stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Σχέση Κράτους-πολιτών
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 28, 29, 30  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Mon Jun 16, 2008 3:46 pm    Post subject: Reply with quote

Εδω και πανω απο ενα μηνα ειχα στειλει 3 email στον δημο Αλιμου για να παραπονεθω σχετικα με δυο θεματα που αφορουν το δρομο στον οποιο μενω. Το πρωτο αφορουσε το ζητημα του ποτε θα μπει σε λειτουργια το νεο δικτυο φωτισμου στο δρομο μας (οι κολωνες τοποθετηθηκαν περιπου 3 μηνες πριν) και το δευτερο ειχε να κανει με την τοποθετηση των κολωνων (Θεωρουσα οτι τοποθετηθηκαν στην μεση του πεζοδρομιου εμποδιζοντας σε καποιο βαθμο την κινηση των πεζων).

Παροτι στα 2 πρωτα email δεν μου απαντησαν, στο τριτο μου εστειλαν μια καταπληκτικη και λεπτομερεστατη απαντηση η οποια αν μη τι αλλο με εντυπωσιασε (για την ιστορια ο φωτισμος δεν λειτουργει γιατι η Πολεοδομια καθυστερει επι 8 μηνες να δωσει αδεια και μετα θα πρεπει να περασουν αλλοι 2 με 3 μηνες για την εγκατασταση παροχης ρευματος απο την ΔΕΗ. Ζησε Μαη μου δηλαδη.. Evil or Very Mad Για το αλλο θεμα τα επιχειρηματα του μηχανολογου μηχανικου που μου απαντησε με ικανοποιησαν και τα αποδεχθηκα).

Ο λογος που τα γραφω αυτα ειναι για να δειξω οτι οντως αξιζει να στελνουμε τις διαμαρτυριες μας στο δημο και να μην καθομαστε απλως να παραπονιομαστε στον γειτονα. Ακομα και αν δεν βγει τιποτα τουλαχιστον τους βαζουμε να δουλεψουμε (διοτι καποιος πρεπει να απαντησει!) απο το να καθονται και να τα ξυνουν. Και αν δεν απαντησουν με την πρωτη δεν μασαμε. Προσωπικα, αν δεν μου απαντουσαν, ειχα σκοπο να τους το ξαναστελνω το email μεχρις οτου θα αξιζε να το πηγαινα στις εφημεριδες οι οποιες θα ειχαν μετα αρθρο: 17 email και ακομα τιποτα!. Γιαυτο, στειλτε, στειλτε στειλτε μπας και τους κουνησουμε λιγο.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sun Oct 19, 2008 9:19 pm    Post subject: Reply with quote

Εξαιτίας επαγγελματικών απαιτήσεων βρίσκομαι να εργάζομαι εδώ και 1-2 εβδομάδες σε περιοχή στα σύνορα Φιλοθέης και Ψυχικού.

Υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκομαι ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε υπαίθριο χώρο στο περίβολο του χώρου εργασίας.

Αυτό που έχω παρατηρήσει και μου κάνει τρομερή εντύπωση, είναι ότι ένα από τα ελικόπτερα της Αστυνομίας πρέπει να έχει αγοραστεί μόνο και μόνο για περιπολίες πάνω από την εν λόγω περιοχή. Μιλάμε ότι το φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε ημέρα, τόσο τις πρωϊνές όσο και τις απογευματινές ώρες.

Είπαμε ότι κάποιοι πολίτες αυτής της χώρας είναι πιο ίσοι από τους υπόλοιπους αλλά δεν είναι δυνατόν, ένα ελικόπτερο της αστυνομίας του οποίου την συντήρηση και τα καύσιμα πληρώνουν όλοι οι πολίτες αυτής της πόλης, να περιπολεί επί μονίμου βάσεως πάνω από τα "ρετιρέ" και τους "golden boys" Razz .

Είμαι σίγουρος ότι τα ίδια και χειρότερα γίνονται σε άλλους τομείς της φύλλαξης της πόλης από τις υπηρεσίες της αστυνομίας, εξαιτίας της παρέμβασης πολιτικών προσώπων.

Έλεος, όλοι αυτοί στα ρετιρέ να πάνε να προσλάβουν ιδιωτική ασφάλεια από τις τόσες εταιρίες που τις παράσχουν, να κάνει και κάποιος ταλαίπωρος κανένα μεροκάματο.

Η αστυνομία για τους ανυπεράσπιστους πολίτες. Δώστε πόρους για τον εξοπλισμό και εντολές για την πραγματική αξιοποίηση της.

Και μετά τους φταίει η αστυνομία στα ΜΜΕ. Έχουν καταντήσει να εργάζονται σαν υπηρέτριες και συνοδοί παιδιών των "golden boys & girls" των βορείων προαστείων.
Back to top
View user's profile Send private message
koeman
Junior Member
Junior Member


Joined: 04 Jul 2007
Posts: 119

PostPosted: Mon Oct 20, 2008 12:52 pm    Post subject: Reply with quote

Θα επικροτήσω την παραπάνω άποψη του Losada7 αν επιβεβαιωθεί ότι δεν πρόκειται για ελικόπτερα της Τροχαίας για το δελτίο "κίνησης" στους δρόμους, οπότε κάνουν αυτό που καταλαβαίνει ο Losada.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Mon Oct 20, 2008 3:02 pm    Post subject: Reply with quote

στην περιοχη βεβαια υπαρχουν και πολλες πρεσβειες (συμπεριλαμβανομενης και αυτης του Ισραηλ). Μηπως παιζει κ αυτο καποιο ρολο?

Συμφωνα με τις διεθνεις συνθηκες, η ασφαλεια των ξενων διπλωματων ειναι ευθυνη της χωρας υποδοχης τους. Οποτε καλα θα καναμε να προστατευαμε την εικονα μας.... (λεμε τωρα...)
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Oct 20, 2008 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

+1 στο σχόλιο του Kalashnikof.
Στην Εκάλη, ας πούμε, που δεν υπάρχουν πρεσβείες, δεν πετάνε ελικόπτερα.
Πετάνε μόνο οβίδες εδάφους - εδάφους (Lamborghini, Ferrari κλπ) ειδικά τις νύχτες, όταν οι γόνοι επιστρέφουν από τα μπουζούκια στο σπίτι τους.
Φυσικά εκεί η Τροχαία δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτα. Την ακούει μόνο σε κάτι Νίκαιες και Κορυδαλλούς όπου για να επιστρέψεις στο σπίτι σου από βραδινή έξοδο, όχι μόνο πέφτεις στα αμέτρητα μπλόκα, αλλά σου τη λένε κι από πάνω, ακόμα κι αν σε βρουν εντάξει (πχ γιατί κύριε έχετε ληγμένο πυροσβεστήρα? Αρπάξτε το πρόστιμο και με τις υγείες σας!)

Σημ: Όχι, το περιστατικό δεν είναι καθόλου μεμονωμένο.
Όχι, δεν με ενδιαφέρει καθόλου η αρχή της αναλογικότητας, τύπου, σε περιοχές με πολλαπλάσιο πληθυσμό θα υπάρχει πολλαπλάσια αστυνόμευση άρα και πολλαπλάσιο τσεκούρωμα. Για να έχει νόημα η αναλογικότητα, πρέπει να εφαρμοσθεί πρώτα η ισότητα και μάλιστα εμπράκτως.
Όχι, δεν δίνω δεκάρα αν αποκληθώ λαϊκιστής.
Και τέλος,
Όχι, δεν πιστεύω καθόλου, μα καθόλου στην Ελληνική Αστυνομία. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω γενικά για το θεσμό και τη χρησιμότητα της αστυνόμευσης. Καταλαβαινόμαστε νομίζω.

Κατά τ΄άλλα, ο Admin και ο Exit σίγουρα θα θυμούνται το περιστατικό που μας διηγούνταν μέλος του φόρουμ που τώρα έχει σταματήσει να γράφει:
Πάει να παρκάρει στο Κολωνάκι, και κατά τη διάρκεια ελιγμών ρίχνει την παρκαρισμένη μοτοσικλέτα του γιού πρωτοκλασάτου υπουργού της κυβέρνησης που έμενε σε αυτό το σημείο. Τον αρπάζουν λοιπόν οι αστυνομικοί της ασφάλειας του υπουργού.
Το αποτέλεσμα; Όλη νύχτα κρατητήριο και το πρωί Αυτόφωρο.
Αυτά. Ας βγει ένας να μου πει ότι περιπτωσιολογώ, και πως και οι ίδιοι οι αστυνομικοί θύματα είναι, δεν φταίνε, εντολές εκτελούν και λοιπά βαρύγδουπα.
Ουδόλως με ενδιαφέρει η φυσική ευθύνη του καθενός ατομικά, εγώ στηλιτεύω τη νοοτροπία που ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα και που έχει σαν εύλογο αποτέλεσμα την αποθράσυνση των κατά τ΄άλλα θεραπόντων της δημόσιας ευνομίας, my ass .... Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Thu Oct 30, 2008 1:59 am    Post subject: Reply with quote

Για όσους δεν το γνωρίζουν και ενδιαφέρονται για την υγεία των συνανθρώπων τους και για την λειτουργικότητα των οχημάτων τους, δείτε το παρακάτω περί νοθείας καυσίμων.

http://www.ypan.gr/flash_fuel/kafsima/PROSTIMA.htm

Πηγή: Υπουργείο Ανάπτυξης
Back to top
View user's profile Send private message
kolokotronis
Visitor
Visitor


Joined: 09 Nov 2008
Posts: 3

PostPosted: Mon Nov 10, 2008 11:03 pm    Post subject: "Φιλολαϊκό" ΠΑΣΟΚ Reply with quote

Από το 1981 έως το 2004 το ΠΑΣΟΚ υπερχρέωσε τα ελληνικά νοικοκυριά με πολλά εκατομμύρια ευρώ τα οποία μαζί με τους τόκους των έπνιξαν κάθε προσπάθεια για πραγματική βελτίωση των οικονομικών δεδομένων. Με αυτά τα δανεικά έγινε η δήθεν φιλολαϊκή πολιτική και οι κοινωνικές παροχές. Αίσχος!

Αυτή είναι η αληθινή πραγματικότητα για την οποία πρέπει όλοι μας να ντρεπόμαστε.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Nov 11, 2008 12:33 am    Post subject: Reply with quote

Kolokotronis θα σε παρακαλέσω να διαβάσεις προσεκτικά τον Κανονισμό Λειτουργίας του forum, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπονται αναρτήσεις που μπορεί να προκαλέσουν αντιπαράθεση μεταξύ των μελών, ή να συνεγείρουν φανατισμό.
Μία από αυτές είναι οι κομματικές αναφορές, για ευνόητους λόγους.

Στα πλαίσια του ολοκληρωμένου (δηλαδή ελεύθερου) διαλόγου, και επειδή όλοι μας είμαστε ενεργοί πολίτες, πολλοί από εμάς έχουμε κάνει αρκετές φορές πολιτικές τοποθετήσεις σε αυτό το forum, όχι όμως με τη λογική της κομματικής αντιπαράθεσης. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Καλώς ήρθες και καλή συνέχεια. Cool
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kolokotronis
Visitor
Visitor


Joined: 09 Nov 2008
Posts: 3

PostPosted: Fri Nov 21, 2008 2:16 am    Post subject: Υπόθεση Siemens Reply with quote

Αλήθεια ποιος είναι ο «Ρόκος» της υπόθεσης Siemens;
Όποιος έχει πληροφορία ας μας απαντήσει.
Περιμένουμε να ενεργήσουν και οι δικαστικοί λειτουργοί.
Πότε θα βγει κάποιο ένταλμα;
Τι περιμένουμε;
Την παραγραφή;
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Fri Nov 21, 2008 10:25 am    Post subject: Reply with quote

Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα

Χθες το βράδυ(19 /11) άκουγα μία δημοφιλή μεταμεσονύχτια εκπομπή στο σκαϊ 100,3 με παραγωγό το Κωνσταντίνο Λαβίθη(τίτλος: Aνεμολόγιο). Η θεματική βραδιά αφορούσε στο θέμα του βατοπεδίου. Έβγαινε κάθε ακροατής και επιχειρηματολογούσε υπέρ ή κατά κάποιου εμπλεκόμενου.

Ένα από τα πολύ σημαντικά σημεία αυτής της 4ωρης εκπομπής ήταν η παρέμβαση ενός ρεπόρτερ(συνεργάτης του Σκαι) που ασχολείται με τα "εκκλησιαστικά-κληρικά θέματα".

Έλεγε λοιπόν αυτός ο ρεπόρτερ(δεν συγκράτησα το όνομα του) ότι τα λεγόμενα χρυσόβουλα δεν είναι μία απλή ιστορία που διαβάζουμε στα βιβλία και εκ των υστέρων κρίνουμε, σχολιάζουμε ή μελετούμε. Πάνω στα χρυσόβουλα έχουν στηριχθεί διακρατικές σχέσεις κρατών και η παγιοποίηση και αναγνώριση συμφερόντων ελληνικού ενδιαφέροντος εκτός Ελλάδος(Κωνσταντινούπολη-Ιερουσαλήμ κτλ). Επομένως, το να υποστηρίξει κάποιος ότι καταργούμε την ισχύ των χρυσόβουλων και λύνουμε το πρόβλημα δεν είναι ολοκληρωμένη λύση με μόνο θετικά αποτελέσματα, καθώς αυτομάτως θα δημιουργηθούν άλλα μεγαλύτερα σε άλλους τομείς που αφορούν στην Ελλάδα γενικότερα(Τυχόν απεμπόληση του δικαιώματος επίκλησης των χρυσόβουλων σημαίνει επιπτώσεις σε άλλα μέτωπα).

Προσέξτε εδώ δεν μιλώ για το θέμα του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, μιλώ για άλλα θέματα που πάνε πολύ πίσω στο χρόνο(πριν καν την κατάληψη της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς) και ομολογώ ότι ούτε εγώ είχα συνειδητοποιήσει τις πτυχές αυτού του σύνθετου προβλήματος.

Σαν επίλογο λέω με δύο λόγια αφού δεν έχω την αναλυτική πληροφόρηση για κάτι παραπάνω, πριν αρχίσουμε να ξεστομίζουμε λύσεις για ένα θέμα σαν αυτό, καλό είναι να εξετάσουμε στο σύνολο τους όλες τις πτυχές του πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο ώστε να γνωρίζουμε τα πάντα.

edit

Μερικά ακόμη στοιχεία για το θέμα που έθιξα στο προηγούμενο μου post καθώς χθες το βράδυ(20/11) δόθηκε μεγαλύτερη συνέχεια στο θέμα.

- Ο δημοσιογράφος του σκαϊ που ειδικεύεται στα θέματα του κλήρου και της εκκλησίας ονομάζεται Παπαχρήστου.

- Χρυσόβουλο είναι ο τίτλος που εξέδιδαν οι Αυτοκράτορες (Ρωμανία = Νέα Ρώμη = 2η Ρώμη ή Βυζαντινή αυτοκρατορία εν γένει όπως επικράτησε από τους μεταγενέστερους μελετητές).

- Φιρμάνι είναι τίτλος που εξέδιδαν οι Σουλτάνοι επί οθωμανικής αυτοκρατορίας.

- Οι ανωτέρω τίτλοι εξασφαλίζουν δικαιώματα τόσο σε επίπεδο πατριαρχείων όσο και σε επίπεδο μονών για την Κωνσταντινούπολη, την Αλεξάνδρεια, την Ιερουσαλήμ, το Όρος Σινά κ.α . Εδώ θα πρέπει να πω ότι στις μουσουλμανικές χώρες συνήθως κάνουν δεκτά τα Φιρμάνια και μόνο.

- Εφόσον πάψουν να ισχύουν φιρμάνια και χρυσόβουλα αλλάζει το καθεστώς που σχετίζεται με το οικουμενικό πατριαρχείο καθώς και το δικαίωμα του στην διατήρηση ιδιοκτησίας. Τυχόν αλλαγή του καθεστώτος σημαίνει κατά πολλούς ειδικούς που παρακολουθούν αυτά τα θέματα μελλοντική μεταφορά του οικουμενικού πατριαρχείου στη Μόσχα**(3η Ρώμη). (Έτσι δικαιολογούνται οι άριστες - σχεδόν- σχέσεις του οικουμενικού πατριαρχείου με τις ΗΠΑ και οι Πουτινιές στο Όρος - λένε οι κακιές γλώσσες στο Ανεμολόγιο )

- Το Άγιο Όρος δεν υπάγεται στην Εκκλησία της Ελλάδας. Το Άγιο Όρος υπάγεται μόνο πνευματικά στο οικουμενικό πατριαρχείο και το τελευταίο δεν μπορεί να επέμβει στα διαχειριστικά-διοικητικά του, παρά μόνο εφόσον το αιτηθεί το πρώτο. Συνεπώς μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι διοικητικά είναι εντελώς αυτόνομο.

- Η μονή Βατοπεδίου ήδη από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Αγίου Όρους ήταν η πιο πλούσια μονή.

- Σχετικά με το άβατο. Το άβατο μπορεί να ισχύσει ακόμη και για άνδρες. Δηλαδή μπορεί κάποιος να πάει και να ζητήσει να επισκεφτεί το Όρος αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι οι μοναχοί να του επιτρέψουν την είσοδο(είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα). Μάλιστα υπάρχουν μοναστήρια εκτός Όρους με μοναχές αποκλειστικά, που δεν δέχονται επισκέψεις από άνδρες. Το τελευταίο το αναφέρω για να γίνει κατανοητός ο λόγος που εφαρμόζεται το άβατο κατά το δοκούν από τους μοναχούς ή τις μοναχές.

- Σε ότι αφορά τις περιουσίες ...
Εφόσον το σύγχρονο ελληνικό κράτος μετά την ίδρυση του δεν έκανε αναδασμό της γης, δηλαδή δεν δήμευσε την περιουσία όλων των γαιοκτημόνων που την κατείχαν επί τουρκοκρατίας ώστε να την αναδιανείμει εκ των υστέρων, σύμφωνα με τις ανάγκες του(κάνοντας μετά από χάραξη ένα τιμημένο κτηματολόγιο), ουσιαστικά αναγνώρισε νομική ισχύ των προγενέστερων τίτλων ιδιοκτησίας σύμφωνα με την ιστορική χρονολογική σειρά(Φιρμάνια --> Αυτοκρατορικά Χρυσόβουλα) .

Ως εκ τούτου υπάρχει νομική ισχύς αυτών των τίτλων ακόμη και σήμερα. Μάλιστα υπάρχει προηγούμενο με αυτό το θέμα καθώς μονή διεκδίκησε και δικαιώθηκε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και το επίσημο ελληνικό κράτος εκτέθηκε στην Ε.Ε .

Με απλά λόγια, αν η μονή Βατοπεδίου πάει το θέμα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει τη λίμνη, χωρίς φυσικά να μπορεί να χτίσει καθώς παίζει θέμα προστασίας περιβάλλοντος.

- Ενδιαφέρον ιστορικό στοιχείο για την εκκλησιαστική παραχώρηση περιουσίας.
Επί Πλαστήρα και για λόγους που είχαν να κάνουν με την οικονομική κατάσταση του ελληνικού κράτους απαλλοτριώθηκαν 1.000.000 στρέμματα εκκλησιαστικής περιουσίας και δόθηκαν στο κράτος(δεν έφτιαξε κτηματολόγιο για αυτά = τα έφαγε = άγνωστη η τύχη τους) με την διαβεβαίωση ότι θα αποζημιωνόταν η εκκλησία από το ελληνικό κράτος - εδώ γελάνε Laughing . Όμως αντί για αυτό, δεν έγινε παρά αποζημίωση με κάποιο ποσό που δεν υπερέβαινε το 40% του αρχικού ήδη υποτιμημένου ποσού. Έτσι για να καλυφθεί η διαφορά, το κράτος ανέλαβε να καταβάλει μισθούς για τους ιερείς, για να αποπληρώσει το χρέος του έναντι της εκκλησίας.

Μετά από όλα αυτά που άκουσα χθες το βράδυ, το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι τελικά αρκετοί από τους παππούδες μας ήταν "μικροί Εφραίμ". Άλλωστε γιατί να μην είναι ; Δύο αιώνες έχουν περάσει μετά την ίδρυση του κράτους μας και ακόμη να φτιαχτεί ένα κτηματολόγιο . Laughing Laughing Laughing

Δεν έχω γνώμη για τίποτε σε ότι αφορά στην εκκλησία και τις μονές γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζω παρά ελάχιστα. Ίσως εάν διαβάσω μισή βιβλιοθήκη με θεματολογία την ιστορία της Ρωμανίας και την ιστορία της Ελλάδας επί τουρκοκρατίας, ίσως επανέλθω με νεότερο post.

**:
1η Ρώμη=Ρώμη στην Ιταλία
2η Ρώμη=Κωνσταντινούπολις(αρχαίο βυζάντιο)
3η Ρώμη=Μόσχα(κατά τους Ρώσους)
Back to top
View user's profile Send private message
mfotinakis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Jun 2004
Posts: 733
Location: Brno,Chania

PostPosted: Fri Nov 21, 2008 12:27 pm    Post subject: Reply with quote

Εντυπωσιακό post! Βλέπεις από πόσες οπτικές μπορείς να δεις κάποιο ζήτημα..
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
koeman
Junior Member
Junior Member


Joined: 04 Jul 2007
Posts: 119

PostPosted: Fri Nov 28, 2008 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

Άρθρο του Γιώργου Παλαιτσάκη στον Ελεύθερο Τύπο:
http://www.e-tipos.com/content/staticfiles/issues/2008/11/26/261108%2022.pdf
http://www.e-tipos.com/content/staticfiles/issues/2008/11/26/261108%2023.pdf
Στα αζήτητα μένουν έσοδα του Δημοσίου ύψους 35 δισ. Ευρώ
Έκθεση του Ελγεγκτικού Συνεδρίου αποκαλύπτει την ανεπάρκεια των εισπρακτικών μηχανισμών


Σημαντικότερα σημεία του άρθρου κατά τη γνώμη μου:

- Περίπου 35 δισ. ευρώ καταλογισθέντα ποσά φόρων, τελών και λοιπών δημόσιων εσόδων λιμνάζουν ανείσπρακτα στις ΔΟΥ

- αδυναμία του κράτους να εισπράξει ακόμη και χρήματα τα οποία έχει ήδη βεβαιώσει. Αν είχε εισπραχθεί το ποσό των 35 δισ. ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με το 14,2% του ΑΕΠ, τότε όχι μόνο θα είχε εξαλειφθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα αλλά θα υπήρχε και πλεόνασμα 25 δισ. ευρώ στον Προϋπολογισμό του κράτους.

- τα βεβαιωθέντα έσοδα του Δημοσίου τα οποία παρέμειναν ανείσπρακτα έφθασαν τα 31,41 δισ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2007

- Άλλα 3,52 δισ. ευρώ που οφείλονταν στο Δημόσιο διαγράφηκαν οριστικά λόγω παρέλευσης του χρονικού ορίου της παραγραφής του δικαιώματος του κράτους να τα διεκδικήσει και να τα εισπράξει!

- Γιατί δεν μπορεί η χώρα μας να μειώσει έστω κατά μία μονάδα τον ΦΠΑ, για να δώσει «ανάσα» στην κατανάλωση, λόγω της κρίσης; Επειδή θα καταρρεύσουν τα ήδη παραπαίοντα έσοδα. Και γιατί θα καταρρεύσουν; Διότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση αποσύνθεσης, που δεν μπορούν καν να εισπράξουν τα βεβαιωμένα χρέη.


Βρίσκω λίγο αυθαίρετες και υπερβολικές τις απόψεις του δημοσιογράφου όσον αφορά το τι θα μπορούσαν να γίνουν αυτά τα λεφτά αλλά το γεγονός παραμένει ότι ήδη το δημόσιο έχει ήδη χάσει 3.5 δις ευρώ λόγω παραγραφής.
Αντί δηλαδή να δουλέψει για καλύτερους εισπρακτικούς μηχανισμούς που θα οδηγούσαν σε είσπραξη τουλάχιστον των βεβαιωθέντων ποσών, προσπαθούν να καλύψουν τα ποσά αυτά με έξτρα φόρους από αυτούς που πληρώνουν κανονικά.
Βέβαια αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι δεν αναφέρεται ποιοι είναι αυτοί που χρωστάνε τα μεγαλύτερα ποσά, γιατί φοβάμαι ότι θα πρόκειται για μεγάλα ονόματα που έχουν την ισχύ να μην πληρώνουν και να μην τιμωρούνται.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Fri Nov 28, 2008 2:10 pm    Post subject: Reply with quote

Δυστυχώς εκτός από τις πελατειακές σχέσεις πoλιτικών-μεγάλης μάζας τoυ λαoύ υπάρχoυν επίσης και oι πελατειακές σχέσεις πoλιτικών-oικoνoμικών παραγόντων.
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sun Dec 07, 2008 3:56 pm    Post subject: Reply with quote

Mερικές σκέψεις πoυ κάνω και εκφράζoυν κάπoια δεδoμένα πoυ σχετίζoνται με τo τρίγωνo Kράτoς-Nόμoι-Koινωνικές τάξεις, με αφoρμή τα χθεσινά και σημερινά γεγoνότα.

Eσείς ισχυρoί και υψηλά ιστάμενoι, όταν συνετεριζόσασταν με oμoίoυς σας εκτός χώρας για την 'ελαστικoπoίηση' και 'αδρανoπoίηση' της ισχύoς των δικαιωμάτων και νόμων κάθε είδoυς, δεν σκεφτήκατε ότι έτσι δίνετε δύναμη σε αυτoύς πoυ ζoυν χωρίς νόμoυς και ίσως στραφoύν εναντίoν και των δικών σας/μας συμφερόντων ;


Mήπως δεν γνωρίζoυν oι περισσότερoι, ότι oι λεγόμενoι 'ειδικoί φρoυρoί' απoτελoύν μία στρεβλωμένη ιδέα των oπαδών τoυ μεταφιλελευθερισμoυ. Δεν εκπαιδεύoνται στις σχoλές της αστυνoμίας για όσo διάστημα θα έπρεπε ( μόλις 6-7 μήνες- πηγή τoυ πρoηγoύμενoυ ειδικός φρoυρός με τoν oπoίo συζήτησα για 30' ), ενώ αμoίβoνται oι πρωτoπρoσλαμβανόμενoι με 700-800 E(Πρόσληψη με πρoκύρηξη-δικαιoλoγητικά και όχι μέσω εξετάσεων).

Έχoυμε και λέμε,

ένα ανήλικo παιδί πoυ δεν πρόλαβε να χαρεί τη ζωή,

μία μάνα πoυ θα θρηνεί για την υπόλoιπη ζωή της,

ένας πατέρας και τα τρία παιδιά τoυ 'καταστράφηκαν',

δεκάδες καταστήματα μικρoμεσαίων και μεγάλων επιχερηματιών κάηκαν και λεηλατήθηκαν.

... να δεις τι σoυ χω για μετά , πoυ λέει και τo τραγoύδι.


Last edited by losada7 on Sun Dec 07, 2008 4:08 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
mfotinakis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Jun 2004
Posts: 733
Location: Brno,Chania

PostPosted: Sun Dec 07, 2008 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτός ο Πανούσης είναι μεγάλος προφήτης..Πρέπει να κρατάμε τα διαβατήρια μας έλεγε γιατί μια μέρα θα χρειαστεί να φύγουμε όλοι...

Άισχος..
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Nozomi
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 26 Mar 2008
Posts: 754

PostPosted: Sun Dec 07, 2008 6:56 pm    Post subject: Reply with quote

Οι περισσότεροι ειδικοί φρουροί είναι πρώην Ειδικοδυναμίτες (ex-military) του Στρατού Ξηράς, ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι για αστυνομικά καθήκοντα οι περισσότεροι.
Τους προσέλαβαν για να "βουλώσουν" τρύπες στην Αστυνομία, και τους περισσότερους θα τους δείτε να κάνουν σκοπέτα έξω από Αστυνομικά Τμήματα και να βολτάρουν με περιπολικά.
Το καθεστώς "Ειδικοί Φρουροί" είναι ένας εύσχημος τρόπος για να μην τους αποδίδει το κράτος τα ασφαλιστικά (και άλλα) δικαιώματα που έχουν οι "κανονικοί" αστυνομικοί. Παίρνουν ελεεινούς μισθούς, ξεκινούν από 800 ευρώ και σε λίγα χρόνια παίρνουν κοντά 1,000 ευρώ.

Το πρόβλημα είναι πως η ΕΛ.ΑΣ δεν κατανοεί (ή γνωρίζει και δεν θέλει) ότι η στρατιωτική τους εκπαίδευση δεν εξασφαλίζει ότι θα γίνουν και καλοί αστυνομικοί.
Φυσικά η εκπαίδευση κοστίζει, και γιατί να ασχοληθεί σοβαρά (θα μου πείτε) μ' αυτούς η Αστυνομία όταν δεν εκπαιδεύει σωστά ακόμα και τους "δικούς" της ?

Το χθεσινό περισταστικό είναι ένα κλασσικό παράδειγμα.
Πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω ποιά Αστυνομική Σχολή διδάσκει την σύλληψη μιας ομάδας 30 ατόμων από 2 αστυνομικούς ...
Είναι απαράδεκτο αυτο που συνέβη. Είναι η αποθέωση της αδυναμίας αυτών των ανθρώπων να κατανοήσουν την τακτική κατάσταση και την απολύτως "εν θερμώ" (πάμε να τους συλλάβουμε) αντιμετώπισή της από ανθρώπους που θα έπρεπε να είναι ψυχροί επαγγελματίες ...
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Sun Dec 07, 2008 8:03 pm    Post subject: Reply with quote

το θέμα είναι πως αυτοί που δεν είχαν εκπαιδευτεί σωστά θα φάνε την παραδειγματική τιμωρία....και μετά πάλι από την αρχή, via στη via και μολότοφ.

Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
UWG
Senior Member
Senior Member


Joined: 24 Feb 2004
Posts: 513
Location: Atlanta USA

PostPosted: Mon Dec 08, 2008 6:26 am    Post subject: Reply with quote

losada7
Σύμφωνο με όσα λες. Το μονοδικό που δεν ανέφερες όμως είναι γιατί ο δεκαπεντάχρονος και η παρέα του να πετάξουνε πέτρες και μπουκάλια σε αστυνομικό αυτοκίνητο χωρίς λόγο. Μήπως φταίνε και η γονείς του παιδιού.
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Mon Dec 08, 2008 9:12 am    Post subject: Reply with quote

Πάντως το βίντεο της δολοφονίας που έπαιξε χθες στον Alpha ουτε όχλο δείχνει, ούτε συμπλοκές, 2-3 άτομα φαίνονται και ο πυροβολισμός.

Από την άλλη ότι και να έκανε το 15χρονο και πέτρες να έριχνε και φωτιές να έβαζε ο φρουρός με τα μεγάλα @@ ας το συλλάμβανε και η δικαιοσύνη θα τα αναλάμβανε όλα μετά, και το ανήλικο και τους γονείς του.
Ο ρόλος της αστυνομίας δεν είανι για να αποδίδει δικαιοσύνη.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Dec 08, 2008 11:04 am    Post subject: Reply with quote

Διαβάστε το σχετικό σχόλιο μου στο skyscrapercity.

http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=29074290&postcount=11

Στο μυαλό μου τα γεγονότα των Ιμίων, οι περσινές φωτιές, οι σημερινές καταστροφές και πάρα πολλά άλλα συνδέονται μεταξύ τους, έχουν κοινά αίτια, και οι λύσεις είναι δύσκολες.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα η Ελλάδα θα πάψει αυξανόμενα να μετατρέπεται σε μια δυστοπία.

Κρίμα το παιδάκι μόνο. Τούλαχε να πληρώσει με τη ζωή του όπως και τόσοι άλλοι, τη δομική πλέον αδυναμία του μορφώματος που ονομάζουμε "Ελληνικό κράτος" που όλοι αναγνωρίζουν ότι έχει σοβαρότατα δομικά προβλήματα αλλά κανένας δεν το αγγίζει. Διότι όλοι έχουν συμβάλει σε αυτή την μετάλλαξη ενός φιλότιμου λαού σε ένα περίεργο πολτό τρυφηλών, ευδαιμονικών και φοβισμένων ανδραπόδων που βρίσκονται -συνεχώς- μεταξύ σφύρας και άκμονος, μεταξύ "μπάτσων" και "αναρχικών", μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μεταξύ Μίκυ Μάους και Μαύρου Πητ.

Κρίμα το παλικάρι...

Αυτά. Τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
Back to top
View user's profile Send private message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Mon Dec 08, 2008 11:59 am    Post subject: Reply with quote

Όταν πέρυσι το καλοκαίρι καιγόταν η Ελλάδα, έγραψα στο blog μου:

"Το δεύτερο είναι κάτι που έλεγα εδώ και αρκετό καιρό: ότι όσο η κοινωνία, η πολιτεία και οι κρατικοί θεσμοί συνεχίζουν να βυθίζονται στα δικά τους τέλματα, τόσο οι τραγωδίες θα διαδέχονται η μία την άλλη και τόσο μεγαλύτερες θα είναι. Τότε συμπλήρωνα ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα. Τώρα σκέφτομαι, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί;"

Η τραγωδία απλώς αλλάζει πρόσωπο. Η αποσάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας είναι τρομακτική. Ο ατομισμός και ο κυνισμός κυριαρχούν παντού, μα παντού. Καμία έννοια κοινωνικής συνοχής, σε ένα περιβάλλον που καθημερινά αποκαλύπτεται ο ασύλληπτος βαθμός σήψης του. Επιστρέφουμε σε μια μορφή πρωτόγονης κοινωνίας στην οποία η ατομική επιβίωση ήταν το πρώτο μέλημα.

Υπό αυτό το πρίσμα δικαιολογώ και συμπαρίσταμαι σε κάθε είδους αντίδραση και αντίσταση. Μα κάθε είδους.

edit: Το παρακάτω άρθρο γνώμης της Φωτεινής Τσαλίκογλου αποτυπώνει ακριβώς αυτό που προσπαθώ, ανεπιτυχώς, να πω.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artID=4490921
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Mon Dec 08, 2008 2:02 pm    Post subject: Reply with quote

UWG wrote:
losada7
Σύμφωνο με όσα λες. Το μονοδικό που δεν ανέφερες όμως είναι γιατί ο δεκαπεντάχρονος και η παρέα του να πετάξουνε πέτρες και μπουκάε αστυνομικό αυτοκίνητο χωρίς λόγο


Eπίτηδες δεν ανέφερα τίπoτα διότι δεν γνωρίζω τα ακριβή περιστατικά. Eπίσης δεν εμπιστεύoμαι τη κρίση των περισσότερων δημoσιoγράφων.Πρoτίμησα αυτές τις πρώτες μέρες να αναφέρω κάπoιες πληρoφoρίες πoυ γνώριζα από πρώτo χέρι.

Noμζω ότι η άπoψη τoυ exit περί ατoμισμoύ και περί απληστείας εξηγεί πως έφτασε η κoινωνία σε αυτή τη κατάσταση.

Όπoιoς νoμίζει ότι υπαίτιoς για αυτή τη κατάσταση πoυ βιώσαμε τo ΣK είναι ένας νευριασμένoς ανεκπαίδευτoς και κακoπληρωμένoς αστυνoμικός ή ένας διεφθαρμένoς πoλιτικός τότε κατά τη γνώμη μoυ σφάλει.


Άλλη μία βιωματική εμπειρία πoυ είχα και θα ήθελα να τη καταθέσω. Σε μέγιστo νoσoκoμείo της πρωτεύoυσας εργάζεται συγγενικό μoυ πρόσωπo. Λόγω έλειψης πρoσωπικoύ(παραιτήσεις-συνταξιoδoτήσεις) τo πρoσωπικό βγάζει τη 2πλάσια-3πλάσια εργασία σεσχέση με τo 2004. Υπάρχoυν άτoμα πoυ τoυς χρωστoύν δεκάδες ρεπό . Kάπoιoι επειδή oι διευθύνoντες αρνoύνταν να τα δόσoυν, έφεραν εισαγγελέα . Oι επόμενoι πoυ ξαναζήτησαν πήραν ως απάντηση 'αν θέλετε ρεπό κυνηγήστε τo δικαστικά' !

Aυτoί oι άνθρωπoι είναι πoυ θα περιθάλψoυν αύριo μεθαύριo τoυς συγγενείς σας, πιστεύετε ότι θα τo κάνoυν καλά;

Όταν θα πεθάνει άνθρωπoς στις εφημερίδες τι θα γράψoυν στo τίτλo, 'εγκληματική αμέλεια αυτoύ πoυ θεράπευε-νoσήλευε' ή 'εγκληματική απληστεία τoυ διευθυντή πoυ φέτoς θα πάρει παχυλό bonus παραγωγικότητας-απανθρωπιάς';
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Dec 08, 2008 2:23 pm    Post subject: Reply with quote

...Ας είναι καλά ο Αλογοσκούφης που για να τα βγάλει πέρα αντι να πιάσει τους κλέφτες κάνει περικοπές απο τους νοσηλευτές... και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ (άλλοι αυτοί) για το χρηματιστήριο.

...και μη χειρότερα...
Back to top
View user's profile Send private message
Ο.Υ.Σ.Τ.
Full Member
Full Member


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 374
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Mon Dec 08, 2008 2:49 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
ένα ανήλικo παιδί πoυ δεν πρόλαβε να χαρεί τη ζωή,

Προλαβε ομως να πεταξει πετρες, να καψει, να καταστρεψει περιουσιες...
Quote:
μία μάνα πoυ θα θρηνεί για την υπόλoιπη ζωή της

Η οποια ηταν απουσα οταν ο υιος της επιτειθονταν με αλλους συνομιλικους του κατα των αστυνομικων
Quote:
δεκάδες καταστήματα μικρoμεσαίων και μεγάλων επιχερηματιών κάηκαν και λεηλατήθηκαν.

Τις οποιες ζημιες θα τις καλυψουν οι γονεις αυτων που τα εσπασαν?? Δε νομιζω...

Καταδικαζω την ενεργεια αυτη αλλα μηπως τελικα θα πρεπει να δουμε και τι αστυνομια θελουμε να εχουμε? Δηλαδη αν ο 15χρονος πετουσε μολοτοφ και εκαιγε το περιπολικο θα ηταν ο ηρωας?

Και τωρα η αστυνομια τι κανει? Βλεπει να καταστρεφονται περιουσιες καταστηματαρχων που εν μεσω οικονομικης κρισης περιμεναν λιγο να δουλεψουν τις γιορτες. Αυτο μου θυμιζει λιγο ποδοσφαιρο που οταν κανει μια @@@ ο διαιτητης και δωσει ενα ανυπαρκτο πεναλτι μετα αβανταρει την αλλα ομαδα για να εξιλεωθει, δεν γινεται ετσι ομως. Ο αστυνομικος εκανε την @@@ και θα τιμωρηθει. Απο αυτους ολους τους -και καλα- αναρχικους ποιος θα τιμωρηθει?
Back to top
View user's profile Send private message
Alius
Full Member
Full Member


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 269
Location: Athens

PostPosted: Mon Dec 08, 2008 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

exitmusician wrote:
Υπό αυτό το πρίσμα δικαιολογώ και συμπαρίσταμαι σε κάθε είδους αντίδραση και αντίσταση. Μα κάθε είδους.


Γι'αυτό η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία είναι έτσι όπως είναι! Γιατί στο όνομα της κάθε ελευθερίας και δικαιοσύνης δικαιολογούμε κάποια πράγματα!

Ας μου πει λοιπόν, κάποιος, τι εκπαίδευση λαμβάνουν οι αστυνομικοί και γιατί. Και πριν από αυτό, τι παιδεία έχουν.

Ας μου πει κάποιος τι παιδεία έχουν οι γιατροί, οι πολιτικοί, οι νομικοί και τα στελέχη πάσης φύσεως κέντρου ισχύος.

Και ας μου πει και κάποιος τι ρόλο παίζουν οι οικογένειες και οι γονείς των πάσης φύσεως "κουκουλοφόρων" και τρομοκρατών που διεκδικούν στο όνομα κάποιων άλλων μια ελευθερία που ποτέ δεν τους ζητήθηκε να διεκδικήσουν!

Μπορεί να ακούγομαι κυνικός αλλά ποτέ για μια κατάσταση δεν φταίει μόνο ένα άτομο! Γι'αυτό και, όπως ειπώθηκε παραπάνω, δεν θα λυθεί το πρόβλημα με την τιμωρία του αστυνομικού! Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας! Ο αστυνομικός που πυροβόλησε, αν δεν ήταν αστυνομικός, μάλλον θα σκότωνε με κάποιον άλλο τρόπο, από κάποιο άλλο πόστο! Μπορεί να ήταν απλός δολοφόνος, να έκαιγε αμάξια στις πορείες, να ήταν διεφθαρμένος πολιτικός ή golden boy! Δε νομίζω ότι η οικογένεια ενός μπάτσου-δολοφόνου διαφέρει στην παιδεία που προσφέρει στα παιδιά της η οικογένεια ενός περιθωριακού τρομοκράτη!

Βέβαια, για να αντιστραφεί μια τέτοια κατάσταση χρειάζεται και ένα "κράτος πρόνοιας" (ωραίος όρος και πρωτότυπος!) Το κράτος πρόνοιας, πάντως, αρκείται να τσεπώνει όσο πιο πολλά μπορεί, κι εμείς από την πλευρά μας ικανοποιούμαστε με το βόλεμα που μας παρέχει!

Όλοι μας φταίμε!!! ΟΛΟΙ! Όποιος δεν το βλέπει ας συνεχίσει να πιστεύει ότι η λύση είναι να καις τις πόλεις! Φωτιά στη φωτιά λοιπόν!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 28, 29, 30  Next
Page 20 of 30

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr