stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Πεκίνο - Ολυμπιακοί 2008
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Wed Aug 13, 2008 5:04 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow Chr4

Eμ, Κινέζικα...

Διαβάζω σήμερα και ανατριχιάζω (οι υπογραμμίσεις δικές μου):

"...επί σκηνής εμφανίστηκε η 9χρονη Λιν Μιακόε, αντί της 7χρονης Γιανγκ Πέιγι που γοήτευσε με τη φωνή της. Οι διοργανωτές όμως προτίμησαν να την κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας επειδή της έλειπαν τα παιδικά δόντια και τα μάγουλά της ήταν φουσκωτά.

Η αλλαγή αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή στις πρόβες όταν ένα μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας έκρινε ότι η φωνή της Λιν Μιακόε δεν ήταν κατάλληλη. Ο σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού, δήλωσε ότι «η αλλαγή αυτή έπρεπε να γίνει. Ήταν δίκαιο και για την Λιν Μιακόε και για την Γιανγκ Πέιγι» προσθέτοντας ότι «συνδυάσαμε την τέλεια φωνή με την τέλεια εμφάνιση»."

Δεν μπορώ να καταλάβω κατά πόσο ήταν δίκαιο για το κοριτσάκι που έδωσε μεν την φωνή του, κρίθηκε "άσχημο" δε επειδή δεν είχε τα μπροστινά του δόντια. Δεν είναι βαθιά ρατσιστική και σωβινιστική μια τέτοια αντίληψη; "Είσαι άσχημη άρα δεν μπορούμε να σε δείξουμε. Αντ' αυτού στην θέση σου θα παρουσιάσουμε ένα κοριτσάκι που είναι όμορφο και ξέρει να ανοιγοκλείνει το στόμα του".[/img]
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Wed Aug 13, 2008 10:01 pm    Post subject: Reply with quote

Admin wrote:
Θυμάμαι χαρακτηριστικά μία περίπτωση όπου ένα κουτάκι (στην κάτω πλευρά όπως τα βλέπαμε) ανέβηκε εκτός συγχρονισμού, ας πούμε "κατά λάθος". Βέβαια, μπορεί να ήταν και για ξεκάρφωμα Laughing

Α τον καημένο τον Κινέζο. Δηλαδή άμα δεν ήταν ξεκάρφωμα, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε το Κόμμα θα τον έχει εντοπίσει και θα τον έχει στείλει στη Μογγολία να κοπανάει πέτρες... Rolling Eyes

Arrow Lucretius
Προσωπικά, άμα έβλεπα ένα ξεδοντιάρικο πιτσιρικάκι να τραγουδάει, θα έλιωνα! Όπως και όλοι μας φαντάζομαι. Δυστυχώς φαίνεται πως η Κίνα επιμένει στο κυνικό της πρόσωπο ακόμα και όταν προσπαθεί να δείξει αρεστή στη Δύση.
Πέρα από το γεγονός ότι η φράση "δεν υπάρχουν άσχημα παιδιά" είναι περίπου νόμος της φύσης και κάποιος πρέπει να τους το πει εκεί πέρα, το αποτέλεσμα είναι ένας αδιανόητος φασισμός μιας κοινωνίας που τελικά την έννοια "ανθρώπινα δικαιώματα" δεν την έχει μέσα στο σύστημά της, πώς να το κάνουμε δηλαδή. Ούτε καν στα στοιχειώδη πράγματα.
Κρίμα... Εκπλήσσομαι που ο Ζαν Γιμού δέχτηκε το τελεσίγραφο του Κόμματος.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
savas
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 287

PostPosted: Thu Aug 14, 2008 12:24 am    Post subject: Reply with quote

Βέβαια υπάρχουν σε διεθνή forums και αυτοί που αναζητούν ανάλογα στην Τελετή της Αθήνας και λένε πως ο τυμπανιστής της Αθήνας έπαιξε και αυτός playback σε ήχο που άλλος δημιούργησε…
Back to top
View user's profile Send private message
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Thu Aug 14, 2008 12:43 am    Post subject: Reply with quote

Στην Αθήνα έχω την εντύπωση οτι είχαν ηχογραφήσει μόνο το κομμάτι του τυμπανιστή της Ολυμπίας. Δεν αποκλείεται να ήταν και της Αθήνας αλλά φαντάζομαι οτι σε αυτή την περίπτωση θα ακουγόταν διαφορετικά.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Thu Aug 14, 2008 10:42 pm    Post subject: Reply with quote

Λοιπόν, να τα ξεκαθαρίσουμε! Ο τυμπανιστής της Ολυμπίας (με το μούσι) είναι επαγγελματίας μουσικός, πρώην μέλος συγκροτήματος του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι, και μάλιστα από τους λίγους Έλληνες που παίζει όλα τα κρουστά. Είχε πάει και στη Γιουροβίζιον με την Κλεοπάτρα, και έπαιζε ένα περίεργο πράγμα, σαν μια τεράστια αρμαθιά από κοχύλια (πολύ γέλιο) που τα κούναγε και βγάζανε έναν ήχο σαν κύμα, κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Αυτός λοιπόν έπαιξε βίντεο, αλλά δεν δημιούργησε αντιδράσεις γιατί δεν επρόκειτο για μαιμουδιά. Απ΄τη στιγμή που στο στάδιο είχε νυχτώσει κι εκείνος έπαιζε στο φως της ημέρας, ήταν τόσο αυταπόδεικτο ότι είχε μαγνητοσκοπηθεί, που κανείς δεν ασχολήθηκε. Από την άλλη, ήταν ζωτικό στοιχείο της τελετής, γιατί απ΄αυτόν έφυγε -και καλά- η φλόγα η οποία άναψε τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους.
Αλίμονο αν στους δικούς μας Ολυμπιακούς δεν επιχειρούσαμε σύνδεση Αθήνας-Ολυμπίας. Και εννοείται ότι η εικόνα ήταν κονσέρβα, αλλά το παίξιμο του τύμπανου ήταν δικό του.

Ο άλλος τυμπανιστής τώρα, ο οποίος "διαλεγόταν" με εκείνον της Ολυμπίας μέσω του μάτριξ, είναι χορευτής Ποντιακού συλλόγου, και παίζει τύμπανο και ποντιακή λύρα.
Παίξανε και οι δύο κατά κόρον σε διάφορες εκπομπές το χειμώνα του 2004 (ιδίως ο δεύτερος), κι αυτά που λέω τα άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά σε μια εκπομπή της Σεμίνας Διγενή όπου ήταν καλεσμένοι.

Να μας κάνουν τη χάρη λοιπόν, που θυμήθηκαν 4 χρόνια μετά ότι είχαμε fake στοιχεία στην τελετή.
Αυτό που παίζανε δεν είναι κάτι δύσκολο για επαγγελματίες μουσικούς. Στην αρχή από δυο απλά χτυπήματα ο καθένας που αναπαριστούσαν τους κτύπους της καρδιάς, και στο τέλος ένα μικρό, αυτοσχεδιαστικό κρεσέντο.
Σιγά το μεγάλο ζήτημα που έπρεπε να βγει και playback.

Οι Κινέζοι τώρα, τελικά παραδέχτηκαν ότι εκτός απ΄τις πατούσες, ένα μεγάλο μέρος των πυροτεχνημάτων του σταδίου ήταν επίσης επεξεργασμένο ψηφιακά. Και ισχυρίζονται ότι το έκαναν για να μην επιβαρύνουν πολύ την ατμόσφαιρα του Πεκίνου από τις φωτιές, αλλά και για να μπορούν οι κάμερες να δείχνουν ωραίες λήψεις χωρίς τη θολούρα που βγάζει ο καπνός από χιλιάδες πυροτεχνήματα όταν καίνε ταυτόχρονα.

Η κριτική που τους ασκείται από τον κόσμο, δεν έχει να κάνει τόσο με αυτές τις επιλογές, όσο με το ότι οι ίδιοι οι Κινέζοι προσπάθησαν να τις κρύψουν στην προσπάθειά τους για την τέλεια έναρξη.
Όταν όμως παραδέχεσαι ότι την τελειότητα που αποζητάς δεν μπορείς να την επιτύχεις χωρίς λίγη κονσέρβα στα ενδιάμεσα, στην ουσία υπονομεύεις ο ίδιος την προσπάθειά σου. Πολύ περισσότερο, όταν επιλέγεις να κρυφτείς, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου.
Τους γύρισε μπούμερανγκ, λοιπόν. Διότι δεν είναι μόνο οι πατούσες και τα πυροτεχνήματα, είναι επίσης η ατυχούς έμπνευσης μαιμουδιά με τα κοριτσάκια, καθώς επίσης και τα τύμπανα Φου που ακούγονταν να παίζουνε κανονικά την ώρα που οι ίδιοι οι τυμπανιστές τα έσπρωχναν εσπευσμένα για να προλάβουν να βγουν από το στάδιο.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
savas
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 287

PostPosted: Thu Aug 14, 2008 10:53 pm    Post subject: Reply with quote

Τι να πεί κανείς..

Olympia: Fake fans for empty seats

Two weeks after announcing they had sold every one of the record 6.8 million tickets offered for the Games,
Olympics officials expressed dismay at the large numbers of empty seats at nearly every event

and the lack of pedestrian traffic throughout the park, the 2,800-acre centerpiece of the competition. (...)

(...) To remedy the problem, officials are busing in teams of state-trained "cheer squads" identifiable by their
bright yellow T-shirts to help fill the empty seats and improve the atmosphere.
They are also encouraging
residents to apply for access to the heavily secured park. (...)

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/08/12/AR2008081203262_pf.html

Μπράβο τους... Πρέπει να έχεις κότσια για να είσαι τόσο ξεδιάντροπος...
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Sat Aug 16, 2008 10:04 pm    Post subject: Reply with quote

Πάντως η Φωλιά του Πουλιού είναι σχεδόν γεμάτη από την πρώτη μέρα του στίβου, και νομίζω ότι στο τέλος αυτό θα διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις. Δεν ξέρω βέβαια πώς είναι στα πρωινά αγωνίσματα.
Οι πληρότητες στο Πεκίνο ήταν όντως ένα θέμα την πρώτη βδομάδα, αλλά στον τελικό λογαριασμό θα βγάλει κέρδος, διότι για τη ΔΟΕ μετράνε τα εισιτήρια που πουλήθηκαν, και όχι οι θέσεις που γέμισαν (άλλο ένα δείγμα του κυνισμού των Αθανάτων, κανονικά θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο).
Τέλος πάντων, αφού το Πεκίνο ισχυρίζεται πως πούλησε 6,8 εκατομμύρια εισιτήρια, δηλαδή το 100%, όλοι θα είναι ικανοποιημένοι στο τέλος.

Σε ξένα fora διάβαζα πως η κυβέρνηση υποχρέωσε όλες τις βιομηχανίες να αγοράσουν κατά δεκάδες χιλιάδες εισιτήρια, με αντάλλαγμα το μη κλείσιμό τους πολύ πριν τους Αγώνες. Go figure! Επίσης, τεράστια πακέτα δόθηκαν στους χορηγούς (οι οποίοι είχαν ζητήσει λιγότερα) και ήταν πολύ φυσικό να παραμείνουν αδιάθετα. Χώρια οι ξένοι τουρίστες που διέψευσαν τις προσδοκίες των Κινέζων για μαζική άφιξη.

Τέλος, το τελευταίο μέγα σκάνδαλο με την τελετή έναρξης, έχει να κάνει με τους δύστυχους 900 στρατιώτες που κλείστηκαν σε καταπακτή κάτω από το κέντρο του σταδίου, για να μετακινούν τον ασήκωτο πάπυρο. Ο χώρος που είχαν στη διάθεσή τους, με το ζόρι τους χώραγε ειδικά ως προς το ύψος, εξαερισμός δεν υπήρχε, και οι άνθρωποι βίωσαν την κόλαση για εφτά ολόκληρες ώρες, χωρίς το δικαίωμα ούτε για ένα διάλειμμα, εξ΄ου και οι πάνες ακράτειας με τις οποίες τους είχαν προμηθεύσει. Shocked
Μου φαίνεται αδιανόητο, ακόμα και για Κίνα! Κάτι ύπατες αρμοστείες για ανθρώπινα δικαιώματα, πού σκατά έχουν κρυφτεί? Εδώ μιλάμε για κανονικό σύγχρονο βασανιστήριο.
Χώρια ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με την απαγόρευση διαλείμματος και την πάνα ακράτειας, καλά, ψιλά γράμματα για τους καθεστωτικούς.......
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Sat Aug 16, 2008 10:28 pm    Post subject: Reply with quote

Παιδιά η μουσική της Αθήνας ήταν όλη κονσέρβα.

Το κομμάτι με τα τύμπανα είχε ηχογραφηθεί σε κάποιο αρχαίο θέατρο της Αθήνας. Συμμετείχαν μόνο 50 τυμπανιστές αλλά με την κατάλληλη επεξεργασία ήταν σαν να έπαιζαν 250.

Κάπου στο θέμα της Τελετής Έναρξης έχω ποστάρει ένα λινκ με την εταιρεία που ανέλαβε την παραγωγή της μουσικής και έχει διάφορα κομμάτια, πως ηχογραφήθηκαν και πως ακούστηκαν τελικά.

Δεν νομίζω πως σε τέτοιου μεγέθους γεγονότα να αξίζει να ρισκάρει κάποιος με ζωντανή ορχήστρα.
Back to top
View user's profile Send private message
savas
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 287

PostPosted: Tue Aug 19, 2008 3:25 am    Post subject: Reply with quote

Making of the Beijing 2008 Opening Ceremony

http://uk.youtube.com/watch?v=QxUKf6W6wI8&fmt=19

Υπάρχουν συνολικά 5 μέρη.

Αρκετά ενδιαφέρον. Όμως το ποιο ενδιαφέρον από όλα είναι αυτό που λέει ο ίδιος ο Zhan Yimou

"you'd never beat the Greek water"...
"Nothing you do would beat it"
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Aug 19, 2008 6:32 am    Post subject: Reply with quote

Αυτοί μια βδομάδα μετά την τελετή τους έχουν έτοιμο το making of, και εμείς ακόμα περιμένουμε την περιβόητη έκθεση!
Back to top
View user's profile Send private message
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Tue Aug 19, 2008 10:29 am    Post subject: Reply with quote

Επίσης από την μεθεπόμενη μέρα της τελετής έναρξης πουλάνε στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις το dvd της τελετής. Εμείς πόσα χρόνια περιμέναμε;
Back to top
View user's profile Send private message
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Thu Aug 21, 2008 5:09 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=20748728

Όταν η ανθρώπινη αξιοπρέπεια εξευτελίζεται στο βωμό της προβολής ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Thu Aug 21, 2008 5:29 pm    Post subject: Reply with quote

Σε πόσες χώρες γύρω μας συμβαίνουν παρόμοια γεγονότα απαξίωσης της προσωπικότητας και της ατομικότητας των ανθρώπων στο βωμό της επονομαζόμενης "συλλογικότητας".

Σε πόσες χώρες της "πολιτισμένης" δύσης η ολιγαρχία μίας πολυεθνικής δεν έχει στόχο την υιοθέτηση παρόμοιων μεθόδων και μεθοδεύσεων ;

Προς τα εκεί πάμε και εμείς αλλά αρκετοί δεν θέλουν να το αποδεχτούν.

Επίσης, δεν ξέρω αν διαφεύγει από μερικούς αλλά αυτοί οι οποίοι κατηγορούν το απάνθρωπο και εγκληματικό καθεστώς της Κίνας επικροτούν και υποστηρίζουν ηγέτη χώρας που μπήκε σε κρατίδιο στο Καύκασο και αφού βομβάρδισε και ισοπέδωσε διενήργησε μαζικές σφαγές .

Το ίδιο βέβαια έκαναν μετά και οι Ρώσσοι ως ένα βαθμό αλλά εγώ επιμένω να χαρακτηρίζω τους περισσότερους από εμάς υποκριτές και κοντόφθαλμους για αυτά που συμβαίνουν και αυτά τα οποία πληροφορούμαστε.
Back to top
View user's profile Send private message
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Thu Aug 21, 2008 7:40 pm    Post subject: Reply with quote

Το άσχημο στην περίπτωση αυτή είναι οτι όλες αυτές οι "θυσίες" έγιναν στο βωμό, όχι μιας πολυεθνικής*, αλλά υποτίθεται της τέχνης και της ομορφιάς. Με αυτά που διαβάζω η τελετή έχει απαξιωθεί εντελώς στα μάτια μου. Λίγο πολύ μιλάμε για ένα σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης, για καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων, για προσβολή της προσωπικότητας αλλά για τον Γιμου όλα είναι θεμιτά προκειμένου να φανεί καλά ο Μάο. Ε, όχι ρε γαμώτο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΌΡΙΟ! Ολυμπιακούς οργανώνεις, όχι το Αουσβιτς 2008! Και δεν με νοιάζει καθόλου αν είναι στην "κουλτούρα" τους η μαζικότητα. Απο τη στιγμή που έχουν το όνομα "Ολυμπιακοί" ο σεβασμός και η πολιτισμένη συμπεριφορά πρέπει να είναι δεδομένα.

(*το ξέρω οτι οι αγώνες πλεον είναι μια επιχείρηση αλλά μιλάμε για επίπεδο ιδεολογίας)
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Aug 21, 2008 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

Άσχετο αλλά να σας θυμίσω ότι πριν από μερικούς μήνες είχα πει ότι "αλίμονο στην ανθρωπότητα αν τη θέση των Αμερικανών την πάρουν οι Κινέζοι".

Πριν με αντικρούσετε και μου πείτε οτιδήποτε, σκεφτείτε την παραπάνω φράση.

Στο κάτω-κάτω μπορείς να παραιτηθείς από τη δουλειά στην πολυεθνική και να πας σε άλλη δουλειά. Δε νομίζω όμως ότι μπορείς να κάνεις το ίδιο με τη ζωή στην Κίνα. Είναι ανάγωγοι, δύστροποι και κακισμένοι σε μεγάλο ποσοστό άνθρωποι.

Και πάλι θα το επαναλάβω. Με εκπλήσσει η κατάπτωση της χώρας του Κομφούκιου που στο κάτω-κάτω έχει και δεκαπλάσια, μην πω εικοσαπλάσια διάρκεια ιστορίας από τις ΗΠΑ.

Αλίμονό μας... Confused


Last edited by gm2263 on Fri Aug 22, 2008 8:48 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Thu Aug 21, 2008 9:16 pm    Post subject: Reply with quote

Την ίδια φράση μου είπε και ένας πολύ καλός μου φίλος μόλις επέστρεψε από ένα συνέδριο στην Κίνα (σε πόλη στο εσωτερικό και επίσκεψη στο Πεκίνο).

"Ευτυχώς που μας κυβερνούν οι Αμερικάνοι...¨

Μιλάμε για καταστάσεις και νοοτροπίες που ξεφεύγουν ακόμα και από καταστάσεις χούντας στην Ελλάδα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Fri Aug 22, 2008 9:20 am    Post subject: Reply with quote

Θα συμφωνήσω με τα όσα ειπώθηκαν από τα υπόλοιπα μέλη, δεν εθελοτυφλούμε όταν αναφερόμαστε στον ολοκληρωτισμό των Κινέζων. Μην ξεχνάμε ότι κουβαλάνε έναν πολιτισμό 5000 χρόνων, των οποίο όμως ποτέ δεν θέλησαν να μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον σε πολιτικό επίπεδο δεν θυμάμαι ποτέ να εφαρμόστηκαν σε αυτή την αχανή χώρα δημοκρατικοί θεσμοί και διαδικασίες (αυτοκράτορας-ιαπωνική κατοχή-εμφύλιος-κομμουνισμός), γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι οι κάτοικοι δεν έχουν μάθει διαφορετικά, παρά μόνο να λειτουργούν κάτω από ένα ολοκληρωτικό καθεστώς.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Sat Aug 23, 2008 3:39 am    Post subject: Reply with quote

Από την άλλη βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα τεράστια άλματα προόδου που έχει κάνει η χώρα τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς, που ο ένας βοηθά τον άλλο - από την οικονομία μέχρι τα ατομικά δικαιώματα.

Τους αξίζει λοιπόν και ένα μπράβο για την πρόοδο τους αλλά και ένα τεράστιο ερωτηματικό και τρόμος για το τι καταστάσεις επικρατούσαν 30 και 40 χρόνια πριν...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Aug 25, 2008 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

Σε συνέχεια του σχολίου που έκανε ο Γρηγόρης στο topic του Λονδίνου, να υπερθεματίσω σχολιάζοντας πόσο πολύ δεν μπόρεσαν ούτε στην τελετή λήξης να χαλαρώσουν οι Κινέζοι.
Δηλαδή αν ρώταγες κάποιον, "τι νόημα είχαν οι εκατό -και βάλε- κινέζες με τα κόκκινα που σχημάτιζαν διάδρομο για να περάσει ο Ζακ Ρογκ, ή τι χρειάζονταν οι άλλες τόσες κινέζες με τα λευκά φορέματα που απλώς κατέβηκαν μια σκάλα την ώρα που τραγούδαγε ο Ντομίνγκο και μετά εξαφανίστηκαν", το πολύ πολύ να σου απαντούσε "τις βάλαμε για μπούγιο"! Κι αυτό το ψεύτικο, συγκαμμένο χαμόγελο, αυτός ο πανικός στο μάτι για να μην φανούν πάνω από 8 δόντια, με έκαναν να θέλω να σπάσω την τηλεόραση! Τέτοια μαζική αρτηριοσκλήρωση δεν είχα ξαναδεί σε λαό του κόσμου!

Από όλη την τελετή μου άρεσαν οι φωτεινές ρόδες-ποδήλατα, το flash back στη στεφάνη του σταδίου κάθε μιας ημέρας των Αγώνων πριν σβήσει ο βωμός, ο πύργος της μνήμης (μόνο στην αρχή γιατί μετά το παραξήλωσαν με περιττές γυμναστικές επιδείξεις τύπου χούντας), και η πατέντα με τον αέρα που πέρναγε μέσα από τους ιστούς των σημαιών, ώστε να φαίνονται ότι ανεμίζουν κανονικά, ενώ μέσα στο στάδιο υπήρχε πλήρης άπνοια.

Τέλος, κρατάω τα λόγια της αλεπούς Ζακ Ρογκ. Είπε κάτι νεφελώδες για ωραίους αγώνες, ενώ στην Αθήνα μίλησε για unforgettable, dream games.
Κι αυτό έχει τη σημασία του, γιατί η μικρότερη χώρα που έκανε ποτέ Ολυμπιακούς έδωσε τη σκυτάλη στη μεγαλύτερη του κόσμου, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αγώνες τουλάχιστον ισάξιοι οργανωτικά. Μην το ξεχνάμε αυτό. Και επιπλέον, το κλίμα ελευθερίας και γιορτής της Αθήνας, πέρασε και δεν το άγγιξε το Πεκίνο. Εδώ μια μέρα πριν την τελετή λήξης υψώθηκε τρισάθλιο πανό πάνω στην Ακρόπολη για να μην έρθει ο Κόλιν Πάουελ, τη στιγμή που στο Πεκίνο οι συλλήψεις πήγαιναν βροχή ακόμα και για απλές πικετοφορίες. Αυτά...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Aug 25, 2008 8:43 pm    Post subject: Reply with quote

Αχ, βρε Γιάννη όλα καλά αλλά τα Μ3 γονίδια των Ελλήνων που νικάνε να μην είχαμε... Πήραμε από τα Μ3 τα μακρύτερο με το μπαρδόν και ησυχάσαμε ... Mr. Green

Πήγαμε κι' εμείς σαν κουτοπόνηροι Βαλκάνιοι να ντοπαριστούμε και μάλιστα με Κινέζικο αναβολικό. Τραγέλαφος Laughing

Που πας βρε Καραμήτρο...
Back to top
View user's profile Send private message
savas
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 287

PostPosted: Tue Aug 26, 2008 12:42 am    Post subject: Reply with quote

Κανονικά τέτοια άρθρα δεν με αγγιζουν πολύ όμως αυτό με έκανε έξω φρενών... Μα τέτοια αναίδεια; Evil or Very Mad

"The 2004 Olympics in Athens showed how to get it embarrassingly and disgracefully wrong. Over the past 16 days, Beijing has shown the world how to get it magnificently right."

http://sports.yahoo.com/olympics/news?slug=ro-beijinglegacy082408&prov=yhoo&type=lgns
Back to top
View user's profile Send private message
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Tue Aug 26, 2008 1:02 am    Post subject: Reply with quote

Δεν αξίζει να πάρει κανείς στα σοβαρά το συγκεκριμένο άρθρο. Ο άνθρωπος προφανώς δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι γράφει. Κάθεται και μιλάει για τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών της Αθήνας και μιλάει εντελώς υποθετικά για αυτές του Πεκίνου. Και πριν 4 χρονια αν ρωτούσε καποιος τι θα γίνουν οι εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, όλοι θα έλεγαν ότι όλα έχουν μελετηθεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Ο καιρός θα δέίξει. Εδώ το παλικάρι καθεται και λέει ότι το Ολυμπιακό Στάδιο προορίζεται για εκδηλώσεις κτλ. Έλα ρε φίλε????? Τι μας λες? Ενώ στην Αθήνα δεν είναι έδρα για 2 ομάδες? Δεν έγινε τελικός Champions League? Δεν γίνονται μεγάλες συναυλίες? Ο ιππόδρομος δεν χρησιμοποιείται? Στο Τροκεντερό δεν γίνονται συνέδρια? Το Περιστέρι δεν το νοίκιασε ο Ατρόμητος για προπονητήριο? Το Παγκρήτιο δεν χρησιμοποιείται? Το Καυτατζόγλειο? Το κωπηλατοδρόμιο?Το ΣΕΦ? Το κλειστό στο Ελληνικό? Δεν λέω, θα μπορούσαν τα πράγματα να ειναι κάπως καλύτερα, και θα μπορούσε όλο το Ελληνικό να αξιποιηθεί αν δεν ειχε κολλήσει το όλο θέμα του Μητροπολιτικού Πάρκου, αλλά μην καθόμαστε να διαβάζουμε τον κάθε τυχαίο που γράφει από μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Δηλαδή ρε παιδιά για πείτε μου, τι έγιναν οι εγκαταστάσεις στο Σύδνευ? Ξέρει κανείς σας? Αυτο σημαίνει ότι όλες έχουν αραχνιάσει? Ας αφήσουμε λοιπόν την κριτική σε αυτούς που γνωρίζουν και ας κρίνουμε για πράγματα τα οποία συμβαίνουν τώρα και όχι για αυτά που θα συμβούν...
Back to top
View user's profile Send private message
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Tue Aug 26, 2008 1:23 am    Post subject: Reply with quote

θα συμφωνήσω με τον aikinn, προφανώς ο τύπος δεν έχει ιδέα. Λέει για το Κολυμβητήριο του Πεκίνου οτι θα στεγάζει αθλήματα και εκθέσεις. Λες και εμείς το δικό μας το κλείσαμε μετά τους ολυμπιακούς. Ξεχνά οτι οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι μας πίεζαν μέχρι αηδίας να του φορτώσουμε και αυτού μια στέγη, μην τύχει και δει ο ήλιος τον Phelps. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά οτι η αξιοποίηση των ολυμπιακών υποδομών της Αθήνας ήταν για σεμινάριο, αλλά σε καμιά περίπτωση τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο παρουσιάζονται.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Aug 26, 2008 1:32 am    Post subject: Reply with quote

Εγώ πάντως του έστειλα μια σύντομη και πολύ ήπια απάντηση, σωστά ζυγισμένη και χωρίς χαρακτηρισμούς ή αφορισμούς. Θυμάστε πόσο πολύ χάναμε το δίκιο μας το 2004 όταν απαντούσαμε εν θερμώ στα λιβελογραφήματα του κάθε μακάκα, μπερδεύοντας ιστορία, συναίσθημα, λογική, πάθος, κι όλα αυτά εκφρασμένα με επιχειρήματα καφενέ και αγγλικά Στρατηγάκη, όπως "We, Greeks, have filotimo. Do you know what that means?" Embarassed
Ακόμα θυμάμαι το περίφημο ντου που κάναμε στο αυστραλέζικο φόρουμ που μας την έλεγε, και κοκκινίζω από ντροπή.

Πέντε λογάκια όλα κι όλα, που αν έχει στοιχειώδες φιλότιμο (μια πουταναφέραμε), τώρα θα πρέπει να έχει πάει να πνιγεί. Wink
Και κακώς ασχολήθηκα δηλαδή, αλλά δεν βαριέσαι, σε λίγες μέρες ξανανεβαίνω στην Κρυοκωλάνδη και ήθελα να τσεκάρω αν μ΄ανάβουν ακόμα τα λαμπάκια, ή έχω μεταλλαχθεί σε Δανό! Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Tue Aug 26, 2008 1:52 am    Post subject: Reply with quote

υπερβολές παντού....καλά κρασιά και σε αυτούς. Rolling Eyes

καλά έκανες και έγραψες (υποθέτω σίγουρα χωρίς γραφικότητες..), κάθε τόσο χρειάζεται ένα καμπανάκι. Rolling Eyes

άσχετο, ελπίζω να αστειεύεσαι όσον αφορά τι δανία....τι σου κάναν πια οι άνθρωποι;....τσίμπησες και εσύ λίγο από το Μ3 που λέμε?? ελπίζω όχι... Shocked Wink
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Next
Page 16 of 17

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr