stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006 & Έργα Υποδομής
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 47, 48, 49  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
orthodontist
Full Member
Full Member


Joined: 18 Apr 2010
Posts: 388
Location: New York

PostPosted: Mon Jul 25, 2011 3:08 pm    Post subject: Reply with quote

Και οι κλοπές καλωδίων συνεχίζονται....

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=136198
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Agg3los
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Mar 2008
Posts: 829
Location: Ριο Πατρων

PostPosted: Tue Aug 02, 2011 12:34 pm    Post subject: Reply with quote

τι θα γινει τωρα?

αντε να δουμε.. Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
PinkFloyd
Full Member
Full Member


Joined: 21 Jun 2007
Posts: 324
Location: ΠΑΤΡΑ

PostPosted: Sun Oct 02, 2011 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

Πολύ καιρό είχαμε να ακούσουμε κάτι για την ταλαίπωρη Μικρή Περιμετρική, γι αυτό μεταφέρω σχετική αναφορά από την "Πελοπόννησο". Τα νέα φυσικά δεν είναι ευχάριστα, όπως ξεκαθαρίζει απ' την αρχή ο τίτλος του άρθρου:

Μίνι: 2012 και αν...

Πολύ πιο δύσκολη αλλά και χρονοβόρα, από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί, είναι η διαδικασία για την ολοκλήρωση της Μίνι Περιμετρικής. Ενός έργου που αποδείχθηκε μεγάλος βραχνάς για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (της κρατικής παλαιότερα και της αιρετής τώρα). Παρά το γεγονός ότι ετοιμάζονται αυτή την περίοδο τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο που υπολείπεται αλλά και τις συμπληρωματικές εργασίες που απαιτούνται, κανένας δεν γνωρίζει πότε θα γίνει η δημοπράτηση και θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Σε μια πρώτη συζήτηση που έχει γίνει ανάμεσα στην τεχνική υπηρεσία Δημοσίων Έργων και την Διαχειριστική Αρχή, η δεύτερη έχει ζητήσει να γίνει μία μόνον δημοπράτηση για όλες τις εργασίες που υπολείπονται, και όχι κατά τμήματα όπως είχε γίνει παλαιότερα. Και αυτό γιατί αποδείχθηκε πως με το να σπάσουν οι εργολαβίες η εξέλιξη δεν ήταν καλή για το έργο.
Back to top
View user's profile Send private message
StavrosGramm
Junior Member
Junior Member


Joined: 01 Mar 2010
Posts: 180
Location: Athens

PostPosted: Sun Oct 02, 2011 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

Σαφώς είναι πιό σωστό και τα πράγματα θα είναι πολύ πιό απλά αν δημοπρατηθεί σε μια εργολαβία. Έτσι πρέπει να γίνει. Τώρα όσο για το πότε θα γίνει η δημοπράτηση, αυτή πρέπει να γίνει άμεσα καθώς ένα τόσο σημαντικό έργο για την πόλη της Πάτρας, πρέπει να ενταχθεί από την Περιφέρεια στο ΕΣΠΑ και να προχωρήσει όσο πιό γρήγορα γίνεται.
Back to top
View user's profile Send private message
PinkFloyd
Full Member
Full Member


Joined: 21 Jun 2007
Posts: 324
Location: ΠΑΤΡΑ

PostPosted: Fri Sep 07, 2012 6:20 pm    Post subject: Reply with quote

Μετά από πολύ καιρό, μπορώ να μεταφέρω μια καλή είδηση! Smile

Στις αρχές του καλοκαιριού έγινε η ανάθεση για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Διακονιάρη (κόμβος με την Περιμετρική, και τμήμα από Περιμετρική έως Παμπελοποννησιακό Στάδιο). Η ανάθεση βέβαια δεν σήμαινε τίποτα, αφού έχουμε χορτάσει από έργα που προκηρύσσονται ή και ξεκινάνε αλλά δεν τελειώνουν... Το καλό όμως είναι ότι το έργο προχωράει, και πληροφορίες που έχω από την Περιφέρεια μιλάνε για ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του χρόνου! Ελπίζω να μην διαψευστώ, και να ακολουθήσουν σιγά σιγά και τα άλλα "στοιχειωμένα" έργα...
Back to top
View user's profile Send private message
Psilalonitis-1982
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Dec 2005
Posts: 616
Location: Πατρα

PostPosted: Sat Sep 22, 2012 7:07 pm    Post subject: Reply with quote

http://desmond.imageshack.us/Himg440/scaled.php?server=440&filename=picmonkeycollageh.jpg&res=landing

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας,
όνειρο δεκαετιών κοσμεί από το 2009 την είσοδο της τρίτης πόλης της χώρας.

Μεγάλο (8.000 τ.μ. σε οικόπεδο 28.000 τ.μ.), με σύγχρονη αρχιτεκτονική και αντίληψη στην παρουσίαση των εκθεμάτων του και καλοσχεδιασμένους χώρους, δίνει μια εξαιρετική εικόνα του ιστορικού πολιτιστικού παρελθόντος μιας διαχρονικά σημαντικής για τον ευρύτερο ελληνικό χώρο πόλης και περιοχής.

Παρά ταύτα, σύμφωνα και με πρόσφατα δημοσιεύματα, η επισκεψιμότητά του, απελπιστικά κάτω του αναμενομένου, κάθε άλλο παρά αντανακλά τα πλεονεκτήματά του.

Μερίδιο ευθύνης, βέβαια γι΄αυτό έχει και η γενικότερα αναντίστοιχη με το μέγεθός της τουριστική ελκυστικότητα της Πάτρας.

Ασφαλώς δεν έχουμε δίπλα μας καμιά Κνωσσό αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε αν θέλουμε όχι απλά να ανεβάσουμε την ελκυστικότητα της πόλης και του Μουσείου της, αλλά και να την εντάξουμε στη λίστα των σημαντικών για τον τουρίστα προορισμών της χώρας.

Ένα από τα πεδία προτεραιότητας για τον σκοπό αυτόν είναι η ενίσχυση του ιδιαίτερου προφίλ της πόλης και του Μουσείου της.

Άποψή μας είναι να αποδοθεί έμφαση πρωτίστως στον χαρακτήρα της Πάτρας ως κατ’ εξοχήν πόλης της αρχαιολογίας της ρωμαϊκής εποχής, που πράγματι είναι, και σε δεύτερο πλάνο της μυκηναϊκής.

Όπως είναι σαφές στον καθένα ότι το Ηράκλειο είναι η «μινωική» πόλη, έτσι θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποδοτικό να συνδεθεί στην συνείδηση του κοινού η Πάτρα με την έννοια της «ρωμαϊκής» πόλης.

Υπάρχουν μια σειρά από κινήσεις, που σε πρώτη προσέγγιση, είναι αναγκαίες για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος.

Η πρώτη είναι να το αποφασίσουμε και να το διαλαλήσουμε.
Ναι, η Πάτρα είναι η Ρωμαϊκή Πάτρα, είναι η μυκηναϊκή Πάτρα.

Ναι, το μεγάλο και εξαιρετικό Μουσείο της είναι το κατεξοχήν «ρωμαϊκό» Μουσείο της χώρας.

Για να γίνει αυτό πρέπει εμείς οι ίδιοι πρώτα πρώτα να γνωρίσουμε τα ορατά ρωμαϊκά μνημεία της πόλης, όπως

* το στάδιο στην Ηφαίστου,
* την ακέραιη δίτοξη ρωμαϊκή γέφυρα, πολύ κοντά στο Μουσείο,
* το βυζαντικό - μεσαιωνικό υδραγωγείο στην περιοχή της Μικρής περιμετρικής, αλλά και το παρακείμενο ρωμαϊκό,
* τα διάσπαρτα κτίσματα ρωμαϊκής εποχής στην Άνω Πόλη,
* την Πλατεία Ψηλαλωνίων, που υπήρξε δημόσιος χώρος και την ρωμαϊκή εποχή

και άλλα που χρειάζεται να καταγραφούν, μαζί με τους τρόπους πρόσβασης σ’ αυτά, σε ένα μελετημένο τουριστικό χάρτη.

Στον ίδιο χάρτη είναι αναγκαίο να εντάσσονται τα σημαντικά μυκηναϊκά μνημεία της Αχαΐας με πρώτο τον χώρο της Βούντενης αλλά και άλλους λιγότερο γνωστούς, όπως ο θολωτός τάφος στην περιοχή Σαραβαλίου και τα ευρήματα στην νοτιοδυτική πλευρά του νομού.

Υποδειγματικές διαδρομές στα ενδιαφέροντα σημεία με επίκεντρο το Μουσείο και προτάσεις που να απαντούν στον ερώτημα του επισκέπτη «πως θα έχω μια πλούσια εμπειρία σ΄αυτήν την πόλη» μπορούν να εκπονηθούν.

Παράλληλα, μπορούμε και πρέπει να συνδυάσουμε μια τέτοια ολοκληρωμένη προβολή του ρωμαϊκού και μυκηναϊκού χαρακτήρα της πόλης μας με την ανάδειξη του αναβαθμισμένου και ζωντανού, μετά και τις πεζοδρομήσεις, ιστορικού της κέντρου, και της αξιόλογης νυκτερινής ζωής της, όπως και των ποικίλων φυσικών τοπίων που την περιβάλλουν.

Εννοείται βέβαια, ότι τα γεφύρια της Άρτας που λέγονται Μικρή Περιμετρική και δρόμος πρόσβασης προς τη Βούντενη κάποτε πρέπει να ολοκληρωθούν.

Ακόμη, μπορούν άμεσα να γίνουν απλά πράγματα, όπως η βελτίωση της λειτουργίας των σημείων παροχής τουριστικών πληροφοριών ή η δραστική βελτίωση της φτωχής και πλήρως αναντίστοιχης με το μέγεθος και τη σημασία του, ιστοσελίδας του Μουσείου.

Επίσης να δρομολογηθεί επιτέλους προς υλοποίηση ο υπάρχων σχεδιασμός για την μετατροπή των 20 στρεμμάτων του περιβάλλοντος το Μουσείο χώρου σε Πολιτιστικό Πάρκο και να διερευνηθεί η χρηματοδότησή του από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Πολλά ακόμη, βέβαια, μπορούν να προταθούν για να στηριχθεί μια ουσιαστική άνοδος της τουριστικής ελκυστικότητας της Πάτρας στην καθιέρωση ενός ορατού και διακριτού χαρακτήρα, όπως αυτός που περιγράψαμε.

Μπορούν και πρέπει να μελετηθούν και να δρομολογηθούν.

Εκείνο που δεν πρέπει να συνεχιστεί είναι να αποδεχόμαστε μοιρολατρικά ότι αυτή η μεγάλη πολιτιστική επένδυση, το επίτευγμα του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας, θα παραμένει αναξιοποίητη ευκαιρία.

Του Γιώργου Κανέλλη

πηγη : thebest.gr

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

H ιστοσελιδα του Αρχαιολογικου Μουσειου της Πατρας :
http://www.patrasmuseum.gr/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
PinkFloyd
Full Member
Full Member


Joined: 21 Jun 2007
Posts: 324
Location: ΠΑΤΡΑ

PostPosted: Fri Oct 19, 2012 7:14 pm    Post subject: Reply with quote

Πολύ ενδιαφέρουσες οι επισημάνσεις και οι προτάσεις του Γιώργου Κανέλλη. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας είναι πολύ αξιόλογο και μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο. Με αφορμή τη συζήτηση αυτή είπα να αναφέρω συνοπτικά εδώ τα υπόλοιπα Μουσεία της Πάτρας, αυτά που σχεδιάζονται για το μέλλον, και μερικές δικές μου σκέψεις για την οργάνωσή τους.

Μουσεία της Πάτρας

Στην Πάτρα βρίσκονται ακόμη τρία Μουσεία, το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και το Μουσείο Τύπου (πληροφορίες στο http://www.e-patras.gr/portal/web/common/450). Αν και περιέχουν ενδιαφέρον υλικό, το μικρό τους μέγεθος δεν ελκύει τον επισκέπτη. Είναι κρίμα που καμμιά Δημοτική Αρχή δεν πήρε την πρωτοβουλία να τα ενώσει σε ένα μεγάλο Μουσείο της νεώτερης Ιστορίας της Πάτρας, που θα αποτελούσε ένα νέο πόλο έλξης για την πόλη. Σε αυτό θα έπρεπε να ενταχθεί και ο βιοτεχνικός και βιομηχανικός εξοπλισμός που έχει συγκεντρώσει ο Δήμος με στόχο τη δημιουργία ξεχωριστού Βιομηχανικού Μουσείου, ενώ είμαι σίγουρος ότι πολλοί ιδιώτες θα δώριζαν επιπλέον υλικό που βρίσκεται στην κατοχή τους.

Για να προλάβω τους φίλους που ίσως σκεφτούν ότι "καλές είναι οι ιδέες, αλλά που θα βρεθούν λεφτά για να τις υλοποιήσουμε", θα έλεγα ότι ίσως χρειάζονται ελάχιστα κονδύλια γι' αυτό. Καταρχήν χώροι υπάρχουν ήδη στην κατοχή του Δήμου (και περισσεύουν...). Καταλληλότερος μάλλον το παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου που παραμένει σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητο, και εκτός από κτίρια διαθέτει και αρκετό ανοιχτό χώρο για πάρκινγκ. Υπάρχει ακόμη το παλιό Αρσάκειο (μειονέκτημα η έλλειψη πάρκινγκ), και το Σκαγιοπούλειο που δεν ανήκει στο Δήμο, πρέπει όμως κάτι να γίνει και με αυτό που παραμένει ανακαινισμένο αλλά κλειστό για 10 χρόνια! Όσο για τα υπόλοιπα έξοδα διαμόρφωσης των χώρων, τέτοιες δράσεις ενθαρρύνονται και χρηματοδοτούνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το "Ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις ευρείας κλίμακας" του ΕΣΠΑ, με ποσοστό συγχρηματοδότησης 85%. Αυτό που κυρίως χρειάζεται είναι λίγοι άνθρωποι με ικανότητες και όρεξη για διεκδίκηση...

Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας βρίσκεται το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας καθώς και Βοτανικό, Ζωολογικό και Μουσείο Παιδείας ( http://www.upatras.gr/index/page/id/37 ).

Πολλές φορές έχει αναφερθεί η πρόθεση του Δήμου να δημιουργηθεί ένα Καρναβαλικό Μουσείο, Πάρκο, Μόνιμος Χώρος Καρναβαλικής Αναφοράς... Από τίτλους καλά πάμε, κάτι τέτοιο έπρεπε να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια αν σκεφτούμε την αγάπη των πατρινών για το Καρναβάλι, και την τεράστια επισκεψιμότητα και προβολή της πόλης λόγω του Καρναβαλιού της. Υλικό φυσικά υπάρχει, και πιθανότερος χώρος στο Γλαύκο, κοντά στην Περιμετρική, όπου κατασκευάζονται τα άρματα του Δήμου.

Τέλος, πρόσφατα ακούστηκε ότι ιδιώτης σκοπεύει να ιδρύσει Μουσείο Οίνου στο πρώην Πτωχοκομείο της Πάτρας, με στοιχεία της ιστορίας της οινοποιίας στην περιοχή ( http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/151067 ). Το υπέροχο κτίριο του Πτωχοκομείου βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου, οπότε θα "δέσει" μια χαρά με το Μουσείο της νεώτερης Ιστορίας της Πάτρας που πρότεινα να στεγαστεί εκεί... Wink
Back to top
View user's profile Send private message
PinkFloyd
Full Member
Full Member


Joined: 21 Jun 2007
Posts: 324
Location: ΠΑΤΡΑ

PostPosted: Fri Nov 16, 2012 7:34 pm    Post subject: Reply with quote

Διάνοιξη της Κανακάρη

Επιτέλους, δημοπρατείται στις 11 Δεκεμβρίου η διάνοιξη της Κανακάρη! Επειδή πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας μεταφέρω ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

"Ένα από τα σημαντικότερα έργα για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Πάτρας, το έργο της διάνοιξης της Κανακάρη, που καρκινοβατούσε επί μια δεκαετία, επιτέλους δημοπρατείται. Σύμφωνα με την περίληψη διακήρυξης της δημοπρασίας, ως ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού ορίστηκε η 11/12/2012. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 11.500.500 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ σε ποσοστό 95% και από εθνική συμμετοχή 5%. Οι διαδικασίες ανάδειξης αναδόχου και υπογραφής της σύμβασης προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου του 2013, ενώ η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 22 μήνες, οπότε το έργο προβλέπεται να παραδοθεί σε χρήση στα τέλη του 2014.

Η μελέτη του έργου ανατέθηκε το 2002. Το 2005 εγκρίθηκε η προμελέτη και ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις. Παρότι το 2008 εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η σύνταξη της οριστικής μελέτης του έργου δεν ξεκίνησε και καθυστερούσε επί μια 6ετία, εξαιτίας διαφωνιών του Δήμου με τους μελετητές για την καταλληλότερη τεχνική λύση (ανοικτή ή κλειστή διατομή στο τμήμα από την οδό Νόρμαν έως την οδό Αγίας Σοφίας). Ο Δήμος Πατρέων και η Τεχνική του Υπηρεσία προέκριναν την ανοικτή διατομή, για οικονομικούς, πολεοδομικούς, κυκλοφοριακούς, και περιβαλλοντικούς λόγους. Αντίθετα η μελετητική ομάδα πρόκρινε την κλειστή διατομή. Η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε πρωτοβουλίες και πέτυχε την άρση των διαφωνιών των μελετητών και την εκπόνηση, εντός εξαμήνου, της οριστικής μελέτης με βάση τις εισηγήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που εξαρχής πρότεινε την ανοικτή διατομή.

Με την διάνοιξη η Κανακάρη θα γίνει ο βασικός οδικός άξονας εξόδου από το κέντρο της πόλης, ενώ η οδός Κορίνθου θα αντιδρομηθεί και θα αποτελεί το βασικό οδικό άξονα εισόδου στην πόλη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εφαρμογής των κυκλοφοριακών μελετών, εκτεταμένων πεζοδρομήσεων κλπ, που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του κέντρου της πόλης.
"
Back to top
View user's profile Send private message
AUGalos
Full Member
Full Member


Joined: 01 Mar 2007
Posts: 382
Location: San Antonio, Texas

PostPosted: Sat Nov 17, 2012 1:03 am    Post subject: Reply with quote

Άντε να δούμε... Ας ελπίσουμε να μην καταλήξει ένα ακόμα μισοτελειωμένο έργο φάντασμα σαν την λεωφόρο του Διακονιάρη και την μίνι περιμετρική... Αλήθεια από αυτά τα δύο έχουμε κανένα νέο?
Back to top
View user's profile Send private message
PinkFloyd
Full Member
Full Member


Joined: 21 Jun 2007
Posts: 324
Location: ΠΑΤΡΑ

PostPosted: Wed Nov 21, 2012 2:56 pm    Post subject: Reply with quote

Και στα δύο έργα οι εργολάβοι έχουν κηρυχτεί έκπτωτοι και δημοπρατήθηκαν ξανά. Με το Διακονιάρη τα πράγματα είναι μάλλον καλά, έχει γίνει ανάθεση, το έργο προχωράει και μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου! Smile

Με τη Μικρή Περιμετρική τα πράγματα είναι δύσκολα. Μπορεί να γίνει ανάθεση σύντομα, αλλά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα: Η κατολίσθηση στο κομμάτι που έχει ήδη κατασκευαστεί (πάνω από την Αγίας Σοφίας), τα αρχαία που σχεδόν σίγουρα θα βρεθούν στο τμήμα μετά το ρωμαϊκό υδραγωγείο, και κάτι ακούω για προβλήματα στις (υποτίθεται τελειωμένες) σήραγγες... Sad
Back to top
View user's profile Send private message
AUGalos
Full Member
Full Member


Joined: 01 Mar 2007
Posts: 382
Location: San Antonio, Texas

PostPosted: Thu Nov 22, 2012 1:24 am    Post subject: Reply with quote

Επιβεβαίωση για Διακονιάρη Very Happy :

Ξανά στην κυκλοφορία ο κόμβος Εγλυκάδας της Περιμετρικής μέχρι το τέλος του χρόνου - Ολοκληρώνεται το έργο του Διακονιάρη


Δίνεται ξανά στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του χρόνου ο κόμβος της Εγλυκάδας της Ευρείας Παράκαμψης Πάτρας, που παραμένει κλειστή αναγκάζοντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Εγλυκάδας να κάνουν κύκλο για να φτάσουν σπίτι τους.

Μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει παραδοθεί το οδικό τμήμα του Διακονιάρη, από το ύψος της Καλαβρύτων, μέχρι τη σύνδεση με την Περιμετρική.

Η εγκατάσταση των φαναριών έχει ξεκινήσει από τη συμβολή του οδικού τμήματος του Διακονιάρη με τη Μαραθωνομάχων, ενώ συνεχίζεται η κατασκευή του οδοστρώματος στο ύψος της Ιωάννου Δαμασκηνού.

Οι εργασίες που απομένουν έχουν να κάνουν με τον φωτισμό , τη σήμανση και τη διαχωριστική νησίδα.

http://patranews.gr/Index.php/Site/Content/26503-%CE%9E%CE%B1%CE%BD%CE%AC%20%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%20%CE%BF%20%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%82%20%CE%95%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%20%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%20%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85%20-%20%CE%9F%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%20%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7
Back to top
View user's profile Send private message
PinkFloyd
Full Member
Full Member


Joined: 21 Jun 2007
Posts: 324
Location: ΠΑΤΡΑ

PostPosted: Sun Nov 25, 2012 2:41 pm    Post subject: Reply with quote

Πολύ χαίρομαι που επιβεβαιώνεις την ολοκλήρωση του Διακονιάρη και από άλλη πηγή!

Σε μια περίοδο πάντως που στο μέτωπο των έργων εμφανίζονται αυτονόητες δυσκολίες λόγω της κρίσης, παρατηρώ με αρκετή έκπληξη και αισιοδοξία ότι η πολιτιστική κίνηση στην πόλη όχι μόνο δεν έχει υποχωρήσει, αλλά μάλλον είναι εντονότερη από παλιότερα! Στα θέατρα ανεβαίνουν πολλές παραστάσεις, και από τις πατρινές ομάδες και από σχήματα της Αθήνας. Στις προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης συνήθως δεν πέφτει καρφίτσα, και άλλες ομάδες οργανώνουν επίσης κινηματογραφικές προβολές (Γυμνός Οφθαλμός στο Λιθογραφείο, ΚοινοΤοπία). Πολλές άλλες εκδηλώσεις, συναυλίες, ομιλίες και εκθέσεις. Ενδεικτικά, αναφέρω 4 ενδιαφέρουσες εκθέσεις:

- Τελευταία ημέρα σήμερα (25/11) της μεγάλης διεθνούς έκθεσης Re-culture-1 ( http://www.artinprogress.eu/re-culture-1/ ) στην Αγορά Αργύρη, με συμμετοχή δεκάδων ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

- Έκθεση "Τέχνη και Τεχνολογία" στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με την Ένωση Εικαστικών Πάτρας, από 28 Νοεμβρίου 2012 - 25 Ιανουαρίου 2013. "Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει τη δυνατή σχέση που ενώνει την τέχνη με την τεχνολογία μέσα από σύγχρονα δείγματα τέχνης από τον χώρο της Πάτρας. Η έκθεση υλοποιείται με τη συμμετοχή μελών της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας και μελών ΔΕΠ του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Π.Π."

- Έκθεση αρχιτεκτονικού έργου "Πανόραμα Ελληνικής και Κυπριακής Αρχιτεκτονικής" στην Αγορά Αργύρη, από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαϊας (ΣΑΝΑ) και το αρχιτεκτονικό περιοδικό «ΔΟΜΕΣ», από 26/11 έως 2/12.

- Και μια έκθεση με οικονομικό-αναπτυξιακό περιεχόμενο: "Μεταφορά Τεχνογνωσίας 2012" στην Αγορά Αργύρη στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, απο το Γραφείο Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Επιμελητήριο Αχαΐας. "Στόχος της έκθεσης είναι η παρουσίαση των ερευνητικών δραστηριοτήτων και των καινοτομικών ιδεών των ερευνητών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η έκθεση απευθύνεται στον Παραγωγικό Τομέα της περιοχής, με σκοπό να γίνουν περισσότερο στενές οι σχέσεις της παραγωγής με την έρευνα, με τη διάχυση τόσο των ερευνητικών δυνατοτήτων όσο και των προβλημάτων του παραγωγικού τομέα προς λύση. Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης παράλληλες εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις, ομιλίες και συναντήσεις στρογγυλής τραπέζης. Ο αριθμός των εκθετών σε αυτήν την πρώτη έκθεση υπολογίζεται περίπου στους 100 συμμετέχοντες, ερευνητές κυρίως από τμήματα του Πανεπιστημίου, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για αναπτυξιακό γεγονός της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, αναμένεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών από τον χώρο των επιχειρήσεων (πάνω από 300 επιχειρήσεις), επισκεπτών από την υπόλοιπη Ελλάδα (μέλη επιμελητηρίων, επιχειρηματίες, επενδυτές), καθώς και από χώρες του εξωτερικού (μέλη πρεσβειών, επιχειρηματίες, επενδυτές)".

Με αισιοδοξία, αλληλεγγύη και στήριξη του πολιτισμού θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να ξεκολλήσουμε από την κρίση και να προχωρήσουμε μπροστά...


Last edited by PinkFloyd on Mon May 20, 2013 12:16 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
AUGalos
Full Member
Full Member


Joined: 01 Mar 2007
Posts: 382
Location: San Antonio, Texas

PostPosted: Wed Nov 28, 2012 7:17 pm    Post subject: Reply with quote

Πάτρα: σε δημοπράτηση η ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής

Ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα για την πόλη της Πάτρας βγαίνει επιτέλους σε διαγωνισμό. Με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει πως ξεκινά η δημοπράτηση για το έργο της ολοκλήρωσης της κατασκευής της Μικρής Περιμετρικής Πάτρας και κατασκευή αγωγού όμβριων στην Αρόη.

Το μήκος των έργων είναι από την οδό ασυρμάτου Αροής Χ.Θ.1+357 έως την πλατεία Ταμπαχάνα Χ.Θ.2+872,58. Το έργο έχει προϋπολογισμό από 19,5εκ.ευρώ έως 22,5 εκ.ευρώ και η έναρξη των διαδικασιών ανάθεσης είναι προγραμματισμένη για τις 5 Φεβρουαρίου 2013.

Η ολοκλήρωση του έργου είναι σε 24 μήνες από την ανάθεση της σύμβασης ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ , επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων 2007-2013. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015.

Το έργο περιλαμβάνει:
1) Ολοκλήρωση του οδικού έργου μικρής περιμετρικής Πατρών από την οδό ασυρμάτου Αροής Χ.Θ.1+357 έως την πλατεία Ταμπαχάνα Χ.Θ.2+872,58.
2) Διαμόρφωση του κόμβου Κουρτέση (κόμβος εισόδου).
3) Κατασκευή του κόμβου εξόδου (Χ.Θ.2+450).
4) Ολοκλήρωση της κατασκευής τεχνικού του κόμβου εξόδου (σήραγγα cut & cover και σήραγγα top-down).
5) Κατασκευή αγωγού όμβριων Σ1 περιοχής Αροής.
6) Κατασκευή δικτύου όμβριων, ακαθάρτων και ύδρευσης της οδού.
7) Έργα σήμανσης και ασφάλισης.
8) Έργα πρασίνου.
9) Έργα Η/Μ εγκαταστάσεων (οδοφωτισμός και φωτεινή σηματοδότηση).
10) Έργα αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης της στέψης του τεχνικού του κόμβου εξόδου
11) Εργασίες προστασίας και μεταφοράς αρχαιολογικών ευρημάτων και
12) Συμπληρωματικές εργασίες από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 1+357 (οδός ασύρματου Αρόης) και από Χ.Θ. 2+2872,58 (πλατεία Ταμπαχάνα) έως Χ.Θ. 3+124,44 (πλατεία Γιαννιά), σήμανσης, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, Η/Μ και αποκατάσταση κατολίσθησης.

http://ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/uperastikoi/loipoi-autokinitodromoi/item/16684-%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82
Back to top
View user's profile Send private message
PinkFloyd
Full Member
Full Member


Joined: 21 Jun 2007
Posts: 324
Location: ΠΑΤΡΑ

PostPosted: Thu Nov 29, 2012 12:13 pm    Post subject: Reply with quote

Πολύ καλά τα νέα! Από την περιγραφή του τεχνικού αντικειμένου επιβεβαιώνεται αυτό που έγραφα πρόσφατα, ότι η μικρή περιμετρική έχει πολλή δουλειά ακόμη, νομίζω όμως ότι το χρονοδιάγραμμα (τέλη του 2015) είναι ρεαλιστικό. Να προσθέσω ότι απ' ότι μαθαίνω, για το έργο "λεφτά υπάρχουν" Shocked , αφού είναι δεσμευμένα γι' αυτό από τότε που ξεκίνησε.
Back to top
View user's profile Send private message
Psilalonitis-1982
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Dec 2005
Posts: 616
Location: Πατρα

PostPosted: Fri Nov 30, 2012 11:49 am    Post subject: Reply with quote

Ετοιμαζουν πληγμα για το 3ο ΑΕΙ της χωρας ;

Εντονη φημη κυκλοφορει αυτες τις μερες στη Πατρα οτι σχεδιαζεται απο το Υπ. Παδειας
η "συγχωνευση" του τμηματος Φιλολογιας του Παν. Πατρων σ αυτο της Καλαματας !

Η φημη εχει ξεσηκωσει ολη την ακαδημαϊκη κοινοτητα της πολης, τη Περιφερεια Δυτ. Ελλαδος, τα επιμελητηρια, τους 1200 φοιτητες του τμηματος (το 40-50% των οποιων προερχονται απο την Αχαϊα) , ολους τους κοινωνικους και πολτιστικους φορεις και ολους τους πολιτες .

Απ ο,τι ξερω, στοχος του σχεδιου "Αθηνά" ειναι τα τμήματα χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης και οτι τα κριτηρια για τις μεταβολες (καταργησεις, μεταφορες, συγχωνευσεις κλπ) θα ειναι ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά.

Πώς ενα τμημα με τετοια ζητηση (πολυ μεγαλυτερη απο αυτη του μεσσηνιακου), στα πλαισια ενος ενιαιου Πανεπιστημιου με ευρυ φασμα γνωστικων αντικειμενων
καλειται να "συγχωνευτει" σε ενα παραρτημα του διασπαρτου μορφωματος που λεγεται " Πανεπιστημιο Πελοποννησου" - πολυ λιγοτερο ελκυστικου;
Με ποια ακαδημαϊκα κριτηρια ;
Το κοινωνικο κοστος, οτι εκατονταδες φοιτητες θα αναγκαστουν ενδεχομενως να διακοψουν τις σπουδες τους δεν μετραει ;

Ετσι "αμοιβει" η Πολιτεια ενα Πανεπιστημιο με διεθνη ακτινοβολια ;

Εδω στη Πατρα προβλεπονται κινητοποιησεις που ελπιζω να αποτρεψουν το εγκλημα.

(Το μεσσηνιακο "λομπυ" της κυβερνησης ας βρη αλλους πιο ορθολογικους τροπους
να ωφελησει πραγματικα τη περιοχη του ...)


Last edited by Psilalonitis-1982 on Fri Nov 30, 2012 6:26 pm; edited 4 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Psilalonitis-1982
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Dec 2005
Posts: 616
Location: Πατρα

PostPosted: Fri Nov 30, 2012 6:22 pm    Post subject: Reply with quote

Νεωτερες φημες μιλουν για μεταφορα ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Σχολης Ανθρωπιστικων Σπουδων (συνολικα 5 τμηματα) στο "Πανεπιστημιο Πελοποννησου" !
Αν αληθευει κατι τετοιο, μιλαμε για πρωτοφανες εκπαιδευτικο πραξικοπημα.

Μηπως τελικα η (διεθνως ισχυουσα και συνταγματικα κατοχυρωμενη) αυτοτελεια των Πανεπιστημιων
εχει καταντησει στο Ελλαντα ανεκδοτο ;
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
AUGalos
Full Member
Full Member


Joined: 01 Mar 2007
Posts: 382
Location: San Antonio, Texas

PostPosted: Sat Dec 01, 2012 12:29 am    Post subject: Reply with quote

Πολύ ράδιο αρβύλα μου κάνει αυτή η φήμη. Συνήθως για να μειώσεις το κόστος συγκεντρώνεις τα τμήματα μαζί σε campus όπως της Πάτρας, δεν κάνεις το αντίθετο... Δεν έχει καμία απολύτως λογική μια τέτοια κίνηση, και προσωπικά το βλέπω αδύνατον να συμβεί.
Back to top
View user's profile Send private message
Psilalonitis-1982
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Dec 2005
Posts: 616
Location: Πατρα

PostPosted: Sat Dec 01, 2012 10:44 pm    Post subject: Reply with quote

Mακαρι να προκειται για ραδιο αρβυλα.
Με την ιδια λογικη θα μπορουσε το τμημα Κτηνιατρικης του ΑΠΘ να μεταφερθει στο αντιστοιχο της Καρδιτσας...

Παντως "στο ψιλο" αρχιζουν να παιρνουν τα διαφορα blogs την ιστορια της παντι τροπω "ενισχυσης" της Μεσσηνιας.
Τελευταια αποκαλυψη : Θα μεταφερουν την Ακροπολη στη Καλαματα Laughing :

http://airetikosonair.blogspot.gr/2012/11/blog-post_30.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
AUGalos
Full Member
Full Member


Joined: 01 Mar 2007
Posts: 382
Location: San Antonio, Texas

PostPosted: Sun Dec 02, 2012 1:22 am    Post subject: Reply with quote

Μου φαίνεται προσπαθούν να τους χρυσώσουν το χάπι μετά και την διαφενόμενη οριστική ακύρωση της Ιονίας Οδού από Πύργο μέχρι Τσακώνα.
Back to top
View user's profile Send private message
prevezanos
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2008
Posts: 532

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 1:54 am    Post subject: Reply with quote

Psilalonitis-1982 wrote:

Παντως "στο ψιλο" αρχιζουν να παιρνουν τα διαφορα blogs την ιστορια της παντι τροπω "ενισχυσης" της Μεσσηνιας.
Τελευταια αποκαλυψη : Θα μεταφερουν την Ακροπολη στη Καλαματα Laughing :

http://airetikosonair.blogspot.gr/2012/11/blog-post_30.html


Κοιτα μην υπερβαλλουμε, την Κροπολη στην Καλαματα δεν μπορουν να την μεταφερουν.

Την καλαματα ολη ομως, στο Μουσειο της Ακροπολης, ισως....
Back to top
View user's profile Send private message
PinkFloyd
Full Member
Full Member


Joined: 21 Jun 2007
Posts: 324
Location: ΠΑΤΡΑ

PostPosted: Tue Dec 11, 2012 1:59 pm    Post subject: Reply with quote

Δυστυχώς οι αισιόδοξες προβλέψεις για ολοκλήρωση του Διακονιάρη μέσα στο Δεκέμβρη δεν επιβεβαιώνονται... Evil or Very Mad
Για τις εργασίες ολοκλήρωσης με συνολικό χρόνο περαίωσης τους 6 μήνες ο ανάδοχος ζήτησε παράταση κατά 9,5 μήνες, και τελικά το Υπουργείο ενέκρινε 4,5 μήνες, δηλαδή ολοκλήρωση το Μάρτιο του 2013.

Για τους λόγους της καθυστέρησης αναφέρει αρκετά στοιχεία το άρθρο του thebest, http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/165657
Back to top
View user's profile Send private message
AUGalos
Full Member
Full Member


Joined: 01 Mar 2007
Posts: 382
Location: San Antonio, Texas

PostPosted: Sun Feb 03, 2013 9:15 am    Post subject: Reply with quote

Έτοιμος ο Διακονιάρης! Shocked

Έτοιμη η Ελευθερίου Βενιζέλου - Ο ανάδοχος περιμένει την άδεια των κρατικών υπηρεσιών για να τη δώσει στην κυκλοφορία.

Έτοιμο είναι το τμήμα της Ελευθερίου Βενιζέλου από την Πατρών - Κλάους και πάνω που θα συνδέεται με την Περιμετρική. Οι διαγραμμίσεις και οι τοποθετήσεις πινακίδων σε αυτό το τμήμα ολοκληρώθηκαν. Ο δρόμος είναι έτοιμος και ο ανάδοχος περιμένει την άδεια των κρατικών υπηρεδιών για να τον δώσει σε κυκλοφορία.

Για το θέμα έγινε σύσκεψη χθες στην Αθήνα.

Κλιμάκια των υπηρεσιών αναμένεται να βρεθούν στην Πάτα τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας, για να κάνουν αυτοψία στο σημείο του δρόμου που θα συνδέεται με την Περιμετρική.

Όταν δοθεί η άδεια των υπηρεσιών θα υπάρξει ενημέρωση στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, η οποία θα ειδοποιήσει με τη σειρά της τον ανάδοχο, προκειμένου να τοποθετήσει πινακίδες ότι ο δρόμος είναι υπό κατασκευή, αλλά σε χρήση και να ενεργοποιήσει τη λειτουργία των φαναριών.

Παράλληλα ο ανάδοχος θα συνεχίσει τις εργασίες που απομένουν για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του δρόμου.

Η παράδοση του δρόμου θα δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στην πόλη καθώς θα φέρει μεταβολές στην κίνηση των βαρέων οχημάτων.

Οι οδηγοί δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν μέσω της Ακρωτηρίου ή της Πατρών - Κλάουςς, ώστε να φτάσουν στην Περιβόλα, ή στις Παραγλαύκιες.

http://www.patranews.gr/Index.php/Site/Content/30460-%CE%88%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7%20%CE%B7%20%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85%20%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%20-%20%CE%9F%20%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%82%20%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CF%89%CE%BD%20%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD%20%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%BD%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%20%CE%B4%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%20%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1
Back to top
View user's profile Send private message
AUGalos
Full Member
Full Member


Joined: 01 Mar 2007
Posts: 382
Location: San Antonio, Texas

PostPosted: Mon Feb 04, 2013 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

Ανοίγει, επιτέλους, ο κόμβος Εγλυκάδας στην Περιμετρική - Η παράδοση σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου του Διακονιάρη

Παραδίδεται σε λίγες ημέρες, μετά από καθυστέρηση χρόνων, ο κόμβος της Εγλυκάδας, της Μεγάλης Περιμετρικής της Πάτρας, ο οποίος παραμένει κλειστός, προκαλώντας ταλαιπωρία στους κατοίκους των ανατολικών και κεντρικών συνοικιών της πόλης. Η παράδοση του κόμβου Εγλυκάδας που είναι η απόληξη της Ελευθερίου Βενιζέλου, θα σηματοδοτήσει και την ολοκλήρωσγ του αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρου Διακονιάρη, που για δεκάδες χρόνια απειλούσε τους Πατρινούς και η υπερχείλισή του το 2001 είχε τραγικές συνέπειες για πατέρα και γιο , που πνίγηκαν στα ορμητικά νερά του.

http://patranews.gr/Index.php/Site/Content/30563-%CE%91%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9%2C%20%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82%2C%20%CE%BF%20%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%82%20%CE%95%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82%20%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20-%20%CE%97%20%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7%20%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%20%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7
Back to top
View user's profile Send private message
PinkFloyd
Full Member
Full Member


Joined: 21 Jun 2007
Posts: 324
Location: ΠΑΤΡΑ

PostPosted: Tue Feb 05, 2013 1:53 pm    Post subject: Reply with quote

Εκεί που ετοιμαζόμουν να ποστάρω τη χαρά μου για το νέο, διαβάζω στο Best: "Εμπλοκή στην παράδοση του κόμβου της Εγλυκάδας - Αρνείται την αδειοδότηση ασφαλούς διάνοιξης η Ολυμπία Οδός" !! Evil or Very Mad Sad
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/177452

Άντε να δουμε πόσο θα καθυστερήσει ακόμα αυτός ο στοιχειωμένος Διακονιάρης...
Back to top
View user's profile Send private message
AUGalos
Full Member
Full Member


Joined: 01 Mar 2007
Posts: 382
Location: San Antonio, Texas

PostPosted: Wed Feb 06, 2013 12:10 am    Post subject: Reply with quote

Εγώ διάβασα ότι παραδίδεται την Παρασκευή:

Άμεση η παράδοση της Ελ. Βενιζέλου μέχρι την έξοδο της Εγλυκάδας, στην Περιμετρική

Στο τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της Ελευθερίου Βενιζέλου από την Πατρών - Κλάους και πάνω, που συνδέεται με την Περιμετρική στον κόμβο της Εγλυκάδας.

Ο δρόμος είναι έτοιμος και ο ανάδοχος εργολάβος περιμένει την άδεια των κρατικών υπηρεσιών για να τον παραδώσει στην κυκλοφορία. Κλιμάκια των αρμόδιων υπουργείων αναμένονται στην Πάτρα για να κάνουν αυτοψία.

http://patranews.gr/Index.php/Site/Content/30624-%CE%86%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7%20%CE%B7%20%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%95%CE%BB.%20%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%20%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%95%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82%2C%20%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 47, 48, 49  Next
Page 43 of 49

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr