stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Οδικά Έργα (2)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 122, 123, 124 ... 419, 420, 421  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sun Oct 04, 2009 11:21 pm    Post subject: Reply with quote

Στο μέτωπο του Κορίνθου-Τριπόλεως, διαπίστωσα ότι οι εργασίες στις σήραγγες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς (μέχρι και χθες εργάζονταν). Βόρεια από την πρώτη νέα σήραγγα που συναντούμε, καθώς κατευθυνόμαστε για τη Τρίπολη, έχει δημιουργηθεί πυλώνας 5-10 μέτρων στον οποίο θα στηριχθεί το οδόστρωμα που θα ενώνει τον υπάρχον δρόμο με τη σήραγγα "ούτως ώστε να γίνει η ζεύξη" λόγω της υψομετρικής διαφοράς.
Back to top
View user's profile Send private message
Beethoven
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 10 Oct 2005
Posts: 797
Location: Greece

PostPosted: Mon Oct 05, 2009 1:48 am    Post subject: Reply with quote

Ωραία αναμένουμε στις οθόνες μας. Engineer με σένα πρέπει να το χα συζητήσει με συντομία εδώ όσον αφορά το τμήμα αυτό πριν τη σήραγγα της Στέρνας και βλέποντας την υψομετρική διαφορά με το δρόμο υπέθεσα ότι θα κάνουν μια εκτεταμένη βελτίωση των καμπυλών πριν τη σήραγγα, και απ'ότι φαίνεται και μια βελτίωση στην κλίση του δρόμου ή απλά έτσι βόλευε για να μην κάνουν πολλές εκσκαφές κλπ. είχα ποστάρει ένα χάρτη αλλά τώρα δεν έχει και πολύ νόημα να τον ξαναποστάρω, είναι πολύ σχετικός, το βέβαιο είναι όμως ότι θα επέμβουν στις καμπύλες του τμήματος πριν τη σήραγγα και δεν θα κατασκευάσουν απλά μόνο αυτήν. Επίσης σύμφωνα με φωτογραφίες δικές σου αν δεν κάνω λάθος γίνονται εκτεταμένες εκσκαφές στην ευθεία αρκετά πριν τη σήραγγα. Πάντα με κατεύθυνση προς Τρίπολη.

Άσχετο:Lalas σου στειλα ένα pm για κάτι άσχετο απλά το γράφω εδώ γιατί για να το διαβάσεις πρέπει να κάνεις log in!
Back to top
View user's profile Send private message
pindos10
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Apr 2009
Posts: 866
Location: White River

PostPosted: Mon Oct 05, 2009 2:28 am    Post subject: Reply with quote

ariskop wrote:
Δυστυχώς pindos , όπως είχε γραφτεί και παλιότερα εδώ μέσα, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Το ξυλουργείο δεν είναι στην είσοδο του χωριού Τυμφρηστός αλλά στη έξοδο αυτού. Ουσιαστικά λόγω αντιδράσεων δεν κατασκεύασαν τον νέο δρόμο που θα έβγαινε στο γήπεδο του Τυμφρηστού απλώς διαπλάτυναν και ασφαλτόστρωσαν τον υπάρχον δασικό δρόμο που συνέχιζε ευθεία από τη σήραγγα και σκάει πάνω από το χωριό (στο ξυλουργείο) (προσωρινή λύση και καλά). Μεγάλη ατυχία της Ευρυτανίας ότι το έργο είναι στα διοικητικά όρια Φθιώτιδας...

Βέβαια μπορεί να μην γλιτώνεις την διέλευση μέσα στο χωριό Τυμφρηστός αλλά κάποια βελτίωση θα υπάρχει σίγουρα καθώς γλιτώνεις τις φουρκέτες μετά το χωριό (7 σύνολο) και το σπαστικό (προσωρινό εδώ και τόσα χρόνια) κατέβασμα προς την σήραγγα...

Εχεις απολυτο δικιο. Τοσες φορες εχω περασει και να μην μπορω να θυμηθω... Λοιπον το ξυλουργειο που θα βγει ο δρομος για τη σηραγγα Τυμφρηστου ειναι οντως πανω απο το χωριο οποτε δεν την γλυτωνεις τη διελευση του χωριου και ειναι αυτο εδω

Εδω ειναι το ανατολικο στομιο της σηραγγας, η οποια ονομαστηκε "σηραγγα Παυλου Μπακογιαννη" και για την οποια ονοματοδοσια της εγιναν φοβερα και εμετικα γεγονοτα ενθεν κ'ακειθεν
τα οποια καλο ειναι να τα γνωριζουμε ολοι
http://www.evrytanika.com/article.php?id=1774

και εδω ο δρομος αμεσως μετα τη σηραγγα,οπως θα συνεχισει για το ξυλουργειο που αναφεραμε
Back to top
View user's profile Send private message
Engineer
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 23 Jul 2007
Posts: 756

PostPosted: Mon Oct 05, 2009 10:32 am    Post subject: Reply with quote

Από το 2000 ειναι κατασκευασμενη η σήραγγα. Τωρα θυμηθηκανε να της δωσουν ονομα? (Ασε που ολοι τι γνωριζουμε ως σηραγγα Τυμφριστου).

Για την σήραγγα της Στερνας κάπως ετσι ειναι τα πραγματα. Εχει εκτεταμένους εκβραχισμους στην ευθεια του στομιου με κατευθηνση την Τριπολη και μπαζωμα στο γκρεμο για την δημιουργια προσωρινου δρομου, και αντιστοιχη εργασια μπαζωματος στην εξοδο αλλα χωρις εκβραχισμους εκει. Περασα από εκεί 24 Αυγουστου και απο τοτε δεν εχω εικονα.
Back to top
View user's profile Send private message
mike
Full Member
Full Member


Joined: 06 Oct 2006
Posts: 294
Location: Αθήνα

PostPosted: Mon Oct 05, 2009 12:22 pm    Post subject: Reply with quote

Οι νέες σήραγγες στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης, όπως ξέρουμε όλοι εδώ βελτιώνουν κάποιες πολύ κλειστές και επικίνδυνες καμπύλες.

Επειδή με τη βελτίωση αυτή (προς τα κοίλα δηλ. προς το "εσωτερικό" των καμπυλών) μειώνεται κατά τι το μήκος της διαδρομής σε σχέση με σήμερα, αυτό έχει συνέπεια την αύξηση της κατά μήκος κλίσης του δρόμου. Αυτό είναι αναπόφευκτο αφού η αρχή της ανηφόρας (κόμβος Στέρνας) και το πέρας της (στόμιο σήραγγας Αρτεμισίου) είναι υποχρεωτικά σημεία διέλευσης και έχουν σταθερά υψόμετρα, επομένως η ίδια υψομετρική διαφορά θα πρέπει πλέον να καλυφθεί σε μικρότερο μήκος διαδρομής.

Στην πραγματικότητα οι επεμβάσεις θα είναι σε μικρότερα τμήματα πριν και μετά τις δυο νέες σήραγγες, οπότε και η αύξηση της κλίσης σε σχέση με σήμερα θα περιορίζεται σε αυτά. Φαίνεται ότι η μια σήραγγα κόβει περισσότερο δρόμο, γι' αυτό προκύπτει η ανάγκη σημαντικής ανύψωσης με ράμπα σε πυλώνες.

Από ό,τι θυμάμαι στην άνοδο από Στέρνα υπήρχε χώρος για λωρίδα βραδυπορείας, η οποία όμως είχε σημανθεί ως απλή φαρδιά ΛΕΑ με συνεχή γραμμή να τη χωρίζει από τις κύριες λωρίδες κυκλοφορίας. Φυσικά στην κάθοδο δεν υπήρχε ΛΕΑ παρά μόνο στενό έρεισμα 1 - 1,5 μ.

Με τη νέα λίγο αυξημένη κλίση η αναγκη για λωρίδα βραδυπορείας είναι ακόμα μεγαλύτερη. Άραγε οι νέες σήραγγες στην άνοδο θα είναι για 2 λωρίδες ή θα συμπεριλαμβάνουν και λωρίδα βραδυπορείας;

Τέλος έχω ακούσει ότι στα πλαίσια των έργων υπάρχει και υποχρέωση ο Μωρέας να μαζέψει λίγο τα μπάζα που ως εύκολη και φτηνή λύση είχε πετάξει στα κατάντη η ΑΤΤΙΚΑΤ όταν έφτιαχνε το τμήμα Στέρνα - Αρτεμίσιο. Τα μπάζα φτάνουν μέχρι το βάθος της κοιλάδας! Ίδομεν!
Back to top
View user's profile Send private message
pindos10
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Apr 2009
Posts: 866
Location: White River

PostPosted: Tue Oct 06, 2009 1:12 am    Post subject: Reply with quote

Αγαπητοι φιλοι, σημερα θα αφησω την ευρυτερη περιοχη μου(Θεσσαλια) και θα κατεβω νοτιοτερα στην οροσειρα για να εισελθω στην αλλη μεγαλη αγαπη μου την Ευρυτανια. Η αναγκη για την κατασκευη ικανοποιητικου οδικου δικτυου στον νομο υπηρξε ανεκαθεν επιτακτικη και ζωτικης σημασιας ,αφου ο νομος ειναι εξ'ολοκληρου ορεινος, τραχυς αλλα και μαγευτικος. Με ιδιαιτερη λοιπον χαρα, σας παρουσιαζω ενα σπουδαιο οδικο εργο και εναν σπουδαιο οδικο αξονα. Στη ζωη μας μαθαμε καποια πραγματα να τα θεωρουμε αυτονοητα. Για καποιους συμπατριωτες μας ομως δεν ειναι. Στα Αγραφα Ευρυτανιας ο χρονος εχει σταματησει. Σημερα θα σας ποσταρω ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ. Καλα διαβασατε, χωματοδρομο. Αυτη ειναι η παρακαταθηκη και κληρονομια του ελληνικου κρατους προς τους Αγραφιωτες. Το οδικο εργο ειναι ενας χωματοδρομος που συνδεει τα Αγραφα Ευρυτανιας με τον εξω κοσμο. Και για οσους δεν εχετε καταλαβει,μιλαμε για τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΗΜΟ στην Ελλαδα της Ε.Ε., της Εγνατιας,του ΠΑΘΕ,της Ιονιας Οδου κ.τ.λ. οπου πορευεσε μεσα απο χωματοδρομους για να τον προσεγγισεις. Τα Αγραφα διαγραφηκαν απο τα κιταπια της Βυζαντινης και Οθωμανικης Αυτοκρατοριας, αλλα τελικα στον 21ο αιωνα τα θυμηθηκε το Ελληνικο Κρατος. Λοιπον απο το χωριο Κρεντης που ξεκιναει ο δρομος ,η αποσταση ειναι 27 χλμ. Το 2005 δημοπρατηθηκε το πρωτο τμημα του δρομου ,μηκους 8 χιλιομετρων ,απο τον Κρεντη μεχρι τη Βαρβαριαδα και σημερα μετα απο περιπετειες και συνεχεις υπερβασεις και περιβαλλοντικες παρατυπιες(συνεχεις ριψεις μπαζων στον Αγραφιωτη ποταμο)και συζητησεις για εκπτωση του εργολαβου(σας θυμιζει κατι αυτο?) κοντευει να ολοκληρωθει, μετα απο συνεχη επιβλεψη απο τη Νομαρχια Ευρυτανιας.Για το δευτερο τμημα απο τη Βαρβαριαδα μεχρι τα Αγραφα,μηκους 15 χιλιομετρων, που ειναι και το πιο δυσκολο, εχει ολοκληρωθει η μελετη και αναμενεται η δημοπρατηση(πρωτα ο Θεος).Αν δεν σας βγαινει η προσθεση ,τα τελευταια 4 χλμ.ειναι πληρως τσιμεντοστρωμενα και αφορουν το κομματι που εισερχεται στο χωριο και διασχιζει μια αποτομη υψομετρικη διαφορα 300 περιπου μετρων απο κει που τελειωνει ο χωματοδρομος μεχρι το χωριο. Τελος να αναφερω οτι τα τελευταια δυο χρονια αρκετες τηλεοπτικες εκπομπες εφτασαν στα Αγραφα(ΕΤ3 "Κυριακη στο χωριο", ΕΤ3 "χωματα με ιστορια" με τον Ηλ. Μαμαλακη, ΜΕGA "μπουκια και συγχωριο" παλι με τον Ηλ. Μαμαλακη), οπου περα απο τις γενικολογες αναφορες για την αναγκη κατασκευης του δρομου, δεν μας εδειξαν απολυτως τιποτα απ'αυτον. Πρωτοι απ'ολους λοιπον εδω στα Stadia.gr (για να δανειστω και εκφραση του φιλτατου Corfu) θα δουμε ολο τον οδικο αξονα των Αγραφων.
Η μεγαλη περιπετεια ξεκιναει:


Μπαινουμε στον δρομο





Στο βαθος φαινεται ο δρομος που κατεβαινει και η κοιλαδα του Αγραφιωτη ποταμου. Θα φτασουμε σχεδον μεχρι την κοιτη του ποταμου πριν αρχισει η φοβερη αναβαση







Βαρβαριαδα

Συρματοκιβωτια διπλα στο ποταμι για να μην παρασυρει ο Αγραφιωτης στο διαβα του τα παντα





Στο βαθος η πρωτη γεφυρα του Αγραφιωτη



Αφηνουμε εδω το υπο κατασκευη τμημα και μπαινουμε στον αγριο χωματοδρομο


Ο οικισμος Κωνσταντινα



Ο οικισμος της Κοτσιστας

Παλια γεφυρα και το ρεμα που κατεβαινει απο το χωριο Μοναστηρακι Αγραφων


Η δευτερη γεφυρα του Αγραφιωτη και απεναντι ο οικισμος του Καρβασαρα

Αρχιζει η αναβαση




Η γεφυρα που περασαμε και ο Καρβασαρας



Ανεβαινουμε...

...και φτανουμε στα φοβερα και αδυσωπητα Καγκέλια



Εδω αν σε βρει καταιγιδα,προσευχεσαι μην σε παρασυρουν τα κοτρωνια στην αβυσσο


Συνεχιζουμε πιο ομαλα πλεον



Κι εδω επιτελους κομβος, πολλαπλος και ανισοπεδος για τα υπολοιπα χωρια των Αγραφων

Πλησιαζουμε στα Αγραφα αλλα οι εκπληξεις δεν σταματουν εδω, αφου για να φτασουμε πρεπει να περασουμε ενα πολυ στενο περασμα ,που λεγεται "Ανεμος" και με τους γκρεμους να κρεμονται απο πανω μας




"Ανεμος"





Εδω ειναι ο μυλος του χωριου και απο δω ξεκιναει ο τσιμεντοδρομος και η αναβαση 300 μ. που σε φερνει στο κεντρο του χωριου




Τα Αγραφα στα ριζά του Κουκουρουντζου

Και τελος η εισοδος στο χωριο απο την Καρδιτσα. Τρελλος χωματοδρομος 30 χλμ. Αυτος καποια αλλη φορα
Back to top
View user's profile Send private message
Engineer
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 23 Jul 2007
Posts: 756

PostPosted: Tue Oct 06, 2009 10:13 am    Post subject: Reply with quote

Εξαιρετικες φωτο απο ενα πανεμορφο μερος αλλα επιτρεψτε μου και ενα τεχνικο σχολιο:

Το πρωτο κομματι που εφτιαξε ο εργολαβος ειναι επιεικως απαραδεκτο ως συληψη αφου πιθανοτατα δεν προκειται για μελετη και κατασκευης μιας επαρχιακης οδου απο το μηδεν αλλα διαπλατυνση χωματοδρομου η οποια προκαλει μεγαλη αλοιωση στο φυσικο περιβαλλον ενω ο δρομος που προκυπτει ειναι στο ελεος των φυσικων φαινομενων. Αυτο βεβαια δεν λεγεται δημοσια επενδυση αλλα δημοσια σπαταλη. Ετσι σκοπευουν να συνεχισουν το δρομο μεχρι τα Αγραφα?
Back to top
View user's profile Send private message
Lalas
Junior Member
Junior Member


Joined: 07 Apr 2004
Posts: 136

PostPosted: Tue Oct 06, 2009 11:42 am    Post subject: Reply with quote

Συγχαρητήρια Pindos10.Εξαιρετικό οδοιπορικό.

Τον δρόμο τον είχα δει στην αρχή του πηγαίνοντας από το χωριό μου (Δομιανοί Ευρυτανίας) προς την Γρανίτσα, πριν από 2-3 χρόνια. Μικρός πριν από 20 χρόνια είχαμε πάει μία μικρή παρέα από πρόχειρους δασικούς δρόμους στα Άγραφα, ένα καλοκαίρι σε ένα πανηγύρι, τρομερή εμπειρία. Κάποια στιγμή μάλιστα ένα λάστιχο κόπηκε από τις πέτρες.

Προτείνω μάλιστα να μετανομαστείς σε Agrafiotis11 και αν κάνεις οδοιπορικό πιο νότια Velouchiotis12.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Agg3los
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Mar 2008
Posts: 829
Location: Ριο Πατρων

PostPosted: Tue Oct 06, 2009 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

παλι μας ταξιδεψες pindos10....... Very Happy Very Happy Very Happy Cool

αλλα ειναι απιστευτο που δεν υπαρχει ασφαλτος για τα Αγραφα...
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Oct 06, 2009 5:13 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν είναι περίεργο.

Παλαιότερα(πριν 1-3 αιώνες), παρότι υπήρχαν αρκετοί κάτοικοι στα ά-γραφα (στο χάρτη), δεν υπήρχε ούτε καν χωματόδρομος.

Αν ψάξεις την ιστορία της περιοχής στο δίκτυο, θα μάθεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που εννοείται ότι δεν σχετίζονται με το παρόν topic.
Back to top
View user's profile Send private message
pindos10
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Apr 2009
Posts: 866
Location: White River

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 1:02 am    Post subject: Reply with quote

Απολυτη ησυχια στο forum. Λογικο ειναι μετα κιολας απο εθνικες εκλογες.Πολλα παιδια θα ελειψαν ,για να ψηφισουν. Κι εγω παντως αν εμενα κανα δυο μερες ακομα στα βουνα, θα με μαζευαν με το κουταλακι απο το φα'ι' και το τσιπουρο.Παντως, θεωρω σημαντικο να αναφερω οτι επειδη το παραπανω οδοιπορικο συνεπεσε με την εκλογη νεας κυβερνησης,ευχομαι να πραξει το καλυτερο και να προσφερει ΙΣΟΡΡΟΠΗ αναπτυξη σε ολους τους Ελληνες. Παντως για να επανελθουμε στο θεμα μας τα συμπαθη αρκουδακια μας συνεχιζουν τις περατζαδες τους στην Εγνατια.
http://epirusgate.blogspot.com/2009/10/blog-post_6874.html
Με την ευκαιρια να πω οτι υπαρχουν μαρτυριες για την εμφανιση αρκουδας στην περιοχη των Αγραφων αλλα εδω οπως καταλαβαινετε ,δεν υπαρχει κανενα προβλημα να διασχισει το ζωο τους δρομους, αφου δεν υπαρχουν.
Back to top
View user's profile Send private message
jollyroger
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 Aug 2008
Posts: 84
Location: Athens-Lakonia

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 1:57 am    Post subject: Reply with quote

Δύο πράγματα συμβαίνουν. Η δεν πέφτει ούτε χαλίκι στους Ελληνικούς δρόμους (που δεν πολυ πέφτει) ή όλοι προσπαθούν να συνέλθουν απο το σοκ των ... νέων πολιτικών μας προισταμενων, του Ρέππα και του Μαγκριώτη!. Wink Razz (προσοχή οχι Ρέππας-Παπαθανασίου, άλλοι αυτοι).
Πάντως μια update βόλτα στα sites των κοινοπραξιων που έκανα σήμερα λόγω έλλειψης posts, με έπιασε μελαγχολία. Τι είναι αυτοί ρε! Χειρότεροι απο το site του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ. Δεν καταλαβαίνουν πως αν ο κοσμος βλέπει την πρόοδο των εργασιών θα βάζει το χέρι πιο εύκολα να πληρώσει τα διόδια?
Πάντως ο πίνδος έχει δίκιο. Τα αστέρια μας του Forum απέχουν πολύ καιρό τωρα.
Back to top
View user's profile Send private message
vas8
Senior Member
Senior Member


Joined: 01 Sep 2008
Posts: 603
Location: Μαρούσι - Καλαμάτα

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

και όμως πεφτει χαλίκι, τουλάχιστον στην Πελοπόννησο.
βέβαια και εδώ πάμε από Δεκέμβρη-Μάρτη....και από Μάρτη καλοκαίρι; (που έλεγε και η γιαγιά μουWink

από τη σημερινή (7/10/09) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Καλαμάτας:
http://www.eleftherianews.gr
Quote:
Τέλος Μαρτίου χωρίς
στροφές Μεγαλόπολης
Να σημειωθεί ότι γίνονται προσπάθειες και είναι ενδεχόμενο να παραδοθεί το συγκεκριμένο τμήμα νωρίτερα, το Δεκέμβριο ή Ιανουάριο - Φεβρουάριο, αλλά θα κυκλοφορείται με τη μία σήραγγα στο Ραψομμάτη.


αφήνει και πάποια περιθώρια αισιοδοξίας για νωρίτερες παραδόσεις.
Back to top
View user's profile Send private message
corfu
Senior Member
Senior Member


Joined: 10 Sep 2006
Posts: 494
Location: Kerkyra

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 4:20 pm    Post subject: Reply with quote

Για να μη λέτε ότι απ΄ έχουμε...
Πίνδος 10 συγχαρητήρια. Λέω για να γίνω ανταγωνήσιμος να πάρω πτυχίο ελικοπτέρου, για να μπορώ να κατεβαίνω σ' αυτές τις όμορφες εσχατιές της πατρίδας.

Εγώ το νέο που έμαθα το Σαββατοκύρικο, είναι πως καταργήθηκε για λόγους ασφαλείας ο σταθμός διοδίων του Μετσόβου στην εγνατία οδό. Δεν πρόκειται δηλαδή να κατασκευαστεί. Αν δεν λειτουργήσει και αυτός στα Ιωάννινα (Δροσοχώρι) όπως είχε δεσμευτεί επειτα από προτροπή του Νομάρχη Ιωαννίνων ο Σουφλιάς, τότε γλειτώνουμε αρκετά.
Άρα, από τα Τύρια ο επόμενος σταθμός θα είναι στα Γρεβενά (Βενέτικο).
Ε... δεν νομίζω να υπάρχει χαράτσι χιλιομετρικά ανάλογο της απόστασης να το πληρώνουμε στους δύο αυτούς σταθμούς.
Και κάτι άλλο, επιλογή του Σουφλιά ήταν να μην λειτουργήσουν μέχρι σήμερα τα διόδια στην εγνατία, για να μην υπάρχει το ανάλογο πολιτικό κόστος. Το ταχ. ταμιευτήριο πιέζει όμως να πληρωθούν τα 400 εκ. ευρώ.
Άρα η παρούσα κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει σύντομα πιστεύω.
Back to top
View user's profile Send private message
lkilint
Junior Member
Junior Member


Joined: 23 Sep 2008
Posts: 79
Location: Kalamata-Sparti

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

Mερικά νεώτερα απο τη Λακωνία
Σελασία-Κλαδάς σε 1 μήνα το αργότερο έτοιμη...(20 μέτρα στο νότιο ημιστέγαστρο έμειναν για σκυροδέτηση) ετοιμάζονται για διαγράμμιση από Δευτέρα στο υπόλοιπο τμήμα...αν και πολύ μεγάλες κλίσεις έχει ο δρόμος...
Ποιότητα οδοστρώματος πάρα πολύ καλή..
Μακρυνάρα από ότι μου έλεγε ο ανάδοχος της αποκατάστασης τελειώνει εντός της άλλης εβδομάδας...
Φώτος κάποια άλλη στιγμή..
Back to top
View user's profile Send private message
thivaios
New Member
New Member


Joined: 15 Apr 2004
Posts: 32
Location: Munich/Freising

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 10:25 pm    Post subject: Diodia Reply with quote

mfotinakis wrote:
Πρόσθεσε και Τσεχία,Σλοβακία,Ουγγαρία,Αυστρία,Ελβετία στις χώρες που δεν έχουν διόδια...

Δεν έχει όλη η Ευρώπη διόδια..


Tsexia ....7 meres 8€
Ouggaria 1 xronos 30 €
Austria 10 meres 7,60€
2 mines 20 €
1 xronos 90€ + ta diodia pou plironei kaneis sta diafora tounel kai gefures......
elbetia 29€ to xrono
Back to top
View user's profile Send private message
balantis7
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 Jul 2007
Posts: 76
Location: Sparti - Chania

PostPosted: Thu Oct 08, 2009 10:48 am    Post subject: Reply with quote

lkilint wrote:
Mερικά νεώτερα απο τη Λακωνία
Σελασία-Κλαδάς σε 1 μήνα το αργότερο έτοιμη...(20 μέτρα στο νότιο ημιστέγαστρο έμειναν για σκυροδέτηση) ετοιμάζονται για διαγράμμιση από Δευτέρα στο υπόλοιπο τμήμα...αν και πολύ μεγάλες κλίσεις έχει ο δρόμος...
Ποιότητα οδοστρώματος πάρα πολύ καλή..
Μακρυνάρα από ότι μου έλεγε ο ανάδοχος της αποκατάστασης τελειώνει εντός της άλλης εβδομάδας...
Φώτος κάποια άλλη στιγμή..


Πέρασα όλο το κομμάτι Σελλασία κλαδάς. Είναι όλο ασφαλτοσρωμένο, Έμενε το ημιστέγαστρο που λέει ο φίλος στο οποίο περάσαμε απο έξω. Το οδόστρωμα είναι καταπληκτικό, ποιότητας αυτοκινητοδρόμου θα έλεγα. Δεν κουνάει καθόλου. Είναι αλήθεια πως έχει μεγάλη κλίση. Έχει όμως προβλευθει να υπάρχει βοηθητική λωρίδα σε μερικά σημεία μεγάλης κλίσης ώστε να διευκολύνεται το προσπέρασμα. Δεν είχε γίνει διαγράμμηση αλλά το πλάτος σε αυτά τα σημεία ήταν εμφανώς μεγαλύτερο. Εντύπωση μου έκανε πως δεν έχει τοποθετηθεί φωτισμός μέσα στα cut n cover. Εντάξει το ένα είναι μικρό, ίσως δεν χρειάζεται. Τα άλλα όμως έχουν αρκετό μήκος. Γενικά πάντος ακόμα μένει η διαγράμμηση, ενα μικρό κομμάτι του ημιστεγάστρου και η τοποθέτηση φωτισμού(στα σημεία σύνδεσης με το υπάρχον οδικό δίκτυο έχουν ήδη τοποθετηθεί πυλώνες φωτισμού).
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
PinkFloyd
Full Member
Full Member


Joined: 21 Jun 2007
Posts: 324
Location: ΠΑΤΡΑ

PostPosted: Thu Oct 08, 2009 10:53 am    Post subject: Reply with quote

Προχωρούν τα έργα στην Κορίνθου-Πατρών, με τις αναμενόμενες επιπτώσεις στην κυκλοφορία (θα τις δεχτούμε βέβαια με υπομονή, αρκεί να βλέπουμε το έργο να προχωράει). Μία μόνο λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση θα είναι διαθέσιμη στην κυκλοφορία για ένα χρόνο στο ύψος του Αιγίου, σε μήκος τριών χιλιομέτρων, για την κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Μεγανίτη. Επίσης, δεν θα λειτουργεί η είσοδος από την Παλαιά Εθνική Οδό προς τη Νέα με κατεύθυνση προς Πάτρα.
Back to top
View user's profile Send private message
corsakias
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Jul 2006
Posts: 422
Location: kavala

PostPosted: Thu Oct 08, 2009 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

Τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εγνατία οδό, από Στρυμόνα έως Άγιο Ανδρέα, στο ρεύμα προς Καβάλα, ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, έως το τέλος Οκτωβρίου. Στο χρονικό διάστημα αυτό θα γίνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης. Η κυκλοφορία εκτρέπεται μέσω της παραλιακής Εγνατίας, από την έξοδο προς παραλία Οφρυνίου έως τον Άγιο Ανδρέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μέχρι τις 30/10 θα παραμείνει κλειστό το δεξί ρεύμα (κατεύθυνση προς Καβάλα).

πηγη:http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1254952394.php
Back to top
View user's profile Send private message
agr-engineer
Full Member
Full Member


Joined: 21 Mar 2008
Posts: 323

PostPosted: Thu Oct 08, 2009 9:17 pm    Post subject: Reply with quote

Τοπική εφημερίδα της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα του Μεσολογγίου αναφέρει ότι το ρεύμα της ευρείας παράκαμψης Αγρινίου προς Αμφιλοχία θα κλείσει για ένα μήνα για να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες απαραίτητες εργασίες ( προφανώς ολοκλήρωση και λειτουργία ανισόπεδων κόμβων, και λοιπές συμπληρωματικές εργασίες )

http://65.109.14.159/portal/images/stories/1-0810.pdf

αύριο θα ανεβάσει στην ιστοσελίδα και τα άρθρα της σημερινής.
Ίσως αργότερα κλείσουν για ανάλογο χρονικό διάστημα και το ρεύμα προς Αντίρριο.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
agr-engineer
Full Member
Full Member


Joined: 21 Mar 2008
Posts: 323

PostPosted: Fri Oct 09, 2009 3:43 pm    Post subject: Reply with quote

Το άρθρο που αφορά το κλείσιμο του ενός ρεύματος της ευρείας παράκαμψης Αγρινίου.

http://www.aixmi-news.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=967&Itemid=22

Τελευταία στρώτη σφάλτου και τελική λευκή διαγράμμιση.
Όσον αφορά τα αδρανή από τον Εύηνο ένα έχω να πω, αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία. Αν υπήρχε λίγη ντροπή σε όλους, όλα θα ήταν καλύτερα.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
prevezanos
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2008
Posts: 532

PostPosted: Fri Oct 09, 2009 5:50 pm    Post subject: Reply with quote

Πάντως στην Γαυρόλιμνη έχω την εντύπωση ότι έχουν προχωρήσει αρκετά.... (Οφείλω να πω ότι έχω φωτο από Δευτέρα που δεν πρόλαβα να ανεβάσω...)
Agr μήπως ξέρεις αν γίνονται εργασίες στο κομμάτι αυτό, ή αν έχουν παγώσει λόγω του γνωστού ζητήματος με τη βλακεία του ΥΠΕΧΩΔΕ...???
Back to top
View user's profile Send private message
agr-engineer
Full Member
Full Member


Joined: 21 Mar 2008
Posts: 323

PostPosted: Fri Oct 09, 2009 5:58 pm    Post subject: Reply with quote

Σε διάφορα σημεία,όχι πολλά και προφανώς αυτά που έχουν επιταχθεί, έχω δει να καθαρίζονται από δέντρα και χαμηλή βλάστηση, ενώ μετά την Παλιοβούνα έχουν αρχίσεικαι κατεβάζουν το βουνό σιγά σιγά ύστερα από τον καθαρισμό. Αν εξαιρέσουμε τη σήραγγα στην Παλιοβούνα, νομίζω ότι το υπόλοιπο τμήμα μέχρι Α/Κ Χαλικίου ( Νότιο άκρο παράκαμψης Αγρινίου, στην ευθεία πριν την Αγίου Ελεούσα/Φαράγγι Κλεισούρας ) θα είναι σχετικά γρήγορα έτοιμο αν τηρηθούν κάποια τυπικά, όπως οι λήψεις αδρανών από τον Εύηνο και η ολική απαλλοτρίωση τηω κτημάτων. Η σήραγγα στην Καλυδώνα κατασκευάζεται. Οπότε αν εξαιρέσουμε την Παλιοβούνα, άντε και κάποια νέα γέφυρα που θα γίνει στον Εύηνο, παράλληλη στην υπάρχουσα ( για να βγαίνει στη σήραγγα Καλυδώνας ), δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
vag1
Junior Member
Junior Member


Joined: 29 Feb 2008
Posts: 115

PostPosted: Fri Oct 09, 2009 8:35 pm    Post subject: Reply with quote

Αγώνας δρόμου για εξεύρεση 1 δισ. για υλοποίηση δημοσίων έργων
http://www.express.gr/news/finance/219683oz_20091009219683.php3
Back to top
View user's profile Send private message
prevezanos
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2008
Posts: 532

PostPosted: Fri Oct 09, 2009 9:51 pm    Post subject: Reply with quote

Και οι φώτο που ανέφερα πριν

http://i319.photobucket.com/albums/mm467/prevezanos1979/PA050023.jpg
http://i319.photobucket.com/albums/mm467/prevezanos1979/PA050024.jpg
http://i319.photobucket.com/albums/mm467/prevezanos1979/PA050025.jpg
http://i319.photobucket.com/albums/mm467/prevezanos1979/PA050026.jpg
http://i319.photobucket.com/albums/mm467/prevezanos1979/PA050028.jpg
http://i319.photobucket.com/albums/mm467/prevezanos1979/PA050027.jpg
http://i319.photobucket.com/albums/mm467/prevezanos1979/PA050029.jpg
http://i319.photobucket.com/albums/mm467/prevezanos1979/PA050033.jpg

Είναι ουσιαστικά στο ύψος Χάνι Γαυρόλιμνης μέχρι λίγο πριν την Κλόκοβα (η τελευταία κουνημένη λόγω ταυτόχρονης οδήγησης)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 122, 123, 124 ... 419, 420, 421  Next
Page 123 of 421

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr