stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Αξιοποίηση Α/Δ Ελληνικού & ανάπλαση παραλιακής ζώνης
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 13, 14, 15  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cruiser
Junior Member
Junior Member


Joined: 27 Feb 2010
Posts: 195

PostPosted: Tue Sep 28, 2010 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

Το 60 - 70 -80 χτίστηκαν πολλά κτίρια στην Ελλάδα , όπως είχαν κτιστεί και παλαιότερα , αλλά δεν νομίζω να ήταν όλα τους άσχημα .
Επίσης μην ξεχνάμε ότι οι παλιοί ΓΟΚ ήταν πολύ περιοριστικοί ως πρός την θέση του κτιρίου και ότι γιά τους τεράστιους ΣΔ σε μεγάλα οικόπεδα και τη μη θέσπιση του μητρώου κατασκευαστών , δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι μηχανικοί και προφανώς και οι αρχιτέκτονες και βέβαια ο μέγας ασθενής το ΤΕΕ .
Και μετά το 80 χτίστηκαν και χτίζονται και σήμερα εκτρώματα με υπογραφές αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών με κύρια τα γυάλινα κτίρια που αντανακλούν τον ήλιο στο περιβάλλον και ταυτόχρονα είναι πολύ ενεργοβόρα .
Απλά η πλειοψηφία είναι "λίγη" γιά την δουλειά , ενώ πολλές φορές η προσπάθεια εντυπωσιασμού καταλήγει στο κίτς .
Δείτε κάποιες προπολεμικές πολυκατοικίες και θα καταλάβετε τι εννοώ .
Back to top
View user's profile Send private message
Cpt. Haddock
Full Member
Full Member


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 200

PostPosted: Thu Oct 07, 2010 10:21 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο
Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για την νέα Εθνική Βιβλιοθήκη
Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 [ 20:51 ]
Ομόφωνα ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Κέντρου Πολιτισμού - «Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος», σχετικά με την ανέγερση κτιρίων για τη νέας Εθνικής Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, στην περιοχή του Φαληρικού Δέλτα.

Η μελέτη αφορά συνολική έκταση 243 στρεμμάτων όπου θα ανεγερθεί το πολιτιστικό κέντρο στην ευρύτερη περιφέρεια του πάρκου, που θα φέρει το όνομα «Σταύρος Νιάρχος».

Στο Συμβούλιο τέθηκε και το θέμα της ανεύρεσης αρχαίων, κατά την διάρκεια των εργασιών, οπότε έγινε σαφές ότι αν αποκαλυφθούν ευρήματα θα υπάρξει μέριμνα και συνεργασία με την αρμόδια εφορεία.

Σημειώνεται ότι η περιοχή, όπου θα ανεγερθεί το συγκρότημα, είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Το 1912 σε κοντινή ακτίνα ανακαλύφθηκε αρχαίο νεκροταφείο της αρχαϊκής - γεωμετρικής περιόδου, με περισσότερους από εκατό τάφους, όχι ιδιαίτερα σημαντικούς.

Ωστόσο, έπειτα από πολλές τοπικές εκσκαφές, που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της γεωτεχνικής έρευνας στον χώρο του έργου και σε βάθος μεγαλύτερο των τριών μέτρων, υπό την παρακολούθηση αρχαιολόγων και τεχνιτών από την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων, δεν προέκυψαν αρχαιολογικά ευρήματα.

Οι εργασίες κατασκευής και ανέγερσης θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2011 και η ολοκλήρωση του έργου προγραμματίζεται για το 2015, οπότε θα παραδοθεί στο ελληνικό Δημόσιο.

Η συνολική αξία κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού ανέρχεται στα 550 εκατομμύρια ευρώ.




Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=358925&dt=06/10/2010#ixzz11f0TwmBJ
Back to top
View user's profile Send private message
cruiser
Junior Member
Junior Member


Joined: 27 Feb 2010
Posts: 195

PostPosted: Sat Oct 09, 2010 10:01 am    Post subject: Reply with quote

Μιά απάντηση γιά τους αιθεροβάμονες του μητροπολιτικού πάρκου δίνει η κατάσταση του πολύ μικρότερου πάρκου Τρίτση στα Λιόσια

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4598021
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sat Oct 09, 2010 7:09 pm    Post subject: Reply with quote

Πραγματικά είναι κάτι αρκετά πολύπλοκο για τους Έλληνες η διαχείριση και συντήρηση των πάρκων ειδικά αν προηγουμένως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες μελέτες βιωσιμότητας τους.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι βιώσιμη μία τέτοια εγκατάσταση. Ξέρω το συγκεκριμένο πάρκο σαν το σπίτι μου και η κατάσταση αυτή με πονάει.

Ας σκεφτούμε επίσης το "πάρκο" που λέγεται Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, η διαχείριση του οποίου χρωστάει σε αρκετούς. Πρόσφατη είναι η πληροφόρηση που έχω ότι το ΟΑΚΑ χρωστάει στην εταιρία φύλαξης που είχε αναλάβει τα τελευταία χρόνια την προστασία του. Ας μη μιλήσουμε για την εγκατάλειψη του συμπλέγματος σε ότι αφορά στους εξωτερικούς χώρους.

Μακάρι να μην δούμε αυτές τις εικόνες στο Ελληνικό, αφού θα έχουν κάποιοι φάει εκατομμύρια από εμάς αλλά και από τα εγγόνια μας !
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Tue Oct 26, 2010 12:46 am    Post subject: Reply with quote

Σημαντικά νέα από το Πολιτιστικό Πάρκο Νιάρχου στο Φαληρικό Δέλτα.
Έχει κυκλοφορήσει ένα pdf από το ίδρυμα (που το βρήκα σε άλλο forum) σχετικά με αυτό το μεγάλο project και μέσα σε αυτό περιέχονται αρκετές φωτογραφίες από τα τελικά σχέδια και τις μακέτες που μας δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι θα γίνει τελικά.

Χαίρομαι που τελικά είχα πέσει πολύ μέσα πριν από 1 μήνα όταν έκανα μία εκτίμηση για την τελική ιδέα με βάση κάποιες φωτογραφίες που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας. Αντιγράφω από εκείνο το post στις 20/9
Quote:

-Δεν θα είναι επίπεδος όπως σήμερα αλλά όλος ο χώρος (και το παρκο μαζί) θα έχει μία ήπια ανοδική κλίση προς τα νοτιοανατολικά (στην κορυφή θα έχει ύψος 32 μέτρα).
- Σημαντικό τμήμα των κτιριακών εγκαταστάσεων θα είναι ουσιαστικά υπόσκαφο (στην τελική διαμόρφωση όχι στο σημερινό επίπεδο) και η πράσινη οροφή τους (αγαπημένη τεχνική του piano και σε άλλα του έργα) θα είναι η συνέχεια του υπόλοιπου πάρκου-λόφου. Από το περίγραμμα του λόφου (όπως θα τον βλέπουμε από την Καλλιθέα) θα ξεπροβάλλουν μόνο οι τελευταίοι όροφοι των κτιρίων (που θα έχουν απίστευτη θέα τόσο στη θάλασσα όσο και στην Ακρόπολη) και το μεταλλικό στέγαστρο με τα φωτοβολταϊκά.
-Παράλληλα με την εσπλενάδα ο λόφος αυτός θα κόβεται απότομα κάθετα και θα φαίνεται η γυάλινη επένδυση ολόκληρου του κτιρίου, θα υπάρχει μια σημαντική εσοχή που θα είναι η είσοδος του κτιρίου και θα χωρίζει τα 2 διακριτά του μέρη (λυρική - βιβλιοθήκη)
-Ανάμεσα στην εσπλενάδα και την κάθετη γυάλινη τομή του κτιρίου θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο κανάλι νερού.
-Από την πλευρά της παραλιακής και μέχρι το "όριο" του λόφου θα φαίνεται ένας τεράστιος τοίχος και στην κορυφή του θα υπάρχουν οι τελευταίοι όροφοι του κτιρίου και το μεταλλικό στέγαστρο.

Χοντρικά ας σκεφτούμε ότι έχουμε έναν χαμηλό λόφο που τον κόβουμε σταυρωτά στα τέσσερα και πετάμε τα 3 κομμάτια.
Back to top
View user's profile Send private message
StavrosGramm
Junior Member
Junior Member


Joined: 01 Mar 2010
Posts: 180
Location: Athens

PostPosted: Thu Oct 28, 2010 6:09 pm    Post subject: Reply with quote

Σίγουρα είναι σωστότερο να δημιουργηθούν πολλά μικρά πάρκα παρά ένα τεράστιο... Το Ελληνικό είναι πραγματικός θησαυρός από πλευράς αξιοποίησης. Ένας τεράστος χώρος με δύο μεγάλες λεωφόρους εκατέρωθεν, με Μετρό και Τραμ. Στην έκταση του Ελληνικού μπορούν να δημιουργηθούν 2 μικρά πάρκα και από εκεί και πέρα: στη ζώνη της παραλιακής μπορεί να γίνει αξιοποίηση τουριστική και εμπορική με ξενοδοχεία, θεματικά πάρκα και εμπορικά κέντρα σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της Ολυμπιακής μαρίνας του Άγ. Κοσμά με μεγάλα οικονομικά ωφέλη με τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν πάρκα σε όλη την Αθήνα. Στη ζώνη της Λ. Βουλιαγμένης μπορούν να μεταφερθούν κρατικές υποδομές που αυτόματα θα απελευθερώσουν χώρους που τώρα καταλαμβάνουν (πχ μεταφορά της Γυμναστικής Ακαδημίας με παράλληλη δημιουργία πάρκου στη Δάφνη και πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις). Τέλος στο κέντρο του χώρου, μέσα σε ελέυθερο χώρο πρασίνου μπορούν να κατασκευαστούν από ιδιώτες επενδυτές 3-4 ψηλά κτίρια (ουρανοξύστες) που αν έχουν και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την Αθήνα.
Back to top
View user's profile Send private message
vas8
Senior Member
Senior Member


Joined: 01 Sep 2008
Posts: 603
Location: Μαρούσι - Καλαμάτα

PostPosted: Thu Dec 30, 2010 10:48 am    Post subject: Reply with quote

δημοσίευμα από την ΗΜΕΡΙΣΙΑ για τα νέα σχέδια για το Ελληνικό.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=87905163

πάντως όλο σχέδια ακούμε αλλά έργα δε βλέπουμε. Ενας ράβει και ο άλλος ξηλώνει. Εχουν περάσει 6 χρόνια και ΤΙΠΟΤΑ.
Αντε να δούμε και κανέναν ουρανοξύστη επιτέλους στην Αθήνα μετά από 40 χρόνια απραξίας.
Σε όλες τις βαλκανικές πρωτεύουσες χτίζονται ψηλά κτήρια γραφείων όταν ο Αθήνα έρχεται ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ πρωτεύουσα στην Ευρώπη σε ελκυστικότητα για επιχειρήσεις.
Αλλά ξέχασα....εμείς στο Ellada είμαστε κατά της πλουτοκρατίας και των επιχειρήσεων που πίνουν το αίμα του εργάτη. Ολοι για μια θεσούλα στο δημόσιο.
Από που όμως θα εισπράτει φόρους το δημόσιο όταν η επιχειρήσεις είναι υπό διωγμό;
Back to top
View user's profile Send private message
Agg3los
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Mar 2008
Posts: 829
Location: Ριο Πατρων

PostPosted: Thu Jan 13, 2011 1:54 pm    Post subject: Reply with quote

Ο Γκούφυ στο Ελληνικό


Quote:
Tου Κωνσταντινου Ζουλα / zoulas@kathimerini.gr

«Μας λείπουν τα σπίτια, τα γραφεία και τα ξενοδοχεία; Ή θα έρθει έστω ένας τουρίστας στην Αθήνα για να παίξει σε καζίνο, επειδή είναι δίπλα στη θάλασσα, όταν υπάρχουν δεκάδες σε κάθε πρωτεύουσα; Εγώ, αν ήμουν Παμπούκης, θα προσπαθούσα να κάνω το Ελληνικό, πάρκο της Disney»! Η παρέμβαση διέκοψε τη συζήτηση για το ποια επένδυση θα ήταν ικανή να αναστρέψει τη μιζέρια της χώρας μας. Και καθώς το κλίμα είχε βαρύνει στην παρέα, όλοι προτρέψαμε τον εμπνευστή της να την αναπτύξει.

Σκεφθείτε τι οφέλη θα είχε η ελληνική οικονομία από ένα τέτοιο πρότζεκτ, είπε και συνέχισε: τη βροχερή Eurodisney στη Γαλλία την επισκέπτονται κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια τουρίστες(!) κι ας είναι 50 χλμ. από το Παρίσι. Η όλη επένδυση το 1992 ξεπέρασε τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ προσέφερε δουλειά σε 15.000 Γάλλους πολίτες. Δεν θα ήταν, λοιπόν, μια καταπληκτική ιδέα να δημιουργηθεί στην παραλία της Αθήνας ένα νέο τέτοιο πάρκο που χάριν και μόνον του καιρού μας θα προσέθετε στη χώρα εκατομμύρια τουρίστες και μάλιστα όλο τον χρόνο; Φανταστείτε πόσα εκατοντάδες πακέτα ιντερνετικών προσφορών θα δημιουργούσε για την Ελλάδα μια τέτοια εκδρομή, όπου ένα τριήμερο στο Ελληνικό θα συνδυαζόταν με πολυήμερες αποδράσεις στο Αιγαίο. Βάζω στοίχημα ότι με το ελληνικό δαιμόνιο, ο ίδιος ο Μίκυ, ο Γκούφυ και ο Ντόναλντ θα συνόδευαν τα παιδιά και τους γονείς τους με λεωφορεία κατευθείαν στο λιμάνι του Πειραιά για να πάνε «σφαίρα» στα νησιά μας.

Τα επιδοκιμαστικά χαμόγελα της παρέας «προσγείωσε» έτερος φίλος. Αυτό που συνυπολογίζεις, είπε, είναι ότι για να έρθει εδώ η Disney θα αξίωνε να πάρει το Ελληνικό με πολύ προνομιακούς όρους στους οποίους θα αντιδρούσε προφανώς η Αριστερά, όπως βέβαια και τη διαβεβαίωση –ποιος θα την έδινε;– ότι οι δήμαρχοι πέριξ του αεροδρομίου δεν θα διαδήλωναν καθημερινά έξω από το πάρκο για να λιντσάρουν ακόμη και τον Σκρουτζ...

Εν πάση περιπτώσει, σας μεταφέρω τη μάλλον τρελή αυτή ιδέα, γιατί στο τέλος της συζήτησης όλοι συμφωνήσαμε σε κάτι μάλλον αυτονόητο: αν κάτι εμφανώς λείπει από την κυβέρνηση, είναι ένα συγκροτημένο και κυρίως πρωτότυπο σχέδιο που θα διαφοροποιήσει την Ελλάδα έναντι των ανταγωνιστριών της χωρών, αξιοποιώντας το μοναδικό προτέρημα που μας έχει απομείνει: Τον καιρό, τα νησιά μας και ό,τι, τέλος πάντων, σχετίζεται με τον τουρισμό. Ενα σχέδιο, δηλαδή, 4 - 5 μεγάλων πρότζεκτ ικανών, όχι μόνον να γίνουν ανάχωμα στην ανεργία, αλλά κυρίως να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες. Δηλαδή, ξένο χρήμα στην οικονομία. Δεν ξέρω αν ο Μίκυ, οι 300 του Λεωνίδα ή ένα διαστημικό κέντρο μπορεί να προσφέρει μια τέτοια λύση, αλλά ας αντιληφθούν επιτέλους οι κρατούντες ότι εκτός από τους Καταρινούς στον Αστακό και την επανάσταση του αυτονόητου, χρειάζεται και φαντασία.



ωραιες ιδεες,,αλλα οταν υπαρχει τοση μουχλα σε ηγετικα Ελληνικα μυαλα..

ενα ωραιο αρχαιοελληνικο παρκο..μυθολογιας κλπ,,ωραια δεν θα ηταν?
Back to top
View user's profile Send private message
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Mon Jan 17, 2011 11:41 am    Post subject: Reply with quote

Ολα καλα, αλλα δε βρισκω το λογο γιατι να ερθει η Ντισνευ στην Ελλαδα να φτιαξει παρκο? Για τους 11εκ. Ελληνες?
Εδω στη Γαλλια των 60εκ., στην πιο τουριστικη πολη στον κοσμο, με ευκολη οδικη συνδεση με Αγγλια, Γερμανια, Ισπανια, Βελγιο (δηλαδη μια αγορα 300εκ. ανθρωπων) και παρολα αυτα η επιχειρηση εχανε λεφτα τα πρωτα 10 χρονια!
Ευκολες οδικες συνδεσεις δεν εχουμε, μεγαλες αγορες διπλα μας (περα της Τουρκιας) δεν εχουμε, φθηνες αεροπορικες μεταφορες δεν εχουμε (πανακριβο αεροδρομιο, χωρις φθηνο εναλλακτικο). Τι να ερθει να κανει η Ντισνευ και η οποια παρομοια στην Ελλαδα?
Back to top
View user's profile Send private message
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Mon Jan 17, 2011 2:41 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν θα το έβρισκα αρνητικό να γίνει κάτι τέτοιο. Άλλωστε οι ζημιές της εταιρεία είναι κάτι που αφορά την ίδια και όχι το κράτος. Ας βγάλει ζημιές τα πρώτα δέκα χρόνια και ας φέρνει τουρίστες. Εμείς δε θα χάσουμε κάτι. Όλα τα άλλα είναι προβλήματα που λύνονται, αρκεί να υπάρχει θέληση και βέβαια κάποια επένδυση. Η Ελλάδα τόσα χρόνια θα έπρεπε να έχει φτιάξει ένα αεροδρόμιο για low cost εταιρείες, σε μία ακτίνα μέχρι 100 χιλιόμετρα από Αθήνα, με καλές υποδομές τρένων. Οι Άγγλοι είναι βλάκες που έχουν 3 αεροδρόμια εκτός Λονδίνου? Γιαυτό δεν έχει τουρισμό η Αθήνα. Το καλοκαίρι όλοι πάνε με τσάρτερ κατευθείαν στα νησιά, και δεν υπάρχει πρόβλημα. Το χειμώνα όμως, ποιος θα δώσει 250€-300€ για να έρθει στην Αθήνα? Αλλά βλέπεις, σε αυτό το θέμα έχουμε και τους αδιάφθορους και πάντα καλούς γερμανούς οι οποίοι ποτέ δεν κάνουν κάτι κακό. Αλλά ας μην ξεφεύγουμε. Το ελληνικό για να αναπτυχθεί, δυστυχώς, χρειάζεται "ξεπούλημα". Είτε αυτό λέγεται οικοπεδοποίηση ενός μέρους του, είτε αυτό λέγεται λούνα-παρκ, είτε δεν ξέρω και γω τι.

Υ.Γ.: Αυτό που αναφέρεται πάντως για τους δημάρχους είναι σωστό. Δέκα χρόνια τώρα βγαίνουν όλοι οι ψηφολάγνοι και φωνάζουν για το ξεπούλημα που πάει να γίνει κατά καιρούς. Και τι κατάφεραν? Να είναι ακόμα ένα οικόπεδο φάντασμα. Αναρρωτιέμαι αν όλοι οι δημότες που στήριξαν και ψήφισαν τέτοια μυαλά θα ήταν σήμερα στεναχωρημένοι αν το ελληνικό είχε αποκτήσει 4000στρέμματα πάρκου, και 1000στρέμματα σπιτιών. Να χαίρονται λοιπόν την ξεραϊλα τους και να είναι σίγουροι ότι θα την χαίρονται για πολλααααα χρόνια ακόμα.
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Mon Jan 17, 2011 3:09 pm    Post subject: Reply with quote

aikinn wrote:
Δεν θα το έβρισκα αρνητικό να γίνει κάτι τέτοιο. Άλλωστε οι ζημιές της εταιρεία είναι κάτι που αφορά την ίδια και όχι το κράτος.


Αυτό που προφανώς εννοούσε ο Kalashnikov είναι ότι η Disney (ή και κανένας άλλος) δεν θα ενδιαφερθεί να επενδύσει σε κάτι τέτοιο.

Αν και εγώ δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος: ΕΑΝ είμασταν λιγότερο "περίεργος" ως λαός, η Αθήνα θα μπορούσε ευκολότατα να έχει τουρισμό 365 μέρες το χρόνο: επί 3 μήνες τώρα πνίγεται η Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη στο χιόνι ενώ στην Αθήνα είμασταν με τα κοντομάνικα και ενώ ακόμα και τώρα βλέπεις κόσμο να τρώει έξω. Εάν δεν είχαμε την δικαιλογογημένα κακή φήμη που έχουμε (πορείες, απεργίες, γκραφίτι, σκουπίδια, κακά ωράρια αρχαιολογικών χόρων κτλ κτλ) θα είμασταν πολύ ελκυστικός προορισμός για ένα τέτοιο θεματικό πάρκο. Αλλά βέβαια δεν είμαστε τώρα άρα άδικα το συζητάμε...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Agg3los
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Mar 2008
Posts: 829
Location: Ριο Πατρων

PostPosted: Thu Jan 20, 2011 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=31294

Quote:
ΚΑΙ έρχεται η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Γιωργάκη και ενώ περιμέναμε κάτι να γίνει με το Πάρκο, μας πέταξαν κατακέφαλα τα δικά τους μεγαλεπήβολα σχέδια (μετά και από το ναυάγιο της επένδυσης με το Κατάρ).
Προσέξτε τώρα τι αποφασίζουν:
Αντί για Μητροπολιτικό Πάρκο, θα κάνουν το Ελληνικό… κυβερνητικό Πάρκο!!!
Ναι, όπως το διαβάζετε. Θα καλύψουν όλη την έκταση κτίζοντας και μεταφέροντας εκεί όλα τα… υπουργεία!!!

ισχυει τιποτα απο όλα αυτα?θα τρελαθουμε τελειως?
Back to top
View user's profile Send private message
Cpt. Haddock
Full Member
Full Member


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 200

PostPosted: Thu Jan 20, 2011 4:19 pm    Post subject: Reply with quote

Μην τρελαινεστε.

Το σχεδιο περι κυβερνητικου παρκου ειναι πολύ παλιο και επανήλθε με τις τελευταίες απαιτησεις ενεργειακών κτηρίων.

Συνδιάζεται με την εγκατάλειψη παλιων κτηριων που κοστίζουν και σαν ενοικιο και ενεργειακά και την απελευθέρωση αυτων των χώρων στο νκεντρο της Αθηνας, που μπορουν να γκρεμιστουν ωστε να αυξηθεί η μη κτισμένη έκταση.

Ολο το ελληνικο δεν χτιζεται γιατι απλα ειναι τεραστιο.

Απλά η είδηση περιφέρεται στο γνωστό μόττο του λαϊκισμου "πρασινο, παρκο" κλπ κλπ

Όλοι οι γυρω δήμαρχοι θα αντιδρουν σε οτιδήποτε αλλο, μονο και μονο για να έχουν ψηφους. Ελαχιστα τους ενδιαφέρει οτι και για τα επομενα 10 χρονια ο χώρος θα ειναι ο ίδιος κι απαραλλαχτος (=νταμαρι)

Φυσικά, όλα αυτα στα πλαίσια των ανεξοδων καταγγελιών μια και δε θα πληρωσουν αυτοι κατι, απο το τεράστιο ποσό που απαιτείται για να γκρεμιστεί μια υποδομη αεροδρομίου και να γίνει "παρκο"

Κανένας δε λέει το αυτονόητο: Οτι με τα έσοδα ενοικιασης κομματιου του Ελληνικου, χρηματοδοτείς πράσινο σε περιοχές που το έχουν πραγματικά ανάγκη και σιγουρα πολύ περισσότερο απο τη Γλυφαδα...
Back to top
View user's profile Send private message
PAVEL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 13 Feb 2004
Posts: 1036
Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)

PostPosted: Thu Jan 20, 2011 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

Με την προυπόθεση ότι οι χώροι που θα απενελυθερωθούν από τα υπουργεία στο κέντρο θα γίνουν χώροι πρασίνου, αυτή τη λύση είναι και η πιο εφαρμόσιμη. Είναι 100.000 φορές πιο εύκολο να διώξεις το διοικητικό κέντρο από εκεί, παρά κατοικίες ιδιωτών. Θα ελαφρύνει και το κέντρο της Αθήνας.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
manosbar
New Member
New Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 66
Location: Αθήνα(Ζωγράφου)

PostPosted: Mon Feb 21, 2011 1:44 pm    Post subject: Reply with quote



Quote:
Το σχέδιο που έχει τη μορφή προμελέτης, προβλέπει ενιαίο πάρκο συνολικής επιφάνειας 4.000 στρεμμάτων σε συνδυασμό με ξενοδοχεία, κατοικίες, κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, νοσοκομείο, ενυδρείο, μουσείο καθώς και την ενοποίηση του Ελληνικού με τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.


Ουρανοξύστες... στο Ελληνικό από Real.gr

Ως πρώτη σύλληψη και ιδέα δεν μπορώ να πω ότι το βρίσκω άσχημο... Αντιθέτως.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο το πάρκο των 4000 στρεμμάτων θα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.
Back to top
View user's profile Send private message
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Mon Feb 21, 2011 2:40 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ, ούτε 5000 χρόνια να περάσουν. Με το που βγει μια τέτοια πρόταση παραέξω, θα βγει την επόμενη μέρα ο δήμαρχος Μοσχάτου, Νέας Σμύρνης, ακόμα και της Κηφισιάς, μαζί με 32 "ανεξάρτητες" κινήσεις πολιτών και φυσικά-φυσικά τους υπερασπιστές των κορμοράνων στον Βοτανικό (a.k.a. ΣΥΡΙΖΑ) και θα πουν ότι οι ουρανοξύστες κόβουν την θέα προς την θάλασσα. Άσε που εκεί κάτω είναι πολύ large και 4000 στρέμματα είναι πολύ λίγα. Ποιο large και από τους Νεουορκέζους (3500 στρέμματα το CentralPark) και τους Λονδρέζους (2500 στρέμματα το HydePark).
Back to top
View user's profile Send private message
Cpt. Haddock
Full Member
Full Member


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 200

PostPosted: Mon Feb 21, 2011 2:51 pm    Post subject: Reply with quote

Ναι, καλα....

Νομιζετε οτι θα το αφήσουν οι βλαχοδήμαρχοι της περιοχής....
Back to top
View user's profile Send private message
prevezanos
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2008
Posts: 532

PostPosted: Mon Feb 21, 2011 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

Ωραία μακέτα, αλλά δυστυχώς this is real life και μάλιστα στο Ελλαδιστάν.

Δεν παίζουμε ούτε Monopoly ούτε Hotel. είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Ουρανοξύστες: είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε ότι καλύτερα ένας ουρανοξύστης παρά 100 πολυκατοικίες.


Όσο για το κυβερνητικό πάρκο: σκέψου όλα τα υπουργεία στο ελληνικό.... Η χαρά της διαδήλωσης θα γίνεται. Ένας φορέας θα απεργεί τίποτα δε θα κινείται.
Back to top
View user's profile Send private message
Cpt. Haddock
Full Member
Full Member


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 200

PostPosted: Mon Feb 21, 2011 3:49 pm    Post subject: Reply with quote

Ναι, αλλα δε θα κλεινει το κέντρο.

Ασε που η μετακίνηση υπουργείων δεν εχει αποτρέψει τις πορείες. Πχ το Υπουργείο Παιδείας εχει μετακινηθεί απο την οδό Μητροπόλεως στο Μαρούσι, αλλα οι αντίστοιχες πορείες στο κεντρο γινονται.

Η ουσία ειναι οτι με το κοντόφθαλμο προσωπικό που στελεχώνει την τοπική αυτοδιοίκηση που το μονο που ξέρει ειναι να φωναζει (προς το κρατος που θα πληρώσει φυσικα) "πρασινο, πράσινο", μονο και μονο για να μη χασει ψηφαλάκια, τετοια πράγματα δε θα δούμε ποτέ...
Back to top
View user's profile Send private message
Greekbiz
Junior Member
Junior Member


Joined: 16 Apr 2004
Posts: 149
Location: Turin, Italy

PostPosted: Mon Feb 21, 2011 11:06 pm    Post subject: Reply with quote

Πολυ καλη η μακετα... εχει κατι απο Ντουμπάι παντως ετσι; Laughing

Λοιπον αυτη η κινηση των δημαρχων ειναι απαραδεκτη, ιδιως σε μια τετοια εποχη που χρειαζομαστε επειγοντως χρηματα.
Και με τι δικαιολογια θα βγουν οταν μολις χτες διαβαζα οτι το συγκεκριμενο ακινητο στο ελληνικο εχει καταπατηθει απο ολες τις παντες!!!
Το ΣΤΕ τι και ποιον θα σταματησει οταν οι δημαρχοι εχουν καταπατησει την περιοχη;
Εχει να γινει αρχαια τραγωδια μολις μπουνε οι μπουλντοζες και αρχιζουν και γκρεμιζουν ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ.
Να δω τους δημαρχαιους τι εχουν να πουνε τοτε, ετσι και ισχυει κατι τετοιο.
Εγω πιστευω οτι θα βγει κατι καλο απο το ελληνικο, οσο και να ξυνιζει η μουρη ορισμενων, αντε να δουμε μπας και ξεμπλοκαρει και ο Ελαιωνας και παρει σειρα κι αυτο
Back to top
View user's profile Send private message
Alius
Full Member
Full Member


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 269
Location: Athens

PostPosted: Wed Mar 30, 2011 10:00 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1950345

Μήπως το παραπάνω έχει να κάνει με αυτά που δημοσιεύονται τελευταία σχετικά με τις επενδύσεις στο Ελληνικό; Και εννοώ είτε ως άμεσες επενδύσεις ξένων εταιριών είτε ως "αντάλλαγμα" για την αποδέσμευση του Ελληνικού. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν αρκετά κενά, ένα εκ των οποίων είναι και το οικονομικό. Και σίγουρα δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα γίνει βύθιση της Ποσειδώνος, με τα δύο ποτάμια που τέμνουν κάθετα την περιοχή.
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Wed Mar 30, 2011 10:24 pm    Post subject: Reply with quote

Post μετά από αρκετό καιρό.
Οι ειδήσεις και οι εξελίξεις για το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας σκάει η μία πίσω από την άλλη σε 3 μέτωπα. Πιστεύω ότι σε 5 με 10 χρόνια (μην έχουμε αυταπάτες έργα τέτοιας κλίμακας χρειάζονται πολλά χρόνια για να φτάσουν στον στάδιο της υλοποίησης ακόμα και στην πλέον σύγχρονη χώρα - που προφανώς δεν μπορούμε να καταταγούμε - το canary wharf από τα mid 80s το σχεδίαζαν) η εικόνα δεν θα έχει καμία σχέση με σήμερα. Το έχω ξαναπεί το παραλιακό μέτωπο είναι το μεγάλο στοίχημα της Αθήνας για την επιστροφή στον παγκόσμιο χάρτη των μητροπόλεων.

Μέτωπο 1 - Ελληνικό
Αυτή την στιγμή δεν θα σχολιάσω τίποτα οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και θα περιμένω την παρουσίαση της χωροταξικής μελέτης του Ασεμπίγιο και την πρότασης υλοποίησης αυτής - αξιοποίησης - παραχώρησης (πείτε το όπως θέλετε) του Παμπούκη. Είμαι προετοιμασμένος για το καλύτερο και το χειρότερο

Μέτωπο 2 - Πολιτιστικό πάρκο Σ.Νιάρχου + Όπερα + Εθνική βιβλιοθήκη + Δημοτικό αθλητικό πάρκο Καλλιθέας
Το σιγουράκι!!! Τα χρονοδιαγράμματα ακολουθούνται, η χρηματοδότηση-δωρεά από το Ίδρυμα είναι εξασφαλισμένη, οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκινάνε σε σύντομο χρονικό διάστημα και το 2015 όλα θα είναι σίγουρα έτοιμα.
Δείτε το παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα που θα σας λύσει όλες τις απορίες για το τι σχεδίασε ο Piano για τον χώρο
http://www.snf.org/elements/SNFCCBrochure.pdf

Μέτωπο 3 - Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου
Σήμερα ο Renzo Piano και το Ίδρυμα Νιάρχου παρουσίασαν στα αρμόδια υπουργεία την πρόταση τους για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου από το ΣΕΦ έως το Ταε κβο ντο.
Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση (με μετακίνηση και κάλυψη-όχι υπογειοποίηση- της παραλιακής λεωφόρου από έναν μικρό τεχνικό λόφο στο ύψος των υφιστάμενων κτιρίων, καλυμμένο χώρο στάθμευσης, κανάλια νερού, πρόσβαση στην μικρή νησίδα και best of την αναβίωση της πλατφόρμας-προκυμαίας στο μέσο του όρμου) που όμως δεν είμαι και ιδιαίτερα αισιόδοξος για την άμεση υλοποίηση της.
Το σίγουρο είναι του χρόνου τέτοιο καιρό θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες μελέτες (δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου σε συνεργασία το γραφείο του Piano με γνωστά ελληνικά μελετητικά γραφεία) και το νομικό πλαίσιο για την υλοποίηση του έργου (ήδη το ΥΠΕΚΑ έχει καταθέσει τα δικά του σε τροπολογία στη Βουλή και το ΥΠΠΟΤ είναι σε διαδικασία εκπόνησης των δικών του). Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν θα προχωρήσει κάτι άμεσα καθώς πρέπει να βρεθεί χρηματοδότηση και οι εξαγγελίας ότι θα καλυφθεί το κόστος μέσω του πράσινου ταμείου και του Jessica δεν με πείθουν και ιδιαίτερα. Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες και νομικό πλαίσιο ώστε όταν βρεθούν τα χρήματα να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.
Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουν ένα δώρο στην πατρίδα τους αυτή την δύσκολη περίοδο και άλλοι επιφανείς επιχειρηματίες εφοπλιστές κτλ.?? Μία νέα γενιά εθνικών ευεργετών θα ήταν ευχής έργο τέτοιες ώρες. Άλλωστε σχεδόν το 90% των αξιοθέατων της Αθήνας σήμερα προέρχονται από μία άλλη γενιά εθνικών ευεργετών του περασμένου αιώνα.
Εδώ η ανακοίνωση του Υπουργείου:
http://ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=920&language=el-GR

Το μόνο που ίσως προχωρήσει άμεσα στην περιοχή είναι η μετατροπή του γηπέδου σε συνεδριακό κέντρο και η εκμετάλλευση μέρους των "ολυμπιακών" κτιρίων του φαληρικό όρμου καθώς ο διαγωνισμός εκδήλωσης ενδιαφέροντος μετά από διάφορες παρατάσεις λήγει στις 14 Απριλίου.


Bonus: Τα σχέδια του ΟΛΠ για την Πολιτιστική Ακτή Πειραιά στο λιμάνι με τις διάφορες φάσεις υλοποίησης. Αν ποτέ(?) φτάσουμε στη φάση Γ θα μιλάμε για άλλο λιμάνι..
Back to top
View user's profile Send private message
prevezanos
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2008
Posts: 532

PostPosted: Wed Mar 30, 2011 10:48 pm    Post subject: Reply with quote

ariskop wrote:
Άλλωστε σχεδόν το 90% των αξιοθέατων της Αθήνας σήμερα προέρχονται από μία άλλη γενιά εθνικών ευεργετών του περασμένου αιώνα.

Μιλάς για τους Ηπειρώτες ευεργέτες... Μπα πάνε αυτοί. Ο πλούσιος σήμερα επενδύει, δεν δωρίζει.
Back to top
View user's profile Send private message
Lalas
Junior Member
Junior Member


Joined: 07 Apr 2004
Posts: 136

PostPosted: Thu Jun 30, 2011 11:53 am    Post subject: Reply with quote

Είναι υπέροχο, απλώς παρακαλουθήστε το βίντεο

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=408762
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Fri Jul 01, 2011 10:34 am    Post subject: Reply with quote

Βρε που έχει φτάσει η τεχνολογία, λες και το όλο πρότζεκτ έχει ήδη πραγματοποιηθεί! Εντυπωσιακά ρεαλιστικό βίντεο, όλα τα λεφτά οι εικόνες στο 8:59 και στο 11:23.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο χώρος περιμετρικά είναι απίστευτος, οι εσωτερικοί χώροι κορυφαίοι, αλλά εξωτερικά δε μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει ειδικά η εικόνα με την οποία ξεκινά το βίντεο. Θυμίζει κατασκευή αεροδρομίου ή κάτι τέτοιο. Συνολικά όμως, πρόκειται για έργο μεγάλων διαστάσεων που θα απογειώσει αρχιτεκτονικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά την Αθήνα.

Πόσο όμως κρίμα είναι που ένα τέτοιο βίντεο δεν προβλήθηκε όσο θα έπρεπε από τα ΜΜΕ. Σε μια εποχή που ο,τιδήποτε θετικό και καλό για τη χώρα θα έπρεπε να προβάλεται μετά μανίας, μπας και ανέβει λίγο το ηθικό, μιζεριάζουμε ακατάπαυστα και πυροβολάμε τους εαυτούς μας στο πόδι που λένε και παραέξω στα ξένα.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 13, 14, 15  Next
Page 14 of 15

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr