stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η Αθήνα των ονείρων μας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 101, 102, 103  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 249
Location: Chicago - Ilioupolis

PostPosted: Fri Aug 06, 2004 5:58 pm    Post subject: Reply with quote

Vrika ena poli poli kalo website pou kalipti endiaferonda themata opos to parko tou Ellhnikou, megala odika erga ktl... afto pou mou arese poli einai to Politistiko Parko tou Keramikou (H trith platia ths Athinas):

Quote:
Η Αθήνα ανακτά το δυτικό της πόλο με τη συμβολή της περιοχής του Γκαζοχωρίου

των Ιωσήφ Στεφάνου
καθ. ΕΜΠ, Π.Α. Παταργιά, Δρ. ΠΜ και Ρόιδω Μητούλα, υπ. διδάκτορα ΕΜΠ
Η Αθήνα, με τη μερική εφαρμογή του αρχικού της σχεδιασμού, (1) την αποσπασματική επέκταση και γιγάντωσή της, με συνεχείς εντάξεις αυθαιρέτων οικοδομήσεων στο υφιστάμενο σχέδιο πόλεως και με την εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων κατά μήκος των βασικών της αξόνων (2) είχε πάντα ιδιαίτερη ανάγκη ενός οργανωμένου λειτουργικού και ισχυρού κέντρου.
Σήμερα, το κέντρο της Αθήνας ούτε οργανικά δομημένο είναι ούτε καν αρκετό σε έκταση για να καλύψει τις ανάγκες μιας πρωτεύουσας τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων. Η πόλη χρειάζεται τολμηρές ιδέες και σοβαρές παρεμβάσεις. Η Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων μοιάζει να ανταποκρίνεται σε ένα τέτοιο όραμα (σχήμα 1). Στα πλαίσια αυτής της Ενοποίησης, οι προτάσεις για την ένταξη της περιοχής του Γκαζοχωρίου στο κέντρο της Αθήνας μπορούν να προσφέρουν πολλά.
Η αναβάθμιση της περιοχής θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ισχυρού δυτικού πόλου, η ακτινοβολία του οποίου θα επηρεάσει θετικά τη βελτίωση και εξέλιξη των υπό ανάπτυξη δυτικών περιοχών της πόλης.
Είναι γνωστό βέβαια ότι στην πραγμάτωση αυτών των σχεδίων υπάρχουν σήμερα αντιδράσεις. Συχνά αναπτύσσονται απόψεις ότι το Γκαζοχώρι πρέπει να παραμείνει περιοχή κατοικίας, μορφή παραδοσιακής γειτονιάς, όραμα μιας ειδυλλιακής εικόνας που όλοι ξέρουν ότι δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στο κέντρο μιας μητρόπολης.
Το Γκαζοχώρι βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Αθήνας και καταλαμβάνει τη θέση της τρίτης πλατείας, (3) σύμφωνα με το σχέδιο Κλεάνθη – Schaubert. O χώρος αυτός προτείνεται σήμερα να μετατραπεί στον τρίτο πόλο του κέντρου. Έχει έκταση που φτάνει τα 62 στρέμματα και καλύπτεται από 12 οικοδομικά τετράγωνα, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής πληθυσμού του 1991 διαμένουν περίπου 450 άτομα, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί. (4). Η ετερόκλητη πληθυσμιακή σύνθεση των κατοίκων του Γκαζοχωρίου, δημιουργεί σημαντικότατα προβλήματα συγκατοίκησης.
Ως εκ τούτου, αναπόφευκτη παρουσιάζεται η διαφορετική προσέγγιση του περιβάλλοντος χώρου από τις διάφορες ομάδες των κατοίκων (5).
Η γενική αναφορά της περιοχής ως υποβαθμισμένης στηρίζεται σε διαφορετικά επιχειρήματα από τον κάθε ενδιαφερόμενο φορέα. Σύμφωνα με έρευνά μας, (6), η πλειοψηφία των κατοίκων Έλληνες και αλλοδαποί (αθροιστικά καλύπτουν πάνω από το 70%), αναφέρονται στην έλλειψη υποδομών και στην ύπαρξη οχλουσών χρήσεων, που επιβαρύνουν το περιβάλλον και στην έλλειψη χώρων αναψυχής.
Η πρόταση ανάπλασης που έχει κατατεθεί από τον Δήμο Αθηναίων, αφορά έργα μεγάλης κλίμακας. Συγκεκριμένα, προβλέπει τη δημιουργία ενός λυρικού συγκροτήματος με διευρυμένες λειτουργίες και χρήσεις. Η ίδια πρόταση προβλέπει και ύπαρξη κατοικίας για τους σημερινούς ιδιοκτήτες.
Σήμερα ο βασικός φορέας που προωθεί την ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής σε τοπικό επίπεδο είναι η Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας. (ΕΕΑΧΑ).
Στην περιοχή θα δημιουργηθεί το Πολιτιστικό Πάρκο Κεραμεικού, στο οποίο θα ενταχθούν πολιτιστικές υπερτοπικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα θα διαμορφωθούν πλατείες και θα αναπτυχθούν μεγάλοι χώροι πρασίνου.
Αναλυτικότερα προβλέπεται να κατασκευαστούν τα νέα κτίρια της Όπερας και Εθνικής Βιβλιοθήκης. Για τα παραπάνω έχουν συμφωνήσει και οι αμέσως ενδιαφερόμενοι (Λυρική, Βιβλιοθήκη) αλλά και οι αρμόδιες κρατικές αρχές. Είναι πιθανόν επίσης να προστεθούν και άλλες πολιτιστικές λειτουργίες, όπως Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης ή άλλα μικρά μουσεία που λείπουν από την Αθήνα.
Το πασίγνωστο στρογγυλό ντεπόζιτο του Γκαζιού είναι το νοητό κέντρο του πολιτιστικού πάρκου Κεραμεικού, (σχήμα 2) όπου άλλωστε καταλήγουν οι άξονες των οδών Ερμού και Πειραιώς. Το σημείο αυτό αποτελεί την τρίτη κορυφή του κεντρικού πολεοδομικού τριγώνου της Αθήνας, όπως είχε σχεδιαστεί τον περασμένο αιώνα από τους Κλεάνθη και Schaubert το 1833 και θέση της τρίτης μεγάλης πλατείας της Αθήνας (Oμόνοια - Σύνταγμα - Κεραμεικός) που δεν έγινε ποτέ, αλλά που δημιουργείται τώρα.
Oφείλουμε να τονίσουμε ότι το Γκαζοχώρι δεν είναι απλά μια υποβαθμισμένη περιοχή κατοικίας που χρήζει ανάπλασης, αλλά αποτελεί παράλληλα τη μοναδική ευκαιρία ολοκλήρωσης και ανάπτυξης του ιδιαίτερα περιορισμένου και ελλιπούς κέντρου της Αθήνας. Άρα οποιαδήποτε σκέψη πολεοδομικής παρέμβασης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της ιδιαίτερα σοβαρά την τελευταία αυτή παράμετρο.
Η ομαλή εξέλιξη της φυσιογνωμίας της περιοχής ενός τόπου, που παρά την υποβάθμισή του, διατηρεί μνήμες και συναισθηματικούς δεσμούς με καταστάσεις και ατμόσφαιρα κοντινών αθηναϊκών εποχών, μπορεί να υλοποιηθεί με την από κοινού συνύπαρξη.

Πολιτιστικών λειτουργιών και δραστηριοτήτων.
Παραδοσιακών για την περιοχή χρήσεων.
Κατοικιών με χαρακτήρα προσαρμοσμένο στην φυσιογνωμία της περιοχής.
Η σχέση όμως της περιοχής με τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πρωτεύουσας καθώς και η σημασία των στοιχείων που ανήκουν σε αυτή, επιβάλλει ιδιαίτερα ανάπτυξη των στοιχείων του τόπου που συνδέονται με το απώτερο παρελθόν και τη βαριά ιστορία της πόλης. Ιδιαίτερη λοιπόν σημασία πρέπει να δοθεί στην ένταξη των μνημείων στον ευρύτερο πολεοδομικό σύνολο της περιοχής καθώς επίσης και στο ζωτικό, λειτουργικό ιστό της πόλης, σε συνδυασμό με τη διατήρηση της φυσιογνωμίας της περιοχής.
Σε κάθε περίπτωση η κλίμακα και μόνο αυτών των έργων τα καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνα για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Αθήνας και την επιβάρυνση της πλέον ευαίσθητης περιοχής της, με επιπλέον οικοδομικό όγκο.
Βιβλιογραφία
1. Αραβαντινός Α., «Πολεοδομικός Σχεδιασμός», Αθήνα 1986.
2. Τσουδερός Ι., «Η εγκατάσταση της βιομηχανίας στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας», Διδακτορική Διατριβή, Ε.Μ.Π. 1993.
3. Μπίρης Κ., «Αι Αθήναι από τον 19ο εις τον 20ο αιώνα, εκδόσεις Μέλισσα β’ έκδοση, Αθήνα 1995.
4. ΕΣΥΕ, Τόμος Απογραφής 1991.
5. Συνέντευξη Προέδρου του «Συλλόγου των Απανταχού Θρακιωτών - Η αλληλεγγύη» Χαλήλ Oρχάν, στην Υπεύθυνη του Δήμου Αθηναίων για το θέμα του «Πολιτιστικού Πάρκου Κεραμεικού - Γκάζι» Ρόιδω Μητούλα και στο Σύμβουλο επί Τεχνικών Θεμάτων του Δημάρχου Αθηναίων Παναγιώτη Παταργιά, Αθήνα 10.9.99.
6. Μητούλα Ρόιδω, «Τα ανακύπτοντα κοινωνικά προβλήματα από τα προγράμματα για την ανάπλαση του Γκαζοχωρίου Αθηνών», Εργασία Μεταπτυχιακού Μαθήματος τμήματος Αρχιτεκτόνων, Ε.Μ.Π. 1999


FOVERO mou akougete afto to ergo (Boreite na diavasete kai na deite photo sto Astyner episis)...
Ti gnorizete gia afto to ergo; Ektelounde ergasies; Pote tha oloklirothei;
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sat Aug 07, 2004 12:33 pm    Post subject: Reply with quote

Παιδιά, επειδή δεν ξέρω που αλλού να το βάλω, σας προσκαλώ στο νέο μου thread για την Ακρόπολη στο skyscrapercity.com και στο λινκ http://skyscrapercity.com/showthread.php?p=1996311#post1996311 για να δούμε ότι κάποιοι κάπου κάποτε έκαναν τα οραματα τους πράξη...

Back to top
View user's profile Send private message
g3orge
Full Member
Full Member


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 333
Location: Middlesbrough

PostPosted: Sat Aug 07, 2004 2:08 pm    Post subject: Reply with quote

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οκτώ στους δέκα Αθηναίους από τη νέα εικόνα της πόλης μετά τα Ολυμπιακά έργα. Μάλιστα, πιστεύουν ότι η ταλαιπωρία που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια άξιζε τον κόπο.

Στα συμπεράσματα αυτά καταλήγει έρευνα της εταιρείας Global Link που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Τα Νέα με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Στην ερώτηση αν τους αρέσει η εικόνα που εμφανίζει η πρωτεύουσα παραμονές των Αγώνων, οι κάτοικοί της σε ποσοστό 87% απαντούν θετικά, ενώ ότι δεν του αρέσει δηλώνει μόνο το 11% (το 2% των ερωτηθέντων δεν απάντησε).

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=556534&lngDtrID=244
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
nikitas
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Jun 2004
Posts: 463
Location: Frankfurt, DE

PostPosted: Sun Aug 08, 2004 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

Απόψεις τουριστών που είχαν επισκεφτεί παλιότερα την Αθήνα. Όλοι σχεδόν είναι εντυπωσιασμένοι από την αλλαγή. Καθαρή, γυαλισμένη, καλές συγκοινωνίες, χρώμα, πράσινο!

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_3513826_08/08/2004_112030

Βρε σεις, έχω να έρθω στην Αθήνα από τον περασμένο Απρίλιο. Τόσο πολύ άλλαξε σε 5 μόλις μήνες; Μήπως όταν προσγειωθώ θα μείνω με την εντύπωση ότι δεν έφυγα ποτέ από τη Φραγκφούρτη; Smile

Κι ένα ακόμα άρθρο για τις γενικότερες μικρές αλλαγές της Αθήνας
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_3513826_08/08/2004_112028
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sun Aug 08, 2004 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

Να είσαι σίγουρος !!!

Εγώ είχα να δω την ομόνοια 1-2 μήνες και όταν πέρασα σήμερα νόμιζα ότι πήρα λάθος δρόμο Laughing Laughing Laughing Laughing

Παιδιά η φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω από την Ομόνοια δεν δίχνει 100% τον όγκο πρασίνου που υπάρχει !

Edit : Ξέχασα !!! .... σήμερα που πέρασα και από Σύνταγμα .... Twisted Evil είδα στο απέναντι πεζοδρόμιο της Αμαλίας(την οποία περπατούσα) 2-3 σκυλιά να μαλώνουν μεταξύ τους .... και μέσα στη Κυριακάτικη ηρεμία ξεσηκώσανε τους επισκέπτες Evil or Very Mad


Last edited by losada7 on Sun Aug 08, 2004 5:58 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Dr. M
Junior Member
Junior Member


Joined: 12 May 2004
Posts: 91
Location: Middlesbrough

PostPosted: Sun Aug 08, 2004 5:09 pm    Post subject: Reply with quote

Στη διάθεση των Αθηναίων από την Κυριακή και η πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς

Η πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς, μία από τις πλέον ιστορικές γωνίες της πρωτεύουσας, βρίσκεται από την Κυριακή στη διάθεση των πολιτών. Τα έργα ανάπλασης, συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκαν και η Αθήνα απέκτησε ένα ακόμα στολίδι. Very Happy

Από in.gr

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=556755&lngDtrID=244
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Aug 09, 2004 1:02 am    Post subject: Reply with quote

Να και το δεύτερο σετ με εικόνες της Αθήνας, που δεν έχουν τόσο σχέση με την Ολυμπιακή όψη της πόλης, όσο με την καινούργια, φανταστική εικόνα της !!!! Laughing
Λείπουν βεβαια πολλές περιοχές του κέντρου, αλλά δεν προλάβαινα να πάω κι αλλού.
Σημείωση: Πάρα πολλοί τουρίστες παντού!!! Cool

Enjoy !

http://briefcase.pathfinder.gr/contents/Ypsilon2/25243o
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Alexaus
New Member
New Member


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 21
Location: Melb Australia

PostPosted: Mon Aug 09, 2004 4:44 am    Post subject: Reply with quote

Very Happy Very Happy BRAVO Ypsilon.... Ti na pw... mas eftia3es twra:: Klaiw pou den eimai ekei na xarw tis omorfies ths athinas mas...pragmati me sugkinoun ola auta pou blepw.... H athina fainetai na exei ginei kati parapano apo Parisaki....
Shocked Very Happy Very Happy Ena megalo euxaristo apo olous emas pou eimaste makria gia thn wraiotath geush ths polhs... den pisteuw auta pou blepoun ta matia mou.!!
Crying or Very sad Laughing Ax Ellada pou sagapo kai se nostalgw kai thelw na se dw!!!!

Arrow Ypsilon ....kanena photo apo plateia/parko dipla sto Megaro Moussikhs...
Smile
Back to top
View user's profile Send private message
KEFALONITIS
Full Member
Full Member


Joined: 19 Feb 2004
Posts: 280
Location: NYC

PostPosted: Mon Aug 09, 2004 6:37 am    Post subject: Reply with quote

"Y" MAS "TELEIWSES" ME TIS EKLHKTIKES FOTO.KOUKLI H A8HNA!!
ANTE SHMERA K' 11 KAI KATAF8ANW...ANUPOMONW! Very Happy Smile
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Mon Aug 09, 2004 9:01 am    Post subject: Reply with quote

Καλημέρα σε όλους,

χθές πριν τη δουλειά αποφάσισα να κάνω ένα πρωινό Κυριακάτικο περίπατο, με αφορμή την παράδοση της πλατείας συντάγματος και τους Αγώνες που εντός μερικών ημερών αρχίζουν.

Δείτε μερικές από τις λίγες φωτογραφίες που τράβηξα από διαφορετικές γωνίες σε σχέση με αυτές(Ευχαριστούμε Υ που τράβηξες τόσες πολλές !!! ) που τράβηξε ο τρισμέγιστος Υ.

Αμαλιάς και γραμμές ΤΡΑΜ(Στήλες Ολ.Διός στο βάθος)
http://briefcase.pathfinder.gr/download/losada_7/25253/298504/0/Amalias-Tram.JPG

Πανοραμική της Πλατείας Συντάγματος τραβηγμένη από την έξοδο του σταθμού του ΜΕΤΡΟ
http://briefcase.pathfinder.gr/download/losada_7/25253/298515/0/panoram.JPG

Πλατεία Συντάγματος κοιτώντας αριστερά όπως βγαίνουμε από το σταθμό του μητροπολητικου σιδηρόδρομου(που λέει και ο Στεφανόπουλος)
http://briefcase.pathfinder.gr/download/losada_7/25253/298505/0/Anelkisthras.JPG

Το ίδιο αλλά κοντύτερα στο καταράκτη που έχει αριστερά
http://briefcase.pathfinder.gr/download/losada_7/25253/298506/0/ApoMetro.JPG

Το ίδιο
http://briefcase.pathfinder.gr/download/losada_7/25253/298512/0/Katarakths-Boulh.JPG

Φωτογραφία παρμένη από το εν λόγω καταράκτη κοιτώντας πρός το ξενοδοχείο Μ.Βρετανία
http://briefcase.pathfinder.gr/download/losada_7/25253/298507/0/ApoNotia.JPG

Ο ίδιος καταράκτης τραβηγμένος από την απέναντι πλευρά του σταθμού ΜΕΤΡΟ
http://briefcase.pathfinder.gr/download/losada_7/25253/298511/0/Katarakths-ApoMonasthr.JPG

Φωτογραφία τραβηγμένη όπως βγαίνουμε από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ με το βλέμα μας πρός ξενοδοχείο Μ.Βρετανία(Στο βάθος οι καφετέριες-καφενεία-Πράσινες ομπρέλες)
http://briefcase.pathfinder.gr/download/losada_7/25253/298509/0/Cafe.JPG

Μερικά δευτερόλεπτα πριν αποκατασταθεί η κυκλοφορία μπροστά από τη βουλή καθώς η μισή εθνική φρουρά παρελάζει(απερχόμενη).Πλήθος ξένων επισκεπτών(δεν φαίνεται το τσούρμο στο πλάνο) μένει να θαυμάζει τους ευζώνους
http://briefcase.pathfinder.gr/download/losada_7/25253/298510/0/E8nFroura.JPG

Το ίδιο αλλά τραβηγμένη με θέμα το μνημείο του "¶γνωστου Στρατιώτη"
http://briefcase.pathfinder.gr/download/losada_7/25253/298514/0/Mnhmeio.JPG

Δ.Αρεοπαγίτου στο ύψος του αστεροσκοπείου
http://briefcase.pathfinder.gr/download/losada_7/25253/298508/0/Asteroskopeio.JPG

Δ.Αρεοπαγίτου. Ω ρεεε !!! Τι "Καταραμένος Οφις" είναι τούτος ;;; Δεν ξέρω αν παρατήρησε τα μάτια του ο ArrowΥ αλλά θα πρέπει να σας πω ότι είναι ασπρόμαυρες οθόνες(τα μάτια) που δείχνουν εικόνες από κοινωνικές αναταραχές και διαδηλώσεις. Τι να θέλει να πει ο γλύπτης άραγε ;;; Το σίδερο που έχει καρφωμένο πάνω του πάντως υποδηλώνει ότι είναι δόρυ και το "θηρίο" σκοτωμένο ..... χμμμ
http://briefcase.pathfinder.gr/download/losada_7/25253/298516/0/Skoulhki.JPG

Ωραίος έγινε ο κηπάκος στην είσοδο της Δ.Αρεοπαγίτου !!! Βέβαια καλό θα ήταν να ρυθμίσουν οι κηπουροί και το ψεκαστήρα Wink γιατί την ώρα που περνούσα το νερό δημιουργούσε λύμνη εκτός της ζαρτινιέρας πάνω στις μαρμάρινες πλάκες και έδειχνε λίγο άσχημα
http://briefcase.pathfinder.gr/download/losada_7/25253/298513/0/Melina.JPG

Αυτά πρόλαβα να βγάλω ... ελπίζω να προχωράνε όλα τα έργα ανάπλασης στη πόλη μας όσο καλά δείχνουν στις κορυφαίες φωτογραφίες του Υ. Βέβαια η οδός πανεπιστημίου επειδή μου αρέσει να περνάω συχνά, ομολογώ ότι έχει γίνει το τελευταίο καιρό αγνώριστη προς το καλύτερο φυσικά !!!

Υ.Γ. Να προσθέσω ότι εντυπωσιάστηκα από τα έργα τέχνης επί της Δ.Αρεοπαγίτου καθώς την περπατούσα. Υπάρχουν τουλάχιστον 3-4 έργα όπου εγώ και ο Υ δεν φωτογραφήσαμε και έχω την εντύπωση ότι όσο πλησιάζουμε στους αγώνες.... θα προστίθονται και άλλα Shocked Shocked

Επιγραμματικά θα αναφέρω 2 έργα που παρατήρησα
1. Ένα άγαλμα ανθρώπινης μορφής που κουβαλάει τον εαυτό του στη πλάτη του Laughing Shocked
2. Ένα μεταλικό συντριβάνι(Μίλησα και με τους δημιουργούς. Το στήνανε απέναντι από το εστιατόριο-καφέ "Διόνυσος")
Back to top
View user's profile Send private message
Zamafou
Full Member
Full Member


Joined: 13 Jul 2004
Posts: 286

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 5:52 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ λέω να τα κρατήσουμε τα λάβαρα και μετά τους Αγώνες.
Λίγο χρώμα, ρε παιδιά.





Back to top
View user's profile Send private message
Zamafou
Full Member
Full Member


Joined: 13 Jul 2004
Posts: 286

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 7:20 pm    Post subject: Reply with quote

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΙΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ



Όσον αφορά στα παράπονα του exitmusician για την πλατεία Κολωνακίου, σίγουρα δεν είναι ο μόνος.

"Για την ανάπλαση της Πλατείας Κολωνακίου έχει μάλιστα κατατεθεί και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στην προσφυγή υποστηρίζεται πως προωθείται η «τσιμεντοποίηση» του χώρου, καθώς και «η υποβάθμιση και καταστροφή του πρασίνου και πολυετών δέντρων, με συνέπεια να αχρηστεύεται η κατά προορισμό χρήση της πλατείας ως χώρου φιλοξενίας, ανάπαυσης, αναψυχής ενηλίκων, ηλικιωμένων αλλά και παιδιών».
Back to top
View user's profile Send private message
Zamafou
Full Member
Full Member


Joined: 13 Jul 2004
Posts: 286

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 7:25 pm    Post subject: Reply with quote

Δέκα χιλιάδες πλαστικές, πολύχρωμες, κουκουβάγιες θα κομίσει ες Αθήνας και θα στήσει σε 4.000 τ.μ. στο Μαρούσι ο Γερμανός καλλιτέχνης Ότμαρ Χερλ



Πάνω από δέκα χιλιάδες κουκουβάγιες, απλώνονται στον ανοικτό χώρο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, λίγα μέτρα από το Ολυμπιακό Στάδιο, βιδωμένες πάνω σε ξύλινες ράβδους. Βαμμένες στα Ολυμπιακά χρώματα - κόκκινο, μαύρο, πράσινο, κίτρινο και μπλε -, με ύψος 30 εκατοστά, βάρος 400 γραμμάρια, οι πλαστικές κουκουβάγιες του Γερμανού γλύπτη Ότμαρ Χερλ θα απλωθούν κατά τετράγωνα, για να τιμήσουν ως έμβλημα της πόλης και αρχαίο σύμβολο της σοφίας τη μεγάλη αθλητική και πολιτισμική διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.


http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nta_nea.print_unique?e=A&f=18008&m=P29&aa=1[/img]
Back to top
View user's profile Send private message
Zamafou
Full Member
Full Member


Joined: 13 Jul 2004
Posts: 286

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

Εκστρατεία καθαριότητας στην Αθήνα και τις άλλες Ολυμπιακές πόλειες ξεκινά από την Τετάρτη το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ και την ΤΕΔΚΝΑ.

Κεντρικός ήρωας της εκστρατείας είναι ο «καθαρογατούλης» (ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧ Very Happy Very Happy , γαμώ!), που θα μοιράσει 1.000.000 σακούλες απορριμμάτων με τυπωμένο πάνω τους τον ήρωα της καμπάνιας, η οποία έχει ως σύνθημα: «2004 - Μεγάλοι Αγώνες - Καθαρή Πόλη».


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=557412&lngDtrID=244


Ο Καθαρογατούλης σας αγαπά!!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 12:03 pm    Post subject: Reply with quote

Σας αρέσει αυτό το πράμα? Rolling Eyes Rolling Eyes

http://cache.gettyimages.com/comp/51160439.jpg?x=x&dasite=MS_GINS&ef=2&ev=1&dareq=CACF07A1008DBC17E6A1E82CAF8D57F8A9C30E9B9B114CE8


Τώρα δηλαδή το getty το πληρώσαμε για τη "προβολή" των αγώνων? Twisted Evil Twisted Evil

http://cache.gettyimages.com/comp/51160352.jpg?x=x&dasite=MS_GINS&ef=2&ev=1&dareq=CACF07A1008DBC1792DB116AC672AAB8A9C30E9B9B114CE8
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Zamafou
Full Member
Full Member


Joined: 13 Jul 2004
Posts: 286

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 4:45 pm    Post subject: Reply with quote

Η Ακρόπολη επιτέλους προσβάσιμη σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!





Η Αθηνά Αδαμίδου, ίσως η πρώτη φορά που επισκέπτεται το χώρο στη ζωή της....
Back to top
View user's profile Send private message
Centaur
Junior Member
Junior Member


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 84
Location: Volos

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 5:57 pm    Post subject: Reply with quote

Τόσο άσχημη είναι η πλατεία Κολωνακίου; Από τη μικρή φωτο στο άρθρο φαίνεται ωραία. Υπάρχουν μήπως μεγαλύτερες φωτογραφίες για να κρίνουμε καλύτερα;

Πάντως και πριν την ανάπλαση η συγκεκριμένη πλατεία είχε πρόβλημα. Ηταν αποκομμένη από το περιβάλλον της.
Back to top
View user's profile Send private message
woofy
Senior Member
Senior Member


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 524
Location: Athens, Greece

PostPosted: Fri Aug 13, 2004 1:06 am    Post subject: Reply with quote

Paidia molis (mesanyxta) epestrepsa apo mia bolta: Stathmos Metro Akropoli - D. Aeropagitou - Ap. Paulou - Thiseio - Monastiraki - Ermou - Syntagma - Korai

Einai YPEROXA!!! Sygkinithika pou i Athina mas itan toso omorfi me toso poly kosmo stous dromous. Kai i plateia Syntagmatos einai FANTASTIKI!!!

Laughing Laughing Laughing

PS. Meno N. Smyrni opote metakinithika me tram + metro. Poly mou arese kai oi stathmoi kai to tram - an kai eixe ta problimatakia tou: Sto pigaine eixe frakarei mia apo tis portes... kai genika stamata me kathe fanari opote mexri stigmis san leoforeio paei... Alla ego to tram to sympatho kai to ypostirizo, se ligo kairo tha einai teleio Wink

Aurio tha tin kano gia Arxaiologiko Mouseio + Mouseio Kykladikis Texnis (An prolabo tha pao kai Kerameiko...) mias ki exoume kia mia klisi stin arxaiologia Wink
Back to top
View user's profile Send private message
saturn
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 Jul 2004
Posts: 90

PostPosted: Mon Aug 16, 2004 9:49 am    Post subject: Reply with quote

Η ΠOY ανακοίνωσε ότι η Aθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν πάρει «κεφάλι» στα αιωρούμενα σωματίδια. (Στο όζον, τον δεύτερο ρυπο-φονιά, είμαστε πρώτοι το καλοκαίρι, χρόνια τώρα.) Tα αιωρούμενα σωματίδια ξεπερνούν σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα τα 30, ενίοτε και τα 50 μικρογραμμάρια - το ευρωπαϊκό όριο επιφυλακής (σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή πόλη δεν συμβαίνει αυτό). Eδώ πρέπει να πούμε ότι, αντίθετα από άλλους ρύπους οι οποίοι, κάτω από ορισμένα επίπεδα δεν έχουν ορατές επιπτώσεις στην υγεία, τα αιωρούμενα σωματίδια και το όζον βλάπτουν την υγεία σε όσο χαμηλά επίπεδα κι αν βρίσκονται. Tα σωματίδια εισέρχονται βαθιά στα πνευμόνια και προκαλούν σοβαρότατες βλάβες, ιδιαίτερα σε βρέφη και παιδιά, ενώ με τη... συνδρομή του όζοντος οι αρτηρίες συσφίγγονται μειώνοντας τη ροή του αίματος και του οξυγόνου στην καρδιά (το νέφος επιδεινώνει καρδιοπάθειες και άσθμα).

Στην Eυρώπη, πεθαίνουν 200.000 άνθρωποι τον χρόνο από το νέφος, όταν σε τροχαία χάνονται 120.000. Eπιπλέον, κάθε χρόνο το νέφος ευθύνεται για 25.000 νέες χρόνιες βρογχίτιδες σε ενήλικες, 290.000 νέες βρογχίτιδες σε παιδιά και 500.000 κρίσεις άσθματος.

Σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό The Lancet, η ζωή μας μικραίνει κατά ένα εξάμηνο για κάθε επιπλέον μικρογραμμάριο σωματιδίων. Aλήθεια, τι άλλο πρέπει να πει κανείς για να κινητοποιηθεί η ελληνική Πολιτεία; Oπου σταθείς μέσα στην πόλη πνίγεσαι από τη σκόνη των έργων και το αδιάλειπτο καυσαέριο. Tα έργα κάποτε θα τελειώσουν, όμως το φωτοχημικό νέφος θα παραμείνει. Eδώ και τώρα πρέπει να ληφθούν αληθινά μέτρα για τα αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας, τα καταλυτικά με τους αρρύθμιστους ή παλιούς καταλύτες, τη νοθεία καυσίμων, τις «ρυθμιζόμενες» κάρτες καυσαερίων και, κυρίως, για την αύξηση της κίνησης (ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις οι μεταφορές ευθύνονται για το 50% του νέφους, στην Aθήνα ευθύνονται για το 80% της ρύπανσης) και την αχαλίνωτη χρήση του I.X. Mας σκοτώνει. Oλους. Mικρούς και μεγάλους, οδηγούς και πεζούς, κυβερνώντες και απλούς πολίτες.

Θα σταματήσουν κάποτε τα υποκριτικά ημίμετρα; Aυτοκτονούμε.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1443651_25/06/2004_108013
Back to top
View user's profile Send private message
Lothar_GR
Full Member
Full Member


Joined: 09 Jun 2004
Posts: 392
Location: Αθηνα

PostPosted: Mon Aug 16, 2004 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

Στο μυαλο του Ελληνα εχει σφηνωθει καλα-καλα οτι το Ι.Χ ειναι ακρως απαραιτητο ακομα και για να παει καπου που τον εξυπηρετουν οι συγκοινωνιες αμεσα ... δεν ειναι ευκολο να αλλαξει νοοτροπια ( ισως σιγα-σιγα τωρα να αλλαξει, ειδικα λογω οτι εχουμε επιτελους ενα αξιοπρεπες συστημα συγκοινωνιων στη Αθηνα ... ) Εχω ακουσει ατομα να δηλωνουν ορκισμενοι εχθροι των μεσων μαζικης συγκοινωνιας ( φυσικα εννοειται πως εχουν αυτοκινητο ολοι αυτοι βεβαια ... ). Επειδη π.χ καποιος μπορει πριν παρει αμαξι να εκανε απειρα χιλιομετρα με λεοφορεια και τρενα τωρα περνει το αιμα του πισω ...

Αδυνατουμε να σκευτουμε συλλογικα. Αυτο ειναι το προβλημα. Ο καθε ενας σκευτεται πως δεν ειναι αυτος υπαιτιος για το χαλι με τα αυτοκινητα και ετσι το χρησιμοποιει ασυνηδητα.

Τα περιμενουμε ολα απο το κρατος ... λεμε οτι εχει δωσει μεγαλη δυναμη στις αντιπρωσοπειες αυτοκινητων και στις τραπεζες και αυτες εχουν πιει το αιμα του κοσμου πουλωντας αυτοκινητα με δανεια με αποπληρωμη σε 200 δωσεις κλπ ... Μα που πατανε αυτοι? Στο οτι ειμαστε μια καταναλωτικη κοινωνια, τυφλη! Απο αυτο το προβλημα ξεκινανε ολα τα αλλα, αυτη ειναι η ριζα του κακου ... δεν λεω πως θα ηταν καλο να ξαναγυρισουμε σε παλιοτερα ( αποτυχημενα ) συστηματα για να διωρθοθουμε, αλλα οχι και ετσι βρε παιδια ... μας εχουν πιασει κοροιδο. Κατι πρεπει να γινει.
Back to top
View user's profile Send private message
Nikos C.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 1041

PostPosted: Mon Aug 16, 2004 6:07 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Αδυνατουμε να σκευτουμε συλλογικα. Αυτο ειναι το προβλημα. Ο καθε ενας σκευτεται πως δεν ειναι αυτος υπαιτιος για το χαλι με τα αυτοκινητα και ετσι το χρησιμοποιει ασυνηδητα.


Αυτό δεν είναι Ελληνικό πρόβλημα. Είναι παγκόσμιο. Και με επικλήσεις δεν λύνεται. Θέλει κίνητρα και αντικίνητρα, και για μένα το καλύτερο θα είναι όταν εφαρμοστεί ένα σύστημα ανάλογο με της Σιγκαπούρης και του Λονδίνου που χρεώνουν τα αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό σύστημα για την πρόσβαση στο κέντρο. Τότε θα δείτε που η κίνηση θα βελτιωθεί μόνιμα.
Back to top
View user's profile Send private message
Centaur
Junior Member
Junior Member


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 84
Location: Volos

PostPosted: Mon Aug 16, 2004 7:43 pm    Post subject: Reply with quote

Πες τα χρυσόστομε!
Για να αλλάξει συνήθεια ο Ελληνας πρέπει να πονέσει στη τσέπη του.

Πρέπει
α) όποιος δεν έχει αποδεδειγμένα θέση σταθμευσης για το αυτοκίνητο του να πληρώνει φόρο καταληψης οδοστρώματος. Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται να πηγαίνουν υπέρ των ΜΜΜ.

β) Να μπει σύστημα διοδίων για ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας. Τα έσοδα επίσης υπέρ ΜΜΜ

γ) Να ακριβύνει υποχρωτικά το κόμιστρο των ταξί ωστε να μειωθεί η πελατεία τους και να μην ανταγωνίζονται τα ΜΜΜ


Idea Ματ σε τρεις κινήσεις


Last edited by Centaur on Mon Aug 16, 2004 9:24 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Mon Aug 16, 2004 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

Kapoies skorpies skepseis shetika me afta pou sizitate:

1) Tha simfomiso me ton Losada_GR oti "adinatoume na skeftoume sillogika". I logiki einai: "afou to kanei kai o allos, m@l@k@s eimai na min to kano kai ego?" i otan leo oti de pairno pote to aftokinito sto kentro mou apantane: "kai ti kataferneis? Monos sou tha soseis to kikloforiako?". Mono pou de skeftontai oti ektos apo mena polloi alloi skeftontai me ton idio tropo kai fantasteite ti tha ginotan an KAI AFTOI pairnan to amaksi sto kentro....

2) O Ellinas einai kaloperasakias kai panta skeftetai pos tha paei pio grigora kai pio aneta (mousikoula, zestoula ktl) sto proorismo tou. De tha thisiasei, me alla logia tin anesi tou gia perivallontikous logous. Provlima koultouras loipon kai poli diskolo na allaksei vrahihronia. Ostoso, an iparhei MMM pou tha ton paei pio grigora THA TO PAREI (vlepe metro). Thelo na pistevo oti tora me ena apo ta kalitera MMM sistimata stin Evropi oi Ellines tha ehoun kaliteres (pio grigores) epiloges kai tha to protimisoun (efoson vevaia to tram ginei pio leitourgiko kai o proastiakos fthinoteros)

3) To kalo amaksi einai simbolo kirous kai figouras ara diskolo na to afisei o Ellinas sto parking.

4) to sistima pou anaferei o Nikos C ehei doulepsei poli kala sto Londino kovontas ti kinisi kata 30%. Ostoso legetai oti ta meionektimata einai oti afksithike i kinisi perimetrika tou apagoreftikou dahtiliou kai i agorastiki kiniki e.g. stin Oxford street epese.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
xrtc
Junior Member
Junior Member


Joined: 07 May 2004
Posts: 123

PostPosted: Tue Aug 17, 2004 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

ενδιαφέρουσες ολες οι παραπάνω απόψεις...
αλλά οι λύσεις πρέπει να δωθούν πρώτα από όλα σε τοπικό-διαδημοτικό επίπεδο...
για παράδείγμα, όταν οι συγκοινωνίες δεν εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό σε τοπικό επίπεδο, πως ο άλλος να μην πάρει το ΙΧ του ?

για ποιο λόγο δηλαδή να μην διασυνδέονται η Καισαριανή με το Βύρωνα ή του Ζωγράφου ή ο Παπάγου με του Ζωγράφου κοκ... ?
όταν τις αποστάσεις αυτές μπορείς να τις κάνεις με ατυτοκίνητο, μηχανάκι ή ποδήλατο σε 5-10', και τα λεωφορεία θέλουν τουλαχίστον 30 λεπτά, τότε δύσκολα ο άλλος πείθεται ... αν όμως υπήρχε μετρό ή τραμ ή λεωφορεία για αυτές τις αποστάσεις, τότε όλα θα ήταν διαφορετικά

τόσο οι δυτικές συνοικίες όσο και οι δήμοι κάτω από τον Υμηττό, υποφέρουν από την έλλειψη τέτοιων μέτρων ...

και κάτι ακόμα: υπάρχει αυτή τη στιγμή σε εφαρμογή κάποια πολιτική αποκέντρωσης ?
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Wed Aug 18, 2004 2:10 am    Post subject: Reply with quote

Akrivos xrtc. Einai apla mathimatika gia ton Ellina. To amaksi tha me paei apo to A sto B se 10 lepta, to MMM se 20 lepta ara tha paro to aftokinito. Prepei anagkastika to MMM na einai pio grigoro kai sinama aneto (klimatismos, ohi polis kosmos ktl).

Epi ti efkairia, diavasa ena poli endiaferon arthro stin Bretaniki efimerida Evening Standard pou mou edose trofi gia skepsi. Sti poli St Albans sinevei to eksis aksioperiergo: den tha iparhoun trohonomoi gia merikous mines logo enos grafiokratikou provlimatos! To ti epakolouthise: ANARHIA opos leei kai efimerida. Oloi parkarane opou vroun.

O logos pou anafero afti tin eidisi einai epeidi deihnei oti otan den iparhei ishiri astinomefsi o kathenas mas kanei o,ti tou kapnisei (kai ohi mono stin Ellada, fainetai einai pagosmio to fainomeno). Stin Agglia to prostimo peftei sinnefo an de parkareis sosta kai o kosmos anagazetai na tirisei tous nomous. Antithetos stin Ellada, toulahiston otan emena ekei prin apo kapoia hronia, mou ekane tromeri entiposi oti oloi eihan kapoio gnosto pou tha tous esvine ti klisi! Shocked

An i astinomefsi efarmozotan stin Athina tha itan diskolo ston Athinaio na parei to aftokinito sto kentro dioti den iparhoun polla meri na parkareis (eidika dorean). Gia mena de tha prepei na ftiahnoun parking 500 theseon sti Kannigos alla antithetos na apotharrinoun to kosmo periorizontas tis theseis parking kai defteron efarmozontas pragmatiki astinomefsi. Tote an ena taksidi sto kentro me aftokinito pairnei 10 lepta kai me to leoforeio 20 lepta tha prepei na prostheseis kai alla 15-20 mehri na vreis na parkareis dorean i na dehteis oti tha pliroseis parking (opote pio ftina erhetai to MMM)
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 101, 102, 103  Next
Page 27 of 103

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr