stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η Αθήνα των ονείρων μας (2)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 35, 36, 37  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 2392
Location: Naousa/Athens

PostPosted: Wed Nov 18, 2009 8:37 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτό ήταν κάτι που ξέχασα να γράψω,ότι αυτά τα χρήματα τα γλιτώνεις απο καύσιμα και απο χρόνο(ο οποίος δυστυχώς δεν είναι μετρήσιμος).Δεν νομίζω να έχει κανένας πρόβλημα όταν εξυπηρετείτε,και αυτό φαίνεται και στην Αττική Οδό,όπου με τέτοιο αντίτιμο δεν υπάρχουν γκρίνιες.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Nameless
Senior Member
Senior Member


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 412

PostPosted: Thu Nov 19, 2009 10:00 pm    Post subject: Reply with quote

vag3721, μόλις πάτησες μια ευαίσθητη χορδή μου! Laughing

"2)Η παραλιακή να γίνει με κόμβους σε όλο της το μήκος"

Θα ήθελα πολύ να ζήσω για να δω την παραλιακή να βυθίζεται (τοπικά ή συνολικά) και να γίνεται ένας ελεύθερος-από-φανάρια αυτοκινητόδρομος με Α/Κ στα καίρια σημεία (Π.Φάληρο, Εδεμ, Αμφιθέας, Καλαμακίου, Αλίμου, Ελληνικού) έτσι ώστε να κλείσει ο εξωτερικός οδικός δακτύλιος Κηφισού-Α.Ο.-Περιφ.Υμηττού.

Αυτό που με εκνεύρισε ιδιαίτερα στο σχέδιο Σουφλιά για τις επεκτάσεις της ΑΟ είναι η απόλυτη προχειρότητα στην αντιμετώπιση της παραλιακής και της κίνησης που ήδη μαζεύει. Εάν η επέκταση της περιφ.Υμηττού κατέληγε στην Ποσειδώνος στο ύψος του παλαιού αεροδρομίου όπως ήταν στα σχέδια, τότε το μποτιλιάρισμα -που ήδη είναι τεράστιο στο σημείο αυτό- θα έφτανε μέχρι τη Γλυφάδα! Το κομμάτι Αμφιθέας - Αλίμου με κατεύθυνση προς Πειραιά είναι ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΟ. Αν δεν το βλέπουν αυτό οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΧΩΔΕ, τότε τι να πω ... ας περάσουν ένα μεσημέρι από εκεί να το θαυμάσουν real-time...

Έτσι, λοιπόν, αν θέλουν να φτιάξουν την επέκταση σωστά, θα πρέπει να βυθίσουν την παραλιακή, αν όχι ολόκληρη (Π.Φάληρο-Γλυφάδα) τουλάχιστον από το Ελληνικό μέχρι την Αμφιθέας. Το κέρδος δεν θα είναι ο υπόγειος δρόμος - το κέρδος θα είναι η απελευθέρωση του επίγειου τμήματος και η επέκταση πεζοδρομίων + κατασκευή ποδηλατόδρομου + φύτευση με χαμηλή ή μέτρια βλάστηση. Το κακό είναι ότι το τμήμα αυτό θα πρέπει να γίνει με λεφτά του δημοσίου (γιατί δεν θα έχει διόδια) ή πακέτο μαζί με ένα μεγάλο τμήμα δρόμου που να έχει διόδια (πχ πακέτο με την επέκταση της περιφ. Υμηττού).

Αλλά λεφτά δεν υπάρχουν, διάθεση δεν υπάρχει .... οπότε τι τα θες; Μένουμε με τα όνειρα .... Rolling Eyes

Αν είναι πάντως να σχεδιάζουμε βλακείες (το λέω για τον Σουφλιά, όχι για σένα - μη μου παρεξηγηθείς!!!) καλύτερα να αφήσουμε τους αυτοκινητοδρόμους και να κατασκευάσουμε μόνο μετρό, τραμ και να τελειώσουμε και τον έρμο τον προαστιακό. Better value for money!
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Thu Nov 26, 2009 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

Με αφορμή τα 4 χρόνια της lifo, ένα ωραίο αφιέρωμα για την Αθήνα. Πολύ ενδιαφέροντα και τα άρθρα από τους συντάκτες τις εφημερίδας στις υπόλοιπες σελίδες.
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Sat Nov 28, 2009 10:37 pm    Post subject: Reply with quote

Σήμερα πέρασα μετά από καιρό από την Πανεπιστημίου και τρελάθηκα όταν είδα πόσοι μικροπωλητές πουλάνε διάφορα στο πεζοδρόμιο έξω από το Πανεπιστήμιο και την Ακαδημία. Ρε παιδιά, η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως! Δηλαδή τι θα γίνει, σε λίγο θα τους βλέπουμε να πουλάνε και δίπλα στους τσολιάδες στη Βουλή; Ήμαρτον πια, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα να υφίσταται τέτοιο ξεπεσμό, τέτοια ξεφτίλα. Και η πλάκα είναι ότι περνάει και το τουριστικό λεωφορείο δίπλα από κει. Τι απίστευτη ντροπή είναι αυτή. Αίσχος και πάλι αίσχος. Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
PAVEL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 13 Feb 2004
Posts: 1036
Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)

PostPosted: Sat Nov 28, 2009 10:40 pm    Post subject: Reply with quote

Εμένα πάλι μου τη δίνου πολύ περισσότερο κιτσαρέλες τύπου Hondos Center ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα στην τριλογία παρά οι μικροπωλητές, που, και εύκολο να απομακρυνθούν είναι , και δεν προσβάλλουν σε τίποτα τα κτήρια.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2296
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Sun Nov 29, 2009 3:05 pm    Post subject: Reply with quote

Εύκολο να απομακρυνθούν; Χμμμ Rolling Eyes

Δεν προσβάλλουν σε τίποτα τα κτήρια; Χμμμ Χμμμ Rolling Eyes Rolling Eyes


Πάντως, αυτές οι όντως τριτοκοσμικές εικόνες (για όποιον τις έχει δει) δεν ταιριάζουν σε τίποτα με την "Αθήνα των ονείρων μου".

Παράκληση: Μην επεκταθούμε στα της μεταναστεύσεως θέματα σε αυτό το topic. Ας περιοριστούμε στο αισθητικόν του πράγματος. Είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά ας το προσπαθήσουμε.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
PAVEL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 13 Feb 2004
Posts: 1036
Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)

PostPosted: Sun Nov 29, 2009 6:53 pm    Post subject: Reply with quote

Ναι εύκολο είναι. Απλά δεν γίνεται γιατί δεν εφαρμόζονται νόμοι. Αν έχουν άδεια όλοι αυτοί, τότε καλά να πάθουμε.
Όσο για το τί είναι προτιμώτερο απάντησα γιατί πολύ απλά το να πέσει το καρακιτσαριό είναι απλά αδύνατον!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Mon Dec 07, 2009 3:35 am    Post subject: Reply with quote

Από ότι είδα σε ένα site στο ιντερνετ, έχουν αρχίσει να γίνονται κάποιες πεζοδρομήσεις στου Ψυρρή. Γνωρίζει κανείς περισσότερα περί αυτού?
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Wed Dec 16, 2009 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

Σήμερα πέρασα σχεδόν όλη μου τη μέρα στο κέντρο καθώς είχα μαζεμένες πολλές δουλειές (κυρίως συλλογή βιβλίων). Η διαδρομή μου ήταν ΕΜΠ Ζωγράφου - Ιατρική - Ευαγγελισμός - Κολωνάκι - Νομική - Ψηλά Ιπποκράτους - επιστροφή στην Πλ. Κοραή - Στοά Βιβλίου - Εξάρχεια - ΕΜΠ - Λαμπρινή.

Ας ξεκινήσω με τα καλά που είδα:
--- Η κατάσταση στα πεζοδρόμια σε κεντρικούς άξονες (Βασ. Σοφίας - Σύνταγμα - Πανεπιστημίου - Ακαδημίας) έχει βελτιωθεί απίστευτα. Τα μηχανάκια πλέον είναι ελάχιστα και το μέτρο δεν έχει ατονίσει. Πέτυχα τον γερανό στην Ακαδημίας μπροστά στη Λυρική γύρω στις 11:30 να μαζεύει μηχανάκια...

--- Επίσης φαίνεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο Κολωνάκι και τον Ευαγγελισμό να έχει καλά αποτελέσματα. Σαν να έχει μπει μία τάξη. Επίσης είδα και κλήσεις σε κάποια αυτοκίνητα παράνομα σταθμευμένα στην περιοχή του Ευαγγελισμού.

---Επίσης Δημοτική Αστυνομία υπάρχει καθημερινά και μπροστά από το Παίδων στο Γουδή. Στην περιοχή του Γουδή το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ήταν να ξεκινήσει τέλος Νοεμβρίου αλλά έχει κολλήσει (λεγόμενα του δημοτικού τροχονόμου). Οι διαγραμμίσεις έχουν ολοκληρωθεί, οι βάσεις για τις κολώνες έχουν τοποθετηθεί σε όλη την περιοχή αλλά ο κύριος δήμαρχος δεν λέει να το ξεκινήσει..

---Έχουν αποκατασταθεί όλες οι φθορές με συνθήματα κτλ. στην τριλογία της Πανεπιστημίου. Το μόνο που υπάρχει είναι το RESIST στους κίονες της Ακαδημίας. Προφανώς θέλουν ειδικό καθαρισμό. Να θυμίσω ότι αυτό το σύνθημα το είχε γράψει ένας 40-50χρονος με καράφλα, γραβάτα και καπαρτίνα όπως είχαν αποκαλύψει τα ΝΕΑ. Έτσι για να μην κατηγορούμε για τα πάντα την άμυαλη νεολαία..

--- Η αποκατάσταση του κτιρίου Αβέρωφ στο ΕΜΠ είναι καταπληκτική. Οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, έχουν μείνει κάποια μερεμέτια στο εσωτερικό. Είναι ορατή ακόμα και η λιθοδομή του κτιρίου (όπως στην Βουλή) ενώ μου φαίνεται και απίστευτα φωτεινό. Και σε αυτό το κτίριο δεν υπήρχαν τίποτα φθορές από επεισόδια. Σύνθημα ούτε για δείγμα περιμετρικά του κτιρίου με εξαίρεση ένα μικρό κάτω αριστερά στην φάτσα του κτιρίου.

--- Και η αποκατάσταση του Χημείου έχει σχεδόν τελειώσει. Σε σχέση με παλιά μου επίσκεψη τώρα έφυγαν οι λινάτσες και από την είσοδο.

---Ο πεζόδρομος μεταξύ ΕΜΠ και ΕΑΜ όπως και το πάρκο μπροστά στο ΕΑΜ ήταν καθαρά και σχετικά περιποιημένα. Δεν είδα κανένα πρεζάκι (μεταφέρθηκαν αλλού).

---Η Στουρνάρη σιγά σιγά μαζεύει τα κομμάτια της. Άνοιξε ο Παπασωτηρίου απέναντι από την πλαϊνή είσοδο του ΕΜΠ ενώ ετοιμάζεται ακόμα ένας Παπασωτηρίου λίγο πιο πάνω (τοποθετούν τα βιβλία). Επίσης εργασίες ανακαίνισης γίνονται στη γωνία που ήταν το Multirama (μάλλον multirama ανοίγει πάλι) και σε 2 χώρους πιο κάτω. Οι "μαύρες" τρύπες πλέον της Στουρνάρη είναι το κτίριο του Πλαισίου (που καταστράφηκε ολοκληρωτικά και οι 4 όροφοι) και το γωνιακό κατάστημα Στουρνάρη και Πατησίων (παλιός Παπασωτηρίου) που το είδα με κατεβασμένα ρολά. Δεν ξέρω αν εσωτερικά γίνονται εργασίες.

Πάντως ένα σχόλιο που αξίζει είναι ότι οι αντι-εξουσιαστές κατάφεραν μετά από πολύ κόπο να απομακρύνουν από τη Στουρνάρη σχεδόν όλα τα μικρά μαγαζιά τεχνολογίας και μικρά βιβλιοπωλεία και να παραδώσουν τον δρόμο (και σε καλές τιμές λόγω φόβου) στους κολοσσούς Cosmote - vodafone - wind - Γερμανός - Πλαίσιο - Multirama - Παπασωτηρίου κ.α. Πρέπει να νιώθουν περήφανοι....

Ας πάμε και στα άσχημα:

---Οι λεωφορειολωρίδες σε μεγάλο μήκος. Στους κεντρικούς άξονες τα πράγματα είναι σχετικά καλά αλλά στους μικρότερους άξονες το πράγματα είναι τραγικά.
Χειρότερα από όλα είναι στην Παπαδιαμαντοπούλου. Ο δρόμος έχει 2 λωρίδες κυκλοφορίας, 1 για τα οχήματα και 1 για τα λεωφορεία ενώ έχει απαγορευτεί η στάθμευση εκατέρωθεν. Στην θεωρία αυτό γιατί στην πράξη το parking επιτρέπεται κανονικά στα αριστερά σε όλο το μήκος με αποτέλεσμα όλα τα οχήματα να κινούνται στη λεωφορειολωρίδα καθώς δεν υπάρχει αλλού χώρος. Πάντως εκτός από τα οχήματα στο συγκεκριμένο τμήμα παρανομεί και ο δήμος που έχει τοποθετήσει τους κάδους μέσα στον δρόμο πάνω στην λωρίδα κυκλοφορίας έξω από τα κιγκλιδώματα "νομιμοποιώντας" τα σταθμευμένα οχήματα.
Το αποτέλεσμα είναι τα λεωφορεία (που εξυπηρετούν χιλιάδες επιβάτες από Γουδή, Ζωγράφου, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια) να καθυστερούν απίστευτα.
Το ίδιο σε μικρότερο βαθμό ισχύει και στις Ιπποκράτους - Χαρ.τρικούπη. Τουλάχιστον εδώ το πρόβλημα δημιουργείται από μεμονωμένα αυτοκίνητα ή φορτηγάκια που σταματάνε με alarm και όχι από μόνιμα σταθμευμένα οχήματα.

---Τα μηχανάκια στα μικρότερα στενά συνεχίζουν το πάρτυ.

---Εκεί που τελειώνει η ελεγχόμενη στάθμευση (προς τα Εξάρχεια) ξεκινάει και το χάος με τα παρκαρισμένα πάνω σε πεζοδρόμια κτλ.

---Τα πρεζάκια από το ΕΑΜ μεταφέρθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων.

Υπάρχουν και άλλα αρνητικά αλλά κουράστηκα και γενικά έχω εξοικειώσει το μάτι μου να εστιάζει μόνο στα ωραία αυτής της πόλης.
Back to top
View user's profile Send private message
Arxitektonas
Junior Member
Junior Member


Joined: 28 Oct 2009
Posts: 97

PostPosted: Thu Dec 17, 2009 9:29 pm    Post subject: Reply with quote

Σήμερα στις 7 το απόγευμα (πριν μιάμιση ώρα δηλαδή) η Τοσίτσα (ανάμεσα σε ΕΜΠ και ΕΑΜ) είχε 200-250 πρεζάκια (όπως τον παλιό καλό καιρό...). Μάλλον πρόσκαιρο ήταν το μέτρο απομάκρυνσής τους...
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Thu Dec 17, 2009 10:49 pm    Post subject: Reply with quote

Μάλλον σήμερα ήταν η μέρα να καθαρίσει η πλατεία Εξαρχείων. Μονά - ζυγά το πάνε...
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Thu Dec 24, 2009 6:32 pm    Post subject: Reply with quote

Από το μέτωπο της πλατείας Μοναστηρακίου:

H κοίτη του Ηριδανού καθαρίζεται τακτικά, αφού σήμερα που κοίταξα περνώντας από την πλατεία, διαπίστωσα ότι υπήρχε μόνο ένα κυπελάκι από αναψυκτικό, πιθανόν από λάθος κάποιου παιδιού που θα του έπεσε.

Σχετικά με τους κυβόλιθους που χρησιμοποιήθηκαν, παρατηρείται ότι στα σημεία που έχουμε λευκού χρώματος ψηφίδα-κυβόλιθο, όπου κολλούν τσίχλες από τους περαστικούς εμφανίζονται αντιαισθητικές σκουρόχρωμμες κυλίδες. Αντιθέτως η πατημένη τσίχλα δεν διακρίνεται εύκολα στους σκουρόχρωμους. Ελπίζω να μην με βρίζετε από το αίσθημα αηδίας που σας προκάλεσα ... Embarassed

Το φαινόμενο με τους παράνομους μικροπωλητές, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παραοικονομίας στη χώρα μας, καλά κρατεί τόσο στην πλατεία όσο και στο πεζόδρομο της Αδριανού που καταλήγει στο ναό του Ηφαίστου στο Θησείο(ΗΣΑΠ).

"Νέο φρούτο" αποτελεί η έμπνευση μίας παρέας από νέους, με μουσικά όργανα να σκαρφαλώνουν στο σύμπλεγμα μεταλλικών κεκλιμένων κύβων (δείτε εδώ) και να κάθονται στην οροφή τους, χρησιμοποιώντας αυτές τις επιφάνειες ως Rolling Eyes ... καθίσματα. Ελπίζω εσωτερικά ο σκελετός αυτής της κατασκευής να μπορεί να υποστηρίξει το βάρος των σωμάτων αυτών ή βαρύτερων ανθρώπων που θα το το ξαναεπιχειρήσουν. Κλείνω λέγοντας ότι στην ίδια κατασκευή υπάρχουν αμυδρά υπολείματα από τα "Δεκεμβριανά" ενώ υπάρχουν κολλημένα αρκετά αυτοκόλλητα με το σύνθημα "Το μέλλον μας δεν βρίσκεται στον καπιταλισμό" ή κάτι τέτοιο ...

Μαζί σας και εγώ, όταν μάλιστα ο καπιταλισμός είναι αυτής της μορφής που γνωρίσαμε στην Ελλάδα, όμως τι σας φταίει η πλατεία ;
Back to top
View user's profile Send private message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Sat Dec 26, 2009 11:34 am    Post subject: Reply with quote

ariskop wrote:
--- Επίσης φαίνεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο Κολωνάκι και τον Ευαγγελισμό να έχει καλά αποτελέσματα. Σαν να έχει μπει μία τάξη. Επίσης είδα και κλήσεις σε κάποια αυτοκίνητα παράνομα σταθμευμένα στην περιοχή του Ευαγγελισμού.


Μπορώ να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του ariskop. Όντως το σύστημα έχει επιφέρει βελτίωση τουλάχιστον σε όσους είμαστε μόνιμοι κάτοικοι, με εξαίρεση βέβαια έκτακτες περιόδους όπως οι μέρες των εορτών που όλη η Αθήνα κατεβαίνει στο Κολωνάκι Confused Κατά τα άλλα, και τα πρωινά αλλά και τα απογεύματα βρίσκει κανείς σχετικά εύκολα θέση (με <10 λεπτά ψάξιμο και συχνά αμέσως).

Το θετικό είναι ότι οι ίδιοι οι μόνιμοι κάτοικοι δεν αφήνουμε επισκέπτες να παρκάρουν στις θέσεις μας. Έχω διώξει πολλούς επισκέπτες που περίμεναν να φύγω από τη θέση μου για να παρκάρουν και έχω δει και αρκετούς άλλους να κάνουν το ίδιο. Η επίκληση της κλήσης και του προστίμου λειτουργεί όντως αποτρεπτικά Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Sat Dec 26, 2009 11:07 pm    Post subject: Reply with quote

για το μοναστηράκι

και εμενα η πλατεία μου φαίνεται ok αλλα νιώθω πως τι πνιγουν οι 2 κατασκευές στη μέση (ειδικά η λωρίδα με τζαμι) και δημιουργούν διαδρόμους αντί από ανοιχτό χορό. όσο για τα παιδιά με όργανα, καλύτερα που βρήκε μια χρήση εκείνο το γκρίζο έκτρωμα αρκεί να μη του κάνουν ζημια

όσο για της τσίχλες, τα ξέρουμε αυτά και από το σύνταγμα έλεος πια....τι θέλουν για να καταλάβουν πως δουλεύει το πράμα. Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sun Dec 27, 2009 4:45 pm    Post subject: Reply with quote

Σχετικά με τις δύο κατασκευές, αισθητικά, έχεις δίκιο.

Από την άλλη είναι επιβεβλημένο να αναφερθεί ότι η γυάλινη-κατασκευή λειτουργεί ικανοποιητικά ως κάθισμα για τους περαστικούς, οπότε από πρακτικής πλευράς έχουμε μία θετική πραγματικότητα.

Για το άνοιγμα που γίνεται ορατός ο Ηριδανός υπάρχει θέμα αλλά αποτελεί μία αναγκαία κατασκευή.
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Sun Dec 27, 2009 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

δε λew αλλα και αυτό μoνιμος σιδερα έχει για να μη σπάνε το γυαλί.....άσε που θα μπορούσε να ήταν το μισό μήκος και πάλι θα βλεπόταν η θεα από κάτω...

όσο για τον ηριδανό, μου αρέσει σαν ιδέα αλλα δε ξέρω αν είναι καλή ιδέα να μην έχει έστω ένα γυάλινο κάλυμμα με τρύπες για ήχο
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Fri Jan 01, 2010 9:54 pm    Post subject: Reply with quote

Το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς είναι ίσως η μοναδική μέρα του χρόνου που η Αθήνα με πληγώνει.

Μπορεί τα τελευταία 15 χρόνια η Αθήνα να έχει κλείσει θεαματικά την "χριστουγεννιάτικη" ψαλίδα με τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις (έχοντας γίνει πόλος έλξης για εσωτερικό κυρίως τουρισμό) αλλά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς η εικόνα αυτή καταρρέει.
Εκδηλώσεις χαμηλής δυναμικότητας και ποιότητας, ελάχιστη συμμετοχή των κατοίκων... Αν μεταφέρεις την γιορτή από το Σύνταγμα σε μία οποιαδήποτε μικρομεσαία ελληνική πόλη οι διαφορές θα είναι ελάχιστες.

Οι λόγοι πολλοί. Η συνήθεια για οικογενειακό εορτασμό, αδυναμία πρόσβασης στο κέντρο κ.α.

Και όμως υπήρξε μία χρονιά που όλα αυτά δεν ίσχυαν. Η πόλη γιόρτασε την πρώτη (και δυστυχώς τελευταία) "μητροπολιτική" αλλαγή χρόνου.

Ήταν η αυγή του 21ου αιώνα 1999-2000. Η Αθήνα ακολουθεί τον παγκόσμιο ενθουσιασμό για το Millenium, το υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει την ευθύνη να διοργανώσει μία γιορτή παγκόσμιας εμβέλειας και επιλέγεται η Ακρόπολη ως κέντρο του εορτασμού.
Χιλιάδες Αθηναίοι έχουν κατακλύσει τους δρόμους τότε Αποστόλου Παύλου - Δ.Αεροπαγίτου (πρόβα τζενεράλε για την πεζοδρόμηση) και παρακολουθούν ένα υπερθέαμα φωτός - ήχου - βεγγαλικών υψηλής αισθητικής και συνεχίζουν μέχρι αργά την διασκέδαση μπροστά σε κάποια από τις πολλές εξέδρες με μουσική που είχαν στηθεί σε όλη την περιοχή. Και όλα αυτά χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Εικόνες από την Αθήνα για πρώτη φορά μεταδίδονται από όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα δίπλα στις κλασσικές εικόνες από τη γέφυρα του Σίδνευ, το Πύργο του Αίφελ, το Λονδίνο και τη Times Square.. Η προβολή της πόλης τεράστια.

Ποιος τα θυμάται όλα αυτά 10 χρόνια μετά?? Τα επόμενα χρόνια γυρίσαμε πάλι στους μέτριους εορτασμούς του Δήμου στο Σύνταγμα και την Κοτζιά.

Ας τα θυμηθούμε.

http://www.youtube.com/watch?v=0D7AOWM62G4

http://www.youtube.com/watch?v=4Y_hL5cai-I (μετά το 4')

http://www.youtube.com/watch?v=edbZvIZgaG8&feature=related
Back to top
View user's profile Send private message
assotos yios
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 955
Location: not aswtosgios blogspot :-)

PostPosted: Sat Jan 02, 2010 1:42 pm    Post subject: Reply with quote

Αν η Αθηνα σε πληγωνει μονο τη παραμονη της πρωτοχρονιας τοτε εισαι τυχερος ανθρωπος...Συμφωνω πως η Αθηνα οφειλει να διοργανωνει εορταστικες εκδηλωσης επιπεδου κυριως γιατι υποτιθεται οτι φιλοδοξει να γινει πιο ελκυστικη τουριστικα.Ομως η συμμετοχη των Αθηναιων δε θα ειναι ποτε μαζικη και δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτο ειναι και αρνητικο. Rolling Eyes Σε πρωτη φαση καλο θα ειναι ο επομενος δημαρχος να καταργησει τον χαιρετισμο του προς τους "Αθηναιους".Η εικονα των AFPAK μεταναστων να τον περιμενουν αδιαφορα να τελειωσει ειναι θλιβερη...
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Sat Jan 02, 2010 10:22 pm    Post subject: Reply with quote

Αν είχες βρεθεί στην Αθήνα σε εκείνο τον εορτασμό του Millenium θα μπορούσες να καταλάβεις ότι η μαζική συμμετοχή των κατοίκων ούτε ανέφικτη είναι ούτε ουτοπική... Οι χιλιάδες που είχαν κατακλύσει την περιοχή περιμετρικά της Ακρόπολης είναι η απάντηση.

Όσο για το σχόλιο για τους μετανάστες δεν μπορώ να το καταλάβω. Αθηναίους τους χαρακτήρισε (που είναι..) και όχι Έλληνες..
Όταν οι εκδηλώσεις είναι τόσο χαμηλού επιπέδου, όταν η πρόσβαση στο κέντρο είναι αδύνατη, τι κόσμο περιμένουμε να δούμε??? Μόνο όσους δεν έχουν κάποια άλλη εναλλακτική να περάσουν το βράδυ τους..
Back to top
View user's profile Send private message
assotos yios
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 955
Location: not aswtosgios blogspot :-)

PostPosted: Mon Jan 04, 2010 10:20 am    Post subject: Reply with quote

Kοιτα,το σχολιο για τους μεταναστες περιγραφει μια κατασταση.Ειναι Αθηναιοι οσο εγω ειμαι Μιλανεζος.Ε, δεν ειμαι!Δεν ειναι θεμα εθνικοτητας.Οταν δεν εχεις γεννηθει και δεν εχεις μεγαλωσει σε μια πολη δεν την αγαπας οπως δεν την αγαπουσε ο μπαρμπας απ' το Αγρινιο που μεταναστευσε στην Αθηνα τη δεκαετια του '50.Εκτιμηση μου,την οποια δεν περιμενω να συμμεριστεις σωνει και καλα...
Οσο για τις εκδηλωσεις της Χιλιετιας,καταλαβαινω οτι ο χαρακτηρας του "once in a lifetime" γεγονοτος και μια διαφορετικη συλλογικη ψυχολογια της εποχης, οδηγησε σε μια μαζικοτερη συμμετοχη.Επιτρεψε μου να διατηρω τις επιφυλαξεις μου για το κατα ποσο το σημερινο κεντρο της Αθηνας μπορει να αποτελεσει πολο ελξης.Μια περιοχη ασχημη,βρωμικη και ενα κλιμα ανασφαλειας, σκηνικο που εχει τη γοητεια του μονο για να γυρισεις βιντεο κλιπ του Lou Reed...Α,και δε μιλαω μονο για τη νυχτα.Μια βολτα πρωι Κυριακης με τους αστεγους να κοιμουνται στις εισοδους των κλειστων μαγαζιων,τα πεζοδρομια να κολλανε,τη μυρωδια δημοσιων ουρητηριων παντου,το παζαρι ψευτο-Λουϊ Βουϊτον στην Ερμου και ναι, "Η Αθηνα θα σε εκπληξει" Razz
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Tue Jan 05, 2010 1:06 pm    Post subject: Reply with quote

δεν έχει σημασία, γιορτή είναι και οποιος ζει και μοιράζεται την αθηνα (νόμιμα) έχει το δικαίωμα να γιορτάσει και να ανήκει στο σύνολο τον πολιτών. ’λλος έχει 50 χρονια στη πόλη άλλος έχει 1 χρόνο.....και οι δυο όμως ζούνε και μοιράζονται της ίδιες εμπειρίες στην ίδια πόλη. Αλλιώς να φύγει και ο μπάρμπας του 1950 γιατί ούτε αυτός είναι 100% αθηναίος.....και πάει λέγοντας, μέχρι να μείνουν 2-3 γατιά... Razz

μια βραδια είναι και μια γιορτή που ενώνει τους πολίτες........απλά. Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Thu Jan 07, 2010 4:58 pm    Post subject: Reply with quote

Ποιους ενώνει; Ούτε έναν Έλληνα για δείγμα δεν είχε στην πλατεία Συντάγματος φέτος...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Thu Jan 07, 2010 5:16 pm    Post subject: Reply with quote

Το θέμα έχει όπως είπαν και οι προλαλήσαντες. Sad

Αυτό μπορεί να είναι καλό, μπορεί να είναι κακό(η απουσία των Ελλήνων) ! Αναλόγως από ποιά γωνία το κοιτάζει κάποιος ...

Ο Έλληνας προς το παρόν θα περνάει αυτές τις εορτές(& Πάσχα) είτε στο σπίτι του μαζί με τους δικούς του ή/και τους φίλους του, είτε θα περνάει αυτές τις εορτές σε κάποιο χώρο διασκέδασης με τους δικούς του ή/και τους φίλους του. Μετά από 20 χρόνια δεν ξέρω αν αυτό θα ισχύει ...

Αυτές οι γιορτές απευθύνονται - ουσιαστικά - σε ξένους μετανάστες ή σε ξένους επισκέπτες που τυχόν είναι στη χώρα αυτή τη περίοδο. Που και που οι Δήμαρχοι χρησιμοποιούν αυτές τις γιορτές για να κάνουν διαφημιστικές καμπάνιες ώστε να βοηθήσουν την εισρροή ξένων επισκεπτών στο μέλλον.
Στη χώρα μας οι γιορτές αυτές ίσως να λειτουργούν -όχι προσχεδιασμένα - ώς "βαλβίδα ασφάλειας" για την εκτόνωση της πίεσης που νιώθει ο παράνομα εργαζόμενος και παράνομα οικισμένος πεινασμένος μεταναστευτικός πληθυσμός.
Back to top
View user's profile Send private message
Alius
Full Member
Full Member


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 269
Location: Athens

PostPosted: Sat Jan 09, 2010 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

Το καλύτερο, πάντως, που βγήκε από τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις (κατά τη γνώμη μου) ήταν η αξιοποίηση των δέντρων που συνέθεσαν φέτος το δέντρο του Συντάγματος.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1091504&lngDtrID=244

Ελπίζω αυτή να είναι μια καλή νέα αρχή σε ό,τι αφορά το πράσινο στην Αττική. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλές σχετικές εκκρεμότητες που περιμένουν μια λύση...
Back to top
View user's profile Send private message
GAGAROS
Junior Member
Junior Member


Joined: 02 Aug 2007
Posts: 80
Location: ATHENS

PostPosted: Wed Jan 20, 2010 11:59 am    Post subject: Reply with quote

Μία ακόμα υπόθεση βαλτώνει ?? Το μαναδικό "πράσινο έργο του Δήμου Αθηναίων" κολλάει ξανά ??
http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=123016
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 35, 36, 37  Next
Page 21 of 37

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr