stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Πεκίνο - Ολυμπιακοί 2008, Αγωνιστικό μέρος
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Sun Aug 10, 2008 3:57 pm    Post subject: Πεκίνο - Ολυμπιακοί 2008, Αγωνιστικό μέρος Reply with quote

Επειδή βλέπω πως έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση σε άλλα topics, και επειδή στο παρελθόν έχουν ανοίξει topics που κρατήθηκαν ενεργά πολύ λιγότερες από τις 15 μέρες των Ολυμπιακών, φτιάχνω το συγκεκριμένο για να συζητάτε όσα έχουν σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι. Για την τελετή και το οργανωτικό μέρος εν γένει, ισχύει το ήδη υπάρχον topic.

Last edited by Ypsilon on Mon Aug 11, 2008 1:55 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Sun Aug 10, 2008 3:59 pm    Post subject: Reply with quote

Από μεταφορά
billy8181 wrote:
η "καλύτερη εθνική όλον τον εποχών" δείχνει πάλι τα ίδια σημάδια....άπειρα χαμένα foul, επιμονη στα τρίποντα(κλασικά χαμένα..) και νεύρα.... Evil or Very Mad

από τον ημιτελικό του 2006 έχει να παίξει σοβαρό mats....

έλεος πια....καλός ο γιαννάκης αλλα αν ήταν ο ρεχάγκελ θα είχε φάει κράξιμο από το 2006 τώρα...

άντε να τα συμμαζέψουμε αυτά επιτέλους...!

projected wrote:
Ειναι καλυτεροι οι αλλοι, πως να το κανουμε...

billy8181 wrote:
e βεβαια δεν είναι όλοι slovenia να τρώνε επικές ανατροπές....

δηλαδή με τι σημερινή εμφάνιση παίζουμε άνετα τους κατωτερους αντιπαλους....xxmmmm

chr.04 wrote:
Γενικώς παντού κατά διαόλου πάμε.

Η Πατουλίδου έλεγε καμιά 5 μετάλια αν πάρουμε να το θεωρήσουμε επιτυχία...ούτε 1 μας κόβω να παίρνουμε

billy8181 wrote:
η πυγμαχία θα πάει καλά πιστεύω...και ο ηλιάδης στο judo.

projected wrote:
Η Ισπανια ειναι καλυτερη ομαδα απο μας και δικαια μας βιαζει συνεχως.
Τι να κανουμε. Καταλαβαινουμε λιγο πως νοιωθουν και οι Γαλλοι στο μπασκετ Very Happy
Οσο για τα μεταλια, χαλια μαυρα... Embarassed

Παντως πανδαισια μπασκετ σημερα! Την ιδια μερα Ισπανια-Ελλαδα, Λιθουανια-Αργεντινη, Ηπα-Κινα !!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Dromeas
Full Member
Full Member


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 367
Location: Λονδίνο

PostPosted: Sun Aug 10, 2008 8:35 pm    Post subject: Reply with quote

Μα βρε παιδιά τι έχετε πάθει όλοι εκεί κάτω στην Ελλάδα; Τι απαισιοδοξία είναι αυτή για την εμφάνιση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς; Ακόμη δεν αρχίσαμε. Και κάτι ακόμη: Είναι κρίμα να την λέμε στους αθλητές κάθε φορά που τα πηγαίνουν άσχημα. Γιατί να συμμετέχουμε όλοι στις χαρές και να τους γυρίζουμε την πλάτη στις λύπες; Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν τον θαυμασμό μας (από όποια χώρα και αν προέρχονται) για την υπερπροσπάθεια που κάνουν!
Και τώρα στο αγωνιστικό μέρος: Δεν σας κρύβω ότι έτρεφα ιδιαίτερη αδυναμία για δύο αθλητές λόγω της ιδιαίτερης καταγωγής μου: Τον Γκούση και τον Γιαννιώτη. Όμως, φευ, τα του Γκούση τα μάθατε, οπότε μάς έμεινε ο Γιαννιώτης... Laughing Laughing Πάμε Σπύρο! Very Happy
Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες μας και μην ξεχνάμε ότι ο κάθε άνθρωπος δίνει τους δικούς του αγώνες στη ζωή. Καλή επιτυχία, λοιπόν, σε όλους μας! Smile
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Sun Aug 10, 2008 9:21 pm    Post subject: Reply with quote

Μα κανείς δεν είπε τίποτα για τους αθλητές. Απλώς μετά από τόσες επιτυχίες τα περασμένα χρόνια, έρχεται κι η παρακμή. Το 2004 μια σειρά από μεγάλους αθλητές τερμάτισε την καριέρα τους. Αυτή την στιγμή 3-5 αθλητές έχουν την δυνατότητα να κάνουν κάτι καλό. Ας μας βοηθήσει λίγο κι η τύχη...

(Άσχετο στο πανευρωπαικό κολύμβησης νέων στο Βελιγράδι, είχαμε περίπου 25-30 συμμετοχές σε τελικούς και μικρούς τελικούς. Αυτή τη φουρνιά αθλητών θα την αξιοποιήσει κανείς; )
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 1:21 am    Post subject: Reply with quote

Συμφωνώ! Περισσότερο σχολιάζουμε την κάμψη του Ελληνικού αθλητισμού που πολλοί θα πουν ότι ήταν αναπόφευκτη, ωστόσο αθλητισμός χωρίς βάθος και συνέχεια είναι σκέτος καιροσκοπισμός.
Να βγούμε από το πουθενά σε καναδυό μεγάλες διοργανώσεις, να χτυπήσουμε κανα μετάλλιο, να πάρουμε το πριμ της πολιτείας, να σιγουρέψουμε μια θέση στο Δημόσιο/ Σώματα Ασφαλείας/ Στρατό για να΄χουμε κι από κει έναν μισθό να τρέχει, συν το μισθό και τα επιδόματα για εξοπλισμό-μετακινήσεις που έτσι κι αλλιώς παίρνουμε από την πολιτεία ως πρωταθλητές, να καβαντζώσουμε και καμμιά καλή χορηγία, να αποφύγουμε σαν τον διάολο το λιβάνι τα αναγνωρισμένα διεθνή meetings (άραγε γιατί?), και όταν φτάσουμε στην κρίσιμη στιγμή που πρέπει να αποδείξουμε ότι αν μη τι άλλο αξίζαμε το δωρεάν υπερπόντιο ταξιδάκι δαπάναις του ελληνικού λαού, να ανοίξουμε το συρταράκι με τις έτοιμες δικαιολογίες:
Είχα πολύ άγχος
Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος
Με έριξε πίσω ο τραυματισμός
Είχε πολλή υγρασία
Δεν ξέρω τι συνέβη, καλά ήμουν, θα το δω με τον προπονητή μου
Μου πόναγε το δεξί π@π@ρι,
κλπ.
Και στο τέλος
Εγώ αναβολικά? Να μου κοπεί το χέρι!

Εντάξει, και επειδή με ξέρετε χρόνια εδώ μέσα, και η ισοπέδωση δεν είναι το φόρτε μου, προφανώς δεν αναφέρομαι στο σύνολο των πρωταθλητών μας, ούτε ισχυρίζομαι πως οι διαρκείς επιτυχίες είναι το ζητούμενο, ούτε πως όλοι σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, προς Θεού! Αλλά τουλάχιστον θέλω να βλέπω λίγο παραπάνω φιλότιμο, κάτι που να δικαιολογεί την -υποτιθέμενη- άνθιση του αθλητισμού μας σε βάθος χρόνου, και όχι περιστασιακά.
Θέλω, πχ, να δω την πεντάδα του ανσάμπλ, πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια και ασημένια ολυμπιονίκη στο Σίδνει που αποσύρθηκε φυσιολογικά λόγω ηλικίας, να έχει από πίσω έτοιμη την επόμενη πεντάδα. Όπως κάνουν όλες οι σοβαρές χώρες. Πού είναι?
Και όσοι αγαπάμε τον αθλητισμό και έχουμε δοκιμάσει να αθληθούμε και μόνοι μας λίγο πιο πέρα από τον καναπέ μας, ξέρουμε πως το τελευταίο πράγμα που έχουμε δικαίωμα να ζητάμε, είναι αθλητές ρομπότ, ή μηχανές κοπής μεταλλίων. Όχι βέβαια!

Αλλά ρε παιδί μου, πιάσε τουλάχιστον την επίδοσή σου, πιάσε το πανελλήνιο ρεκόρ, δεν μπορείς να είσαι ολοκληρωμένος αθλητής όλα τα χρόνια, και όταν φτάνει η ώρα για το Παγκόσμιο ή τους Ολυμπιακούς να ξυπνάει ξαφνικά ο τουρίστας μέσα σου!
Αφού έχεις πιάσει τα ούτως ή άλλως πολύ αυστηρά όρια για τους Αγώνες, και αφού υποτίθεται ότι γι'αυτούς σκιζόσουν τόσον καιρό, ξαναπιάσε, έστω, την επίδοσή σου και μην πάρεις ποτέ μετάλλιο. Κι ο κόσμος δεν είναι παράλογος, θα το εκτιμήσει!
Προσωπικά προτιμώ 50 αθλητές μας να μπαίνουν τουλάχιστον στα ημιτελικά ή τελικά των αθλημάτων τους, παρά 5 που θα πάρουν μετάλλιο, κι από τους 5 οι 3 θα εξαφανιστούν όλως τυχαίως στους επόμενους Ολυμπιακούς.
Κι ομολογώ ότι ποτέ δεν χάρηκα το χρυσό των Συρανίδη-Μπίμη στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, όπως και ποτέ δεν χάρηκα ούτε πρόκειται να χαρώ οποιαδήποτε διάκριση της Φανής Χαλκιά.

Τι να πω, θεωρώ ανεπίτρεπτο ένας Μάρας κι ένας Γρηγοριάδης να μην επιβεβαιώνουν την παγκόσμια κλάση τους. Δηλαδή οι ισάξιοί τους, πώς την επιβεβαιώνουν πάντα, την τρέλλα μου μέσα?
Έβλεπα το πρωί το Βασίλη τον Πολύμερο, έναν αθλητή με όλη τη σημασία της λέξεως, χαμηλών τόνων, δουλευταρά, βετεράνο των Ολυμπιακών (4η φορά φέτος) που δεν το βάζει κάτω σαν κάτι άλλους, ο οποίος πέρασε στα ημιτελικά της κωπηλασίας μαζί με το Μούγιο, και είπε: "Αν περάσω τελικά, ετοιμάστε κανα φορείο γιατί θα τα δώσω όλα για το μετάλλιο". Και τον πιστεύω! Είναι ο μοναδικός από όλη την Ελληνική αποστολή που πιστεύω. Αυτόν, και τη Δεβετζή από τις γυναίκες, που είναι σκύλα μαύρη και δεν καταλαβαίνει Χριστό. Κι ας μην πάρουν ποτέ μετάλλιο, σκασίλα μου! Τέτοιους αθλητές κανείς δεν θα μπορεί να τους κατηγορήσει.
Από ποιους να περιμένω προκοπή? Από τους 25χρονους πολυεκατομμυριούχους του μπάσκετ?
Για όλους τους υπόλοιπους δεν μου καίγεται καρφί, πολλοί είναι τα καλά παιδιά, δεν λέω, αλλά λίγοι έχουν τη στόφα συνειδητοποιημένου αθλητή.
Και δυστυχώς θα μου λείψει η Τασούλα η Κελεσίδου και ο Δημοσθένης Ταμπάκος που αν και απέδειξαν τους εαυτούς τους εκατοντάδες φορές, εντούτοις ποτέ δεν έχασαν τη φλόγα του ερασιτέχνη, δηλαδή του αληθινού αθλητή.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 2:09 am    Post subject: Reply with quote

Είναι λίγο αυστηρή η κριτική που κάνεις, ιδιαίτερα για την ομάδα μπάσκετ. Γενικότερα σε όλες τις διοργανώτριες χώρες παρατηρείται μία πτώση στους επόμενους αγώνες. Και όσο για τους ακριβοπληρωμένους παίχτες του μπάσκετ, ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί ήταν οι οποίοι ξύπνησαν το άθλημα ύστερα από πολλά χρόνια "φαγούρας". Και η νέα γενιά απέδειξε ότι έχει αρκετό μέλλον. Άλλωστε μιλάμε για ένα ματς, το οποίο μπορεί να μην αφήνει πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια, αλλα τίποτα δεν αποκλείει μια επιτυχημένη πορεία. Για τα υπόλοιπα αθλήματα ας είμαστε λίγο ρεαλιστές. Είμαστε μία πολύ μικρή χώρα, και κανονικά θα έπρεπε να είμαστε ικανοποιημένοι με την παρουσία μας. Και ποιός άλλωστε θα ήθελε να ξαναδούμε απάτες του στύλ Κεντέρη και Θάνου, οι οποίοι μας ντρόπιασαν σε απίστευτο βαθμό, άσχετα με το τι λένε τα media σήμερα για τον "και καλά" άδικο αποκλεισμό της δεύτερης. Εγώ θα ντρεπόμουν να κατέβαινε η Θάνου στους αγώνες. Καλύτερα χωρίς εκπροσώπιση, παρά αυτό. Και άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι πάντοτε οι αθλητές μας ήταν αθλητές των μεγάλων αγώνων. Δεν είναι λίγα τα μετάλλια που έχουμε πάρει, αλλά ας σκεφτεί κάποιος ποίος από αυτούς είχε διαρκή παρουσία σε αγώνες. Η Θάνου έτρεχε μονο σε Παγκοσμια και Ολυμπιακους. Ο Κεντέρης το ίδιο. Η Χαλκιά εξαφανίστηκε. Έχει υπάρξει ποτέ Ολυμπιονίκης Έλληνας που να διακρίνεται σε μίτινγκ καθόλη την διάρκεια του χρόνου? Ούτε καν κατεβαίνουν να αγωνιστούν. Είναι τυχαίο? Ας μην κράζουμε λοιπόν τις μεγάλες φιλοδοξίες μας, διότι οι περισσότερες απο αυτές είναι ψιλοπερίεργες, και ας χειροκροτήσουμε τις "φωτοβολίδες" που θα έρθουν σε μικρότερου βεληνεκούς αθλήματα, διότι αυτές πραγματικά θα είναι που θα αξίζουν. Και σε ότι αφορά τα ομαδικά αθλήματα, τα παιδιά του μπάσκετ και του πόλο, μας έχουν χαρίσει πολλές επιτυχίες και σε εθνικό και σε ομαδικό επίπεδο. Δεν θα πρέπει να τους αποδοκιμάσουμε.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 2:36 am    Post subject: Reply with quote

aikinn wrote:
Και σε ότι αφορά τα ομαδικά αθλήματα, τα παιδιά του μπάσκετ και του πόλο, μας έχουν χαρίσει πολλές επιτυχίες και σε εθνικό και σε ομαδικό επίπεδο. Δεν θα πρέπει να τους αποδοκιμάσουμε.

Όχι, καθόλου δεν τους αποδοκιμάζω, απλώς διαχωρίζω ανόμοιες καταστάσεις. Διότι τα κίνητρα μιας ομάδας καλοπληρωμένων επαγγελματιών αθλητών, δεν μπορώ και δεν πρέπει να τα βάλω στην ίδια μοίρα με τα κίνητρα των μεμονωμένων αθλητών μιας χώρας σαν την Ελλάδα, που τελικά τείνει να παράγει αθλητές μιας-δυο μεγάλων διοργανώσεων, μόνο και μόνο επειδή οι ίδιοι (δείχνουν να) έχουν σαν απώτερο στόχο την δια βίου επαγγελματική-οικονομική εξασφάλισή τους.
Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, και σε άλλες χώρες δίνονται κίνητρα τα οποία οι αθλητές και αποζητούν και δέχονται, απλώς στο μεσοδιάστημα έχουν φροντίσει να τιμήσουν τον σκοπό για τον οποίο έγιναν αθλητές. Συνεπώς ακόμα και οι "δικαιολογίες" στις αποτυχίες τους φαντάζουν απολύτως πειστικές, ακριβώς γιατί και οι ίδιοι και ο κόσμος ξέρουν ότι σύντομα θα επανακάμψουν. Κι όταν λέμε σύντομα, εννοούμε στο μήτινγκ του επόμενου μήνα. Όχι στο Παγκόσμιο σε ενάμιση χρόνο ή στους Ολυμπιακούς σε 4, και στο μεταξύ να αγνοείται η τύχη τους!
Εδώ, τι να πω... Αυτό το "ή του ύψους ή του βάθους", εμένα μόνο αθλητισμό δεν μου θυμίζει.

Στα υπόλοιπα συμφωνούμε απολύτως! Κι ακριβώς επειδή θέλω να είμαι ρεαλιστής σε σχέση με τις δυνατότητες του αθλητικού μας προιόντος, ζητάω από τους αθλητές μας να αποδεικνύουν την αξία τους σταδιακά, με συνέχεια, συνέπεια και αδιάκοπη παρουσία τους στους διεθνείς στίβους μέχρι να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Κι όταν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε και τις αποτυχίες τους θα κατανοήσω, και στο πλάι τους θα σταθώ, και δημόσια θα τους στηρίξω, και τις απαιτήσεις μου θα περιορίσω αναγνωρίζοντάς τους το δικαίωμα κάμψης, ακόμα και παροδικής τεμπελιάς. Άνθρωποι είναι κι αυτοί. Άνθρωποι όμως, που προηγουμένως μου΄χουν αποδείξει τη συνέπειά τους και τις δυνατότητές τους, όχι διάττοντες που σκάσανε απευθείας στο βάθρο -ή έστω πολύ κοντά απ΄τα πρώτα τους κιόλας βήματα- και μετά εξαφανίστηκαν....
Δεν θα πω κουβέντα αν καλοί αθλητές σαν αυτούς που ανέφερα παραπάνω, δεν φέρουν μετάλλιο. Δεν με ενδιαφέρει, από τη στιγμή που η παρουσία τους με έχει πείσει για τις προθέσεις τους σε σχέση με αυτό που λέμε αθλητισμό.
Αλλά για αθλητές που στην αρχή με γλυκαίνουν με τις επιδόσεις τους, μετά εξαφανίζονται αποφασίζοντας πως η σπουδαία κλάση τους είναι ικανή μόνο για Ολυμπιακούς, και τελικά στους Ολυμπιακούς όχι μόνο δεν πιάνουν ούτε καν τις ατομικές τους επιδόσεις αλλά με δουλεύουν κι από πάνω με δικαιολογίες (αν στο μεταξύ δεν έχουν πιαστεί ντοπαρισμένοι), τότε φυσικά και θα εκφέρω γνώμη. Τους πληρώνω άλλωστε....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Dromeas
Full Member
Full Member


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 367
Location: Λονδίνο

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 10:51 am    Post subject: Reply with quote

Εγώ θα επιμείνω σε δύο σημεία:
α. Είναι πολύ νωρίς να τα βάφουμε μαύρα, αν και η κάμψη του αθλητισμού μας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
και β. Οι αθλητές μας, όπως και οι πολιτικοί μας, όπως και τόσοι τόσοι άλλοι, είναι βγαλμένοι από τη δική μας κοινωνία και τις αξίες της δικής μας κοινωνίας πρεσβεύουν. Αρνούμαι να χρησιμοποιήσω το δίπολο "εγώ-αυτοί" όταν στις χαρές λέω "εμείς".

Και κάτι ακόμα: Τα μίτινγκς και οι συνεχόμενοι αγώνες δεν είναι αυτοί που θα αποδείξουν απαραίτητα ότι ένας αθλητής είναι καλός ή "καθαρός". Τα μίτινγκς είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο που να αρμέγουν τους αθλητές και σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν να τους "καίνε". Οι Έλληνες αθλητές όντως περιέργως αποφεύγουνε να πηγαίνουν σε τέτοιους αγώνες -πήγαινε σε κάνα-δύο τον χρόνο βρε αδερφέ- αλλά από την άλλη δεν είναι και υποχρεωμένοι να εμπορευματοποιούν την προσπάθειά τους. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι αθλητές που αργότερα βρέθηκαν ντοπαρισμένοι, όπως η Τζόουνς, πήγαιναν συνέχεια σε μίτινγκς... άλλο το ένα - άλλο το άλλο...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 11:08 am    Post subject: Reply with quote

Νομίζω το να κατηγορεί κάποιος τους πρωταθλητές για προσπάθεια βολέματος ή εμμέσως τεμπελιά είναι αρκετά μακριά από την πραγματικότητα. Το να είσαι υπεραθλητής και να συμμετέχεις στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι από μόνο του ένα κατόρθωμα το οποίο καλύπτει και με το παραπάνω τις παραπάνω κατηγορίες, είτε με ντόπινγκ είτε χωρίς.

Ενώ επιπλέον θεωρώ λάθος οι αθλητές να ακολουθούν τις προτιμήσεις ή τις ανάγκες των θεατών για νίκες και μετάλλια. Οι αθλητές βρίσκονται εκεί για τον εαυτό τους πάνω από όλα. Ούτε για τη χώρα τους ούτε για τους θεατές. Το γεγονός ότι το (μικρό) εισόδημα τους προέρχεται από το φιλοθεάμων κοινό δεν του δίνει και δυνατότητα ελέγχου πάνω στις επιδόσεις του.

Όλη αυτή η προσπάθεια ηθικολογίας πάνω στον αθλητισμό είναι κενή. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία υποχρέωση έναντι μας. Δεν αποτελούν το στρατό μας που πρέπει να νικήσει τις άλλες χώρες. Οι ολυμπιακοί αγώνες και ο αθλητισμός είναι μια γιορτή που μας θυμίζει ότι είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα. Δεν είναι ανάγκη να μεταφέρουμε όλα τα άγχη, την αυστηρότητα, τις μικρο-οικονομικές επιδιώξεις και τους καταναγκασμούς της καθημερινότητας σε μια από τις πιο όμορφες εκφράσεις του πολιτισμού μας.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Alius
Full Member
Full Member


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 269
Location: Athens

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 11:14 am    Post subject: Reply with quote

Προσωπικά πιστεύω πως το "παιχνίδι" με την αναγνώριση που δίνεται στους νικητές των Ολυμπιακών αγώνων έχει χαθεί από καιρό! Θεωρώ πως η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες, οι πρωταθλητές της κάθε χώρας, λοιπόν, δεν είναι, πλέον, εκείνοι που κάνουν υγιή αθλητισμό! Άλλο ο αθλητισμός, άλλο ο πρωταθλητισμός! Τα περί Ολυμπιακού πνεύματος τα θεωρώ φανφάρες! Σε χαμηλότερο επίπεδο ο αθλητισμός ασφαλώς και χαρακτηρίζεται από ιδανικά! Αλλά οι πρωταθλητές των Ολυμπιακών αγώνων κάνουν απλά τη δουλειά τους! Άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο καλά, όπως σε κάθε επαγγελματικό κλάδο άλλωστε! Καλά κάνουν, αν θέλετε τη γνώμη μου! Ο κάθε άνθρωπος είναι σωστό να ζει από αυτό που κάνει καλύτερα! Όχι όμως να θεοποιούνται κάποιοι! Και γιατί να μη θεοποιείται, καλύτερα, κάποιος επιστήμονας που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο;

Τώρα, βέβαια, το αν είναι σωστό η δουλειά αυτή να γίνεται με "παράνομους" και "άτιμους" τρόπους (βλέπε αναβολικά), τα οποία πληρώνω εγώ και ο καθένας από εμάς, είναι μια άλλη κουβέντα! Όπως άλλη κουβέντα είναι και το κατά πόσον είναι δίκαιο κοινωνικά μια επιτυχία ενός αθλητή να επιβραβεύεται με ένα μισθό υπαλλήλου ενόπλων δυνάμεων! Επειδή, λοιπόν, προφανώς και υπάρχουν τέτοια κίνητρα, προσωπικά αρνούμαι να θεοποιήσω τον κάθε αθλητή! Και αρνούμαι να δεχτώ τα πατριωτικά ιδεώδη που προβάλλονται σε κάθε επιτυχία! Ο επαγγελματίας αθλητής είναι βασικά επαγγελματίας, οπότε ούτε υποχρεωμένος είναι ούτε με πείθει ότι βάζει πάνω απ'όλα την εθνική του τιμή! Έτσι, θεωρώ τίμιους τους ξένους μπασκετμπολίστες, πχ, που απλά κατά καιρούς αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην εθνική τους ομάδα! Ο πατριωτισμός δεν αποδεικνύεται και δεν εξαρτάται από τη συμμετοχή σε μια εθνική ομάδα! Το πόσο πατριώτης είναι ο καθένας το γνωρίζει μέσα του! Τα πριμ των επιτυχιών, όμως, δεν είναι ένδειξη πατριωτισμού, όταν πολύ σκληρά εργαζόμενοι συμπατριώτες μας "ζουν" με μισθούς ανέχειας! Το ολυμπιακό ιδεώδες, για μένα, είναι να αγωνίζεσαι με τις δικές σου δυνάμεις για τον κότινο! Και αυτό πραγματώνεται, πχ, στα πλαίσια του σχολικού αθλητισμού! Δεν ξέρω αν τα παραπάνω ισχύουν συλλήβδην για όλους τους πρωταθλητές! Ελπίζω πως όχι! Ο Νοβίτζκι, πχ, δεν πήγε για να κερδίσει κάτι! Ούτε καν μετάλλιο δεν μπορεί να πάρει! Πήγε όμως γιατί το θεωρούσε τιμητικό και μπράβο του! Μεγάλος αθλητής, μεγάλος επαγγελματίας, μεγάλος άνθρωπος! Ξέρω όμως ότι ισχύει για όλους εκείνους που προβάλλονται από τα μέσα! Για το λόγο αυτό και παρακολουθώ τους αγώνες απλά σαν φίλαθλος! Κατά τα άλλα όχι μόνο δεν μου προσφέρουν τίποτα, αλλά θεωρώ πως με τα κονδύλια που πέφτουν από όλους τους φορείς με ζημιώνουν! Δείτε απλά που έχει πάει η τιμή του πετρελαίου και του χρήματος!

Όσον αφορά την Εθνική μπάσκετ, απλά πιστεύω πως υπάρχουν κάποιες ομάδες που είναι ένα σκαλί πιο πάνω από εμάς! Καλώς ή κακώς, η Ισπανία και οι ΗΠΑ είναι ανώτερες ομάδες! Ο στόχος μας μπορεί να είναι ένα μετάλλιο πάντως! Τα υπόλοιπα, όπως π.χ. τα σχόλια του κ. Συρίγου εδώ και τόσο καιρό, τα θεωρώ περιττά! Τα περί κακής οργάνωσης και προετοιμασίας δε, ενώ αυτή έχει αρχίσει δυνατά από τα μέσα Ιουνίου, τα θεωρώ από μικροπρεπή ως και ύποπτα! Τα παιδιά του μπάσκετ, αν μη τι άλλο, είναι συνεπή κάθε χρόνο! Που, στην τελική, θα μπορούσαν να σκεφτούν πχ ο Παπαλουκάς και Διαμαντίδης ότι με τα χρήματα που κερδίζουν ίσως να μην ήταν απαραίτητο άλλο ένα κοπιαστικό επαγγελματικά καλοκαίρι! Για το λόγο αυτό θα πρέπει να σεβαστούμε τουλάχιστον τη δουλειά τους, την οποία εδώ και χρόνια κάνουν πολύ καλά...
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 11:54 am    Post subject: Reply with quote

Arrow worldofjusttice
Πολύ σωστά όλα αυτά, αλλά για να μην διαβάζουμε διαγώνια τα posts και βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα, εγώ τόνισα με έμφαση πως δεν τα αποδίδω συλλήβδην στο σύνολο των αθλητών μας, ούτε αναζήτησα ποτέ διαρκείς επιτυχίες, ούτε ψάχνω για υπεράνθρωπους-μηχανές κοπής μεταλλίων.
Απλώς ζητάω να επιβεβαιώσουν την ανάπτυξη του αθλητισμού μας, όποια και όση είναι αυτή. Προς το παρόν τη διαψεύδουν. Έντεκα αρσιβαρίστες -σχεδόν όλη η εθνική ομάδα-, Δρυμωνάκος, Γκούσης, Ρέγας, συν Κεντέρης, Θάνου και Σαμπάνης από την προηγούμενη διοργάνωση, μιλάμε για 17 άτομα, ένας πρωτοφανής αριθμός που εκτός ότι με ταπεινώνει, με εξοργίζει κιόλας.

Ξαφνικά οι ιπτάμενοι γιατροί της WADA αναζητούν Έλληνες παντού, μόλις χτες πήραν αιφνιδιαστικά δείγματα από όλη σχεδόν την ομάδα στίβου στην Ιαπωνία, δηλαδή με δυο λόγια, το ότι οι Έλληνες περίπου θεωρούνται οιονεί απατεώνες που πρέπει να είναι υπό διαρκή επιτήρηση, είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστο.

Είπα ξεκάθαρα πως αν η επίδοση ενός αθλητή είναι για ημιτελικό ή τελευταίες θέσεις τελικού, χίλιες φορές να πιάσει αυτήν και να μη φέρει ποτέ μετάλλιο, παρά αυτό που βλέπουμε από το Σίδνει και μετά. Αναλώσιμοι μιας διοργάνωσης και μετά καταγέλαστοι στον κόσμο.
Συνεπώς, όταν μιλάμε για ομορφιά αθλητισμού και άλλα σπουδαιοφανή, καλό είναι να τα απευθύνουμε πρώτα σε αυτούς που τον υπηρετούν, και ιδιαιτέρως σε αυτούς που μας ξεφτιλίζουν με την ντόπα.
Οι υπόλοιποι που προσπαθούν φιλότιμα και φτάνουν μέχρι εκεί που μπορούν είναι αξιέπαινοι και κανείς δεν μπορεί να τους προσάψει τίποτα.

Κανείς δεν ζήτησε στρατό, αλλά όλοι οφείλουμε να προβληματιστούμε πάνω στο τι φταίει γι΄αυτές τις απίστευτες διακυμάνσεις.
Αν θέλουμε δηλαδή να σώσουμε την κατάσταση, και να βελτιώσουμε τα πράγματα. Όχι κατ΄ανάγκην προς άγρα μεταλλίων, αλλά προς όφελος της σε βάθος χρόνου ανάπτυξης του αθλητισμού. Της γιορτής όπως λες κι εσύ...


Last edited by Ypsilon on Mon Aug 11, 2008 3:12 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Dromeas
Full Member
Full Member


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 367
Location: Λονδίνο

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 12:12 pm    Post subject: Reply with quote

Γιατί ψάχνουν τους Έλληνες σαν τρελοί να τους πάρουν δείγματα; Μα ένα τυχαίο δείγμα να έπαιρναν από άθλητες άλλων ομάδων πάλι θα έπιαναν λαυράκι. Laughing Laughing Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το ντόπιγκ είναι σημείο των καιρών καί όχι μόνο της χώρας μας.
Ερώτηση: Θα δημιουργηθεί άραγε και ένα σώμα κατά της διαφθοράς της ΔΟΕ; Ενδιαφέρον θα ήταν. Θα είχαμε τους ιπτάμενους της WADA (ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται) να παίρνουν δείγματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΝτεΓκρέτσια (-ΝτεΝτανεμάρκα) και από τους άλλους αθάνατους και άσπιλους Παρθένους... Αμήν... Laughing Laughing Laughing Συγχωρέστε με που είμαι κυνικός, αλλά είναι στη φύση μου!

Και για να χαμογελάσουμε και λίγο: Μπράβο στον Κακλαμανάκη που συνεχίζει να αγωνίζεται με τέτοιο πάθος. Συγχαρητήρια και στην ομάδα της κωπηλασίας που έχει φέρει και τις πρώτες επιτυχίες!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 3:54 pm    Post subject: Reply with quote

Στην χθεσινή εκπομπή της ΝΕΤ για τους Ολυμπιακούς ήταν καλεσμένος ο Α' αντιπρόεδρος της ΕΟΑ - δεν θυμάμαι το ονομά του.

Δήλωσε ότι η υπόθεση της Θάνου είναι στημένη μέσα από την Ελλάδα. Δεν αναφέρθηκε σε ονόματα, αλλά οι δημοσιογράφοι έδειξαν ότι κατάλαβαν ποιον εννοεί.

Η δική μου εντύπωση ήταν οτι εννοούσε τον Νικολάου, λόγω των δηλωσεών του που ουσιαστικά ήταν σαν να ανακοίνωνε τον αποκλεισμό της Θάνου.

Ειλικρινά ελπίζω η Θάνου να έχει την δύναμη και τα @@ να κυνηγήσει την ΔΟΕ ως εκεί που δεν πάει.
Back to top
View user's profile Send private message
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 4:21 pm    Post subject: Reply with quote

H Θάνου να κυνηγήσει την ΔΟΕ; Δεν λέω, έχει και η ΔΟΕ τις αμαρτίες της, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν θα είναι σαν τον κλέφτη να κυνηγά τον αστυνόμο; Μπορεί η Θάνου να είναι σήμερα καθαρή αλλά πριν 4 χρόνια μας ξεφτίλισε διεθνώς στην χειρότερη στιγμή. Δεν θα ήθελα να την δω να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Πεκίνο ή σε οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση.
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

Ypsilon, θα με βρεις σύμφωνο με το θέμα της επιβράβευσης των αθλητών με μόνιμες θέσεις αξιωματικών. Για τις οποίες νομίζω λαμβάνουν όλα τα προνόμια και καμία υποχρέωση (διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν μπορούμε να ζητάμε από αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν το οτιδήποτε (να φέρουν μετάλλια, να μπουν στον ημιτελικό, να πιάσουν τουλάχιστον την επίδοση τους). Δεν ξέρω με ποιο δικαίωμα μπορούμε και το κάνουμε αυτό και τι ακριβώς μας λέει. Δηλαδή, ας υποθέσουμε ότι στο 90% των περιπτώσεων συμπεριφέρονταν έτσι, ποιό ακριβώς θα ήταν το όφελος. Δηλαδή τι θα κερδίζαμε και γιατί είναι τόσο αναγκαίο αυτό?

Γενικότερα δεν μπορώ να καταλάβω την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων να ζητάνε πράγματα από τους αθλητές, όπως οι οπαδοί των ομάδων ή σε αυτή την περίπτωση, της ολυμπιακής ομάδας. Το νιώθω σαν μια αρρωστημένη, υπεροπτική ανάγκη να συμμετέχουν κι αυτοί στο παιχνίδι. Να νιώσουν, πρόεδροι, προπονητές ή και παίκτες.

(Προς θεού μην εκλάβει κανείς τα όσα λέω ως προσωπική επίθεση ή χαρακτηρισμούς έναντι των συνομιλητών. Μου προξενεί πάντως εντύπωση το γενικό φαινόμενο)


Όσο για την ομάδα μπάσκετ, το πρόσωπο που έδειξε στο προολυμπιακό τουρνουά δεν ξεχνιέται. Θεωρώ ότι θα πάει πολύ καλά και είναι άδικο να απογοητευόμαστε. Να μην πω μάλιστα ότι η ήττα είναι θεόσταλτη ώστε η ομάδα να είναι σοβαρή και συγκροτημένη απέναντι σε όλους τους αντιπάλους.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 5:01 pm    Post subject: Reply with quote

Τουλαχιστον επεστρεψε ο μεγιστος Υ στο φορουμ μας Razz
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
GEO
New Member
New Member


Joined: 22 Jan 2006
Posts: 50
Location: Athens

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 5:23 pm    Post subject: Reply with quote

Κι εγώ μερικά ..
Θεωρώ ντροπή που στείλαμε εμείς την αθλήτρια αυτή . Δεν με ενδιαφέρει τι εναι η ΔΟΕ και τι κάνει αλλά εμείς τι κάνουμε…Για την συγκεκριμένη απόφαση πάντως τα ευχαριστήρια μου στην ΔΟΕ
Κάποτε ένοιωθα περήφανος και πανηγύριζα για το χρυσό στα 200 στο Σιδνευ .Ήμουν πολύ να μην πω…
Μετά την εθνική ντροπή των παραμονών του 2004 έμαθα να μην πανηγυρίζω για νίκες πρώην δημοσιογράφων που σε μια χρονιά γίνονται Ολυμπιονίκες. Δεν θα ξαναγίνουν βέβαια γιατί δεν πρόκειται να ρισκάρουν αυτές τις επιτυχίες.
Τελικά έφτασα να παρακολουθώ μόνο τα ομαδικά. Διότι ακόμη και με τα χαπάκια για να διακριθείς πρέπει να είσαι ομάδα.
Υπο αυτή την έννοια συγχαρητήρια στο πόλο που εδώ και χρόνια κι εδώ και πολλές αθλητικές γενιές δίνει τον αγώνα του με επιτυχία.
Επίσης πιστεύω ότι πολύ καλή ομάδα είναι και το μπάσκετ . Μπορεί κάποιοι να είναι καλύτεροι , αλλά κι εμείς είμαστε καλοί και με καλή πορεία αρκετά πλέον χρόνια ,ακόμη κι αν οι παίκτες αυτοί είναι καλοπληρωμένοι..
Δείτε τους Αμερικάνους που αυτοί θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να είναι και ομάδα και ότι έστω φέτος δεν θα βρεθεί κάποια Ελλάδα να τους κάνει πλακίτσα ..
Πάντως πιστεύω ότι κακώς τα βάζουμε με τα Σκόπια για το όνομα.
Να σταματήσουν τώρα οι έλεγχοι για ντόπινγκ και να μας αφήσουν να πάρουμε το νέο μας όνομα : Νέα Ανατολική Γερμανία…
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 6:27 pm    Post subject: Reply with quote

Ντοπαρισμένος είναι αυτός που πιάνεται. Η Θάνου δεν πιάστηκε ντοπαρισμένη.

Γιατί όλοι αναφέρεστε σε αυτή με τέτοιο άσχημο τρόπο, και δεν κάνετε το ίδιο για τον Δήμα, Καχιασβίλι, Λεωνίδη, Σαμπάνη, και τους λοιπούς αρσιβαρίστες, που ήδη αποδείχθηκε ότι ο προπονητής τους, ντοπάριζε αθλητές στο άθλημα; Γιατί πολύ απλά υποψιαζόμαστε (μερικοί ίσως είμαστε σίγουροι) όταν ΄κάτι' έπαιρναν αλλά ποτέ δεν βρέθηκαν για χίλιους μύριους λόγους.

Κι έστω ότι η Θάνου ήταν ντοπαρισμένη τότε και απέφευγε τον έλεγχο. Με την όποια κρυφή συμφωνία με την ΔΟΕ/ΙAAF τιμωρήθηκε.
Τον τελευταίο χρόνο που εξετάστηκε 19 φορές (μόλις πριν 1 βδομάδα η πιο πρόσφατη) και βρέθηκε καθαρή δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο; Δεν της αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία -αποδεδειγμένα καθαρή- για να δούμε τι μπορεί να κάνει.

Στο κάτω κάτω, αν όντως οι επιτυχίες της ήταν με ντόπα, τότε η ΔΟΕ δεν πρέπει να την φοβάται, γιατί δεν θα καταφέρει τίποτα καθαρή, και θα γίνει ρεζίλι διεθνώς. Τι φοβάται όμως; Την δυσφήμιση, μα η ίδια η ΔΟΕ γίνεται ρόμπα με τα χατίρια που κάνει στο κινέζικο καθεστώς καθημερινά. Από την αρχή των αγώνων 22 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε εκρήξεις στην Κίνα.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 6:54 pm    Post subject: Reply with quote

GEO wrote:
Να σταματήσουν τώρα οι έλεγχοι για ντόπινγκ και να μας αφήσουν να πάρουμε το νέο μας όνομα : Νέα Ανατολική Γερμανία…

Arrow GEO: Η ατάκα της χρονιάς, κερδίζεις δωρεάν διακοπές! Laughing

Arrow ΡΑΟ: Μόνο για τους Ολυμπιακούς γύρισα βρε, μην σε παίρνει η χαρά! Razz

Arrow worldofjustice: Αγαπητέ μου, όπως λέω διαρκώς δυο μέρες τώρα, τα μετάλλια ποσώς με ενδιαφέρουν αν δεν αντικατοπτρίζουν ταλέντο και σκληρή προσπάθεια. Προτιμώ να πέσω στην ανυποληψία της προ Βαρκελώνης εποχής αλλά να έχω καθαρό το όνομά μου, παρά να παίρνω 30 μετάλλια σε δυο Ολυμπιάδες και φέτος να έχω γίνει περίγελως της οικουμένης με 17 Shocked αθλητές ήδη στον τοίχο, χώρια αυτοί που θα πιαστούν στο μέλλον, χώρια οι πάμπολλοι που πρόλαβαν και την κοπάνησαν.
Αλλά από τα άλλα παιδιά, ναι, μια προσπάθεια τη θέλω, το φωνάζω και το υποστηρίζω. Κι είναι το λιγότερο και το πιο απλό που ζητάω. Αυτή είναι και η έννοια του αθλητισμού, κανείς δεν τους πίεσε να γίνουν πρωταθλητές με το ζόρι, και σίγουρα δεν αγωνίζονται μόνο για τον εαυτό τους, αυτό είναι τεράστια πλάνη. Έχουν μια σημαία από πάνω, ένα εθνόσημο στο στήθος, κι ένα σωρό προνομίες κατά την επιστροφή στην πατρίδα, που αν αγωνίζονταν μονάχα για την πάρτη τους καλό θα ήταν να μην αποδέχονταν. Λίγο φιλότιμο λοιπόν, κι ας μη φέρουν ποτέ μετάλλια.
Γι΄αυτό και φωνάζω ότι δεν με ενδιαφέρουν οι διακρίσεις αν αυτές είναι προιόν της κενοδοξίας κάποιων πιτσιρικάδων, κι όχι αντικατοπτρισμός του πόσο στ΄αλήθεια ενδιαφέρεται και προωθεί η ίδια η χώρα μου τον αθλητισμό.

Ούτε μπορώ να δεχθώ το θεώρημα ότι επειδή ο αθλητισμός είναι χαρά (σσ: ο πρωταθλητισμός δεν είναι) και οι Ολυμπιακοί μια γιορτή (σσ: άλλη μεγάλη αυταπάτη), τότε θα πρέπει να στέλνουμε τους αθλητές μας στους Αγώνες με το σκεπτικό "πηγαίνετε, διασκεδάστε το, κι ό,τι κάτσει, γιατί μόνο η συμμετοχή μετράει."
Δεν ισχύει αυτό, κύριοι! Όπως φυσικά και δεν ισχύει και το αντίθετο: "πηγαίνετε και κόψτε το λαιμό σας να μου φέρετε τρόπαια."
Εκείνο που ισχύει είναι μια αξιοπρεπής συμμετοχή που να επιβεβαιώνει ότι ο αθλητισμός στη χώρα μου είναι καίρια επιλογή, μια απόδειξη κοινωνικής και ηθικής -με την καλή έννοια- ευμάρειας, και όχι μέσο προπαγάνδισης τού πόσο δήθεν προχωρημένοι είμαστε σαν λαός. Αρκετά με τη λαμογιά και την ιδεολογικοποίηση της ήσσονος προσπάθειας.

Arrow chr.04: Στις κρίσεις σου για τη ΔΟΕ, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Ίσως η πιο διεφθαρμένη από όλες τις διεθνείς "επιχειρήσεις" (εξ΄ου και η πιο υποκριτική), ένας αηδής εσμός από κηφήνες, εστεμμένους χωρίς θρόνο, και αργυρώνητους jet setters της συμφοράς. Να δούμε πότε θα βγούνε και γι΄αυτούς ιπτάμενοι γιατροί κατά της γενικευμένης σήψης.
Τον Φάζεκας από την Ουγγαρία που στους Ολυμπιακούς της Αθήνας όχι μόνο πιάστηκε τούμπανο αλλά επιχείρησε να κοροιδέψει τη ΔΟΕ δίνοντας ούρα άλλου αθλητή (δηλαδή διπλή απάτη), τον αφήνουν τώρα να αγωνιστεί στο Πεκίνο. Αυτός φαίνεται δεν προσβάλλει το Ολυμπιακό κίνημα... Είμαι κι εγώ κατά της συμμετοχής της Θάνου, αλλά έχει και η υποκρισία τα όριά της. Εξαιρείται η ΔΟΕ!


Last edited by Ypsilon on Mon Aug 11, 2008 7:39 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 7:33 pm    Post subject: Reply with quote

chr.04 wrote:
Ντοπαρισμένος είναι αυτός που πιάνεται. Η Θάνου δεν πιάστηκε ντοπαρισμένη.


Αν γινόταν το τεστ τί λέει η κοινή λογική οτι θα είχε βγει και η Θάνου και ο Κεντέρης; Σίγουρα όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου αλλά εδώ τα γεγονότα ουρλιάζουν

chr.04 wrote:
Γιατί όλοι αναφέρεστε σε αυτή με τέτοιο άσχημο τρόπο, και δεν κάνετε το ίδιο για τον Δήμα, Καχιασβίλι, Λεωνίδη, Σαμπάνη, και τους λοιπούς αρσιβαρίστες, που ήδη αποδείχθηκε ότι ο προπονητής τους, ντοπάριζε αθλητές στο άθλημα; Γιατί πολύ απλά υποψιαζόμαστε (μερικοί ίσως είμαστε σίγουροι) όταν ΄κάτι' έπαιρναν αλλά ποτέ δεν βρέθηκαν για χίλιους μύριους λόγους.


Γιατί όλοι αυτοί έχουν πλέον αποσυρθεί και το γεγονός του ντοπαρίσματος των νέων συνέβη 4 χρόνια μετά από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς. Εξάλλου δεν νομίζω οτι οι κρίσεις για την Θάνου οφείλονται τόσο στο ότι "ντοπαρίζεται" αλλά στο γεγονός οτι η γελοιότητα του "ατυχήματος" συνέβη μια μέρα πριν την τελετή έναρξης.

chr.04 wrote:
Κι έστω ότι η Θάνου ήταν ντοπαρισμένη τότε και απέφευγε τον έλεγχο. Με την όποια κρυφή συμφωνία με την ΔΟΕ/ΙAAF τιμωρήθηκε.
Τον τελευταίο χρόνο που εξετάστηκε 19 φορές (μόλις πριν 1 βδομάδα η πιο πρόσφατη) και βρέθηκε καθαρή δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο; Δεν της αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία -αποδεδειγμένα καθαρή- για να δούμε τι μπορεί να κάνει.


Μπορεί να τιμωρήθηκε από την ΔΟΕ, δεν τιμωρήθηκε όμως από την ελληνική δικαιοσύνη, από τον σύλλογό της και ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη.

chr.04 wrote:

Στο κάτω κάτω, αν όντως οι επιτυχίες της ήταν με ντόπα, τότε η ΔΟΕ δεν πρέπει να την φοβάται, γιατί δεν θα καταφέρει τίποτα καθαρή, και θα γίνει ρεζίλι διεθνώς. Τι φοβάται όμως; Την δυσφήμιση, μα η ίδια η ΔΟΕ γίνεται ρόμπα με τα χατίρια που κάνει στο κινέζικο καθεστώς καθημερινά. Από την αρχή των αγώνων 22 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε εκρήξεις στην Κίνα.


Η ΔΟΕ προφανώς μνησικακεί για το πανηγύρι που στήθηκε πριν 4 χρόνια. Η δική μου άποψη στηρίζεται στους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Back to top
View user's profile Send private message
GEO
New Member
New Member


Joined: 22 Jan 2006
Posts: 50
Location: Athens

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 8:39 pm    Post subject: Reply with quote

Επειδή χρωστάω μια εξήγηση
Η αθλήτρια αυτή νομίζω είναι καθαρή τώρα. Αν θέλει να δείξει τι μπορεί να κάνει ας τρέξει σε ενα meeting. Πιστεύω ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα με το ζόρι έπιασε το όριο . Θέλει μια ηθική δικαίωση και για μένα ορθώς δεν της δόθηκε . Προσωπικά η προσβολή της νοημοσύνης μου και η ντροπή την παραμονή της μεγάλης γιορτής ΔΕΝ αντέχεται..Γι αυτό και ιδιαιτέρως για αυτό το δίδυμο των δρομέων οι όλες εκφράσεις που χρησιμοποίησα βγήκαν τόσο ευγενικές με μεγάλη προσπάθεια ….
Επίσης προφανώς το Αντολική Γερμανία δεν βγήκε από αυτούς τους 2 μόνο .
Η dream team της άρσης βαρών είτε ήταν προϊόν σκληρής δουλειάς ,ειτε οι περιοχές κυρίως η Β.Ηπειρος είναι περιοχή που ο αέρας έβγαζε μέχρι πριν κάποια χρόνια Ολυμπιονίκες ,είτε κάτι έτρεχε στο αίμα τους στο dna ρε παιδί μου όπως το είπε και η χρυσή εμποδίστρια της Αθήνας .. Τώρα ο καθένας ότι πιστεύει . Προσωπικά λέω ότι στο αίμα μας είχαμε την ουσία των Ολυμπιονικών-νομίζω μάλιστα ότι οι αθλητές μας την έπαιρναν από το ίδιο μαγαζί..
Για την ΔΟΕ τα του Υ με καλύπτουν είπα και πάλι μου είναι αδιάφορο…

ΥΓ ρισκάρω και μια πρόβλεψη
Η χρυσή εμποδίστρια που την έστειλε ο ΣΕΓΑΣ στο Πεκίνο δεν θα πιαστεί ντοπαρισμένη και νομίζω ότι πράγματι δεν είναι. Λέω επίσης ότι η εμφάνιση της θα είναι το πολύ μέτρια δεν έχει καμία διάθεση να ρισκάρει τα όσα κέρδισε .
Λάθος της που δεν άλλαξε και άθλημα να γίνει ας πούμε άλτρια ..Έχει και το παράδειγμα των δρομέων που δεν τους έφτανε η μία Ολυμπιάδα..
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 8:51 pm    Post subject: Reply with quote

Ας δούμε μια υποκρισία της ΔΟΕ.

Η Θάνου επιτρέπεται να συμμετέχει επειδή τάχα μου της πρόσβαλε το Ολυμπιακό κίνημα. Δεν θα σχολιάσω για όλους τους άλλους που πιάστηκαν αλλά συμμετείχαν κανονικά.

Το γεγονός οτι η Ρωσία και η Γεωργία ξεκίνησαν πόλεμο την μέρα της τελετής έναρξης δεν προσβάλει το Ολυμπιακό κίνημα που σημαία τους είναι η ενότητα-ειρήνη-φιλία των λαών; Γιατί δεν τους σουτάρει έξω από την γιορτή της; Η συμπεριφορά τους (αυτών και πολλών άλλων χωρών) δεν είναι προσβολή στο Ολυμπιακό κίνημα;

Είναι ντροπή όλων μας, γιατί όταν έφερνε τα μετάλλια είμασταν υπερήφανοι, και τώρα θεωρούμε ότι είναι προσβολή να μας εκπροσωπήσει. την dream team θα την ελέγξουν ή επειδή φέρνει λεφτά μένει στο απυρόβλητο;

--------------------------------------------------
Στο κάτω κάτω αφού όλοι λίγο πολλοί ντοπάρονται, ας το αφήσουν ελεύθερο. Δεν είναι κακό.
Back to top
View user's profile Send private message
Alius
Full Member
Full Member


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 269
Location: Athens

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 10:43 pm    Post subject: Reply with quote

chr.04 wrote:

Στο κάτω κάτω αφού όλοι λίγο πολλοί ντοπάρονται, ας το αφήσουν ελεύθερο. Δεν είναι κακό.


Συμφωνώ απόλυτα!! Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται τίμια ακόμα και αν δεν είναι... Μετά τι "ιδεώδη" θα πωλούνταν στο βωμό των πολυεθνικών;
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Aug 12, 2008 12:48 am    Post subject: Reply with quote

Παιδιά, το έχουμε ξαναπεί. Η ΔΟΕ είναι imperium.
Όταν μια τέτοια οργάνωση σου ξεκόβει από την αρχή "δεν ανεχόμαστε κριτική από κανέναν δικηγόρο καμμιάς Θάνου και δεν είμαστε καν υποχρεωμένοι να εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους προσκαλούμε ή απορρίπτουμε έναν αθλητή από τους αγώνες", εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι περιχαρακώνεται πίσω από ολοκληρωτικές τακτικές μόνο και μόνο για να καλύψει τις δικές της ανομίες και την πανθομολογούμενη ανεπάρκειά της να χειραγωγήσει τη φαρμακοδιέγερση.
Που δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θέλει να την χειραγωγήσει εδώ που τα λέμε, μάλλον γιατί θα χάσει πολλά μυστικά κονδύλια. Ελάτε τώρα, ας γίνουμε λίγο ρεαλιστές. Τέτοια μεγαθήρια, τέτοια εργαλεία καταδυνάστευσης του αθλητισμού προς χάριν των πολυεθνικών, δεν πορεύονται ούτε συντηρούνται με το σταυρό στο χέρι. Και μας το έχουν αποδείξει αυτό πλειστάκις οι ίδιοι οι Αθάνατοι. Που εκτός από Αθάνατοι, κάποιοι είναι και κάκιστοι ηθοποιοί. Δεν μπορούν καν να κρυφτούν.

Από την άλλη, ποτέ δεν μας εξηγήθηκε τι την έπιασε τη ΔΟΕ και ήθελε πάση θυσία να εξετάσει Κεντέρη και Θάνου μια μέρα πριν την τελετή έναρξης, τη στιγμή μάλιστα που ήξερε ότι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Κεντέρης, είχε προβάρει 100 φορές το ανέβασμα της σκάλας, και μόνο η απουσία του ήταν ικανή να τινάξει στον αέρα την αφή του βωμού, άρα όλη την τελετή!
Ήταν τόσο σίγουρη ότι θα βρεθεί ντοπαρισμένος, που ήθελε να απαλλάξει το... ολυμπιακό ιδεώδες από την ντροπή να ανάψει το βωμό ένας φαρμακωμένος αθλητής? Ήθελε κάτι να σαμποτάρει? Ήθελε κάποιον να εκδικηθεί? Εξοφλούσε κανα συμβόλαιο σε κάποια δυσαρεστημένη ΕΟΕ κάποιας υπερδύναμης?
Και αν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω γιατί δεν περίμενε να μαντρωθούν όλοι οι αθλητές στο Χωριό μετά την τελετή όπως είναι υποχρεωμένοι βάσει αυστηρότατων κανονισμών, και να πάει το επόμενο πρωί να τους τσακώσει με την άνεσή της? Και πάλι, δυο μερούλες ήθελε μόνο για να αποκαλύψει την απάτη. Τι την χάλαγε? Έτσι κι αλλιώς ο στίβος ξεκίναγε μια βδομάδα μετά.

Δεν θέλω να πέσω στην παγίδα της συνομωσιολογίας, ούτε να αναμασήσω την καραμέλα περί κακών ανθελλήνων, ούτε να εφεύρω συμφέροντα και ξένα κέντρα που μας επιβουλεύονται, χωρίς να ξέρω την τύφλα μου. Για να είμαι ειλικρινής ούτε ο ίδιος πολυπιστεύω όσα έγραψα παραπάνω, το τονίζω για να μην παρεξηγηθώ, απλώς τα παρέθεσα επίτηδες για να καταδείξω το μαύρο σκοτάδι που τρώει όλους μας σχετικά με την υπόθεση, και για το οποίο ευθύνονται οι πάντες, της ΔΟΕ μη εξαιρουμένης!

Δηλαδή και μόνο η λυσσαλέα αντίθεσή της έναντι μιας και μόνον αθλήτριας, στο τέλος θα με κάνει να συμπαθήσω τη Θάνου. Shocked
Δεν μπορεί να επικαλείται Ολυμπιακή Χάρτα και κουραφέξαλα, και ταυτόχρονα να καταστρατηγεί τους μηχανισμούς αυτοπροστασίας του κύρους της. Δεν μπορεί να αγνοεί τους πειθαρχικούς κανόνες που η ίδια θέσπισε, να τους τηρεί απαρεγκλίτως για όλους τους αθλητές που πιάστηκαν ντοπαρισμένοι, και να θυμάται πως μόνον η Θάνου ντρόπιασε το Ολυμπιακό Κίνημα!
Κανένα κίνημα δεν ντρόπιασε η Θάνου. Απλώς τη θεωρούν πολύ μυρμήγκι για να τα βάλει μαζί τους, και περνάνε προς κάθε ενδιαφερόμενο το σωστό -γι΄αυτούς- μήνυμα προς γνώσιν και συμμόρφωσιν: Don't fuck with us and we don't fuck with you. Τελεία. Το πράγμα βρωμάει ρεβανσισμό και συγκάλυψη ιδίων ευθυνών από χιλιόμετρα.
Μου φαίνεται αδιανόητο για μια Οργάνωση που υποτίθεται πως υπάρχει υπέρ των αθλητών, να βγαίνει και να λέει "Αποφασίζω ότι από δω και μπρος δεν θα είσαι αθλητής, ούτε θα σου επιτρέψω να αγωνίζεσαι γιατί έτσι γουστάρω! Και ποσώς με ενδιαφέρουν η βούληση, τα πιστεύω και τα επιχειρήματά σου! " Shocked Μόνο την Ιερά Εξέταση θυμάμαι να μετέρχεται τέτοιας απάνθρωπης λογικής! Μόνο που αυτή δρούσε στο Μεσαίωνα!

Εννοείται πως τα΄χω και με τη Θάνου! Τη θεωρώ ένοχη και ηθικά έκπτωτη να διεκδικεί να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα χωρίς πρώτα να έχει παραδεχθεί, εξηγήσει, ή ζητήσει συγγνώμη για ένα σωρό πράγματα. Είχε 4 χρόνια στη διάθεσή της για να το κάνει. Αλλά με αυτήν θα ασχοληθώ σε επόμενο post μου. Τουλάχιστον της αναγνωρίζω πως δεν είναι ίδια περίπτωση με τον Κεντέρη για πολλούς λόγους. Όχι πως αυτό την απαλλάσσει από τίποτα, βέβαια...


Last edited by Ypsilon on Tue Aug 12, 2008 1:41 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
GEO
New Member
New Member


Joined: 22 Jan 2006
Posts: 50
Location: Athens

PostPosted: Tue Aug 12, 2008 1:39 am    Post subject: Reply with quote

Σήμερα δεν ζούμε σε έναν ιδεώδη κόσμο. Το ξέρουμε όλοι αυτό. Τα πάντα έχουν μια αξία. Οι Ολυμπιακοί αγώνες ας πούμε έχουν μια τεράστια αξία . Και πουλιούνται πανάκριβα . Έχουν ζήτηση κι έτσι είναι ο νόμος της αγοράς. Η ΔΟΕ εχει καταφέρει το προϊόν της να έχει αξία και μάλιστα μεγάλη. Σαφώς λοιπόν και αυτά δεν γίνονται με το σταυρό στο χέρι . Όλοι το ξέρουμε περιττό είναι και να το λέμε . Από την άλλη όμως έχεις Αμερικάνους αθλητές να έχουν βγει και να παραδεχθεί ότι ντοπαρίστηκαν. Να έχουν καταθέσει τα μετάλλια τους και εσύ να πρέπει να τα παραδώσεις ας πούμε στον δεύτερο . Ο δεύτερος πχ είναι μια Ελληνίδα αθλήτρια που ΔΕΝ πιάστηκε ντοπαρισμένη. Πρέπει η ΔΟΕ να πει ότι χρυσή ολυμπιονίκης είναι μια αθλήτρια που είχε ένα φοβερό ατύχημα και αξίζει να πάρει το χρυσό. Αυτό πρέπει να κάνει η ΔΟΕ τώρα. Το χρυσό στην κυρία που απαιτεί να αγωνιστεί στο Πεκίνο και που νοιώθει αδικημένη όπως και ο Ελληνικός Λαός !!
Δεν είναι ρεβανσισμός αυτό . Είναι απλά ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί να με περνάς για τόσο ηλίθιο. Είναι ένα μήνυμα ότι ΟΛΑ έχουν ένα όριο. Είναι ένα μήνυμα ότι δικαιούσαι την δεύτερη ευκαιρία αν είσαι ευθύς –το έκανα αλλά θα παλέψω- και ότι αυτό δεν είναι ίδιο με το να ισχυρίζεσαι –και πειστικά μάλιστα αφού και στο φόρουμ πχ φαίνεται ότι περνάει – ότι εγώ ποτέ δεν πιάστηκα ντοπαρισμένη δώστε μου και το χρυσό της άλλης και να τρέξω και στο Πεκίνο.
Κατανοώ αυτούς που τείνουν αν συμπαθήσουν την αθλήτρια αυτή για τον πόλεμο που δέχεται όμως ας σκεφτούν ότι δεν αποκλείεται σε λίγο να ονομαστεί χρυσή ολυμπιονίκης του Σιδνευ. Έτσι η μικρή Ελλάδα θα έχει το πιο γρήγορο καθαρό δίδυμο σπρίντερ .
Ειλικρινά πόσο προσπαθώ να κρατηθώ…

ΥΓ ξανά
Υ ο άλλος την τελετή παρά λίγο να την τινάξει στον αέρα. Όχι βέβαια γιατί είχε προβάρει 100 φορές το ανέβασμα της σκάλας. Δεν νομίζω να πρόσεξε κάνεις την διαφορά. Αλλά διότι είχε ρίξει την σκιά του σε μια τιτάνια –και για πολλούς αριστουργηματική προσπάθεια – για μια τελετή αντάξια της ιστορίας αυτής της χώρας..
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr