stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Ενεργειακές Υποδομές (3)
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
orthodontist
Full Member
Full Member


Joined: 18 Apr 2010
Posts: 388
Location: New York

PostPosted: Thu Jun 16, 2011 8:51 am    Post subject: Reply with quote

Γιατί άραγε μόνο η ΔΕΗ έχει λιγνιτικά εργοστάσια;Γιατί άραγε να υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις στη σκέψη και μόνο πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες;
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
EAGLE
Junior Member
Junior Member


Joined: 26 May 2011
Posts: 100

PostPosted: Thu Jun 16, 2011 2:09 pm    Post subject: Reply with quote

Λιγνιτικά εργοστάσια έχει μόνο η ΔΕΗ διότι η απελευθέρωση παραγωγής ενέργειας μετρά λίγα χρονια αν και η ελλάδα έχει καθυστερήσει αρκετά και είναι στρεβλό αυτό το άνοιγμα.

Πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σημαίνει απαξιώση της και μετατροπή της σε νέο ΟΣΕ εκτός και αν υπάρξει πλήρης απελεύθερωση στα τιμολόγια. Η παραγωγή ρεύματος στηρίζεται σε ποσοστό 52-58% στο λιγνίτη.

Αυτό που μπορεί και πρέπει να γίνει για να ανοίξει η αγορά είναι να αποκτήσουν πρόσβαση οι ιδιώτες στα κοιτάσματα λιγνίτη πχ Βεύης-Ελλασόνα και η μονάδα στη Μελίτη να γίνει από ιδιώτες. Επίσης να πουληθούν κάποια υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Με αυτό το τρόπο οι ιδιώτες θα έχουν το ίδιο μείγμα παραγωγής με τη ΔΕΗ και ο ανταγωνισμός θα γίνεται με ίσους όρους χωρίς τις τρικλοποδιές στη μέση τιμή ρεύματος που κάνει η ΔΕΗ για να πετάει εκτός τους ιδιώτες που καίνε ακριβό φυσικό αέριο. Θα υπάρξει και μείωση στα επαγγελματικά τιμολόγια που είναι πανάκριβα για να καλύπτουν τις ζημιές από το ενιαίο οικιακό σε όλη την επικράτεια.(νησιά-απομακρυσμένες περιοχές).

Υπάρχει βέβαια και το σταλινικό εκμαυλισμένο συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ που χρόνια τώρα ρουφάει το αίμα της ΔΕΗ στο όνομα του δήθεν δημοσίου συμφέροντος με εκβιασμούς "κατεβάζω το διακόπτη" αλλά που στη ουσία καλύπτει τα προνόμια και τα τσιφλίκια του.
Back to top
View user's profile Send private message
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2295
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Sun Jun 19, 2011 11:01 am    Post subject: Reply with quote

Έγραψες:
EAGLE wrote:
Κάτι κουνιέται για καθαρότερο περιβάλλον και απεξάρτηση απο το πανάκριβο εισαγόμενο πετρέλαιο. Ανοίγει ο δρόμος και γι ακατασκευή αιολικών πάρκων πάνω στα νησιά βοηθώντας και την ανάπτυξη.

Απάντησα (τα κόκκινα προς διευκόλυνσή σου):
Admin wrote:
OK για την απεξάρτηση από το πετρέλαιο (αν και οι σταθμοί στους οποίους αναφερόμαστε αποτελούν αμελητέο κομμάτι της σχετικής δαπάνης της ΔΕΗ), από πού κι ως πού όμως καθαρότερο περιβάλλον; Από τον λιγνίτη;

Ανταπάντησες:
EAGLE wrote:
H κατανάλωση πετρελαίου δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα για τη ΔΕΗ. Επιβαρύνει τα μέγιστα τα οικονομικά της αποτελέσματα. Μία ματιά στον ισολογισμό της το δείχνει ξεκάθαρα.
Ο λιγνίτης είναι άκρως απαραίτητος για το ενεργειακό ισοζύγιο διότι είναι εγχώρια πρώτη ύλη και πάμφθηνη. Ο λιγνίτης είναι αυτός που κρατά χαμηλά το κόστος ρεύματος και καλύπτει με τα σταυροειδή τιμολόγια την ιδια τιμή στη κιλοβατώρα σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Αν υπολογιστεί ξεχωριστά το κόστος παραγωγής ρεύματος στα νησιά και στη Κρήτη που καταναλώνουν πετρέλαιο και μειωθεί η χρήση λιγνίτη τότε το ρεύμα θα εκτοξευτεί στα ύψη. Στηρίζει επίσης ακριτικές και ευαίσθητες περιοχές της χώρας που χωρίς αυτόν θα σβήσουν οικονομικά. Γιατί λοιπόν να μην τον εκμεταλευτούμε? Σε κάθε περίπτωση οι ανανεώσιμες δε μπορούν να καλύψουν πάνω από το 40% των αναγκών και αυτό σε βάθος εικοσαετίας τουλάχιστον.

Η υπερευαισθησία των Ευρωπαίων για τους ρύπους των εταιρειών ρεύματος είναι υποκριτική. Τόσες δεκαετίες αυτοί κατανάλωσαν ανενόχλητοι το κάρβουνο που είχαν στο υπέδαφος τους και τώρα που τους τελέιωσε βγάλανε διακαιώματα ρύπων στην παραγωγή ενέργειας. Αφου τους κόπτει τόσο πολύ το περιβάλλον γιατί δε βάζουν δικαιώματα στις αυτοκινητοβιομη χανίες τους ? Γιατί δε θεσπίζουν πολύ αυστηρότερα κριτήρια στην εκπομπή καυσαερίων στα αυτοκίνητα? Γιατί απλούστατα δε τους συμφέρει.

Παράλληλα όμως ο καλός θεός της Ελλάδας μας προίκισε με αέρηδες και ήλιο. Μπορούμε και πρέπει να τις αναπτύξουμε στο έπακρο για να απεξαρτηθούμε από το πανάκριβα εισαγώμενα ορυκτά καύσιμα. Λεφτά πλέον ως πτωχευμένο κράτος δεν έχουμε. Και αυτά που έχουμε τα χρειαζόμαστε για τη κίνηση.

Για τις καθυστερήσεις των αιολικών εκτός από το ΣτΕ υπάρχουν κονοτάρχες,αντιστασιακοί, δασάρχες, η ΓΕΝΟΠ, μεμονωμένοι κάτοικοι. Υπάρχει όμως και ένα ντόπιο καρτέλ που πλουτίζει από τη πώληση πετρελαίου και σαμποτάρει τις ανανεώσιμες πηγές.

Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή. Ο μόνος λόγος που το γράφω είναι μπας και (λέμε τώρα) θελήσεις να απαντήσεις στην ουσία όσων έγραψα, όχι απλά για να ξαναπαραθέσεις ένα λογύδριο.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
EAGLE
Junior Member
Junior Member


Joined: 26 May 2011
Posts: 100

PostPosted: Sun Jun 19, 2011 11:38 pm    Post subject: Reply with quote

Αν διαβάσεις προσεκτικά εχεις πάρει και για τα δύο απαντήσεις. Τώρα αν θες απλά να καταγραφεί η λέξη λογίδριο ως επιχείρημα σου για λόγους που εσύ γνωρίζεις αυτό είναι άλλο θέμα.

Ποιο απλά δε μπορώ να σου τα εξηγήσω. Θα κάνω όμως μία απέλπιδα δευτερη προσπάθεια. Στο ερώτημα περί αμελητέας ποσότητας είναι ο ισολογισμός ΔΕΗ. Στο ερώτημα για καθαρότερο περιβάλλον χωρίς λιγνίτη είναι η ανάλυση της παραγωγής στο λογαριασμό που λαμβάνεις.

Αν λοιπόν εσύ μπορείς (λέμε τώρα)να προτείνεις κάποια λύση που θα αντικαταστήσει το λιγνίτη που αντιπροσωπεύει το 52-58% της παραγωγής ρεύματος με κόστος πάρα πολύ χαμηλό ώστε να καλύπτει τις ζημιές από άλλες παραγωγές, στηρίζοντας ολόκληρες ακριτικές περιοχές, χωρίς να επιβαρύνεις το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας δεν εχεις παρα να τη καταθέσεις ευθέως.

Εν αναμονή.....
Back to top
View user's profile Send private message
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2295
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Mon Jun 20, 2011 7:32 pm    Post subject: Reply with quote

Μέχρι τώρα δεν είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα να με καταλαβαίνουν οι συνομιλητές μου, έστω και με λίγη προσπάθεια (στα ελληνικά τουλάχιστον!). Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά πάντως, οπότε... πάμε πάλι (προσοχή σε παρακαλώ όμως, πιο λιανά δεν μπορώ να τα κάνω):

1) Μας έγραψες αρχικά ότι "Το έργο της διασύνδεσης θα καλύψει συνολικά τα νησιά Άνδρο, Κύθνο, Τήνο, Μύκονο, Σύρο, Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο αλλά και μικρότερα που είναι συνδεδεμένα με τη Νάξο." Λαμπρά! Σου απάντησα ότι "οι σταθμοί στους οποίους αναφερόμαστε αποτελούν αμελητέο κομμάτι της σχετικής δαπάνης της ΔΕΗ". Πάμε τώρα στην επεξήγηση που ελπίζω να συλλάβεις:

Η εγκατεστημένη ισχύς των Αυτόνομων & Τοπικών Σταθμών Παραγωγής που βρίσκονται σε αυτά τα νησιά (mind the bold font please!) δεν φτάνει ούτε τα 200 MW (199 για την ακρίβεια). H συνολική εγκατεστημένη ισχύς όλων των σταθμών παραγωγής της ΔΕΗ που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο diesel ή μαζούτ ξεπερνά τα 3.200 MW. Do the math please για να επιμερίσεις το κόστος αγοράς υγρών καυσίμων στο οποίο αναφέρεσαι ξανά και ξανά (όντως σημαντικό - βεβαίως αν κοιτάξεις τον ισολογισμό όπως με προέτρεψες δις δεν θα το βρεις, δοκίμασε τα αποτελέσματα καλύτερα). Grosso modo ο επιμερισμός εννοείται, μην αρχίσουμε να αραδιάζουμε για αποδοτικότητα των επιμέρους μονάδων, γιατί θα μας πάρει το ξημέρωμα.

Άρα (προσοχή! έρχεται το συμπέρασμα): οι σταθμοί στους οποίους αναφερόμαστε αποτελούν αμελητέο κομμάτι της σχετικής δαπάνης της ΔΕΗ (αν σου θυμίζει κάτι αυτό, είναι διότι το έχω γράψει ίσα με 5 φορές ως τώρα).


2) Μας έγραψες αρχικά ότι "Κάτι κουνιέται για καθαρότερο περιβάλλον και απεξάρτηση απο το πανάκριβο εισαγόμενο πετρέλαιο." Για το δεύτερο σκέλος (της απεξάρτησης ντε), ίδε ανωτέρω. Πάμε στο πρώτο λοιπόν: σε είχα ρωτήσει "από πού κι ως πού όμως καθαρότερο περιβάλλον; Από τον λιγνίτη;".

Αυτό στα ελληνικά μπορεί να μεταφραστεί και ως "πώς μπορείς να υποστηρίζεις ότι θα έχουμε καθαρότερο περιβάλλον αντικαθιστώντας θερμοηλεκτρικές μονάδες με καύσιμο πετρέλαιο με θερμοηλεκτρικές μονάδες με καύσιμο κατώτερης ποιότητας υδρογονάνθρακα (λιγνίτη);"

Αυτό και τίποτε άλλο! Ούτε για το αν είναι άκρως απαραίτητος ο λιγνίτης (που δεν διαφωνώ, εννοείται) - ούτε για τα δικαιώματα ρύπων (που btw με αυτά που γράφεις μου δείχνεις ότι πρέπει να διαβάσεις λίγο ακόμη για να καταλάβεις πώς λειτουργεί η αγορά αυτή) - ούτε για το αν έχουμε ή δεν έχουμε κοιτάσματα - ούτε για το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας - ούτε τίποτα από όσα αράδιασες "απαντώντας" (ντεμέκ, που λέει και ο παππούς μου).

Κλείνω εδώ, γιατί είμαι σίγουρος ότι πολλούς κούρασα. Επίσης, πολλούς που με ξέρουν 10 χρόνια εδώ μέσα ίσως παραξένεψα με τον τρόπο μου, αλλά το εξυπνακίστικό και δασκαλίστικο ύφος των ανωτέρω "απαντήσεων" (δεν πειράζει ρε αδερφέ να παραδεχτείς ότι έγραψες κάτι λάθος, δεν θα πέσουμε να σε φάμε κιόλας) φαίνεται ότι μου πάτησε κάποιο κάλο - δεν εξηγείται αλλιώς!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
orthodontist
Full Member
Full Member


Joined: 18 Apr 2010
Posts: 388
Location: New York

PostPosted: Mon Jun 20, 2011 10:58 pm    Post subject: Reply with quote

Λιγνιτικά εργοστάσια έχει μόνο η ΔΕΗ γιατί ΑΥΤΗ και ΜΟΝΟ έχει πρόσβαση στο δωρεάν εγχώριο λιγνίτη.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
EAGLE
Junior Member
Junior Member


Joined: 26 May 2011
Posts: 100

PostPosted: Tue Jun 21, 2011 2:55 am    Post subject: Reply with quote

Eπειδή έχεις φαίνεται αδυναμία να διαβάσεις και να κατανοήσεις ισολογισμούς και επειδή προκαλείς συνεχώς αν και administrator με επιχειρήματα τύπου λογίδρια, αλλα λόγια να αγαπιόμαστε, κάλλους παλαιότητα 10 χρόνων και άλλα γραφικά θα μπω στο κόπο για τελευταία φορά να στο εξηγήσω με απλά οικονομικά-μαθηματικά μπας και κατανοήσεις το άτοπο της αμελητέας ποσότητας και συνεννοηθούμε.

Για την επάρκεια της γνώσης σου στο εξειδικευμένο θέμα σε αντίθεση με εσένα δε θα προβώ σε κανένα σχόλιο για το άτομο σου ούτε θα κάνω βερμπαλιστικά σχόλια περί κούρασης, συγνώμης για φτηνούς εντυπωσιασμούς. Θα αφήσω να σε κρίνουν οι άλλοι.

Εγραψες και επιμένεις για "αμελητέα ποσότητα" της πετρελαικής παραγωγής ρεύματος.

Σου απαντώ λοιπόν με βάση το δημοσιευμένο ισολογισμό της ΔΕΗ της χρήσης του 2010.

1.Αγορές υγρών καυσίμων για το 2010

1.300.000 τόννους μαζούτ
385.000 Κlt diesel
Κάτσε υπολόγισε τι ρύπους εκπέμπουν αυτές οι ποσότητες. Για όσα παιδιά μένουν στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι θα μπορούν να σου πουν για το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ εκεί το λεγόμενο μαύρο θηρίο τι ξέρναγε όταν εκαιγε μαζούτ και τι επιπτώσεις ειχε στο περιβάλλον.

Kόστος αγοράς υγρών καυσίμων για το 2010
667,8 εκ ευρώ + 100 εκ σε σχέση με το 2009.
Δηλ κάθε χρόνο ξοδεύουμε μισή ΙΟΝΙΑ οδό σε υγρά καύσιμα. Αποτελούν το 11% του κύκλου εργασιών της ΔΕΗ και το 16 % των λειτουργικών δαπανών προ αποσβέσεων. Η σχετική δαπάνη το 2008 ήταν 1.2 δις όσο ολόκληρη η Ιονια οδός.
Αν διάβαζες τα report των CREDIT SUISSE, JP Morgan αλλά και της Fidelity που είναι μέτοχος με 5% θα εβλεπες τα ίδια.

Ελπίζω να κατάλαβες πλέον με βούλα και υπογραφή το ατυχέστατο σχόλιο σου περί αμελητέας ποσότητας.

2. Καθαρότερο περιβάλλον μέσω λιγνίτη?? .

Τελικά δεν έχω καταλάβει. Για το λιγνίτη είσαι και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα που ελεγε ο συγχωρεμένος παπούς μου. Αν έμπαινες στο κόπο και διάβαζες το λογαριασμό της ΔΕΗ στο μέσο δεξιά της α σελίδας που σου έρχεται θα εβλεπες τα κάτωθι
Παραγωγή λιγνίτη κοντά στο 48-52% με καθοδικές τάσεις λόγω απόσυρσης μονάδων τύπου Μεγαλοπόλης και Πτολεμαίδας 1
Παραγωγή πετρελαίου 8.50-11.50% με το κόστος που ανέφερα. Για κάνε ένα απλό πολλαπλασιασμό της αμελητέας ποσότητας που μας λες για να δεις τι θα επιφέρει μία αύξηση της συγκεκριμένης παραγωγής. Στην ερώτηση με τι θα αντικαταστήσουμε το λιγνίτη που μολύνει όπως λες δεν απάντησες. Θα περιμένουμε σε νεότερη έκδοση.

Κάπου ψέλλισες για δικαιώματα ρύπων. Προσπερνώντας τα εριστικά και ειρωνικά σχόλια σου περί γνώσης και κατανόησης του θέματος σου λέω ότι αυτό είναι ένα κεφάλαιο που σηκώνει πάρα πολλή συζήτηση για τους χειρισμούς της ελληνικής πλευράς που αγγίζουν τα όρια της εγκληματικής αμέλειας αν όχι προδοσίας στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Αυτά που γράφονται για το λιγνίτη είναι σαχλαμάρες και κατευθυνόμενα γιατί δεν έχουν πρόσβαση οι ιδιώτες πέραν βέβαια των επαγγελματιών οικολόγων. Μόλις αποκτήσουν πρόσβαση οι ιδιώτες που σφάζονται θα δεις πως θα εξαφανιστούν τα πληρωμένα σχόλια παραπληροφόρησης. Τα δικαιώματα θα είναι υψηλότερα σε σχέση με τώρα αλλά σε καμία περίπτωση τόσο υψηλά γιατί οι παλιές μονάδες θα αντικαθίστανται με νέες και ισχυρότερες τύπου Μελίτης αλλά και την αύξηση στο ισοζύγιο των ΑΠΕ. Το περιβάλλον της ελλάδας λόγω μη βιομηχανίας είναι πολύ καθαρότερο ακόμα και σε περιοχές όπως η Πτολεμαίδα σε σύγκριση πχ με την Εσση τη Στουτγκάρδη που εδρεύουν αυτοκινητοβιομηχανίες και χημικά.

Επίσης κλείνοντας οφείλω να σου πω ότι δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν όλοι με την άποψη σου ούτε και να είναι αρεστή και στα μέτρα σου η απάντηση που σου δίνει κάποιος. Οταν λοιπόν προκαλείς με προσωπικές επιθέσεις και σχόλια όπως λογίδρια κλπ κλπ πρωτάκουστο για administrator θα πρέπει να αναρωτηθείς αν φταίει ο κάλλος η πανσέληνος ή κάτι άλλο. Δε κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων ούτε δίνουμε εξετάσεις
Θα σου πώ ότι είπα και σε έναν άλλο "πάλιουρα" του blog. Δεν αντιδικώ, δε προσβάλλω και δε διδάσκω κανέναν.

Ελπιζω να βρεις το σθένος (λέμε τώρα ) και να κάνεις διορθωτική δήλωση σε χρώμα της επιλογής σου αν και για εμένα δεν έχει σημασία. Περισότερο με ενδιαφέρει να βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα και ενημερώθηκαν όσοι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα.
Back to top
View user's profile Send private message
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2295
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Tue Jun 21, 2011 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν παλεύεσαι αγαπητέ. Απλά, δεν παλεύεσαι. Laughing

Και όμως (!) θα το επιχειρήσω ξανά: αμελητέα ποσότητα είναι τα 200 ΜW στα 3.200 MW. Το συνολικό κόστος για τη ΔΕΗ είναι όντως μεγάλο (ποτέ δεν διαφώνησα σε αυτό), μιλάμε όμως εδώ για 5 ΑΣΠ & ΤΣΠ που αποτελούν μόλις το 6% της εγκατεστημένης ισχύος σε ΘΗΣ diesel / μαζούτ. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

Καθαρότερο περιβάλλον δεν έχεις αντικαθιστώντας πετρελαϊκές με λιγνιτικές μονάδες.
Στρατηγικά, οικονομικά, μπορεί να είναι η σωστή απόφαση. Περιβαλλοντικά δεν είναι. Στη ζυγαριά (και για εμένα) βαρύνουν τα πρώτα. Δεν ήταν όμως αυτό το θέμα του σχολίου μου! Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

Κλείνω, οριστικά και αμετάκλητα αυτή τη φορά, γιατί είναι προφανές ότι διάλογος μαζί σου δεν πρέπει να επιχειρείται ως επικίνδυνος για την υγεία (το αφήνω για πιο γενναίους από εμένα από εδώ και στο εξής!). Τρεις λέξεις μόνο: Χαραμίζεσαι εδώ μέσα!


Last edited by Admin on Tue Jun 21, 2011 3:47 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
orthodontist
Full Member
Full Member


Joined: 18 Apr 2010
Posts: 388
Location: New York

PostPosted: Tue Jun 21, 2011 2:29 pm    Post subject: Reply with quote

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης

http://www.euro2day.gr/chameleon/139/articles/645008/ChameleonArticle.aspx

Όσον αφορά το κόστος υγρών καυσίμων που αναφέρθηκε (600+ εκ. ευρώ), εάν η ΔΕΗ πλήρωνε το λιγνίτη που χρησιμοποιεί θα χρειαζόταν αντίστοιχο ποσό!!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Arxitektonas
Junior Member
Junior Member


Joined: 28 Oct 2009
Posts: 97

PostPosted: Tue Jun 21, 2011 3:50 pm    Post subject: Reply with quote

Δώστε στον EAGLE ένα Υπουργείο, έστω μια Γενική Γραμματεία, το ελάχιστο μια θέση στη Βουλή ή σε κάποιο Συνδικάτο. Είναι κρίμα αυτό που γίνεται εδώ. Ο άνθρωπος, και να θέλει, δε μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα.
EAGLE γερά, μη μασάς. Εγώ μαζί σου. Μπορείς να τρολλάρεις και να σπαμμάρεις και σε πολλά άλλα topics μέσα στο stadia. Το έργο σου θα εκτιμηθεί δεόντως.
Back to top
View user's profile Send private message
EAGLE
Junior Member
Junior Member


Joined: 26 May 2011
Posts: 100

PostPosted: Tue Jun 21, 2011 5:02 pm    Post subject: Reply with quote

Βλέπω σιγά σιγά ότι έρχεσαι στα λόγια μου.

Συμφώνησες
α) Ο λιγνίτης είναι αναγκαίος αλλά σε χαλάει το περιβάλλον χωρίς να προτείνεις καμία εναλλακτική.
β) Το οικονομικό κόστος για το 10% ηλεκτροδότησης είναι δυσβάστακτο.

Βέβαια νωρίτερα πούλησες τρέλλα και τώρα κάνεις κολοτούμπα λέγοντας οτι ποτέ δε διαφώνησες. Επειδή έχεις ασθενική μνήμη μου επιτρέπεις να στη φρεσκάρω

"Άρα (προσοχή! έρχεται το συμπέρασμα): οι σταθμοί στους οποίους αναφερόμαστε αποτελούν αμελητέο κομμάτι της σχετικής δαπάνης της ΔΕΗ (αν σου θυμίζει κάτι αυτό, είναι διότι το έχω γράψει ίσα με 5 φορές ως τώρα

Ευτυχώς όμως κατάλαβες ότι 700 εκ είναι πάρα πολλά για το 10% και το διόρθωσες. Κάτι είναι και αυτό.

Πάμε τώρα στο θέμα περί αμελητέας ποσότητας ως προς την εγκατεστημένη ισχύ το οποίο είναι παντελώς ασχετο με τη συζήτηση μας αλλά με ενδιαφέρει ο συλλογισμός σου. Επίτρεψε μου να σου κάνω μόνο δύο ερωτήσεις γιατί δε καταλαβαίνω με το συμπάθειο τα γραφόμενα σου.

α) Ποια είναι τα 200ΜW που αναφέρεσαι και ποια τα 3200 MW?
β) Ποιοι είναι οι 5 ΑΣΠ που αναφέρεσαι που αντιπροσωπεύουν το 6% της εγκατεστημένης ισχύος?

Η δική μου θέση αν δε τη διατύπωσα σωστά και αναλαμβάνω την ευθύνη γι αυτό ζητώντας συγνώμη είναι ότι
Την αντικατάσταση των κοστοβόρων και ρυπογόνων πετρελαικών μονάδων που είναι στα νησιά την αντικαθιστάς με τη διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα και την εγκατάσταση ΑΠΕ πάνω σε αυτά.

Τώρα για απάλευτους, χαραμίσματα, γενναίους, λογίδρια και άλλα πολλά γραφικά και ειρωνικά σχόλια που εχεις πει για εμένα κατά πάγια τακτική μου τα αφήνω ασχολίαστα. Εσύ εκτίθεσαι οχι εγώ όπως και κάποια εξαπτέρυγα που δε μπορούν να αρθρώσουν ένα επιχείρημα.
Back to top
View user's profile Send private message
EAGLE
Junior Member
Junior Member


Joined: 26 May 2011
Posts: 100

PostPosted: Tue Jun 21, 2011 5:13 pm    Post subject: Reply with quote

Φίλε ορθοδοντικέ,

Δε γνωρίζω που και πως κοστολόγησες την εξόρυξη λιγνίτη στα 600 εκ. Νομίζω ότι σου εξήγησα ότι δεν υπάρχει νόημα μία κρατική εταιρεία να πληρώνει το κράτος για το λιγνίτη. Σου είπα επίσης ότι η δωρεάν πρόσβαση της ΔΕΗ στο λιγνίτη είναι ανταποδοτικό τέλος για τις τεράστιες ζημιές που γράφει η εταιρεία από την ενιαία τιμή κιλοβατώρας σε όλη την επικράτεια καθώς και τις χαμηλές χρεώσεις σε κάποια οικιακά τιμολόγια.

Ακόμα όμως και αν ο συλλογισμό σου ως προς το κόστος εξόρυξης είναι σωστός σου διαφεύγει μια λεπτομέρεια.

600 εκ ο λιγνίτης για 50-52% παραγωγή με απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων και με τα λεφτά να μένουν Ελλάδα
600-1 δις τα υγρά καύσιμα για το 8-10% παραγωγής με ασήμαντη απασχόληση και καταβεβλημένα σε συνάλλαγμα.

Οταν θα σπάσει η ΔΕΗ στα τέσσερα και απελευθερωθούν τα τιμολόγια και ανοίξει η αγορά στους ιδιώτες θα αρθούν πολλές στρεβλώσεις και ίσως δούμε και καλύτερες υπηρεσίες.
Back to top
View user's profile Send private message
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Tue Jun 21, 2011 6:42 pm    Post subject: Reply with quote

αφιερωμενο: http://to-adifago-kitos.gr/

Μηπως να μπει στον κανονισμο του φορουμ;;;; Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
orthodontist
Full Member
Full Member


Joined: 18 Apr 2010
Posts: 388
Location: New York

PostPosted: Tue Jun 21, 2011 11:15 pm    Post subject: Reply with quote

Και μιας και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ηλεκτροδότησε και πάλι την περιοχή μου, ακολουθώ τον admin και κλείνω κι εγώ οριστικά και αμετάκλητα την ενασχόλησή μου με τα της ΔΕΗ λέγοντας τα εξής:

65 εκ. τόνοι λιγνίτη Χ 100 ευρώ/τόνος = 650 εκ. ευρώ

Άραγε, εάν και όποτε επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών λιγνιτικών μονάδων, ο λιγνίτης που θα χρησιμοποιούν θα είναι προσφορά του κράτους;

Τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ δεν πληρώνουν το νερό που χρησιμοποιούν και το ίδιο συμβαίνει και με τα ιδιωτικά υδροηλεκτρικά. Γιατί να μην συμβαίνει και το ίδιο με τις ιδιωτικές λιγνιτικές μονάδες του μέλλοντος;Τὀσο το νερό όσο και ο ορυκτός πλούτος (λιγνίτης) είναι περιουσία του κάθε Έλληνα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
EAGLE
Junior Member
Junior Member


Joined: 26 May 2011
Posts: 100

PostPosted: Wed Jun 22, 2011 10:53 am    Post subject: Reply with quote

Ορθοδοντικέ,

Η απάντηση στην ερώτηση σου είναι ΟΧΙ.

Αυτό είναι το νόημα και της απελευθέρωσης αγοράς που ζητά η ΕΕ. Ισότιμη πρόσβαση στις πρώτες ύλες διαχωρισμό-σπάσιμο της παραγωγής της μεταφοράς των δικτύων και της εμπορίας αλλά και πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων.

Οσο για το ανήκουστο και κουφό επίχειρημα περί αμελητέας ποσότητας των πετρελαικών μονάδων επί της παραγωγής, η απάντηση βρίσκεται στο μέσο δεξιά της β σελίδας του λογαριασμού της ΔΕΗ που λαμβάνουν κάθε δίμηνο 10.000.000 ελληνες.

α)8-10 % παραγωγή από υγρά καύσιμα κάθε έτος
β)κόστος 700εκ -1 δις ευρώ/έτος
γ) όπου χρησιμοποιούνται 1.300.000 τόννων μαζούτ+385.000 Klt diesel. Τι ρύπους CO2 εκπέμπουν αυτές η ποσότητες το αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Τελειώνοντας αυτή τη συζήτηση μιας και γράφτηκαν πολλά ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του για την ορθότητα των επιχειρημάτων, τα αποδεικτικά στοιχεία, την εγκυρότητα και την ευπρέπεια του κάθε συνομιλητή.
Back to top
View user's profile Send private message
EAGLE
Junior Member
Junior Member


Joined: 26 May 2011
Posts: 100

PostPosted: Wed Jun 22, 2011 4:39 pm    Post subject: Reply with quote

Τα παρακάτω στοιχεία είναι μέρος από την επίσημη απάντηση της ΔΕΗ προς την ΕΕ σχετικά με τη δωρεάν χρήση λιγνίτη από μέρους της. . Την παραθέτω για να υπάρχει μία πληρέστερη εικόνα γιατί μετά από μία έρευνα διαπίστωσα ότι η δήλωση οτι ο εξορυσσόμενος λιγνίτης κοστίζει 600 εκ έχει εκπορευτεί από τη Ντορούλα και το σκυλάκι της Σκυλακάκη.

1) Η ΔΕΗ ΔΕΝ χρησιμοποιεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση το λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία η ΔΕΗ επιβαρύνεται οικονομικά με σημαντικά ποσά λόγω της λιγνιτικής της δραστηριότητας. Συγκεκριμένα υποχρεούται με την καταβολή "ειδικού τέλους" για τις περιοχές όπου αναπτύσσεται λιγνιτική δραστηριότητα και το οποίο ανέρχεται στο 0,4% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

2) Ο λιγνίτης που εξορύσσεται στα ορυχεία της ΔΕΗ δεν έχει καμία κρατική ενίσχυση ή άλλης μορφής επιδότηση. Αντίθετα η ΔΕΗ κατέβαλλε τεράστια ποσά για την αγορά των εκτάσεων που απαιτήθηκαν για την ανάπτυξη της λιγνιτικής δραστηριότητας με τιμές πολύ υψηλότερες, μέχρι και διπλάσιες των μέσων επιπέδων της αγοράς, λόγω της υποχρεωτικής διαδικασίας των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων.

3) Στη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη λιγνιτοπαραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ετήσια παραγωγή 180 εκατ. τόνων δεν επιβάλλεται κανένα εθνικό ή τοπικό τέλος ή φόρος ή μίσθωμα. Αντίθετα μάλιστα παρέχονται κίνητρα για επενδύσεις με κατεύθυνση την ανάπτυξη των δικών τους πηγών για την ασφάλεια τροφοδοσίας, την αύξηση της απασχόλησης κ.λ.π.
Στην Αγγλία που διαθέτει τα μεγαλύτερα υπαίθρια ορυχεία λιθάνθρακα κανένα τέλος δεν επιβάλλεται για την εξόρυξη λιθάνθρακα από τα ήδη γνωστά κοιτάσματα, ενώ για τα νέα κοιτάσματα θα εφαρμοσθεί επιβάρυνση 0,10 £/t.

4) Στη ΔΕΗ έχει παραχωρηθεί το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης λιγνιτικών κοιτασμάτων, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 63% των εκμεταλλεύσιμων λιγνιτικών αποθεμάτων της χώρας. Το 5% έχει εκμισθωθεί με μακροχρόνια συμβόλαια σε Ιδιώτες και το υπόλοιπο 32% δεν έχει ακόμη παραχωρηθεί ή εκμισθωθεί για εκμετάλλευση. Συνεπώς δεν αληθεύει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση σε λιγνίτη σε άλλους δυνητικούς παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας. Η ανταγωνιστικότητα

5)H ανταγωνιστικότητα του λιγνίτη που εξορύσσεται στα ορυχεία της ΔΕΗ Α.Ε. οφείλεται αποκλειστικά στις τεράστιες επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, στη συσσωρευμένη εμπειρία του προσωπικού των ορυχείων και στα αποτελέσματα εκμετάλλευσης που προσεγγίζουν τα αντίστοιχα των διεθνών βέλτιστων πρακτικών.
Back to top
View user's profile Send private message
apapa
Full Member
Full Member


Joined: 17 Jan 2011
Posts: 344

PostPosted: Wed Jun 22, 2011 10:24 pm    Post subject: Reply with quote

EAGLE wrote:


600 εκ ο λιγνίτης για 50-52% παραγωγή με απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων και με τα λεφτά να μένουν Ελλάδα
600-1 δις τα υγρά καύσιμα για το 8-10% παραγωγής με ασήμαντη απασχόληση και καταβεβλημένα σε συνάλλαγμα.

Οταν θα σπάσει η ΔΕΗ στα τέσσερα και απελευθερωθούν τα τιμολόγια και ανοίξει η αγορά στους ιδιώτες θα αρθούν πολλές στρεβλώσεις και ίσως δούμε και καλύτερες υπηρεσίες.


α) Προβλημα της ΔΕΗ και του κρατους αν απασχολει χιλιαδες εργαζομενους η πλειονοτητα των οποιων ειναι κομματοσκυλα και πρακτικα αχρειαστοι και μπηκαν απο τα 2 μεγαλα κομματα, χωρις να χρειαζονται επιβαρυνοντας με τρελο κοστος μισθοδοσιας και τωρα με συνταξεις, εφαπαξ κτλ. Για εμενα η ΔΕΗ αν ηταν ιδιωτικη εταιρεια ή δημοσια σε χωρα της Δυτικης Ευρωπης θα λειτουργουσε χαλαροτατα με το 1/3 του κοσμου. Αρα δεν θα χρειαζοταν να λεμε οτι το κρατος πριμοδοτει την ΔΕΗ γιατι απασχολει χιλιαδες εργαζομενους και τα λεφτα μενουν Ελλαδα. Σε λιγο θα ακουσουμε κιολας οτι το κρατος μειωνε την ανεργια 30 χρονια μεταπολιτευσης βολευοντας αργοσχολους με παχυλους μισθους στην ΔΕΗ.

β) Μακαρι η ΔΕΗ να σπασει οχι στα 4 αλλα στα 14 (και η καθε ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ κτλ). Την ιδια καραμελα μασαγαν καποιοι βολεμενοι και συνδικαλιστες πριν χρονια με τον ΟΤΕ και μολις απελευθερωθηκε η αγορα τηλεπικοινωνιων ειδαμε φτηνο adsl ιντερνετ και φτηνη τηλεφωνια (μου φτανει και μου περισσευει). Ηδη οι ιδιωτες που ειναι 2 αν δεν κανω λαθος σφαζονται και εχουν λιωσει στα τηλεφωνα για να παρουν πελατες απο την ΔΕΗ. Που να απελευθερωθει πραγματικα η αγορα ενεργειας και να λειτουργησει η ΔΕΗ κοστοστρεφικα οπως ο ΟΤΕ, να υποχρεωθει οπως ο ΟΤΕ να δωσει το δικτυο της και την πρωτη υλη στους εναλλακτικους στο κοστος (με πολυ μικρο margin) και ως ΣΙΑ να υποχρεωθει ολα τα τιμολογιακα πακετα να εγκρινονται απο την αντιστοιχη εποπτικη αρχη για να μην λειτουργει εις βαρος/κανοντας πολεμο τιμων στους εναλλακτικους. Θα αναγκαστει για να διατηρησει πελατες οπως εκανε και ο ΟΤΕ να ριξει τα τιμολογια της, να φτιαξει ελκυστικα πακετα προσφορων, θα αναγκαστουν να ριξουν οι εναλλακτικοι τις τιμες τους κτλ. Ολα αυτα μονο υπερ μας σαν καταναλωτες θα λειτουργησουν.

γ) Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να πληρωνω τον οδηγο της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ με 45.000 ευρω καθαρα το χρονο με 15 χρονια προυπηρεσιας (αυτα προ μνημονιου) δλδ 3.200 ευρω καθαρα το μηνα, λεφτα που ο ιδιωτικος υπαλληλος με τα ιδια χρονια εμπειριας δεν τα βλεπει ή αν τα βλεπει δουλευει 12-14 ωρες την ημερα και οχι σκαρτες 7. Δεν θα πριμοδοτουμε αλλο καμια ΔΕΗ και κανενα ΔΕΗ-τζη (ειτε με ενισχυσεις ταμειων τους, ειτε με τζαμπε 1η υλη).

δ) Να θυμισω οτι η ΕΡΤ μολις ξεφορτωθηκε ολους τους συμβασιουχους και τις κοστοβορες εξωτερικες παραγωγες και σταματησε να πεταει εκατομυρια ευρω σε σκουπιδια τυπου Eurovision γυρισε σε κερδοφορια (συμφωνα με τις δηλωσεις και τα στοιχεια των πολιτικων προϊσταμενων της ΕΡΤ).

ε) Εν ολιγοις θα πρεπει το κρατος (εφοσον η ΔΕΗ ειναι εισηγμενη και αρα ιδιωτικοποιημενη εταιρεια) να κοστολογει και να "πουλαει" στην ΔΕΗ τις πρωτες υλες (πχ λιγνιτης) και μετα αν θελει να ασκησει κοινωνικη πολιτικη με μειωμενα τιμολογια να ερχεται και να πληρωνει επιδοτηση στην ΔΕΗ. Για να ειναι ολα καθαρα και ξαστερα. Ολα τα αλλα που γινονταν 30 χρονια ειναι ματσακωνιες και κουκουλώματα. Πρακτικα απαξ και απελευθερωθει η αγορα ενεργειας, δεν θα εχει λογο να πριμοδοτει το τιμολογιο το κρατος γιατι λογω αυξημενου ανταγωνισμου οι τιμες τα πρωτα 5 χρονια θα πεσουν τρελα ενω θα μπορει το κρατος να πουλαει την 1η υλη σε ολους τους παροχους αρα να βγαζει και ως κρατος εσοδα, χωρις να εχει στην καμπουρα του το κοστος ολης της ΔΕΗ (μπορει να σπασει η ΔΕΗ σε ΔΕΗ υπηρεσιων-παροχος) και σε ΔΕΗ εκμεταλλευσεων-εξορυξεων που θα βγαζει και θα πουλαει σε ολους με το ιδιο τιμολογιο την 1η υλη (ακομα καλυτερα).
Back to top
View user's profile Send private message
EAGLE
Junior Member
Junior Member


Joined: 26 May 2011
Posts: 100

PostPosted: Thu Jun 23, 2011 1:57 am    Post subject: Reply with quote

Apapa

Eίναι άλλο πράγμα η απελεθεύρωση αγοράς ενέργειας ,άλλο πράγμα η λειτουργία της ΔΕΗ με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια και άλλο πράγμα το μίγμα παραγωγής.

Η απασχόληση έχει να κάνει με χρήση λιγνίτη έναντι της εισαγωγής πανάκριβων υγρών καυσίμων με μηδενική προσφορά στην απασχόληση. Ο κομματικός στρατός που αναφέρεσαι είναι στις διοικητικές υπηρεσίες όχι στα ορυχεία.

Επειδή γίνεται πολύ συζήτηση για το αν θα πρέπει η ΔΕΗ να πληρώνει το λιγνίτη παρέθεσα ποιο πάνω τα απαντητικό υπόμνημα της προς την ΕΕ το οποίο έχει γίνει δεκτό.

Πολύ σημαντική παράμετρος που άπτεται της εθνικής ασφάλειας είναι η ηλεκτροδότηση των νησιών του Αν. Αιγαίου και της Κρήτης. Αν η απελεθεύρωση ενέργειας γίνει με λάθος τρόπο όπως με τις ακτοπλοικές συγκοινωνίες τότε τα νησιά θα σβήσουν τελεσίδικα. Γι αυτό εχω γράψει ότι ειναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει η διασύνδεση των νησιών και να εγκατασταθούν πάνω τους ΑΠΕ για να θωρακιστούν ενεργειακά και να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία.

Δυστυχώς όμως αντιδρά το καρκίνωμα ΓΕΝΟΠ, κοινοτάρχες, δασαρχεία και αρχαιολογικές υπηρεσίες. Η διασύνδεση των Κυκλάδων ταλαιπωρείται 20 χρόνια από τους παραπάνω παράγοντες !!!!!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
EAGLE
Junior Member
Junior Member


Joined: 26 May 2011
Posts: 100

PostPosted: Thu Jun 30, 2011 2:00 pm    Post subject: Reply with quote

Η ΓΕΝΟΠ ανέστειλε τις κινητοποιησεις οι οποίες κόστιζαν 4 εκ/ημέρα και σε εισαγωγές 600ΜV/ημέρα.

Περαστικά μας που ακόμα ανεχόμαστε τον αρχινονό Φωτόπουλο και το συνάφι του στις πλάτες και τις τσέπες μας.

Το ευχάριστο στο χάος είναι ότι κατατέθηκαν οι οικονομικές προσφορές από ΜΕΤΚΑ και ΤΕΡΝΑ για τη Μελίτη που θα έχει ισχύ σχεδόν 600ΜV αντικαθιστώντας παλαιότερες που είναι αντιοικονομικές και ποιο ρυπογόνες. Κάτι είναι και αυτό.
Back to top
View user's profile Send private message
Engineer
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 23 Jul 2007
Posts: 750

PostPosted: Sat Jul 23, 2011 11:43 pm    Post subject: Reply with quote

Ποια Μελίτη ρε άνθρωπε, θα μας τρελάνεις? Για την 5η μονάδα της Πτολεμαίδας είναι οι προσφορές και δυστυχώς δεν τις κατέθεσαν οι ελληνικές εταιρείες που αναφέρεις. Αυτές είναι τσόντα στις κοινοπραξιες, στην ALSTHOM η ΜΕΤΚΑ και η ΤΕΡΝΑ στους γιαπωνέζους. Και μάλλον δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ ο διαγωνισμός έτσι όπως πάνε τα πράγματα.
Back to top
View user's profile Send private message
EAGLE
Junior Member
Junior Member


Joined: 26 May 2011
Posts: 100

PostPosted: Tue Jul 26, 2011 2:24 pm    Post subject: Reply with quote

Σωστος ως προς το σταθμό. Είναι η Πτολεμαιδα V και οχι η Μελιτη που λεω εγω λαθος. Δε καταλαβαινω ομως απο που βγαινε η τρελλα. Ο καυσωνας περασε..... Μολις τον Ιουνιο κατατεθηκαν οι οικονομικες προσφορές και εγιναν δεκτες και οι δυο. Δεν εχει υπαρξει ανακοινωση περι αγονου διαγωνισμου. Οι ελληνικες εταιρειες ειναι δεδομένο οτι θα συνεργάζονταν με ξενες. Που ειναι η τσόντα?


Διαβασα καπου για αιολικο παρκο 370 ΜW σε βραχονησιδες στην Αναφη υψους πολλων εκ. Απο σχεδια παμε καλά απο υλοποιηση χωλαινει το πραγμα.
Back to top
View user's profile Send private message
Tovarish
Visitor
Visitor


Joined: 05 Dec 2010
Posts: 8
Location: Athens

PostPosted: Thu Oct 27, 2011 10:01 pm    Post subject: Reply with quote

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Ράιχενμπαχ, συζήτησε μέτρα ξεμπλοκαρίσματος μεγάλων έργων, μεταξύ αυτών και ενεργειακών...

http://www.ypodomes.com/show_newsid.php?news_id=8791

Επίσης και μια καλή είδηση σχετικά με τις τζιμινιέρες της Πτολεμαϊδας..

http://energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/550d392d-dccc-44fc-b388-5b1c3d30ceff
Back to top
View user's profile Send private message
dakrivos
Visitor
Visitor


Joined: 14 Nov 2011
Posts: 6

PostPosted: Sat Nov 26, 2011 7:35 pm    Post subject: Reply with quote

Kατακύρωση του διαγωνισμού για την εκτέλεση του Έργου ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Τώρα πρέπει να βρούν την χρηματοδότηση

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2098062
Back to top
View user's profile Send private message
dakrivos
Visitor
Visitor


Joined: 14 Nov 2011
Posts: 6

PostPosted: Sat Dec 03, 2011 4:10 am    Post subject: Reply with quote

«Όπως αναφέρουν, η Μονή Πεντέλης έχει δρομολογήσει με την ενεργό αρωγή και της Εκκλησίας της Ελλάδος, επένδυση στον τομέα της παραγωγής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, που προσεγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ.»

Υπερβολές 1.5 δισ...

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2101505
Back to top
View user's profile Send private message
dakrivos
Visitor
Visitor


Joined: 14 Nov 2011
Posts: 6

PostPosted: Wed Jan 11, 2012 6:36 am    Post subject: Reply with quote

"Διακοπή επενδύσεων στη ΔΕΗ"

πατάμε κι άλλο φρένο

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4686259
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 7 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr