stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Αεροδρόμια & Αερομεταφορές
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 47, 48, 49  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 1:24 am    Post subject: Reply with quote

Εντυπωσιακό πάντως ότι και με νοοτροπία δημοσίου έχει να πέσει αεροπλάνο της Ολυμπιακής 20 ολόκληρα χρόνια. Δεν είναι και λίγο.
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 1:58 am    Post subject: Reply with quote

Άγγελε όλα αυτά που ανέφερες είναι οι λίγο πολύ "αστικοί μύθοι" που κυκλοφορούν και μετατρέπουν κάθε ελληνικό σε κορυφαίο παγκοσμίως.
Η Ολυμπιακή δεν είναι η ασφαλέστερη εταιρεία του κόσμου (όπως ακούγεται) αλλά είναι εξίσου ασφαλή με τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. Και τα ατυχήματα της τα είχε αλλά ευτυχώς τα τελευταία 20 χρόνια δεν είχε θανατηφόρα( και εύχομαι να συνεχίσει να ισχύει αυτό καθώς σε 20 μέρες πετάω με Ολυμπιακή για μεγάλο ταξίδι πάνω από ωκεανό).

Το θέμα αεροπορική ασφάλεια είναι τόσο ελεγχόμενο τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως που ακόμα και το μπάχαλο του ελληνικού δημοσίου ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργήσει προβλήματα. Πάντως πρέπει να νιώθουν και τυχεροί στην Ολυμπιακή που δεν είχαν κανένα μεγαλύτερο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια με τα νοικιασμένα αεροπλάνα με πιστοποιητικά από περίεργες χώρες.
Για αυτό που έιπες ότι απογειώθηκε η KLM κάτω από δύσκολες συνθήκες ενώ η Ολυμπιακή δεν θα το έκανε δεν ισχύει. Δεν αποφασίζει μόνο η εταιρεία αν θα πετάξει ή όχι. Το πιο πιθανό είναι ότι αν το συγκεκριμένο αεροπλάνο τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν της Ολυμπιακής θα απογειωνόταν και αυτό.

Για το ομολογουμένως καλό φαγητό δεν θα πρέπει να ευχαριστούμε την Ολυμπιακή αλλά την Olympic catering, μια θυγατρική εταιρεία της Ολυμπιακής που ακολούθησε νωρίς το δρόμο της ιδιωτικοποίησης (ως κερδοφόρα που ήταν) καθώς είναι από 1999 εισηγμένη στο ΧΑΑ και ανήκει από το 2002 στην Everest!!! Και αυτό το φαγητό δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ολυμπιακής καθώς έχει και άλλους πελάτες

Το μεγάλο πρόβλημα της Ολυμπιακής που την έχει ρίξει τόσες θέσεις στην κατάταξη όπως αναφέρθηκε ήταν η ασυνέπεια. Υπήρχαν πολλές ακυρώσεις και καθυστερήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι κάπου το φθινόπωρο είχε βγει στη δημοσιότητα ότι η Ολυμπιακή έχασε ένα πολύ καλό slot σε αεροδρόμιο της Γερμανίας (δεν θυμάμαι ποιο..) επειδή είχε υπερβεί ένα όριο που υπήρχε για χαμένες πτήσεις. Και το δυσάρεστο είναι ότι αυτά τα slots σε μεγάλα ευρωπαίκα αεροδρόμια ουσιαστικά είναι η περιούσια της Ολυμπιακής καθώς της επιτρέπουν δρομολόγηση αεροπλάνων σε ανταγωνιστικές ώρες αλλά και τη δυνατότητα συνεργασίας με άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Τέλος για την συμπεριφορά του προσωπικού 3 φορές έχω ταξιδέψει με Ολυμπιακή και δεν έχω παράπονο συμπεριφοράς. Μόνο κάποιοι από το προσωπικο (ευτυχώς η μειοψηφία) σου έδιναν την εικόνα ότι βαριούνται αυτό που κάνουν
Back to top
View user's profile Send private message
Agg3los
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Mar 2008
Posts: 829
Location: Ριο Πατρων

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 11:57 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Το θέμα αεροπορική ασφάλεια είναι τόσο ελεγχόμενο τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως που ακόμα και το μπάχαλο του ελληνικού δημοσίου ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργήσει προβλήματα.

δεν ειναι αυτονοητη η ασφαλεια....το τουρκικο εσπασε στα τρια προχθες,το ανερικανικο επεσε στο ποταμι....δεν ειναι αυτονοητη η ασφαλεια της ολυμπιακης ,που ανηκει στις πιο ασφαλεις παγκοσμιως...

κατα τα άλλα συμφωνω...
στο φαι παντως οι εληνες ειναι φυσικο και αναμενομενο να υπερεχουν απο τους άλλους ευρωπαιους...εκει δεν χανουμε την πρωτια με τιποτα...
Back to top
View user's profile Send private message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 12:47 pm    Post subject: Reply with quote

Θα έλεγα ότι συμφωνώ με τον ariskop. Η πραγματικότητα είναι ότι η πλειοψηφία των ατυχημάτων γίνονται κατά την απογείωση ή την προσγείωση, όπου μεταξύ άλλων ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι στο en-route κομμάτι της πτήσης, αλλά και η κατάσταση του αεροσκάφους παίζει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια της πτήσης. Με δεδομένες τις συνφωμίες υπενοικίασης αεροσκαφών από "περίεργες" εταιρείες, η ΟΑ πρέπει να αισθάνεται τυχερή που τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε κάποιο major incident, έστω κι αν οι τεχνικοί έλεγχοι των αεροσκαφών ήταν και συνεχίζουν να είναι ενδελεχείς.

Ο χαρακτηρισμός "βαριεστημένοι" περιγράφει πολύ σωστά την όλη εργασιακή κουλτούρα των πληρωμάτων. Παρότι η υπερβολικά ψεύτικη ευπρέπεια ορισμένων εταιρειών με εκνευρίζει εξίσου, τουλάχιστον σου δίνουν ό,τι ζητήσεις με χαμόγελο (έστω και ψεύτικο). Τα μέλη των πληρωμάτων της ΟΑ ήταν όπως οι υπάλληλοι της εφορίας, της πολεοδομίας και οποιασδήποτε άλλης δημόσιας υπηρεσίας: εντελώς παρατημένοι στην ασφάλεια της μονιμότητάς τους και κατά συνέπεια αδιάφοροι στο να προσφέρουν στον πελάτη τις υπηρεσίες τους έστω με ένα χαμόγελο.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Agg3los
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Mar 2008
Posts: 829
Location: Ριο Πατρων

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 1:27 pm    Post subject: Reply with quote

τωρα εναν εναν θα τους κρινει ο βγενοπουλος για να μπουν στην ολυμπιακη ..τα κομματικα κοπροσκυλα, να πανε στο δημοσιο να φανε αμα θελουν...τους πειραξε ομως που δεν τους πηραν ολους μαζι...ΞΙΔΙ!
κουτσοι στραβοι στον Αγιο Παντελεημονα? Cool Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message
Dromeas
Full Member
Full Member


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 367
Location: Λονδίνο

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 2:27 pm    Post subject: Reply with quote

Ειλικρινά, εγώ δεν είχα ποτέ προβλήματα με το προσωπικό της Ολυμπιακής. Όσες φορές πέταξα με την εταιρεία, μια χαρά με εξυπηρέτησαν. Επίσης, νομίζω πως σωστό θα ήταν να δώσουμε τα εύσημα στους πιλότους της για τα λίγα ατυχήματα που έχουν γίνει. Από την άλλη, το μεγάλο "σπάσιμο" με την Ολυμπιακή ήταν οι κάθε είδους καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων. Εκεί η κατάσταση ήταν δράμα. Συνεπώς, όντως η εταιρεία είχε γίνει μαγαζάκι γωνία, αλλά δεν νομίζω πως είναι σωστό να τα ισοπεδώνουμε όλα...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 2:59 pm    Post subject: Reply with quote

Αντίθετος εγώ είχα παρα πολλά προβλήματα και με το προσωπικό από απίστευτη αγένεια μέχρι ένα περιστατικό το οποιο κυριολεκτικά με έβγαλε από τα ρούχα μου και παραλίγο να κουτουλήσω κανένα τους.
Περίμενα στην είδοδο επιβιβάσεις και οι δυο κυράτσες κόβανε τα εισιτήρια. Μπροστά μου λοιπόν βρισκότανε ένας καλοντυμένος κύριος αφρικανικής καταγωγής ο οποιος την στιγμή της επιβιβάσεις υπήρξε κάποιο πρόβλημα νομίζω με το διαβατήριο του εκεί λοιπόν αρχίσανε οι κυράτσες τα φύγε από εδώ και πήγαινε στα γκισέ και με αυτό το διαβατήριο δεν πετάς ούτε μεθαύριο, και γενικά τα το κοροϊδεύουνε με ένα πολύ υποτιμητικό τρόπο μπροστά μιλάμε τώρα σε 30 άτομα. Ο κύριος ευγενέστατος να προσπαθεί με σπαστά ελληνικά να συνεννοηθεί και οι δυο καρυές να του κάνουν πλακα.Πως κρατήθηκα και δεν άρχισα τις χριστοπαναγίες δεν ξέρω, αθ πάντως ήταν η τελευταία φορα που πέταξα με Ολυμπιακή.
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 3:11 pm    Post subject: Reply with quote

Έχω πετάξει μερικές φορές με ΟΑ σε πτήσεις εσωτερικού και έμεινα ευχαριστημένος.

Δεν μπορώ να πω ότι πέταξα τόσες φορές που να μπορώ να εκφέρω γνώμη, όμως θα καταθέσω κάτι σχετικό σε αυτή την αλληλουχία post σχετικά με την Ολυμπιακή.

Από στατιστικά που μας δόθηκαν σε σεμινάρια επαγγελματικής εξυπηρέτησης πελατών, προκύπτει ότι ο μέσος ευχαριστημένος καταναλωτής από μία υπηρεσία θα ομολογήσει ότι είναι ευχαριστημένος μόνο σε ένα άτομο. Αντιθέτως κάποιος που είναι δυσαρεστημένος θα το αναφέρει κατά μέσο όρο σε 9 άτομα !! (Ψυχοθεραπεία αγάπη μου ... )

Με απλά λόγια, συνήθως όταν κάποιος καταναλωτής είναι ευχαριστημένος σπανιότατα θα το αναφέρει στους γύρω του. Αντιθέτως αν κάποιος είναι δυσαρεστημένος θα το πει σε πολλαπλάσιους.
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

Agg3los wrote:
ειναι το φαι της british ιδιο με της Ολυμπιακης?
εγω απο σχολια στο ιντερνετ διαβασα τετοιες συγκρισεις...
διαβαζα πχ οτι αν ζηταγες δευτερο ποτηρι νερο η γαλα ή κατι τετοιο σε αγριοκοιταζανε οι αεροσυνοδοι..
γενικα δεν ήταν δηλαδη τοσο ευγενεις και εξυπηρετικοι οσο οι ελληνες ...


εξαρτάται ποιος σχολιάζει φιλε, και τι όρεξη έχει...

συγγνώμη αλλα στην ελλάδα παραπονιόμαστε για κακή εξυπηρέτηση από δημόσιο μέχρι οτιδήποτε...αλλα ξαφνικά στην ολυμπιακή γίναν όλοι συμπαθέστατοι...μου κάνει εντύπωση. εγώ πάντως την ΟΑ τι βρήκα καλή, τίποτα παραπάνω αλλα όχι κακή όμως.

να δούμε τι ΝΈΑ ΟΑ...

Arrow exit

όσο για τα ψεύτικα χαμογελα, τι θέλετε? αληθινή αγάπη από αγνωστους?.....μου θυμίζει κάτι τύπους που πάνε σε στριπτιζάδικο και νομίζουν ότι τους ερωτεύτηκαν οι κοπέλες...

δουλειά είναι, αν προσφέρει αυτό που λέει τελειωσε.
Back to top
View user's profile Send private message
Dromeas
Full Member
Full Member


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 367
Location: Λονδίνο

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 3:41 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ πάντως μεγαλύτερη αγένεια και κακομοιριά από εκείνη που επικρατεί στην Ryanair δεν βρήκα. Έχω πάρει μεγάλο όρκο ότι με αυτή την εταιρεία δεν ξαναπετάω... Laughing Laughing Τώρα λέει ετοιμάζονται να χρεώσουν ακόμα και την χρήση τουαλέτας στο αεροπλάνο! Shocked Μη χειρότερα!!!

http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/7914542.stm
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 3:45 pm    Post subject: Reply with quote

Laughing Laughing Laughing Μ'άρεσε ο παραλληλισμός σου με το στριπτιζάδικο!

Εντάξει, δεν ψάχνω αληθινή αγάπη από το πλήρωμα Laughing αλλά δε μπορώ το υπερβολικά ψεύτικο στυλ. Και το λέω γιατί έχω τύχει σε μέλη πληρώματος που ήταν πολύ χαλαρά και cool χωρίς να υστερούν στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 3:46 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow Dromeas
Laughing e καλά low cost είναι, για αυτό υπάρχει....ακούγεται αστείο" αλλα αν έβρισκα πτήσεις με πολύ χαμηλές τιμές δε θα έψαχνα για λεπτομέρειες. Και η χαμηλές τιμές έρχονται με περικοπές. Δυστυχώς η "εασυξετ" και ryanair συνήθως οποτε ψάχνω δεν είναι ΤΌΣΟ χαμηλές οι τιμές (για μεγάλους προορισμούς δηλαδή).

είναι σαν να λέμε θα πάρεις taxi η λεωφορείο....και μετά να λέμε μα στο λεωφορείο δε βρήκα κάθισμα. Razz
Back to top
View user's profile Send private message
Dromeas
Full Member
Full Member


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 367
Location: Λονδίνο

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 3:50 pm    Post subject: Reply with quote

Billy, έχω πετάξει με πολλές εταιρείες χαμηλού κόστους, αλλά τα χάλια της Ryanair δεν τα έχω ματαδεί πουθενά! Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 4:04 pm    Post subject: Reply with quote

σίγουρα (αν και δεν έχω πάρει wizzair...). Στη ryan είχα βρει πατατάκια στο κάθισμα μια φορα. Laughing Αλλα ένταξη για τι τιμή πήγαινα, αδιαφορούσα γενικά.


exitmusician wrote:
Laughing Laughing Laughing Μ'άρεσε ο παραλληλισμός σου με το στριπτιζάδικο!

Εντάξει, δεν ψάχνω αληθινή αγάπη από το πλήρωμα Laughing αλλά δε μπορώ το υπερβολικά ψεύτικο στυλ. Και το λέω γιατί έχω τύχει σε μέλη πληρώματος που ήταν πολύ χαλαρά και cool χωρίς να υστερούν στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν.


σκέψου πόσες πτήσεις κάνουν και ποσο δύσκολο είναι , ακόμα και το ψεύτικο στυλ....όταν ο καθένας μια σου τι πέφτει, μετά παραπονιέται μόνιμος και αλλα πολλά. Προσωπικά δε θα είχα τέτοια υπομονή.
Shocked

όσο για το στριπτιζάδικο μη το παίρνεις της μετρητοίς , άνθρωποι είναι δε ξέρεις ποτε!όλοι αγαπάνε Wink Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 4:22 pm    Post subject: Reply with quote

Dromeas wrote:
Συνεπώς, όντως η εταιρεία είχε γίνει μαγαζάκι γωνία, αλλά δεν νομίζω πως είναι σωστό να τα ισοπεδώνουμε όλα...


Την έκφραση "μαγαζί γωνία" την χρησιμοποίησα με ακριβώς αντίθετη έννοια. ένα μαγαζί γωνία σε έναν εμπορικό δρόμο έχει μεγαλύτερη αξία από κάποιο άλλο. Όταν λέω μαγαζί γωνία αναφέρομαι στα θετικά χαρακτηριστικά της εταιρείας όπως είναι:
--Το ισχυρό brand name ιδίως για τους συναισθηματικούς Έλληνες (εσωτερικού κ' εξωτερικού). Πιστεύω ότι καμία άλλη εταιρεία με τέτοια προβλήματα και εξυπηρέτηση δεν θα είχε κρατήσει τόσο μεγάλο ποσοστό επιβατών τόσα χρόνια αλλά και το σημαντικότερο: Τώρα που υπάρχει ένας αέρας αλλαγής το μεγαλύτερο ποσοστό δυσαρεστημένων επιβατών που είχε χάσει η εταιρεία είναι διαθετημένο να δώσει μία δεύτερη ευκαιρέια στην Ολυμπιακή.
--Τα πολύ καλά slot σε αεροδρόμια του εξωτερικού
--Η πολύ καλή και σύγχρονη τεχνική βάση
--Η αποκλειστικότητα σχεδόν σε όλα τα ελληνικά αεροδόμια για επίγεια εξυπηρέτηση(νομίζω μόνο στο Ελ.Βεν. δραστηριοποιούνται και άλλες εταιρείες και ίσως στο Μακεδονία) . Ίσως το πλέον κερδοφόρο κομμάτι της Ολυμπιακής και ίσως η μεγάλη μάχη των επόμενων ετών καθώς σε πολλά περιφερειακά αεροδρόμια θα γίνει διαγωνισμός για την επίγεια εξυπηρέτηση με άλλες εταιρείες να περιμένουν πως και πως την διεκδίκηση φιλέτων όπως του Ηρακλείου, Ρόδου κτλ.

Και όλα τα παραπάνω πουλήθηκαν σε αυτές τις χαμηλές τιμές, αλλά από το να συνεχίζεται αυτό το χάλι λές καλύτερα... Μήπως αυτό είναι το σχέδιο της απαξίωσης όλων των ΔΕΚΟ???

Ένα ανεκδοτάκι που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο για την Ολυμπιακή και το επίπεδο εξυπηρέτησης των αεροσυνοδών
Quote:

A guy sitting at an airport bar in JFK/NY noticed a beautiful woman sitting next to him. He thought to himself, "Wow, she's so gorgeous she must be a flight attendant. But which airline does she work for?"

Hoping to pick her up, he leaned towards her and uttered the Delta slogan: "Love to fly and it shows?" She gave him a blank, confused stare and he immediately thought to himself, "Ooh shit, she doesn't work for Delta".

A moment later, another slogan popped into his head. He leaned towards her again, "Something special in the air?" Once again she gave him the same confused look. He mentally kicked himself and scratched American Airlines off the list.

Next he tried the United slogan: "I would really love to fly your friendly skies?" This time the woman turned on him. "What the fuck do you want?" she snapped. The man smiled, then slumped back in his chair and said... "Ahhh, Olympic Airways!"

Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Dromeas
Full Member
Full Member


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 367
Location: Λονδίνο

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 4:58 pm    Post subject: Reply with quote

Έχεις δίκιο ariskop, όντως χρησιμοποίησες τον όρο τελείως διαφορετικά. Συμφωνώ μαζί σου ότι η Ολυμπιακή έχει και πολλα καλά και όχι μόνο αρνητικά. Δυστυχώς, απαξιώθηκε με τον πιο θλιβερό τρόπο. Sad Τέλος πάντων! Ελπίζω η ιδιωτικοποίηση να την οφελήσει, αν και θα μου επιτρέψετε να περιμένω το ολοκληρωμένο investment plan της νέας εταιρείας για να εκφέρω γνώμη...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Agg3los
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Mar 2008
Posts: 829
Location: Ριο Πατρων

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 5:40 pm    Post subject: Reply with quote

Ρε,λετε να μας βγει ο Βγενοπουλος καινουριος Ωνασσης?δεν του το χα...
αναμενουμε....
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 5:51 pm    Post subject: Reply with quote

Χμμμ, δεν είπαμε ότι ο Βγενόπουλος είναι διαχειριστής Αραβικών κεφαλαίων, γιατί μου τα αλλάζετε πάλι ;

Twisted Evil

Εκτός από ικανότατος διαχειριστής - αυτό του το αναγνωρίζουν όλοι - είναι οικονομικής επιφάνειας αντάξιας του "Κρόκους" Mr. Green ή του Βαρδή ή του Yianna's σύζυγος ;
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 6:04 pm    Post subject: Reply with quote

billy8181 wrote:
δουλειά είναι, αν προσφέρει αυτό που λέει τελειωσε.


Εδώ είναι το θέμα, ότι δεν προσφέρει "αυτό που λέει".
Το στυλάκι "βαριέμαι που ζω" μπορείς να το εφαρμόσεις στο σπίτι σου, όχι όμως όταν εξυπηρετείς αυτούς οι οποίοι σου πληρώνουν το μισθό σου.
Στο φινάλε κανείς δεν τις υποχρέωσε να γίνουν αεροσυνοδοί. Φαντάζομαι θα το ήξεραν πριν βάλουν το βύσμα τους, ότι είναι μια δουλειά δύσκολη και απαιτητική.

Από την άλλη όμως, μπορεί μια αεροσυνοδός να ξεθεώνεται σε μια πτήση Αθήνα - Νέα Υόρκη, όταν όμως φτάσει εκεί θα μείνει 5 μέρες σε ξενοδοχείο Α' κατηγορίας μέχρι να συμπληρώσει τις προβλεπόμενες ώρες ανάπαυσης και να επιστρέψει ως πλήρωμα με άλλη πτήση. (στη Ν. Αφρική που πηγαίνω εγώ, κάνουν 8 μέρες διακοπές δίπλα στο jacuzzi βρέξει-χιονίσει).
Δεν μου ακούγεται και τόσο κάτεργο όλο αυτό το πράγμα, όσο κι αν αναγνωρίζω ότι για εκείνες μπορεί να μην είναι ειδυλλιακό όσο φαίνεται, με την έννοια ότι έχουν οικογένειες στην Ελλάδα, παιδιά, προβλήματα, υποχρεώσεις, και πως το συνεχές πήγαιν' έλα τις καταβάλλει σωματικά και ψυχικά.
Και εδώ θα επαναλάβω "το ήξεραν πριν πιάσουν τη δουλειά".
Αν σου κάνει, κυνήγα την και κάνε την καλά. Αν δεν σου κάνει, κάτσε σπίτι σου και άσε να δουλέψει κανας άλλος που μπορεί να τα βγάλει πέρα!

Το ζήτημα της ευγένειας είναι σύνθετο και δεν έχει να κάνει μονάχα με την εργασιακή ηθική (ειδικά όταν πληρώνεσαι από τους πολίτες.)
Έχει να κάνει και με περισσότερο άϋλες παραμέτρους, όπως:
Α- Υπάρχει πολύς κόσμος που φοβάται το αεροπλάνο και δεν έχω το δικαίωμα να περιφέρω τη ζοχάδα μου στους διαδρόμους γιατί έτσι επιτείνω το άγχος τους και τους κάνω κουρέλια.
Β- Είμαι πρέσβυς της χώρας μου (προφανώς στους ξένους επιβάτες), και από τον τρόπο που θα συμπεριφερθώ πάνω στη δουλειά μου τους δίνω μια πρώτη εντύπωση για το πώς περίπου αντιλαμβάνονται οι Έλληνες τις έννοιες "επαγγελματική ευσυνειδησία", "φιλοξενία", "εξυπηρετικότητα" και λοιπές ιστορίες για αγρίους, κεκτημένες από όλες τις αεροσυνοδούς του κόσμου εκτός από της Ολυμπιακής.

Αυτά. Βεβαίως υπάρχουν και άψογες στη δουλειά τους, ούτε λόγος. Το θέμα είναι να είσαι άψογος όχι λόγω του χαρακτήρα σου, αλλά λόγω της γενικότερης εργασιακής κουλτούρας (της ποιας? ) Κανείς δεν τους ζήτησε να είναι ιπτάμενες σκλάβες. Αλλά όχι κι αυτό το χάλι.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ariskop
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 Aug 2008
Posts: 678

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 6:33 pm    Post subject: Reply with quote

losada7 wrote:
Χμμμ, δεν είπαμε ότι ο Βγενόπουλος είναι διαχειριστής Αραβικών κεφαλαίων, γιατί μου τα αλλάζετε πάλι ;

Twisted Evil

Εκτός από ικανότατος διαχειριστής - αυτό του το αναγνωρίζουν όλοι - είναι οικονομικής επιφάνειας αντάξιας του "Κρόκους" Mr. Green ή του Βαρδή ή του Yianna's σύζυγος ;


Σίγουρα και ο Βγενόπουλος έχει τεράστια προσωπική περιουσία ως πετυχημένος manager αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτούς που αναφέρεις. Ο Βγενόπουλος δικηγόρος ήταν αρχικά και είναι κι έκανε τη μεγάλη είσοδο στις επιχειρήσεις μετά από τη συμμετοχή του ως νομικού συμβούλου σε μεγάλα οικονομικά deal αρχικά κυρίως στην ναυτιλία.
Είπαμε δεν είναι ο Βγενόπουλος ο ιδιοκτήτης της Ολυμπιακής αλλά η MIG στην οποία συμμετέχουν με κεφάλαια άραβες, έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές. Ο Βγενό είναι ο επικεφαλής manager της ΜΙG. Αν αποφασίσουν κάποτε οι μέτοχοι ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του θα τον αντικαταστήσουν.

edit: προφανώς και ο Βγενόπουλος έχει και αυτός ποσοστό στη MIG, το οποίο όμως είναι κάπου μεταξύ 10-15%
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 8:19 pm    Post subject: Reply with quote

Ypsilon wrote:
billy8181 wrote:
δουλειά είναι, αν προσφέρει αυτό που λέει τελειωσε.


Β- Είμαι πρέσβυς της χώρας μου (προφανώς στους ξένους επιβάτες), και από τον τρόπο που θα συμπεριφερθώ πάνω στη δουλειά μου τους δίνω μια πρώτη εντύπωση για το πώς περίπου αντιλαμβάνονται οι Έλληνες τις έννοιες "επαγγελματική ευσυνειδησία", "φιλοξενία", "εξυπηρετικότητα" και λοιπές ιστορίες για αγρίους, κεκτημένες από όλες τις αεροσυνοδούς του κόσμου εκτός από της Ολυμπιακής.

.


μα τότε η ξινίλα στη δουλειά στην ΟΑ δεν είναι δικαιολογημένη ? Laughing

πέρα από τι πλακα συμφωνώ, αλλα επαναλαμβάνω πως πριν ανεβείς δε σου υπόσχεται κανεις τίποτα παραπάνω από μια ευχάριστη (και λειτουργική)πτήση...αν κανεις είναι ιδιαιτερα απαιτητικός ενώ άλλος σχετικά αδιάφορος παίζει ρολο.

αλλιώς:

Code:
www.stripclubjet.com

edit - Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο google για τη συγκεκριμένη "αεροπορική εταιρία" με δική σας ευθύνη. Πάτησα πάνω στο link και άρχισαν να ανοίγουν τσοντο - pop up παράθυρα, οπότε λάβετε τα μέτρα σας. -- Losada
Back to top
View user's profile Send private message
gmmour
Junior Member
Junior Member


Joined: 10 Jul 2004
Posts: 103

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 9:27 pm    Post subject: Reply with quote

Επειδή κάνω συχνά ταξίδια με αεροπλάνο, και μάλιστα 3-4 φορές το χρόνο κάνω το Αθήνα-Νέα Υόρκη, έχω πετάξει ουκ ολίγες φορές με Ολυμπιακή τόσο στο εσωτερικό, όσο και σε Ευρώπη αλλά και Αμερική (ένα από τα λίγα longhaul δρομολόγια της εταιρείας, ενώ έχω πετάξει και με άλλες εταιρείες Air France, KLM, Delta, THY, Lufthansa, American σε παρόμοιες διαδρομές, η διαπίστωσή μου είναι η εξής:
Η Ολυμπιακή πάσχει κατά πολύ σε θέμα εξυπηρέτησης, λόγω έλλειψης διαδικασιών, μάλιστα παλαιότερα είχα κάνει την εκπαίδευση του φροντιστή της ΟΑ αλλά δεν δούλεψα παρά λίγες φορές. Είναι σαφές ότι το προσωπικό δεν έχει οδηγίες για το τι να κάνει και πώς να συμπεριφέρεται, με αποτέλεσμα, στο γενικότερο κλίμα χαλαρότητας, να υπάρχει μία παραίτηση και ένας μειωμένος ζήλος για εξυπηρέτηση!

Στα υπεραντλατικά, το προσωπικό εξαφανίζεται, στο εσωτερικό, μου έχει τύχει να φέρουν τον καφέ και τα αναψυκτικά έτοιμα σε δίσκο με πλαστικά ποτηράκια (ενώ κανονικά πρέπει να περνάει πάντα τρόλλεϋ)... Μία στις δύο φορές, η εξυπηρέτηση είναι χειρότερη από ό,τι σε άλλες εταιρείες!
Μία στις δύο φορές, που το προσωπικό είναι φιλότιμο, έχεις εξυπηρέτηση μέτρια!
Μία φορά εξεπλάγην, όταν στο Κωνσταντινούπολη-Αθήνα, σε πτήση 50 λεπτών καθαρά, προσέφεραν πλήρες γεύμα, αλλά εκεί ουσιαστικά πάλι λάθος ήταν καθώς δεν γίνεται να προσφέρεις ποτό, φαγητό και καφέ και να τα μαζέψεις σε 50 λεπτά, οπότε το προσωπικό απλά έτρεχε και ίσως γι'αυτό φαινόταν εξυπηρετικό!

Αλλά π.χ. σε πτήση εσωτερικού, για νησί παράδειγμα, νιώθεις λες και είσαι σε πουλμανάκι, η μοναδική συνοδός, βαριέται τη ζωή της και βάφεται καταλαμβάνοντας την τουαλέτα σε όλη τη διάρκεια της μικρής πτήσης και γενικά μία τάση απαξίωσης!

Μακάρι να φτιάξουν αυτά!
Η ΟΑ είναι χειρότερη του μετρίου και σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ο μύθος που υπάρχει (σε όσους δεν πετάνε) ότι έχει καλή εξυπηρέτηση!
Το φαγητό γενικά είναι καλύτερο από τις άλλες εταιρείες, γιατί η ΟΑ αφού έμπαινε που έμπαινε 1 εκ. Ευρώ μέσα την ημέρα και ο βλ@κας Έλληνας φορολογούμενος τα πλήρωνε, δεν έκανε περικοπές στο in-flight όπως έκαναν όλες οι σοβαρές αεροπορικές μετά το 9/11... Και έτσι μπαίνει ακόμα πιο μέσα, αλλά τουλάχιστον δίνει ωραίο ζεστό φαγητό στο Κων/πολη-Αθήνα! Να σημειώσω ότι σε long-haul πτήσεις όπου όλοι δίνουν ζεστό γεύμα, τότε το γεύμα της Ολυμπιακής είναι παρόμοιο! Δεν δίνει καλύτερο φαγητό, απλά σπαταλάει ζεστά-ακριβά γεύματα σε μικρές πτήσεις! Κάτι το οποίο (δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου) έχει κοπεί ως εξτρά πολυτέλεια, στο τρένο δηλαδή γιατί δεν σου δίνουν τζάμπα φαγητό; Στις ΗΠΑ, σε πτήσεις 4-5 ωρών από Νέα Αγγλία για Καλιφόρνια π.χ. ή Φλόριντα δεν δίνουν τίποτα δωρεάν και καλά κάνουν, γιατί πετάς 5ωρη πτήση με τα λεφτά που με την ΟΑ θα πήγαινες στην Κων/πολη!

Όσον αφορά τις εσωτερικές διαδικασίες ασφάλειας από την άλλη, είναι το μόνο ίσως κάπως καλύτερο που καταλογίζω στην ΟΑ, από την ελάχιστη εμπειρία μου των 3 εβδομάδων ως υπάλληλος (όπου είχα πάει από περιέργεια)! Πράγματι, επειδή είναι δημόσιο, δεν υπάρχει τόση πίεση ώστε οι εσωτερικοί κανονισμοί να εξισωθούν με τα διεθνή στάνταρντς, εννοώντας ότι της ΟΑ πολλές φορές είναι αυστηρότεροι! Αυτό σημαίνει ότι μπορεί μια φορά να αποφύγεις μία ταραχώδη απογείωση στο αεροδρόμιο των Αέρηδων (στη Ρόδο, το χειρότερο από άποψη τοποθεσίας μεγάλο αεροδρόμιο), αλλά τίποτα παραπάνω!
Η Aegean επειδή είναι ιδιωτική και ξέρει ότι οι ακυρώσεις πτήσεων ή οι καθυστερήσεις, χαλάνε την εικόνα της εταιρείας, ακολουθεί τους διεθνείς κανονισμούς και απογειώνεται και μέχρι ένα επίπεδο ανέμου, απλά οι επιβάτες μπορεί να τα δουν όλα, αλλά αφού είναι διεθνής κανονισμός, σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν!

Η ΟΑ είναι πιο αυστηρή σε κάποια όρια που θέτει π.χ. για άνεμο στην απογείωση, αλλά έχει να κάνει πιο πολύ με το ότι οι υπάλληλοι βαριούνται να δουλέψουν, και όχι με το ότι κόπτωνται για την ασφάλεια (ξέρουν άλλωστε ότι σε κάθε περίπτωση και τα διεθνή guidelines είναι επαρκή για την ασφάλεια και τα περισσότερα ατυχήματα που συμβαίνουν, όπως τα πρόσφατα, συμβαίνουν από ανωμαλίες που δεν προβλέπονται καν στους διεθνείς κανονισμούς άρα ούτε η ΟΑ τα ξέρει για να τα εφαρμόσει)!
Back to top
View user's profile Send private message
Agg3los
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Mar 2008
Posts: 829
Location: Ριο Πατρων

PostPosted: Thu Mar 12, 2009 10:08 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Στα υπεραντλατικά, το προσωπικό εξαφανίζεται

ήμουν τυχερος απο οτι φαινεται ,στην πτηση περα δωθε προς μοντρεαλ.,

όπου όλα ήταν άψογα και το φαι πολυ καλης ποιοτητας,και πολυ συν λουκουμαδες που τους ετρωγα εγω επειδη δεν μπορουσαν να φανε άλλο άλλοι επιβατες!

Laughing Laughing


στα υπερατλαντικα των άλλων εταιριων εχουν σιγουρα οθονη σε καθε καρεκλα και προγραμμα με ταινιες και μουσικη?
Back to top
View user's profile Send private message
gmmour
Junior Member
Junior Member


Joined: 10 Jul 2004
Posts: 103

PostPosted: Fri Mar 13, 2009 1:41 am    Post subject: Reply with quote

Μην πατάς εκεί που πονάει, το σύστημα της Ολυμπιακής σε σύγκριση με αυτό της Lufthansa, της KLM και της Air France (προς Αμερική), αλλά και της THY και Lufthansa που έχω πετάξει προς Κίνα, αλλά και της Delta σε 5ωρο εσωτερικό στις ΗΠΑ (JFK-LAX) είναι σαν γραμμόφωνο μπροστά σε MP3... ΟΛΕΣ οι εταιρείες έχουν οθόνη στα υπερατλαντικά! Αλλά των άλλων εταιρειών είναι διαδραστικό, βλέπεις σειρές και ταινίες όποτε θέλεις (με pause, rewind, FF κτλ.), βάζεις μουσική διαλέγοντας εσύ κομμάτια ή αφήνοντάς το να κάνει shuffle, παίζεις παιχνίδια, βλέπεις συγκεκριμένες πληροφορίες για τη διαδρομή (όχι απλά τον χάρτη), βλέπεις ζωντανή κάμερα από κάτω-μπροστά-πίσω, μπορείς να δεις ζωντανές ειδήσεις, να στείλεις email και να πάρεις τηλέφωνο από την οικονομική!

Όσο για την business της ΟΑ σε σύγκριση με business ή first άλλων εταιρειών σε long-haul, είναι σαν να συγκρίνεις το ΚΤΕΛ που πήγαινε την Βουγιουκλάκη εκδρομή στην ελληνική ταινία, με το Queen Mary 2... Τα καθίσματα της ΟΑ στην πρώτη ανακλίνουν βαριά 30 μοίρες, όταν στις business των Lufthansa, BA, AF, KLM κατεβαίνουν σχεδόν οριζόντια, ενώ στις first (που η ΟΑ δεν έχει) γίνονται κανονικά κρεβάτια οριζόντια που σου τα στρώνουν και σου δίνουν και πιτζαμούλες! Να μην σχολιάσω ότι δεν κάνουν καν τον κόπο να δώσουν μία μάσκα, ωτασπίδες και μια ενυδατική στην business, όταν η φίλτατη Turkish δίνει kit ύπνου και στην οικονομική (όταν έκανα το IST-PEK)... Να σημειώσω ότι όλες οι άλλες που ανέφερα, δεν δίνουν kit παρά μόνο στην business, η ΟΑ δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό...

Γι'αυτό λέω, νομίζουμε ότι η ΟΑ είναι λούσο, όταν ένας οποιοσδήποτε ταξιδιώτης που έχει πετάξει με άλλη εταιρεία, θα σας πει ότι ίσως να μην αξίζει καν τα δύο αστεράκια!
Γι'αυτό θέλει άμεσο συμμάζεμα και rebranding γερό! Να ξαναχτίσει εταιρική εικόνα (εννοείται ότι πρέπει να ξέρουν τι θα πει εικόνα γιατί το δημόσιο που την έχει έως τώρα, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται, απλά πηγαίνει τον κόσμο εκεί που πρέπει και χάρη του κάνει κιόλας)!
Back to top
View user's profile Send private message
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Fri Mar 13, 2009 1:14 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν έχω πετάξει υπερατλαντικό με Ολυμπιακή αλλα με την Virgin Atlantic που έχω κάνει είχα επιλογή από 14 ταινίες που παίζονταν στο cinema την ίδια περίοδο.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 47, 48, 49  Next
Page 37 of 49

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr