stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Διάφορα νέα Ολυμπιακών Αγώνων (που δεν κολλάνε αλλού)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 49, 50, 51
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες
View previous topic :: View next topic  
Author Message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Jan 23, 2008 7:58 am    Post subject: Reply with quote

Δεν έχω καμία απολύτως απογοήτευση. Άλλωστε τους συγκεκριμένους αγώνες τους θεωρώ τουλάχιστον γελοίους χωρίς κανένα σκοπό για την διοργανωσή τους.

Όμως μου φαίνεται περίεργο που η πόλη που διοργάνωσε τους τελευταίους αγώνες και υποτίθεται ότι έχει άριστη υποδομή δεν είναι καν στις πόλεις που θα κοντραριστούν για την νίκη.

Έτσι κι αλλιώς μετά τους αγώνες η χώρα έχει πέσει σε απογοήτευση και μαρασμό, σαν να μην έγιναν ποτέ, σαν να μην μάθαμε τίποτα από αυτούς, θα τρέχουμε και για άλλα τώρα...
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Mar 26, 2008 11:04 pm    Post subject: Reply with quote

Επανέρχεται παλιά πρόταση στη σκιά νέων γεγονότων

http://www.naftemporiki.gr/news/maties.asp

Η «Bild» φιλοξενεί συνέντευξη με τον Γερμανό χριστιανοδημοκράτη, ευρωβουλευτή Ελμαρ Μπροκ, ο οποίος προτείνει να διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες μόνο στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο ότι «θα μειωθεί έτσι το κόστος της διοργάνωσης, αφού οι αγώνες θα διεξάγονται σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις και δεν θα απαιτείται η κατασκευή νέων», αλλά «θα αποφεύγεται στο εξής το φαινόμενο, δικτατορίες όπως αυτή της Κίνας να εκμεταλλεύονται τους Αγώνες για προπαγανδιστικούς στόχους».

Η πρόταση δεν είναι καινούρια. Τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα πρότεινε με κύριο άρθρο της στις 31 Αυγούστου 2004 η εφημερίδα «The Νew York Times», μετά την επιτυχή διοργάνωση.

Και παλαιότερα, το 1976, και ενώ υπήρχε προβληματισμός για το μέλλον των Ολυμπιακών μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά των ισραηλινών αθλητών στο Μόναχο το 1972, ο γερουσιαστής Μπιλ Μπράντλεϊ επιχειρηματολογούσε για τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών στην Ελλάδα.

Λίγο αργότερα, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής πρόβαλλε την ιδέα, την οποία επανέφερε το 1980, για τη δημιουργία μιας ελεύθερης διεθνούς ζώνης δίπλα στην αρχαία Ολυμπία για τη μόνιμη τέλεσή τους.
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Thu Mar 27, 2008 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

Πολύ ωραία πρόταση και ασφαλώς με τρομακτικά οφέλη για τη χώρα μας. Θέλω να πιστεύω και για τους αγώνες.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Thu Mar 27, 2008 2:53 pm    Post subject: Reply with quote

Από την μία είναι καλό, από την άλλη δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην συνέχεια σαν αθλητικό-πολιτιστικό γεγονός.

Ας υποθέσουμε ότι οι ολυμπιακοί αγώνες γίνονται στην Ελλάδα, θα είναι υπό της σκέπη ποιάς διοργανώτριας αρχής ; Θα ανήκει σε ποιά παγκόσμια ή εγχώρια ομοσπονδία αθλητισμού ; Μήπως τελικά καταλήξει να γίνει ένα αθλητικό γεγονός όπως τα Τσικλητήρεια στην περίπτωση που διοργανώνεται από το ΥΠΠΟ ;

Υπό τις τωρινές συνθήκες οι ολυμπιακοί αγώνες προβάλλουν την χώρα μας διεθνώς, είτε με την λαμπαδηδρομία, είτε με την αφή, είτε με τις αναγκαστικές αναφορές και συμβολισμούς που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε διοργανωτής !

Ας σκεφτούμε, γιατί δεν επεδίωξαν οι Άγγλοι να διοργανώνουν κάθε δύο χρόνια το πανευρωπαϊκό ποδοσφαίρου στην χώρα τους ως δημιουργοί και εμπνευστές του αθλήματος ;

Θα σκεφτώ μόνο την περίπτωση που οι ολυμπιακοί αγώνες θα εντάσσονταν σε μία δομή παρόμοια με αυτή του ράλυ ακρόπολις.
Δηλαδή να υπάρχουν πολλές διοργανώσεις που αποτελούν στο σύνολο τους κάποιου είδους πρωτάθλημα(ολυμπιακών αθλημάτων) που θα εντάσσονται σε μία παγκόσμια ομοσπονδία και αναλόγως σε ποιά χώρα θα γινόταν κάθε διοργάνωση θα έπαιρνε τοπική ονομασία. Στην δική μας περίπτωση "Ο.Α" !

Δεν φταίει η δύναμη που αποκτά κάποιος αλλά πως την χρησιμοποιεί.
Δεν φταίνε οι αθλητές που ντοπάρονται, φταίει η μεταφιλελεύθερη ιδεολογία που επέβαλε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας την χωρίς αρχές και ήθος προσωπική προβολή και προσωπικό κέρδος.
Δεν φταίει η μεγαλοπρέπεια των ολυμπιακών αγώνων αλλά πως την χρησιμοποιεί η εκάστoτε διοργανώτρια αρχή.
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Thu Mar 27, 2008 5:16 pm    Post subject: Reply with quote

Παρόλο που κι εγώ δεν θέλω να γίνουν οι αγώνες Τσικλητήρεια Laughing θα διαφωνήσω με τα τρια τελευταία points αλλά θα συμφωνήσω με τον όγκο του κειμένου σου (γιατί πράγματι υπάρχει ο κίνδυνος που επισημαίνεις).

Συνήθως φταίει και η ίδια η δύναμη, όταν δεν έχεις την ικανότητα να την διαχειριστείς και δεν είναι δημιούργημα σου (reference).

H μεταφιλελεύθερη ιδεολογία δεν ώθησε τις ανατολικογερμανίδες αθλήτριες να γίνουν άνδρες. Επιπλέον ακόμα και οι αρχαίοι αθλητές προσπαθούσαν να κλέψουν, υπήρχαν οι γνωστοί Ελλανοδίκες που φρόντιζαν για την τάξη εντός κι εκτός γηπέδου και για την συμπεριφορά των αθλητών. Νομίζω το ντοπάρισμα έχει να κάνει περισσότερο με την ανθρώπινη φύση παρά με οποιαδήποτε ιδεολογία. (reference)

Με το τρίτο δεν διαφωνώ ιδιαίτερα, αλλά ήθελα να βάλω τρια που είναι συμβολικός αριθμός! (reference)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Thu Mar 27, 2008 6:26 pm    Post subject: Reply with quote

Η μεταφιλελεύθερη ιδεολογία του άκρατου υλισμού φταίει για σχεδόν τα περισσότερα σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα, σε όλα μα σε όλα τα επίπεδα.
Αν δεν υπήρχε αυτή η μανιώδης επιθυμία όλων - ακόμα και αυτών που θέλουν να λέγονται "άριστοι" στον τομέα δραστηριοποίησης τους όπως οι ολυμπιονίκες - για απόκτηση πλούτου* χωρίς όρια, δεν θα οδηγούνταν στις παράνομες ουσίες...

Οι αρχαίοι αθλητές παίρνανε το κάτι πριν τον αγώνα αλλά δεν έμπαιναν σε εργαστήρια για να το πάρουν και αυτό που έπαιρναν ήταν διαθέσιμο σε όλους και όχι σε κλίκες !

*: πλούτος προερχόμενος από εταιρίες-"χορηγούς" βάσει των επιδιωκόμενων ύψιστων αποτελεσμάτων.
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Thu Mar 27, 2008 10:45 pm    Post subject: Reply with quote

Χμ, εγώ πάντως είχα την εντύπωση ότι η πιο ακραία και υπερβολική χρήση μεταβολικών γινόταν στα Κομουνιστικά κράτη, και μάλιστα με κρατική ενθάρυνση (ή μάλλον επιβολή στους συχνά αθώους αθλητές).

Ο υλισμός πάντως είναι πολύ παρεξηγημένος αν και είναι της μόδας να τον κατηγορούμε (στα λόγια μόνο συνήθως) για την υποβάθμιση των αξιών και άλλα τέτοια. Πάντως η σχέση του υλισμού με τον πρωταθλητισμό, ιδίως στα ολυμπιακά αθλήματα είναι περιορισμένη. Οι περισσότεροι αθλητές υποκινούνται κυρίως από την επιδίωξη της δόξας παρά για τα χρήματα (κανείς δεν πάει να κάνει π.χ. ρυθμική γυμναστική για να γίνει εκατομυριούχος!).

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, για να γίνει κάποιος πρωταθλητής θέλει τρομερή δύναμη θέλησης αλλά και τρομερό motivation (συγνώμη, δεν μου έρχεται η ελληνική λέξη). Και είναι προφανές ότι αναπόφευκτα πάντοτε θα υπάρχουν ορισμένοι αθλητές που η τρομερή αυτή επιθυμία να πετύχουν (είτε προέρχεται από οικονομικούς ή άλλους λόγους), θα τους οδηγεί σε παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές, σαν τα αναβολικά. Και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πιθανότατα θα έκαναν το ίδιο - το γεγονός ότι δεν πήγαιναν σε εργαστήρια μάλλον έχει να κάνει με το ότι δεν υπήρχαν εργαστήρια τότε Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 2:59 pm    Post subject: Reply with quote

To αναρτώ εδώ γιατί με ενδιαφέρει κυρίως η "ολυμπιακή" πλευρά του θέματος. Είχα γράψει (στο τόπικ της Διαφθοράς" ότι ο κ. Κυριακού είναι καταδικασμένος σε φυλάκιση και πρόστιμο για πολεοδομικής παραβάσεις. Φυσικά η ποινή δεν εκτελέστηκε ποτέ (γιατί άραγε;) και αντίθετα έγινε εκλέχτηκε πρόεδρος της Εθνικής ολυμπιακής Επιτροπής. Τώρα μόλις το πήρε χαμπάρι η κυβέρνηση!

το άρθρο από την ελευθεροτυπία

"...Τα προβλήματα του κ. Κυριακού με τη Δικαιοσύνη είναι δύο: πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση (ποινή που δεν εκτελέστηκε) «για καταπάτηση αιγιαλού» και έχει ασκήσει έφεση, που θα εκδικαστεί στις 24 Ιουνίου. Την περασμένη Παρασκευή, δύο 24ωρα πριν από την τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στους Κινέζους, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου με ψήφους 2-1 αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ) για «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς βεβαιώσεως», κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Ως «φυσικός αυτουργός» φέρεται ο λιμενάρχης, που βεβαίωσε τη νομιμότητα των αυθαίρετων κατασκευών και πολεοδομικών παραβάσεων..."
Back to top
View user's profile Send private message
AUGalos
Full Member
Full Member


Joined: 01 Mar 2007
Posts: 382
Location: San Antonio, Texas

PostPosted: Fri May 02, 2008 10:53 am    Post subject: Reply with quote

Λονδίνο 2012: Τριπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός!

http://www.sport-fm.gr/article.jsp?id=129233

Λονδίνο γερά, άντε και πενταπλασιασμός του προυπολογισμού!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 49, 50, 51
Page 51 of 51

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr