stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Βιωσιμότητα Ελληνικού Ποδόσφαιρου: Κίνδυνοι και Ευκαιρίες
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 28, 29, 30  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "αθλητικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  
Author Message
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Mon Jul 25, 2005 3:50 pm    Post subject: Reply with quote

Sunedeuksh Panopoulou (polu endiaferousa kata thn gnwmh mou)

Quote:
Ποια θα είναι η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου με την εφαρμογή της Σούπερ Λίγκας;
Δεν είμαστε αυτήν τη στιγμή σε φάση να μπορούμε να θέσουμε τα κριτήρια. Αυτά θα διαμορφώνονται σταδιακά.

-Για παράδειγμα, διαμαρτύρονται οι μικρές ομάδες και σας κατηγορούν ότι επιδιώκετε να τις εξαφανίσετε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.
Δεν το πάμε πουθενά. Θέλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες προς το καλύτερο. Κυρίως για τις μικρές ομάδες. Θα υπάρξουν διάφορα κριτήρια και θα τα θέσουμε όλοι εμείς, που σήμερα είμαστε στην Α' αλλά αύριο μπορεί να είμαστε Β' Εθνική.

Ξέρουμε ήδη κάποιο κίνητρο για τη Β' Εθνική, στη μετά Σούπερ Λίγκας εποχή;
Οι δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα τον πρώτο χρόνο, που θα είναι στη Β' Εθνική, θα πάρουν το 20% των χρημάτων που πήραν την πρώτη χρονιά, εξαιρουμένων των τηλεοπτικών. Από τα έσοδα της λίγκας, αν πήραν, για παράδειγμα, 100.000 ευρώ στη Σούπερ Λίγκα, εκτός των τηλεοπτικών, θα πάρουν στη Β' Εθνική 20.000 ευρώ. Αν πήραν 800.000 ευρώ, θα πάρουν 160.000 ευρώ. Το δεύτερο χρόνο, αν παραμείνουν στη Β' Εθνική, θα πάρουν ποσό 15%. Αυτό, για να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μην καταστραφούν και να ανακάμψουν.

-Εχετε πει ότι θα υπάρχει και μπόνους για τις ομάδες που θα ανεβούν κατηγορία;
Ασφαλώς. Θα υπάρξει ένα μπόνους 100.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να γίνει και 150.000 ευρώ.

-Πώς θα επιβιώσει η Σούπερ Λίγκα;
Τα έσοδά της θα προέρχονται από τα ίδια μέρη απ' όπου προέρχονται σήμερα αυτά της ΕΠΑΕ. Υπάρχουν 16 εταιρείες. Η ΕΠΑΕ θα συνεχίσει να παίρνει από τα τηλεοπτικά το 1% και όχι το 2% που παίρνει σήμερα. Το άλλο 1% θα πηγαίνει στη Σούπερ Λίγκα. Το 5% της ΕΠΟ μειώνεται σε 3% και η Β' Εθνική σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα παίρνει ένα 5%.

-Ποια θα είναι τα κριτήρια για τη συμμετοχή ομάδων στη Σούπερ Λίγκα;
Θα υπάρχουν προοδευτικά κριτήρια. Πιστεύω πως σε μία τριετία, πλέον, θα πρέπει όλες οι ομάδες να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Πρώτα απ' όλα, να είναι καθαρές ως εταιρείες. Γηπεδικές εγκαταστάσεις, όχι τόσο για τη χωρητικότητα, όσο για τις υποδομές τους. Θέλουμε γήπεδα όπου θα μπορεί να διεξαχθεί ευχάριστα ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Και εμείς οι ίδιοι, που λέμε ότι έχουμε καλά γήπεδα, θα είμαστε υποχρεωμένοι να τα βελτιώσουμε.

-Θα μπορεί η Σούπερ Λίγκα, σε συνδυασμό με την πολιτεία να πριμοδοτήσει τις ΠΑΕ να προχωρήσουν στη δημιουργία νέων γηπέδων;
Η Σούπερ Λίγκα θα μπορεί να βοηθά όλα τα μέλη της. Μέχρι στιγμής συνέβαινε το εξής: ο άρχοντας στην ΕΠΑΕ μπορούσε ανά πάσα στιγμή να κάνει ταμειακές διευκολύνσεις σε όποια ομάδα τις ζητούσε. Αυτό τι δημιουργεί; Ενα άλλο θέμα. Ο άνθρωπος που κάνει αυτές τις διευκολύνσεις δεν είναι ένας καλός άνθρωπος για τις ομάδες;

-Πού θέλετε να καταλήξετε;
Οι ομάδες αυτές δεν θα τον σέβονται και θα τον ακούνε; Μπορεί αυτός να είναι εκπρόσωπος ομάδας; Δεν είναι έξω από κάθε λογική; Κάποια στιγμή δεν πρέπει να αλλάξουμε; Εμείς έχουμε κάνει ως Ξάνθη πέντε έξι προσπάθειες στα 12 χρόνια. Κάποια στιγμή δεν πρέπει να αλλάξει, επιτέλους; Να πούμε στον ελληνικό λαό, έτσι είναι τα πράγματα και πρέπει να τα αλλάξουμε; Πρέπει. Νομίζω ότι το φίλαθλο κοινό δεν ξέρει πώς δουλεύει η ΕΠΑΕ...

O γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκα δεν θα είναι ευάλωτος σε πιέσεις παρασκηνιακές;
Οχι. Ο άνθρωπος αυτός θα είναι τεχνοκράτης. Θα έχει εμπειρία διαχείρισης. Πώς εκλέγεται ο γενικός διευθυντής; Με τα 3/4 των ψήφων. Πώς απολύεται; Με το 50% των ψήφων. Πώς γίνεται μομφή στο γενικό διευθυντή; Με το 30% των ψήφων. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Εχοντας διδαχθεί από το παρελθόν ότι σταματάμε να δημιουργούμε ανθρώπους-βουνά. Και όποιος είναι σε αυτήν τη θέση θα τον ενδιαφέρει ένα πράγμα: πώς θα τρέξει το μαγαζί. Και πώς θα διατηρήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στον πρώτο Ολυμπιακό και την τελευταία Ξάνθη. Γι αυτό θα δουλέψει.

-Κάποιοι λένε ότι αυτό το σχέδιο μπορεί να εφαρμοστεί έπειτα από τρία χρόνια. Αυτοί που το ισχυρίζονται αυτό πρέπει να ντρέπονται. Κοροϊδεύουν ακόμα τον κόσμο. Γιατί να περιμένουμε; Για να ωριμάσουμε; Ηδη πέσαμε από το δένδρο.

-Τι άλλαξε στην πορεία και σήμερα εμφανίζεται αλλαγή στάσης από την πλευρά του Ολυμπιακού; Ακούστε. Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει κάτι αν δεν είναι μέσα ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Ετσι πρέπει να είναι για να προχωρήσουμε. Αυτό είχα στο μυαλό μου, όταν έκανα αυτές τις προτάσεις. Δεν μπορώ να απαντήσω για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ισως θέλουν να δουν πού πάνε τα πράγματα, πώς βγαίνει αυτή η πρόταση στον αέρα ολοκληρωμένη, να δουν αν τους ταιριάζει και να μπουν στην πορεία. Δεν λέει όχι ο Ολυμπιακός.

-Σήμερα είναι εννέα οι ομάδες που τάσσονται υπέρ της Σούπερ Λίγκας.
Δεν είμαστε τίποτα. Είμαστε εννέα, αν βάλουμε και τον Ιωνικό δέκα, αλλά αυτό είναι μια σκέψη για εσάς, τους δημοσιογράφους. Εγώ θεωρώ ότι είμαστε όλοι. Εγώ θέλω να ακούσω από π.χ. τον ΠΑΟΚ: «όχι, δεν συμφωνώ με αυτήν την πρόταση και πως η ΕΠΑΕ είναι το μέλλον μας»...

-Αν αυτή η πρόταση για τη Σούπερ Λίγκα ναυαγήσει, τι θα συμβεί;
Εγώ δεν ανακατεύομαι ξανά σε τίποτα. Αν μπορέσω να αποχωρήσω αναίμακτα για την Ξάνθη, θα το κάνω... χθες. Είτε γίνει είτε δεν γίνει η Σούπερ Λίγκα. Θα πρέπει όλοι να πούμε «καληνύχτα, επαγγελματικό ποδόσφαιρο» και «καλημέρα» σ' αυτό που όλοι τόσα χρόνια, μηδενός εξαιρουμένου, κατηγορούμε. «Καλημέρα» σε κάτι που εννέα εκατομμύρια Ελληνες κατηγορούν για την αναξιοπιστία. Θα πούμε «καλημέρα» πάλι στη μιζέρια, την άσχημη λειτουργία, την κακή οργάνωση...

Στοίχημα, τηλεοπτικά, διαιτησία

-Στο τηλεοπτικό μέτωπο, με τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκα τι θα αλλάξει;
Θα δίνεται το δικαίωμα στις ομάδες να διαπραγματευθούν τα δικαιώματα μόνες τους. Η λίγκα θα μπορεί επίσης να τα διαπραγματευθεί συνολικά, αν κάτι τέτοιο αποφασίσουν οι ΠΑΕ ή ανά γκρουπ, αν αυτό μας ζητηθεί. Πάντα θα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και από πριν θα γνωρίζουν πώς θα μοιράζονται τα χρήματα, ώστε καμία ομάδα να μην είναι αδικημένη από τον πρωταθλητή, μέχρι τον ουραγό της βαθμολογίας.

-Στην Σούπερ Λίγκα, το κεφάλαιο διαιτησία πώς το αντιμετωπίζετε; Εχουμε καταθέσει ως Ξάνθη μια νέα πρόταση να πριμοδοτούνται οι καλοί διαιτητές με ένα μπόνους 300.000 ευρώ ετησίως, το οποίο θα μοιράζεται σε αυτούς που θα έχουν καλή απόδοση και τις λιγότερες ποινές. Ο έλεγχος θα παραμείνει στην ΕΠΟ, αλλά μιλώντας για αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα πρέπει η ελληνική ομοσπονδία να στήσει την επαγγελματική διαιτησία.

-Για τη νομοθετική ρύθμιση, στην οποία «πατούν» σήμερα οι διοικούντες την ΕΠΑΕ, τι ενέργειες θα κάνετε από την πλευρά σας;
Αυτό είναι θέμα του κ. Ορφανού. Αν η πολιτεία το αποφασίσει, η Σούπερ Λίγκα ξεκινάει αύριο.

-Την υπόθεση της εισαγωγής στο Στοίχημα πώς την αντιμετωπίζει η Σούπερ Λίγκα;
Δεν υπάρχει κανένα Στοίχημα που να μας επηρεάζει. Δεν κάνουμε αυτήν την κίνηση για το Στοίχημα. Εμείς θέλουμε να στείλουμε τους Ελληνες παράγοντες στα σπίτια τους. Να ανασάνει το ποδόσφαιρο. Ποιος είπε ότι οι ομάδες δικαιούνται ποσοστό από το Στοίχημα; Αν δώσει σε εμάς ποσοστό ο ΟΠΑΠ, νομιμοποιούνται, και από εκεί και πέρα και θα ζητούν ποσοστά οι ομάδες Αγγλίας, Ιταλίας, Βελγίου και όποιος συμμετέχει στο κουπόνι. Δεν γίνεται αυτό.

-Είναι έτοιμο το ελληνικό πρωτάθλημα για να μπει στο Στοίχημα; Είναι αξιόπιστο, ανταγωνιστικό; Η «παράγκα» έσβησε;
Αυτό δεν το γνωρίζω αν έσβησε ή όχι. Τα πάντα παίζονται στη διαιτησία. Ενα μεγάλο ποσοστό. Εγώ πιστεύω ότι, άσχετα αν η φετινή χρονιά ήταν για την Ξάνθη άσχημη με τη διαιτησία, σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη από άλλες χρονιές. Αν η πολιτεία θέλει να αυξήσει τα έσοδά της, γιατί το πρωτάθλημα παίζεται σήμερα στο παράνομο στοίχημα, θα πρέπει να προστατεύσει το προϊόν της και να το κάνει ανταγωνιστικό.

Κεφάλαιο ΕΠΑΕ

-Τελικά υπάρχει αντιπαράθεση ανάμεσα σε εσάς και την ΕΠΑΕ; Εγώ βασικά, και εκπροσωπώντας τον εαυτό μου και την Ξάνθη, δεν έχω καμία αντιπαράθεση με τα πρόσωπα σε ό,τι αφορά την ΕΠΑΕ, την ΕΠΟ και την πολιτεία. Στη σκέψη μου δεν υπάρχει καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με αυτούς τους φορείς. Απλώς έχει να κάνει με τη συναίνεση και την αναγκαιότητα να δουν όλοι αυτοί ότι υπάρχει αδιέξοδο στο σημερινό ποδόσφαιρο με τη σημερινή λειτουργία και δομή που έχει η διοργανώτρια αρχή, που είναι η ΕΠΑΕ.

-Ο ρόλος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου ποιος είναι σήμερα;
Εγώ περίμενα να αλλάξει πράγματα ο Λυκουρέζος. Τι άλλαξε; Αυτά έπρεπε να αλλάξει. Οχι, κύριε, όχι κύριε. Τι δουλειά έχετε εδώ; Αλλά το πιο πιθανό είναι να μην μπορεί. Ισως να είναι εγκλωβισμένος από το καταστατικό της ΕΠΑΕ. Ετσι όπως είναι φτιαγμένο, είναι για να διαφεντεύεται από παραγοντίσκους εφήμερους ή διαχρονικούς του ποδοσφαίρου. Χωρίς να εξαιρείται ο υποφαινόμενος από τη λέξη παραγοντίσκος.

-Τελικά, υπάρχει στόχος με τη δημιουργία της Λίγκας να «φαγωθεί» ο Βίκτωρας Μητρόπουλος; Δεν υπάρχει καμία εναντίωση απέναντι στον Βίκτωρα Μητρόπουλο. Τόσο αυτός, όπως και τόσοι άλλοι, είναι γνώστης του ποδοσφαίρου. Μπορεί μάλιστα να είναι και 100 φορές καλύτερος από μένα. Η διαφωνία μας έχει να κάνει με τη θέση που έχουμε δώσει στον Βίκτωρα. Η θέση αυτή που έχουμε δώσει στον Πανόπουλο, αν θες, για να μη λέμε συνέχεια για τον Βίκτωρα, αφού μπορεί να είναι ο καθένας μας στη θέση του, του δίνει όλα αυτά τα δικαιώματα που είναι υποχρεωμένος να τα εκμεταλλευτεί.

-Να αλλάξει ή να διαλυθεί η ΕΠΑΕ; Κοιτάξτε. Δεν συζητάμε για διάλυση. Θα υπάρχει η Σούπερ Λίγκα, που θα αφορά τις ομάδες Α' Εθνικής. H ΕΠΑΕ θα συνεχίσει τη λειτουργία της για τις ομάδες Β' και Γ' Εθνικής. Είναι σημαντικό και η ΕΠΑΕ μέσα από τις σκέψεις να δημιουργήσει εκ νέου την Α' Εθνική και τη Β' Εθνική και να προσπαθήσει να τις εφαρμόσει έχοντας το know how το δικό μας, την ίδια μέθοδο. Τότε να είστε σίγουροι, επειδή το ποδόσφαιρο και στη Σούπερ Λίγκα θα ξεκινήσει από μηδενική βάση και στην Α' και Β' Εθνική το ίδιο, πως θα κάνει τεράστια βήματα προόδου και αξιοπιστίας.


Enas tropos uparxei gia na ftiaksei to koloxanio pou legetai Ellhniko podosfairo na katsoun sto trapezi oi megaloi kai na ta vroune (xwris EPAE, EPO kai kathe allo dhmosioupallhlako), idees uparxoun.....alliws apo tou xronou 18 isws 20 isws kai 24 gia na zwresoun oloi osoi psifizoun....
Back to top
View user's profile Send private message
Asimov
Junior Member
Junior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 128
Location: Κάπου ανάμεσα...

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 8:32 am    Post subject: Reply with quote

Στη δομή δε βλεπω να αλλαζει κατι. Αντίθετα, αυξησαν τις ομάδες σε 18. Όλη η ιστορία γίνεται για τα φράγκα και την αναδιανομή των κερδών. Ωραία super λιγκα...
Back to top
View user's profile Send private message
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 9:09 am    Post subject: Reply with quote

εγω θα ελεγα για το στοιχημα
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
OMF
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1961

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 11:12 am    Post subject: Reply with quote

Asimov wrote:
Στη δομή δε βλεπω να αλλαζει κατι. Αντίθετα, αυξησαν τις ομάδες σε 18. Όλη η ιστορία γίνεται για τα φράγκα και την αναδιανομή των κερδών. Ωραία super λιγκα...


Μου αρέσει η αριστερή άποψη επι του θέματος. Rolling Eyes Cool
Ειδικά τη λέξη αναδιανομή τη λατρεύω. Wink

Φαίνεται ότι μόνο εγώ βλέπω ότι το Ελληνικό πρωτάθλημα πάει απο το κακό στο χειρότερο και το μόνο που αξίζει είναι να πάρεις nova και να βλέπεις αγγλικό και Ευρωπαικό. Confused

3η συνάντηση σούπερ λίγκας [/url]
Back to top
View user's profile Send private message
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 11:39 am    Post subject: Reply with quote

δε θα ελεγα οτι παει απο το κακο στο χειροτερο, λαρισα, παοκ, ηρακλης, ξανθη, ατρομητος δειχνουν να υσχηροποουντια
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 12:23 pm    Post subject: Reply with quote

Oso kanoun kounado oi dhmosioi upallhloi ths EPO kai oi managers Laughing ths EPAE prwtathlima ths prokophs den prokeite na uparxksei oxi se 10 alla oute se 100 xronia. Oi basikoi kanones tou paixnidiou prepei na boune apo tous sovarous epixeirhmaties. Ti perimenoun oi kurioi kokkalhs kai goumenos???giati den shmetexoun se authn thn suzhthsh??mipws tous sumferei h uparxousa katastash?? Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
K.
Full Member
Full Member


Joined: 29 Sep 2004
Posts: 253
Location: EΛΛΑΣ

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 1:22 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Oi basikoi kanones tou paixnidiou prepei na boune apo tous sovarous epixeirhmaties. Ti perimenoun oi kurioi kokkalhs kai goumenos???giati den shmetexoun se authn thn suzhthsh??


Περιμένουν τον σοβαρό επιχειρηματία και επενδυτή κύριο Αχιλλέα Μπέο να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο μαζί με τους κυρίους Βαρδινογιάννη και -ελέω 44 πρόεδρο- Νικολαϊδη...

Και θέλετε να τους πάρουμε και σοβαρά τους "Σουπερ-Λιγκάδες"...
Back to top
View user's profile Send private message
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 1:27 pm    Post subject: Reply with quote

O Beos den tha swsei kanenan kai pernei den pernei meros sthn kinhsh to idio kanei, h diafora tha uparksei ama paroune meros kai oi duo pou proanefera kai oi opoioi (gia thn wra) sfurane adiafora. Se oti exei na kanei me ton Demh oi anthropoi pou vriskode apo pisw tou (perissotera kserei na pei o OMF) exoun idees kai parastaseis pou mono kalutero boroun na kanoun to prwtathlima....

Se periptwsh pou ginoun pragmatikotita oi parakatw eksagelies boroume amesa na milame gia amesh veltiwsh afou tha teleiwsei to dhmosio-upallhlikh kai h psifothuria pou katadinasteuei to Ellhniko podosfairo.

1. Terma to dhmosio-upallhlikh, kurie Gagatsi, Trivella k.t.l. den kanete kala thn douleia sas me to 50% twn psifwn apolueste. (Metro pou efarmozete se oles tis Amerikanikes Athlitkes liges kai sthn Premiership.)

Quote:
O γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκα δεν θα είναι ευάλωτος σε πιέσεις παρασκηνιακές;
Οχι. Ο άνθρωπος αυτός θα είναι τεχνοκράτης. Θα έχει εμπειρία διαχείρισης. Πώς εκλέγεται ο γενικός διευθυντής; Με τα 3/4 των ψήφων. Πώς απολύεται; Με το 50% των ψήφων. Πώς γίνεται μομφή στο γενικό διευθυντή; Με το 30% των ψήφων. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Εχοντας διδαχθεί από το παρελθόν ότι σταματάμε να δημιουργούμε ανθρώπους-βουνά. Και όποιος είναι σε αυτήν τη θέση θα τον ενδιαφέρει ένα πράγμα: πώς θα τρέξει το μαγαζί. Και πώς θα διατηρήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στον πρώτο Ολυμπιακό και την τελευταία Ξάνθη. Γι αυτό θα δουλέψει.


2. Terma oi sxeseis eksartishs twn PAE me diafora atoma se EPO kai EPAE
Quote:
Θα μπορεί η Σούπερ Λίγκα, σε συνδυασμό με την πολιτεία να πριμοδοτήσει τις ΠΑΕ να προχωρήσουν στη δημιουργία νέων γηπέδων; Η Σούπερ Λίγκα θα μπορεί να βοηθά όλα τα μέλη της. Μέχρι στιγμής συνέβαινε το εξής: ο άρχοντας στην ΕΠΑΕ μπορούσε ανά πάσα στιγμή να κάνει ταμειακές διευκολύνσεις σε όποια ομάδα τις ζητούσε. Αυτό τι δημιουργεί; Ενα άλλο θέμα. Ο άνθρωπος που κάνει αυτές τις διευκολύνσεις δεν είναι ένας καλός άνθρωπος για τις ομάδες;

-Πού θέλετε να καταλήξετε;
Οι ομάδες αυτές δεν θα τον σέβονται και θα τον ακούνε; Μπορεί αυτός να είναι εκπρόσωπος ομάδας; Δεν είναι έξω από κάθε λογική; Κάποια στιγμή δεν πρέπει να αλλάξουμε; Εμείς έχουμε κάνει ως Ξάνθη πέντε έξι προσπάθειες στα 12 χρόνια. Κάποια στιγμή δεν πρέπει να αλλάξει, επιτέλους; Να πούμε στον ελληνικό λαό, έτσι είναι τα πράγματα και πρέπει να τα αλλάξουμε; Πρέπει. Νομίζω ότι το φίλαθλο κοινό δεν ξέρει πώς δουλεύει η ΕΠΑΕ...


Kai teleutaio kai vasiko:
Quote:
-Ο ρόλος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου ποιος είναι σήμερα;
Εγώ περίμενα να αλλάξει πράγματα ο Λυκουρέζος. Τι άλλαξε; Αυτά έπρεπε να αλλάξει. Οχι, κύριε, όχι κύριε. Τι δουλειά έχετε εδώ; Αλλά το πιο πιθανό είναι να μην μπορεί. Ισως να είναι εγκλωβισμένος από το καταστατικό της ΕΠΑΕ. Ετσι όπως είναι φτιαγμένο, είναι για να διαφεντεύεται από παραγοντίσκους εφήμερους ή διαχρονικούς του ποδοσφαίρου. Χωρίς να εξαιρείται ο υποφαινόμενος από τη λέξη παραγοντίσκος.


Se periptwsh pou perasei auth h prospathia xwris EKTWSEIS mono kalutero borei na ginei to protathlima afou oles oi protaseis den hrthan apo to diasthma alla einai pragmatikotika edw kai polla xronia sta Amerikanika Epaggelmatika prwtathlimata kai polla apo auta kai sthn Premier League


Last edited by SOUL_13 on Tue Jul 26, 2005 1:53 pm; edited 6 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 1:29 pm    Post subject: Reply with quote

εγω παντως στο ντεμη υπολινομαι γιατι εκανε το ακατορθωτο και πιστευω οτι εχει σωστες ιδεες.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
OMF
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1961

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 3:11 pm    Post subject: Reply with quote

SOUL_13 wrote:
Se oti exei na kanei me ton Demh oi anthropoi pou vriskode apo pisw tou (perissotera kserei na pei o OMF) exoun idees kai parastaseis pou mono kalutero boroun na kanoun to prwtathlima....


Υπάρχουν κάποιοι όπως οι εφοπλιστές Κανελλόπουλος και Παππάς που έδωσαν εν λευκό και σχεδόν σαν χάρισμα ένα ποσό στο ντέμη για να κάνει τη κίνηση του (ο Κανελλόπουλος κάνει πολλά όνειρα για την ΑΕΚ αλλα δεν είναι αυτή η συζήτηση μας).
Αυτό που καίει την ΑΕΚ και το ντέμη δεν είναι ούτε ο έλεγχος ούτε τα χρήματα αλλα το πώς θα μπορέσει να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα συνολικά και με αυτό το τρόπο θα έχουν πιο πολλά έσοδα οι ομάδες και η ΑΕΚ για να μπορέσουν να κάνουν την ομάδα πολλή δυνατή.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει διαφορά αντίλυψης μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ και έτσι δεν με πειράζει γιατί
Ο ολυμπιακός θέλει να έχει πρωτάθλημα με μικρές ομάδες για να φαίνεται ο ίδιος πολλή μεγάλος (το έχει ανάγκη) και να κάνει πλάκα με τη μιζέρια των άλλων (το συνηθήζει) και να κατακτάει πρωταθλήματα χωρίς να ενδιαφέρεται πόσο ενδιαφέρων και πόσο κόσμο τράβιζε αυτό το πρωτάθλημα που κατάκτησε .Ουσιαστικά προσπαθεί να επιτύχει ένα πρωτάθλημα σαν το Σκοτσέζικο με δύο ομάδες και μετά το χάος.

Η ΑΕΚ αντίθετα δεν της ενδιαφέρουν τόσο τα πρωταθλήμα (αν και τα θέλουμε Embarassed ) αφού δεν έχει ανάγκη να συντηρήσει κανένα ''θρύλο'' ούτε να νιώθει πρώτος , την αγαπάει ο κόσμος γι'αυτο που είναι και για την ιστορία της . Η ΑΕΚ απλά ενδιαφέρεται να μεγαλώσει μαζί με το πρωτάθλημα δλδ μέσω του καλύτερου πρωταθλήματος να αυξήσει τα έσοδα μέσο των χορηγών και της προσέλευσης του κόσμου.
Άλλα έσοδα θα έχει η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ (και ο ΟΣΦΠ αλλα δεν το καταλαβαίνει) άλλα και η λάρισα , ΠΑΟΚ κτλ σε ένα πρωτάθλημα με 1.000.000 θεατές στην καλύτερη και άλλα έσοδα σε ένα πρωτάθλημα με 3.000.000 θεατές και προβολή και σε άλλες χώρες.

Το μόνο έγκλημα που κάνουν αυτοί είναι να ονειρεύονται ένα πρωτάθλημα σαν το Ισπανικό και σαν το Γαλλικό .

Εγώ θα κάνω μια ερώτηση σε κάθε ολυμπιακό του φόρουμ αν πραγματικά τους τιμάει ότι η ομάδα τους δεν συμετέχει σε μια ανοικτή συζήτηση για το καλό του πρωταθλήματος. ?
Τι φοβάται ?
Back to top
View user's profile Send private message
66.Panahaiki
Junior Member
Junior Member


Joined: 24 May 2005
Posts: 84
Location: ΠΑΤΡΑ-Καρδίτσα

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

Πολλές ομάδες φέτος θα βασιστούνε και στα λεφτά που θα πάρουνε από το στοίχημα! Βέβαια, αυτά τα φράγκα θα τα πάρουν σε δώσεις. Exclamation Είναι λάθος αυτό, γιατί είναι ένας ακόμα μεγάλος κίνδυνος! Shocked Μην ξεχνάμε ένα παρόμοιο γεγονός, όταν μπήκε στα τηλεοπτικά δικαιώματα ο Alpha Digital μία εταιρία που τελικά δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα και πήρε στο δρόμο της και πολλές άλλες ΑΕ, τις λεγόμενες ΠΑΕ. Exclamation Άρα, θα πρέπει να ξέρουμε από την αρχή ότι αυτά τα λεφτά είναι μάλλον προαιρετικά! Confused
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Tzinos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Apr 2004
Posts: 993
Location: London

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 3:29 pm    Post subject: Reply with quote

File OMF

To theorw toulaxiston anousio, oxi mono na rwtas, alla na perimeneis kai exeidikevmeni apantisi se afto to erwtima Confused Very Happy

Pou na xerei o kathe filathlos i opados ti skata symvenei sto kefali twn managers tou Olympiakou.

Einai profanes oti an tous synefere mia tetoia kinisi tha itan mesa apo tin arxi. Ara exoun kapoious logous (oikonomikous isws, isws kai tipota allo) pou pros to paron aporyptoun tin protasi.

Min ta vlepeis aploika ta pragmata, oute me agna filathla symaisthimata.

Aftes oi kiniseis gia dimiourgia ligas sigoura den aforoun amesa tous opadous.
Aforoun tis Mad A.E. This is business baby. H kathe omada koitaei ta symferonta tis, diladi tin tsepi tis Razz

An o Olympiakos den exei tis eggyiseis (oikonomikes, doiikitikes ktl ktl) na to kanei, den prokeitai na proxwrisei. To idio tha ekane kai i AEK kai o PAO kai opoiadipote A.E.

Pera apo aftin tin dystyxws aploiki eksigisi, den mporw na sou apantisw kati allo giati oute egw, oute keneis allos edw mesa einai mellos tou D.S tis PAE.... Razz Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Rohan
Full Member
Full Member


Joined: 17 Dec 2004
Posts: 382
Location: Middle Earth

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 5:25 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow OMF

Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου οι "καλοί Jedi" Ντέμης-Τζίγγερ-Πανόπουλος συνεπικουρούμενοι από εξωτικούς χαρακτήρες μακρινών πλανητών του βασιλείου της νύχτας (π.χ. Μπέος) ξεκίνησαν την επανάσταση της "Σουπερ Λίγκας" εναντίον του σάπιου κατεστημένου της Αυτοκρατορίας του Λυκουρέζου και του Νταρθ Βεϊντερ Κόκκαλη μαζί με τον αρχι-Σιθ Γούμενο! Mr. Green Razz

Έλεος! Το πρόβλημα όλων αυτών είναι ότι η Ιντραλοτ έχει τα δικαιώματα του "Πάμε στοίχημα" για ενάμιση χρόνο ακόμη και αυτό σημαίνει ότι αν μπουν από το Σεπτέμβριο στο στοίχημα πρέπει με κάποιο τρόπο να εκβιάσουν για μεγαλύτερο μερίδιο ή να βρουν τρόπους να εκμεταλλευθούν γενικότερα αυτό που βλέπουν σαν προϊόν "τους" (ελλ. επαγγελ. ποδόσφαιρο) και όχι να θησαυρίζουν απο αυτό ο ιδιοκτήτης της όποιας Ιντραλοτ Mr. Green ή μόνο το κράτος-δίνοντας τους ένα μικρό (κατά τη γνώμη τους) μερίδιο μόνο.
Βέβαια αυτά πρέπει να "πασπαλιστούν" με τις γνωστές κορώνες περί "αναβάθμισης", "σαπίλας που δεν πάει άλλο", "κακούς" και "σκοτεινές δυνάμεις" που "αντιμάχονται την πρόοδο".
Έτσι ρίχνουν το δόλωμα στον κάθε αφελή ή απλά καλοπροαίρετο ποδοσφαιρόφιλο να ονειρεύεται Ελληνική Premier League ή Primera Division ή Serie A ή δεν ξέρω και γω τι, ενώ φυσικά η "ταμπακιέρα" είναι τα πολλά ευρώπουλα του στοιχήματος!
Πίσω από την ελληνική "Σουπερ Λίγκα" Shocked Very Happy κρύβεται η επιθυμία για διαχείρηση των εσόδων από το στοίχημα. Είναι σαν να έχω τώρα μπροστά μου την εικόνα του "αγνού φιλάθλου-πρώην παράγοντα" να μουρμουράει: "Σιγά μην αφήσουμε να τα πάρουν όλα ο Κόκκαλης και ο Αλογοσκούφης! Εμείς να δουλεύουμε για να κονομάνε αυτοί!"
Βέβαια οι "καλοί και κυριλε και σοβαροί jedi" Ντέμης-Τζίγγερ-ΠΑνόπουλος εξακολουθούν να μιλάνε για προϋποθέσεις συμμετοχής, πριμ, αξιοκρατία, επιχειρηματικά σχέδια και όλα αυτά τα "μανατζαρίστικα"! Για να βγούν μετά και να πουν "να εμείς νοιαζόμαστε για το ποδόσφαιρο!"
Shocked Very Happy Exclamation Exclamation Exclamation
Τουλάχιστον ο Πανόπουλος έφτιαξε ιδιόκτητο γήπεδο..έστω απ' τα λεφτά της ασφάλειας..... Wink
Back to top
View user's profile Send private message
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

Den kserw poioi einai oi kaloi kai poioi oi kakoi ths upotheshs auto pou kserw einai oti vash twn legomenwn tou Panopoulou se periptwsh organwshs auths ths Ligas tha parthoune ta metra pou pou anefere se oti exei na kanei thn sxesh ths me EPO, EPAE kai pou ADIAMFISVITA tha veltiwsoun thn eikona kai thn poiotita tou prwtathlimatos apo thn stigmh pou exoune epituxws xrhsimopoihthei stis Megalhteres Athlitikes Liges).

Emas san filathlous tha prepei na mas vriskei sumfwnous auth h kinhsh ektos kai ama theloume alla, ektos ama mas volevoun ta palia....
Back to top
View user's profile Send private message
Tzinos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Apr 2004
Posts: 993
Location: London

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 6:04 pm    Post subject: Reply with quote

Etsi einai omws san na vlepoume to Dentro (poiotita, business plans, bla bla bla) kai na xanoume to DASOS=XODRH KONOMA
Back to top
View user's profile Send private message
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 2392
Location: Naousa/Athens

PostPosted: Tue Jul 26, 2005 6:13 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Aftes oi kiniseis gia dimiourgia ligas sigoura den aforoun amesa tous opadous.

Αφορούν όμως τους φιλάθλους.

*Όλοι όσοι διαφωνούν με την κίνηση της σούπερ λίγκας τι έχουν να προτείνουν?Απλά μια άρνηση?ένα όχι,μόνο για να χαλάσουν την ιστορία?ή μήπως τους αρέσει η κατάσταση που υπάρχει σήμερα?
*Εσείς που διαφωνείτε,τι έχετε να προτείνετε?τι θα κάνατε αν είχατε στα χέρια σας το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα σημερινά δεδομένα?
*Για καθήστε και βάλτε τα κάτω να δείτε που θα καταλήξετε.

Για μένα μία είναι η λύση:Συμμετοχή υπο προυποθέσεις,ακόμα και η Ρεάλ να είσαι αν δεν πληρείς τις προυποθέσεις δεν μπορείς να συμμετέχεις.
Συγκεκριμένα οι προυποθέσεις:
1)Δεν χρωστάς πουθενά,2)Γήπεδο προδιαγραφών,3)προπονητήριο, 4)Τμήματα υποδομής κλπ ,5)Χρησημοποίηση των εσόδων σε υποδομές.

Γούμενος:Δεν συμμετέχει γιατί δεν θα μπορέσει με τίποτα να πληρεί όλες τις προυποθέσεις για συμμετοχή στην Σούπερ Λίγκα.
Κόκκαλης:Και γιατί να πάει,μήπως δεν παίρνει τα πρωταθλήματα,τι θα κερδίσει απο αυτό?Και ακολουθεί την πάγια τακική του να είναι αντίθετος με ότι προτείνει ο ΠΑΟ(ότι έκανε βέβαια πάντα και ο ΠΑΟ).
Θωμάς:Με παραξενέυει η στάση του,μιας και το Αιγάλεω είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που παρουσιάζει κέρδη καθε χρόνο και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συμμετέχει,είμαι σίγουρος πως έχει κάτι άλλο στο μυαλό του.

Όσο για το στοίχημα:Δε κατάλαβα γιατί να μην πάρουν οι ομάδες ποσοστό,και ποιός να πάρει ο Αλογοσκούφης?Μόνο στις ομάδες μπορούν να πιάσουν τόπο τα λεφτά.Πιστεύω πως η Σούπερ Λίγκα είναι ο μοναδικός τρόπος να διασφαλιστεί το ότι τα χρήματα απο το στοίχημα θα πηγαίνουν σε επενδύσεις και όχι σε τσέπες παραγόντων.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Giorgos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 24 Mar 2004
Posts: 1059
Location: Peiraias

PostPosted: Wed Jul 27, 2005 1:50 am    Post subject: Reply with quote

(Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Rohan!)

Χωρις να θέλω να μηδενίσω τελέιως την προσπάθεια που γίνεται ή τις προθέσεις των παραγόντων,νομίζω ότι ορισμένοι τα βλέπετε πολύ αφελώς τα πράγματα...

Omf: Μη με παρεξηγήσεις φίλε μου αλλα έσκασα στα γέλια με το τελευταίο σου post Laughing Cool Με την ιδέα οτι μπορει κ να τα πιστεύεις τρομάζω.. Shocked Very Happy μου θυμίζεις κατι-πολυ συμπαθητικούς κατα τ'άλλα-τυπάκους(γερακους) που βγαίνουν στο magic και λένε λέενε για τον Ολυμπιακό με την μεγάαλη τιμημενη ιστορια που παλέυει εναντιον όλων,εναντίον της σαπίλας κ μπλαα μπλαα... Laughing Θα σε συμβούλευα να τα δείς λιγότερο οπαδικά τα πραγματα..

θυμαμαι και τον Κοκκαλη πριν μερικά χρόνια να καλεί ολους τους μεγαλοπαράγοντες να καθίσουν στο τραπέζι να συζητήσουν για το "ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛ.ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ" και τους άλλους να τον σνομπάρουν..τοτε οι κοκκινες εφημερίδες παρουσίαζαν το Socrates σαν τον καλό jedi!!! Laughing Razz Ε,τώρα αλλάξαν τα πρόσωπα κ οι ρόλοι αλλα φυσικά μια απ'τα ίδια!!

Αναβάθμιση του ποδοσφαίρου(και θεσπιση προυποθεσεων όπως λεει και ο Vag κ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο σ'αυτό)θα μπορούσε να γίνει και μέσω της ΕΠΑΕ! Rolling Eyes Wink Τοσα χρόνια τι κάνουν?Δεν μπορούσαν να περασουν τις προτάσεις τους μεσω της Επαε?(με εξαιρεση ισως την Ξανθη που απ'ότι θυμαμαι είχε ξανακανει καποιες προτασεις)Τωρα με το στοίχημα το θυμήθηκαν??Αλλα ξέχασα!Τοτε δεν υπήρχε ο Ντεμης..Ο Εκλεκτός,που θα μας βγάλει απο το matrix,και θα φέρει ισορροπία στη Δυναμη!! Razz
"You are the chosen one Demi!!May the force be with you!!" Razz Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Nikos C.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 1041

PostPosted: Wed Jul 27, 2005 3:07 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Στη δομή δε βλεπω να αλλαζει κατι. Αντίθετα, αυξησαν τις ομάδες σε 18. Όλη η ιστορία γίνεται για τα φράγκα και την αναδιανομή των κερδών. Ωραία super λιγκα...


Κάνεις τεράστιο λάθος που το βλέπεις έτσι.

Το πρώτο πρόβλημα με την ΕΠΑΕ είναι ότι αντί να είναι το όργανο που επιδιώκει τα συλλογικά συμφέροντα της μάρκας Ελληνικό πρωτάθλημα, γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής το οποίο συγκεκριμένες ΠΑΕ κατορθώνουν να ελέγξουν. Άπαξ και το ελέγξουν μπορούν και να επηρεάζουν την διαιτησία προς όφελος τους και να εξαγοράζουν την συναίνεση μικρότερων ΠΑΕ με οικονομικές ή άλλες παροχές για να διατηρούν τον προνομιακό τους ρόλο.

Για αυτό βάζουν μέσα τις ΠΑΕ της Β εθνικής μέσα στο παιχνίδι της ψηφοφορίας και αυτό είναι το πρόβλημα με το στοίχημα. Όχι ότι θα στήνεται- άλλωστε αυτό μπορούσες να το κάνεις και τώρα και να βγάλεις χρήματα στα πρακτορεία του εξωτερικού- αλλά ότι ο Κόκκαλης που έχει την ευθύνη της οργάνωσης μπορεί νόμιμα να εξαγοράζει ΠΑΕ δίνοντας τους διαφημίσεις με άγνωστα ανταλλάγματα.

Αυτό είναι και το πρόβλημα με τον Βίκτωρα Μητρόπουλο ο οποίος κοιτάει τα συμφέροντα του συνδρομητικού καναλιού - κάνοντας πουστίτσες με τις ώρες διεξαγωγής εναντίον του αντίπαλου συνδρομητικού καναλιού- το οποίο με την σειρά του βλάπτει το πρωτάθλημα ως τηλεοπτικό προϊόν.

Για αυτό τον λόγο το πρωτάθλημα χρειάζεται μια οργάνωση και ένα θεσμικό πλαίσιο που θα βγάζουν ένα διοικητή που θα εκπροσωπεί και θα κοιτάει πραγματικά και όχι ψευδώς τα συλλογικά συμφέροντα του πρωταθλήματος.

Το δεύτερο πρόβλημα που το υποτιμάς είναι ότι όντως είναι πρόβλημα η κατανομή των κερδών από το πρωτάθλημα. Και εδώ πρέπει να καταλάβουμε ότι το προϊόν δεν είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό που κάνει αυτό το προϊόν ελκυστικό είναι το αμφίρροπο και απρόβλεπτο του πράγματος.

Το προϊόν όμως δεν γίνεται αμφίρροπο και απρόβλεπτο όταν εκτός της διαιτησίας και των άλλων προνομίων των μεγάλων ΠΑΕ εις βάρος των μικρότερων, υπάρχουν τόσο μεγάλες οικονομικές διαφορές μεταξύ των μεγάλων και των μικρών που κάθε χρόνο ξέρουμε εκ των προτέρων τους τρεις πρώτους και ψάχνουμε να βρούμε την σειρά με την οποία θα τερματίσουν.

Για αυτό πρέπει η κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων να γίνεται κεντρικά - έστω και άνισα αν γίνεται σε μικρότερο βαθμό-. Γιατί όσο μειώσουμε την οικονομική ψαλίδα, τόσο θα μειώσουμε και την αγωνιστική ψαλίδα και κατ' επέκταση το ενδιαφέροντα χαρακτήρα του πρωταθλήματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους και με αυτή την λογική είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε την σούπερ λίγκα. Και μην κολλάτε στο αν είναι ο Μπέος μέσα ή ο πρόεδρος της αντίπαλης ΠΑΕ που δεν σας αρέσει. ο σημαντικό είναι οι θεσμοί και οι κυρώσεις και όχι τα πρόσωπα. Και οι θεσμοί αυτή την στιγμή είναι σάπιοι. Και είναι πιο εύκολο να αλλάξουν με εξωτερική πίεση παρά με μάταιους αγώνες από τα μέσα.


Last edited by Nikos C. on Wed Jul 27, 2005 3:17 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Nikos C.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 1041

PostPosted: Wed Jul 27, 2005 3:15 am    Post subject: Reply with quote

Quote:


Γούμενος:Δεν συμμετέχει γιατί δεν θα μπορέσει με τίποτα να πληρεί όλες τις προυποθέσεις για συμμετοχή στην Σούπερ Λίγκα.
Κόκκαλης:Και γιατί να πάει,μήπως δεν παίρνει τα πρωταθλήματα,τι θα κερδίσει απο αυτό?Και ακολουθεί την πάγια τακική του να είναι αντίθετος με ότι προτείνει ο ΠΑΟ(ότι έκανε βέβαια πάντα και ο ΠΑΟ).
Θωμάς:Με παραξενέυει η στάση του,μιας και το Αιγάλεω είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που παρουσιάζει κέρδη καθε χρόνο και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συμμετέχει,είμαι σίγουρος πως έχει κάτι άλλο στο μυαλό του.


Ο Κόκκαλης δεν συμμετέχει γιατί είναι ο κύριος κερδισμένος από το στάτους κβο.

Ο Γούμενος δεν ξέρω γιατί δεν πηγαίνει. Υποψιάζομαι για να τον τσιμπάνε και οι άλλοι ότι ίσως έχει υπόγειες επαφές με τον Ολυμπιακό αλλά ακόμα και αν είναι έτσι, όχι τόσο σπουδαίες για να μην μπορεί να πάει με τους άλλους.
Back to top
View user's profile Send private message
K.
Full Member
Full Member


Joined: 29 Sep 2004
Posts: 253
Location: EΛΛΑΣ

PostPosted: Wed Jul 27, 2005 8:21 am    Post subject: Reply with quote

Ειλικρινά πιστεύω πως είναι χάσιμο χρόνου να γράψω το παραμικρό για τους "Σουπερλιγκάδες" . Ολοι αυτοί το βασικό τους πρόβλημα είναι ένα και το αυτό , η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία 9 χρόνια . Γι'αυτό και δεν τους δίνω καμία σημασία . Θα τους έδινα αν η πολιτεία τους ήταν καλύτερη από του Κόκκαλη στο διάστημα 1984-1996 που είχαν αυτοί τα ηνία . Τότε ήταν καθαρό το ποδόσφαιρο ,ε Evil or Very Mad ;

Θα μπορούσα να συζητήσω συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος . Πχ ποσοστό ομάδων στο στοίχημα , αποκλεισμός από την Α Εθνική ομάδων χωρίς οικονομική αυτοδυναμία/οπαδούς (ο Ακράτητος είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου) , οικονομική ενίσχυση ειδικά των μικρότερων ομάδων για υποδομές κλπ .
Back to top
View user's profile Send private message
OMF
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1961

PostPosted: Wed Jul 27, 2005 8:26 am    Post subject: Reply with quote

vag3721 wrote:

*Όλοι όσοι διαφωνούν με την κίνηση της σούπερ λίγκας τι έχουν να προτείνουν?Απλά μια άρνηση?ένα όχι,μόνο για να χαλάσουν την ιστορία?ή μήπως τους αρέσει η κατάσταση που υπάρχει σήμερα?
*Εσείς που διαφωνείτε,τι έχετε να προτείνετε?τι θα κάνατε αν είχατε στα χέρια σας το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα σημερινά δεδομένα?
*Για καθήστε και βάλτε τα κάτω να δείτε που θα καταλήξετε.


Στη τελική να βγούν και να πούν ,αν τολμάνε, ότι το μέλλον του Ελληνικού πρωταθλήματος είναι η ΕΠΑΕ και ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να γίνει καλύτερο.
Να πούν ακόμα ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το μέλλον του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχει άλλη εξίγηση γιατί δεν πάνε σε μια ανοικτή συζήτηση με κάμερες για το καλό του Ελληνικου πρωταθλήματος.
Back to top
View user's profile Send private message
Nikos C.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 1041

PostPosted: Wed Jul 27, 2005 9:06 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
. Γι'αυτό και δεν τους δίνω καμία σημασία . Θα τους έδινα αν η πολιτεία τους ήταν καλύτερη από του Κόκκαλη στο διάστημα 1984-1996 που είχαν αυτοί τα ηνία . Τότε ήταν καθαρό το ποδόσφαιρο ,


Όχι δεν ήταν.

Και;

Άμα είναι έτσι κανείς μας να μην προτείνει τίποτα για τίποτα, γιατί όλοι αμαρτωλοί είμαστε.

Άσε που οι πραγματικές όσιες μαρίες δεν φείδονται ανοησιών.
Back to top
View user's profile Send private message
K.
Full Member
Full Member


Joined: 29 Sep 2004
Posts: 253
Location: EΛΛΑΣ

PostPosted: Wed Jul 27, 2005 9:41 am    Post subject: Reply with quote

Αυτό που θέλουν οι "Σουπερλιγκάδες" είναι να ξαναστήσουν το δικό τους παρακράτος . Αυτό είναι και τίποτα παραπάνω . Εχουν βρει μια ευκαιριακή πλειοψηφία ομάδων Α'Εθνικής και πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν . Για ποιο λόγο να μ'αρέσει η επιστροφή στα μαύρα χρόνια του Βαρδινογιαννισμού (με τον Ντέμη σε ρόλο Γιδόπουλου) ; Και μόνο που βλέπω τον @$%&*! τον Τζίγγερ μου γυρίζουν τ'αντερα ανάποδα και κάθε κουβέντα του περί εξυγίανσης από μέρους του μου ακούγεται σαν λόγος νεοναζί περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

Για μένα ναι , καλύτερο είναι το ποδόσφαιρο τώρα , καλύτερα μονόφθαλμος παρά στραβός . Εστω και από σπόντα (νόμοι Μπόσμαν , έσοδα CL) , καλύτερη μπάλα βλέπουμε, καλύτεροι ξένοι παίκτες έρχονται και σε πέραν της μιας ομάδες, καλύτερη Εθνική έχουμε , η απόσταση των ομάδων μας από την Ευρώπη έχει σαφώς μειωθεί, συγκριτικά πάντα . Καθαρό 100% πρωτάθλημα μπορεί να μην είναι ,δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά ούτε και πριν ήτανε . Η βασική διαφορά του τότε με το τώρα είναι ότι τώρα έχουμε ένα σωρό αθλητικές εφημερίδες, σταθμούς, εκπομπές που δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Αλλες φορές σωστά , αλλες φορές διογκώνοντας τα γεγονότα .
Back to top
View user's profile Send private message
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Wed Jul 27, 2005 10:11 am    Post subject: Reply with quote

Enw ama aurio paei o Kokkalhs me tous 'Superligades' amesws tha einai diaugeis kai katharh h kinhsh tous.....
Hthela na kserw autoi pou diafonoune katsane na diavasoune auta pou eipe o Panopoulos wste na diafwnisoune epi ths ousias h' "to pe o Babis o Sougias"?. Mallon to deutero....


Quote:
Αυτό που θέλουν οι "Σουπερλιγκάδες" είναι να ξαναστήσουν το δικό τους παρακράτος . Αυτό είναι και τίποτα παραπάνω . Εχουν βρει μια ευκαιριακή πλειοψηφία ομάδων Α'Εθνικής και πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν . Για ποιο λόγο να μ'αρέσει η επιστροφή στα μαύρα χρόνια του Βαρδινογιαννισμού (με τον Ντέμη σε ρόλο Γιδόπουλου)


Auto to suberasma boreis na mou peis apo pou vgike giati diavazw thn sunedeuksh tou Panopoulou kai eilikrina den vlepw tipota pou na to uposthrizei??
Back to top
View user's profile Send private message
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Wed Jul 27, 2005 10:26 am    Post subject: Reply with quote

οι προτασεις του οποιοδηποτε κοκκαλη-τζιγκερ-ντεμη κλπ μπορει να ειναι καλες και αγιες. το θεμα εδω ειναι γιατι ολα αυτα πρι σουπερ λιγκας τωρα με το στοιχημα και κατα ποσο δε θελει ο καθενας απο αυτους να στησει μια νεα παραγκα-βιλα-πολυκατικοια και ξερω γω τι
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "αθλητικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 28, 29, 30  Next
Page 23 of 30

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr