stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η ζωή στην Ελλάδα & στο Εξωτερικό: Θετικά και αρνητικά
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 14, 15, 16  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  

Τι προτιμάτε απο τα παρακάτω ;
1)Την ζωή στην Ελλάδα παρα τις δυσκολίες που υπάρχουν
48%
 48%  [ 42 ]
2)Την ζωή στο Εξωτερικό γιατί υπάρχουν πολλές ευκαιρίες/δυνατότητες
25%
 25%  [ 22 ]
3)Δεν ξέρω...Δύσκολη απόφαση...
26%
 26%  [ 23 ]
Total Votes : 87

Author Message
Sakis
Junior Member
Junior Member


Joined: 20 May 2004
Posts: 146
Location: Γερμανία

PostPosted: Tue Sep 14, 2004 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

den thelo na mbo bathia stin zisitis epidi exo zisi kai tin zwi stin ellada ala kai sto eksoteriko.

ola ta kala kai ta kaka ta'xete pi.

ena thelo na po:

Arrow i zwi stin ditiki, kai boria europi ine orea kai exi ta panda,
ala oxi gia notio europaious Wink
Back to top
View user's profile Send private message
Nikolas
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 1068
Location: Άλιμος!

PostPosted: Tue Sep 14, 2004 7:32 pm    Post subject: Reply with quote

Dimiskour wrote:
Mou leipei i Elladitsa mas


Aυτη η φραση που ακουω απο πολλους ξενιτεμενους ειναι ολη η ουσια. Αν προσπαθουσα να την αναλυσω λιγο,θα ελεγα οτι σημαινει:"Oλα καλα και ωραια στο εξωτερικο,πολλα θετικα εχει,αλλα προτιμω την Ελλαδιτσα μου,την χωρα μου η οποια μπορει να ειναι λιγοτερο ανεπτυγμενη-Εξου και η καταληξη -ιτσα-,αλλα μπορει να μου χαρισει πραγματα που καμμια αλλη χωρα δεν μπορει"

Παντως εγω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν θα μπορουσα να ζησω ολη μου την ζωη στο εξωτερικο.Ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω.Ενταξει,ειπαμε για μερικα χρονια καλο ειναι για τους λογους που εχουν προαναφερθει,αλλα για παντα με τιποτα!!

Να σας πω την αληθεια,πιστευω πως αν η χωρα μας εξευρωπαιστει εντελως(στην συμπεριφορα περισσοτερο),καποια πραγματα θα μας λειψουν...Εμενα βασικα πολλες καθημερινες εικονες της χωρας μου,μου χτυπανε ασχημα,αλλα αν κατσεις και το σκεφθεις ειναι ενα ωραιο αλατι και πιπερι πανω στην ρουτινιασμενη ζωη μας.Π.χ οταν βλεπω μια μεγαλουτσικη Κυρια,γυρω στα 50-60 να καθετε στο πλαι πανω στο μηχανακι του ανδρα της ,ψιλονευριαζω στην αρχη και λεω:<<KOITA MIA KYΡΑΤΣΑ Laughing Shocked ,μα πως καθετε ετσι,δεν καταλαβαινει οτι ειναι επικινδυνο?>>.Αν το αναλυσεις ομως βλεπεις οτι αυτο ειναι ενα καταλοιπο του 50-60.Επειδη εκεινη την εποχη θα ηταν ασεμνο να φανει εστω και λιγο το ποδι της συζυγου,η λυση ηταν (η οποια και επικρατησε αργοτερα Wink ) να κατσει στο πλαι για να κραταει την φουστα της...Οποτε πλεον δεν μπορεις να κανεις τιποτα αλλο,παρα να (χαμο)γελασεις με αυτο που βλεπεις. Wink

Βεβαια ενταξει μην τα ισοπεδωνουμε κιολα,υπαρχουν πολλες καθημερινες εικονες που χαλανε την αισθητικη μου αλλα τι να κανω,αυτη ειναι η χωρα μου...Ισως τελικα το Ντατσουν στην τελετη ληξης να μην ηταν και τοσο ασχημο σαν ιδεα τωρα που το ξανασκεφτομαι..Ειναι μερος της Ελλαδας και αυτο.. Cool ...

Αλλη μια σκηνη που ειναι για γελια(και για κλαμματα Confused Very Happy )ειναι η 50+ Κυρια που παει στο Σουπερμαρκετ με την ρομπα της και τις παντοφλιτσες της Laughing Embarassed Twisted Evil Exclamation ..Παλια εμενα στο Κερατσινι και το εβλεπα συχνα αυτο! Confused Surprised
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Sep 14, 2004 8:13 pm    Post subject: Reply with quote

Μόνο στο κερατσίνι ;;;

Datsun(japan) κυκλοφορούσαν σε όλη την επαρχία και σε χωριά που έχω σχέση (στα παιδικά μου χρόνια) κουβαλούσαν καρπούζια και ψάρια από το διπλανό ψαροχώρι και έτσι ψώνιζε ο απλός χωρικός (που δεν είχε τότε TOYOTA με διπλή καμπίνα, air contitiion, λάστιχα που προεξέχουν και μπάρες αντί για προφυλακτήρα που κατεδαφίζουν και τσιμεντοφράχτη Twisted Evil )
Back to top
View user's profile Send private message
Nikos C.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 1041

PostPosted: Tue Sep 14, 2004 9:38 pm    Post subject: Reply with quote

Έχω να πω πολλά, αλλά προς το παρόν θα πω μόνο ένα.

Όλοι οι Έλληνες ακόμα και αυτοί που δεν θέλουν να φύγουν ποτέ από την Ελλάδα οφείλουν να ζήσουν στο εξωτερικό για ένα χρονικό διάστημα με την διάθεση να μάθουν και να καταλάβουν τον λαό που τους φιλοξενεί.

Όσο πιο πολύ μένεις στο εξωτερικό, τόσες πιο πολλές εμπειρίες και παραστάσεις συσσωρεύεις και τόσο πιο πολύ πλουτίζεις την Ελλάδα όταν επιστρέψεις.

Και δεν με ενοχλεί τίποτα περισσότερο (μαμακίες λέω. Υπάρχουν πολλά που με ενοχλούν περισσότερο, το ξέρετε!) από τους Έλληνες που πάνε στο εξωτερικό και ζουν στο Ελληνικό μπουλούκι κοροϊδεύοντας τους ξένους και χωρίς να μαθαίνουν ΤΙΠΟΤΑ για την χώρα.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Sep 14, 2004 11:50 pm    Post subject: Reply with quote

Και μερικές ατάκτως ερριμένες μεταμεσονύκτιες σκέψεις

Εγώ πιστεύω ότι τα πράγματα είναι (και εδώ) μπερδεμένα... Η απάντηση της Marin βέβαια με καλύπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Κατα πρώτον, αυτό που πιστεύω είναι ότι γενικά είναι "πώς θα σου κάτσει" μια κατάσταση. Αν κάποιος είναι 18 χρονών και πάει στην Αγγλία να σπουδάσει, με τα συνήθη εν πολλοίς στερεότυπα που έχουμε στην Ελλάδα για τη συγκεκριμένη φυλή και δεν κάνει καμμιά προσπάθεια να δεί πχ τί ζωάκια είναι αυτοί οι Αγγλοι και πως ζουν κλπ κλπ, λογικό είναι ότι θα ζοριστεί στην καλύτερη περίπτωση, για να μην πώ ότι μπορεί να φάει και ξύλο αν πεί και μια κουβέντα παραπάνω (Το ΗΒ έχει προβλήματα βίας που εμείς δεν μπορούμε να φανταστούμε).

Απο την άλλη, αν κάποιος γνωρίσει την Αγγλία όπως τη γνώρισα εγώ, δηλαδή ζώντας σε μια απο τις -πανθομολογούμενα- ωραιότερες πόλεις της, το Exeter στη Νοτιοδυτική Αγγλία που είναι ένας παράδεισος 120.000 κατοίκων που δυστυχώς οι κάτοικοι ομοίου μεγέθους πόλεων στην Ελλάδα ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΝ, λαμβανωμένης υπ' όψιν της ΑΣΧΗΜΙΑΣ στην οποία ζούνε, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Θυμάμαι κάποτε ένα περίεργο άρθρο του Π. Κωστόπουλου (FYI δεν είμαι φίλος του κυρίου Evil or Very Mad Evil or Very Mad ) στο τότε "Κλικ" (πρίν κάνει το Νίτρο) όπου ακουγόταν όλα τα στερεότυπα πχ "τι να μας πούνε οι ξενέρωτοι οι Αγγλοι που είναι αδερφές", οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, όλους τους είχε πάρει η μπάλα, "ενώ εδώ ρε στην Ελλάδα, το παλληκάρι απο το Περιστέρι μπορεί να μπεί σε όποιο κλαμπ θέλει και να πάει κόντρα τις μπουκάλες με το Βαρδινογιάννη στο διπλανό τραπέζι" και άλλες παρόμοιες αυνανίες.

Τότε, είχα σχετικά πρόσφατα γυρίσει απο Αγγλία και έψαχνα για δουλειά και πλέον είχα φάει στη μάπα το πολιτισμικό σόκ της επιστροφής και πέρναγα απο συνεντεύξεις όπου πλέον έβλεπα πώς δούλευε το μέσον και όπου τύποι που μιλούσαν με το "γο" αντί για ¨"ρο" έκαναν τους "Personnel Managers" (Ελληνιστί προσωπάρχες), ενώ άλλιοι γελοίοι (μιλάμε για δώδεκα χρόνια πρίν) που ρε παιδιά δε μου γέμιζαν το μάτι το παίζανε "retail account officers" δηλαδή λιανοπωλητές. Και τότε κατάλαβα όχι μόνον ότι ο κύριος Κωστόπουλος με μέσον άρχισε τη δουλειά του και βρήκε τις ευκαιρίες του (όχι ότι δε δούλεψε-πρός Θεού- ) και φυσικά, έτρεμε στην ιδέα ότι μπορεί να ανετρέπετο η κατάσταση και να σοβάρευαν οι "Ελληνες που δεν έχουμε ανάγκη κανένα" γιατί τότε κανένας δε θα αγόραζε τα περιοδικά του, αλλά επιπλέον, ήθελε και τη διατήρηση του συστήματος, εφόσον αυτό τον έτρεφε...

Αλλά το θέμα σηκώνει ΠΟΛΛΗ συζήτηση, πέστε ότι εχω προσωπική αντιπάθεια πρός το συγκεκριμένο ανθρωπο και πάει στη ευχή. Απλά,σε αντίθεση με το συγκεκριμένο άρθρο, δεν θεωρώ ότι ένα σαββατόβραδο clubbing (τότε που υπήρχαν λεφτά) τη βδομάδα και δυο βδομάδες το χρόνο στη Μύκονο μπορούν να αντισταθμήσουν τη μιζέρια στούς χώρους δουλειάς, τα περίεργα και παμφάγα αφεντικά (αμαν Exclamation Exclamation Exclamation ξυπνάει ο Κροπότκιν μέσα μου) τον ύπουλο συνάδελφο και την άσχημη, γκρίζα πόλη, ιδίως αυτή που θα αντικρύσουμε κατα Πατησίων μεριά με τά πρωτοβρόχια... Θα μου πείς, αν δούλευες σε τράπεζα στην Γλασκώβη (μπρρρρ κατάθλιψη) και έμενες σε ένα 3Χ3 και 'ακουγες πυροβολισμούς τρία τετράγωνα πιό κάτω θα σου άρεσε; Δε ξέρω παιδιά, είναι και το που θα πέσεις, εκείνο που ξέρω είναι ότι είδα την ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ πλευρά της Αγγλίας και όταν γύρισα πίσω υπέφερα.

Αλλά θα συνεχίσουμε αύριο... Νύσταξα

(to be continued)
Back to top
View user's profile Send private message
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Wed Sep 15, 2004 9:39 am    Post subject: Reply with quote

gm2263, symfonoume se para polla apo osa eipes. Epeidi exei tyxei sta 14 xronia pou eimai edw na exw episkefthei kai to exeter arketes fores kathws spoudazan 2 filoi mou ekei palaiotera, pragmati, milame gia mia apo tis poly wraies poleis tou HB kai mia apo tis wraioteres perioxes.
Einai de tromeri symptosi oti prosfata i mia fili pou spoudaze ekei kai meta apo 4 xronia ergasias sto Londino, apofasise na gyrisei pisw stin Ellada kai periegrafe skines apo interviews oi opoies itan tragelauikes kai oi opoies poly moiazoun me autes pou perigrafeis. Egw akoma diatirw ena romantismo gia tin Ellada kathws den exw perasei auto to louki. Prepei na omologisw oti me pianoun ta gelia polles fores stin Ellada, oxi toso gia tin kyria pou paei na psonisei me tis pantofles giati ekeini einai ligo ws poly sto fysiko tis peribalon, alla me tous ametritous arxontoxoriates pou epeidi douleuoun sto tameio mias trapezas (mia xara douleia sto katw katw) pisteuoun oti einai kati metaxy Gordon Gkeko, kai exotic derivatives specialist stin UBS Neas Yorkis...
To kyriotero pou me enoxlei stin Ellada einai i ageneia kai to oti auto to rimadi to arxaio rito "gnothi seauton" den to exoume ensternistei.
To lifestyle de pou proothoun ta periodika typou Nitro klp, (alitheia grafei pia kanenas mesa se auta giati auto to teleutaio pou eida den exei arthra pleon, mono anamasima fotografiwn pou blepame kai prin 10 xronia) epidiokei na perasei stous 14-24 oti an symperiferthoun ws xaraktiristikoi Ellinares, tote i zoi tha tous antameipsei me trophy wife, villa sto Psyxiko, kai prwto trapezi pista xwris na polyprospathisoun. Giati den exigei kanenas se auta ta paidia oti akoma kai o Kos Kostopoulos efage ta xronia tou prwton na spoudazei sto Parisi me dyskolies oikonomikes kai katopin na diktyonetai pisw stin Ellada me ypsila istamenous politikous, kai na douleuei nyxthimeron gia na mporei na leei auta pou leei twra? Giati den leei kaneis oti itan syndyasmos tyxis, sygkiriwn, spoudwn, kai douleias?
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Wed Sep 15, 2004 11:57 am    Post subject: Reply with quote

Anisihitika afta pou anaferete gia ti katastasi sto horo ergasias stin Ellada gm2263 kai marin. Skeftomai na epistrepso alla diavazontas afta pou lete apotharrinomai. Einai ontos toso halia? Diladi i leksi "aksiokratia" einai toso taboo stin Ellada? Hmmm as allaksoume thema...

An katso na skefto entona giati thelo na giriso piso stin Ellada (mallon tou hronou) tha katalikso sta eksis simperasmata:

Afto pou mou leipei pano ap'ola edo einai i oikogeneia kai oi filoi. Kai an theliso na ksehoriso mia anamnisi, afti tha itan otan kalousame plithos siggenon gia fagito tis Kiriakes kai kathomastan oloi giro apo ena terastio trapezi stromeno me fantastika edesmata kai oraio krasaki. Oi Aggloi den ehoun tetoia. I ennoia tis poliplithous oikogeneias den ifistatai mias kai edo oi neoi fevgoun apo to spiti poli noris kai se megalo vathmo ksekovoun apo tous goneis.

Oso anafora tous filous simbainei to eksi paradokso edo. An kai gnorizo arketous Bretannous, tous opoious kai simpatho poli, den mporoume na ginoume afto pou leme "kollitoi". An me rotisete giati tha po den eimai sigouros. San na iparhei elleipsi himeias. Mou simbainei polles fores na eimaste ekso se pub kai na iparhoun diastimata pou den ehoume ti na sizitisoume. Prepei kata kapoio tropo na zoristoume gia na kratisoume ti roi tis kouventas sinehi kai zontani gia arketi ora. Kai an einai na ksanasinantithoume tin epomeni mera ee tote i nevrikotita afskanetai. Antithetos otan epistrefo Ellada kai vgaino ekso me filous ola ta proanaferthenta den ifistantai.

O tritos logos pou me sprohnei stis agkales tis patridas einai oti nai men i Agglia einai evlogimeni me mia entiposiaki fisiki omorfia ostoso einai taftohrona poli monotoni. Otan vgaineis ektos Londinou to topio einai to idio pantou: aperantes pediades opou ftanei to mati sou. Vriskesai gia ores stin ethniki kai de vlepeis tipota diaforetiko. Otan loipon kapoia stigmi eheis ftasei sto simeio na eheis dei arketes apo tis omorfies tis Agglias (Oxford, Cambridge, Bath, Cotswolds, Brighton ktl oi opoies parepiptontos den einai oloklirotika fisikes) arhizeis na nostalgeis tin apistefti poikilomorfia tis horas mas. Os atomo pou latrevo na taksidevo afto einai poli simantiko gia na po oti pernao kala i ohi se mia hora.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
SaTaN
Junior Member
Junior Member


Joined: 08 Feb 2004
Posts: 131

PostPosted: Wed Sep 15, 2004 12:29 pm    Post subject: Reply with quote

Nikos C. wrote:
Και δεν με ενοχλεί τίποτα περισσότερο (μαμακίες λέω. Υπάρχουν πολλά που με ενοχλούν περισσότερο, το ξέρετε!) από τους Έλληνες που πάνε στο εξωτερικό και ζουν στο Ελληνικό μπουλούκι κοροϊδεύοντας τους ξένους και χωρίς να μαθαίνουν ΤΙΠΟΤΑ για την χώρα.


Geia sou re Nikos C, eipes magali kouventa! Afto einai pou m'enohlei ki emena stous Ellines perissotero ap'ola. Fysika kai oi Ispanoi kai oi Italoi einai stin idia katastasi me tous Ellines alla ohi se toso hali vathmo. Mono oi giaponezoi mas ksepernane s'afto to tomea.
Back to top
View user's profile Send private message
woofy
Senior Member
Senior Member


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 524
Location: Athens, Greece

PostPosted: Wed Sep 15, 2004 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

Ki ego symfono apolyta me ta parapnw posts... Ego kamia fora ftano sta allo akro kai... apofeugo tous edw ellines giati den antexo autin tin katastasi... Confused
Back to top
View user's profile Send private message
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Wed Sep 15, 2004 12:50 pm    Post subject: Reply with quote

Auto itan kai to basiko noima tou prwtou post mou. An den exei kapoios tin orexi na synanastrafei me autous pou ton filoxenoun kai me alles koinotites se poleis polypolitismikes opws to Londino, kalytera na min xekinisei apo to spiti tou. Egw meta apo 14 eti edw exw kanei kai kalous filous, me tous opoious exoume erthei poly konta kai auto pou exei simasia, einai na exoun oi prosopikotites ximeia. Exw gnwstous me tous opoious synanastrefomai koinonika alla den tha apokalousa "kollitous" alla exw kai 3-4 atoma me ta opoia tairiazoume se para polla pragmata kai me ta opoia exoume perasei kai poly wraia kai exoume boithisei o enas ton allon se dyskoles katastaseis.
Back to top
View user's profile Send private message
aristidis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1448
Location: Πουθενιστάν

PostPosted: Wed Sep 15, 2004 6:01 pm    Post subject: Reply with quote

marin wrote:
Nai kale! Oti to trellos thelei 2 lamda!


Είσαι σίγουρη; Wink
Μήπως ΉΘΕΛΕ; Wink


Στο θέμα μας...

Εγω δεν έχω πάει ούτε ταξίδι στο εξωτερικό (έχω όμως όλη τη ζωή μπροστά μου!!!) οπότε δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη αποψη... Βεβαια ψήφισα το νο1, αλλά ένα ταξίδι δεν ξέρω αν θα με έκανε να αλλάξω γνώμη!...

Εννοείται πάντως ότι καθότι ΕΛΛΗΝΑΣ προτιμάω τώρα την ΕΛΛΑΔΑΡΑ (που είναι και Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, άσχετο θα μου πείτε, αλλά μην το ξεχνάμε!!!)!!!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Sep 16, 2004 9:48 am    Post subject: Reply with quote

Επειδή δεν έχω χρόνο να γράψω αναλυτικά (αν και θα το ήθελα) , θα τα γράψω τηλεγραφικά σε μια προσπάθεια κωδικοποίησης του όλου θέματος.

ΕΛΛΑΔΑ

Πλεονεκτήματα

-Ωραιο κλίμα
-Χαλαροί Question ρυθμοί ζωής για πολλά επαγγέλματα (μπορείς να την κοπανίσεις που και πού για ένα φραπεδάκι στη λιακάδα καιρού και δουλειάς επιτρεπόντων...), αν και τα τελευταία 5 χρόνια έχουν σφίξει ΠΟΛΥ τα γάλατα ακόμα και σε περιοχές του μη τόσο προστετευόμενου συνδικαλιστικά πλέον "Ευρύτερου Δημόσιου Τεμπελχανείου - εεε Τομέα ήθελα να πώ..."
-Διασκέδαση στα "μέτρα μας" κατα τα στερεοτυπικό "και άλλοι λαοί διασκεδάζουν αλλ'α όχι όπως εμείς". Αν σας γουστάρει η Βίσση και ο Ρέμος περισσότερο απο την ξένη μουσική, Greece is the place to be...
-Στην Ελλάδα μιλάμε Ελληνικά (και δε μας... ζορίζουν οι θρασείς ντόπιοι με τη γλώσσα τους)
-Καλύτερη χώρα για ανθρώπους που δεν έχουν πολλές απαιτήσεις για τη ζωή τους, δε ρωτάνε πολλά και δεν θέλουν περισσότερα, όταν έχουν "βολευτεί" whatever this means.
-Υπαρξη κοινωνικού υποστηρικτικού ιστού απο τα άτομα - φίλοι κλπ, αν και αυτό οι μακροχρόνια ζώντες στο εξωτερικό μπορεί να το δημιουργήσουν επίσης.
-...στο κάτω-κάτω είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ


Μειονεκτήματα

-ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ γραφειοκρατία- punishing - ιδίως για εκείνους οι οποίοι θέλουν να ανοίξουν μια δουλειά.
- ΜΙΚΡΕΣ ΕΩΣ TΡΑΓΙΚΑ ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ και σε απόλυτες τιμές, αλλά και σε σχέση με τη "Δύση".
-Διαφθορά παντού. Αν θες να κάνεις κινήσεις θα τη βρείς σε κάθε σου βήμα
-Αναξιοκρατία. Το "μέσον" ειναι κυρίαρχο παντού και μόνο ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ άτομα επιτυγχάνουν στο 100% των δυνατοτήτων τους. Η απόλυτη κόλαση για αυτούς που πάνε "με το σταυρό στο χέρι". Υπαρξη "κλικών" όπου "πρέπει να σε ξέρουν" για οτιδήποτε πέραν του να γίνεις πωλητής στο Γερμανό. Υπάρχουν ευκαιρίες αλλά λίγες και θέλουν τέτοιες ικανότητες ελιγμών και προσόντα και δεξιότητες που σε άλλα κράτη θα διέπρεπες αυτοστιγμεί, ενώ εδώ απλώς επιβιώνεις.
-Ανυπαρξία ικανών μανατζερς. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τιτους γίνεται, είναι ανασφαλείς και με την ανικανότητα τους ταλαιπωρούν τους πάντες ενώ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ και δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
-Σεξισμος, σεξουαλικά κόμπλεξ στο έπακρο, νάναι καλά τα lifestyle περιοδικά τις δεκαετίες 80-90 αλλά και 00. ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ για τις κοπέλες. Οι Έλληνες εργαζόμενοι και αφεντικά έχουν "μακρυά χέρια".
-Υπαρξη "αγκυλώσεων" στη νοοτροπία του λαού με τη μορφή "κυριάρχων ιδεολογιών" (dominant ideologies) που τώρα αρχίζει και ξεπερνιέται απο τους νεώτερους όπως οι "μαγκιές" οι "λαμογιές"΄, η ταύτιση της υποταγής στους νόμου-γραπτούς και άγραφους- με την έννοια της αδυναμίας, κοκ.
-ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ αυτοεκτίμησης και επιπέδου ζωής στους παλλινοστούντες απο το εξωτερικό που πέτυχαν που αντικατοπτρίζεται στην τρομακτική μείωση των αποδοχών τους και στη σχεδόν χαιρέκακη φράση- "Εδώ είναι Ελλάδα/Βαλκάνια/Ξέχνα τα αυτά που ήξερες φιλαράκο/αμα δε γουστάρεις γύρνα πίσω- κλπ, ή τα σύνδρομα του πλούσιου Θείου "από το Αμέρικα"
-Υπαρξη αγκυλώσεων στη λειτουργία και δομές του κράτους, ΠΧ ΔΙΚΑΤΣΑ, ΙΚΑ, πολεδομίες, ύπαρξη αναποτελεματικής παιδείας, Υγεία και "φακελλάκια" και γενικά προβληματικές σχέσεις με το κράτος και πολλά προβλήματα "καθημερινότητας".
-ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στην πλειοψηφία των Ελλήνων-αγένεια.
-Υψηλή ανεργεία και τώρα τελευταία έχουμε και τα φρούτα των απολύσεων κατα τα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα
-Αδιαφορία πρός το περιβάλλον


ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Πλεονεκτήματα

-Καλύτερη ποιότητα ζωής και ανταμοιβές για την προσφερόμενη εργασία. Εργασιακή αξιοπρέπεια σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων.
-Αναγνώριση σπουδών -εκεί δεν έχει ΔΙΚΑΤΣΑ, και ξέρεις που πάς χωρίς πολλά πολλά - δυνατότητα γρήγορης ενσωμάτωσης στον κοινωνικό και εργασιακό ιστό αν -ΦΥΣΙΚΑ- ξέρεις τη γλώσσα ή μιλάς Αγγλικά
-ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για δουλειά και ρίσκα, αν και έξω έχουν σφίξει τα γάλατα γιατί ο Μπούς θέλει να κάνει πολεμους για το Πετρελαιο και τα resources πάνε όλα εκεί, οπότε αποστραγγίζεται η οικονομία. (και μινλάμε για ΟΛΕΣ τις Αγγλοσαξωνικές χώρες, όχι μόνο την Αμερική).
-καλύτερες υποδομές, φούλ τραίνα, δρόμοι, αεροδρόμια, κλπ. Οτι απέκτησε η Αθήνα τα τελευταία 5 χρόνια η Ευρώπη τα έχει εδώ και 50 χρόνια (αλλά εμείς "ξέρουμε να γλεντάμε ρε", κλπ κλπ κλπ)
-Καλύτερη καθημερινότητα, σεβασμός του κράτους πρός τον πολίτη, λιγότερη διαφθορά (στην Αγγλία πρέπει να είναι ανύπαρκτη αλλά τι να μας πούνε οι αδερφές ρε, εμείς είμαστε μάγγες, κλπ κλπ κλπ)
-καλύτερη κοινωνική προστασία και σεβασμός πρός το περιβάλλον
-Καλύτερος κοινωνικός πολιτισμός, τουλάχιστον στα μη περιθωριακά τμήματα του πληθυσμού.
-Απεξάρτηση απο τα δεσμά της μαμάς στα 18 και σχετικά προσωπικά ωφέλη.
-Ωριμότεροι συναισθηματικά ενήλικοι άνθρωποι (ξέρουν τι θέλουν - στην Ελλάδα αυτό το "μεσογεαικό ταμπεραμέντο" μας έχει γ@&ίσει)
-Αξιοκρατία και επαγγελματισμός. Και εκεί υπάρχουν "πουστιές" αλλά τουλάχιστον οι managers διοικούν, δεν προϊστανται απλώς.
-Δεν υπάρχει ΠΑΝΤΟΥ το μέσον.
-Υπευθυνότητα που φθάνει (και ξεπερνάει) τα όρια της σκληρότητας.

Μειονεκτήματα

-Κακό κλίμα (με εξαιρέσεις)
-Ξαφνικές απολύσεις και συνέπειες όπου σε μια μέρα χάνεις σπίτι, αυτοκίνητο, (ακόμα τα ξεπληρώνεις) αλλά και την trophy wife που πάει γι' άλλα.
-Απρόσωπες σχέσεις ή μάλλον διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα των ανθρωπίνων σχέσεων. (αν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το λέμε αυτό. Αν έλθει ένας Γερμανός στην Ελλάδα θα έχει "κολλητους" για μπύρες και ποδόσφαιρο απο την πρώτη μέρα... Μήπως κάνουμε σαν τα παιδάκια ώρες-ώρεςWink Το Ελληνικό "κολλητιλίκι" πιθανόν να μην το βρεί κάποιος (αν και οι άνω των 35 δεν το χρειάζονται εφόσον δουλεύουν και δεν έχουν καιρό για τέτοια, και τη θέση της γκόμενας και των φίλων παίρνει η γυναίκα και η οικογένεια - λέω...)
-Ρίσκο μετεγκατάστασης (που ισχύει αντίστροφα και για τους παλλινοστούντες απο το εξωτερικό που έχουν "στήσει" έξω τη ζωή τους). Απλά μπορεί να μη "σου κάτσει". Κακοτυχίες συμβαίνουν πάντα (shit happens).
-Νόστος. Το χειρότερο, ιδίως άμα σε πάρουν τα χρόνια και θυμάσαι πράγματα που δεν υπάρχουν πιά, όπως ο Θείος μου ο Τζίμης στη Ν. Υ. ο οποίος δεν έχει έλθει ποτέ αλλά θυμάται την Αθήνα όταν ακόμα το νερό το πούλαγαν οι νερουλάδες Exclamation Exclamation Exclamation. Η μετακόμιση θέλει και μια σκληρότητα χαρακτήρα κακά τα ψέμματα, και εδώ είναι που μπαίνει και ο προσωπικός παράγοντας.
-Δύναμη της συνήθειας. Ξεχάστε αυτά που ξέρατε... και όποιος αντέξει. Τί να το κάνεις το village centre στην Αθήνα άμα είσαι Αλβανός και δεν έχεις λεφτά για τσιγάρα;
-Ελλειψη πατρικής υποστήριξης, φίλων, κλπ που για μας τους Ελληνες μετράνε, δεν έχουμε 5 ιντσες δέρμα όπως κάτι τυπάκια απο τη Βόρειο Ευρώπη που ξεκινάνε "to see the world" απο τα 18 τους και ξεχνάνε να γυρίσουνε (αν και με το AIDS οι πολλές "γνωριμίες" κοπήκανε... Twisted Evil )


Αυτά εν ολίγοις, διάλέγετε και παίρνετε...


Last edited by gm2263 on Thu Sep 16, 2004 7:46 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
ZORBAS
Full Member
Full Member


Joined: 16 Apr 2004
Posts: 364
Location: London

PostPosted: Thu Sep 16, 2004 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

Φιλε Arrow gm2263, ενδιαφερουσα η αναλυση σου και μαλλον σε γενικες γραμμες σωστη!. Ελα ομως που σε πεισμα ολων των πλεονεκτηματων εγω συνεχεια σκεφτομαι:

ΑΘΗΝΑ

Καλοκαιρι - σε 0.5 ωρες παραλια
Χειμωνα - σε 2.5 ωρες σκι

ΛΟΝΔΙΝΟ

Καλοκαιρι - (ποιο καλοκαιρι Shocked ) σε 0.5 ωρες Λονδινο
Χειμωνα - σε 2.5 ωρες .. ακομα Λονδινο

Μαλλον φταιει ο Νοστος Wink Smile
Back to top
View user's profile Send private message
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Thu Sep 16, 2004 9:37 pm    Post subject: Reply with quote

Οπως τα λες ειναι γμ2263.
Συμφωνω επαυξανω, και καλυτερα δεν θα μπορούσε να τα πει κανείς. Σε πιάνει η ψυχή σου να διαβάζεις τα μειονεκτήματα της Ελλάδας, και ξέρεις ότι τα περισσότερα είναι έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις....

Έλα όμως που με έπιασε και έμενα ενας Νοστος μόλις διάβασα το ποστ του Ζορμπα....

14 χρόνια είναι βλέπεις αυτά...ούτε ένα ούτε δύο...
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Thu Sep 16, 2004 11:14 pm    Post subject: Reply with quote

Poli endiaferouses apopseis gm2263 (an kai eho kapoies mikres diafonies sto kommati me ta pleonektimata tou eksoterikou, alla de tha statho se afto tora). I gnomi sou metraei giati eheis gnorisei kai to "shock", opos les, tis epistrofis sta patria eno oi perissoteroi apo emas pou grafoume sto topic eimaste akoma ekso. Pantos efhomai na min pefteis sti pagida na sigkrineis Exeter me Athina dioti opos einai logiko den einai sigkrisima megethi (an kai den nomizo oti to kaneis afto to lathos).

Sto post afto tha ithela na metafero ena arthro pou eho kratisei apo tin Evening Standard shetika me ta kaka tou Londinou (10/8/04). Idou loipon to artho metafrasmeno:

Ti misoume (what we hate):

1) kostos zois. O mesos misthos ehei afksithei kata 21% apo to 1999 alla oi times ton spition ehoun afksithei 3 fores pio grigora. I mesi timi einai £251.000 (Simisiosi diki mou: afto metafrazetai se 369. 437 euro) eno o mesos misthos einai £33.118 (48.745 euro! Shocked ).
2) Mesa mazikis metaforas. Oi times eisitiriou einai oi ipsiloteres sto kosmo. Epivates metro kai leoforeion ipovallontai se thermokrasies ano ton 38C stis pio zestes meres, 10C pano apo to maximum gia metafora zoon.
3)Egklimatikotita. 1 sta 5 paidia sholikis ilikias ehoun iparksei thimata kapoiou egklimatos, sinithos klopis. Mono 1 stous 8 tsantakides (muggers) kai 1 stous 9 diarriktes pianontai. I astinomia erevnise 211 thanatous persi (pano apo 80 aforousan mahairomata).
4) Molinsi. Rekor ozontos. 13 dimoi tha kseperasoun ta oria molinsis tis EU tou hronou.
5) Traffic. Ta metra aposimforisis tou kentrou ehoun meiosei ti kinisi kata 30% ostoso ta kentra proastion ipoferoun apo mpotiliarismata.
6) stress. Oi Londrezoi doulevoun perissotero apo kathe allo Evropaio me miso ekatomirio na doulevei pano apo 48 ores tin evdomada.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 249
Location: Chicago - Ilioupolis

PostPosted: Fri Sep 17, 2004 12:11 am    Post subject: Reply with quote

Mia simvouli exo mono gia osous pane gia proti fora na mhnoun sto e3oteriko... afou tha pas pou tha pas bes sthn sosth psixologia tou oti tha perasis kala! Aggaliase to neo sou spiti kai mila me tous ekei dopious (sinithia polon Ellhnon einai na endopisoun Ellhnikes kai mono parees MEGA LATHO). An eiste nearoi / neares anipandri... kanete kai sxesi me 3eno / 3enh, eroteutite, learn and share. Taste their food, party the way they party and get drunk the way they get drunk... in summary, when in Rome do as the Romans...
Ego p.x. pandreftika 3enh kai eime mia xaroula.
Proxtes piga se ena Pakistaniko estiatorio sto Chicago kai efaga g&*&(*to fagito...
Agapo thn xora pou zo (An kai den mou aresei h politikh ths Amerikhs afted tis meres) alla agapo kai thn Ellada.

A kai ena telefteo... mhn prospathisete na pisete ton 3eno pos h Ellada einai h kaliterh xora kai oti h dikia tous xora einai xalia! Exo dei poles fores na ginete afto kai sixenome tous Ellines pou kanoun tetio epixirima. Poli adiko pros ton host tous.

Kai ena kako... meta apo 10 xronia apousias ta Ellhnika skouriazoun ligo. Signomi kai gia ta Greeklish / English kai gia thn xalia grammatiki mou
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Fri Sep 17, 2004 8:11 am    Post subject: Reply with quote

Θα πρέπει να προσθέσω στα υπέρ (του να ζεις στην Ελλάδα) τις ξεκαρδιστικές πινακίδες που κοσμούν τους δρόμους, τις πόλεις και τα χωριά στην Ελλάδα Twisted Evil

Πείτε μου σας παρακαλώ σε ποιά χώρα του κόσμου θα βρείτε τέτοια πικοιλία πινακίδων

780 kbytes

http://briefcase.pathfinder.gr/download/losada_777/26644/314927/0/

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Fri Sep 17, 2004 10:25 am    Post subject: Reply with quote

Παιδιά, ξαναδιαβάζοντας το post μου, διαπιστώνω ότι ναι μεν έχει πολλά δίκια αλλά ξεχνάω και το τι σημαίνει ξενιτιά. Ναι, μπορεί πολλοι να πήγαν εξωτερικό και να τα κατάφεραν, και να έμειναν κλπ αλλά αυτό το κολοσυναίσθημα που νιώθει κανένας στο Heathrow (για αυτό μιλάω γιατί οπουδήποτε αλλού έχω πάει είναι για τουρισμό οπότε είναι άλλες οι συνιστώσες) όταν έχεις φύγει απο ένα συνήθως καταγάλανο ουρανό και βγαίνεις έξω για πρώτη φορά, εκεί στο terminal 1 ή στο terminal 3 και πάς για το τραίνο ή το coach (τότε έπαιρνα το National Express ) και βλέπεις αυτό τον ουρανό της Αγγλίας και νοιώθεις αυτη την ψιλη βροχή που ονομάζουν drizzly rain ή shower να πέφτει πάνω σου και να κάνει τσίκι-τσίκι-τσίκι, τότε καταλαβαίνεις ότι είσαι σε μια ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ.

Υστερα, θα ήθελα να σημειώσω ότι και η διαμονή είναι θέμα πολλών τυχαίων παραγόντων. Επειδή μένω σε διπλοκατοικία στου Παπάγου, μπορώ να πώ ότι οι συνθήκες ζωής μου είναι καλύτερες απο το 95% των Ευρωπαίων. Βέβαια, αν με πάς στο Hampstead ή στο Knightbridge, ή στη Ν. Υόρκη όχι στο Long Island απλά αλλά στο Manhasset όπου πολλά σπίτια βλέπουν ένα ιδιωτικό κόλπο όπου οι μυστήριοι (εννοώ τους ιδιοκτήτες) έχουν αραγμένα τα σκάφη τους, τότε λέω ΩΠΑ, αλλά to tell the absolute truth, και εδώ που είμαι, καλά είμαι... Τι να τακάνεις τα πάρκα του Λονδίνου όταν μένεις σε μια σκατοσυνοικία που πυροβολιούνται κάθε βράδυ τζαμαϊκανοί και βλέπεις 15χρονών έγκυες και heavy drugs users? Τότε είναι που το τέρμα Πατησίων και η Καλλιθέα σου φαίνονται ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.

Με αυτά θέλω να πώ ότι αν προσέξατε, δεν μίλησα για το τί γίνεται αν κακοπέσεις στο εξωτερικό, αλλά για τις ευκολίες που προσφέρει "η δύση" σχετικά με την Ελλάδα η οποία -δυστυχώς ακόμα- είναι όμηρη μιας δράκας απο μάγγες που έχουν καβαλήσει τον κορμο αυτής της χώρας και έχουν μπλοκάρει τα πάντα.

Αυτό που βλέπει εκείνος που... δεν τον κυνηγούν οι τζαμαϊκανοί στην Αγγλία και στην Αμερική (και στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, και σε λίγο στην Πολωνία, κλπ, αρκεί να σας πώ ότι η Βαρσοβία αρχίζει να μοιάζει με Αμερικανική πόλη κάντε κλίκ εδώ ---> http://www.emporis.com/en/il/im/?id=272257 ), είναι όχι τόσο ότι με το που θα κατέβει στο αεροδρόμιο και το σιδηροδρομικό σταθμό θα τον περιμένουν με ανοιχτά τα... σκέλια να το πώ χύμα να του πούν "πού... κρυβόσουνα ρε μεγάλε και δε σε ξέραμε; Laughing ), αλλά ότι υπάρχει ένα ΔΟΜΗΜΕΝΟ περιβάλλον που μπορέι να το χρησιμοποιήσει για να ανέβει, και όχι ένα μπάχαλο όπως -δυστυχώς συμβαίνει με ΟΛΟΥΣ τους ξένους που έρχονται εδώ (και αν είμουνα μετανάστης και ταλαιπωριόμουνα με το μπάχαλο και τη διαφθορά όπως όλοι αυτοι που ταλαιπωρούνται, μάλλον ΔΕΝ θα ήμουν και τόσο φιλέλληνας, οπότε τους Αλβανούς κάπου- πολύ αμυδρά- τους καταλαβαίνω...).

Κατα τα άλλα, έχουν και οι ανεπτυγμένες χώρες τα προβλήματα τους και η κοινωνική σκληρότητα στην Αγγλία ή στην Αμερική είναι πολλαπλάσια της Ελλάδας, αλλά πολλαπλάσιες είναι και οι ευκαιρίες που έχει κάποιος με λίγη καλή τύχη. Το θέμα είναι ότι Η ΞΕΝΙΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Εγω (ΑΧ αυτό το ΕΓΩ) πχ έχω κάποια βορειοευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, μου αρέσει το πράσινο, η τάξη, δε γουστάρω πολή την οχλοβοή, δε με εντυπωσιάζει η Μύκονος περισσότερο απο το Dartmoor ( Εθνικός Δρυμός στη Νοτιο-Δυτική Αγγλία), κοκ, και θέλω να έχω υποδομές χωρίς να έχω το νταβατζηλίκι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να μου λέει "είδες εμείς που σε προσέχουμε και σου κάνουμε τραίνα και αεροδρόμια" τη στιγμή που έχοντας κάποια ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ (δε λέω πλήρη) πολιτική και κοινωνική συνείδηση (ό όρος awareness κολλάει εδώ) θεωρώ ότι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ να μου τα κάνουνε μετά απο τόσα χρόνια μεταπολιτευτικής κλεψιάς και όχι να μου τα τρίβουνε συνεχώς στη μούρη λες και μου κάνουν χάρη, ενώ μου βάζουν και κάτι εισιτηρια για διόδια και προαστειακά τραίνα που μόνο κλέφτες σαν κι' αυτους μπορούν να τα πληρώσουν. Άλλος πάλι βγάζει σπυριά με την τάξη των Ευρωπαίων, θέλει τη φραπεδιά του, τον ενοχλεί που στην Αγγλία μιλάνε... Αγγλικά και δεν ακούνε Βίσση και Ρέμο ή το ότι το Brighton δεν έχει "παραλιακή" σαν τη Λεωφ. Ποσειδώνος. Ε, αυτός ΔΕΝ είναι για να πάει να ζήσει έξω ούτε για φοιτητής ούτε ίσως και σαν εργαζόμενος, εφόσον θα τον φάει η κατάθλιψη και δεν θα μπορεί να αποδωσει. Να εξηγούμεθα, ο προσωπικός παράγοντας παίζει καθωριστικό ρόλο.

Παιδιά, μπορεί η Αθήνα να φτιάχνει σιγά-σιγά (και η Θεσσαλονίκη αν και όταν θα αρχίσουν τα χοντρά τα έργα και όχι απλά δύο κόμβοι στην περιφερειακή... Smile τότε θα καταλάβουν τη γλύκα), αλλα αν δεν πατήσουμε τη διαφθορά δεν κάνουμε τίποτα... Απο την άλλη, οι αποφάσεις είναι ατομικές και θέλω να επισημάνω αυτό που έχω χιλιοπεί, είναι απλά θέμα χαρακτήρα, τύχης (πώς θα σου κάτσει) και συνθηκών.


Last edited by gm2263 on Fri Sep 17, 2004 1:27 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Stakaman
Junior Member
Junior Member


Joined: 10 May 2004
Posts: 125
Location: Brussels

PostPosted: Fri Sep 17, 2004 11:49 am    Post subject: Reply with quote

Na po kai ego tin apopsi mou se auto to thema! Ton oktomvrio kleino 8 xronia stis Brussels!Poly grigora pernaei o kairos re gamoto!

Na po oti symfono me to gm oson afora ta + kai - elladas kai eksoterikou!

Ego katholi tin diarkeia ton spoudon imoun sigouros oti molis teleionan oi spoudes tha gyriza ellada. Tin eixa parei poly strava tin zoi sto eksoteriko!
Kai opos akouga apo goneis filous ktl oti i ta pragmata den einai poly kala kato kai isos tha eprepe na katso toulaxiston kapoia xronia Belgium, apofasisa na kano mias apo tis praktikes stin ellada gia na do apo monos mou. Den tha mpo se leptomereies alla apogoiteutika!
Oi synthikes ergasias , oi misthoi , i anaksiokratia pou katafera kai ti diapistosa mesa se 3 mines mono alla kyrios i nootropia tou tzampa maga me apogoiteusan!
Kai gyrnontas pali belgium meta apo mia evdomada irthan kai me vrikan sti sxoli gia na mou proteinoun mia thesi!!Ofeilo na omologiso oti den to skeftika poly!
Kai apo tote pou apofasisa na meino arxisa na vlepo kalytera kai to velgio, toulaxiston se sykgrisi me tin arxi!
Stin arxi imoun se ena steno elliniko kyklo,MEGA lathos!! Isos to pio oraio sto eksoteriko einai i dynatotita pou sou dinete na syzitas na exeis sxeseis genikotera me anthropous pou proerxontai apo diaforetika meri tou kosmou!

Vevaia einai sigouro oti kapoia stigmi tha epistrepso, alla pros stigmin arkoume se 1-2 episkepseis to xrono giati allios pathaino ena pragma den ksero, kati san syndromo sterisis Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Fri Sep 17, 2004 12:11 pm    Post subject: Reply with quote

file stakaman, ektos apo sympolitis, vlepw pws exeis k mia poreia sxedon idia me ti dikia mou.
Me ti moni diafora omws oti egw akoma exw pio poly elliniko kyklo.
I diafora nootropias sti diaskedasi k stin parea me tous 3enous k idikotera tous velgous, einai apistefti! de lew oti den mporw na kanw parea, alla se kamia periptwsi den mporw na kanw polli parea.
Me aftous omws pou den eixa kanena provlima na synanastrafw, sto panepistimio idika itan oi foitites apo e8notites opws: tourkoi, armenioi, syrioi, livanezoi ktl. Ekei ta viwmata ginontai pio koina k oi desmoi pio kontinoi.
Back to top
View user's profile Send private message
woofy
Senior Member
Senior Member


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 524
Location: Athens, Greece

PostPosted: Fri Sep 17, 2004 12:22 pm    Post subject: Reply with quote

Ego eimai tyxeros na zo sto Bath tis Agglias, mia apo tis pio omorfes kai anetes poleis tis xoras. Kai gia na min pareksigitho, leo eksarxis oti mou aresei i Agglia kai exo filous kai Agglous kai apo olo ton kosmo kai an imoun ksenos stin Ellada tha pernousa poly xeirotera apo oti pernao edw os Ellinas. Dyo paratiriseis:

1. Apla apo ta parapano posts, pernaei i entyposi oti ta mona thetika tis Elladas einai frapes, soublaki kai paralia... Ego pisteuo oti i Ellada telika prosferei kai kati poly pano apo auta, exei mia diaforetiki poiotita zois pou den mporeis eukola na tin breis ekso... Isws eimaste ligo adikoi me tin Ellada... Telika, pera apo tis ypodomes kai to kratos ktl ktl, nomizo oti i kathimerinotita einai telika pio euxaristi stin Ellada apo oti stin Agglia kai auto den einai pou metraei telika??? (anafero tin Agglia giati apo ekei exo prosopikes empeiries)

2. Xoris na paragnorizo tis euthynes tou kratous kai tis politeias gia ola ta kakws keimena tis Elladas, mipos einai "ypoxrewsi" kai ton Ellinon na gyrizoun stin Ellada (me tis empeiries kai gnoseis tou eksoterikou) gia na boithisoun kai auti stin proodo tis??? Mipos einai ligo ypokrisia na kathomaste apo tin oikonomiki anesi tou eksoterikou kai na leme pos tipota den leitourgei stin Ellada??? Mipos einai deigma megalou atomikismou na sikonomaste kai na pigainoume stin Europi opou ola leitourgoun kalytera? Kai pos perimenoume na beltiothoun ta pragmata an emeis me tis gnoseis ki empeiries pou exoume den kanoume tipota gia auto???

Syggnomi, auta den pane enantia se kanenan prosopika, skepseis einai mono kai bazo kai ton eauto mou mesa... An kai exo apofasisei oti thelo na gyriso Ellada logw autwn twn skepsewn... Confused
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Fri Sep 17, 2004 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτό το τελευταίο σου ποστ βρίσκει σύμφωνο και εμένα για το πως κοιτούν την Ελλάδα ΜΕΡΙΚΟΙ(λίγοι) ξενιτεμένοι. Συγκεκριμένα όλα αυτά που εσύ περιέγραψες αναλυτικά αυτοί τα κατηγορούν απαίδευτα με μια λέξη

ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ

edit
Laughing Εντάξει μην πάμε στο άλλο άκρο τώρα. Δεν είμαστε η πιο μαματη χώρα στο κόσμο. Να διευκρινίσω ότι στο παραπάνω ποστ αναφέρομαι σε άτομα τα οποία δεν ανήκουν στο φόρουμ(προσωπικές εμπειρίες με συγγενικά μου πρόσωπα)


Very Happy


Last edited by losada7 on Fri Sep 17, 2004 12:49 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Fri Sep 17, 2004 12:44 pm    Post subject: Reply with quote

ok vre losada...eimaste i pio gamati xwra ston planiti k den yparxei allo meros san tin ellada.
Alla skepsou kati: gia na epilegoume na eimaste sto e3wteriko, simainei pws exoume vrei edw kapoia pragmata ta opoia den mporoume na ta vroume stin ellada.
k afto einai gegonos.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Fri Sep 17, 2004 3:13 pm    Post subject: Reply with quote

Μια ακραία άποψη με κάποια μεγάλη δόση αληθείας είναι η εξής:

Είμαστε η καλύτερη και ωραιότερη χώρα στον κόσμο η οποία όμως δυστυχώς κατοικοίται απο Ελληνες!!!

Ακραίο, αλλά δυστυχώς ισχύει σε μεγάλο βαθμό.

Και όπως είπα και πιό πάνω, είναι θέμα του καθενός το πώς θα βρεί άκρη και τι αξιολόγεί σαν καλό και τι όχι. Αλλά στην παρατήρηση του φίλου woofy εχω να ανταπαντήσω:

Μήπως θα έπρεπε η Ελλάδα να μην μοιάζει με αυτήν που είναι "απο μπροστά παρθένα κι' από πίσω μπαίνουν τραίνα"; Μήπως θα έπρεπε αυτή να προσκαλέσει και να κοιτάξει να αξιοποιεί τα παιδιά της που γυρίζουν απ' έξω και να μην τα απαξιώνει με την αναξιοκρατία, τα κόμπλεξ του ΔΙΚΑΤΣΑ (και μην μου πείτε για πανεπιστήμια Ανατολικών χωρών γιατί δεν είναι μόνο αυτό το θέμα, για προσπαθείστε να έλθετε και με "χαρτί" απο Πανεπιστήμιο Δυτικής χώρας να περιμένετε μήνες για την όποια - συνήθως κολωβή "αναγνώριση" και τις ταπεινώσεις και τον εξευτελισμό για να μην θιγούν δέκα καθηγητάδες που φοβούνται τη νέα γενιά, και γι' αυτό εξάλλου η Ελλάδα ΔΕΝ παράγει έρευνα, γιατί πρέπει πρώτα οι νέοι να δώσουν γην και ύδωρ στους γέρους εδώ πέρα), ή ακόμα και κομπλεξικά σχόλια του τύπου "και που είσουνα έξω τί έγινε; Σιγά τα πτυχία και την προϋπηρεσία" είτε μέσα απο την οικογένεια είτε απ' έξω.

Ετσι, απο τη μια θα τους... κολοβυθομετρούν για μια θέση πωλητή στο Γερμανό (καλή δουλειά είναι, δε λέω, αλλά βρε παιδί μου όταν είδα το Αγιοβασιλιάτικο καπέλο στη διαφήμιση τους τα τελευταία Χριστούγεννα, something cracked inside me... Laughing ).

Απο την άλλη ο γείτωνας που τeλείωσε με το ζόρι το πανεπιστήμιο του Yellowstoneupdowncheshire (πρώην Yellowstoneupdowncheshire college που βρίσκεται στην upperdownsouthillcumbria και όπου ο γυιός φοίτησε στο Atticobiotia College Κυλίμης και Αναξιμένους γωνία, όπισθεν Μουσείου, πάνω απο το "Γρηγόρη", και ο οποίος αφού τελείωσε τις σπουδές HND (που ΔΕΝ έχουν εξετάσεις) πήγε και στο πανεπιστήμιο Question Laughing Laughing στην Αγγλία και συνέχισε για Bachelor (όπου και ξελάσπωσε και δυο-τρείς πρώην καθηγητές του από την Ελλάδα που του έγραφαν τις εργασίες με το ανημίωτο γιατί το κολλέγιο που δούλευαν σαν hourly paid staff Κυλίμης και Αναξιμένους γωνία έχει να τους πληρώσει πέντε μηνες γιατί δεν βρίσκονται άλλα τούβλα και κοροϊδα για άρμεγμα και έχει πέσει η πελατεία και όλα τα λεφτά πάνε στις διαφημήσεις και σε φακελάκια στο ΣΔΟΕ και στην επιθεώρηση εργασίας για να μην τους πολυσκοτίζουν, και όχι στους καθηγητές -και προσοχή, οι τοποθεσίες και τα ονόματα είναι fictitious στo ιστοριάκι αλλά όχι και η κατάσταση που περιεγράφη).

Και τώρα, μετα μυρίων κόπων και βασάνων ο γυιός του γείτωνα γύρισε στην Ελλάδα (το "κολόπαιδο που μου έχει φάει και μια περιουσία" που λέει και ο πατέρας του, αλλά "άσε, ευτυχώς που υπάρχει και ο Τάκης που μου χρωστάει χάρες στην Gamma T.A. Bank και ελπίζω να τον βολέψω") και έτσι προσλαμβάνεται με "λαμπρές σπουδές" και τον βρίσκετε μπροστά σας μετά απο πέντε χρόνια που έχει χάσει και τα μισά του μαλλιά απο το άγχος να σας δίνει συνέντευξη και όταν τον ρωτάτε ποιά είναι η ιδιότητα του, σας απαντάει κάτι σαν "bridging retail transactions corporate midvalue low accounts officer" και φυσικά μαζί με 100.000 άλλα πράγματα του έχουν φορτώσει και τις συνεντεύξεις, ενώ ο κακομοίρης έχει να πάρει αύξηση απο τότε που μπήκε μέσα και τα καθαρά του είναι 983,45 (και πάλι καλά θα μου πείτε οι εντός Ελλάδος - σχεδόν 984 Ευρώ, και αλήθεια γιατί αυτή η εμμονή στα δεκαδικά βρέ φραγκοφονιάδεςWink το μήνα, αλλά δεν το λέει γιατί ξέρει ότι αν παραμιλήσει θα τον διώξουν, η αγορά είναι δύσκολη και το "μέσον" του απολύθηκε στο τελευταίο "re-engineering", και γενικά η τράπεζα "έχει δυσκολίες" -αλλά τα κέρδη κέρδη...

Για αυτό το λόγο όταν βλέπετε τον interviewer σας στην Ελλάδα αναρωτιέστε (ρε, συ η ιδέα μου είναι ή κάτι δεν πάει καλά με αυτόν τον τύπο Question ). Μωρέ γυαλίζει το ματάκι του σα λέω Laughing.

Μάγκες, δεν ξέρω απο που έρχεστε και πού πηγαίνετε, ένα έχω να πώ και τα υπόλοιπα είναι αυνανίες: Μην έρθετε στην Ελλάδα αν δεν έχετε γνωριμίες ή αν έχετε ευαισθησίες σχετικά με αξιοκρατίες και άλλες ιστορίες με μαϊμούδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα είναι τελειως λατινοαμερικανική δημοκρατία, αλλά το σίγουρο είναι ότι αν έρθετε απ' έξω ανυποψίαστοι, σαν τα πρόβατα με το σταυρό στο χέρι με τα μυαλά που έχετε και χωρίς "στημένη δουλειά" ή κανένα "κονέ" [είναι μαθηματικά βέβαιο ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΤΕ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ΟΛΟΙ θα αποτύχετε, και θα σας φάει η μαρμάγκα, αλλά ότι α) θα είναι δύσκολο να βρείτε δουλειά, β) εάν τη βρείτε οι αποδοχές σας θα πέσουν δραματικά οπότε ξεχάστε τα weekend getaway ταξίδια στη Disneyland Paris όπως τα είχατε στο Λονδίνο, άντε καμμιά Αράχωβα με τα υπόλοιπα καραβάνια το Χειμώνα και καμμιά Σαντορίνη ή Μύκονο το καλοκαίρι, και γ) πράγματα που τα είχατε δεδομένα και απλά στο εξωτερικό εδώ γίνονται το σύστημα των περιπεπλεγμένων περιπλοκών για να αναγκαστείτε να πληρώσετε (απο αυτά τα λίγα που βγάζετε) και τις στρατιές των ΑΛΗΤΩΝ που σας την έχουν στημένη όταν αρρωστήσετε, όταν θα χτίσετε σπίτι, όταν θα παντευτείτε, όταν θα γεννήσετε (οι κύρίες εννοείται), όταν θα έχετε την ατυχία να είσαστε αυτοαπασχολούμενοι επειδή θα... απηυδήσετε με το αφεντικό σας, την ελλειματικότητα του αλλά και την πανουργία του, και θα σας έρχονται "συνάφειες" ή άλλες νταβατζηλίδικες μαλακίες δέκα χρόνια μετά απο την έναρξη ή και τη λήξη της αυταπασχόλησης σας, όταν θα αρρωστήσετε (εκεί να δείς χαρά Twisted Evil Twisted Evil ) κλπ κλπ κλπ, και φυσικά, κυρίως και προπαντός όταν θα χρειαστείτε κάποια λεφτά για να δανειστείτε, οπου ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ με τα πανωτόκια, αλλά ας μην προχωρήσω, καταλάβατε.

Αν είσαστε έτοιμοι να υποστείτε τέτοιo harassment με ανταμοιβή καποιες ηλιόλουστες ημέρες, κάποια Σαββατόβραδα στα μπουζούκια ή κάποιο ταξίδι στη Σαντορίνη που σαν τουρίστες απο την Ευρώπη στο άτω-κάτω θα το πληρώσετε πολύ λιγότερο απο ότι σαν απο εντός Ελλάδος εκκινούντες, τότε με γειά σας και χαρά σας. Αν έχετε παντρευτεί όμως ξένη και έχετε και κανα-δυο κουτσούβελα, αν δεν σκέφτεστε τον εαυτό σας, σκεφτείτε τη γυναίκα σας και τα παιδιά σας. Τό σόκ είναι μεγάλο...

Οπότε συγνώμη φίλε Λοσάντα, και λοιποί θα σας απογοητέψω, γιατί θεωρώ ότι η αξιοπρέπεια μου είναι αδιαπραγμάτευτη έστω και αν αυτή που τη ζητάει να την κουρελιάσει είναι η Ελλάδα, ή μάλλον οι Ελληνες. Δεν χρωστάω ΤΙΠΟΤΑ σε κανέναν, την αγαπάω τη χώρα μου αλλά έχω επίσης και το δικαίωμα της γνωμης μου. Και, φίλτατε woofy τα περί φραπέδων και παραλίας, (και σιυβλακιών και moussaka) όπως και hot Greek lovers (αν και σε πρόσφατη έρευνα οι hottest European lovers μας βγήκαν οι Βρεττανοί Laughing Laughing Laughing Laughing Exclamation Exclamation Exclamation ) είναι αυτά που η ίδια η Ελλάδα μέσω του ΕΟΤ διαφημίζει, εκτός αν αποκτήσαμε ξαφνικά βαριά βιομηχανία, υψηλούς μισθους, συνεδριακά κέντρα, υγεία, νοσοκομεία και ποιότητα ζωής και είμαστε η πιό φιλόξενη χώρα για ξένες επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα και δεν το ήξερα...
Back to top
View user's profile Send private message
woofy
Senior Member
Senior Member


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 524
Location: Athens, Greece

PostPosted: Fri Sep 17, 2004 4:18 pm    Post subject: Reply with quote

File gm2263

Ego den eipa pote oti den yparxoun kakws keimena stin ellada - yparxoun kai parayparxoun (an kai nomizo oti yperballeis ligo) alla to dexomai kai den antilego...

... Auto pou eipa einai oti to kratos den einai kati kseno pros emas... Emeis eimaste to kratos... Einai mia apo tis katares tis ellinikis pragmatikotitas i apostasiopoiisi tou politi apo to kratos, i opoia katara exei batheies rizes stin elliniki istoria, mias kai to kratos poly syxna itan exthros tou politi (blepe tourkokratia, ksenoferti basileia, diktatories, katoxes ktl...)

An loipon emeis pou ta blepoume auta leme "ti katastasi einai auti, tha sikotho na fygo ekso" tote poioi tha meinoun stin Ellada na tin kanoun ena meros kalytero??? Apo moni tis tha proodeusei i xora, me olous tous polites pou noiazontai apontes???
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 14, 15, 16  Next
Page 2 of 16

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr