View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
NiMos Full Member

Joined: 14 Feb 2004 Posts: 211 Location: Paros GR / Newcastle UK
|
Posted: Wed Mar 19, 2008 7:17 pm Post subject: |
|
|
Κορυφαιο...
Ολυμπιακοι αγώνες με τουαλετες α λα τούρκα
Οι αθεοφοβοι κινεζοι μονο μετα απο διεθνείς πιεσεις αποφασισαν να εγκαταστησουν κανονικες τουαλετες...
Ακομα και το Water Cube που εγκαινιασαν προσφατα, ειχε μονο α λα τουρκα τουαλετες ))
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/asia-pacific/7304246.stm |
|
Back to top |
|
 |
aikinn Stadium Expert

|
Posted: Wed Mar 19, 2008 7:28 pm Post subject: |
|
|
Το ωραίο με ότι συμβαίνει στο Πεκίνο είναι ότι τα βλέπουμε και τα θεωρούμε γραφικά και αστεία. Όταν συνέβαιναν παρόμοια γεγονότα εδώ, όλοι μιλούσαν για το Ελλαδιστάν, την Μπανανία, την Ουγγάντα και όλες τα κακά του τρίτου κόσμου. Το είχα αναφέρει και παλαιότερα. Μπορεί οι Κινέζοι να χτίζουν ομορφα γήπεδα, η διοργάνωση όμως δε θα πάει καλά, διότι η κουλτούρα των Ολυμπιακών Αγώνων και του τρόπου που διοργανώνονται είναι κάτι το εξωγήινο για αυτούς. |
|
Back to top |
|
 |
chr.04 Stadium Expert

|
Posted: Wed Mar 19, 2008 8:19 pm Post subject: |
|
|
Πηγαίνοντας στα πιο σοβαρά,
... ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χανς Γκερτ Πέτερινγκ, κάλεσε του πολιτικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα καταστολής από τις κινεζικές αρχές, ενώ πρόσθεσε ότι όσοι έχουν την πρόθεση να παραστούν στην τελετή έναρξης θα πρέπει ίσως να το ξανασκεφτούν....
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=8777&pubid=678429 |
|
Back to top |
|
 |
Lucretius Stadium Expert

|
Posted: Thu Mar 20, 2008 12:17 am Post subject: |
|
|
Το πιο ισχυρό χαστούκι θα είναι να μην τους δώσουμε την φλόγα. (Νομίζω ότι θα ήταν και η πρώτη φορά) |
|
Back to top |
|
 |
aikinn Stadium Expert

|
Posted: Mon Mar 31, 2008 11:15 am Post subject: |
|
|
Εφτασε σήμερα η φλόγα στο Πεκίνο. Όλα μου φάνηκαν τοσο ψεύτικα και τόσο στημένα. Ειδικότερα η εικόνα με τα 30 άτομα να κουνάνε σημαιάκια δίπλα από το αεροπλάνο, ήταν για γέλια. Έχει να πέσει τρελή προπαγάνδα τελικά μέχρι το τέλος των αγώνων.
Και μία είδηση σχετικά με τον άνθρωπο που παρέδωσε την φλόγα στους Κινέζους...
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/193357.html
και πάνω που διαβαζω το αρθρο αυτό, βλέπω ειδήσεις στον ΑΝΤ1, με τον παραπάνω κύριο να εξυμνείται και να δοξάζεται. Δεν κατηγορώ το ρεπορτάζ, αλλά πρέπει να εισαι τεράστιος καραγκιόζης ώστε να βάζεις τους δημοσιογράφους που δουλευουν για σένα να λενε τέτοια πράγματα. Κρίμα για την εικόνα της ΕΟΕ. |
|
Back to top |
|
 |
Lucretius Stadium Expert

|
Posted: Mon Mar 31, 2008 12:23 pm Post subject: |
|
|
Η κατάσταση με τον κυριακού είναι μεγάλη ξεφτίλα και ένα διαρκές εθνικό ρεζιλίκι. Ένας καταδικασμένος για καταπάτηση, και πλαστογραφία είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής επιτροπής...και όλα μα όλα τα media κάνουν την πάπια! |
|
Back to top |
|
 |
worldofjustice Stadium Expert

|
Posted: Mon Mar 31, 2008 6:14 pm Post subject: |
|
|
Lucretius wrote: | Το πιο ισχυρό χαστούκι θα είναι να μην τους δώσουμε την φλόγα. (Νομίζω ότι θα ήταν και η πρώτη φορά) |
Το πιο ισχυρό χαστούκι θα ήταν να μην αγοράζουμε κινεζικά προϊόντα. Για να δούμε εκεί πόσοι βάζουν το χρήμα τους εκεί που είναι το στόμα τους. Αλλά συνήθως μας ενδιαφέρει τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι όχι εμείς.
Πόσοι προτιμούν το ipod τους από τη λευτεριά στο Θιβέτ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. |
|
Back to top |
|
 |
pilotos Junior Member

|
Posted: Mon Mar 31, 2008 7:12 pm Post subject: |
|
|
Επιβάλλοντας "εμπαργκο" σε ποιον, στην Κίνα;αφου τα περισσότερα προϊόντα που παράγονται εκεί είναι απο πολυεθνικές εταιρείες, αμερικανικής και Ευρωπαϊκής προέλευσης.
Και τελος πάντων γιατι πρέπει να αντιδράσω τώρα που η Κίνα διοργανώνει τους Ολυμπιακούς αγώνες, η σοβαρότητα και η αξία των οποίων ειναι μη διαπραγματέυσιμη για μένα, και επιπλέον δεν ανέχομαι κατοίκους κρατών όπως οι ΗΠΑ να προσπαθούν να μου διδάξουν ποιος πρέπει να είναι "ελεύθερος" και ποιος όχι. |
|
Back to top |
|
 |
worldofjustice Stadium Expert

|
Posted: Mon Mar 31, 2008 7:17 pm Post subject: |
|
|
Κι εγώ αντίθετος είμαι με αυτά που λέω (τι γράφω ο άνθρωπος), γιατί θεωρώ όλο το θέμα με τη λευτεριά στο Θιβέτ παραμύθι της χαλιμάς, αλλά αν ήμουν η Κίνα αυτό θα με έτσουζε όχι τα υπόλοιπα καραγκιοζιλίκια στην τελετή έναρξης και στη λαμπαδηδρομία. |
|
Back to top |
|
 |
pilotos Junior Member

|
Posted: Mon Mar 31, 2008 7:27 pm Post subject: |
|
|
Φυσικά, άλλα δεν μπορώ να φανταστώ την Κίνα να μην προσπαθεί να λογοκρίνει τους διαδηλωτές  |
|
Back to top |
|
 |
Lucretius Stadium Expert

|
Posted: Tue Apr 01, 2008 4:22 pm Post subject: |
|
|
Απ' έξω κούκλα!
 |
|
Back to top |
|
 |
P.A.O. Stadium Expert

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3545 Location: GATE 13 - SINCE 1966
|
Posted: Wed Apr 02, 2008 9:20 am Post subject: |
|
|
Δεν ανοιγει η φωτο σου...  |
|
Back to top |
|
 |
PAVEL_13 Stadium Expert

Joined: 13 Feb 2004 Posts: 1036 Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)
|
Posted: Wed Apr 02, 2008 2:36 pm Post subject: |
|
|
Σε μένα μια χαρά ανοίγει.
Ωραίο είναι! |
|
Back to top |
|
 |
SpyroTheDragon Full Member

Joined: 04 Jun 2004 Posts: 249 Location: Chicago - Ilioupolis
|
Posted: Thu Apr 10, 2008 8:41 pm Post subject: |
|
|
Oloi milane gia ebargo Olympiakon agonon sthn Kina. Exoun prokipsi kai provlimata me tromokratia... opote anaraatiemen, h Athina einai etimh na analavei tous Olymbiakous fetos? Prepei na eimaste etimh na proothisoume thn idea... |
|
Back to top |
|
 |
pilotos Junior Member

|
Posted: Fri Apr 11, 2008 10:36 am Post subject: |
|
|
Το μόνο embargo που ακούγεται εφικτο θα ήταν αυτο της τελετής έναρξης, και πάλι έχω πει ποσο βλακώδες είναι όλο αυτο και πόσο άκυρο γενικα, και φυσικά ποιος σοβαρός ηγέτης δεν θα ήθελε καλές σχέσεις με την Κίνα, την πλέον πολυπληθή χώρα-αγορά του κόσμου.
Όσο για την τρομοκρατία, αν αυτό είναι πλέον το μέτρο επιτυχίας και γενικά κριτήριο διοργάνωσης, τότε απομένουν ελάχιστες χώρες που μπορολυν να διοργανώσουν τους αγώνες. |
|
Back to top |
|
 |
profitis Junior Member

|
Posted: Fri Apr 11, 2008 6:39 pm Post subject: |
|
|
SpyroTheDragon wrote: | Oloi milane gia ebargo Olympiakon agonon sthn Kina. Exoun prokipsi kai provlimata me tromokratia... opote anaraatiemen, h Athina einai etimh na analavei tous Olymbiakous fetos? Prepei na eimaste etimh na proothisoume thn idea... |
Για κανέναν λόγω κατα τη γνώμη μου...Αυτο το θέμα απλα δεν υφίσταται.Πέρα απο ότι δεν υπάρχει περίπτωση ν αμην γίνουν(οπως και να γίνουν, αυτο δεν έχει σημασία) οι αγώνες στη Κίνα δεν γίνεται σε 5 μήνες μέσα να διοργανώσεις ολυμπιακούς και ας εχεις τις εγκαταστάσεις.
Εδωπέρα η τελετή εναρξης σχεδιαζόταν περίπου 2,5 χρόνια..  |
|
Back to top |
|
 |
NiMos Full Member

Joined: 14 Feb 2004 Posts: 211 Location: Paros GR / Newcastle UK
|
|
Back to top |
|
 |
savas Full Member

|
Posted: Wed Apr 23, 2008 9:40 am Post subject: |
|
|
Και μία φωτογραφία από το εσωτερικό και την κινέζικη τρύπα... Μας δίνει μια ιδέα για το τεχνικό μέρος και για το βωμό της φλόγας ( ; )
 |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Wed Apr 23, 2008 4:55 pm Post subject: |
|
|
Είναι αλήθεια ότι έχω χάσει κάποια επεισόδια από την προετοιμασία της Κίνας. Βλέποντας όμως την κατασκευή και την τοποθεσία της συμπεραίνω ότι αυτό που δεν κάναμε εμείς με το γιγαντιαίο αδράχτι που θα κατέβαινε μέσα στο στάδιο για να πάρει την φλόγα από τον δρομέα, ίσως το υλοποιήσουν οι Κινέζοι με κάποιο άλλο τρόπο.
Φανταστείτε αυτό το το βωμό τύπου ... "σπαθί θάντερκατς" να μεγαλώνει με την φωτιά στην κορυφή του. Ωραία μέχρι εδώ ... και μετά ;
Πως θα γίνουν τα αθλήματα στον αγωνηστικό χώρο, δεν θα πρέπει να ξαναμικρύνει ο βωμός και να βάλουν τον χλωροτάπητα από πάνω ; Που λοιπόν θα συντηρείται η ολυμπιακή φλόγα ;  |
|
Back to top |
|
 |
Lucretius Stadium Expert

|
Posted: Thu Apr 24, 2008 12:39 am Post subject: |
|
|
Σε μια κατασκευή τύπου spidernet αναρτημένη από την οροφή του σταδίου. Είναι εφικτό καθώς ο "οφθαλμός" στην οροφή του σταδίου είναι αρκετά μικρός και η οροφή μ΄λλον θα έχει την δυνατότητα παροής της καύσιμης ύλης. πέρα από αυτό δεν έχω δει άλλο σημείο στο οποίο να ταιριάζει η φλόγα.
 |
|
Back to top |
|
 |
Lucretius Stadium Expert

|
Posted: Mon May 12, 2008 3:38 pm Post subject: |
|
|
Δεν είμαι σίγουρος για το κατα πόσο συνδέεται η θα επηρεάσει τους ολυμπιακούς αλλά ο σημερινός σεισμός κοστίζει στην Κίνα 3 με 5 χιλιάδες νεκρούς. |
|
Back to top |
|
 |
mfotinakis Stadium Expert

|
Posted: Sat May 17, 2008 12:09 am Post subject: |
|
|
Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία από το ΒΗΜΑGAZINO της προηγούμενης εβδομάδας (τώρα έπεσε στα χέρια μου) για το τι θα κάνουν/έχουν κάνει στο Πεκίνο για τον περιορισμό της ρύπανσης και της "κίτρινης" ατμόσφαιρας που υπάρχει.
Κλείσιμο τους 1/3 των πρατηρίων καυσίμου στην πόλη.
Απαγόρευση καπνίσματος σε πολλούς δημόσιους χώρους.
Σταματάνε όλα τα δημόσια έργα από Ιούνιο(για την σκόνη που λέγαμε).
Έχουν απομακρυνθεί οι περισσότερες βιομηχανίες από την πόλη.
Η κυκλοφορία πολλών οχημάτων θα απαγορευτεί κατά τη διάρκεια των αγώνων(αυτό είναι εύκολο καθώς τα περισσότερα είναι κρατικά).
Τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν αυστηρές προδιαγραφές.
Το Πεκίνο έχει καλύψει το μισό σχεδόν της επιφάνειας του με πράσινο, έχουν δημιουργήσει το μεγαλύτερο πάρκο της Ασίας. |
|
Back to top |
|
 |
P.A.O. Stadium Expert

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3545 Location: GATE 13 - SINCE 1966
|
Posted: Sat May 17, 2008 9:08 pm Post subject: |
|
|
ολα αυτα δεν ειναι τιποτα γιατι υπαρχει ενα πολυ μεγαλο προβλημα...
αυτο της υγρασιας !!!
ενας φιλος μου πηγε στο πεκινο για δουλειες και υπεφερε πολυ εξαιτιας της υγρασιας !!
αντε να δουμε πως θα τη βγαλουν οι αθλητες του κλασικου αθλητισμου... |
|
Back to top |
|
 |
Kalashnikov Senior Member

|
|
Back to top |
|
 |
chr.04 Stadium Expert