stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Θητεία - Στρατιωτικά Θέματα Εκτός Εξοπλισμών
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 16, 17, 18  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  
Author Message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Sep 27, 2005 10:14 am    Post subject: Reply with quote

Τελικά στο βάθος καταλήγουμε ότι υπάρχει θέμα ιδεολογίας. Η ανάλυση του Rohan είναι εμπεριστατωμένη αλλά διαφωνώ. Δεν θεωρώ το εθνικό ελληνικό κράτος συνέχεια κάποιων θεσμών που υπήρχαν 2500 χρόνια πριν, το θεωρώ αστείο. Ούτε θεωρώ ότι ήταν φιλελεύθερο και προοδευτικό το κράτος της Αρχαίας Αθήνας. Δεν μπορώ λοιπόν να δεχτώ ως αρχή τον παραπάνω όρκο των Αθηναίων πολιτών.

Για μένα προσωπικά ο στρατός ήταν μια απλή νομική υποχρέωση που την διεκπεραίωσα ώστε να μπορώ να ζω χωρίς προβλήματα στην Ελλάδα. Δεν πήγα ούτε απο αγάπη προς την πατρίδα, ούτε επειδή ένιωσα πως πρέπει να την υπηρετήσω. Τα εθνικά κράτη είναι κατασκευάσματα των τελευταίων αιώνων που δημιουργήθηκαν για να εδραιωθούν κυριαρχίες και συμφέροντα και η στρατιωτική υπηρεσία ουσιαστικά εξυπηρετεί αυτό το παιχνίδι εξουσίας. Δεν θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει ζήτημα ηθικής και χρέους προς την αφηρημένη αυτή έννοια που λέγεται "πατρίδα"

Για μένα Ypsilon τα ατομικά δικαιώματα καταστρατηγούνται από την υποχρεωτική θητεία. Δεν λέω εδώ και τώρα να καταργηθεί, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσει μια σοβαρή συζήτηση με σκοπό κάποια στιγμή να καταργηθεί. Το γεγονός ότι ο στρατός δεν έχει πια τη σκληρότητα προηγούμενων δεκαετιών δεν σημαίνει ότι έγινε και δημοκρατικός. Μπορεί να μην υπάρχει σκληρή εκπαίδευση πια και συστηματικό εξευτελιστικό καψόνι, αλλά δεν βρίσκω δημοκρατική γενικά τη φιλοσοφία και τη δομή πάνω στην οποία στηρίζεται ο στρατός. Το να κάνεις χίλιες δυο γελοίες αγγαρείες, το να κοιμάσαι 3ωρα, το να υπακούς άκριτα σε ανθρώπους που σου είπαν ότι πρέπει να υπακούς δεν νομίζω ότι είναι δημοκρατία. Αλλά και γενικά πρέπει να παραδεχτούμε ότι στρατός δημοκρατικός ΔΕΝ γίνεται να υπάρξει. Μπορεί όμως να υπάρξει στρατός σοβαρός που τουλάχιστον να σέβεται αυτόν που καταπιέζει. Ας υπάρξει ένας στρατός σοβαρός που να πληρώνει καλά αυτούς που θέλουν να ανήκουν εκεί. Ελπίζω όμως οι επόμενες γενιές να έχουν την επιλογή να μην συμμετέχουν.
Back to top
View user's profile Send private message
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Tue Sep 27, 2005 10:40 am    Post subject: Reply with quote

Tha tin exoun ayth th dynatothta oi epomenes genies, na eisai sigouros supera. Kalytera na exei enan strato mikrotero se arithmo, alla me kaloplhrwmena atelexh pou exoun ki ena kinhtro parapanw, para megalytero strato, opou o kathenas katarietai thn wra kai th stigmh pou parousiastike.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Sep 27, 2005 11:37 am    Post subject: Reply with quote

superas wrote:
Το γεγονός ότι ο στρατός δεν έχει πια τη σκληρότητα προηγούμενων δεκαετιών δεν σημαίνει ότι έγινε και δημοκρατικός.


Μα δεν είπα ότι τώρα είναι πιο δημοκρατικός. Είπα ότι είναι πολύ πιο εύκολος. Και σε σχέση με την αποστροφή σου ότι δημοκρατικός είναι ο στρατός που σέβεται αυτόν που καταπιέζει, θέλω απλά να πω ότι η ευκολία του συνίσταται –ως ένα σημείο- και σε αυτό, έστω κι αν δεν το παραδέχεσαι. Δεν μπορεί να μην το διαπίστωσες...
Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι με σέβονταν οι ανώτεροί μου όταν έκανα τη θητεία μου, αλλά και ποτέ δεν το αξίωσα. Τους είχα στο φτύσιμο με τον τρόπο μου, ήμουν τυπικός και έτσι ποτέ δεν ένιωσα σαν σκουπίδι για οποιονδήποτε λόγο.
Είναι μια σύμβαση που οφείλεις να κάνεις με τον εαυτό σου όταν αφήνεις τη σιγουριά του σπιτιού σου και το αραλίκι της καφετέριας, κι αν έχεις στοιχειώδες μυαλό, ο παραλογισμός του στρατού δεν σε αγγίζει.

Έχω πάντως την αίσθηση ότι τα παραστρογγυλεύουμε τα πράγματα, και ότι πολύ παγκοσμιοποιημένες απόψεις περί πατρίδας έχουν αρχίσει να πέφτουν στη συζήτηση…
Θεωρώ πολύ επικίνδυνη τη διατύπωση πως δεν υπάρχει ζήτημα ηθικής και χρέους απέναντι στην αφηρημένη έννοια που λέγεται «πατρίδα». Ναι αλλά δεν μού εξήγησες τι ζήτημα υπάρχει (αν υπάρχει).
Ευτυχώς που δεν είχαν την ίδια άποψη οι παππούδες μας το ’40 που γι’ αυτήν την αφηρημένη έννοια ανέβηκαν στα βουνά κι έκαναν όσα έκαναν. Προφανώς επειδή μέσα στην αμορφωσιά τους μπορούσαν να καταλάβουν πως τα σύνορα δεν είναι αφηρημένα, αντιθέτως είναι πολύ συγκεκριμένα. Δεν έχουμε κλείσει τους λογαριασμούς με τους γείτονές μας αγαπητέ μου, αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Κι από την άλλη, είναι κρίμα να παρουσιάζουμε τη θητεία λες και είναι περίπου ντροπή.

Το ζητούμενο είναι να ξεχωρίσουμε το πρακτικό της μέρος (σχεδιασμός, αποτελεσματικότητα, διάρκεια) από το ηθικό. Επιμένω πως το δεύτερο υπάρχει. Αλλά βεβαίως δεν κατηγορώ αυτούς που δεν το παραδέχονται ή δεν μπορούν να το δουν.
Είμαι σίγουρος ότι από τη στιγμή που υπέστησαν την υπέρτατη… ξεφτίλα που λέγεται «θητεία», έλαβαν το μάθημά τους και προκειμένου να μην ξαναζήσουν τέτοια ντροπή, τώρα είναι οι αδάμαντες της κοινωνίας. Ο αφρός, που λέμε. Οι πλέον ευαισθητοποιημένοι, οι πλέον κοινωνικά δραστήριοι, αυτοί που μάς κάνουν περήφανους, που δεν ξέρουν τι θα πει «μέσον», που η κωλοβάρα είναι άγνωστη λέξη γι’ αυτούς, και περνάνε την ζωή τους μέσα στην ποιότητα και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό τους…. Ωραία. Δηλαδή δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Tue Sep 27, 2005 11:45 am    Post subject: Reply with quote

Παιδια, ο,τι και να υποστηριζει ο καθενας, ας κραταμε στην ακρη του μυαλου μας αυτο που εχει ειπωθει ηδη τουλαχιστον δυο φορες, οτι ενας επαγγελματικος στρατος δεν ειναι αρκετος για να υπερασπιστει τη χωρα σε περιπτωση πολεμου.

Συμφωνω και εγω οτι η στρατιωτικη θητεια με τη σημερινη της μορφη ειναι τουλαχιστον γελοια. Η πραγματικη εκπαιδευση αναλωνεται σε μερικες πορειες και σχοινακια, καποιες βολες και αντε και κανα δυο ασκησεις.

Εκτος απο τη βαριεστημαρα των υπευθυνων, σημαντικος λογος για τα παραπανω παιζει ο φοβος των στρατιωτικων να μη παθει τιποτα κανενα παιδι και μετα τους τρεχουνε σε στρατοδικεια. Κατανοητο αυτο, αλλα ρε παιδια στρατος ειναι αυτος, δεν ειναι σχολειο. Το οτι μας τρελαναν στις οπλασκησεις (δεν υπαρχει πιο γελοια ασκηση) αντι να μας μαθαινουν τακτικες, κινησεις ομαδας κτλ ειναι επιεικως απαραδεκτο. Μονο στην εκπαιδευση μου ως λοχιας ενιωσα καπως οτι εκπαιδευομαι, αλλα αυτο κρατησε μονο ενα μηνα και κατι. Οπως ειχα προτεινει και σε ενα δοκιμο, δε θα ηταν φοβερα χρησιμο αν παιζαμε τουλαχιστον μια φορα στη θητεια μας paintball? Very Happy Θα μαθαιναμε μεσα σε μια μερα ο,τι (δε) μαθαμε στη διαρκεια μηνων!!!

EDIT:

Μολις διαβασα το ποστ του Υ...παρα πολυ σωστος
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Sep 27, 2005 12:07 pm    Post subject: Reply with quote

Να σας θυμίσω ότι πριν μερικά χρόνια χρησιμοποίησαν τζιπάκια του στρατού για να μεταφέρουν τα άρματα στο καρναβάλι της Ξάνθης.

Ίσως να ήταν καλύτερα η ηγεσία του στρατού να μην επιλέγεται βάση πολιτικών κριτιρίων; (μέγα θέμα ο ταξίαρχος στην Ορεστιάδα που πριν μερικά χρόνια κυκλοφορούσε με μπρελόκ που από την μια είχε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, από την άλλη τον Ανδρέα. Μέχρι και το κινητό πράσινο ήταν!).
Back to top
View user's profile Send private message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Sep 27, 2005 12:29 pm    Post subject: Reply with quote

Ypsilon wrote:

Μα δεν είπα ότι τώρα είναι πιο δημοκρατικός. Είπα ότι είναι πολύ πιο εύκολος. Και σε σχέση με την αποστροφή σου ότι δημοκρατικός είναι ο στρατός που σέβεται αυτόν που καταπιέζει, θέλω απλά να πω ότι η ευκολία του συνίσταται –ως ένα σημείο- και σε αυτό, έστω κι αν δεν το παραδέχεσαι. Δεν μπορεί να μην το διαπίστωσες...


Απλώς να υπενθυμίσω Ypsilon ότι δεν είπα ότι δημοκρατικός είναι ο στρατός που σέβεται αυτόν που καταπιέζει. Είπα ότι αυτός είναι σοβαρός στρατός. Και διευκρίνησα στη συνέχεια ότι δημοκρατικός στρατός δεν υπάρχει.

Όσον αφορά το ιδεολογικό ζήτημα αναγνωρίζω φυσικά το ακραίο των απόψεών μου και σέβομαι απολύτως την αντίθετη γνώμη. Και ούτε θεωρώ ότι η δική μου άποψη είναι η σωστη. Έννοιες όπως έθνος, πατρίδα κλπ σηκώνουν πολλή συζήτηση και ψάξιμο, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ολόκληρα ρεύματα ιδεολογικά συγκρούονται πάνω σε αυτές τις έννοιες. Το 1940 μπορεί η αγάπη προς την πατρίδα να ήταν το κίνητρο που ώθησε τους παππούδες μας στα βουνά της Αλβανίας ώστε να σταματήσουν τον Μουσολίνι, όμως το 1919 το ίδιο αυτό κίνητρο ώθησε τους προπαππούδες μας να ξεκινήσουν έναν ιμπεριαλιστικό, επεκτατικό πόλεμο.

Δεν θεωρώ ντροπή τη θητεία, όμως δεν παύω να λέω και πάλι (κι εδώ κανείς δεν αντικρούει) ότι για τη δική μου λογική είναι αδιανόητη η θεσμοθετημένη παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών εν έτει 2005. (η οποία φυσικά παραβίαση γίνεται και σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής μας για να είμαστε ειλικρινείς)
Back to top
View user's profile Send private message
projected
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Jul 2004
Posts: 1172
Location: Rome-Athens

PostPosted: Wed Oct 05, 2005 9:49 am    Post subject: Reply with quote

http://new.e-go.gr/news/articles.asp?catid=4328&subid=2&pubid=276141
Back to top
View user's profile Send private message
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Thu Oct 06, 2005 4:43 pm    Post subject: Reply with quote



TAΞIKH ΣYΓKPOYΣH ΣTON ΣTPATO
Tα γαλόνια κερδίζουν ανέσεις

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=758&subid=2&pubid=13959

..εμένα αυτή η ανακοίνωση τώρα γιατί μου προκαλεί γέλιο.. Shocked
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Thu Oct 06, 2005 4:51 pm    Post subject: Reply with quote

Απίστευτο άρθρο! Shocked Με τέτοιες αντιλήψεις διοικείται ακόμα ο Ελληνικός στρατός, δυστυχώς. Η εποχή τού καραβανά θα αργήσει να περάσει, και είναι χαρακτηριστικό πόσο λάθος εξακολουθούν να ερμηνεύουν την ιεραρχία πολλοί από τους αξιωματικούς τού Στρατού.
Μου θυμίζει έναν αμόρφωτο, αρχομανή ΕΠΥ που είχαμε αρχιφύλακα στην Κρυσταλλοπηγή (σύνορα Αλβανίας), ο οποίος δεν ήθελε να τον φωνάζουμε "κύριε αρχιλοχία", αλλά "κύριε Διοικητά του Φυλακίου"! Shocked
Και δυστυχώς αυτές οι καταστάσεις ΔΕΝ είναι η εξαίρεση στον ελληνικό στρατό. Κι όσο χιούμορ και να' χεις, δεν μπορείς να το ξεπεράσεις χωρίς να σού ανέβει το αίμα στο κεφάλι.... Mad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Thu Oct 06, 2005 10:19 pm    Post subject: Reply with quote

δε ξερω μοπορει να με θεωρησετε βλαξ για αυτο που θα σας πω αλλα εγω οταν τυπηρετουσ ημουν οσο το δυνατον πιο τυπικος μονο και μονο ως ενδειξη σεβασμου στο εθνοσημο και τη γαλανολευκη, για κανενα αλλο λογο
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 10:35 am    Post subject: Reply with quote

Giannis wrote:


TAΞIKH ΣYΓKPOYΣH ΣTON ΣTPATO
Tα γαλόνια κερδίζουν ανέσεις

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=758&subid=2&pubid=13959

..εμένα αυτή η ανακοίνωση τώρα γιατί μου προκαλεί γέλιο.. Shocked


Την ίδια ανακοίνωση την έχω δει - αλλά χειρότερα την είδα και σε πράξη- σε νοσοκομεία που οι γιατροί και οι νοσοκόμοι εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα, άσχετα αν στην ουρά περιμένουν ασθενείς με ορούς κτλ.
Back to top
View user's profile Send private message
petalo
Senior Member
Senior Member


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 597
Location: θεσσαλονίκη

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 1:04 pm    Post subject: Reply with quote

εδω μαλωνουν μεταξυ τους οι υπαξ προερχομενοι απο την ΣΜΥ και οι Επυ και ΕΜΘ.και γιαυτο τον λογο αλλαξαν τα διακριτικα των υπαξ.οι αποφοιτοι της ΣΜΥ πανω απο το διακριτικο το κλεινουν τωρα 2 πεταλακια απο 1 που ηταν και οι ΕΠΥ,ΕΜΘ,ΕΠΟΠ δεν κλεινει ...παλαιοτερα των επυ εκλεινε με μια παβλα και των εμθ(εθελοντων μακρας θητειας,δηλαδη αυτων που τελειωσαν την πενταετια και συνεχιζουν) με 1 πεταλακι...

http://www.army.gr/n/g/archive/tags/5/
Back to top
View user's profile Send private message
Stratis
New Member
New Member


Joined: 25 Jun 2004
Posts: 51
Location: Chaidari/Peania

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

Allos enas 229... Xaidari, Lesvos, Pentagono. (Y kai K gnorizomaste?!?!)
Eilikrina xoris visma, me pollous kalous filous, enas egine kai koumparos..

Loipon dyo themata pou kapos prepei na ta diaxorisoume pistevo:
1) O Stratos os amyntiki anagki tis Elladas. Oloi mas symfonoume oti einai anagkeos. O tropos organosis einai idi ypo sizitisi
(Amyntiko Dogma, Monades, etcetc), i epandrosi einai idi ypo anadiamorfosi (EPY, OPY, etcetc), opote se ligo kairo ta pragmata
den tha exoun kamia sxesi me to parelthon oso piso, ligo h' poly, kai na thelei na paei kapoios.

2) Exoume ypoxreosi pros tin Patrida mas na ypiretoume/ekpedevomaste/etoimazomaste gia afto pou OLOI mas apefxomaste?
Nomizo loipon oti NAI exoume afti tin ypoxreosi apenanti stous eaftous mas.

Telika mia einai i pragmatiki erotisi: Tha pareis file ta opla otan erthei ekeini i ora (opu kai na eisai, oti kai na eisai)
h' tha tin kaneis me elafra pidimatakia?

H Istoria deixnei oti kai ta dyo 8a symboun. To pou tha eimaste emeis einai afto pou tha mas xaraktirisei san anthropous.
Back to top
View user's profile Send private message
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Sat Oct 08, 2005 1:47 am    Post subject: Reply with quote

Den pisteyw oti xarakthrizetai kapoios ws anthrwpos me to an parei ta opla h oxi... Epimenw pws h axioprepeia kai h poiotita kathe anthrwpou fainetai stin kathimerinothta tou kai sth zwh tou genika. Min to periorizoume mono ston strato...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Stratis
New Member
New Member


Joined: 25 Jun 2004
Posts: 51
Location: Chaidari/Peania

PostPosted: Mon Oct 10, 2005 5:35 pm    Post subject: Reply with quote

Aleko, safos kai exeis dikio sti genikotita.
Nomizo oti i kouventa ginetai gia to strato omos. Epektathika perisotero
gia na deikso oti yparxoun kai diafores alles plevres tis opoies kalo tha itan na min ksexname. O Stratos, kalos h' kakos, apotelei kommati tis zois mas gia tous gnostous logous. Den mporoume na tous vgaloume apekso me kapoion magiko tropo..
An mporousame, nomizo oti kanenas mas den tha ithele na perasei esto kai mia ora sto sygkekrimeno perivallon....!
Back to top
View user's profile Send private message
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Oct 11, 2005 9:19 am    Post subject: Reply with quote

Γνωρίζει μήπως κανείς ποιο είναι το καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης στην Τουρκία?
Σε ποια ηλικία, ποια η διάρκεια?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Oct 11, 2005 11:51 am    Post subject: Reply with quote

Στην Τουρκία η στράτευση είναι 6μηνη για όσους έχουν πτυχίο πανεπιστημίου και 12μηνη για όσους δεν έχουν. Ισχύει κι εκεί το καθεστώς των αναβολών.

Με όσους μίλησα για τον στρατό στην Τουρκία, σχεδόν όλοι μου είπαν το ίδιο πράγμα για την στρατιωτική υπηρεσία. Κουβάλημα, αγγαρεία, καφέδες, ύπνος και υπηρεσία, καμία σχέση με πραγματική στρατιωτική εκπαίδευση. Κάτι σαν κι εμάς δηλαδή.
Back to top
View user's profile Send private message
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Tue Oct 11, 2005 12:15 pm    Post subject: Reply with quote

Kai sti Boulgaria pou rwtisa enan symfoithth edw mia apo ta idia. 12mhno, xwris to xarakthra sklhrhs statiwtikhs ekpaideyshs. Germania 9mhno, pou perissotero me douleia moiazei para me thiteia (meta to 8ari mporei na paei o kathenas spiti tou).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Tue Oct 11, 2005 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

superas wrote:
Στην Τουρκία η στράτευση είναι 6μηνη για όσους έχουν πτυχίο πανεπιστημίου και 12μηνη για όσους δεν έχουν. Ισχύει κι εκεί το καθεστώς των αναβολών.

Με όσους μίλησα για τον στρατό στην Τουρκία, σχεδόν όλοι μου είπαν το ίδιο πράγμα για την στρατιωτική υπηρεσία. Κουβάλημα, αγγαρεία, καφέδες, ύπνος και υπηρεσία, καμία σχέση με πραγματική στρατιωτική εκπαίδευση. Κάτι σαν κι εμάς δηλαδή.

παλι καλα δηλαδη, εγω νομιζα οτι εκει κανουν εκπευδευση κλπ, αλλα μαλλον σκοπια, κψμ, αγγαρια τα μπουτια σου μαρια που ελεγε και ο πανουσης
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Oct 11, 2005 3:21 pm    Post subject: Reply with quote

Από πότε μειώθηκε η θητεία στην Τουρκία; Απότι ξέρω κάνουν 580 μέρες, και σε περίπτωση που κάνουν χοντρή στραβή (κοιμηθούν στην σκοπιά κτλ) ξαναρχίζουν την θητεία από τις 580 μέρες.

Επειδή υπηρέτησα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, η θητεία τους είναι πάνω κάτω σαν κι εμάς, με την διαφορά ότι πέφτει πολύ ξύλο. Με το παραμικρό τους δέρνουν και δεν έχουν 'δημοκρατικά δικαιώματα' όπως σε μας.

Αξιοσημείωτο ότι τα φυλάκια τους τα λένε 'φωλιές' και είναι υπόγεια. Μόνο το φυλάκιο τους στο Pazar Kule (στα σύνορα με τις Καστανιές) είναι υπέργειο.

Οι φαντάροι σαν κι εμάς δεν έχουν τίποτα να χωρισουμε, είναι φιλικότατοι. Μάλιστα όταν ήμουν εκεί (99-2000) είχαμε και την Ελληνοτουρκική φιλιά να μας διαπνέει, και συχνά πυκνά όταν συναντιόταν ο Ελληνας με του Τούρκο στρατηγό, ο Τούρκος μας έφερνε ένα ταψί μπακλαβά σαν δώρο. Εμείς τους δίναμε πτι φουρ και μπισκοτολούκουμα (πάλι στην φθήνια δηλαδή).
Back to top
View user's profile Send private message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Oct 11, 2005 6:28 pm    Post subject: Reply with quote

Λοιπόν ζητώ συγγνώμη για το στρατό στην Τουρκία, έκανα ένα μικρό λάθος. Η θητεία για τους κατέχοντες πτυχίο είναι όντως 6 μήνες, για τους μη κατέχοντες όμως είναι 15 μήνες. Επίσης η θητεία για τους δόκιμους (οι οποίοι πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου) είναι 12 μήνες.
Για τους ανυπότακτους προβλέπεται εξαγορά θητείας και βασική θητεία ένα μήνα εφ' όσον έχουν συμπληρώσει 3 χρόνια μόνιμης κατοικίας στο εξωτερικό.

Για το ξύλο που λες chr.04 δεν έχω ακούσει κάτι, μίλησα με αρκετά παιδιά που πήγαν στρατό (σε μεγάλη ηλικία πάντως και με πτυχίο πανεπιστημίου) και μου τα παρουσίασαν αρκετά χαλαρά.

Arrow Η θητεία στον Έβρο (ελληνουρκικά σύνορα) θεωρείται για τους Τούρκους φαντάρους η πιο βυσματική μετάθεση Very Happy Very Happy (μόνο 2-3 ώρες από την Κωνσταντινούπολη) Φαντάσου να είσαι Τούρκος φαντάρος και να σου έρθει μετάθεση στο Βαν στα σύνορα με το Ιράν (3 ώρες με το αεροπλάνο από την Πόλη!!!)
Back to top
View user's profile Send private message
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Tue Oct 11, 2005 10:20 pm    Post subject: Reply with quote

η να εισαι φανταρος στη τουρκια στα βαθη της ασιας εκει που γινεται ο πολεμος μ ε τους κουρδους του ΡΚΚ
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Oct 12, 2005 3:54 pm    Post subject: Reply with quote

Οι Τούρκοι έχουν περίεργο τρόπο όταν παρουσιάζονται στους ανωτέρους τους. Στα σύνορα τουλάχιστον (δεν ξέρω για ποιο μέσα), κάθονται προσοχή, κάνουν μεταβολή και λένε το κατεβάτο τους κοιτάζοντας την Ελλάδα.

Επίσης στην περιοχή της Ανδριανούπολης που έχουμε 11χλμ χερσαία σύνορα έχουν το μνημείο της Λωζάνης, ή του Ατατουρκ.




Το βράδυ που φωτίζεται, τα φώτα δείχνουν προς την Ελλάδα (κάτι σαν την τελετή έναρξης που πίσω από τον βωμό είχε 4 προβολέις που έριχναν το φως τους μέσα στο στάδιο).

Τι μπορεί να σημαίνουν αυτά, θέλω να κάνω πως δεν ξέρω.
Back to top
View user's profile Send private message
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Wed Oct 12, 2005 4:57 pm    Post subject: Reply with quote

Κατι σημαινει αλλα δεν θελω να ξερω τι ειναι Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
andbrok
Junior Member
Junior Member


Joined: 31 May 2004
Posts: 199

PostPosted: Wed Oct 26, 2005 12:07 am    Post subject: Reply with quote

Την άλλη Δευτέρα παρουσιάζομαι στο 604 ΤΠ στο Κιλκίς, έχοντας επιλεγεί στο Σώμα Έρευνας Πληροφορικής. Μου είπαν ότι θα είμαι τυχερός αν παραμείνω στο ΣΕΠ και ότι δεν τους κρατούν όλους. Αν κάποιος έχει υπηρετήσει στο συγκεκριμένο κέντρο ή στο ΣΕΠ, θα ήμουν ευγνώμων για οποιεσδήποτε πληροφορίες.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 16, 17, 18  Next
Page 7 of 18

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr