stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Αμυντικοί Eξοπλισμοί
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 15, 16, 17  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 5:24 pm    Post subject: Reply with quote

Να κάνω μια χαζή ερώτηση? Επειδή μού αρέσουν πάρα πολύ αυτά που διαβάζω, αλλά δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα και δεν μου αρέσει να μιλάω για πράγματα που δεν ξέρω.
Γιατί δεν έχουμε έστω ένα αεροπλανοφόρο? Δεν θα ήταν ένα συντριπτικό ατού της Ελλάδας να μπορεί να σηκώνει αεροπλάνα σχεδόν επί τόπου στο θέατρο των επιχειρήσεων για να κάνουν αναχαιτίσεις (και όχι μόνο, σε περίπτωση πολέμου), μέχρι να έρθει η συνδρομή των αεροπλάνων από Αγχίαλο ή Τανάγρα? Αυτός ο χρόνος που χάνεται μέχρι να πάρουν σήμα, να απογειωθούν και να φτάσουν στο Αιγαίο είναι στρατιωτικά αμελητέος?
Μπούρδα ρώτησα, ε? Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ZORBAS
Full Member
Full Member


Joined: 16 Apr 2004
Posts: 364
Location: London

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 5:47 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν ειναι μπουρδα. Την ειχα και γω παλια αυτη την απορια. Η απαντηση μαλλον εγκειται στο ρολο και το κοστος των αεροπλανοφορων. Πλωτες βασεις ουσιαστηκα χρειαζεσαι εαν εχεις γεωπολιτικα συμφεροντα περαν των παραλιων της κυριαρχιας σου. Πχ η Αυτοκρατορια των ΗΠΑ τα εχει τεραστια αναγκη. Η ΜΒ επισης αν και τα δικα της ειναι πλεον για κλαματα. Οι Γαλλοι το ιδιο. Η Ελλαδα δεν εχει αναγκη τετοιου ειδους βασεις, επομενως να σπαταλαησουμε Χ% του ΑΕΠ μας αγοραζοντας και συντηροντας το Νιμιτζ, ιδιως οταν εχουμε τοσα νησια και αεροδρομια, ειναι μαλλον περιττο.

Αυτο τουλαχιστον ειχα ακουσει εγω. Μπορει να υπαρχουν και αλλοι λογοι?
Back to top
View user's profile Send private message
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 6:08 pm    Post subject: Reply with quote

Ta plwta aeroplanofora exoun ena terastio kostos syntirisis kai trexontwn exodwn kathws ousiastika prokeitai gia plwtes politeies. To amerikaniko Nimitz kai ta synafi tou (Eisenhower, Roosevelt, Truman, Reagan) einai megathyria ta opoia stegazoun peripou 3.500 atoma nautikous kai 2.500 atoma tis aeroporias. To synolon 6000 atoma. Na fantasteite oti exoun dikous tous stathmous TV (eswterikous) kai polla alla.

Auta ta ploia xreiazontai kai alla 10 peripou na ta prostateuoun gyrw gyrw.

I Ellada den xreiazetai tetoiou eidous ploia kathws i epifaneia tis einai para poly mikri kai ta nisia prosferontai ws baseis outws i allws.

Opws eipe kai o Zorbas pio panw auta einai "opla" gia xwres typou USA, MB, Gallia klp.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 6:33 pm    Post subject: Reply with quote

Καλά εντάξει, υπάρχουν και μικρά αεροπλανοφόρα, με αντιστοίχως μικρή επιχειρησιακή εμβέλεια.
Πάντως αυτά που μου λέτε λύνουν τις απορίες μου, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα νησιά μας είναι αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες (γελάστε ελεύθερα Laughing ).
Ωστόσο πέρα από την ύπαρξη στρατού, δεν έχουν τη δυνατότητα για να σηκωθούν αεροπλάνα, εκτός από τη Λήμνο και την Κρήτη, αν δεν κάνω λάθος (διορθώστε με).
Αλλά θα μου πεις, σε περίπτωση πολέμου μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και τα πολιτικά μας αεροδρόμια γι' αυτήν τη δουλειά.
Οπότε είμαι εντάξει, καλύφθηκα πλήρως! Thanks. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Rohan
Full Member
Full Member


Joined: 17 Dec 2004
Posts: 382
Location: Middle Earth

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 8:25 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow Billy

Έκανα edit το προηγούμενο ποστ μου και ελπίζω να λύθηκαν οι ασάφειες.

Arrow Υ

Αν και καλύφθηκες από τους προλαλήσαντες για το θέμα του αεροπλανοφόρου, θα ήθελα ως σύνοψη να παραθέσω τις δυσκολίες απόκτησης και αξιοποίησης από την Ελλάδα ενός τέτοιου όπλου:

- Ακόμη και "μικρομεσαία" "αεροπλανοφόρα, σαν το Ισπανικό Principe de Asturias ή το ιταλικό Giusepe Garibaldi, πέραν από το κόστος κατασκευής, συντήρησης και επάνδρωσης έχουν ανάγκη της ύπαρξης ενός ολόκληρου συνοδευτικού στολίσκου πλοίων που παίζουν προστατευτικό ρόλο, όπως αντιεροπορικές και ανθυποβρυχιακές φρεγάτες ή/και αντιτορπιλικά, ναρκοθηρικά, πλοία διοικ. μέριμνας κλπ. , απλά γιατί αποτελούν μονάδες "υψηλής αξίας" τόσο γι'αυτόν που τα διαθέτει όσο και για τον αντίπαλο να τα καταστρέψει.

-Η επιχειρησιακή τους αξία έγκειται στο γεγονός ότι αποτελούν το "μακρύ χέρι" του εκάστοτε τακτικού διοικητή ναυτικών (και όχι μόνο) επιχειρήσεων. Συνιστούν όμως στην σημερινή εποχή κυρίως "πολιτικά" όπλα και μέσα προβολής ισχύος, όπως π.χ. παλιά λέγαμε "πολιτική των κανονιοφόρων" τώρα έχουμε "πολιτική των αεροπλανοφόρων". Γι αυτό και δυνάμεις όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες επιχειρησιακά δεν έχουν τις τρομερές ανάγκες, τουλάχιστον σε επίπεδο εθνικής κυριαρχίας, διαθέτουν έστω και μικρά σκάφη τέτοιου τύπου. Ο λόγος είναι κυρίως πολιτικός και κύρους.
Για δυνάμεις όμως "παλαιο" ή "νεο" αποικιακές (ΗΒ, Γαλλία, ΗΠΑ) τέτοια σκάφη έχουν σαφείς και ορατούς επιχειρησιακούς προσανατολισμούς.

-Στην Ελληνική περίπτωση, το ναυτικό μας, η οικονομία μας και η χώρα μας γενικότερα, θα άντεχε μόνο ένα "μικρομεσαίο" αεροπλανοφόρο για προφανείς λόγους.Αυτό επιχειρησιακά θα μεταφραζόταν σε δυνατότητα μιας περίπου μοίρας μεταφερόμενων αεροσκαφών, δηλ σχεδόν 20 αεροσκάφη.
Σε μια ιδεατή περίπτωση θα υπήρχε και η δυνατότητα ενός μικρού αριθμού ελικοπτέρων (5-10) ή ενός μίγματος ε/π και α/φων.
Επιχειρησιακά στο Αιγαίο θα είχε μικρή αξία. Οφέλη θα προσέδιδε στη χώρα μόνο σε επίπεδο "κύρους" και εφόσον είχαμε σαφείς λόγους να προβάλλουμε την ισχύ μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου τουλάχιστον. Επομένως θα μπορούσε να προβάλλει επιπλέον την ισχύ μας και σε ότι αφορά την άμυνα της Κύπρου και ειδικοτέρα την αεροπορική της κάλυψη, τομέας στον οποίο η Μεγαλόνησος υστερεί δραματικά έναντι της Τουρκίας (και λογω διεθνών πολιτικών-βλέπε S300) αλλά και η Ελλάδα με δυσκολία μπορεί να την καλύψει επί του παρόντος.

Άρα είναι θέμα πολιτικής και προτεραιοτήτων. Χρήματα υποθετικά θα μπορούσαν να βρεθούν και η Κύπρος θα μπορούσε να συνεισφέρει, μιας και ένα τέτοιο σκάφος θα αφορούσε κυρίως τη δική της άμυνα.
Σε μια χώρα όμως που οι ένοπλες δυνάμεις τουλάχιστον, έχουν ακόμη πολύ βασικότερες ανάγκες, ένα αεροπλανοφόρο φαντάζει ως ουτοπία. Εκτός κι αν.....μας προλάβουν οι Τούρκοι! Wink


Last edited by Rohan on Tue Oct 04, 2005 8:26 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 8:26 pm    Post subject: Reply with quote

Θυμάμαι πριν κάτι χρόνια που πλέαμε Αδριατική, είχα δει ένα ιταλικό (αν θυμάμαι καλά)αεροπλανοφόρο το οποίο ήταν σχετικά μικρών διαστάσεων, αντάξιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας αυτής. Επάνω του είχε 4-5 ελικόπτερα και 2-3 αεροσκάφη τύπου χάριερ(κατακόρυφης απογείωσης). Αν μας εξυπηρετούσε κάποιο αεροπλανοφόρο, τέτοιο πιστεύω ότι θα ήταν. Βασικά πιστεύω ότι ένα τέτοιο μικρό αεροπλανοφόρο δεν θα μας χαλούσε καθόλου, να το έχουμε μεταξύ Ρόδου, Κύπρου και Κρήτης ώστε να μην πηγαινοέρχονται τα αεροπλάνα μας για ανεφοδιασμό στη Σκύρο, τη Λήμνο(Ο μεγαλύτερος αεροδιάδρομος των βαλκανίων μέχρι και πριν 5-10 χρόνια), τη Κρήτη και αλλού. Από την άλλη θα πρέπει να δούμε εαν τελικά αυτά τα 3-4 αεροσκάφη θα κάνανε τη διαφορά, γιατί τι να το κάνεις αν από την άλλη σηκώνονται σμήνη δεκάδων αεροσκαφών και εμείς έχουμε 3-4. Επίσης άλλο ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι αυτό που λέει η Μαρίνα. Θέλεις μεγάλο κομάτι του στόλου σου για να το προστατεύεις. Κακά τα ψέματα, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην άμυνα ειδικά μεταξύ των δωδεκανήσων και της Κύπρου. Στις άλλες περιοχές είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Α ξέχασα, επίσης τα αεροπλανοφόρα είναι πανάκριβα και να τα αγοράσεις και να τα συντηρήσεις Laughing

A επίσης ζητώ συγνώμη αν περιέγραψα λάθος τη στρατηγική αντιπαράθεση των δύο χωρών καθότι δεν έχω ασχοληθεί για τουλάχιστον μία πενταετία. Αν είναι έτσι όπως τα λέει ο Rohan και ο Siakabetis, εκπλήσομαι ευχάριστα παρότι πρόκειται για στρατιωτικούς εξοπλισμούς Confused

EDIT

Laughing Μόλις είδα το post του rohan και σιγουρεύτηκα. Εγώ είχα δει το ιταλικό Garibaldi. Το θυμάμαι το όνομα γιατί το έγραφε σε εμφανές σημείο. Μόλις κατάλαβα ότι τελικά τα 3-4 χαριερ που είδα ήταν αυτά που φαίνονταν και ότι τελικά απο κάτω ήταν κρυμένα άλλα 15-16 Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 9:05 pm    Post subject: Reply with quote

Fantazomai episis oti mikro aeroplanoforo den tha mas synefere outws i allws kathoti i rampa apogeiosis prosgeiosis den tha itan arketi gia ta maxitika pou pragmatika xreiazomaste se periptwsi polemou (F-16 klp) kai ftanei mono gia Harrier pou exoun ti dynatotita kathetis prosgeiosis/apogeiosis.

Ta Harrier emeis ti akribws na ta kanoume?
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 9:07 pm    Post subject: Reply with quote

marin wrote:
Ta Harrier emeis ti akribws na ta kanoume?

Να τα απογειώνουμε καθέτως για να σκάνε οι Τούρκοι! Razz
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 9:43 pm    Post subject: Reply with quote

με το σκεπτικο οτι τα αεροσκαφη μας ειναι κοντα στα συνορα δλδ απο την ηπειρωτικη ελλαδα σε 4 λεπατα εχουν ηδη εμπλακει σε αναχαιτηση αυτο που κατα τη γνωμη μου χρειαζομαστε ειναι ενα αεροσκαφος εναεριου εφοδιασμου καυσιμου για τα μαχητικα. οσο για το αεροπλανοφωρο τι να το κανουμε οταν υπαρχουν οι βασεις στη ταναγρα, αγχιαλο, κρητη. αν παρεις αεροπλανοφορο λογικα καπου στη κρητη θα το βαλεις. ετσι με την υπαρξη εναεριου ανεφοδιασμου ο αερας ειναι στη κυριολεξια δικος σου, εξαλλου σε ολα τα νησια υπαρχουν σμηναρχιες μαχης δλδ μετασταθμευουν μαχητικα οποτε μοπυ φαινεται μαλλον αχρειαστο Wink
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 9:43 pm    Post subject: Reply with quote

Τα χάριερ σίγουρα θα είναι υποδιέστερα στις αερομαχίες από τα f16 αλλά από την άλλη φανταστείτε 20 αεροσκάφη που απέχουν από τη Κύπρο όση απόσταση απέχουν και τα νότια αεροδρόμια της Τουρκίας. Τώρα θα μου πεις σιγά μην πάμε να σκάσουμε ένα κάρο ευρώπουλα να πάρουμε "μισό αεροπλανοφόρο" μόνο και μόνο για να έχουμε κάτι και εμείς να αντιτάξουμε. Δεκτόν αλλά μεγάλο αεροπλανοφόρο σίγουρα δεν έχουμε τα χρήματα να ψωνίσουμε Confused Confused

Τελοσπάντων, τελικά η καλύτερη λύση για τη Κύπρο ήταν αυτό που είχε αποπηραθεί να κάνει ο Άκης και οι κύπριοι με τους S300. To radar τους σάρωνε μέχρι και μερικά μίλια πριν την παραλία της ... δυτικής όχθης(ακτίνα ανίχνευσης ρανταρ εντός της Τουρκίας). Κάτι οι Τούρκοι, κάτι οι αμερικάνοι που ψωνίσαμε από το αντίπαλο δέος, κάτι οι Ισραηλίτες που την είδανε στραβά τη δουλειά Twisted Evil , πάει τους έφαγε η μούχλα και η σκουριά στην Κρήτη (αν δεν κάνω λάθος). Εθνική κυριαρχία σου λέει και κυρίαρχο κράτος Twisted Evil Και να φανταστείτε ότι πρόκειται για καθαρά αμυντικό όπλο. Αλήθεια τώρα που η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος δεν είναι μία ευκαιρία να προμηθευτούν αυτά τα καλά πυραυλάκια για την άμυνα τους. Αμυντικό όπλο δεν είναι ; Έχει δικαίωμα μία χώρα που είναι στην ΕΕ να πάρει όποιο αμυντικό όπλο θέλει ;; χμμμμμ ... έχει το δικαίωμα ;
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 10:33 pm    Post subject: Reply with quote

Τα καλύτερα αεροπλανοφόρα είναι τα νησιά μας. Υπάρχει αν δεν κάνω λάθος και μια σχετική διασπορά αεροσκαφών εδώ κι' εκεί...
Back to top
View user's profile Send private message
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 11:45 pm    Post subject: Reply with quote

me tous S300 ti epaikse??? isxiei to oti vriskode se apothikes?? psilokoufo mou akougetai mipwseinai radioarvila??
Back to top
View user's profile Send private message
UWG
Senior Member
Senior Member


Joined: 24 Feb 2004
Posts: 513
Location: Atlanta USA

PostPosted: Wed Oct 05, 2005 4:04 am    Post subject: Reply with quote

Arrow Eixa diabasi prin kana xrono oti to S-300 briskete stin Kriti.

Arrow Re paidia xrisimopioume metaforika elikoptera apo to Vietnam kai tethorakismena oximata apo tin Anatoliki Germania tipou BMP-1 pou einai pampalea to aeroplanoforo mas elipe. Episis exoume peripou 25-40 Apache e esto kapou ekei giro. Kako den tha mas kanoun ean gini kati me tin Tourkia ala min xexnate oti me ena RPG rixnis kai Chinook. Ta liga Apaches pou exoume den tha mas kanoun kai para poli kalo se enan makroxronio polemo me tin Tourkia. Afto pou xriazomaste einai enas kalos ekpedefmenos epagelmatikos stratos me sosto exoplismo.
Back to top
View user's profile Send private message
Lothar_GR
Full Member
Full Member


Joined: 09 Jun 2004
Posts: 392
Location: Αθηνα

PostPosted: Thu Oct 06, 2005 1:25 am    Post subject: Reply with quote



Είναι εντυπωσιακό πλοίο πάντως ε; Rolling Eyes

Πέρα απο αυτό όμως για το Αιγαίο δε θα είχε καμμία απολύτως επιχειρησιακή χρησιμότητα. Είναι υπερβολικά δαπανήρο το κόστος αγοράς και συντήρησης του, απλά και μόνο για να έχεις μια πλωτή βάση (οτάν ήδη έχεις τα καλυτέρα "αεροπλανοφόρα" στο κόσμο, Τα νησία ). Αλλές είναι οι αμυντικές ανάγκες της χώρας, και δε έχουμε τη πολυτέλεια αυτό το καιρό για άσκοπες δαπάνες ...
Back to top
View user's profile Send private message
Stratis
New Member
New Member


Joined: 25 Jun 2004
Posts: 51
Location: Chaidari/Peania

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

Geia sas!
Poly sosta ta egrapse o Siakabetis pio pano.
Aeroplana enaeriou efodiasmou einai afto pou pragmatika mas leipei.
Apo tis vaseis diasporas pou yparxoun sta nisia min perimenete polla,
se kakia ora einai apo tous protous stoxous.
Vaseis stin ipirotiki Ellada (tanagra, Nea Agxialos, Larissa, Kriti) einai ektos aktinas drasis sxedon olon ton Tourkikon oplon.
Apo ekei me synexeis anefodiasmous mporei na kalyfthei olos o xoros pou xreaizaetai. Sto Irak exoun anaferthei/ginei tours eos kai 13 oron.
Kai na min ksexname oti den einai mono to kafsimo to thema mas, kapou prepei na epaneskoplistoun ta kakomoira!
Back to top
View user's profile Send private message
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 4:23 pm    Post subject: Reply with quote

οπως εχω ξαναπει και πριν η ελληνικη πολεμικη αεροπορια ειναι πολυ πιο ανωτερη ποιοτικα αυτη τη στιγμη ενω ποσοτικα η αναλογια ειναι περιπου 1/1,17. επισης ολη η ελληνικη αερπορια εχει διαταξη στο αιγαιο ενω αυτη τη στιγμη η τουρκια εχει δυναμις και στα βαθη της ανατολης δη κουρδοι, αρμενιοι κλπ οποτε ισως η αναλογια να ειναι και υπερ μας. επισης να μην ξεχναμε οτι ο τουρκικος στολος ειναι στο ποντο με αποτελεσμα να ειναι πολυ ευαλωτος σε πιθανη καθοδο απο τα δαρδανελια .
επισης σε δυο περιπου χρονια λογικα θα εχουμε ενα πολυ συγχρονο στολο απο τεθωρακισμενα leopard 1, leopard 2. το απογευμα θα κατεβω για καφε στο κεντρο και θα αγορασω την αμυντικη βιβλο οπορτε ειμαι διαθεσιμος να απαντησω οτι θελετε παιδια
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 8:18 pm    Post subject: Reply with quote

Siakabeti

όταν λες ότι ο στόλος των Τούρκων είναι εγκλωβισμένος στα στενά, τι εννοείς ; Εξ όσων γνωρίζω λίγο μετά ή λίγο πριν το επεισόδιο των Iμίων είχα ακούσει από απόστρατους σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η Τουρκία κατασκεύασε ναύσταθμο στη Σμύρνη. Έτσι μετά τον ναύσταθμο που έχει στα στενά απόκτησε και ένα ναύσταθμο στη Σμύρνη. Έχει αλλάξει τίποτε από τότε ; Rolling Eyes Question


Last edited by losada7 on Sat Oct 08, 2005 11:49 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Lothar_GR
Full Member
Full Member


Joined: 09 Jun 2004
Posts: 392
Location: Αθηνα

PostPosted: Sat Oct 08, 2005 1:02 am    Post subject: Reply with quote

Κάποιο κόλλημα δέν υπήρχε με τα Leopard 2; Κάτι τέτοιο θυμάμαι να είχα διαβάσει. Τελικά θα αγοραστούν ( η έχουν αγοραστεί ηδή ) αυτά ;
Back to top
View user's profile Send private message
UWG
Senior Member
Senior Member


Joined: 24 Feb 2004
Posts: 513
Location: Atlanta USA

PostPosted: Sat Oct 08, 2005 5:23 pm    Post subject: Reply with quote

Ta exoume agorase eidi ala einai ola metaxirismena.

Sigekrimena exoun agorasti 183 Leopard 2 A4 kai 175 Leopard 1 A5. Prin erthoun stin Ellada tha perasoun apo tin Krauss-Maffei Wegmann gia na ta tous kanoun orismenes alages kai geniki sidirisi.

Arrow Stratis Kai emeis kai e Tourki exoume tous pirablous ATACMS Block I pou exoun aktina 300 xlm. Tora ti zimia boroun na kanoun se ena aerodromio de eimai sigouros.


Last edited by UWG on Sun Oct 16, 2005 7:54 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Sat Oct 08, 2005 9:56 pm    Post subject: Reply with quote

για τα λεοπαρδ 2 τα μεταχειρησμενα ατυπα ειχε συμφωνηθει η παραχωρηση καποιων απο αυτων απο τωρα για τη παρελαση της 28 οκτοβριου,για τα στενα ,μονο και μονο οτι οι πιο πολλες μοναδες ειναι στον ευξεινο ποντο για να κατεβουν στο αιγαιο περνουν τα στενα Wink για το ναυστθμο το δευτερο δε το ξερω αλλα ειναι πλοενεκτημα μας η τουρκικη συγκετνρωση στολου σε στενο περιβαλλον κατι σαν τη ναυμαχια της σαλαμηνας με τους περσες που ηταν στροιμωγνενοι
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Stratis
New Member
New Member


Joined: 25 Jun 2004
Posts: 51
Location: Chaidari/Peania

PostPosted: Mon Oct 10, 2005 5:58 pm    Post subject: Reply with quote

ATACMS me monadiaia kefali mporoun na kanoun megali zimia. Vevea yparxoun kai kefales diasporas me bombidia eidika gia diadromous....

Metaxeireismena LEOPARD tha einai sti parelasi kai meta tha pane sto Volo gia tis anakataskeves pou xreiazontai...Kati san tis xartonenies poleis/skinika diladi.... Laughing NA diefkrinisoume pantos oti DEN einai metaxeirismena ola ta LEOPARD pou agorasame!

Naftikes vaseis i Tourkia exi sti Smyrni kai epeisis kapou stin Anatoliki Mesogeio, mou diafevgei to onoma tora. Nomizo malista oti eixe kataskevastei me NATOika lefta, thimamai mia kouventa an tha eprepe na to mplokaroume (veto) alla spao to kefali mou kai den thimamai!
Back to top
View user's profile Send private message
zigzag
Junior Member
Junior Member


Joined: 18 Jul 2004
Posts: 77

PostPosted: Fri Oct 14, 2005 9:14 pm    Post subject: Reply with quote

Very Happy Παιδιά φωτογραφία του πρώτου Ελληνικού LEO2HEL



http://img439.imageshack.us/img439/699/leop2c0eg.jpg
http://img439.imageshack.us/img439/9533/leop32mi.jpg

Αντικατέστησα τις 2 φωτογραφίες με τα links τους για να διευκολύνουμε μέλη με αργή σύνδεση -- Losada
Back to top
View user's profile Send private message
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Fri Oct 14, 2005 9:20 pm    Post subject: Reply with quote

να συμπληρωσω οτι τα καινουργια λεοπαρντ ειναι 170 και τα μεταχειρησμενα 333
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Fri Oct 14, 2005 9:52 pm    Post subject: Reply with quote

Γιατί τέτοιο χρώμα ; Ξέρετε που θα αναλάβουν υπηρεσια τα συγκεκριμένα ;
Back to top
View user's profile Send private message
zigzag
Junior Member
Junior Member


Joined: 18 Jul 2004
Posts: 77

PostPosted: Fri Oct 14, 2005 10:38 pm    Post subject: Reply with quote

Smile Η βαφή αυτή έχει ειδική επεξεργασία για να μειώνει το θερμικό ίχνος του άρματος. Τα LEO2 θα αναπτυχθούν στα ΕλληνοΤουρκικά σύνορα. Αυτή την στιγμή το LEO2HEL είναι το καλύτερο άρμα στον κόσμο.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 15, 16, 17  Next
Page 6 of 17

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr