stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Αξιοποίηση Α/Δ Ελληνικού & ανάπλαση παραλιακής ζώνης
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Tzinos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Apr 2004
Posts: 993
Location: London

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

O eleonas einai psilodyskoli ypothesi.
O logos einai pos the prepei anagastika na fygoun OLES oi viomixanies pou einai ekei wste na ginei swsti douleia kai na apoktisei i Athina allon ena pnevmona prasinou pou toso exei anagi.

Alla xwria apo ola ta programmata kai tis maketes (aman pia aftes oi maketes!!) to thema einai poios politikos exei to sthenos na valei mprosta ena toooso terastio egheirima, afou tha exei k terastio politiko kostos (toulaxiston etsi adimetopizotan ws twra).

Prepei vevea na vrethei k xoros gia oles aftes tis viomixanies k ta virsodepsia ( i alitheia einai oti apo viomixanikis apopsis exei parakmasei o eleonas ta teleftea xronia)

Telos pistevw pos kalos den egine ekei to gipedo tou olympiakou kai pistevw na min ginei oute tou panathinaikou (eixe akoustei k afto)

Apla re paidia fantasteite tin opsi tis athinas me 2 terastia parka (elliniko k elaionas) kai me tin anamorfosi tis paraliakis zonis

Alli poli eee??? Exclamation Exclamation
Back to top
View user's profile Send private message
ioannis31
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Feb 2004
Posts: 762
Location: Suburbia

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 1:32 pm    Post subject: Reply with quote

Η περιοχή του Ελαιώνα δεν πρόκειται να μεταμορφωθεί σε πάρκο όπως του Ελληνικού.

Αρχικά, διατηρούνται πολλές από τις υφιστάμενες βιομηχανικές και βιοτεχνικες χρήσεις εφόσον είναι χαμηλής ή μέσης όχλησης και ανήκουν σε οικοδομικά τετράγωνα όπου επιτρέπεται η βιομηχανική/βιοτεχνική χρήση.

Επιβάλλεται όμως η απομάκρυνση εγκαταστάσεων βυρσοδεψείων, χυτηρίων επιμεταλλωτηρίων, κεραμοποιείων και ετοίμου σκυροδέματος. Η απομάκρυνση θα έπρεπε να έχει γίνει από το 2000.

Επιβάλλεται επίσης η απομάκρυνση βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων εφόσον βρίσκονται σε οικοδομικά τετράγωνα που επιτρέπονται ηπιότερες χρήσεις (γραφεία, καταστήματα κλπ). Η απομάκρυνση θα γίνει μέχρι το 2010.

Στα σχετικά διατάγματα για τον Ελαιώνα υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις, με καθορισμό χαμηλού συντελεστή δόμησης, υποχρεωτικής φύτευσης κλπ.
Back to top
View user's profile Send private message
Lalas
Junior Member
Junior Member


Joined: 07 Apr 2004
Posts: 136

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 1:42 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν έχω ακούσει τίποτα τελικό αφού κατά περιόδους πολλά έχουν εκφραστεί από παράγοντες της πολιτείας, αυτό που όμως θέλω να επισημάνω όμως είναι ότι ίσως η πρώτη περιοχή όπου πρώτα φτιάχνονται σωστές υποδομές ΜΜΜ (βλέπε ΜΕΤΡΟ) και μετά θα αξιοποιηθεί.

Συνεπώς θα είναι και πιο ορθολογική η σχεδίαση της όλης περιοχής
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Argyris
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Apr 2004
Posts: 670
Location: ΑΘΗΝΑ

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 1:56 pm    Post subject: Reply with quote

Μακαρι ρε παιδια να γινει κατι το αξιολογο, γιατι εχουμε πνιχτει στις βιομηχανιες (ειτε ειναι ελαφριες ειτε βαριες)!!!
Αυτα πρεπει να εξαφανιστουν απο το ευρητερο κεντρο τις Αθηνας για να ανασανουν απιτελους τα παιδια μας σε λιγα χρονια, μιας και εμεις δεν προκειτε να τα γευτουμε αυτα με τους ρυθμους που εχει το κρατος μας!!!

Παντως νομιζω πως αν γινει αυτην η αναπλαση του ελαιωνα, εστω και σταδιακα και με ζωνες πρασινου και σωστη πολεοδομικη σκεψη (σωθηκαμε στην Ελλαδα μας...) τοτες θα ανασανουν και οι γυρω περιοχες!!!

Αλλα γιατι σε τετοια μεγαλη εκταση να μην γκρεμισουν καμποσα απο τα εγκατελλημενα κτηρια βιομηχανιων και τα μπαζα και να σηκωσουν ενα παρκο περιπου 500-1000 στρεμματων?? Αντιθετα ετσι, θα μπορει να αποροφατε ενα σημαντικο ποσοστο της ρυπανσης!!!

Αληθευει οτι θελανε να μεταφερουν τον Σταθμο Λαρισης στην περιοχη αυτη?
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Mon Jun 07, 2004 9:47 pm    Post subject: Reply with quote

Βάλτωσε (και) αυτό το topic. Έχουμε όμως εξελίξεις στο θέμα. Η νέα κυβερνηση δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό ιδεών της παλιάς (οποία έκπληξις) και αρχίζει νέο γύρο. Λεπτομέρειες εδώ.

http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.print_unique?e=B&f=14182&m=A29&aa=1&cookie=

Το σχόλιο μου. Το βλέπω δύσκολο να χρηματοδοτηθεί (και να συντηρηθεί στη συνέχεια) το πάρκο μόνο με κρατικά κεφάλαια. Το δίδαγμα από το Πεδίο του Αρεως είναι μάλλον προφανές, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια πολύ μεγαλύτερη έκταση. Από αυτή την άποψη η περιορισμένη οικοδόμηση ήταν "κάποια λύσις". Ομολογώ οτι οι προτάσεις του διαγωνισμού δεν με είχαν ενθουσιάσει ιδιαίτερα αλλά ήταν μια αρχή... τώρα, ξανά από την αρχή...
Back to top
View user's profile Send private message
calatravas
Junior Member
Junior Member


Joined: 13 May 2004
Posts: 105

PostPosted: Mon Jun 07, 2004 9:51 pm    Post subject: Reply with quote

Apo to arthro tou Lucretius:

"......ενώ θα μειωθεί η μέση θερμοκρασία στο Λεκανοπέδιο κατά 1° C."

Megalo problhma telika h elleipsh prasinou sto lekanopedio. Aporw giati den eginan kinhseis nwritera, oute epi Abramopoulou pou tonize thn idea mias omorfoterhs Athinas.

Egw tha elega apla "ugiesterhs".

Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message
Centaur
Junior Member
Junior Member


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 84
Location: Volos

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 5:17 pm    Post subject: Reply with quote

Παιδιά,
Το Μητροπολιτικό πάρκο στο ελληνικό δεν μου κάθεται καλά σαν ιδέα. Μου φαίνεται παράξενο που κανένας δεν βλέπει το στραβό που πάει να γίνει.

Γνώμη μου είναι ότι:
α) Θα ωφελήσει ελάχιστα την Μητροπολιτική Αθήνα από θέμα πρασίνου. Το πράσινο πρέπει να είναι κατανεμημένο και όχι συγκεντρωμένο σε μία γωνιά. Αν θέλουμε να κάνουμε ένα central park στη Αθήνα (υπόψιν ότι η η έκταση που διαθέτουμε είναι πολύ μεγαλύτερη) να το κάνουμε central όπως το λέει η λέξη στο κέντρο.

β) Η περιοχή δεν το χρειάζεται. Δεν θα βελτιωθεί το μικροκλίμα στην περιοχή (το οποίο είναι άριστο btw) αφού το θαλάσσιο μέτωπο και η εγγύτητα με τον ορεινό όγκο κάνουν όλη την δουλεία. Αλλωστε η περιοχή αυτή δεν έχει υψηλή δόμηση και είναι από τις προνομιούχες σε θέμα πρασίνου.

γ) Ο κίνδυνος αποτυχίας είναι μεγάλος. Και αν αποτύχει ένα πάρκο τέτοιου μεγέθους μαύρο φίδι που τους έφαγε τους περίοικους. Εγκατάλειψη, ερημιά, εγληματικότητα και ένα σωρό άλλα.

δ) Υπερβολικό κόστος συντήρησης. Την ανταποδοτικότητα του έργου την σκέφτεται κανείς;


Κάτι άλλο πρέπει να γίνει με αυτή την έκταση. Διάβασα την εξής ιδέα ενος καθηγητή περιβαντολλόγου (χωρίς ταμπού περί πρασίνου) η οποία είναι πολύ ενδιαφέρουσα:

Η έκταση να δοθεί για εμπορικές χρήσεις. Τα τεράστια κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από την αξιοποίηση της έκτασης να χρησιμοποιηθούν για την απαλλοτρίωση εκτάσεων υποβαθμισμένων περιοχών στο κέντρο της Αθήνας με στόχο να δημιουργηθούν 4-5 ωραία Μητροπολιτικά Πάρκα εκεί που χρειάζονται περισσότερο.

Εγώ θα προτιμούσα η έκταση στο ελληνικό να γίνει ένα φανταστικό εμπορικό κέντρο με ουρανοξύστες δίπλα στη θάλασσα. Με όλες τις υποδομές, δρόμους, μαρίνες, Μετρο, Τραμ, πάρκα έτοιμα εκ των προτέρων. Να ιδρυθεί και μία εταιρία διαχείρισης του κέντρου αυτού σαν την αττικό μετρό η οποια θα επενδύει τα τεράστια έσοδα από ενοίκια, πωλήσεις κλπ σε όλη την Αθήνα. Ολοι βγαίνουν κερδισμένοι και η επιτυχία είναι σίγουρη.

Κοινή λογική.
Back to top
View user's profile Send private message
Olympiakaras
New Member
New Member


Joined: 20 Jun 2004
Posts: 65

PostPosted: Thu Aug 19, 2004 5:31 pm    Post subject: Olympiakaras Reply with quote

ΕΓΚΛΗΜΑ

Αυτο που λες θα ηταν εγκλημα. Κατ' αρχας για να απαλλοτριωσεις εκτασεις στην Αθηνα θελουν ασυληπτο κοστος διοτι δεν αποζημιωνεις μονο την γη και το ακινητο που γκρεμιζεις αλλα και την χρηση και την αποζημιωση της καθε εταιρειας που θα δουλευει στα ακινητα. Μπορεις να φανταστεις τις αποζημιωσεις των χιλιαδων δικηγορικων γραφειων.
Δευτερον κλεινεις και το Νοτιο μετωπο της Αθηνας αρα δεν σου μενει και τιποτα.
Την προσβαση ειδικα με την επεκταση του μετρο θα την εχουν ολοι οι κατοικοι του λεκανοπεδιου παρα πολυ γρηγορα. Ειδικα και με την εγκατασταση του Κανοε Καγιακ που ειναι ηδη σε λειτουργια λογω αγωνων θα ειναι ενα απο τα τελειοτερα παρκα του κοσμου.
Ολος ο Πειραιας τα Κεντρικα και Νοτια προαστια καλυπτονται ΑΜΕΣΑ. Πανω απο 2.000.000 κοσμος. Τα υπολοιπα με μετρο θα πηγαινουν πανευκολα
Back to top
View user's profile Send private message
Argyris
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Apr 2004
Posts: 670
Location: ΑΘΗΝΑ

PostPosted: Sat Aug 21, 2004 12:05 pm    Post subject: Reply with quote

Ε ΟΧΙ ΡΕ!!!! ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ!!! Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Απο ΚΑΘΗΜΑΡΙΝΗ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_958984_21/08/2004_113482
Kατεδαφίσεις
Eτσι, αυτήν την περίοδο στο δήμο, εκτός από την πλήρη καταγραφή ελεύθερων χώρων που είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να τεθούν οι προτεραιότητες, εξετάζονται και σενάρια ακόμη και να κατεδαφιστούν κτίσματα σε πυκνοδομημένες περιοχές με μέριμνα για μετεγκατάσταση κατοίκων, προκειμένου να εξοικονομηθούν ελεύθεροι προς ανάπλαση χώροι. Mάλιστα, ο Δήμος Aθηναίων αναμένεται να δραστηριοποιηθεί για την αξιοποίηση του μεγάλου χώρου του Eλληνικού (το παλιό αεροδρόμιο), στην κατεύθυνση μέρος της έκτασης να αξιοποιηθεί οικιστικά με στόχο να εξοικονομηθούν πόροι που θα χρηματοδοτήσουν μια συνολική πολιτική απόκτησης και αξιοποίησης ελεύθερων χώρων σε υποβαθμισμένες περιοχές του Λεκανοπέδιου.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
OMF
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1961

PostPosted: Mon Aug 23, 2004 8:33 am    Post subject: Reply with quote

Centaur wrote:
Παιδιά,

Εγώ θα προτιμούσα η έκταση στο ελληνικό να γίνει ένα φανταστικό εμπορικό κέντρο με ουρανοξύστες δίπλα στη θάλασσα. Με όλες τις υποδομές, δρόμους, μαρίνες, Μετρο, Τραμ, πάρκα έτοιμα εκ των προτέρων. Να ιδρυθεί και μία εταιρία διαχείρισης του κέντρου αυτού σαν την αττικό μετρό η οποια θα επενδύει τα τεράστια έσοδα από ενοίκια, πωλήσεις κλπ σε όλη την Αθήνα. Ολοι βγαίνουν κερδισμένοι και η επιτυχία είναι σίγουρη.

Κοινή λογική.


Ωραια ιδεα αλλα με την οδικες προσβασεις βουλιαγμενης , περιφεριακος ημμητου και Παραλιακη οπως ειναι τωρα λιγο δυσκολο. Εδω ηταν να γινει ο κομβος Ελληνικου (καταργηθηκε για αγνωστους λογους , Αμφιθεας ,Φαλιρου (λογω κατοικων , αλλαγης σχεδιων κτλ) και δεν εγιναν.
Back to top
View user's profile Send private message
vagelis
New Member
New Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 66

PostPosted: Mon Aug 23, 2004 9:19 am    Post subject: Reply with quote

OYTE NA TΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ....να χτισουνε και το ελληνικο.
Μην ξεχνατε οτι οι κατοικοι της περιοχης ειναι απο τους ποιο δραστηριους της αττικης (δεν αφησαμε να γινει το καζινο πριν μερικα χρονια).
ΟΙ αντιδρασεις θα ειναι πρωτοφανεις για την Ελλαδα να μου το θυμαστε.
Back to top
View user's profile Send private message
Lothar_GR
Full Member
Full Member


Joined: 09 Jun 2004
Posts: 392
Location: Αθηνα

PostPosted: Mon Aug 23, 2004 10:08 am    Post subject: Reply with quote

Καταρχας λογω οτι το Ελληνικο ειναι συνδεδεμενο με τη ελληνικη αεροπορικη ιστορια πιστευω πως θα επρεπε να γινει καποιο μουσειο αεροπορειας εκει ( στεγασμενο στο παλιο κτηριο του αεροδρομιου ισως ). Απο εκει και περα εφοσον υπαρχουν ηδη αθλητικες εγκαταστασεις εκει, δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλη επιλογη απο το να γινει ενα μεγαλο παρκο. Ενα μεγαλο εμπορικο κεντρο σε καποια ακρη του παρκου δεν θα ηταν κακη ιδεα, αλλα το μεγαλυτερο ποσοστο θα επρεπε να ειναι παρκο.
Back to top
View user's profile Send private message
Centaur
Junior Member
Junior Member


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 84
Location: Volos

PostPosted: Mon Aug 23, 2004 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
μέρος της έκτασης να αξιοποιηθεί οικιστικά με στόχο να εξοικονομηθούν πόροι που θα χρηματοδοτήσουν μια συνολική πολιτική απόκτησης και αξιοποίησης ελεύθερων χώρων σε υποβαθμισμένες περιοχές του Λεκανοπέδιου.


ΜΠΡΑΒΟ
Πολύ ενθαρρυντικό το άρθρο της Καθημερινής. Ας ελπίσουμε να επικρατήσει η κοινή λογική. Θα προσέθετα εμπορικές χρήσης γιατί έτσι η γή αποκτά πολλαπλάσια αξία με αποτέλεσμα μεγαλύτερες απαλλοτριώσεις υποβαθμισμένων περιοχών. Σε ότι αφορά τους κατοίκους της περιοχής νομίζω ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Η καλύτερη τιμωρία τους θα ήταν να γίνει το πάρκο. Razz


Arrow OMF
Αν προσέξεις στο παραπάνω post αναφέρω ότι όλες οι υποδομές θα πρέπει να είναι έτοιμες εκ των προτέρων. Αν υπάρχει σχεδιασμός όλα γίνονται σωστά. Οι εκ των υστέρων επεμβάσεις δημιουργούν πρόβλημα. Επίσης πρέπει να πώ ότι όταν μιλάμε για εμπορικό κέντρο με ουρανοξύστες κλπ μόνο ένα 20% της γής αξιοποιείται. Το υπόλοιπο παραμένει κοινόχρηστος χώρος με δρόμους, πλατείες, πάρκα κλπ. Οπως βλέπουμε σε τόσες χώρες του εξωτερικού και ζηλεύουμε.


Arrow Olympiakaras
Αντί να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις κράζοντας "ΕΓΚΛΗΜΑ", θα προτιμούσα να απαντήσεις με επιχειρήματα και χωρίς στερεότυπα. Επίσης σου θυμίζω ότι μιλάμε για απαλλοτριώσεις υποβαθμισμένων περιοχών όπου το κόστος θα είναι χαμηλό και το κέρδος μεγάλο.
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Aug 24, 2004 12:23 am    Post subject: Reply with quote

Δυστυχώς
θα συμφωνήσω με όσους λένε ότι το Ελληνικό δεν μπορεί να επιβιώσει σαν πάρκο τέτοιων διαστάσεων ! Φυσικά και θα πρέπει τουλάχιστον το 1/3 αυτής της έκτασης να γίνει πάρκο για τη περιοχή αλλά αρκετές από τις πολλές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να συντηρηθούν από το κράτος ή κάποια ομάδα.

Παιδιά είμουν στο Χόκει και έχω πάθει ένα σοκ από το μέγεθος της εγκατάστασης Shocked Confused Shocked Confused . Είχα πάει στο κανο αλλά δεν έβλεπα όλη την εγκατάσταση γιατί δεν ανέβηκα σε ύψωμα.

Κοίταξα όλη τη περιοχή γύρω από το Χόκευ(σήμερα) και πιστεύω ότι τουλάχιστον το 1/3 πρέπει να γίνει κάτι άλλο !! Εργατικές κατοικίες;;; κάτι άλλο ;;; δεν ξέρω. Μιλάμε ότι είναι μεγαλύτερο και από το ΟΑΚΑ !!

Πρέπει να κρτατήσουμε απαραιτήτως το κανό καγιακ και το κλειστό μπάσκετ ! Τώρα κάτι μπειζμπολ και σοφτμπολ τι να τα κάνουμε το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μικρό. Δεν θυμάμαι ποιός το είχε πει αλλά το χόκευ θα ταίριαζε στη νοοτροπία του Έλληνα .... ίσως αυτό να το διατηρούσαν. Εγώ πάντως αν είχε κοντά μου τέτοιο γήπεδο θα ασχολιόμουν με αυτό το άθλημα Wink
Back to top
View user's profile Send private message
savroulis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1632
Location: Athens, Greece

PostPosted: Tue Aug 24, 2004 1:58 am    Post subject: Reply with quote

γιατί να μήν μείνουνε και τα άλλα γήπεδα ???
δηλαδή πιστεύεις ότι το χόκευ θα πιάσει ενώ το baseball δεν....

όσο για την έκταση είναι τεράστια, αυτό που χρειάζετε έιναι να γίνουνε και εδώ πέρα πρότυπες εργατικές κατοικίες και γιατί όχι και προσφυγικές απο έλληνες της βορείου ηπέιρου και άλλων τέτοιων καταστάσεων...

Question
Back to top
View user's profile Send private message
Lothar_GR
Full Member
Full Member


Joined: 09 Jun 2004
Posts: 392
Location: Αθηνα

PostPosted: Tue Aug 24, 2004 10:40 am    Post subject: Reply with quote

το θεμα ειναι πως ακομα και ολος ο χωρος του παλιου αεροδρομειου να δεντροφυτευτει και να γινει παρκο, η Αθηνα σε συγκριση με αλλες ευρωπαικες πολεις θα εξακολουθει να εχει θλιβερο ποσοστο αναλογιας πρασινου ανα κατοικο ... Οποτε το να γινει παρκο το Ελληνικο δεν λυνει το προβλημα, αλλα τουλαχιστων ειναι μια κινηση πρως τη σωστη κατευθυνση.
Back to top
View user's profile Send private message
Manchester_7
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Apr 2004
Posts: 800
Location: 53.3° N 2.3° W (Manchester, United Kingdom)

PostPosted: Tue Aug 24, 2004 10:48 am    Post subject: Reply with quote

Μηπως στο παρκο θα επρεπε να επανελθουν μερικα απο τα γηπεδα του μπασκετ, του τεννις και αλλων αθληματων που υπηρχαν στον Αγιο Κοσμα στην παραλια που καταστραφηκαν για να γινουν οι εγκαταστασεις της ιστιοπλοοιας; Μπορει να μου υπενθυμισει κανενας αν προβλεπεται κατι τετοιο;
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Aug 24, 2004 10:53 am    Post subject: Reply with quote

Σαύρα
μακάρι να μένανε ΟΛΑ και να είμουν κάθε Σαββατοκύριακο με ένα χαμόγελο από τα αυτιά μέχρι τις πατούσες όπως χθές που πήγα στο Χόκευ. Ελπίζω να διαψευστω αλλά δυστυχώς νομίζω ότι δεν θα επιβιώσουν αρκετά από τα προαναφερθέντα γήπεδα λόγω του ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από το κόσμο για πάρα πολλά αθλήματα όπως αυτά που ανέφερα.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Aug 24, 2004 11:03 am    Post subject: Reply with quote

Ρε παιδιά, είναι δυνατόν να δόθηκαν τόσα δισεκατομμύρια από τις τσέπες μας για στάδια που χρησιμοποιήθηκαν 10 μέρες το καθένα;; Shocked
Έτσι γκρεμίζονται οι υποδομές;
Εκείνο που μπορεί να γίνει, είναι να καταργηθούν τα βοηθητικά σε σόφτμπολ, μπέιζμπολ και χόκεϊ. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν κερκίδες, ούτε άλλες υποστηρικτικές υποδομές πάνω τους, οπότε είναι θέμα ημερών να ξαναγίνουν "χωράφι" και κατόπιν να πρασινίσουν.
Τώρα, τα κύρια γήπεδα δεν έχουν πια και τις σούπερ χωρητικότητες. Αν αφαιρεθούν οι πρόσθετες κερκίδες τι μένει; Πιστεύω ότι χόκεϊ και μπέιζμπολ πρέπει να διατηρηθούν για τον σκοπό που φτιάχτηκαν γιατί μλάμε για πολύ ωραία αθλήματα, ενώ το σόφτμπολ γίνεται άνετα υπαίθριο θέατρο που έτσι κι αλλιώς το χρειάζεται ένα μητροπολιτικό πάρκο.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
assotos yios
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 955
Location: not aswtosgios blogspot :-)

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 12:49 pm    Post subject: Reply with quote

Συμφωνα με το "ΒΗΜΑ":

Υπογραφτηκε απο τους αρμοδιους υπουργους η εκχωρηση 2200 στρεμματων απο τη συνολικη εκταση 5300 του Ελληνικου,στην εταιρια "Ολυμπιακα ακινητα".Η εκταση περιλαμβανει τις ολυμπιακες εγκαταστασεις και το χωρο που τις περιβαλλει.
Υπολογιζεται οτι αλλα 1000 στρ. θα παραχωρηθουν προς οικοδομηση με στοχο την χρηματοδοτηση της δημιουργιας παρκου στην εναπομενουσα εκταση... Confused
Back to top
View user's profile Send private message
Argyris
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Apr 2004
Posts: 670
Location: ΑΘΗΝΑ

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 2:30 pm    Post subject: Reply with quote

Ti na pw re gamwto...

Dhl exoume kai leme:
- 2200 stremmata olympiakwn a8lhtikwn egkatastasewn
- 2100 stremmata parko
- 1000 stremmata oikodomishs

Fysika den mporoume na eimaste euxaristhmenoi ALLA se auto to kratos pou zoume einai kiolas polla!!!
Makari toulaxiston na ginei etsi gia na teleiwsei mia kai kala h istoria!!!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

Για να μη κάνουμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα, ας δούμε μερικά σημεία του διαγωνισμού που είχε προκυρηχθεί και έγιναν και οι βραβεύσεις πέρυσι το χειμώνα. Από το ΥΠΕΧΩΔΕ:
http://www.minenv.gr/hellenikon-competition/oa/gr/index.htm
(πατήστε εκεί που λέει "ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ")

2. Πρόγραμμα και Κατευθύνσεις

2.1 Πρόγραμμα

Το Μητροπολιτικό Πάρκο και η Πολεοδομική Ανάπτυξη του Ελληνικού αποτελούνται από τις ακόλουθες κύριες προγραμματικές συνιστώσες:

A. Μητροπολιτικό Πάρκο
Χώροι πρασίνου και ανοικτοί δημόσιοι χώροι με εντόνως ποικίλα ποιοτικά χαρακτηριστικά, κατάλληλοι για ατομικές και ομαδικές υπαίθριες δραστηριότητες του ευρύτερου δυνατού φάσματος, καθώς επίσης και κοινωνικές και συλλογικές λειτουργίες.
Ενδεικτικά αναφέρονται: χώροι περιπάτου και παιχνιδιών, πεζόδρομοι, αθλητικές διαδρομές, (ποδηλατόδρομοι, κλπ), αθλητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα, υπαίθριες εκθέσεις και αγορές, χώροι δημόσιων συγκεντώσεων και διαδηλώσεων κλπ.
Οι χώροι πρασίνου μπορούν να περιλαμβάνουν οιοδήποτε τύπο πρασίνου (χαμηλό ή υψηλό), και τεχνικών διαχείρισης (ελεύθερης ή ελεγχόμενης ανάπτυξης), αστικά δάση, στοιχεία νερού κλπ.

Αναψυχή και εγκαταστάσεις υποστήριξης.
Ενδεικτικά αναφέρονται: περίπτερα προσανατολισμού και πληροφοριών, αναψυκτήρια-χώροι εστίασης, πωλητήρια, θεματικά πάρκα, πάρκα διασκέδασης κλπ

Πολιτιστικές εγκαταστάσεις.
Ενδεικτικά αναφέρονται: μουσεία, θέατρα, χώροι καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών, καινοτομικών δραστηριοτήτων, media κλπ

B. Πολεοδομική Ανάπτυξη

Ανάπτυξη μικτών χρήσεων, όπου θα περιλαμβάνονται οποιεσδήποτε από τις ακόλουθες χρήσεις συγκεντρωμένα ή διάσπαρτα:

- Κατοικίες μεσαίου και υψηλού εισοδήματος,
- Χώροι λιανικού εμπορίου και γραφείων,
- Ξενοδοχεία,
- Επιχειρηματικά κέντρα, πιθανόν σε συσχετισμό με το Συνεδριακό- __Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών
- Χώροι αναψυχής,
- Κοινωνική υποδομή και
- Κτήρια στάθμευσης

με συνολική επιφάνεια 1.000.000 τ.μ. Αυτό το μέγεθος αναφέρεται σε εμβαδά χώρων ισογείων και άνω και δεν περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης και υπόγειους βοηθητικούς χώρους.

Ολόκληρη η πολεοδομική ανάπτυξη θα καταλάβει μέγιστη μικτή επιφάνεια 100 εκταρίων. Σε αυτήν περιλαμβάνεται και η επιφάνεια του εσωτερικού οδικού δικτύου της/των περιοχής/ών πολεοδομικής ανάπτυξης, που θα πρέπει να περιορισθεί σε εύλογα πλαίσια και να κάνει την βέλτιστη χρήση υπαρχουσών και σχεδιαζομένων οδών.

Γ. Άλλες Εγκαταστάσεις και Υποδομή

Ορισμένες υφιστάμενες και άλλες προβλεπόμενες εγκαταστάσεις (τεχνικά έργα – κοινωνική υποδομή, Συνεδριακό-Εκθεσιακό Κέντρο, Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις κλπ) θα πρέπει επίσης να περιληφθούν/ενταχθούν στο σχεδιασμό, με την παρούσα ή με νέα διαμόρφωσή τους, σε σχέση τόσο με το πάρκο, όσο και με τις περιοχές πολεοδομικής ανάπτυξης, όπως περιγράφεται στις κατευθύνσεις σχεδιασμού που ακολουθούν.
Η συνολική επιφάνεια αυτών, καθώς και όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων που θα διατηρηθούν ή θα προταθούν για την έκταση του Πάρκου, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 325.000 τμ.


ενώ στα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, προβλέπονταν:

Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται υπό κατασκευή και θα διατηρηθούν υποχρεωτικά είναι (Σχέδιο11α):

• το κύριο γήπεδο Χόκευ με διατήρηση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 3.000 θέσεων, για αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.
• το κύριο γήπεδο Μπέιζμπωλ, με διατήρηση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες περίπου 2.000 θέσεων για αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.
• τα γήπεδα Καλαθοσφαίρισης στα πρώην υπόστεγα συντήρησης αεροσκαφών, με διατήρηση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 8.000 θέσεων, που προορίζονται για ευρύ φάσμα πολιτιστικών διοργανώσεων.
• το Ολυμπιακό Κέντρο Κανόου / Καγιάκ – Σλάλομ, που προβλέπεται να λειτουργήσει και για συναφείς δραστηριότητες αναψυχής.

Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο 11β, μπορούν να διατηρηθούν, να τροποποιηθούν ή και να απομακρυνθούν


δηλαδή μόνο το σοφτμπολ είναι να απομακρυνθεί, ή να αλλάξει χρήση. Ίσως για θέατρο που είπε παραπάνω ο Υ.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 3:27 pm    Post subject: Reply with quote

Mozart wrote:
[i]Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται υπό κατασκευή και θα διατηρηθούν υποχρεωτικά είναι (Σχέδιο11α):
• το Ολυμπιακό Κέντρο Κανόου / Καγιάκ – Σλάλομ, που προβλέπεται να λειτουργήσει και για συναφείς δραστηριότητες αναψυχής.

Shocked Razz Shocked Razz Shocked Razz Shocked Razz Shocked Razz Shocked Razz
Γκλούπ !!! Shocked Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο χάρηκα Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Argyris
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Apr 2004
Posts: 670
Location: ΑΘΗΝΑ

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

1. Brabeio

Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
woofy
Senior Member
Senior Member


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 524
Location: Athens, Greece

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 6:09 pm    Post subject: Reply with quote

Endiaferon... Rolling Eyes

Mipos yparxei i teleutaia photo se megethynsi H kapou sto diadiktyo, giati den mporw na diakrino tipota Arrow Cool
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  Next
Page 2 of 15

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr