stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Tο Τραμ της Αθήνας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 39, 40, 41  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Argyris
Senior Member
Senior Member


Joined: 21 Apr 2004
Posts: 670
Location: ΑΘΗΝΑ

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

Apo to ar8ro ths enet!
"Η κυκλοφορία πεζών, κυρίως παιδιών, στην παραλιακή λεωφόρο «φρενάρει» τις σκέψεις για περαιτέρω αύξηση της ταχύτητας."

To exw pei apeires fores kai merikoi me exoun parexighsei giauto:
"H paraliakh opou to Tram kinhte typika ston "pezodromo" xreiazete diaxwrismo kai shmatodotes!

An theloume pragmatika na mporesei na anaptyx8ei to Tram mas, prepei epitelous na katalaboume tous kanones twn MMM! Alla edpeidh opws fainete den eimaste se 8esh na to kanoume auto (fainete apo ta alepallhla atixymata, sxedon 10 se 20!! meres), prepei na bre8ei mia lysh re paidi mou!!!! Den synexizete etsi!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
OMF
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1961

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

Centaur wrote:
Επειδή βλέπω πολλούς να λένε το Τραμ είναι άχρηστο και επειδή πριν μερικά χρόνια είχα πάρει και ένα μάθημα Πολεοδομίας έχω να πώ τα εξης:......... Ετερον εκάτερον.


Συμφωνω απολυτα φιλε Centaur . Μερικα μαθηματα πολεοδομιας χρειαζοντουσαν αυτοι που το σχεδιασαν η απλα να ρωτουσαν τους κατοικους των Ν. προαστιων ποιες ειναι οι αναγκες τους. Πρωτα Mετρο στα Ν. Προαστια και μετα τραμ σαν συμπληρωματικο και μονο πανω στη παραλιακη χωρις τις περιττες ανοδους στην Αχιλλεως και Μεταξα (οποιος ηθελε να παει αθηνα υπαρχει αναποκριση Ησαπ Π. Φαλιρο και (μακαρι) μετρο Γλυφαδας.
Τελοσπαντων τωρα το κανανε και εγω παραιτουμε απο το ρολο της δισφημησεις του Τραμ που εχω εδω και δυο χρονια . Ολοκληρωσα το εργο μου . Δυσφημειτε πλεον απο μονο του.
Ωμορφο ειναι δια χειρος Pinifarina και θα μου φιαχνει τη μερα βλεποντας το να κινειτε διπλα μου (πιθανον χωρις επιβατες).
Back to top
View user's profile Send private message
Centaur
Junior Member
Junior Member


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 84
Location: Volos

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 5:16 pm    Post subject: Reply with quote

Φίλε OMF,
Το που θα πάει πρώτα το Μέτρο δεν εξαρτάται μόνο από τη θέληση των κατοίκων αλλά και από τον διαθέσιμο προυπολογισμό, τις ανάγκες της Μητρόπολης (και όχι της πόλης πχ Αθήνα, Γλυφάδα) τον ανταγωνισμό των δήμων, τις τεχνικές δυσκολίες και ένα σωρό άλλα. Το Μετρό είναι ακόμα σε εμβρυακή ηλικία και όλοι θέλουν να περάσει δυο τετράγωνα παρακάτω από το σπίτι τους και μάλιστα άμεσα. Ε δεν γίνονται όλα αυτά αμέσως. Οπως είπα και παραπάνω είναι και πανάκριβο. Θα χρειαστούν 10 με 20 χρόνια για να ωριμάσει το ΜΕΤΡΟ με την προυπόθεση ότι δεν θα αλλάξει εντωμεταξεί δραματικά η Αθήνα.

Το Τραμ όμως μπορεί να γίνει πολύ πιο ευκολα. Σύγκρινε χρόνους κατασκευής Τραμ και Μετρό στην Αθήνα και βγάλε συμπέρασμα. Για κόστος και αστική όχληση κατά την κατασκευή ασ' το καλύτερα.

Και κάτι τελευταίο,
Μην εμπιστεύεσαι και πολύ το αισθητήριο των κατοίκων για αυτά τα θέματα. Δες τους ΑγιοΠαρασκευιώτες για παράδειγμα αλλά και τόσους άλλους...
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 6:16 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν συμφωνώ με το να αποφασίζουν οι κάτοικοι για το αν θα γίνει η δεν θα γίνει ένα δημόσιο έργο.

Σε αυτή τη περίπτωση δεν υπάρχει κράτος αλλά αναρχία με ότι αυτό συνεπάγεται. Το κράτος θα πρέπει να παίρνει τη γνώμη των δημοτών αλλά αυτό θα πρέπει να παίρνει την τελική απόφαση.

Φανταστείτε να έπαιρναν οι κάτοικοι απόφαση για τις χωματερές .... αχαχαχα
ας γελάσω.....αυτή τη στιγμή τα σκουπίδια θα ήταν το ντεκόρ όλης της πόλης.

Σε ότι αφορά τη μικρή ταχύτητα του ΤΡΑΜ.... καλά κάνουνε. Φανταστείτε ότι εγώ που είμουν και ενημερωμένος αρκετά για το ΤΡΑΜ. Το έχω φωτογραφίσει και το έχω δεί απο κοντά αρκετές φορές, κατι που ΟΜΩΣ Embarassed δεν ήταν αρκετό να με προστατέψει από την άγνοια του πρωτάρη, με αποτέλεσμα να γίνω παρολίγον θύμα του ΤΡΑΜ. Σε μια από τις εξορμήσεις μου στο λεκανοπέδιο διέσχυσα ένα σταυροδρόμι και από τους κραδασμούς του σασί(και μόνο) αντιλήφθηκα ότι διασχίζω γραμμές του ΤΡΑΜ. Με το που πέρασα είδα στο καθρέφτη μου το ΤΡΑΜ να περνάει μερικά δεύτερα μετά τη δική μου διέλευση και νοητά να συναντάει την δική μου τροχιά κίνησης!!

ΠΡΟΣΟΧΗ κυρίες και κύριοι γιατί οι δρόμοι στην Αθήνα δεν είναι όπως τους ξέρατε Shocked Προσοχή από όλους καθώς τους επόμενους μήνες όλοι είμαστε πρωτάρηδες !! Αναμένω ότι το ΤΡΑΜ θα λειτουργήσει επιχειρησιακά 100% μετά από 1-2 μήνες όπου όλοι οι χρήστες και οι πεζοί των περιοχών που διασχίζει αντιληφθούν την νέα πραγματικότητα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ... και να ξέρετε ότι συμφωνώ με το ΤΡΑΜ ακόμα και αν σήμερα είμουν σε κανένα νοσοκομείο Confused Confused φτού φτού .... μακριά απ όλους !
Back to top
View user's profile Send private message
Zamafou
Full Member
Full Member


Joined: 13 Jul 2004
Posts: 286

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 6:35 pm    Post subject: Reply with quote



Το τράμ σε φούλ λειτουργία. Όλοι οι συρμοί πλέον στην κυκλοφορία.

Το τραμ βρίσκει το ρυθμό του

Οι συρμοί πλέον από κάθε στάση ανά 8 λεπτά στις ώρες αιχμής, ενώ όταν η κίνηση των επιβατών αραιώνει, ο χρόνος αναμονής δεν ξεπερνά τα 12 λεπτά, λένε εκπρόσωποι της «Τραμ Α.Ε.». Η μέση ταχύτητα του τραμ έχει σημειώσει μικρή αύξηση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, φτάνοντας ώς και τα 18 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η κυκλοφορία πεζών, κυρίως παιδιών, στην παραλιακή λεωφόρο «φρενάρει» τις σκέψεις για περαιτέρω αύξηση της ταχύτητας.

Χθες ήταν, πρακτικά, η πρώτη ημέρα λειτουργίας του τραμ σε ολυμπιακούς ρυθμούς. Οι συρμοί δεν μπαίνουν πλέον στο Σύνταγμα, αλλά σταματούν στο Ν. Κόσμο, στο ύψος του σταθμού του μετρό και κινούμενοι προς τα νότια, φτάνουν ώς τη 2η στάση του Αγ. Κοσμά. Οσοι επιθυμούν από το σημείο αυτό να καευθυνθούν προς τη Γλυφάδα ή το ΣΕΦ θα πρέπει να μετεπιβιβαστούν σε άλλο συρμό με το ίδιο εισιτήριο. Σημειώνεται πως ώς και τις 29 Αυγούστου το τέρμα του τραμ στη Γλυφάδα δεν θα βρίσκεται στο κολυμβητήριο αλλά στην παραλιακή λεωφόρο, περίπου 500 μέτρα πριν από την πλατεία.
Back to top
View user's profile Send private message
nikitas
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Jun 2004
Posts: 463
Location: Frankfurt, DE

PostPosted: Wed Aug 11, 2004 12:08 am    Post subject: Reply with quote

"Το τραμ βρίσκει το ρυθμό του. Οι συρμοί πλέον από κάθε στάση ανά 8 λεπτά στις ώρες αιχμής, ενώ όταν η κίνηση των επιβατών αραιώνει, ο χρόνος αναμονής δεν ξεπερνά τα 12 λεπτά, λένε εκπρόσωποι της «Τραμ Α.Ε.». Η μέση ταχύτητα του τραμ έχει σημειώσει μικρή αύξηση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, φτάνοντας ώς και τα 18 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η κυκλοφορία πεζών, κυρίως παιδιών, στην παραλιακή λεωφόρο «φρενάρει» τις σκέψεις για περαιτέρω αύξηση της ταχύτητας."

http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=84782604
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sun Aug 15, 2004 3:54 pm    Post subject: Reply with quote

Έμαθα ότι προχθές έγινε τρελό ΑΛΑΛΟΥΜ στη παραλιακή λόγω του ότι υπήρχαν ανενημέρωτοι οδηγοί ΤΡΑΜ. Συγγενικό μου πρόσωπο αναγκάστηκε απο άσχετο οδηγό του ΤΡΑΜ να μπαίνει και να βγαίνει σε συρμούς του ΤΡΑΜ γιατί πολύ απλά ο οδηγός δεν ήξερε που πηγαινε και έστριψε πηγαίνοντας για αλλού.

Γίνανε τραγελαφικά πράγματα προχθές και εκτός απο τους ελληνες που βρίζανε υπήρχαν και ξένοι ευρωπαίοι που με τα καψώνια που τους κάνανε οι οδηγοί .... το μόνο που κάνανε είναι να γελάνε νευρικά Evil or Very Mad Evil or Very Mad με την βλακεία των υπευθύνων Evil or Very Mad Σίγουρα σε 1-2 μέρες η συγκεκριμένοι οδηγοί θα μάθουνε τη διαδρομή αλλά εν τω μεταξύ γίναμε ρόμπα στους ξένους Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
Nikolas
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 1068
Location: Άλιμος!

PostPosted: Sun Aug 15, 2004 8:57 pm    Post subject: Reply with quote

Ενα θα σας πω... Confused

ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ... Rolling Eyes

ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Exclamation ..
..

Τετοια ανοργανωσια ουτε στην Μποτσουανα... Confused

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!!! Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Centaur
Junior Member
Junior Member


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 84
Location: Volos

PostPosted: Mon Aug 16, 2004 8:03 pm    Post subject: Reply with quote

Ενα ΜΜΜ ποτέ δε μας κάνει ρεζίλι. Ο κλασσικος ο αυνάνας ο Ελληνας μας κάνει....

Το ποτήρι είναι μισογεμάτο και γεμίζει. Οχι άλλη γκρίνια Exclamation
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Aug 16, 2004 10:32 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ πάντως σήμερα πήγα στο Ελληνικό και είχα δίλημμα: Να πάω με το μετρό μέχρι τον Αγ. Δημήτριο κι από κει λεωφορείο, ή να πάω Νέο Κόσμο και να συνεχίσω με τραμ; Αν και με είχατε τρομάξει οι περισσότεροι, επέλεξα τη δεύτερη λύση.
Λοιπόν, η τηλεματική δούλευε κανονικά. Έλεγε πως το τραμ "Κεντέρης" θα εμφανιστεί σε 4 λεπτά και έτσι ακριβώς έγινε. Έκανε τη διαδρομή μέχρι τη 2η στάση Αγ. Κοσμά σε 40 λεπτά, κι αυτό όχι επειδή πήγαινε αργά αλλά επειδή σταμάταγε σε όλα τα φανάρια. Γι' αυτό όμως δεν φταίει το τραμ, και 40 λεπτά είναι πολύ λογικός χρόνος κάτω απ' αυτές τις συνθήκες και με δεδομένες τις πολλές στάσεις που κάνει.
Την ίδια ακρίβεια και άνεση διαπίστωσα και στην επιστροφή μου. Ειλικρινά δεν βλέπω πουθενά κάποιο ρεζιλίκι, εκτός πια αν ήμουν πολύ τυχερός! Razz
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Nikolas
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 1068
Location: Άλιμος!

PostPosted: Mon Aug 16, 2004 11:00 pm    Post subject: Reply with quote

Για να φτασω στο σημειο να μιλαω για <<ρεζιλικι>>,σημαινει οτι εχω δει καποιες πολυ σοβαρες ελλειψεις στις 4 ημερες που χρησιμοποιω το ΤΡΑΜ...Δεν λεω λογια του αερα ,ουτε μεμψιμοιρος ειμαι Confused ...Ισα-ισα που γραφω πιο πανω οτι ολα τα αλλα δουλευουν ρολοι... Wink
Α!Και επισης εχω αυτια και ακουω τα ειρωνικα σχολια των ξενων για το ΤΡΑΜ..Και τα λενε με το δικιο τους... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Exclamation

Επισης υπαρχει αρθρο στην σημερινη Ελευθεροτυπια που επιβεβαιωνει 100% αυτα που λεω...

Το τραμ κουτσαίνει
http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=72518332
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
incisiv
Junior Member
Junior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 149
Location: athens

PostPosted: Tue Aug 17, 2004 12:15 am    Post subject: Reply with quote

Τραγικό θάνατο στις ράγες του τραμ βρήκε το μεσημέρι ένας 33χρονος από την Νότια Κορέα.

Τον άτυχο άντρα που εργαζόταν για λογαριασμό της κατασκευάστριας εταιρίας του έργου, παρέσυρε λίγο μετά τις 3μμ, στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, ο συρμός που κατευθυνόταν προς τη Γλυφάδα.

Ο 33χρονος εκτελούσε εργασίες στα μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων του τραμ. Ο άτυχος άντρας επιχείρησε να διασχίσει τις γραμμές την ώρα που το τραμ σταματούσε στη στάση.
Back to top
View user's profile Send private message
OMF
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1961

PostPosted: Tue Aug 17, 2004 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

Αλλο ενα αρθρο με θεμα τι αλλο ??? Τραμ=ταλαιπωρια

http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nta_nea.print_unique?e=A&f=18013&m=N13&aa=1

Τελικα και εγω μπηκα στο τραμ (Ναι ειναι αληθεια) αλλα γιατι παρκαρα στην Γλυφαδα και πηγα στο Ελληνικο (μπασκετ) οταν πηγαιναμαι το τραμ ηρθε γρηγορα 5-7λεπτα (δεν εγραφε ο πινακας ποτε θα ερθει ) αλλα οταν εφευγε ηταν η ταλαιπορια και να φανταστειται καθηστερισα να φυγω απο το συγκροτημα (30-40λεπτα) για να μην ζουλιστο στις σκαλες και μηρισω τον ιδροτα των εκστασιαμενων και χαρουμενων (απο την νικη) Ελληνων.
Τελικα ακομα και μετα απο 30λεπτα η γεφυρα ειχε αρκετο κοσμο και περιμεναμε το τραμ (μαζι με 3000 κοσμο) για κανα 20λεπτο στανταρ .
Δεν ξερω ακομα και για την διαδρομη Γλυφαδα-Ελληνικο το σκεφτομαι να παω ξανα σημερα με το τραμ και μαλλον θα παρκαρω κοντα στην βουλιαγμενης η στο παλιο ακρωτηρι club (αν επιτρεπεται ) για να παω με τα ποδια .
Back to top
View user's profile Send private message
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Aug 17, 2004 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

OMF, αν δε κάνω λάθος είχες τελειώσει το έργο σου της δυσφήμισης του τραμ.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Aug 17, 2004 4:59 pm    Post subject: Reply with quote

Το χρησιμοποίησα σήμερα το πρωί από τον Ν.Κόσμο εώς Ελληνικό. Ωραία διαδρομή (κατά τη γνώμη μου) και ωραίο μέσο. Η παραπάνω διαδρομή που σας περιέγραψα πραγματοποιήθηκε σε 40' . Το σύστημα τηλεματικής λειτουργούσε κανονικά στους 2 σταθμούς που παρατήρησα και εμφάνιζε ακριβώς τα λεπτά που το Τράμ έκανε να έρθει να με παραλάβει.

Σύχνοτητα Δρομολογίων: Κάθε 15'
Ταχύτητα: Αργά

Παρατηρήσεις:

1) Παρατήρησα μιά κοπέλα Twisted Evil μέσα σε ένα πεζό κάμπριο δίπλα από το ΤΡΑΜ και ξεκινήσαμε μαζί (Πεζο+Τραμ) από τη παραλία. Όταν εμείς είχαμε φτάσει στο Ν.Κόσμο και κατεβήκαμε από το Τράμ εγώ πήγα σε ένα περίπτερο για νερό και είδα το Πεζό στο φανάρι να φτάνει στο Ν.Κόσμο 2-3' μετά από τη δική μας άφιξη με το Τραμ. Συμπέρασμα => ταχύτητα με Ι.Χ = Ταχύτητα Τραμ (το πρωϊ).

2) Οι αμαξοστοιχίες που εγώ μπήκα κλιματίζονταν Razz

3) Ο οδηγός κόρναρε ασταμάτητα στις διασταυρώσεις γιατί οι έλληνες δεν μπορούν να πειθαρχήσουν(Διασταυρώνουν την τροχιά τους με την τροχιά του Τραμ απότομα) και να δώσουν πρωτεραιότητα στο Τραμ.

4) Πολύ ωραίο το εσωτερικό του Τραμ. Όμορφα καθίσματα και όμορφες οθόνες πληροφοριών

5) Ελπίζω να συντηρούν το γρασιδάκι που φυτέψανε στις γραμμές του Τραμ γιατί του προσδίδει αρχοντιά και ομορφιά. Είδα μάλιστα ότι έχουν ανοίξει και αρκετές καφετέριες δίπλα ακριβώς από τις γραμμές του Τράμ. Μου φαίνεται ότι η γραφικότητα του συγκεκριμένου μέσου καθώς και το γκαζόν είναι πανέμορφος περοβάλλοντας χώρος για τα καφέ Razz

6) Σε κάποιες(αρκετές) περιοχές ο οδηγός χρειαζόταν να μειώνει δραστικά την ταχύτητα του συρμού γιατί οι πεζοί περνάγανε ξαφνικά Evil or Very Mad . Σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να μπει αβραμοπούλικο καγκελάκι και να φτιαχτούν ανοίγματα μόνο σε συγκεκριμένα σημεία. Έτσι ο οδηγός θα γκαζώνει Twisted Evil στα σημεία με τα καγκελάκια και θα είναι πιο συντηρητικός στα ανοίγματα του κάγκελου. Αν λοιπόν πηγαίνει με διπλάσια ταχύτητα στα μισά σημεία από όπου περνάει τότε η διαδρομή που έκανα μπορεί να γίνει από 40' σε 30'. Κάτι άλλο που θα μπορούσε να γίνει είναι με ειδικούς αισθητήρες που μπορούν να βάλουν πριν από τα φανάρια να αντιλαμβάνεται το σύστημα της περιοχής ότι έρχεται Τραμ και να ανάβει κόκκινο στα ΙΧ και να δείνει πράσινο στο Τραμ. Πιστεύω ότι δίνοντας έτσι πρωτεραιότητα στο Τραμ και επεκτείνοντας το δίκτυο και σε άλλες περιοχές θα αναγκάσουν το κόσμο να παίρνει ΜΜΜ και όχι το ι.χ Rolling Eyes

7) Το Μετρό όπως είπε και κάποιος άλλος παραπάνω είναι πανάκριβο στο να κατασκευαστεί και αρκετά χρονοβόρο. Επειδή παρακολουθώ το έργο θα πω ότι το δίκτυο του Τράμ μπήκε σε μερικούς μόνο μήνες Twisted Evil . Για μένα θα πρέπει να πετάξουν όλα τα τρόλευ από το λεκανοπέδιο, να τα αντικαταστήσουν με σειρμούς Τραμ και να κάνουν αυτό που εξηγώ στη παράγραφο 6 προς το τέλος Smile


Last edited by losada7 on Tue Aug 17, 2004 5:11 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Centaur
Junior Member
Junior Member


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 84
Location: Volos

PostPosted: Tue Aug 17, 2004 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

Ο συγχρονισμός με τα φανάρια είναι εκ των ουκ άνευ.
Back to top
View user's profile Send private message
Nikos C.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 1041

PostPosted: Tue Aug 17, 2004 10:07 pm    Post subject: Reply with quote

O Losada ανακάλυψε το είδος των επιχειρήσεων οι οποίες παίρνουν ώθηση από τις νέες υποδομές της Αθήνας: Καφετέρειες! Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Thu Aug 19, 2004 8:33 am    Post subject: Reply with quote

Χθές πήγα να δώ BVolley και πήγα επίτηδες Twisted Evil χρησιμοποιώντας το ΤΡΑΜ από το Φάληρο για να διαπιστώσω από μόνος μου αν υπάρχει πρόβλημα.
Δυστυχώς η πλύση εγκεφάλου που υπέστησαν οι περισσότεροι έλληνες από τα ΜΜΕ σχετικά με το ΤΡΑΜ τους οδήγησε να πάρουν ΜΟΝΟ ΤΡΑΜ για να πανε πρός Ελληνικό και Δ Φαλήρου. Οι ξένοι από την άλλη δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν που κάνουν στάση τα λεωφορεία μας αν και θα έπρεπε μέσα στον ηλεκτρικό Φαλήρου να υπάρχουν κισέ που να ενημερώνουν το κόσμο.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι τα παρακάτω




Το πρόβλημα είναι τεράστιο και οφείλω να ομολογήσω ότι τα χρειάστηκα !!! Οι υπάλληλοι του ΤΡΑΜ με τα μπλουζάκια follow me και αυτοί με τα φοσφοριζέ μπλουζάκια ήταν σε έξαλη κατάσταση φωνάζοντας σε έλληνες και ξένους με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΑΓΕΝΗ φωνή και με έκανε να θέλω να βάλω το κεφάλι μου κάτω από τη γη σαν τη στρουθοκάμηλο. Απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους τους και θα πρέπει η ΤΡΑΜ ΑΕ να λάβει άμεσα μέτρα σχετικά με αυτούς τους .... υπαλλήλους. Χαρακτηριστικά ένας απο αυτούς φώναξε στο κόσμο "Ένας Κορεάτης πριν απο εσάς πήγε να δεί τον Κομφούκιο(Σκοτώθηκε). ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ δεν καταλαβαίνετεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε"

Στη στάση το ΤΡΑΜ έλεγε επι 15' ότι το ΤΡΑΜ φτάνει σε 5'. Υπήρχε κάποιος μέσα στο πλήθος που τηλεφωνούσε από το κινητό του και με πολύ δυνατή φωνή έβριζε κάποιον αρμόδιο του ΤΡΑΜ και τον απειλούσε ότι θα καλέσει δημοσιογράφους Shocked Confused αν δεν έρθει σε 5' να τον παραλάβει το ΤΡΑΜ. Απ ότι άκουσα περίμενε εκεί για 45' λεπτά Shocked Shocked

Η λύση είναι 1 κατά τη γνώμη μου. Να φύγει από το 2004 κάποιο δελτίο τύπου που να πληροφορεί μέσα από τα ελληνικά κανάλια να προτιμούν(οι έλληνες) τα ολ. λεωφορεία. Με αυτό το τρόπο τουλάχιστον οι έλληνες να στραφούν προς αυτά και να αφήσουν το ΤΡΑΜ για τους "απληροφόρητους ξένους", ώστε να μοιραστεί η κίνηση Shocked

Το πρόβλημα υπήρχε και το βράδυ που φεύγαμε καθώς το ΤΡΑΜ αργούσε να έρθει πάρα πολύ. Έχω την εντύπωση ότι από την υπερφόρτωση πρέπει κάποιες αμαξοστοιχίες να είναι εκτός λειτουργίας-ελπίζω να είμαι άσχετος και να μην ξέρω τι μου γίνεται σχετικά με το προηγούμενο. Διάσπαρτοι ξένοι πηγαίνανε προς φάληρο Shocked Shocked περπατώντας μιας και τα λεοφωρεία φυσαρμόνικες που περνάγανε από τη παραλιακή ήταν φίσκα. Δεν ξέρω τι να πω, το απόγευμα ήταν φίσκα το ΤΡΑΜ και άδεια τα λεωφορεία ενώ το βράδυ φίσκα τα λεωφορεία και το ΤΡΑΜ άφαντο Confused
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Aug 19, 2004 12:07 pm    Post subject: Reply with quote

losada7 wrote:
...θα πρέπει να μπει αβραμοπούλικο καγκελάκι και να φτιαχτούν ανοίγματα μόνο σε συγκεκριμένα σημεία. Έτσι ο οδηγός θα γκαζώνει Twisted Evil στα σημεία με τα καγκελάκια και θα είναι πιο συντηρητικός στα ανοίγματα του κάγκελου.


Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω...

Οσο για τους υπαλλήλους του τράμ... γενικά στην Ελλάδα έχουμε πρόβλημα customer service αλλά παιδιά, φανταστείτε και το λούκι που τραβούν αυτά τα παιδιά (πολλοί εκ των οποίων είναι έκτακτοι υπάλληλοι). Οταν πρέπει να αντιμετωπίζεις επί πολλές ώρες τον ίδιο τύπο Ελληνάρα που ΔΕΝ καταλαβαίνει, κάπου τα παίζεις και χάνεις την ψυχραιμία σου. Τώρα αν το μέσον είναι ανεπαρκές να εξυπηρετήσει τόσον κόσμο λόγω του πλήθους των θεατών στα στάδια και υπό κανονικές συνθήκες (διάβαζε: εκτός Ολυμπιακών αγώνων) θα μπορεί να ανταποκρίνεται στην κίνηση το συζητάμε... Στο κάτω-κάτω όντως οι συνθήκες υπο τις οποίες λειτουργεί είναι ακραίες. Αμφιβάλλω αν ΜΕΤΑ τους Ολυμπιακούς θα υπάρχει τόσο πολλή και ΣΥΝΕΧΗΣ κίνηση τέτοιου αριθμού ανθρώπων. Άντε κανένα event στο Ελληνικό που και πού, ή καμμιά συναυλία, ή καμμιά έκθεση.

Απο όλα αυτά που ακούω και εχω δεί πάντως, βλέπω συχνό πρόβλημα υπερφόρτωσης. Δεν ξέρω ποιός φταίει αλλά το να σε κατεβάζουν στα μισά της διαδρομής δεν είναι και τόσο ευχάριστο, είτε διότι δεν χωρούν άλλοι, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο...


Last edited by gm2263 on Fri Aug 20, 2004 1:02 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Olympiakaras
New Member
New Member


Joined: 20 Jun 2004
Posts: 65

PostPosted: Thu Aug 19, 2004 6:17 pm    Post subject: Olympiakaras Reply with quote

Ημουν απο τους πιο φανατικους υποστηρικτες του Τραμ. Ελπιζω να το θυμαστε. Τωρα το αποφευγω οπως ο διαβολος το λιβάνι...

Θα του δωσω αλλη μια ευκαιρια μετα τους αγωνες. Πρεπει πολλα να διορθωθουν. Συχνοτητα δρομολογιων - οχι καθε 15' λεπτα που ηταν πριν - ταχυτητα και το κυριοτερο απο ολα αξιοπιστια δρομολογιων. Διαφορετικα βλεπω να το κλεινουν το μαγαζι και να ξαναφτιαχνουμε τους δρομους για να δοθουν στην κυκλοφορια
Back to top
View user's profile Send private message
OMF
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1961

PostPosted: Fri Aug 20, 2004 10:17 am    Post subject: Reply with quote

Ωφειλω να παραδεχτω κατι εγω για λογους αμερολυψιας
Το ΤΡΑΜ παρολο τα απειρα προβληματα που τα εχουμε αναφερει αναλυτικα εδω κανει πολλη δουλεια στους ολυμπιακους και δεν ξερω πως θα μπορουσε να μετακινηθει ο κοσμος χωρις αυτο (φυσικα μια λυση θα ηταν με λεωφορια αλλα δεν βλεπω να τα εχουμε παρει και πολλη ζεστα )
Ο κοσμος προτημαει το ΤΡΑΜ γνωριζοντας ακρυβος τις στασεις παρα να ψαξει να βρει το ξαταλληλο λεωφοριο.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Fri Aug 20, 2004 1:18 pm    Post subject: Reply with quote

Ας ελπίσουμε η κατάσταση να εξομαλυνθεί μετά τους Ολυμπιακούς αλλοιώς και εγώ το βλέπω να το ξυλώνουνε, ή να το έχουνε για τους συνταξιούχους εκδρομείς της Κυριακής. Απο ότο έμαθα απο φίλο που εργάζεται ως έκτακτος, χθές ήταν μια δύσκολη μέρα. Πολύς κόσμος, ακαταστασία, ψιλοκόλαση δηλαδή...

Και ξανατονίζω το πόσο σωστή ήταν η αναφορά του losada στα καγκελάκια. Αφού συμβαίνει ο τραγέλαφος που ακούμε, καλό θα ήταν να μπούν, έστω και κατόπιν εορτής (μετά τους Ολυμπιακούς). Αλλο ταλαιπωρία και άλλο απώλεια ζωών (ή μήπως έκανα λάθος στη θέση του τόνου; Twisted Evil )

Και κάτι άλλο: Δε διαβάζουμε ΤΙΠΟΤΑ για την κατάσταση του τράμ στις ειδήσεις. Μήπως έχουν κάνει για λόγους σκοπιμότητας γαργάρα το θέμα, ή απλά τα όσα ακούγωνται είναι υπερβολικά και εγώ έπεσα απλά σε τρείς ( μα τόσο καραγκαντέμης είμουνα !!! ; ) κακές μέρες; Μου κάνει εντύπωση γιατί υπο άλλες συνθήκες με τόσα παράπονα θα είχαν βουήξει οι εισαγγελάτοι και τα stars της δημοσιογραφίας... Ή μήπως τώρα απλά ξεζουμίζουν το θέμα των Κεντέρη - Θάνου και μετά θα ασχοληθούν με τα υπόλοιπα;
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Fri Aug 20, 2004 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

Έχεις δίκιο, πολύ μουγγαμάρα

απο την άλλη όμως το τελευταίο που μας έλειπε αυτή τη στιγμή είναι σκάνδαλο με τα ΜΜΜ

Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
nivam
Junior Member
Junior Member


Joined: 08 Apr 2004
Posts: 182
Location: Galatsi /Athens

PostPosted: Fri Aug 20, 2004 1:31 pm    Post subject: Reply with quote

Εγω πηρα το τραμ δυο φορες στις 16 και 17 του μηνος, απογευματινες ωρες 5-7μμ. Αποβιβαστηκα απο το σταθμο του τρενου στο Καραισκακη και μετα απο αναμονη 10 λεπτων στην αποβαθρα εφυγα απο ΣΕΦ για Ελληνικο. Η διαδρομη ηταν 20 λεπτα τη πρωτη μερα και 30 λεπτα τη δευτερη. Το ταχιδι ηταν ανετο και σε μερικα σημεια το τραμ (εκει που δεν ειχε διασταυρωσεις) κινοταν πολυ γρηγορα, προσπερναγε και τα αυτοκινητα!
Δεν εχω κανενα παραπονο αν και στην αποβαθρα εγινε ενα μικρο κομφουζιο καθως οι επιβατες και οι υπευθυνοι (!!!) δεν ηξεραν ποιο απο τα δυο φευγει πρωτο.

Απο οτι διαβαζω παντως υπαρχουν οι δυσκολες στιγμες για το τραμ αλλα και οι ευκολες. Εγω να υποθεσω πως ημουν τυχερος! Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
UWG
Senior Member
Senior Member


Joined: 24 Feb 2004
Posts: 513
Location: Atlanta USA

PostPosted: Sat Aug 21, 2004 3:19 am    Post subject: Reply with quote

Ego pistebo oti to TRAM den eprepe na to eixan parathosi prin tous Olibiakous agones. Den einai dinaton na bali kapios se litourgia ena toso simadiko singinoniako meso 20 meres prin tous Olibiakous agones xoris oute kan na to exoun dokimasi se mia poli pou then einai kai e pio katalili gia na epothegthi diktio tou TRAM.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 39, 40, 41  Next
Page 22 of 41

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr