stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Μεταολυμπιακή χρήση των έργων
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 26, 27, 28
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες
View previous topic :: View next topic  
Author Message
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Mon Jan 17, 2011 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν είναι τα γήπεδα το πρόβλημα αλλά η γενικότερη αξιοποίηση των ολυμπιακών έργων. Είναι ελάχιστα τα γήπεδα που δεν αξιοποιούνται. Το κλειστό στο Γαλάτσι, στα Λιόσια, στη Νίκαια και το Beach Volley. Όλα τα άλλα έχουν είτε συνεχή είτε περιστασιακή χρήση. Από κει και πέρα η γενικότερη χρήση είναι λανθασμένη. Δηλαδή δεν έχει γίνει καμία αξιοποίηση του χώρου
Beach Volley-Τροκαντερό. Δεν έχει γίνει αξιοποίηση του χώρου του Ολυμπιακού Σταδίου κτλ. Δεν είναι λοιπόν το πρόβλημά μας οι κατασκευές. Αν είχαμε φτιάξει λυόμενα στο Γαλάτσι, στα Λιόσια και στις επεκτάσεις των Παν-Σταδίων θα είμασταν πλούσιο τώρα? Αντί για 10δις θα είχαμε δώσει 9δις. Ε καί? Τα 10δις των Αγώνων δεν πήγαν για τα γήπεδα. Αυτά τα λεφτά πήγαν στις υποδομές, στις άχρηστες αγορές για την ασφάλεια και στις μίζες. Ας μην δαιμονοποιούμε τα γήπεδα, διότι μαζί με τους δρόμους, είναι ότι καλό μας έμεινε από το 2004.
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Mon Jan 17, 2011 2:59 pm    Post subject: Reply with quote

Σαν να μου φαίνεται πως είμαστε λίγο off topic.

Πάντως δεν χρεοκοπήσαμε το 2004 (αν και το έλλειμμα τότε λόγω Ολυμπιακών έργων ήταν υψηλό). Χρεοκοπήσαμε το 2009 όταν το έλλειμμα έφτασε στο 15% (!) μετά από κομματικές προσλήψεις, παράλογες αυξήσεις μισθών και παντελής διοικητική διάλυση του δημοσίου επί 5-6 χρόνια.

Εάν δεν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί (οι οποίοι πέρα από μερικά ψιλοάχρηστα γήπεδα, οδήγησαν σε ένα σωρό χρήσιμες υποδομές), τα χρήματα που θα εξοικονομούνταν από εκεί πιθανότατα θα είχαν φαγωθεί σε ακόμα λιγότερο παραγωγικές δαπάνες και ρουσφετολογικές προσλήψεις κτλ.

Το κρίμα δεν είναι που έγιναν οι Ολυμπιακοί. Δεν είναι καν που ορισμένα γήπεδα υποχρησιμοποιούνται. Είναι το απίστευτα κακό μάρκετινγκ της χώρας. Πριν τους Ολυμπιακούς όλοι μας είχαν στην μπούκα για τις καθυστερήσεις στα εργα. Κατά τους Ολυμπιακούς τα πράγματα ήταν καλύτερα αλλά και ο φόβος της τρομοκρατίας (και της ανοργανωσιάς μας) οδήγησε στο να είμαστε η μόνη χώρα που είχε πτώση του Τουρισμού την χρονιά των αγώνων (μας τα χάλασαν λίγο και ο Κεντέρης/Θάνου βέβαια την μέρα της φανταστικής opening ceremony, κακό χρόνο να έχουν). Και μετά τους Ολυμπιακούς πάλι μας έχουν στην μπούκα (συχνά άδικα) για κακή διαχείρηση των εγκαταστάσεων, ελλείμματα κτλ.

Καθότι ο ΚΥΡΙΟΣ λόγος που κάνουν οι χώρες Ολυμπιακούς είναι για την βελτίωση της εικόνας της χώρας, τότε αβίαστα βιαίνει το συμπέρασμα ότι όντως κακώς τους κάναμε αφού αποτύχαμε οικτρά να βελτιώσουμε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Mon Jan 17, 2011 3:59 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτο που λες δεν ειναι απολυτο. Ισα-ισα που η Ελλαδα καταφερε και ειχε αυξηση του τουρισμου της τα επομενα χρονια -οταν παγκοσμιως ο τουρισμος επεφτε-, ενω κατεγραφε και υψηλους δεικτες αναπτυξης (πανω απο το μ.ο. της Ε.Ε.) μεχρι το 2008, παρα την ολοκληρωση των εργων.

Το κριμα ειναι βεβαια πως τωρα οσους ξενους γνωριζω, δε μου λενε μπραβο για τους ολυμπιακους (η για το ΕΥΡΩ 2004), αλλα συλληπητηρια για την κριση και ποσο ασχημη ειναι η κατασταση στην Ελλαδα...Οποτε στραφι οτι εικονα φτιαξαμε, και θα πρεπει να ξαναρχισουμε απο το 0.
Back to top
View user's profile Send private message
Cpt. Haddock
Full Member
Full Member


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 200

PostPosted: Mon Apr 18, 2011 9:28 am    Post subject: Reply with quote

http://www.nooz.gr/greece/m-trenaki-sti-stegi-kalatrava

Πλην του τρενακίου (sic) για τη στεγη Καλατραβα, το αρθρο μιλάει για ανοιγμα των εγκαταστάσεων για αθληση.

Σχόλιο: Επρεπε να περάσουν 7 χρονια για να γίνει το αυτονόητο...
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Mon Apr 18, 2011 12:11 pm    Post subject: Reply with quote

Μερικούς μήνες πριν φύγω από την Ελλάδα, το φθινόπωρο, βρέθηκα για αρκετή ώρα στη πύλη του ΟΑΚΑ από τη πλευρά του ΗΣΑΠ. Οι τουαλέτες με το πλακάκι γκαουντί είναι διαλυμένες και καταβαμένες με σπρέυ. Φώτα δεν λειτουργούσαν στις τουαλέτες.

Σε αρκετές χωμάτινες περιοχές του ΟΑΚΑ έχουν φυτρώσει θάμνοι.

Επίσης το προσωπικό φύλαξης του ΟΑΚΑ(Security) έχει μειωθεί το τελευταίο χρόνο κατά 50% περίπου.

Τι τρενάκι, θα τρελαθούμε εντελώς ; Σιγά μην βρουν χρήματα να συντηρήσουν τέτοια πράγματα.
Back to top
View user's profile Send private message
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2295
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Sun Feb 19, 2012 3:10 pm    Post subject: Reply with quote

Ξεκίνησα να γράφω ένα συνοδευτικό σχόλιο, αλλά το μετάνιωσα. Τα λόγια είναι περιττά. Απλώς "απολαύστε" το slide show.
Και με πιάνουν τα κλάματα…

Edit: Τώρα πoυ το ξανασκέφτομαι, έχω ένα σχόλιο να κάνω. Γράφει ο συντάκτης του άρθρου: "Οι συνθήκες αυτές δεν οφείλονται στην οικονομική κρίση καθώς κάπως έτσι ήταν τα πράγματα και πριν αυτή ξεσπάσει. Απλά η έλλειψη χρημάτων επιτείνει την κατάσταση. Η απουσία προγραμματισμού και οργάνωσης όσον αφορά στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων ήταν που οδήγησαν στην σημερινή εικόνα..."

Sorry, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως οι ΚΑΦΡΟΙ αποτελούν μεγάλο ποσοστό του ελληνικού κυρίαρχου λαού και πως η ΚΑΦΡΙΑ δεν καταδικάζεται αλλά συνήθως γίνεται ανεκτή από τους υπολοίπους "συν-Έλληνες". Κύριε συντάκτα (και λοιποί με όμοιες απόψεις), την παροιμία με την καμήλα και την καμπούρα της είναι καλό να μην την ξεχνούμε.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
panos81c
New Member
New Member


Joined: 14 Nov 2006
Posts: 36
Location: Αθήνα (Μαρούσι) - Λονδίνο (Enfield Town)

PostPosted: Tue Aug 21, 2012 7:52 am    Post subject: Reply with quote

Χθες βρέθηκα στο Ο.Α.Κ.Α. για περίπατο, μετά από αρκετό καιρό.

Η εικόνα ήταν απλά ανεκτή. Η φθορά του χρόνου μάλλον φυσιολογική, η εγκατάλειψη όχι τόσο, ευτυχώς οι βανδαλισμοί στον βαθμό που είδα σχετικά περιορισμένοι.

Μπαίνοντας από την είσοδο του σταθμού Ειρήνης, κατευθύνθηκα προς το Τείχος των Εθνών. Τα συντριβάνια έχουν μαζέψει αρκετή βρωμιά, και σκουπίδια και χώμα, αλλά είναι σε λειτουργική κατάσταση, πρέπει όμως να καθαριστούν.

Στον χωμάτινο χώρο φυτρώνουν κάποια αγριόχορτα, που κι αυτά είναι εύκολο να αφαιρεθούν, ή καλλίτερα να ψεκαστούν με ένα ζιζανιοκτόνο.

Το Τείχος των Εθνών είναι σβηστό, καθώς ο μηχανισμός που το κινεί είναι ενεργοβόρος. Πέρα από κάποια γκραφίττι που εύκολα μπορούν να σβηστούν, δεν έχει φθορές.

Μετά κατευθύνθηκα προς το κέντρο υγρού στίβου. Η πισίνα προπονήσεων, που ανοίγει για το κοινό, είναι κλειστή τον Αύγουστο και έχει φέρει ο αέρας λίγο χώμα μέσα, αλλά αυτό λογικά θα καθαριστεί τον Σεπτέμβριο όταν ξαναανοίξει. Δίπλα, η αγωνιστική πισίνα έχει νερό αλλά αυτή των καταδύσεων είναι άδεια. Δεν φαινόταν η μικρή πισίνα με τις κερκίδες, που βρίσκεται παράπλευρα του κλειστού κολυμβητηρίου. Οι μεταλλικές κατασκευές έχουν κάποια - λίγα προς το παρόν - ίχνη σκουριάς. Χρειάζονται καθαρισμό με αντισκωρικό και μετά ένα βάψιμο με μπογιά τύπου Hammerite ή κάτι ανάλογο, που εμποδίζει τον σχηματισμό σκουριάς.

Πολύ καλά διατηρείται το ποδηλατοδρόμιο, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, αν εξαιρέσουμε ότι μέσα είναι λίγο σκονισμένο. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το ότι μπήκε γύρω - γύρω τζαμαρία, που δεν υπήρχε το 2004 όταν πολλοί θεατές παρακολουθούσαν ποδηλασία... απ' έξω.

Ο πρώην δυτικός σταθμός λεωφορείων, όπου κατέληγαν οι Ολυμπιακές Γραμμές Χ11 (από Δέλτα Φαλήρου μέσω Λεωφ. Κηφισού), Χ13 (από Αιγάλεω) και Χ20 (από σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας), σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης πούλμαν και φορτηγών, και ενίοτε από εκπαιδευόμενους οδηγούς. Ευτυχώς δεν έχουν καταλύσει εκεί γύφτοι, όπως γίνεται στις εγκαταστάσεις του Φαλήρου και του Ελληνικού.

Η κύρια είσοδος από την Λεωφόρο Κύμης είναι κλειστή, όμως είναι ανοικτή μία μικρότερη παράπλευρα. Η Ρωμαϊκή Γωνιά διατηρείται αρκετά καλά. Στο Τείχος των Σημαιών, οι ιστοί παραμένουν (όμως οι σημαίες αφαιρέθηκαν μετά τους αγώνες). Το συντριβάνι παρουσιάζει παρόμοια εικόνα με αυτά της Αγοράς.

Το κυρίως στάδιο είναι φρεσκοβαμμένο εξωτερικά και το γρασίδι γύρω του είναι περιποιημένο. Η περιβόητη στέγη του Calatrava, όπως και οι άλλες μεταλλικές κατασκευές που έγιναν μαζί της (βόρεια και δυτική είσοδος, Αγορά, στέγη ποδηλατοδρομίου) έχουν σκόνη συσσωρευμένη σε κάποια σημεία, και αλλού έχει σκάσει η λευκή μπογιά, κάτι που είναι φυσιολογικό μετά από 8 χρόνια.

Χειρότερη είναι η εικόνα σε κάποια μικρά κτίρια απέναντι από το στάδιο (προς τα βόρεια), τα οποία παραμένουν εκτός χρήσης και τα στόρια τους είναι σκουριασμένα. Επίσης εγκαταλειμένοι φαίνονται οι ξενώνες των αθλητών, που δεν χρησιμοποιούνται.

Το κτίριο του Κέντρου Γραπτού Τύπου στεγάζει σήμερα το Υπουργείο Υγείας και είναι σε καλή κατάσταση. Από το Κέντρο Ηλεκτρονικού Τύπου, το μισό (προς την Λεωφ. Κηφισίας) έχει μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο (το Golden Hall) ενώ το άλλο μισό δεν ξέρω τι χρήση έχει. Κάτι άκουσα ότι προορίζεται για Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι εγκαταστάσεις του τέννις διατηρούνται αρκετά καλά. Τα γήπεδα προπονήσεων είναι ακαδημία τέννις ανοικτή για το κοινό. Σε καλή κατάσταση φαίνεται ότι διατηρούνται και τα δύο κύρια γήπεδα (το μεγάλο στεγασμένο και το μικρότερο ακάλυπτο).

Ο ανατολικός σταθμός λεωφορείων, που το 2004 χρησιμοποιούσαν οι γραμμές Χ12 (από Δέλτα Φαλήρου μέσω Λεωφ. Συγγρού και Κηφισίας), Χ14 (από Σύνταγμα) και Χ15 (από Πανόρμου) εξακολουθεί να εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό και σήμερα, φυσικά με πολύ λιγότερα δρομολόγια. Είναι η αφετηρία/τέρμα των γραμμών Α8 (προς Πολυτεχνείο), 410 (προς Άνω Μελίσσια) και από 17:00 έως 20:00 και της Ε14 (από Σύνταγμα). Ο χώρος που περίμεναν τα λεωφορεία κατά τους Ολυμπιακούς πριν πάνε στην αφετηρία για να πάρουν τους επιβάτες χρησιμοποιείτο κι αυτός ως parking όπως και ο δυτικός σταθμός, αλλά κατόπιν παραπόνων από τους περίοικους για όχληση, περιφράχθηκε με συρματόπλεγμα. Η είσοδος των θεατών από αυτήν την πλευρά έχει επίσης περιφραχθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, διατηρείται όμως μια δίοδος για το κοινό.

Βεβαίως, τόσο το McDonalds που ήταν λυόμενο όσο και το κατάστημα της "Αθήνα 2004" που ήταν φουσκωτό, ήταν προσωρινές κατασκευές και απομακρύνθηκαν μετά τους αγώνες.
Back to top
View user's profile Send private message
panos81c
New Member
New Member


Joined: 14 Nov 2006
Posts: 36
Location: Αθήνα (Μαρούσι) - Λονδίνο (Enfield Town)

PostPosted: Thu Aug 30, 2012 10:28 am    Post subject: Reply with quote

Παρεπιμπτόντος, το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοϊας του Αγίου Κοσμά έχει σήμερα κάποια χρήση; Είναι ανοιχτό για το κοινό;

Βλέποντας το τι έχει γίνει στην Μαρίνα Φλοίσβου, που θυμίζει μαρίνα κοσμοπολίτικου νησιού. Πέραν των ανέσεων που προσφέρει για τους "σκαφάτους", είναι ανοιχτή για το κοινό, με χώρους περιπάτου, και πολλές επιλογές σε εστιατόρια και καφετέριες με γνωστές αλυσίδες όπως η TGI Fridays και η Haagen Dazs, αλλά και κάποια εμπορικά καταστήματα που πουλάνε κυρίως είδη σχετικά με σκάφη, αλλά και είδη ένδυσης, υπόδυσης, μαγιό κ.τ.λ.. Είναι πραγματικά ένας χώρος που αν πας, δεν σου κάνει καρδιά να φύγεις.

Τόσο δύσκολο είναι να διαμορφωθεί κάτι αντίστοιχο στον Άγιο Κοσμά, αλλά και στα βοηθητικά κτίρια δίπλα στην Εσπλανάδα που παραμένουν αναξιοποίητα (εκτός νομίζω μιας αίθουσας που χρησιμοποιείται από ναυτοπροσκόπους);. Η χρήση αυτή, έστω κι αν οι χώροι μισθώνονται αντί να πωληθούν, θα απέφερε σημαντικά έσοδα στα Ολυμπιακά Ακίνητα, πέραν του ότι θα ελάφρυνε αρκετά το κόστος συντήρησης και θα απάλλασσε τους χώρους αυτούς από σκουπίδια, πεθαμένα ζώα και αθίγγανους που αμαυρώνουν την εικόνα της ολυμπιακής κληρονομιάς της Αθήνας.
Back to top
View user's profile Send private message
MINUS
Full Member
Full Member


Joined: 06 Feb 2004
Posts: 393
Location: athena-zografou

PostPosted: Sat Jan 04, 2014 12:22 am    Post subject: Reply with quote

ΕΡΗΜΙΑ...

http://desertedplaces.blogspot.com/2012/07/athens-olympics-games-sites-8-years.html
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
orthodontist
Full Member
Full Member


Joined: 18 Apr 2010
Posts: 388
Location: New York

PostPosted: Tue Dec 06, 2016 12:12 am    Post subject: Reply with quote

Τώρα που δόθηκε η έκταση του Ελληνικού ξέρει κάποιος τί θα γίνει με τις εκεί ολυμπιακές κατασκευές;;;;
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 26, 27, 28
Page 28 of 28

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr