stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Ελληνική και Παγκόσμια Οικονομία, Επιχειρήσεις, Εξαγορές κτλ
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  

Ο "καθαρός" μηνιαίος μισθός μου είναι :
400-500 Ευρώ
5%
 5%  [ 1 ]
500-600 Ευρώ
5%
 5%  [ 1 ]
600-700 Ευρώ
0%
 0%  [ 0 ]
700-800 Ευρώ
0%
 0%  [ 0 ]
800-1000 Ευρώ
33%
 33%  [ 6 ]
1000-1500 Ευρώ
16%
 16%  [ 3 ]
Πάνω από 1500 Ευρώ
38%
 38%  [ 7 ]
Total Votes : 18

Author Message
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Thu May 06, 2010 1:25 am    Post subject: Reply with quote

Τα μέτρα που ψηφίζονται τώρα, είναι μέτρα του ΔΝΤ και της ΕΕ. Τα μέτρα που πέρασαν πριν από 1-2 μήνες, είναι μέτρα της κυβέρνησης, με σκοπό να προλάβουμε μπας και δεν χρειαστούμε το ΔΝΤ. Όπως είπα και σε αλλο Post, κανείς νοήμον οργανισμός δεν θα δάνειζε λεφτά στην Ελλάδα. Μόνο το ΔΝΤ και η ΕΕ μπορούσαν να το κάνουν αυτό, διότι έχουν και την δύναμη να επιβάλουν πολιτικές ώστε να είναι σίγουροι ότι θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω. ¶μα το άφηναν πάνω μας, τότε δε θα μας έδιναν δεκάρα. Τριαντα-πέντα χρόνια παίρνουμε "δικά" μας μέτρα, και είδες που φτάσαμε.
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4161
Location: S Y D N E Y

PostPosted: Thu May 06, 2010 9:34 pm    Post subject: Reply with quote

Πολύ απλά αν δεν δεχτούμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα που μας επιβάλουν δια της πειθούς, μόλις καταστεί ανάγκη να δανειστούμε εκ νέου, θα αρνηθούν να το επαναλάβουν.

Δεν λέω τίποτε παραπάνω, διότι πιστεύω ότι , ό,τι ήταν να πούμε το έχουμε πει εδώ και χρόνια. Θα γίνει αυτό που είναι γραφτό να γίνει, σύμφωνα με τις ισορροπίες που διαμορφώθηκαν και "τη πυρκαγιά που καίει στα ενδότερα" του καθενός πολίτη.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Thu May 06, 2010 10:15 pm    Post subject: Reply with quote

Διαβάστε τη χθεσινή παρέμβαση του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στο Ευρωκοινοβούλιο (σσ: εξαιρετικός και στη διάλεξή του στην Αθήνα), κι ας αναθαρρήσουμε γιατί δεν είμαστε τελείως μόνοι. Κυρίως να μην ξεχάσουμε ποιοί στάθηκαν στο πλάι μας ακόμα και σε ατομικό επίπεδο.

Θα περίμενα τέτοιες παρεμβάσεις να έκαναν και οι Έλληνες ευρωβουλευτές αλλά ας μη βρίσω βραδιάτικα...

http://to-sxolio.blogspot.com/2010/05/blog-post_8206.html
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Nozomi
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 26 Mar 2008
Posts: 754

PostPosted: Sun May 09, 2010 7:09 pm    Post subject: Reply with quote

Διαβάστε ένα εξαιρετικό άρθρο για την ελληνική κρίση στους NY Times.

Το παραθέτω αυτούσιο αντί για παραπομπή (νομίζω ότι αξίζει) και σε περίπτωση που τίθεται θέμα χώρου, μπορείτε να κρατήσετε μόνο την παραπομπή.

¶ρρηκτα δεμένη με την γεωγραφία, η κρίση στην Ελλάδα

Του Robert D. Kaplan
The New York Times

Η οικονομική κρίση που ανάγκασε την Ελλάδα να ζητήσει διεθνή στήριξη έχει αποδοθεί σε αρκετούς παράγοντες, όλοι οικονομικής φύσης - δημοσιονομικό έλλειμμα, απουσία διαφάνειας και ανεξέλεγκτη διαφθορά. Την ίδια ωστόσο στιγμή υπάρχει μια βαθύτερη αιτία για την κρίση – η γεωγραφία.

Η Ελλάδα, βρίσκεται εκεί όπου συναντώνται οι υποανάπτυκτες κοινωνίες της Μεσογείου και των Βαλκανίων, γεγονός που έχει τεράστιες επιπτώσεις στην πολιτική και την οικονομία της. Η συμπερίληψη της από την βόρεια Ευρώπη στην νομισματική ένωση, συνιστά επίδειξη του μεγαλεπήβολου χαρακτήρα του υπερβολικά φιλόδοξου εγχειρήματος, όπως σήμερα εκτιμούν αρκετοί Γερμανοί και άλλοι βορειοευρωπαίοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι προβληματικές οικονομίες της Ευρώπης – Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία – βρίσκονται στο νότο. Οι Μεσογειακές κοινωνίες, παρά τις καινοτομίες στην πολιτική (Αθηναϊκή και Ρωμαϊκή δημοκρατία) χαρακτηρίζονταν, σύμφωνα με τον Γάλλο ιστορικό Φερνάντ Μπροντέλ, από «παραδοσιοκρατία και ακαμψία».


Το σχετικά άγονο έδαφος της Μεσογείου ευνόησε την εκμετάλλευση της γης, την οποία νέμετο η άρχουσα τάξη. Αυτό οδήγησε στην δημιουργία ενός άκαμπτου κοινωνικού συστήματος, όπου οι μεσαίες τάξεις αναπτύχθηκαν πολύ μετά τις αντίστοιχες της βόρειας Ευρώπης, και οι οποίες οδήγησαν σε οικονομικές και πολιτικές παθογένειες όπως ο συγκεντρωτισμός και οι ολοκληρωτικές κυβερνήσεις.

Στη Γερμανία το κέντρο της Ευρώπης;
Δεν είναι επίσης τυχαίο το ότι το αναπτυσσόμενο υπέρ-κράτος της εποχής μας, βρίσκεται στον μεσαιωνικό πυρήνα της Ευρώπης, με την πρωτεύουσα επί εποχής Καρλομάγνου Aix-la-Chapelle (σήμερα ¶αχεν στη Γερμανία) ως το γεωγραφικό του κέντρο. Αυτή η εδαφική έκταση, η σπονδυλική στήλη του πολιτισμού του Παλαιού Κόσμου, είναι η πλουσιότερη θαλάσσια και χερσαία περιοχή της Ευρώπης.

Η αρχαία Ευρώπη καθοριζόταν από τον γεωγραφικό έλεγχο της Μεσογείου, ωστόσο όταν η Ρώμη απώλεσε την ενδοχώρα, η ιστορία μετακινήθηκε προς βορρά. Ως αποτέλεσμα, η Ρωμαϊκή δυτική αυτοκρατορία παρέδωσε την θέση της στο βασίλειο του Καρλομάγνου και το Βατικανό, δηλαδή στην δυτική Ευρώπη, ενώ η ανατολική αυτοκρατορία, το Βυζάντιο δηλαδή, κατοικείτο κυρίως από Ελληνόφωνους Ορθόδοξους Χριστιανούς, και μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης, από Μουσουλμάνους.

Τα Καρπάθια Όρη, που διασχίζουν στα βορειοανατολικά την πρώην Γιουγκοσλαβία και χωρίζουν στα δύο την Ρουμανία, ενίσχυσαν το σύνορο μεταξύ της Ρώμης και του Βυζαντίου, και μετέπειτα μεταξύ της ακμάζουσας Αυτοκρατορίας των Αψβούργων και της φτωχότερης Τουρκικής αυτοκρατορίας. Η Ελλάδα είναι πολύ περισσότερο παιδί του Βυζαντινού και του Τουρκικού δεσποτισμού, παρά της Αθήνας του Περικλή.

Λάθος η σημερινή θέση της Ελλάδας
Στην αρχαιότητα, η Ελλάδα ευνοήθηκε από την γεωγραφική της θέση, ως ο προθάλαμος της Εγγύς Ανατολής, εκεί όπου τα «σκληρά» συστήματα της Αιγύπτου και της Μεσοποταμίας εξωραΐστηκαν και εκπολιτίστηκαν, οδηγώντας στη συνέχεια στην επινόηση της Δύσης. Ωστόσο στην σημερινή Ευρώπη, η Ελλάδα, βρίσκεται σε άκρως λανθασμένη θέση. Το ότι εξακολουθεί να είναι πιο ακμάζουσα από την Βουλγαρία και το Κοσσυφοπέδιο, αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπήρξε θύμα του Σοβιετικού κομμουνισμού.

Για να γίνει αντιληπτό σε ποιο βαθμό η γεωγραφία και οι παλιές αυτοκρατορίες διαμορφώνουν την σημερινή Ευρώπη, αρκεί η κατάληξη της πρώην κομμουνιστικής Ανατολικής Ευρώπης – οι χώρες του βορρά, διάδοχες των Πρώσων και των Αψβούργων, όπως η Πολωνία, η Τσεχία και η Ουγγαρία, είχαν καλύτερες οικονομικές επιδόσεις σε σύγκριση με τις διάδοχες χώρες του Βυζαντίου και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Αλβανία και η Ελλάδα.

Τα όρια της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση από τον καιρό της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας. Η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει πλέον εξωτερικές απειλές που θα μπορούσαν να την κλονίσουν συθέμελα. Το ότι οι ισχυρότερες, βόρειες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι πρόθυμες να βοηθήσουν εξολοκλήρου την Ελλάδα αλλά βασίζονται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καταδεικνύει ότι υπάρχουν όρια για το μέχρι που είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν προς υλοποίηση του οράματος μιας ενωμένης υπερ-ηπείρου.

Η Κεντρική Ευρώπη, που επί εποχής του Ψυχρού Πολέμου είχε αποσπασθεί από την Δύση, σήμερα, είναι ο κοινός τόπος συνάντησης της ηπείρου. Ένα γεγονός που εναποθέτει την ευθύνη για ξεπέρασμα των πολιτικών του ιστορικού διαχωρισμού στους ώμους της ενωμένης Γερμανίας.

Οι Γερμανοί θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα, με πληθυσμό μόλις 11 εκατομμύρια, εξακολουθεί να παραμένει ο απόλυτος ρυθμιστής του Ευρωπαϊκού πλούτου. Είναι το μόνο μέρος στα Βαλκάνια που είναι προσβάσιμο από τόσες πολλές ακτές της Μεσογείου, απέχει εξίσου από τις Βρυξέλες και την Μόσχα, και πολιτισμικά είναι κοντά τόσο στην Ρωσία όσο και στην Ευρώπη. Σε έναν αιώνα ο οποίος θα σημαδευτεί από την άσκηση πίεσης στην Ευρώπη από μία αναγεννημένη Ρωσία, ειδικά στις πρώην Σοβιετικές χώρες-δορυφόρους, το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, θα σηματοδοτήσει εν πολλοίς και την επιτυχία ή την αποτυχία του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Το θετικό είναι ότι οι Βορειοευρωπαίοι το γνωρίζουν και δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει. Αν επιτραπεί στην Ελλάδα να παρασυρθεί προς ανατολάς, αυτό θα εξανεμίσει την όποια ελπίδα για μία μεγάλη και συνεκτική Ευρώπη – γεωγραφικά, πολιτικά και πολιτισμικά – προς όφελος μίας μικρής και ασήμαντης: της αυτοκρατορίας του Καρλομάγνου που θα προσποιείται ότι είναι η Ρώμη.

Πηγή: http://www.nytimes.com/2010/04/25/opinion/25kaplan.html?scp=1&sq=Greece%20geography&st=cse
Back to top
View user's profile Send private message
Tanash
Full Member
Full Member


Joined: 19 Dec 2005
Posts: 215
Location: Λάρισα

PostPosted: Thu May 20, 2010 12:23 am    Post subject: Reply with quote

Είχα πρόσφατα μια κουβέντα με κάτι φίλους σχετικά με την ταυτόχρονη αποχώρηση των εταιρειών Shell και BP από την ελληνική αγορά. Και οι δύο έφυγαν τον Σεπτέμβριο από την Ελλάδα, με το πρόσχημα ότι η ελληνική αγορά είναι πολύ μικρή και δεν έχει προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, καθώς επίσης κι ότι προτιμούν να επενδύσουν στην έρευνα. Τυχαίο είναι που έφυγαν και οι δυο ταυτόχρονα και ελάχιστο καιρό πριν γίνουν εκλογές και πριν μπει στο προσκήνιο το ΔΝΤ;
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4161
Location: S Y D N E Y

PostPosted: Wed May 26, 2010 9:07 pm    Post subject: Reply with quote

Σε σχέση με το κρίσιμο θέμα της αγοράς και κατανάλωσης ελληνικών προιόντων και πως μπορούμε να τα αναγνωρίζουμε στο ράφι, μόλις σήμερα άκουσα στο ραδιόφωνο πως μπορούμε να το κάνουμε.

Στη συντριπτική πλειονότητα τους, τα ελληνικής κατασκευής προιόντα φέρουν barcodes όπου ο σειριακός αριθμός που έχει από κάτω, αρχίζει με τα ψηφία 520.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pindos10
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Apr 2009
Posts: 865
Location: White River

PostPosted: Wed May 26, 2010 11:23 pm    Post subject: Reply with quote

Tanash wrote:
Είχα πρόσφατα μια κουβέντα με κάτι φίλους σχετικά με την ταυτόχρονη αποχώρηση των εταιρειών Shell και BP από την ελληνική αγορά. Και οι δύο έφυγαν τον Σεπτέμβριο από την Ελλάδα, με το πρόσχημα ότι η ελληνική αγορά είναι πολύ μικρή και δεν έχει προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, καθώς επίσης κι ότι προτιμούν να επενδύσουν στην έρευνα. Τυχαίο είναι που έφυγαν και οι δυο ταυτόχρονα και ελάχιστο καιρό πριν γίνουν εκλογές και πριν μπει στο προσκήνιο το ΔΝΤ;


Την οποια αποχωρηση δεν εχω δει. Και οχι μονο αυτο, αλλα τα πρατηρια των συγκεκριμενων εταιρειων, ενω πουλουσαν πανακριβα την βενζινη, παρατηρω οτι τους τελευταιους μηνες διαθετουν τα καυσιμα τους σε εξαιρετικα ανταγωνιστικες τιμες.
Back to top
View user's profile Send private message
dimline
Junior Member
Junior Member


Joined: 27 Dec 2009
Posts: 151
Location: Patras , Hellas

PostPosted: Wed May 26, 2010 11:40 pm    Post subject: Reply with quote

Τίποτα δεν είναι τυχαίο ...
Οι μεγάλοι παίκτες της διακίνησης και εμπορίας καυσίμων έχουν τις κατάλληλες προσβάσεις για να λαμβάνουν έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!! Wink
Back to top
View user's profile Send private message
dimline
Junior Member
Junior Member


Joined: 27 Dec 2009
Posts: 151
Location: Patras , Hellas

PostPosted: Wed May 26, 2010 11:46 pm    Post subject: Reply with quote

@ Nozomi

Πραγματικά , η γεωγραφική μας θέση , στην σημερινή ισορροπία δυνάμεων και την διανομή πλούτου , παίζει και αυτή τον ρόλο της.
Αυτό που μας σώζει σήμερα είναι η παράδοση μας και ο τουρισμός!
Back to top
View user's profile Send private message
dimline
Junior Member
Junior Member


Joined: 27 Dec 2009
Posts: 151
Location: Patras , Hellas

PostPosted: Wed May 26, 2010 11:49 pm    Post subject: Reply with quote

losada7 wrote:
Σε σχέση με το κρίσιμο θέμα της αγοράς και κατανάλωσης ελληνικών προιόντων και πως μπορούμε να τα αναγνωρίζουμε στο ράφι, μόλις σήμερα άκουσα στο ραδιόφωνο πως μπορούμε να το κάνουμε.

Στη συντριπτική πλειονότητα τους, τα ελληνικής κατασκευής προιόντα φέρουν barcodes όπου ο σειριακός αριθμός που έχει από κάτω, αρχίζει με τα ψηφία 520.


Αν εξαιρέσεις στα τρόφιμα και στα προιόντα γύρω απο την οικοδομή ,στα υπόλοιπα που μένουν , θα ψάχνεις τα Ελληνικά με το ζόρι να τα βρείς...
Back to top
View user's profile Send private message
Tanash
Full Member
Full Member


Joined: 19 Dec 2005
Posts: 215
Location: Λάρισα

PostPosted: Thu May 27, 2010 1:08 am    Post subject: Reply with quote

pindos10 wrote:

Την οποια αποχωρηση δεν εχω δει. Και οχι μονο αυτο, αλλα τα πρατηρια των συγκεκριμενων εταιρειων, ενω πουλουσαν πανακριβα την βενζινη, παρατηρω οτι τους τελευταιους μηνες διαθετουν τα καυσιμα τους σε εξαιρετικα ανταγωνιστικες τιμες.


Τα μεν πρατήρια της BP τα έχουν αγοράσει τα ελληνικά πετρέλαια αν δεν κάνω λάθος, τα δε πρατήρια της Shell τα έχει αγοράσει η motoroil. Και στις δύο περιπτώσεις, κράτησαν το brand name για κάποια χρόνια εως ότου αλλαχτούν σε όλα τα πρατήρια οι πινακίδες. Και εννοείται εποφελούνται στο ενδιάμεσο και από το όνομα των δύο μεγάλων εταιρειών.
Back to top
View user's profile Send private message
pindos10
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Apr 2009
Posts: 865
Location: White River

PostPosted: Thu May 27, 2010 1:17 am    Post subject: Reply with quote

Mαλιστα φιλε Tanash. Οποτε η αποχωρηση ειναι οριστικη. Η χρηση των brand names, εστω και για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα, θα γινεται προφανως με την αδεια των δυο κολοσσων-εταιρειων....
Back to top
View user's profile Send private message
Tanash
Full Member
Full Member


Joined: 19 Dec 2005
Posts: 215
Location: Λάρισα

PostPosted: Thu May 27, 2010 1:46 am    Post subject: Reply with quote

Τα Brand names προφανώς χρησιμοποιούνται μετά απο συμφωνία (ούτως ή άλλως πιστεύω οτί είναι αδύνατο να αλλάξουν τα ονόματα σε όλα τα πρατήρια από την μια μέρα στην άλλη). Το περίεργο της υπόθεσης είναι η ταυτόχρονη αποχώρηση την δεδομένη χρονική στιγμή ακριβώς πριν ξεκινήσει η κατρακύλα... Κατά την γνώμη μου βρωμάει πολύ ότι είναι όλα σχεδιασμένα
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4161
Location: S Y D N E Y

PostPosted: Tue Jun 15, 2010 8:38 pm    Post subject: Reply with quote

Ἐπιτέλους μία πραγματικά καλή είδηση τους τελευταίους μήνες.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=146158&cid=6

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=146196&cid=6

Φαίνεται, ότι παρότι ολόκληρος ο κόσμος δεν καταδέχεται να κοιτάξει προς την Ἐλλάδα, οι Κινέζοι προτίθενται να κάνουν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για ελληνικά χέρια. Φυσικά και εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους για δημιουργία "προγεφυρώματος" για την είσοδο των προϊόντων τους στην Ε.Ε. Ωστόσο έχει γίνει αντιληπτή, τόσο από τη προηγουμένη όσο και από τη νυν κυβέρνηση, η σημασία που έχει και για τη χώρα μας η συνεργασία με μία "υπερδύναμη" όπως η Κίνα. Κυρίως με χαροποιεί ότι αυτό που προετοιμάστηκε από τη προηγούμενη κυβέρνηση συνεχίστηκε από τη νυν. Τέτοιοι διαχρονικοί σχεδιασμοί σε κυβερνητικό επίπεδο μπορούν να αποκαλούνται πρόοδος στο πολιτικό σύστημα και όχι οι κοκορομαχίες σε κάθε είδους παράθυρο στα ΜΜΕ.

Μακάρι να είχαμε ανάλογες εξελίξεις και στις πολιτικές που αφορούν στη Ρωσία.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pindos10
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Apr 2009
Posts: 865
Location: White River

PostPosted: Tue Jun 15, 2010 10:25 pm    Post subject: Reply with quote

Πραγματικα, υπο το ιδιο πρισμα με τον losada7 βλεπω κι εγω την πολυπλευρη συνεργασια με την υπερδυναμη Κινα. Αλλα η τελευταια φραση του αρθρου του 2ου link της ζουγκλας βγαζει πολυ γελιο. Μιλαμε σου φευγουν οι μασελες... Laughing Laughing Laughing Laughing

Quote:
Υπάρχει ιδιαίτερη επαφή ανάμεσα στο κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας και στη ΝΔ», τόνισε ο κ. Σαμαράς .


Θα πρεπει να εμπνεεται ο Σαμαρας απο το νεοφιλελευθερο κομμουνιστικο κομμα της Κινας.
Back to top
View user's profile Send private message
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Wed Jun 16, 2010 1:44 am    Post subject: Reply with quote

losada7 wrote:
Κυρίως με χαροποιεί ότι αυτό που προετοιμάστηκε από τη προηγούμενη κυβέρνηση συνεχίστηκε από τη νυν.


Ναι αλλά άμα θυμάσαι, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραφε τις συμφωνίες με την Cosco, ΟΛΗ η αντιπολίτευση έβγαινε και έλεγε για τα εγκλήματα της ΝΔ (μην ξεχνάμε πόσο ρόμπα τους έκανε ο πρόεδρος που ήρθε πριν ένα μήνα και ευχαρίστησε την ΝΔ για την συνεργασία...). Όπως εγκληματίες ήταν και το ΄90 που πρώτοι μίλησαν για κρατικοποιήσεις, και το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ έβγαζε τον αθάνατο αρχισυνδικαλιστή των μπλε λεωφορείων και έκανε κουμάντο σε ολόκληρη την Αθήνα. Βέβαια οι ίδιοι μετά ιδιωτικοποιήσανε τον μισό δημόσιο τομέα.

Με λίγα λόγια πολιτική στην χώρα δεν υπάρχει, και αυτό που λες δεν στέκει. ¶μα ήταν στο χέρι του ΠΑΣΟΚ θα διέλυε την συμφωνία, μόνο και μόνο για να το παίξει μάγκας, όπως το ίδιο θα έκανε και το οποιοδήποτε κόμμα. Το βλέπουμε σε όλους τους τομείς. Εδώ ρε παιδιά ακυρώσανε ολόκληρο αγωγό, και ας κάθονται να λένε ότι φταίει η Βουλγαρία. Δηλαδή θέλει η Ελλάδα και η Ρωσία, και κολλάμε στους Βούλγαρους? Ας μην το είχε συμφωνήσει η ΝΔ, και θα σας έλεγα εγώ για πότε θα είχε τελειώσει το έργο.

Το ρυθμιστικό του Σουφλιά βγήκε ακριβό, οι νέες εθνικές οδοί βρήκαν "αρχαία" κτλ κτλ κτλ. Αυτοί οι άνθρωποι ζούνε για να βγάζουν μ@λ@κες τους άλλους και όχι για να κάνουν έργο. Το έργο τους έχει ολοκληρωθεί αν μπορέσουν και αποδείξουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε εγκλήματα. Και από κει και πέρα ΤΙΠΟΤΑ. Πάλι καλά που μας πηδάνε δηλαδή από το εξωτερικό, μπας και δούμε και μια άσπρη μέρα... γιατί από μόνοι μας, ακόμα διαγωνισμούς θα ακυρώναμε...
Back to top
View user's profile Send private message
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Wed Jun 16, 2010 11:00 am    Post subject: Reply with quote

ρε αικιν τι λες τωρα? Αλλο η αντιπολιτευση, αλλο η αυτοκαταστροφη. Οπως λεγανε καποιοι καποτε "Εξω απ'την ΕΟΚ", κ μετα δε βγηκανε, οπως καποιοι αλλοι λεγανε "νταβατζηδες" για να τα κανουν ακομα χειροτερα, ετσι και με τους Κινεζους. Τη στιγμη που δεν επενδυει κανεις σ'αυτη τη χωρα, θα διωξεις μια οικονομικη υπερδυναμη που αυτη τη στιγμη διαθετει περισσοτερο χρημα και απ'τους αμερικανους?

Παντως για τον αγωγο δεν εχεις κανενα δικιο! Προφανως και εχει δικαιωμα η Βουλγαρια να πει οτι δε θελει να γινει ο αγωγος! Shocked Confused Shocked Confused
Απο το εδαφος της περναει και εχει καθε δικαιωμα να αρνηθει! Αν ηταν μοναχα στο χερι της Ελλαδος και της Ρωσσιας, δε θα περνουσε καν απο τη Βουλγαρια! Ελα μου ομως που χρειαζεται....
Και σε τελικη αναλυση, δικαιωμα τους ηταν να αποσυρθουν, οπως και δικαιωμα της Ελλαδος ηταν να αποσυρθει απο την κατασκευη του! Που το κολλημα δεν καταλαβαινω...Η μηπως δεν ηθελε η Ελλαδα αλλα εβαλε μπροσταρη τη Βουλγαρια?
Back to top
View user's profile Send private message
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Wed Jun 16, 2010 1:32 pm    Post subject: Reply with quote

Ακριβώς, το ίδιο λέμε. Ότι δεν μπορείς να διαλύσεις αυτή την συμφωνία, πολύ απλά γιατί και τα οφέλη είναι τεράστια, αλλά και γιατί τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα. Απλά τόνιζα ότι γενικότερα στην Ελλάδα ισχύει η κάθε κυβέρνηση να κάνει Delete και να θέλει να περνάει τα δικά της, άσχετα με το τι έχει πει πιο πριν, άσχετα με το συμφέρον της χώρας. Απλά οι Κινέζοι είναι πολύ πιο πάνω από τις μικροπολιτές μας.

Για τον αγωγό ούτε γω ξέρω πολλές λεπτομέριες στο τι έχει γίνει. Μόνο κάτι σκόρπιες λέξεις πήραν τα αυτιά μου, ότι η Ελληνική πλευρά δεν στεναχωρέθηκε και πολύ που η Βουλγαρία έκανε πίσω, και ούτε έκανε κάποιες κινήσεις για να αντιστρέψει το κλίμα. Αλλά και πιο σφαιρικά να το κοιτάξεις το θέμα, δεν έχει σχέση η πολιτική του Κωστάκη με τις συμφωνίες με τους Ρώσσους και τα Βέτο στους Σκοπιανούς, με αυτή του ΠΑΣΟΚ του "we would like to thank America". Δεν το λέω για να παω με το μέρος κάποιου, απλά για να τονίζω τις εντελώς διαφορετικές πορείες που χαράζουν και που μπορεί να δικαιολογούν το τι γινεται. ¶λλωστε και η Βουλγαρία, επαρχία των ΗΠΑ είναι.
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Thu Jul 01, 2010 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

Στο site του Fortune έχει ένα άρθρο για τις οικονομίες που πάνε καλά παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ανάμεσα στις 6 που παραθέτει ποια λέτε ότι φιγουράρει; Δεν νομίζω ότι μπορείτε να το μαντέψετε: η Ουγκάντα! Shocked Laughing

http://money.cnn.com/galleries/2010/fortune/1006/gallery.Good_Econ.fortune/6.html

Σίγουρα παραμένει μια πολύ πιο φτωχή χώρα σε σχέση με εμάς (1200 δολάρια GDP per capita σε σχέση με τα περίπου 30.000 δικά μας), αλλά τουλάχιστον κάνουν σωστές κινήσεις. ¶ρα από εδώ και πέρα κομμένη το ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά. Αυτοί μάλλον θα λένε σε μερικά χρόνια ούτε στην Ελλάδα Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Fri Jul 02, 2010 12:03 pm    Post subject: Reply with quote

την έχουμε αδικήσει για κάποιο λόγο της βγήκε το όνομα, έχω πάει και πέρα από την εικόνα, κάνει καλές προσπάθειες και μάλιστα έχει μεγάλη δυναμικότητα σε εξαγωγές που δεν χρησιμοποιεί σωστά..
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4161
Location: S Y D N E Y

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 1:25 am    Post subject: Reply with quote

Διαβάστε αρχικά το πρώτο άρθρο προερχόμενο από blog
http://blogs.in.gr/blogger/post/?aid=1231051003

και εν συνεχεία δείτε ποιό ἀρθρο στάθηκε ως αφορμή για το προηγούμενο.

http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/johann-hari/johann-hari-how-goldman-gambled-on-starvation-2016088.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Greekbiz
Junior Member
Junior Member


Joined: 16 Apr 2004
Posts: 149
Location: Turin, Italy

PostPosted: Wed Jul 21, 2010 11:01 am    Post subject: Reply with quote

Καλημερα,
Μια γρηγορη ερωτηση, εδω στην Ιταλια κυκλοφορει φημη οτι η Ελλαδα προκειται να πουλησει νησια στο Αιγαιο, και πιο συγκεκριμενα στις κυκλαδες, Σαντορινη Μυκονο... Ειναι δυνατον κατι τετοιο; Η συγκεκριμενη ειδηση δοθηκε σε ολα τα καναλια ωστε να το μαθει και ο πιο ηλιθιος!!! Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4161
Location: S Y D N E Y

PostPosted: Thu Jul 22, 2010 12:13 am    Post subject: Reply with quote

Ραδιοαρβύλα φίλτατε,

δεν νομίζω ότι παίζει τέτοιο ενδεχόμενο.

Από το στόμα του νυν πρωθυπουργού μας, ακούστηκε ότι αγαπάμε τα νησιά μας και ότι έχουμε πολεμήσει σε πολλούς πολέμους σε τέτοιο βαθμό, που τέτοιο ενδεχόμενο θεωρείται αδιανόητο.

Είμαστε τόσο αυτοκαταστροφικός και εσωστρεφής λαός που είναι πολύ πιθανότερο να παραχωρήσουμε τα νησιά μας δωρεάν με τη βούλα του ελληνικού κράτους, παρά να τα πουλήσουμε. Το δεύτερο απαιτεί εγωισμό, αυτοσεβασμό και σοβαρότητα, στοιχεία που προς το παρόν δεν διαθέτουμε.

Exclamation
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Nozomi
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 26 Mar 2008
Posts: 754

PostPosted: Sun Aug 22, 2010 4:04 pm    Post subject: Reply with quote

Στην σκιά της υπέρβασης της Ιαπωνίας απ' την Κίνα ως 2ης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, δείτε αυτό το εξαιρετικό άρθρο για τα προβλήματα της ιαπωνικής οικονομίας και τα διλλήματα που έχουν τα Τζαπόνια για το αν θα επιτρέψουν ή όχι την μετανάστευση (και τους κινδύνους που αυτή εμπεριέχει για την ομοιογενή εθνολογικά κοινωνία τους):

http://www.newsweek.com/2010/04/30/japan-s-phony-solution.html
Back to top
View user's profile Send private message
Beethoven
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 10 Oct 2005
Posts: 775
Location: Greece

PostPosted: Tue Sep 21, 2010 3:18 am    Post subject: Reply with quote

http://www.protinews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=15035&Itemid=1

Είπα να ανοίξω τη σχετική κουβέντα αν ενδιαφέρεται κανείς με αφορμή αυτό το άρθρο. Θέμα είναι σε ιδιώτες θα ενοικιαστούν 76 ακίνητα-φιλέτα σε όλη την Ελλάδα έκτασης χιλιάδων στρεμμάτων. Εγώ έζησα τη δυσάρεστη εμπειρία στην Τουρκία σε τουριστικό προορισμό να μην μπορούμε να κάνουμε μπάνιο πουθενά σε ακτίνα πολλών δεκάδων χλμ επειδή ήταν απαγορευμένο αφού οι παραλίες είχαν ιδιωτικοποιηθεί από ξενοδοχεία (4στερα και πάνω) και επιτρεπόταν η πρόσβαση μόνο στους πελάτες του ξενοδοχείου. Δεν έχουν και πολλές παραλίες, αυτό συμβαίνει σε όλους σχεδόν τους τουριστικούς προορισμούς των παραλίων της Μ. Ασίας δηλ συμπέρασμα όποιος θέλει να πάει για μπάνιο στην Τουρκία πάει στον Εύξεινο Πόντο ή στα νότια αν έχει μείνει κανα μέτρο παραλίας που δεν έχει οικειοποιηθεί. Το ίδιο άκουσα πριν μέρες και για την Κρήτη στην Ελούντα.

Κι όλα αυτά για να αποκτήσει κάποια έσοδα το κράτος? Έσοδα που επί δεκαετίες δεν έκανε? Να ρωτήσουμε το λόγο? Δηλ θα μας απομυζήσουν και κατ'αυτόν τον τρόπο?? Όταν τ'ακουσα για την Αμαλιάδα αυτό εξεπλάγην. Σαν στο σπίτι μου κατέβαινα ατελείωτα χλμ απ'τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας διάλεγα ξαπλώστρα καθόμουν όπου ήθελα, δεν πλήρωνα φυσικά, έπινα τον καφέ μου με τα 2 ευρώ. Ποιο είναι το κέρδος για μένα και για όλους τους Αμαλιαδιώτες να τα χάσουμε όλα αυτά για να μας αποκλείσουν και να συνεχίσουν να τρώνε κάτι τύποι σαν τον Ρέππα τον Τσοχατζόπουλο και άλλα τέτοια λιμάδια της κοινωνίας. Αν ήθελαν να έχει έσοδα το κράτος δεν θα το οδηγούσαν σ'αυτήν την κατάσταση. Έτσι δεν είναι?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next
Page 10 of 11

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr