stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Παιδεία και Εκπαίδευση στην Ελλάδα : Πείτε τη Γνώμη σας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 15, 16, 17
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  

Τι πιστεύετε πως φταίει για την κατάσταση της εκπαιδευσης στην Ελλάδα του σήμερα; - Παράκληση: Διαβάστε το κείμενο και τις όποιες απαντήσεις πρώταπρώτα
Η χαμηλή ποιότητα του διδακτικού έργου και η έλλειψη πειθαρχείας - Πρέπει να εντατικοποιηθούν και άλλο οι σπουδές γιατί οι απόφοιτοι βγαίνουν αγράμματοι
0%
 0%  [ 0 ]
Η χαμηλή ποιότητα των μαθητών και σπουδαστών - Είναι κακομαθημένοι, ανάγωγοι και αγράμματοι και ελλιπώς προετοιμασμένοι για είσοδο στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τον κοινωνικό στίβο
3%
 3%  [ 2 ]
Η δομή και φιλοσοφία του εκπαιδευτικού προγράμματος που αποθαρρύνει τη δημιουργική μάθηση και ενθαρρύνει την παπαγαλία για βαθμοθηρικούς λόγους ενώ αποθαρρύνει την υποκίνηση για δημιουργική προσπάθεια των διδασκόντων και διδασκομένων
33%
 33%  [ 21 ]
Η ανάγκη για μη κρατική ανώτατη εκπαίδευση η οποία θα δημιουργήσει συνθήκες ευγενούς ανταγωνισμού και η οποία θα "ξεπαγώσει" την σημερινή ακινησία σε εκπαιδευτικό και επιστημονικό επίπεδο
8%
 8%  [ 5 ]
Η ανάγκη ευρύτερου διαλόγου για την παιδεία αλλά με γενναιότητα και όχι με προσήλωση πρός μέχρι τούδε αμαρτωλά κεκτημένα, ούτε με φανατισμό των άκρων
6%
 6%  [ 4 ]
Ας εντατικοποιηθούν οι σπουδές αλλά πρός Θεού όχι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα οδηγήσει στην εμπορευματοποίηση της παιδείας χωρίς να λύσει κανένα πρόβλημα
6%
 6%  [ 4 ]
Όλα τα παραπάνω - Η κατάσταση αντικατοπτρίζει την γενικότερη πορεία του τόπου και οι δράσεις πρέπει να είναι σαν "θεραπεία-σόκ". Αρκετά με τη χαλαρότητα και τα ημίμετρα
35%
 35%  [ 22 ]
Τίποτα από τα παραπάνω - Η κατάσταση είναι καλή και δεν υπάρχει λόγος κινδυνολογίας
6%
 6%  [ 4 ]
Total Votes : 62

Author Message
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 11:38 am    Post subject: Reply with quote

Μια "λυση" υπαρχει : τα κωλοπαιδια να πληρωσουν τις 100.000 ευρω για τις μεγαλες ζημιες Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 2392
Location: Naousa/Athens

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 1:51 pm    Post subject: Reply with quote

Εσείς όταν τα σπάτε στα γήπεδα ,πληρώνετε τίποτα?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Lalas
Junior Member
Junior Member


Joined: 07 Apr 2004
Posts: 136

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 2:16 pm    Post subject: Reply with quote

Το θέμα είναι πιο περίπλοκο από ότι φαίνεται.Και θα κάνω κάποιες παραδοχές για το καλό της συζήτησης.

Πρώτη και κυριότερη ότι ο χώρος της παιδείας, σε θέματα συνδικαλισμού, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας ελέγχεται από τα κόμματα της Αριστεράς. Τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικών όσο και σε μαθητές και σπουδαστές-φοιτητές.

Δεύτερη παραδοχή, ότι τα παραπάνω κόμματα πρέπει να κάνουν αντιπολίτευση στον χώρο αυτό.

Τρίτη παραδοχή ότι πρέπει να δημιουργηθεί θέμα στα ΜΜΕ με κάποιον αρνητικό τρόπο για να βρούμε τρόπο να κινήσουμε το ενδιαφέρον μιας εισαγγελικής και "τηλε-εισαγγελικής" αρχής.

Κάπως έτσι μπορούμε να στήσουμε ένα παζλ για το πως ξαφνικά έχουμε τόσες πολλές καταλήψεις και ξαφνικά έχουμε και ένα γιουρούσι μάλλον υποκεινούμενο. Το ποιος το υποκεινεί εδώ χρειάζεστε και λίγη φαντασία.

Γνώμη μου είναι ότι τουλάχιστον στα Γυμνάσια&Λύκεια δεν έπρεπε καν να επιτρεπόταν η έννοια της κατάληψης. Παιδιά που είναι ανήλικα δεν μπορούν να καταλαμβάνουν δημόσιο κτήριο. Για αυτό να μην υπάρχει και πρόβλημα και από μερικούς γονείς όταν τους εγκαλούν για πράξεις των παιδιών τους.

Θέλει μία μαθητική κοινότητα να διαμαρτυρηθεί για προβλήματα που την αγγίζουν άμεσα ή έμμεσα. Κάνε αποχή και μάλιστα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά να κάνεις και αποχή και από το φροντιστήριο που πας το απόγευμα ή το βράδυ.

Άσε τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας σε διορισμένους δημόσιους υπαλλήλους ετσί ώστε τώρα κάποιος να μπορεί επώνυμα να δώσει ευθύνες.Αλλά από την άλλη δεν πιστεύω ότι δεν είδαν δεν άκουσαν ποιοι ήταν στις καταστροφές και ιδίως η αστυνομία σε μία μικρή πόλη όπως η Καλαμάτα.

Αλλά είπαμε η όλη κατάσταση βολεύει όλους, καθηγητές, μαθητές, πολιτεία, αστυνομία, ΜΜΕ, φροντιστήρια.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Oct 14, 2008 5:24 pm    Post subject: Reply with quote

Είδα πρόσφατα τον κανονισμό λειτουργίας ενός ιστορικού ελληνικού ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. Γνώριζα ότι στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια υπήρχε μεγάλη πειθαρχία σε σχέση με την συμπεριφορά των μαθητών, σε σχέση με τις ποινές που τους επιβάλλονταν σε περίπτωση παραπτωμάτων και σε σχέση με τον σεβασμό προς τις εγκαταστάσεις και την λειτουργία του.

Συνειδητοποίησα ότι εάν κάποιος τέτοιος κανονισμός εφαρμοζόταν σε δημόσιο σχολείο θα "γκρέμιζαν" τα τσιμέντα, από τους μαθητές, από τους γονείς τους και ίσως από κάποιους εκπαιδευτικούς.
Back to top
View user's profile Send private message
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Wed Oct 15, 2008 3:06 pm    Post subject: Reply with quote

Losada κανένα παράδειγμα???
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Wed Oct 15, 2008 11:34 pm    Post subject: Reply with quote

Για παράδειγμα, εάν κάποιο παιδί αργούσε έστω και 5' μετά το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού για μέσα, ο επιστάτης στην είσοδο σημείωνε το όνομα του και γινόταν κλήση στους γονείς του να έρθουν στο σχολείο τις επόμενες ημέρες.

Οι αποβολές προβλέπονται για πολλές αφορμές.
Τα μέλη του προσωπικού υποχρεούνταν να επιβλέπουν τα παιδιά για αστείες λογομαχίες ή χειροδικίες ή ακόμη και για απρεπείς συζητήσεις κατά την διάρκεια του διαλείματος, εφόσον έπεφτε στην αντίληψη των καθηγητών που επέβλεπαν το χώρο.

Τα διαλείματα δεν γίνονται ανά 45-50 λεπτά αλλά υπάρχουν μόνο δύο, εκ των οποίων το ένα είναι 15λεπτο και το άλλο 40λεπτο. Τα παιδιά είναι δηλαδή αναγκασμένα να κάνουν για αρκετές ώρες συνεχόμενα μάθημα αλλάζοντας ενδιάμεσα τάξεις.

Από αυτόν που μου τον έδειξε, έμαθα ότι στη πράξη δίδονται αποβολές με το παραμικρό, ειδικά σε παραπτώματα με κακές συμπεριφορές έναντι των καθηγητών καθώς και σε περίπτωση που καπνίζουν.
Back to top
View user's profile Send private message
Alius
Full Member
Full Member


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 269
Location: Athens

PostPosted: Thu Oct 16, 2008 4:02 pm    Post subject: Reply with quote

Προσωπικά θα ήμουν αντίθετος με ένα σχολείο που θα λειτουργούσε με τέτοιο τρόπο. Γνώμη μου είναι πως η λύση δεν βρίσκεται στο να γίνουν τα σχολεία πιο αυστηρά αλλά στο να γίνουν πιο ικανά... Με ό,τι συνεπάγεται αυτό, καλύτερους καθηγητές, καλύτερες υποδομές κλπ κλπ... Ασφαλώς κάποιοι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται (όπως σε κάθε οργανωμένη κοινότητα) αλλά χρειάζεται παντού ένα μέτρο...
Back to top
View user's profile Send private message
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Thu Jan 15, 2009 3:22 am    Post subject: Reply with quote

Ετυχε προχθες να παρακολούθησω σε δελτίο ειδήσεων μία συνομιλία γύρω από τον προσκείμενο διάλογο για τα πανεπιστήμια, τον οποίο έχει εξαγγείλει ο νέος υπουργός Παιδείας, και για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η γνώμη που έχω ότι για την κατάντια της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης φταίνε πιο πολύ οι ίδιοι οι ακαδημαϊκοί, παρά οι εκάστοτε κυβερνήσεις (το μοναδικό λάθος των κυβερνήσεων είναι ότι καμία δεν έχει τολμήσει να πάρει τα αυτονόητα δραστικά μέτρα, υπό το φόβο χαμένων ψήφων).
Ήταν λοιπόν ο ακαδημαϊκός στο "πάνελ" και έλεγε ότι ο διάολογος που προτείνεται είναι παρωδία, διότι ο υπουργός ανήγγειλε ότι αυτός θα γίνει από μηδενική βάση, και υποστήριζε ότι ένας τέτοιος διάλογος δεν μπορεί να υπάρξει εφόσον δεν τίθονται κάποιες βάσεις.
Και αμέσως θυμήθηκα τον προηγούμενο διάλογο που είχε επειχειρήσει να κάνει ο τέως υπουργός Παιδείας, τον οποίο όμως δεν τον ξεκινούσε από μηδενική βάση. Και θυμήθηκα τις τότε αντιδράσεις των ακαδημαϊκών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι αυτό δεν είναι διάλογος, και ότι η κυβέρνηση δρομολογεί τις εξελίξεις, οδηγόντας τον διάλογο εκεί που την συμφέρει.
Οποιοδήποτε σχόλιο για τα γεγονότα νομίζω ότι είναι περιττό. Αυτό που θα ήθελα προσωπικά να δω είναι μία κυβέρνηση που θα γράψει στα παλιά της τα παπούτσια τι λέει η ακαδημαϊκή κοινότητα, και θα τολμήσει επιτέλους να περάσει αυτά που είναι αυτονόητα να γίνουν δεκαετίες τώρα. Πολλοί πιστεύουν ότι δημοκρατία σημαίνει να κάνω ότι γουστάρω, χωρίς να δίνω καμία σημασία στους γύρω μου, και με αυτή την έννοια η πολύ δημοκρατία σε αυτή την χώρα έχει φέρει πολλά αρνητικά.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sun Jan 18, 2009 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

...ιδίως όταν η "δημοκρατία" των πανεπιστημιακών εξασκείται με λεφτά των πολιτών.

Αν μπορούσαμε πιστεύω να κάνουμε ένα δημοψήφισμα. πολλά θα ανακαλύπταμε σχετικά με το πόσο έχει απαυδήσει ο κόσμος, η κοινωνία, οι εργοδότες στη τελική όσον αφορά τη στάση των πανεπιστημιακών σε διάφορα ζητήματα και από την εικόνα που παρουσιάζουν τα ιδρύματα τους άσχετα αν επιτελείται ΚΑΙ έργο (όταν είναι ανοικτά).

Δεν δίνω το δικαίωμα να πετάει κανένας τα λεφτά μου στο δρόμο.
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Fri Jul 09, 2010 1:58 pm    Post subject: Reply with quote

Από πολύ έγκυρη πηγή έμαθα ότι χθες που ήταν άδεια η ΑΣΟΕΕ λόγω διακοπών αλλά και απεργίας δύο τύποι μπήκαν σε εργαστήριο όπου δούλευε μόνη της μια κοπέλα και της πήραν το λάπτοπ και κινητό.

Ολοένα και ξεφεύγουμε...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Fri Jul 09, 2010 10:36 pm    Post subject: Reply with quote

Ας αλλάξω λίγο κλίμα στο συγκεκριμένο topic.
Το τελευταίο διάστημα έχω έρθει σε επαφή με την "καλή" πλευρά της ελληνικής δημόσιας παιδείας και έρευνας και έχω εντυπωσιαστεί από τα επιτεύγματά της παρά τις πολλές αντιξοότητες.

Στα πλαίσια ενός μαθήματος στη Σχολή επισκέφτηκα προ μηνών το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (η σελίδα μόνο στα Αγγλικά). Για τους περισσότερους που δεν το γνωρίζουν στεγάζεται από το 2002-3 σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο πίσω από το 401 ΓΣΝ. Οι εγκαταστάσεις είναι εντυπωσιακές (φωτογραφίες εδώ) ενώ έχει εξοπλιστεί με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Σε μία παρουσίαση για τις δραστηριότητες του κέντρου μένεις εντυπωσιασμένος από το εύρος και την ποιότητα της έρευνας που έχουν τύχει αναγνώρισης στην διεθνή κοινότητα παρά το μικρό διάστημα που λειτουργεί σε ικανοποιητικές συνθήκες το ίδρυμα.


Δεύτερη και πιο κατατοπιστική εμπειρία είναι το summer school που παρακολουθώ αυτή την περίοδο στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος". Στα πλαίσια του προγράμματος έχουμε έρθει σε επαφή με πάρα πολλές από τις δραστηριότητες του "Δημόκριτου". Το συγκεκριμένο κέντρο έχει μία μεγάλη ιστορία ~60 χρόνων που το έχει αναδείξει σε ένα σημαντικό ερευνητικό κέντρο στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή συμμετέχει σε δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα, σε πολλά από τα οποία είναι και επικεφαλής κάτι που δείχνει την εμπιστοσύνη της Ε.Ε. στις ερευνητικές δυνατότητες του κέντρου.

Βέβαια όπως μας αναφέρουν off the record οι υπεύθυνοι τα τελευταία 3-4 χρόνια το κέντρο επιβίωσε οικονομικά εξαιτίας της Ε.Ε. Η χρηματοδότηση από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό έχει μειωθεί σχεδόν 30% από το 2007 (περίπου 10% κάθε χρόνο) και καλύπτει πλέον οριακά τις πάγιες λειτουργικές δαπάνες του κέντρου (μισθοδοσία υπαλλήλων). Βέβαια το χειρότερο είναι ότι εδώ και 4 χρόνια δεν έχει προκηρυχτεί κανένα ερευνητικό πρόγραμμα με τη χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου (όχι μόνο στον Δημόκριτος σε όλα τα ερευνητικά κέντρα της χώρας) Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Ευτυχώς τα χρήματα από την Ε.Ε. ρέουν κανονικά αλλά επειδή μας έχουν πάρει χαμπάρι (όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπεύθυνος) έχουν θέσει αυστηρούς περιορισμούς τα χρήματα να πηγαίνουν αποκλειστικά στην έρευνα. Δηλαδή οι ερευνητικές ομάδες πληρώνονται κανονικά, χρήματα υπάρχουν να καλύψουν το κόστος της έρευνας αλλά το ίδρυμα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ούτε ένα ευρώ από αυτά τα χρήματα για να καλύψει άλλες ανάγκες. Οπότε υπάρχει το παράδοξο πειράματα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ να γίνονται σε κτίρια του '70 με ελλειπή συντήρηση.
Ευτυχώς που υπάρχει και η έρευνα που κάνουν για ιδιωτικές εταιρείες που αποφέρει κάποιο κέρδος στα ταμεία του κέντρου.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 15, 16, 17
Page 17 of 17

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr