσύνης των ελλήνων. Γιατί όλοι γκρινιάζουμε όταν κάποιος με λιγότερα προσόντα μας παίρνει με μέσο μια θέση εργασίας, αλλά την επόμενη μέρα εμείς οι ίδιοι καταφεύγουμε στις ίδιες τακτικές...γιατί έτσι είναι το σύστημα.

Θα σας πώ και ένα πρόσφατο παράδειγμα: Γνωστός μου, νέος και ταλαντούχος χειρούργος , που τελείωσε ειδικότητα σε κορυφαία κλινική της ευρώπης και αυτή τη στιγμή εργάζεται στην Ελβετία, όπου τον παρακαλάνε να μείνει μόνιμα (με αξιόλογο μισθό...)....λόγω γάμου προσπάθησε να βρεί δουλειά σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα. Ο διευθυντής λοιπόν, αφού είδε τα χαρτιά στο τέλος τον ρώτησε: Εχεις μέσο;;;...και αφού ο γνωστός μου απάντησε όχι, του είπε ότι δυστυχώς δε μπορεί να τον βοηθήσει... Evil or Very Mad
Να διευκρινίσω ότι ο γνωστός μου είναι πολύ χαμηλών τόνων και ειλικρινής! Και προς το παρόν δεν το σκέφτεται να ξαναδοκιμάσει στην Ελλάδα...
...Παρεπιπτώντως, και οι γονείς μου έχουν πληρώσει διάφορα φακελάκια σε γιατρούς που εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα υγείας που είχε ο αδερφός μου. Συνένοχοι λοιπόν όλοι....

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 12% των Ελλήνων παραδέχεται πως το τελευταίο έτος αναγκάστηκε να δωροδοκήσει, ενώ το 50% δηλώνει ότι του ζητήθηκαν χρήματα άμεσα.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
petalo
Senior Member
Senior Member


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 597
Location: θεσσαλονίκη

PostPosted: Fri Dec 09, 2005 4:50 pm    Post subject: Reply with quote

τα χάλια των ΕΛ.ΤΑ.Έστειλα ένα γράμμα στη Λάρισα και ένα στο Essex της Αγγλίας ,και τα 2 έφθασαν μετά από 3 μέρες.
Back to top
View user's profile Send private message
Dr. M
Junior Member
Junior Member


Joined: 12 May 2004
Posts: 91
Location: Middlesbrough

PostPosted: Fri Dec 09, 2005 5:49 pm    Post subject: Reply with quote

Τα ΕΛΤΑ είναι από τους πιο αργούς οργανισμούς στην Ελλάδα. Έχουν καταντήσει ανέκδοτο πια!!! Laughing

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα γράμμα που έστειλα πολύ πρόσφατα από Αγγλία και το οποίο παρέλαβαν οι γονείς μου μετά από 10 μέρες!!! Shocked

Αντίθετα τα γράμματα ή δέματα που μου στέλνουν από Ελλάδα παίρνουν maximum 3 μέρες... Confused
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Wed Dec 14, 2005 1:39 pm    Post subject: Reply with quote

Καταληκτική ημερομηνία για τον τερματισμό των αγροτικών επιδοτήσεων ζητούν οι ΗΠΑ

Στο τέλος θα τρώμε και ελαιόλαδο made in USA, όπως πάμε. Και δεν πάμε καθόλου καλά ...

Δηλαδή ήμαρτον μόνο με goodys και Mcdonalds θα τρεφόμαστε ;
Back to top
View user's profile Send private message
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Wed Dec 14, 2005 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

σημερα απεργουν οι εργαζομενοι στις ΔΕΚΟ. να ενα καλο θεμα για συζητηση. δουλευω σε τηλεπικοινωνιακη εταιρεια οχι δημοσια δεν ειμαι μονιμος και τα λεφτα που παιρνω ειναι τα μισα απο ενα ΟΤΕτζη που μπηκε καποτε με βησμα και ως επι τοπλειστον με μικρη τεχνικη κλπ καταρτηση χωρις ανανεωση γνωσεων
εχουν και αυτοι τα δικια τους αλλα ειληκρινα εγω που να κανω απεργεια οταν οικονομικα σε σχεση με ενα υποδεεστερο απο μενα παιρνω τα μισα κλπ κλπ Question Question
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
petalo
Senior Member
Senior Member


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 597
Location: θεσσαλονίκη

PostPosted: Fri Dec 16, 2005 12:47 pm    Post subject: Reply with quote

από 28/12 οι αιτήσεις στην Αστυνομία για έκδοση διαβατηρίου!


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100026_16/12/2005_167180
Back to top
View user's profile Send private message
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 2392
Location: Naousa/Athens

PostPosted: Tue Dec 20, 2005 12:23 am    Post subject: Reply with quote

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=671898&lngDtrID=251
20,1 δις. ευρώ για την περίοδο 2007-2013 απο το Δ' ΚΠΣ,με αύξηση του ποσοστού της κοινοτικής συμμετοχής στη συγχρηματοδότηση ενός έργου στο 85% έναντι 75% για τις περιφέρειες του Στόχου 1 και 50% στις περιφέρειες του Στόχου 2 (N.Aιγαίο, Στερεά Eλλάδα), καθώς και την επιλεξιμότητα, δηλαδή τη συγχρηματοδότηση των δαπανών για ΦΠA, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται λιγότεροι εθνικοί πόροι για την ολοκλήρωση ενός έργου.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=671944&lngDtrID=251
Το ζήτημα όμως είναι σε τί επίπεδα θα φτάσει η απορρόφηση αυτών των κονδυλίων,η οποία στο 3ο ΚΠΣ ήταν πολύ χαμηλή.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=671485&lngDtrID=251
Αυτό που είχε προτείνει ο Σουβλιάς για τις επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ ,με τα λεφτά απο την Αττική Οδό δεν είναι τιτλοποίηση?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Dec 20, 2005 11:23 am    Post subject: Reply with quote

Πάντως ρε παιδιά φαντάζει πολύ αισιόδοξο το "χρηματοδοτικό" των μεγάλων έργων (αν υποθέσουμε ότι σε αυτά πάνε κυρίως τα ευρά).

Θέλω να πω, εντάξει, τα δύο πρώτα πακέτα (Ντελόρ), πέρασαν και δεν ακούμπησαν ίσως γιατί δε ξέραμε πως να τα χειριστούμε καθόλου (εκτός από το μετρό που έγινε λογικά με τα τελευταία του 2ου). Το τρίτο (που ήταν και το μεγαλύτερο Laughing ) μπορεί να μας δυσκόλεψε αν και του βάλαμε υφυπουργό να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό, αλλά πρόσφερε ΤΟΣΑ έργα. Δε ξέρω ακριβώς τα νούμερα, αλλά μιας και έχουμε άλλο ένα χρόνο για να τελειώσει το Γ ΚΠΣ, συν άλλα δύο (ν+2) που θα απορροφούμε από αυτό (ουσιαστικά μέχρι και το 2008 με αυτό θα πορευόμαστε) πρέπει να έχουμε πάρει περίπου το 50% από το Γ ΚΠΣ. Βάλε και κανα 10% που δε θα μπορέσουμε να το πάρουμε καθόλου (στην Ελλάδα βρισκόμαστε), πες 40% από το τρίτο και ολόκληρο το τέταρτο, δε τα είδαμε ακόμα. Επιπλέον, αυτό με την αλλαγή των ποσοστών μάλλον θα διευκολύνει τις διαδικασίες γιατί αν δε κάνω λάθος μέχρι τώρα καθυστερούσαμε όχι επειδή η Ευρώπη δε μπορούσε να μας στείλει αυτά που υποχρεούταν, αλλά εμείς δεν είχαμε να δώσουμε το 50 ή 25% που μας αντιστοιχούσε. Λίγο χοντρικά όλα αυτά βέβαια, αλλά έτσι δεν είναι?
Τώρα αν πχ τα συνχηρματοδοτούμενα έργα (6 οδικά, μερικές επεκτάσεις του μετρό) είναι πέραν αυτών των πακέτων, τότε πιστεύω ότι θα εξακολουθούμε να βλέπουμε "μεγάλες" αλλαγές μέχρι το 2013. Ή μάλλον το 2016 (ν+3).

Edit. Τώρα διάβασα ένα από τα παραπάνω link. Στο 43 και όχι το 50% όπως είπα είναι η απορροφητικότητα του τρίτου μέχρι στιγμής!!! Rolling Eyes Shocked
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
petalo
Senior Member
Senior Member


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 597
Location: θεσσαλονίκη

PostPosted: Thu Dec 22, 2005 1:30 pm    Post subject: Reply with quote

χρήσιμες πληροφορίες για τα νέα διαβατήρια!

http://www.ydt.gr/main/Section.jsp?SectionID=13276
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Fri Dec 23, 2005 1:59 am    Post subject: Reply with quote

Έτσι για να έχουμε μία ιδέα για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Είμαστε οι πιο απαισιόδοξοι στο κόσμο για τα οικονομικά μας Confused

Απαισιοδοξία για οικονομία ένας στους δύο Έλληνες
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 28, 29, 30  Next
Page 8 of 30

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr