stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η Αθήνα των ονείρων μας (2)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 35, 36, 37  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Wed Jan 20, 2010 12:18 pm    Post subject: Reply with quote

Αύριο θα συναντηθούν συνεργάτες της κ. Μπιρμπίλη με στελέχη του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να αρχίσει ένας νέος κύκλος συζητήσεων...


Shocked Shocked Sad Sad
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Wed Jan 20, 2010 3:52 pm    Post subject: Reply with quote

Πλάκα μας κάνουν οι ιθύνοντες του ερασιτέχνη??? Τώρα τα θυμήθηκαν αυτά.

Όταν υπέγραψαν την συμφωνία ήξεραν και πόσους χώρους θα πάρουν στον Βοτανικό και τι θα γίνει ο χώρος στην Αλεξάνδρας!!! Η περαιτέρω οικοδόμηση της λεωφόρου (πέρα από το προβλεπόμενο αναψυκτήριο - μουσείο + δυνατότητα για υπόγειο parking) συνιστά παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων όλου του έργου και μία απλή (δικαιολογημένη) προσφυγή θα αρκεί για να κολλήσει όλο το έργο.

Άντε για να μην ξεκινήσει η διερεύνηση πως κατέληξε η έκταση στον ερασιτέχνη και κινδυνέψει να μείνει ο ερασιτέχνης χωρίς οικόπεδο...
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Wed Jan 20, 2010 6:07 pm    Post subject: Reply with quote

έλεος δηλαδή, μα πραγματικά έλεος.....ποσο πιά;; Shocked

τελικά βοτανικός και φιλαδέλφεια έχουν γίνει τέτοιο αγκάθι που πιστεύω καλύτερα θα ήταν να τα χτίζαν κάπου αλλου και ας ήταν πιο μακριά να τελειωναν! Evil or Very Mad

σαν να μην έφτανε η γραφειοκρατία bike τώρα και ο ερασιτέχνης ! η κοιμόνται ορθοί εκεί μέσα η απλά η ασυνεννοησία φτάνει στα άκρα....έλεος και πάλι! Shocked Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
Alius
Full Member
Full Member


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 269
Location: Athens

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 10:37 am    Post subject: Reply with quote

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι όλα τα έργα πνοής γίνονται μετά από 100 χρόνια και με χιλιάδες εκπτώσεις! Ξεκινήσαμε από το πάρκο στην Αλεξάνδρας, μετά αποφασίστηκε να γίνει κάποιο μουσείο, μετά ζητάμε να μείνει το κολυμβητήριο, ε, στο τέλος ας μείνει όλο το γήπεδο για τις ανάγκες του δεν-ξέρω-κι-εγώ-ποιου! Α, και απέναντι ακριβώς κρατήσαμε τα προσφυγικά, τα 70 ετών αντιαισθητικά παραπήγματα (κατά τη γνώμη μου) γιατί προσφέρουν στην "ιστορική μας μνήμη".

Μια ερώτηση μόνο: δεν υποτίθεται ότι στο βοτανικό θα γίνονταν οι εγκαταστάσεις και για τον ερασιτέχνη; Και γιατί θα πρέπει οι ελληνάρες να βάζουμε να μικροπολιτικά μας πάνω από οτιδήποτε άλλο; Και, τελικά, ποιος είναι ο ρόλος των αθλητικών σωματείων; Απλά ζητάνε χωρίς να δίνουν; Αν δεν ενδιαφέρονται τα σωματεία για την πόλη που τα φιλοξενεί τότε γιατί να ενδιαφερθεί ο Βωβός, πχ; Εκείνος επειχειρηματίας είναι! Ας είχε φροντίσει ο ερασιτέχνης για το κολυμβητήριο νωρίτερα, τώρα ας πάει στον Εθνικό, τον Πανελλήνιο ή στο ΟΑΚΑ!

Α, το υπάρχον κολυμβητήριο βρίσκεται κάτω από μια εξέδρα του Α. Νικολαΐδης και είναι μια υποτυπώδης πισίνα με 3-4 διαδρομές! Μάλλον ευκαιρία βρήκαμε να ζητήσουμε πάλι!
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 1:26 pm    Post subject: Reply with quote

σίγουρα.


Πάντως άκουσα σε αθλητικό σταθμό από εκπροσωπους του ΠΑΟ πως αυτή η ιστορία δεν αλλάζει το σχέδιο και η αρχική ημερομηνία του 2012 ισχύ ακόμα......άρα σε 1-2 βδομάδες υποτίθεται βάζουν μπρός.

Δηλαδή γράψτε 1-2 μήνες... Question Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

Προσωπικά έχω μια διαφορετικά άποψη για τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας. Πράγματι σήμερα η εικόνα είναι άθλια αλλά είμαι υπέρ της διατήρησης των κτιρίων (ίσως συμφωνώ με την κατεδάφιση 1 - 2 κτιρίων όχι παραπάνω).

Στο συγκεκριμένο σημείο εγώ βλέπω την πρώτη ευκαιρία της κ.Μπιρμπίλη για να δώσει το στίγμα της οργανωμένης αστικής ανάπλασης στο κέντρο. Το συγκρότημα των προσφυγικών της Αλεξάνδρας είναι το μοναδικό συγκρότημα οργανωμένης δόμησης (με μεμονωμένα κτίρια, διαδρόμους πρασίνου ανάμεσα κτλ.) στο κέντρο.

Προσωπικά θεωρώ ως λύση την πλήρη ανακαίνιση των κτιρίων μετά από τολμηρό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό από το κράτος (έτσι και αλλιώς μεγάλο ποσοστό των σπιτιών έχει ήδη απαλλοτριωθεί). Στην συνέχεια τα μισά κτίρια να στεγάσουν υπηρεσίες (π.χ. το ΤΕΕ έχει ήδη ενδιαφερθεί) και τα άλλα μισά να μετατραπούν σε διαμερίσματα προς ενοικίαση ή πώληση. Θα γίνουν ανάρπαστα λόγω της στρατηγικής θέσης της περιοχής!!
Δηλαδή μία εφαρμογή σε μικρότερη κλίμακα του παραδείγματος των Docklands ή το Ηafen City στο Αμβούργο...

Επίσης θα ήταν ιδανικό να ενοποιηθεί ο χώρος των προσφυγικών με τους χώρους του νοσοκομείου Ελπίς με τα απίστευτης ομορφιάς (και πρόσφατα ανακαινισμένα) νεοκλασσικά του κτίρια (την διάρκεια της ημέρας).
Back to top
View user's profile Send private message
GAGAROS
Junior Member
Junior Member


Joined: 02 Aug 2007
Posts: 80
Location: ATHENS

PostPosted: Fri Jan 22, 2010 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

Αντε, νέα από τη Μητρόπολη Αθηνών!!!
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100005_22/01/2010_387808
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
pindos10
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Apr 2009
Posts: 866
Location: White River

PostPosted: Fri Jan 22, 2010 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

Καλα νεα. Ευτυχως ο Ιερωνυμος ειναι σοβαρος και μετρημενος ιεραρχης. Καμια σχεση με τον μακαριστο ,μεγαλομανη Χριστοδουλο, οπου νομιζω ειχε βαλει στο ματι τους προποδες του Υμηττου, για να κτισει τη νεα μητροπολη, ενα νεο "Αγιο Πετρο".
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Sat Jan 23, 2010 1:12 am    Post subject: Reply with quote

Πράγματι πολύ ωραία τα νέα από το μέτωπο του μητροπολιτικού ναού της Αθήνας. Τελικά ο Ιερώνυμος έχει καταφέρει με την μεθοδικότητα του και το low profile πολλά περισσότερα από τον τηλεοπτικό super star Χριστόδουλο.

Άλλο ένα λιθαράκι στην μεγάλη αντεπίθεση της οδού Μητροπόλεως τα τελευταία 1-2 χρόνια. Μόνο εγώ την προτιμάω από την διπλανή Ερμού??

Πάντως μιας και αναφερθήκαμε στην Εκκλησία δεν παίρνει μια παρόμοια απόφαση (ως ιδιοκτήτης) και για το κτίριο του πρώην Υπουργείου Παιδείας. Ας το αξιοποιήσει με κάποιο τρόπο.

Ααα, να κάνει κάτι και με τον υπέροχο ναό του Αγ.Κωνσταντίνου απέναντι από το ανακαινισμένο Εθνικό Θέατρο που είναι τόσα χρόνια μέσα στη λινάτσα και με τον ναό της Αγ.Τριάδας στον Κεραμεικό που η όψη του φαίνεται άθλια από το τσιμέντο που περάσανε σε μεγάλο βαθμό μάλλον μετά τον σεισμό.
Back to top
View user's profile Send private message
Kakalos
New Member
New Member


Joined: 25 Jul 2005
Posts: 59
Location: Italia\ Thessaloniki

PostPosted: Sat Jan 23, 2010 8:05 am    Post subject: Reply with quote

Θα ήθελα να εκφράσω μια ιδέα για τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας. Έτσι όπως βλέπω τα κτήρια στις φωτογραφίες, μου θυμίζουν τις εργατικές κατοικίες στον Φοίνικα Θεσ/νίκης, και φαντάζομαι ότι εσωτερικά είναι χωρισμένα σε μικρά διαμερισματάκια, μέσα στα οποία "στοιβάζονταν" μια ολόκληρη οικογένεια. Για ένα-δύο άτομα όμως ίσως και να είναι... λουξ. Αντί να τα γκρεμίσουν ή να αλλάξουν τελείως τη χρήση, το εξωτερικό ή το εσωτερικό τους -πράγμα που δεν θα είχε τόσο νόημα εφόσον το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί η μνήμη εκείνης της εποχής- ας τα κάνουν φοιτητικές εστίες για άπορους φοιτητές, διατηρώντας τα όσο το δυνατόν στην αρχική τους μορφή. Έτσι θα μπορεί μάλιστα το κράτος να συνεχίσει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο (εδώ γελάμε Very Happy ).
Συγνώμη αν είπα μπαρούφα, δεν τα έχω δει ποτέ από κοντά, δεν ξέρω πως είναι το εσωτερικό τους, και δεν έχω ιδέα για την γύρω περιοχή και τις προσβάσεις σε ΜΜΕ...
Back to top
View user's profile Send private message
Alius
Full Member
Full Member


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 269
Location: Athens

PostPosted: Sat Jan 23, 2010 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

Προσωπικά, πάντως, θα προτιμούσα τη λύση που φαίνεται στην εικόνα που δημοσιεύεται στο παρακάτω link.

http://www.skai.gr/articles/news/greece/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%9B%CE%B5%CF%89%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF/
Back to top
View user's profile Send private message
Alexandros
Junior Member
Junior Member


Joined: 22 Dec 2005
Posts: 168
Location: ATHENS

PostPosted: Sun Jan 24, 2010 1:32 pm    Post subject: Reply with quote

Αν μετα απο πολλες δεκαετιες η Ελλαδα γινει μια μοντερνα πλουσια πολη γεματη παρκα ουρανοξυστες και μεγαρα προτεινω να διατηρησουμε τις γκριζες πολυκατοικιες καθως και το δασος των σκουριασμενων κεραιων για να μας θυμιζουν την περιοδο της μεταπολιτευσης και της αναρχης αναπτυξης και της αρπαχτης ετσι ωστε να μην χασουμε την ιστορικη μας μνημη..... Sad


ΥΓ Alius----> Νομιζω οτι ο "Σουβλιάς" ειχε αναφερει οτι θα εξεταστει και το ενδεχομενο της ενωσης του νεου παρκου με τον Λυκαβητο.Αυτο θα ηταν πραγματικα μετροπολιτικο παρκο αλλο το κοβω χλωμο.Η νοοτροπια Ξανθοπουλου μαλλον θα μας οδηγησει στην διατηριση των προσφυγικων,κατασκευη πισινας για τον ερασιτεχνη παο και δεν ξερω εγω τι αλλο ετσι ωστε απο αστικο παρκο να απομεινει ενας μικρος χωρος πρασινου σε ενα φαρδυ πεζοδρομιο οπως ειναι παντου στην Αθηνα.
Back to top
View user's profile Send private message
per88
Full Member
Full Member


Joined: 02 Nov 2009
Posts: 220

PostPosted: Sun Jan 24, 2010 4:41 pm    Post subject: KTEΛ ΕΛΑΙΩΝΑΣ Reply with quote

Ωραία αυτά που λέτε παραπάνω, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε και την βιτρίνα του ΚΤΕΛ. Νομίζω οτι όλοι θα συμφωνήσετε οτι αυτή η εικόνα σε Κηφισό και Λιοσίων δεν αρμόζει στην πρωτεύουσα και σε μια πύλη της. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_93_24/01/2010_388061
Τώρα μαθαίνουμε μέσω της Καθημερινής οτι απαιτούνται επιπλέον 20 στρέμματα για την δημιουργία του νέου υπερσταθμού(Αχ, πόσο σε ζηλεύω Θεσσαλονίκη,μακάρι να χες και μετρό) και οτι υπάρχει φόβος ακινητοποίησης της κίνησης των αυτοκινητων λόγω των επικείμενων αλλαγών. Το καλύτερο το έχει στο τέλος. Μελετούν την μεταφορά του ΚΤΕΛ εκτός Αθηνων!(που?)
Back to top
View user's profile Send private message
Alius
Full Member
Full Member


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 269
Location: Athens

PostPosted: Sun Jan 24, 2010 5:29 pm    Post subject: Reply with quote

Η γνώμη μου είναι πως όλα αυτά (Ελαιώνας, Αλεξάνδρας, ΚΤΕΛ κλπ κλπ) δένουν απόλυτα μεταξύ τους! Το μόνο που χρειάζεται είναι πραγματικές αποφάσεις. Αν θέλουμε να αλλάξει η εικόνα της Αθήνας τότε σχεδιάζουμε και εκτελούμε χωρίς παρεκκλίσεις! Για παράδειγμα, με τη μετακίνηση των ΚΤΕΛ στο Βοτανικό απελευθερώνεται η έκταση στον Κηφισό. Έτσι, αφενός αποκτούμε σύγχρονες εγκαταστάσεις, αφετέρου, με μικρές παραχωρήσεις στον Κηφισό προκειμένου να υπάρξουν έσοδα, δίνεται η δυνατότητα για δημιουργία ενός ακόμα πάρκου. Εξάλλου, κοντά βρίσκεται και η Ακαδημία Πλάτωνος, οπότε ένα πιο "τολμηρό" πλάνο θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει την ένωση των χώρων και τη δημιουργία εκτεταμένου αρχαιολογικού πάρκου με υψηλή βλάστηση.

Αρκεί να υπάρχει πλάνο που να ακολουθείται. Για το λόγο αυτό και δεν μπορούμε να βγάλουμε απ' έξω τους "Βωβούς". Γιατί διαφορετικά όλα θα τα πληρώνουμε εμείς μέσω των φόρων. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει πως δε θα γίνεται καμία χαριστική ρύθμιση για κανέναν!

Γενικά τα δυτικά της Αθήνας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για αποσυμφόρηση του κέντρου και παράλληλη ανάπτυξη και των δύο περιοχών! Ακόμη και επαναχάραξη δρόμων μπορεί να γίνει! Γιατί αυτή η ευκαιρία να σπαταληθεί;
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Sun Jan 24, 2010 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

Πράγματι το χάλι στο Κηφισσό και την Λιοσίων είναι τεράστιο.

Εκτός όμως από το πρώην ΥΜΕ μεγάλη ευθύνη φέρουν και τα ίδια τα ΚΤΕΛ. Μην ξεχνάμε τα ΚΤΕΛ είναι ιδιωτική και όχι δημόσια επιχείρηση. Και βέβαια πέρνουν γενναίες (στα όρια του σκανδάλου) επιχορηγήσεις από το κράτος για νέους σταθμούς και λεωφορεία (έχουν γεμίσει οι επαρχιακές πόλεις με νέους σταθμούς ΚΤΕΛ) αλλά τον πρώτο λόγο για την επένδυση την έχουν τα ίδια,αν ήθελαν να προχωρήσει θα πίεζαν περισσότερο

Το μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα είναι ότι ο σταθμός δεν θα ανήκει σε ένα ΚΤΕΛ αλλά θα πρέπει να συνεννοηθούν όλα μεταξύ τους.
Η περίπτωση του Ελαιώνα είναι ιδανική. Το κράτος παραχωρεί μεγάλο τμήμα της έκτασης, περιλαμβάνεται εμπορικό οπότε θα προσελκύσεις επενδυτές αλλά και πάλι έχει κολλήσει λόγω πολυγνωμίας και αδυναμίας συννενόησης μεταξύ ΚΤΕΛ και υπουργείων..

Πάντως και μετά την μεταφορά μην περιμένετε κανένα πάρκο στον Κηφισσό. Ο χώρος ανήκει σε ιδιώτη και τα ΚΤΕΛ τον ενοικιάζουν οπότε μετά την απομάκρυνση των ΚΤΕΛ θα το αξιοποιήσει καταλλήλως. Τέτοιο οικόπεδο σε τέτοιο προνομιούχο σημείο δεν θα πάει χαμένο.

Από την άλλη τα πράγματα στην Λιοσίων ίσως είναι λίγο καλύτερα. Ο χώρος έχει χαρακτηριστεί ως πάρκο αλλά δεν έχει προχωρήσει και η απαλλοτρίωση από τον ιδιοκτήτης του χώρου (τουλάχιστον μέχρι πριν λίγα χρόνια) με τις προθεσμίες που δίνει ο νόμος να εκπνέουν οπότε υπάρχει κίνδυνος μετά από δικαστικούς αγώνες να καταφέρει να την αποχαρακτηρίσει. Επειδή όμως η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη το βλέπω λίγο δύσκολο να καταφέρει ο ιδιοκτήτης να το αξιοποιήσει.
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Sun Jan 24, 2010 9:29 pm    Post subject: Reply with quote

Alius wrote:
Προσωπικά, πάντως, θα προτιμούσα τη λύση που φαίνεται στην εικόνα που δημοσιεύεται στο παρακάτω link.

http://www.skai.gr/articles/news/greece/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%9B%CE%B5%CF%89%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF/


τρομερό ! άντε να γίνει! και πεζόδρομος και τούνελ (βεβαια με γκέρι δόση graffiti όπως πάντα....)
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Wed Jan 27, 2010 2:35 pm    Post subject: Reply with quote

Ωραία η μακέτα αλλα από την στιγμή που δεν κατεδαφίστηκαν τα προσφυγικά (σωστά η λάθος δεν έχει πια πολύ σημασία) δεν έχει μεγάλο νόημα να γίνει η υπογειοποίηση της Αλεξάνδρας εκεί.

Προφανώς κάθε υπογειοποίηση δρόμων είναι καλή αλλα δεν μου φαίνεται ότι αξίζει τα χρήματα εάν δεν συνδέει δυο πάρκα, καθότι τα χρήματα δεν μας περισσεύουν.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
pindos10
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Apr 2009
Posts: 866
Location: White River

PostPosted: Wed Jan 27, 2010 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

Eιδικα στους χωρους πανω απο τις υπογειοποιησεις δεν φυτρωνει τιποτα. Μιζεροι ειναι, οπως το τσιμεντο απο κατω. Εσπλαναδες κ.τ.λ. Μονο στο μυαλο του Κακλαμανη φυτρωνει πρασινο και εξαφανισε τα πελωρια πευκα της Κυπρου(ασυγχωρητη ενεργεια).
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Wed Jan 27, 2010 3:29 pm    Post subject: Reply with quote

Παρεμπιπτόντως το συγκεκριμένο παρκάκι αν και υπέστει τα πάνδεινα, φαίνεται ότι στο μέλλον θα "αναστηθεί".

Τα νέα δεντράκια παραμένουν ως έχουν μετά την δεντροφύτευση που πραγματοποιήθηκε από τους περίοικους.

Κατά την διέλευση μου από εκεί, κάποιος περίοικος μάζευε τα σκουπίδια που είχαν πετάξει οι περαστικοί.

Δεν είμαι καθόλου υπέρ του αναρχοαυτονομισμού στη χώρα μας, κάθε άλλο θα έλεγα αλλά πράγματι η ενέργεια αυτή του δημάρχου, ειδικά σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή, δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ακόμη και από αυτούς που είναι υπέρ του πειθαρχημένου μακροπρόθεσμου κρατικού σχεδιασμού.
Back to top
View user's profile Send private message
pindos10
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Apr 2009
Posts: 866
Location: White River

PostPosted: Wed Jan 27, 2010 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

Και που να δεις losada7 στο παρκακι του κτηματος Δρακοπουλου στα Ανω Πατησια οπου ο Ερυθρος Σταυρος θελει να κτισει ενα τσιμεντενιο πολυοροφο εκτρωμα, σε ενα πανεμορφο χωρο τον μοναδικο σε μια περιοχη που πνιγεται. Παλι ο δημος Αθηναιων υπεγραψε μνημονιο λεει κ.τ.λ. Δεν θα επιτρεψουμε σε εναν κακιστο δημαρχο αλλες τετοιες καταστροφικες ενεργειες. Το σαρκίο του μπορει να το χρησιμοποιησει οπως θελει οχι ομως και την πολη μας.

http://epitropiktimadrakopoulou.blogspot.com/
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Wed Jan 27, 2010 11:29 pm    Post subject: Reply with quote

Αν η περίπτωση με το παρκάκι Κύπρου - Πατησίων χαρακτηριστεί πταίσμα (που δεν είναι κανονικό έγκλημα ήταν) η περίπτωση της βίλας Δρακοπούλου είναι κακούργημα. Τουλάχιστον στην πρώτη περίπτωση το parking θα ήταν υπόγειο και ο ελεύθερος χώρος από επάνω αν και κακοποιημένος θα υπήρχε.

Και το πλέον εξοργιστικό είναι ο τρόπος που "πλασάρει" ο Δήμος το έργο μέσω επίσημου δελτίου τύπου. Λες και απευθύνεται σε ιθαγενείς και θα τους ξεγελάσει με καθρεφτάκια (δημοτικό θέατρο, πάρκο κτλ...).

Αναφέρει ότι ο Ε.Ε.Σ. θα κατασκευάσει και θα παραχωρήσει στον δήμο το δημοτικό θέατρο. Ξεχνάει να αναφέρει στο το δημοτικό θέατρο θα καταλαμβάνει τμήμα (γύρω στα 1000 τ.μ.) ενός κτιρίου 5+ ορόφων συνολικού εμβαδού 9.000 τ.μ. (κατά άλλους 13.500 τ.μ.) που θα στεγάσει υπηρεσίες του Ε.Ε.Σ. και εμπορικό κέντρο.

Αναφέρει ότι θα παραχωρήσει 30 θέσεις parking στο δήμο και ξεχνάει ότι το κτίριο θα έχει 3 υπόγεια με parking.

Μιλάει για παραχώρηση 6 στρεμμάτων πρασίνου στον δήμο και ξεχνάει να αναφέρει ότι τα 6 αυτά στρέμματα είναι ήδη διαμορφωμένα σε πάρκο με υψηλό πράσινο (είναι το σημείο που δολοφονήθηκε ο αστυνομικός από τους πυρήνες της φωτιάς) και χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου από το 1981. Επομένως χώρος που αν και ανήκει στον Ε.Ε.Σ. δεν μπορεί να οικοδομηθεί.

Πάντως η όλη ιστορία ξεκίνησε το 2003 επί δημαρχίας Μπακογιάννη. Τότε ο χώρος που καταλάμβανε το παλιό εργοστάσιο ( ο υπό αμφισβήτηση χώρος) αν και χαρακτηρισμένος και αυτός όπως το διπλανό οικόπεδο - πάρκο από το 1981 ως κοινόχρηστος χώρος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε οικοδομήσιμος μέσα από περίεργες διαδικασίες. Τότε δόθηκε και ως αντάλλαγμα τα 3 στρέμματα εκτός σχεδίου στον Προμπονά και όχι τώρα...

Πάντως το πράγμα πλέον έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια (ΣτΕ) τόσο για την οικοδόμηση του κτιρίου όσο και για την απόφαση του 2003.

Το χρονικό από την Ελευθεροτυπία
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=104138
Back to top
View user's profile Send private message
Alexandros
Junior Member
Junior Member


Joined: 22 Dec 2005
Posts: 168
Location: ATHENS

PostPosted: Thu Jan 28, 2010 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

Κριμα Sad Σε αυτο το παρκο μεγαλωσα....
Back to top
View user's profile Send private message
pindos10
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Apr 2009
Posts: 866
Location: White River

PostPosted: Thu Jan 28, 2010 4:11 pm    Post subject: Reply with quote

Μην απογοητευεσαι Alexandre. Με την τροπη που εχουν παρει τα πραγματα, το βλεπω εξαιρετικα δυσκολο πλεον να πατησει μπουλντοζα εκει. Κι αν τυχον γινει αυτο, δεν θελω να γινω μαντης κακων, αλλα θα χυθει αιμα. Κακλαμανης και Μαρτινης δεν προκειται να ξαναπατησουν εκει, μονο αν δηλωσουν οτι ο χωρος ειναι οριστικα παρκο και η κυβερνηση του ΓΑΠ, που ευαγγελιζεται την προστασια του περιβαλλοντος, θεωρω οτι ειναι δυσκολο να ερθει σε αντιπαραθεση(αγρια) με τους κατοικους. Παντως οπως αναφερει ο φιλος ariskop, εφ'οσον εκκρεμει δικαστικη αποφαση, αυτη συνηθως ζυγιαζει παρα πολυ τα πραγματα, δηλ. δινει μεγαλη σημασια στην "οργη λαου".
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Thu Jan 28, 2010 4:15 pm    Post subject: Reply with quote

Είναι κάτι που είχα διαβάσει εδώ και καιρό σε διάφορα blog και δεν το είχα πολυπιστέψει μέχρι να το δώ με τα μάτια μου. Θυμήθηκα να το αναφέρω με αφορμή αυτό το δημοσίευμα στο troktiko

Επιτέλους τον τελευταίο καιρό η αστυνομία (μετά από εντολή Χρυσοχοΐδη) μοιράζει κλήσεις και μαζεύει πινακίδες από τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε πεζοδρόμια έξω από νυχτερινά κέντρα που τα παρκάρουν οι παρκαδόροι.

Με τα μάτια μου το είδα την προ-προηγούμενη Παρασκευή Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς (villa mercedes - κέντρο αθηνών). Πέρναγα με το αυτοκίνητο γύρω στις 3 από το σημείο και όλα τα αυτοκίνητα που τα είχαν παρκάρει γύρω από το μαγαζί καθώς και επί την αερογέφυρας της Π.Ράλλη και την Πειραιώς είχαν πάνω το ροζ χαρτάκι και σε μερικά είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες. Το εντυπωσιακό ήταν ότι είχαν γράψει ακόμα και τα πολυτελή αυτοκίνητα που ήταν μπροστά στην είσοδο του μαγαζιού με τους φουσκωτούς απλώς να κοιτάνε...
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Thu Jan 28, 2010 5:13 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτό που λες πράγματι ισχύει. Κυκλοφορώ πολύ συχνά σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και έχει αυξηθεί, ως ένα σημείο, το κυνήγι εναντίον παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Αυτή τη περίοδο έχω πάει στην Ερμού τουλάχιστον 5 φορές για να πάρω μία ιδέα από το πως εννοούν οι μαγαζάτορες τις εκπτώσεις ...

Στο συγκεκριμένο πεζόδρομο υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο της αστυνομίας καθώς και ένα διαφορετικό της δημοτικής αστυνομίας. Τουλάχιστον εκεί το λαθρεμπόριο που γίνεται από τους ταλαίπωρους & πεινασμένους, με τις πλάτες βεβαίως των "προστατών" τους , χτυπιέται σημαντικά .
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 35, 36, 37  Next
Page 22 of 37

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr