stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η Αθήνα των ονείρων μας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 101, 102, 103  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Sun Sep 11, 2005 11:25 am    Post subject: Reply with quote

Μιας και μιλαμε για την πλατεια Κολωνακιου, να προτρεψω εδω οποιον περναει συχνα να κοιταξει ψηλα...

Θεωρω απαραδεκτο το θεαμα που βλεπει κανεις περπατοντας την Τσακαλοφ (υποτιθεται απο τους πιο ακριβους δρομους στην Ευρωπη) γωνια Τσακαλοφ και πλατεια πλησιον του γνωστοτατου καφε Ντα Καπο, και εχοντας την πλατεια πισω σας. Πανω δεξια υπαρχει πολυκατοικια μικρη σχετικα, που στον τρτιο οροφο και φατσα καρτα πλατεια/Τσακαλοφ εχουν κλεισει την βεραντα με πλαστικα και ελενιτ! Για να μην μιλησω για το θεαμα των κεραιων. Ειναι τοσο δυσκολο για μια περιοχη οπου υποτιθεται ολα τα διαμερισματα ειναι πανακριβα να συμφωνησουν οι ενοικοι να βαλουν ΜΙΑ κεραια κεντρικη σε καθε πολυκατοικια;

Και τελος ξαναγυρνοντας στην Τσακαλοφ, ειναι τοσο δυσκολο να βαλουν καποια συρματα η αλλα ηπια μεσα που χρησιμοποιουνται σε ολη την Ευρωπη για να αποθουνται τα περιστερια που εχουν κατακλυσει τον δρομο με τις πολλες τους ακαθαρσιες; Ειναι εντελως σιχαμερο να βλεπεις φανερα αρρωστα περιστερια να περιφερονται κατα εκατονταδες γυρω σου και τα αναστηλωμενα νεοκλασσικα γεματα απο ακαθαρσιες.
Back to top
View user's profile Send private message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Sun Sep 11, 2005 11:39 am    Post subject: Reply with quote

Η κεντρική κεραία είναι υποχρεωτική για όσες πολυκατοικίες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα "Πρόσοψη" του Δήμου Αθηναίων. Δηλ. για να πάρει κάποιος την επιδότηση της βαφής της πρόσοψης της πολυκατοικίας πρέπει να προσκομίσει απόδειξη για την εγκατάσταση της κεντρικής κεραίας. Το κόστος είναι γύρω στα €2.000. Το ότι τα διαμερίσματα είναι πανάκριβα και οι ιδιοκτήτες πλούσιοι δεν σημαίνει τίποτα. Στη δική μου πολυκατοικία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για φυσικό αέριο επειδή κάποιοι Κροίσοι ένοικοι δεν θέλουν να δώσουν 500 Ευρώ. Η καρμοιριά είναι αήττητη Confused
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
savroulis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1632
Location: Athens, Greece

PostPosted: Thu Sep 15, 2005 10:41 pm    Post subject: Reply with quote

Λίφτινγκ... χρωμάτων στην Πειραιώς..Aνέλπιστο λίφτινγκ... χρωμάτων σε μια υποβαθμισμένη γωνιά της οδού Πειραιώς από μια ομάδα γκράφιτι, για την οποία ήταν «άπιαστο όνειρο»
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Fri Sep 16, 2005 12:31 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow Savva

I filoi sou na paroun to leoforeio pou kanei to giro tis poleis, ipotheto iparhei akoma. Tha to vroune (kai)sto sindagma.

An tous endiaferei pistevo axizei. Smile
Back to top
View user's profile Send private message
savas
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 287

PostPosted: Tue Sep 20, 2005 11:50 pm    Post subject: Reply with quote

Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και τις πολυτιμες πληροφοριες. Οι γνωστοι μου εφυγαν εχθες για Κρητη και μετα πανε Αθηνα. Μου υποσχεθηκαν φωτογραφιες... Αντε να δουμε τι εχουν να μου πουν; Λοιπον ξανα πολλα ευχαριστω.
Back to top
View user's profile Send private message
Lothar_GR
Full Member
Full Member


Joined: 09 Jun 2004
Posts: 392
Location: Αθηνα

PostPosted: Tue Sep 20, 2005 11:57 pm    Post subject: Reply with quote

Το ρωτάω εδώ, γιατί δε γνωρίζω που αλλού να το ρωτήσω... Sad Τι έγινε με το σχέδιο κάποια στρατόπεδα στη Αθήνα ( και σε όλη τη Ελλάδα ) να μειώθουν σε μέγεθος και να δωθούν οι εκτάσεις ;
Back to top
View user's profile Send private message
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Wed Sep 21, 2005 3:27 pm    Post subject: Reply with quote

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο; Γράψε άκυρο!

http://www.enet.gr/online/online_text?c=113&id=89945768


έτσι δε φτιάχνουμε Αθήνες των ονείρων μας....
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Wed Sep 21, 2005 10:10 pm    Post subject: Reply with quote

Για ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη φωτογραφία


http://briefcase.pathfinder.gr/download/ypsilon3/34965/476094/0/IMG_1808.JPG

Είναι σημερινή φωτογραφία του εργοστασίου ΦΙΞ (μελλοντικό Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης), στη χειρότερη κατάσταση που ήταν ποτέ. Η μοναδική αλλαγή είναι η αφαίρεση των διαφημιστικών πανώ από την πλευρά της Συγγρού που το κάνει να φαίνεται ακόμα περισσότερο ερείπιο.
Κανένα ίχνος εργοταξίου πουθενά και γενικώς πολύ αμφιβάλλω αν θα είναι έτοιμο το 2007 με τους ρυθμούς που "προχωράει". Και για να μην ξεχνιόμαστε, είναι τεράστιο. Είμαι πολύ περίεργος να δω με τι έργα θα γεμίσει όλο αυτό το χάος.

Από την άλλη, είναι εξαιρετικά επιβλητικό ακόμα και σε αυτήν την κατάσταση, και προσωπικά δεν έχω ανακαλύψει ακόμα κτίριο με πιο δυναμική φόρμα από αυτό, σε ολόκληρη την Αθήνα.
Και επειδή έχουμε δει και τις μακέτες, είμαι βέβαιος πως αν μη τι άλλο θα γίνει αριστούργημα, όποτε δεήσει να τελειώσει.

Δίπλα φαίνεται λίγο η είσοδος του καινούργιου υπόγειου πάρκινγκ. Η κατασκευή είναι ωραία και αρκετά μεγάλη, πράγμα που σημαίνει ότι καταλαμβάνει πολύ από τον χώρο που υποτίθεται ότι θα γινόταν πράσινο. Αν θυμάστε, η ιδέα ήταν να γίνει υπόγεο πάρκινγκ κι από πάνω παρκάκι. Λοιπόν, ο καθαρός χώρος που απομένει για το "πάρκο" (σημειωτέον, δίπλα είναι και τα συστήματα εξαερισμού), είναι τουλάχιστον αστείος.
Εκτός αν αναπλάσουν και το ήδη υπάρχον πράσινο και το ενοποιήσουν, οπότε αλλάζει το πράγμα.
Με το ρυθμό όμως που προχωράνε τα πράγματα και με δεδομένο ότι δεν κυνηγάμε και καμμιά Ολυμπιάδα για να προλάβουμε, έχω σοβαρούς λόγους να αμφιβάλλω. Πιστεύω η δήμαρχος να φροντίσει γι' αυτό.
Το σύνολο μαζί με το Μουσείο φτιάχνουν ένα μοναδικό κομμάτι μέσα στην πόλη, που θα ήταν κρίμα να μείνει αναξιοποίητο.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 9:49 pm    Post subject: Reply with quote

Λοιπόν, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (το City Link ντε) είναι στα τελειώματά του. Πέρασα μια βόλτα για ψώνια στο Άττικα εκμεταλευόμενος το διευρυμένο ωράριο, και είδα πράματα και θάματα.
Τον άλλο μήνα ανοίγουν τα δυο ιστορικά καφενεία (Zonar's και Brazilian), ενώ ήδη άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα Jo Malone, Warner Bros Shocked Cartier και Van Cleef & Arpels της Αθήνας. Ετοιμάζεται και το Hermes στο χώρο που παλιά ήταν τα Wendy's, ενώ όλα τα υπόλοιπα καταστήματα με φάτσα τη Σταδίου λειτουργούν ήδη. Την άλλη βδομάδα ανοίγει και το Holmes Place.
Δείτε αυτήν τη φωτογραφία

http://briefcase.pathfinder.gr/download/ypsilon3/34965/478939/0/IMG_1811.JPG

Είναι η στοά που συνδέει τη Βουκουρεστίου με την Αμερικής, και η ζιγκ ζαγκ χαριτωμενιά που βλέπετε στο δάπεδο είναι μια εντυπωσιακή (από κοντά) φωτεινή πασαρέλα. Σε αυτήν τη στοά θα μπουν αντικερί, πολυτελή μπιστρό (τςςςς) και λοιπές πολυτέλειες Razz , ενώ βέβαια όλοι περιμένουμε πώς θα είναι τελικά τα δυο ανακαινισμένα θέατρα (Παλλάς και Αλίκη) που θα ανοίξουν μέχρι τα Χριστούγεννα. Η μακέτα του Παλλάς πάντως (σσ: μεγαλύτερο θέατρο της Αθήνας) είναι πολύ εντυπωσιακή. Ειδικά η αρ νουβώ οροφή του που αποκαταστάθηκε πλήρως. Εν τω μεταξύ, το ΜΤΣ είχε άλλα δυο θεατράκια. Το Όρβο και το θέατρο της Μαριέττας Ριάλδη. Τι να απέγιναν άραγε αυτά? Rolling Eyes
Αυτά!

Σήμερα επίσης, ο αντιδήμαρχος Ακριτίδης είπε ότι τελικά συμβιβάστηκε το ΚΑΣ με την ομάδα των μελετητών που σχεδίασαν την πλατεία Μοναστηρακίου, και από τον Ιούλιο ενημέρωσε τον Δήμο Αθηναίων ότι προσεχώς θα μπει η ΕΑΧΑ για να φτιάξει επιτέλους την πλατεία.
Δεν ξέρω τι σημαίνει προσεχώς όταν έχουν περάσει ήδη 3 μήνες από τότε, γι' αυτό και σιχαίνομαι τη γλώσσα των πολιτικών, το σημαντικό όμως είναι ότι το ζήτημα επιτέλους ξεκόλλησε και θα αποκατασταθεί αυτή η ντροπή του ιστορικού κέντρου.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Fri Sep 30, 2005 9:17 am    Post subject: Reply with quote

Παιδιά, πρίν από τα μεγαλεπήβολα σας παραπέμπω σε αυτή τη φωτογραφία ---> http://img221.imageshack.us/img221/1701/acd91337qj.jpg η οποία δείχνει τον ειδικό χώρο για σκύλους σε κάποιο πάρκο της βιέννης. Επίσης, αν κάνετε κλίκ εδώ ---> http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=255277 θε δείτε και μια συλλογή όχι και τόσο μεν καλών φωτό της Βιέννης αλλά σε κάθε περίπτωση η σύγκριση είναι συντριπτική.

Αυτό με το χώρο των σκύλων πάντως με τελείωσε... Embarassed Πόσο πίσω μπορούμε να είμαστε... Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Fri Sep 30, 2005 9:29 am    Post subject: Reply with quote

Πραγματικά είμαστε πολύ πίσω. Όσο για τους σκύλους, τα αδέσποτα που μαντρώθηκαν πέρυσι λόγω των Ολυμπιακών, απελευθερώθηκαν πάλι στο...φυσικό τους περιβάλλον (στο κέντρο δηλαδή) ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες των ζωόφιλων με την κακή έννοια, και αφού πείστηκαν πως τελικά τα ζώα δεν θανατώθηκαν.
Αποτέλεσμα? Πέντε σκύλαροι σαν γαϊδούρια στην πλατεία Συντάγματος, η δε αγέλη που κινείται στην Πανεπιστημίου στο χώρο του Αρσάκειου έχει κάνει ακόμα κι εμένα που αγαπάω τα ζώα, να αλλάζω πεζοδρόμιο μόλις τα βλέπω. Δεν μπορώ να ρισκάρω στενές επαφές, πεινάνε τα ζωντανά και το δείχνουνε.... Embarassed
Έτη φωτός πίσω, όχι απλά πίσω.... Τα City Link μάς μαράνανε... Laughing

Edit: Αν είναι να συνεχιστεί η κουβέντα για τα αδέσποτα, στο topic τής ζωοφιλίας.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Fri Sep 30, 2005 9:48 am    Post subject: Reply with quote

gm2263 wrote:
Παιδιά, πρίν από τα μεγαλεπήβολα σας παραπέμπω σε αυτή τη φωτογραφία ---> http://img221.imageshack.us/img221/1701/acd91337qj.jpg η οποία δείχνει τον ειδικό χώρο για σκύλους σε κάποιο πάρκο της βιέννης. Επίσης, αν κάνετε κλίκ εδώ ---> http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=255277 θε δείτε και μια συλλογή όχι και τόσο μεν καλών φωτό της Βιέννης αλλά σε κάθε περίπτωση η σύγκριση είναι συντριπτική.

Αυτό με το χώρο των σκύλων πάντως με τελείωσε... Embarassed Πόσο πίσω μπορούμε να είμαστε... Evil or Very Mad


aytos o horos gia skilous se kapies hores meriki dimoi tha to parousiazan san parko.....exartate apo to pos ehei mathei kaneis kai ti katadehete...

na rotiso kati pou pote den katalava? Question

pos ginete kai se mas (sinithos kai se polla meri) den pernane pote(i telos pandon ohi sihna) mihanimata pou kourevoun dendra kai agriohorta dipla steis leoforous/odous kai genika stin poli ektos apo kendrika simeia?

stis megales poleis (idika sti romi kathimerina) potizoun kai kourevoun se dromous sineheia.....giati se mas o kathenas peripeite ton kipo tou ala otan odigoume pername sineheia dipla apo agriohorta? idika an vgoume ligo exo apo tin athina kai den imaste sto kendro....
Back to top
View user's profile Send private message
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Fri Sep 30, 2005 7:33 pm    Post subject: Reply with quote

Gia na deite tin exaplwsi tis Athinas-megathyriou (alla kai alla polla) sas proteinw anepifylakta na pate sto Google Earth.

Apisteutes fotografies apo doryforous. Egw mporesa kai eida to spiti mou gia paradeigma!

http://kh.google.com/download/earth/index.html
Back to top
View user's profile Send private message
Demetrio
Junior Member
Junior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 156

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 2:48 am    Post subject: Reply with quote

Της περισσότερες φορές την Αθήνα των ονείρων μας την έχουμε μπροστά στα μάτια μας και απλός δεν την αντικρίζουμε.

Ορίστε τη είδαν τα ματάκια μου φέτος το καλοκαίρι… Shocked




Αυτές είναι μόνο μερικές από της πολλές και όμορφες οπτικές γωνίες που προσφέρει η αγαπημένη μας πρωτεύουσα…
(περισσότερες εδώ).

Όπως ίσως θα ξέρετε… σκοπός μου είναι, μέσο του athens-today.com, να αναδείξω την εικόνα της Αθήνας στον κόσμο.
Δεν ξέρω άμα τα κατάφερα η άμα θα τα καταφέρω… αλλά τουλάχιστον το προσπαθώ! Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 2:54 pm    Post subject: Reply with quote

Παιδιά, δεν ξέρω εάν έχει συζητηθεί σε προηγούμενα μηνύματα αλλά ένα καυτό ζήτημα στην Αθήνα που κανένας δεν φαίνεται να ασχολείται είναι τα Μεσόγεια. Όλοι ξέρουμε ότι με το Αεροδρόμιο, την Αττική Οδό και τους άλλους δρόμους και το γεγονός ότι η υπόλοιπη Αθήνα είναι κορεσμένη, σε λίγα χρόνια τα Μεσόγεια θα είναι σαν τα Πατήσια!

Αναρωτιέμαι εάν κανείς έχει ασχοληθεί να ετοιμάσει κάποιου είδους χωροταξικό σχέδιο γι αυτήν την περιοχη Question Question Για παράδειγμα δεν ξέρω εάν υπάρχουν άλλα σχέδια για δρόμους στην περιοχή εκτός της Αττικής Οδού. Αν επεκταθουν τα μεσόγεια όπως αναμένεται σε λίγο καιρό η Αττική Οδός θα πήξει εντελώς.

Και για να ενθουσιάσω τον GM, τα Μεσόγεια θα είναι ιδανικά για ένα skyscrapper district, μακριά από την Ακρόπολη, άπλα χώρου, κοντά στο Αεροδρόμιο και πάνω στον Προαστιακό... Αλλά εάν δεν κάνουν την χωροθέτηση, θα γίνουν όλα τα Μεσόγεια όπως και η υπόλοιπη Αθήνα...

Αν έχει ακούσει κανείς για οτιδείποτε σχέδια βρε παιδιά, ας μου πει να με βγάλει από το άγχος μου! Smile
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
savroulis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1632
Location: Athens, Greece

PostPosted: Wed Oct 12, 2005 10:59 pm    Post subject: Reply with quote

Ακατάλληλα 7 στα 10 κτίρια......Δεν πληροί τους όρους ποιότητας του εσωτερικού αέρα το 75% (!) των δημόσιων και ιδιωτικών εμπορικών κτιρίων της χώρας και περίπου δύο εκατομμύρια κατοικίες, λόγω πλημμελούς κατασκευής, είναι ενεργοβόρες.
Back to top
View user's profile Send private message
ioannis31
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Feb 2004
Posts: 762
Location: Suburbia

PostPosted: Thu Oct 13, 2005 1:32 pm    Post subject: Reply with quote

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για το έργο "Κατασκευή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης"!

Πρόκειται για τις εργασίες που θα γίνουν στο γνωστό κτίριο Φιξ του αρχιτέκονα Τάκη Ζενέτου, που βρίσκεται δίπλα στο σταθμό μετρό "Φιξ", επί των οδών Καλλιρόης, Συγγρού.

Το κτίριο έχει συνολικό εμβαδόν ~20.000μ2. Αρκετές πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού ΕΜΣΤ, εδώ.

Ο προϋπολογισμός είναι 35.450.000 ευρώ, με δικαίωμα πρόσθετων εργασιών 3.000.000 ευρώ (για σύνδεση με το σταθμό αυτοκινήτων). Οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα κατατεθούν μέχρι τις 14-11-2005. Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από το Γ' ΚΠΣ.

Φυσιολογικά περί τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος και μέχρι τον Απρίλιο θα έχει εγκατασταθεί στο εργοτάξιο. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Fri Oct 14, 2005 7:12 pm    Post subject: Reply with quote

EYPΩΓKAΛOΠ
Πρωταθλήτριες στο τσιμέντο Αθήνα και Ηράκλειο


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=758&subid=2&pubid=14465


Στον τομέα της πολιτιστικής υποδομής, οι δύο ελληνικές πόλεις με τη μεγάλη ιστορική παράδοση έχουν πάλι από τις χαμηλότερες βαθμολογίες στην Eυρωπαϊκή Eνωση

ρε παιδιά...για το πράσινο ίσως να συμφωνήσω, αλλά δε μπορώ, τουλάχιστον στην περίπτωση της Αθήνας να δεχτώ ότι δεν έχει πολιτιστικές υποδομές! Εκτός αν βασιστήκαν μόνο στις απαντήσεις των κατοίκων, οι οποίοι, όπως συχνά συμβαίνει, δε γνωρίζουν τι υπάρχει γύρω τους....τόσα μουσεία, θέατρα κλπ...
Τι να πω...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Fri Oct 14, 2005 8:29 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτό είναι το πρόβλημα, ακριβώς επειδή οι κάτοικοι κάθε πόλης έχουν διαφορετική γνώση (και όχι άποψη) για το αντικείμενο. Περισσότερο αντικειμενικά θα ήταν τα αποτελέσματα αν οι ερωτώμενοι ήταν π.χ. πολεοδόμοι, καλλιτέχνες κλπ. και με την προϋπόθεση ότι θα είχαν πλήρη γνώση των πολιτιστικών υποδομών κάθε πόλης. Και πάλι όμως τα αποτελέσματα της έρευνας δεν θα ήταν αντικειμενικά.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Fri Oct 14, 2005 8:43 pm    Post subject: Reply with quote

Στον τομέα του πολιτισμού βλέπω ότι η Κοπεγχάγη έρχεται δεύτερη στην Ευρώπη με 96 βαθμούς, αλλά επειδή γνωρίζω τη συγκεκριμένη πόλη το ίδιο καλά με την Αθήνα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν έχει τίποτα, μα τίποτα παραπάνω σε σχέση με την Αθήνα ως προς τις πολιτιστικές υποδομές, αλλά η διαφορά είναι η εξής: Ότι εκεί παράγεται πολιτισμός στον οποίο ο κόσμος είναι εκπαιδευμένος να συμμετέχει.

Δηλαδή και στους νέους καλλιτέχνες δίνεται βήμα έκφρασης, και πολλές πρωτοποριακές ιδέες υλοποιούνται, και γενικότερη αναζήτηση υπάρχει, και πολλές συζητήσεις προκαλούνται με αφορμή τα πολιτιστικά τεκταινόμενα.
Και βέβαια, η Δανία είναι πρωτοπόρος του περίφημου Σκανδιναβικού design, για το οποίο οι Δανοί αισθάνονται τόσο περήφανοι, που και μόνο αυτό να είχαν ως απόδειξη κουλτούρας, πάλι πρώτη θα έβγαζαν την πόλη τους.

Στην Αθήνα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Υπάρχει μεν μεγάλη πολιτιστική υποδομή, αλλά όχι ανάλογης εμβέλειας πολιτιστική παραγωγή. Μην μπερδεύουμε την ποσότητα με την ποιότητα. Μόνο τα θέατρα δεν φτάνουν, κι ας γεμίζουν σχεδόν όλα. Τα μουσεία έχουν χαμηλή επισκεψιμότητα, οι γκαλερί δεν είναι τόσες όσες θα έπρεπε, και πριν τους Ολυμπιακούς άνοιξαν 4-5 μουσεία ακόμα στην πόλη, αλλά λίγοι ξέρουν ότι πχ το παράρτημα του Μπενάκη έχει τη δεύτερη καλύτερη συλλογή Ισλαμικής τέχνης στον κόσμο. Και το Outlook που έγινε πρόπερσι και θα μπορούσαμε να μιλάμε γι' αυτό για χρόνια, δεν πήγε καλά.

Από τη μια λοιπόν έχουμε πολύ καλές υποδομές που προσπαθούν φιλότιμα (ο πολιτισμός δεν επιχορηγείται σε αυτήν τη χώρα, ως γνωστόν Evil or Very Mad ), από την άλλη έχουμε τον κόσμο που θεωρεί πολιτισμό μόνο το θέατρο ή τις παραστάσεις του Μεγάρου και του Ηρωδείου, και για όλα τα υπόλοιπα μένει τραγικά ανενημέρωτος. Επειδή δεν υπάρχει το υπόβαθρο, βεβαίως...

Κρίμα, γιατί η πολιτιστική παραγωγή της Αθήνας μπορούσε να την φέρει πολύ ψηλότερα στην κατάταξη. Και το γεγονός ότι ο κόσμος δεν τη γνωρίζει ή δεν τη δέχεται, είναι σημείο για σοβαρό προβληματισμό.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
savroulis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1632
Location: Athens, Greece

PostPosted: Fri Oct 14, 2005 10:57 pm    Post subject: Reply with quote

Απ' έξω ωραία, από μέσα κεραία

μα καλά ο θερμοσίφωνας είναι κάτι ωραίο???????


μας δουλεύουνε????

αν έχουνε α@@Α ας της ξηλώσουνε αλλά ταυτόχρονα ας κάνουνε και μυνίσεις....αλλά όχι ....
κινήσεις ψήφων....[
Back to top
View user's profile Send private message
savroulis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1632
Location: Athens, Greece

PostPosted: Sun Oct 16, 2005 4:18 am    Post subject: Reply with quote

Με ερημοποίηση απειλείται η αττική γη


να ετοιμαζόμαστε για αποκέντρωση και όχι για Τουρκική εισβολή μου φαίνετε... Cool
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sun Oct 16, 2005 11:34 am    Post subject: Reply with quote

Τα καλά νεα φυσικά αφορούν το Μουσέιο Σύγχρονης Τέχνης. Οπότε περνάω από εκεί πέρα με πιάνει η καρδιά μου. Τέλως πάντων, αν τελειώσουν σχετικα΄ταυτόχρονα το συγκεκριμένο έργο και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνασείου Ιδρύματος που βρίσκεται λίγο πιό κάτω, γύρω στο 2007, τότε είμαστε σε καλό δρόμο...

Μακάρι...
Back to top
View user's profile Send private message
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Sun Oct 16, 2005 12:44 pm    Post subject: Reply with quote

φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία των ποδηλατών της Αθήνας λόγω της απαγόρευσης που ισχύει για τη μεταφορά των ποδηλάτων σε συρμούς του μετρό και ηλεκτρικού...Πολύ πρωτότυπο πάντως για τα ευρωπαικά δεδομένα. Evil or Very Mad


http://cache.gettyimages.com/comp/55927852.jpg?x=x&dasite=GettyImages&ef=2&ev=1&dareq=973737A10D376687BB52A50B3E97D754781CF461BB6606AD

http://cache.gettyimages.com/comp/55927857.jpg?x=x&dasite=GettyImages&ef=2&ev=1&dareq=973737A10D376687BC34D0A70B4DD3F6781CF461BB6606AD

http://cache.gettyimages.com/comp/55927830.jpg?x=x&dasite=GettyImages&ef=2&ev=1&dareq=973737A10D376687A1686098273EAA38781CF461BB6606AD

http://cache.gettyimages.com/comp/55927806.jpg?x=x&dasite=GettyImages&ef=2&ev=1&dareq=973737A10D376687CF13BF05EE4991E3781CF461BB6606AD


Ονειρεύομαι μια Αθήνα με ποδηλατόδρομους....Νομίζω ότι δεν ανέφικτο!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Mon Oct 17, 2005 7:11 pm    Post subject: Reply with quote

οι λόφοι της Αθήνας πόσο την ομορφαίνουν!

17/10/05 18:43
Καθαρισμός και ανάπλαση
Αλλάζει «πρόσωπο» ο λόφος του Στρέφη


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=657190&lngDtrID=244


σχετικά με το παρακάτω άρθρο του Μαρτίου γίνεται κάτι;;;

Αλλάζει όψη η Αθήνα
Νέους πεζοδρόμους αποκτά εντός του 2005 η πρωτεύουσα


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=611154
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 101, 102, 103  Next
Page 49 of 103

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr