stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Λάθη Διαιτητών - Επίδραση στην εξέλιξη των αγώνων
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "αθλητικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  
Author Message
manos63
New Member
New Member


Joined: 22 Jun 2005
Posts: 38

PostPosted: Mon Apr 17, 2006 11:23 am    Post subject: Reply with quote

O Oλυμπιακος εχει την καλυτερη ομαδα αλλα το σπρωξιμο απο την διαιτησια [δεν μιλαω για ανθρωπινα λαθη] ειναι γεγονος. Στον χθεσινο αγωνα με την Λαρισα σε καποια στιγμη τα φαουλ ηταν 28 με 9 !!!!!! Να μην πω για την ευκολια των καρτων προς παιχτες της Λαρισας ενω για χειροτερα παραπτωματα καμμια καρτα σε παιχτες του Ολυμπιακου. Αυτο ειναι το παραπονο των μικρων. Οτι δεν τους δινεται η δυνατοτητα να διεκδικησουν τις πιθανοτητες που τους αναλογουν.
Back to top
View user's profile Send private message
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Mon Apr 17, 2006 11:38 am    Post subject: Reply with quote

παντως δεν ξερω κατα ποσο πλεον η διατησια επιρεαζει καταστασεις σε σχεση με παλαιοτερα, θυμιμαι πριν καμια πενταετια γινοντουσαν οργια.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Giorgos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 24 Mar 2004
Posts: 1059
Location: Peiraias

PostPosted: Mon Apr 17, 2006 4:35 pm    Post subject: Reply with quote

Manos σου θυμίζω οτι μιλάς για ένα παιχνίδι το οποίο ότι κ να'ρχοταν ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής!! Οποτε εκει τί γινεται??Τιθεται θέμα παραγκας??Γιατί αυτος ο διαιτητης στο συγκεκριμενο παιχνίδι να σπρώξει τον Ολυμπιακό?? Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
manos63
New Member
New Member


Joined: 22 Jun 2005
Posts: 38

PostPosted: Mon Apr 17, 2006 6:41 pm    Post subject: Reply with quote

Aυτη ειναι η πλακα, οτι ο Ολυμπιακος δεν εχει την αναγκη αυτων των σφυριγματων. Σου θυμιζω το ματς με το Αιγαλεω , το ματς με τον Ατρομητο , το ματς με την Καλαμαρια , με την Καλλιθεα, ολα στο Καραισκακη , για τα οποια ο ολυμπιακος δεν ειχε την αναγκη της διαιτησιας για να τα παρει και μαλιστα ανετα κι ομως τα σφυριγματα τον ευνοησαν. Εγω νομιζω οτι αυτη η κατασταση αδικει τον φετινο τουλαχιστον Ολυμπιακο. Και η πλακα ειναι οτι η ευνοια αυτη γινεται με τις μικρες ομαδες [εστω μικρομεσαιες] κι οχι στα ντερμπυ με ΑΕΚ , ΠΑΟ .
Back to top
View user's profile Send private message
Xristos
Junior Member
Junior Member


Joined: 24 Jun 2004
Posts: 129
Location: Πειραιάς

PostPosted: Mon Apr 17, 2006 7:17 pm    Post subject: Reply with quote

Γνώμη μου είναι πως εδώ και πολύ καιρό δεν υπάρχει παράγκα και αυτό που κάνουν οι διαιτητές αδικεί τον Ολυμπιακό και προσπαθεί να κρατάει συνέχεια ένα κλίμα καχυποψίας στους φιλάθλους των άλλων ομάδων όποτε παίζει ο Ολυμπιακός, π.χ. ακόμα και ένα ανάποδο πλάγιο να δώσουν οι διατητές θα υπάρξουν πολλοί που θα πουν ότι το παιχνίδι είναι "πουλημένο" ή ακόμα και κανονικό πέναλτυ να"πάρει" ο Ολυμπιακός πάλι το ίδιο θα πουν..
Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως στην προοπτική δημιουργίας της SuperLeague κάποιοι διαιτητές προσπαθούν να δείξουν μια εύνοια στις 3 μεγάλες ομάδες για να κερδίσουν την συμπάθειά τους..
Back to top
View user's profile Send private message
prwtomastoras
New Member
New Member


Joined: 07 Apr 2006
Posts: 54
Location: Kallithea - Athens

PostPosted: Wed Apr 19, 2006 9:18 am    Post subject: Περί διαιτησίας ο λόγος! Reply with quote

Καλημέρα!!!
Διάβασα τα περί παράγκας των φίλων και επανέρχομαι.
Το κύκλωμα της διαιτησίας εξυπηρετεί πρώτα από όλα τον εαυτό του! Παρέχει εκδούλευση σε αυτόν που είναι ο εκάστοτε ισχυρός, άλλοτε επειδή κάτι τέτοιο ζητείται, άλλοτε επειδή ο ισχυρός το απαιτεί (με όποιον τρόπο), άλλοτε, όταν το κύκλωμα απειλείται (όπως σήμερα), για να γίνει αρεστό, και να επιβιώσει.
Είχα το προνόμιο να δουλεύω σε εταιρεία που στεγαζόταν στο ίδιο κτίριο με το "άντρο" των διαιτητών, στη Λ. Συγγρού, το 95 και το 96. Εκεί μπόρεσα να διαπιστώσω από πρώτο χέρι πολλά.
Το επίπεδο των ατόμων αυτών είναι χαμηλότατο. Κυνικοί, ωμοί, χωρίς παιδεία, με ισχυρό ένστικτο επιβίωσης, όπου δαθένας κοιτά τον εαυτό του στις μεταξύ τους κόντρες, αλλά είναι ενωμένοι στις απειλές τρίτων. Το πρόβλημα είναι πως δεν πιστεύω στη δυνατότητα παρθενογέννεσης, της δημιουργίας δηλαδή κάτι εντελώς καινούργιου, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα και να πούμε, οκ! τώρα θα φτιάξουμε τη διαιτησία και σε λίγο καιρό (χρόνια!) ξανά μαζί σας.
Αυτοί που είναι παράγοντες της διαιτησίας σήμερα θα "στήσουν" και την ανεξάρτητη αρχή, θα επιβλέψουν τη μετάβαση στην επαγγελματική διαιτησία, και θα επιλέξουν τους διαιτητές που θα προαχθούν σε διαιτητές super liga. Θα έχουν οι πρόεδροι των ΠΑΕ την επίβλεψη, οι παράγοντες της διαιτησίας όμως τον πρώτο λόγο, αφού αυτοί έχουν την τεχνογνωσία.
Με την σωστή επιλογή προσώπων από τους προέδρους, τα πράγματα μπορεί να πάνε προς το καλύτερο. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή, αλλά και διάθεση για σύγκρουση. Το κύκλωμα των διαιτητών, δεν παίζει και δεν αστειεύεται!
Για μετά, οι παράγοντες της επαγγελματικής διαιτησίας θα πρέπει να αποκοπούν εντελώς από τους άλλους της ΕΠΟ. Κάθε επαφή είναι βλαπτική και καταστροφική. Θα πρέπει να πλαισιωθούν από νέους ανθρώπους σταδιακά που θα είναι σε θέση να αναλάβουν το βάρος μετά από κάποιο διάστημα.
Για τους εν ενεργεία διαιτητές, σαφώς και θα πρέπει σε πρώτη φάση να επιλεχθούν οι διεθνείς, και κάποιοι άλλοι όσο ποιό αξιοκρατικά γίνεται. Στη συνέχεια για το θέμα της ανανέωσης τους, οι επιλογές θα πρέπει να περνούν το μύνημα πως το αποκλειστικό κριτήριο είναι η απόδοση τους, και όχι οι εκδουλεύσεις που παρέχουν, ή η διαγωγή τους.
Εννοείται πως οι εν ενεργεία διαιτητές της super liga και της liga, θα πρέπει να αποκόψουν κάθε σχέση με τον σύνδεσμο τους, την ΕΠΟ και την υπάρχουσα αρχή.
Ας ελπίσουμε οι πρόεδροι των ΠΑΕ να κάνουν το καλύτερο, μόνο αυτό μπορούμε δυστηχώς!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Tue Apr 25, 2006 11:36 am    Post subject: Reply with quote

Eimai sigouros pws oloi exoume akousei gia ton kindyno tou Vassara na mi dwsei telika to paron sto Mundial logw tis apotyxias ton epoptwn na perasoun ta test antoxis.
Egw proswpika 8a ais8an8w terastia ntropi pou oi monadikoi antiproswpoi tis xwras mas apetyxan sta pleon typika test kai telika apokleistei o vassaras apo diaititis sti Germania...
Oute kan tolmw na mpw se erwtiseis typou: 'kala, aftos o an8rwpos pws perase ta ellinika test antoxis', 'aftos itan o kalyteros pou eixame na steiloume? Diladi oi ypoloipoi se ti katastasi einai?'
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Tue Apr 25, 2006 2:16 pm    Post subject: Reply with quote

καλά και όλη τι χρονια και στο champions league πως τους χρησιμοποιούσαν; εκεί δε πέρναγαν της εξετάσεις;

η ήταν άλλοι οι επόπτες;
Back to top
View user's profile Send private message
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 2392
Location: Naousa/Athens

PostPosted: Tue Sep 12, 2006 5:17 pm    Post subject: Reply with quote

P.A.O. wrote
Quote:
panagioti...
Για μενα ηταν πεναλτι αφου φαινεται καθαρα το κλαδεμα του παβιο που δεν διαμαρτυθηκε κιολας οταν το σφυριξε ο βασσαρας !

Ήμαρτον ρε συ PAΟ,δεν είναι υποχρεωτικό να γράψεις κάτι σε όλα τα θέματα.
Στην προσπαθειά σου να γράψεις κάτι,εκτίθεσε,με αυτά που τελικά γράφεις.
Σε λίγο θα μας πείς ότι ήταν πέναλντυ επειδή δεν μπήκε στο γήπεδο ο Πανόπουλος να πλακώσει τον Βασσάρα.
Το κλάδεμα ήταν πεντακάθαρο,αλλά εκτός περιοχής,και το ότι ο Παβιο δεν διαμαρτυρήθηκε δεν σημαίνει τίποτα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
rchos7
Senior Member
Senior Member


Joined: 22 Apr 2005
Posts: 554
Location: p.faliro

PostPosted: Tue Sep 12, 2006 6:52 pm    Post subject: Reply with quote

εγω προτεινο να μην ασχοληθουμε καθολου με την φαση αυτη!ειναι μια νεα αρχη ας προσπαθησουμε να ασχοληθουμε απο καθολου ως ελαχιστα για τη διαιτησια προς το παρον!

ετσι και αλλιως οπως εχει ακουστει ευρεως τωρα τελευταια αφου προσλαβαμε τους αγγλους μην φοβαστε τιποτα!ολα καλα ειναι! Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Sep 12, 2006 7:02 pm    Post subject: Reply with quote

Για να λέμε την αλήθεια, που πολλές φορές σε αυτή τη χώρα είναι πικρή, είναι κ α τ α ν τ ι α και ντροπή !! Αυτό το μέτρο μας πηγαίνει κάποιες δεκαετίες πίσω, όταν είχε συμβεί κάτι ανάλογο. Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε όλοι, από τον απλό οπαδό-φίλαθλο μέχρι τον υπουργό αθλητισμού για τους λόγους που μας οδήγησαν να ζητήσουμε ξένους να εφαρμόσουν, έστω και συμβουλευτικά, μία εξουσία που μόνο έλληνες έπρεπε να ασκούσαν. Η δικαιοσύνη και ο έλεγχος αυτών που την εφαρμόζουν , άσχετα αν πρόκειται για ένα σπορ, έπρεπε να είναι και να σημαίνει κάποιο βαρυσήμαντο θεσμό του κράτους μας.

Καλά μας κάνουνε οι Άγγλοι, μέχρι υπηρεσίες παροχής αντικειμενικότητας έχουν "στήσει" για να τα οικονομάνε εις βάρος μας.
Back to top
View user's profile Send private message
OMF
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1961

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 2:25 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν μπορούμε να πούμε εκτός απο την αναβάθμιση του πρωταθλήματος σε super duper league και την ασφάλεια που έχουμε πλέον και η Ελληνική διαιτησία δεν κάνει λάθος.

Ειδικά η διαιτησιά στη Λάρισσα ήταν για σεμινάριο . Το όφσαιντ πλέον μετά το παιχνίδι στο Καυτατζόγλιο είναι όταν περισσότερο απο2 μέτρα μπροστά . Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
vourligan
Full Member
Full Member


Joined: 31 Aug 2006
Posts: 285
Location: Athens - Corfu

PostPosted: Sat Nov 04, 2006 10:53 pm    Post subject: Reply with quote

Μια ωραιοτατη αποψινη σφαγη στην Τουμπα η οποια θα περασει στα ψιλα γιατι απλουστατα αδικηθηκε η Κερκυρα κ οχι το Τριο Στουτζες (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ).

Δειτε εσεις που κοπτεστε για την βελτιωση της διαιτησιας το σημερινο εφευρημα του "κυριου" Γερμανακου... Ακυρωσε καθαροτατο γκολ της Κερκυρας επειδη ετσι απλα του καπνισε! Να σε χαιρεται ο μπαμπας σου ρε! Μαλλον αντι για πολιτισμενο κλιμα πρεπει να επικρατησει κ στο νησι μας κλιμα εκφοβισμου κ τραμπουκισμου για να μας παιζουν εστω κ 50-50. Δεν γουσταρετε την επαρχια? Πειτε το ξεκαθαρα να μην κουραζομαστε αδικα...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Wed Jun 11, 2008 6:52 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν ξέρω αν παρακολουθείτε τον αγώνα Πορτογαλία-Τσεχία αλλά ο Βασάρας έχει δώσει ρεσιτάλ διαιτησίας. Confused Confused Shocked

Αν ήμουν Πορτογάλος θα ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν λέω, το ποδόσφαιρο είναι σκληρό άθλημα αλλά δεν είναι δυνατόν να πατάει με τις τάπες ο Τσέχος τον Πορτογάλο στα δάχτυλα του χεριού και να μην πηγαίνει να του κάνει μία σύσταση. Οι βοηθοί τι κάνουν ;

Τι περιμένει ο Βασάρας να αρχίσει η πυγμαχία ;
Back to top
View user's profile Send private message
Ο.Υ.Σ.Τ.
Full Member
Full Member


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 374
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Mon Oct 27, 2008 2:34 am    Post subject: Reply with quote

http://www.novasports.gr/soccer/anational/default.asp?aid=162353
Μια ενδιαφερουσα συνεντευξη του διαιτητη Ποντικη σχετικα με την παραγκα. Λεει αρκετα πραγματα που τα ειχαν "κρυφο καμαρι" αλλα σιγουρα υπαρχουν και αλλα. Λεει επισης και για τα γεγονοτα του παιχνιδιου της Ν. Φιλαδελφειας
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Mon Oct 27, 2008 10:26 am    Post subject: Reply with quote

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη.

Μπορεί το σύστημα να τον κατέστρεψε σε ότι αφορά την διαιτησία αλλά και ο ίδιος όντας μέλος του συστήματος εκθέτει τα μυστικά του συστήματος προς τα έξω. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για τις θεσμικές ζυμώσεις στο κοντινό μέλλον(ευελπιστούμε ...).
Back to top
View user's profile Send private message
Psilalonitis-1982
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Dec 2005
Posts: 616
Location: Πατρα

PostPosted: Sun Jan 18, 2009 1:04 pm    Post subject: Reply with quote

Για ριξτε μια μια ματια σ αυτο το βιντεο απο το ματς Ηλιουπολης- Παναχαϊκης (14/1/2009)
- εχει πολυ ενδιαφερον :

http://www.youtube.com/watch?v=IVbNdEH83i0

Ο αρτινος διαιτητης ( Β΄Εθνικης) Τζουβανος καταφερε το ακατορθωτο:
να καταστρατηγησει τρεις ΒΑΣΙΚΕΣ διαταξεις του κανονισμου διαιτησιας
μεσα σε ελαχιστα δευτερολεπτα!
Και συγκεκριμενα.
1. Αφησε ατιμωρητο αντιαθλητικοτατο μαρκαρισμα παικτη της Ηλιουπολης στον Μπρανταν της Παναχαϊκης
(αρχη του βιντεο).
Ειναι περιπτωση απ ευθειας κοκκινης.
Ο παθων τραυματιστηκε και αναγκαστηκε αργοτερα να αποχωρησει.
Ο αρχων αφησε μεν - ισως και πονηρα - το πλεονεκτημα, ομως δεν εδειξε στον υπαιτιο ουτε καν κιτρινη!

2. Στην εξελιξη της φασης ειχαμε τον ορισμο του πεναλτυ.
Ο γκολκηπερ της Ηλιουπολης πηρε καθαρα τα ποδια του Λουμπαρδεα
τη στιγμη που ο τελευταιος τον απεφυγε κι ηταν ετοιμος να σκοραρει.
Τι "εφευρε" ο κ. Τζοβανος; Προσποιηση του επιθετικου !
Ωσαν ενας παικτης που διατηρει τον ελεγχο της μπαλας μπροστα σε ανυπερασπιστη εστια
να ειχε λογο να προσποιηθει οτιδηποτε.
Στη φαση αυτη ο διαιτητης εγραψε στα παπουτσια του δυο εντολες του κανονισμου:
α) πεναλτυ και
β) κοκκινη στον τερματοφυλακα.
Το σκορ ηταν 0-0 και βεβαια η διαιτητικη αυθαιρεσια διαμορφωσε αποτελεσμα.
Μιλαμε για ρεφερυ "αξιολογημενο" σε ντερμπυ κορυφης.

Το βιντεο που αποτελει αποδεικτικο στοιχειο εγκληματος εκ προμελετης
αφιερωνεται στον κ. Ψυχομανη και τους ιθυνοντες της ελληνικης διαιτησιας.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "αθλητικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
Page 14 of 14

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr