stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Διεθνή Αγκάθια και Εθνικά Θέματα
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 70, 71, 72
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  

Ποιό από τα παρακάτω είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ειρήνη των λαών;
α)Η διεθνής τρομοκρατία
14%
 14%  [ 16 ]
β)Το Μεσανατολικό
7%
 7%  [ 8 ]
γ)Ο πόλεμος στο Ιράκ και ενδεχόμενη ανάφλεξη στην περιοχή
0%
 0%  [ 1 ]
δ)Η αλλαζονεία των ΗΠΑ και άλλων χωρών
77%
 77%  [ 87 ]
Total Votes : 112

Author Message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Wed Dec 01, 2010 9:42 pm    Post subject: Reply with quote

Ένα άρθρο με φήμες για επαναφορά πυρηνικών όπλων σε ελληνικό έδαφος !

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15865&Itemid=139

Αν αυτή η διαρροή από wikileaks δεν είναι ένα προπέτασμα καπνού αλλά μία πραγματικότητα, τότε δεν θα αιφνιδιαστώ καθόλου αν πράγματι δρομολογείται μυστικά μία τέτοια εξέλιξη.



Ένας από αυτούς που ασχολήθηκαν αρκετά με τις βάσεις στην Ελλάδα καθώς και με την αποθήκευση ή διατήρηση πυρηνικών όπλων είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Μάρδας.

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=16527
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Thu Mar 17, 2011 3:28 am    Post subject: Reply with quote

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=18349&Itemid=83

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=18347&Itemid=83

Δύο ειδήσεις που αφορούν στην οριοθέτηση μεταξύ ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ.

Κυρίως όμως αφορούν στην επίπτωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας στην αμυντική της ικανότητα ή ενδεχομένως επιβεβαιώνουν την ελεϊνή απάθεια και ατολμία του ελληνικού κράτους.
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Wed Jun 22, 2011 7:46 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.aixmi.gr/index.php/phre-kaneis-mhnyma-plateias-skopiwn/

Πήρε κανείς το μήνυμα της πλατείας των Σκοπίων;


Confused Shocked
Back to top
View user's profile Send private message
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Wed Jun 22, 2011 11:36 pm    Post subject: Reply with quote

Τα Σκοπια αντιμετωπιζουν τον πρωτοφανη στην ιστορια της Ε.Ε. κινδυνο να πανε απο "εν αναμονη εναρξης ενταξιακων διαπραγματευσεων" χωρα σε "υποψηφια προς ενταξη"....δηλαδη μιλαμε για τεραστιο πισωγυρισμα και τετοιες ενεργειες μοναχα δε βοηθουν τους εαυτους τους...

Την ιστορια εμεις την ξερουμε. Την ξερουν και οι ξενοι γιατι τους τη λενε οι δικοι τους ακαδημαικοι.
Το μονο που μπορουμε να πουμε στην πολιτικη ηγεσια τους ειναι ενα τεραστιο ευχαριστω που με τις βλακωδεις κινησεις τους δειχνουν πως οι ελληνικοι φοβοι ειναι βασιμοι.
Back to top
View user's profile Send private message
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Thu Jun 23, 2011 12:24 am    Post subject: Reply with quote

Οι Σκοπιανοί είναι αντιμέτωποι με την διεθνή απομόνωση, και βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο για αυτό. Ως χώρα ήδη τους γειώσαμε μία φορά με το ΝΑΤΟ. Με την ευκαιρεία,ενδιαφέρον έχει ένα σημερινό άρθρο, το οποίο επιβεβαιώνει τα λόγια του Kalashnikov...

Quote:
Tην ώρα που ο Γκρούεφκσι τοποθετεί αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια και του Φιλίππου Β' στην κεντρική πλατεία του Μοναστηρίου (Μπίτολα), Γάλλοι δημοσιογράφοι από τα σημαντικότερα μέσα ενημέρωσης της χώρας τους βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να περιηγηθούν στους τόπους που κατά την Αρχαιότητα αποτέλεσαν σημαντικά κέντρα του βασιλείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αφορμή για την επίσκεψη των δημοσιογράφων από τις εφημερίδες «Le Monde», «Le Figaro», «Liberation», «Le Journal de Dimanche» και «Le Parisien» και τα περιοδικά «Paris Match» και «National Geographic», η οποία οργανώθηκε από το Μουσείο του Λούβρου και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού , αποτελεί η έκθεση με τίτλο «Αρχαία Μακεδονία. Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που θα φιλοξενήσει το περίφημο γαλλικό μουσείο από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Τους δημοσιογράφους συνοδεύουν ο διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ Γαλλίας, Θεόδωρος Χαρτοματσίδης, και η διευθύντρια του Τμήματος ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων του μουσείου του Λούβρου, Σοφί Ντεκά, ενώ στην αποστολή συμμετέχει γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο, που θα γυρίσει φιλμ διάρκειας 52 λεπτών με θέμα «Αλέξανδρος ο Μέγας». Το φιλμ, που αποτελεί συμπαραγωγή του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού «Arte», της ΕΡΤ και του Μουσείου του Λούβρου, θα προβάλει τα ευρήματα της έκθεσης και τους αρχαιολογικούς χώρους της Βόρειας Ελλάδας, υπό το πρίσμα της ζωής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από τα δύο τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ αποσπάσματά του θα παρουσιάζονται και στο Λούβρο κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η γαλλική αποστολή επισκέφθηκε ήδη το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Δίον, την Πέλλα, τους μακεδονικούς τάφους των Λευκαδίων και της Βεργίνας. Σήμερα οι δημοσιογράφοι θα ξεναγηθούν στην αρχαία Αμφίπολη και τα Στάγιρα και αύριο το ταξίδι τους θα ολοκληρωθεί με κρουαζιέρα γύρω από το Αγιο Όρος.

«Πριν από το ταξίδι μας στη Βόρεια Ελλάδα δεν γνωρίζαμε τίποτα για τη Μακεδονία, παρά μόνο για τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήταν λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να γνωρίσουμε τον τόπο αυτό», εξήγησε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Μουσείου του Λούβρου, Μπεατρίξ Αν Λορ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την έκθεση που οργανώθηκε σήμερα για Γάλλους και Έλληνες δημοσιογράφους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η ίδια δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον πλούτο των ευρημάτων στη Μακεδονία. «Κάθε τόπος έχει να δώσει κάτι ξεχωριστό στην Ιστορία της Μακεδονίας», πρόσθεσε.

Η έκθεση στο Μουσείο του Λούβρου, που βρίσκεται ήδη στο στάδιο της μουσειολογικής μελέτης, είναι η πρώτη που οργανώνεται για την αρχαία Μακεδονία στη Γαλλία. Σε αυτήν θα παρουσιαστούν 668 αντικείμενα από όλες τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τα Μουσεία της Μακεδονίας, καθώς και περισσότερα από 300 εκθέματα από το Μουσείο του Λούβρου.

Τα εκθέματα θα χωρίζονται σε εννέα ενότητες, που θα παρουσιάζουν χρονολογικά και θεματικά την Ιστορία της Μακεδονίας, από την Μυκηναϊκή εποχή μέχρι τον 4ο αιώνα μ.Χ.

«Η έκθεση έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία, καθώς δείχνει τη συνέχεια της Μακεδονίας, και συμβολική σημασία για τη σημερινή Ελλάδα. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία να γίνει γνωστή στους Γάλλους η Ελλάδα του Βορρά και να δημιουργηθεί ένα κοινό που θα επισκεφθεί στη συνέχεια και τη Μακεδονία», παρατήρησε ο Γάλλος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Κριστιάν Τιμονιέ.

«Όταν ξεκινήσαμε την οργάνωση της έκθεσης πριν από έξι χρόνια, δεν είχαμε φανταστεί ότι η Ελλάδα θα βρισκόταν σ’αυτή την οικονομική κατάσταση. Ωστόσο, η έκθεση αυτή δίνει το μήνυμα ότι παρά τους αρνητικούς οικονομικούς δείκτες, υπάρχουν πολλοί Έλληνες που προσπαθούν για το καλύτερο», πρόσθεσε η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Αδάμ- Βελένη.

Την έκθεση θα πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως διεθνές συνέδριο για τη μακεδονική παραγωγή (2-4 Δεκεμβρίου), διάλεξη για τον Μέγα Αλέξανδρο και βραδιά αρχαίας ελληνικής μουσικής. Επίσης, θα εκδοθεί πολυσέλιδος κατάλογος με κείμενα 87 Ελλήνων και Γάλλων αρχαιολόγων και Ιστορικών. Επίσης, όπως επισήμανε η αντιπρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μαρία Βοζίκη, θα οργανωθούν συναντήσεις Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών από τους τομείς του τουρισμού, των τροφίμων και των δομικών υλικών. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προβολής τροφίμων της Βόρειας Ελλάδας στη «Γκαλερί Λαφαγιέτ» και σε εστιατόρια του Παρισιού.

Στις δράσεις αυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης και τα εμπορικά επιμελητήρια της χώρας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 70, 71, 72
Page 72 of 72

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr