stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Τουριστικές Υποδομές
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Tue Jul 17, 2007 9:27 pm    Post subject: Reply with quote

Μονο τα Μάλια στο Ηρακλειο εχουν δυναμικοτητα να φιλοξενουν 120.000 επισκεπτες και φανταστειτε οτι ειχαν πληροτητα απο τελη Μαιου ως τελη Σεπτεμβριου!!! Η δε Χερσονησσος καπου στους 130.000 τουριστες και οι περιοχες αυτες δεν απεχουν ουτε 10λεπτα μεταξυ τους. Το Ηρακλειο σα πολη ειχε 137.000 κατοικους το 2001,οποτε μπορει κανεις να καταλαβει οτι τη καλοκαιρινη σαιζον δημιουργουνται νεες "πολεις" στη βορεια Κρητη ανταξιες σε μεγεθος της 4ης μεγαλυτερης στην Ελλαδα. Το χειμωνα βεβαια οι περιοχες αυτες ειναι αδειες και γινονται εργασειες συντηρησης ή νεες εγκαταστασεις. Ομως στη Κρητη λογω μεγεθους ειναι αδυνατο να αποκλειστει ολη η παραλιακη ζωνη,αρα οι Ελληνες γηγενεις ή επισκεπτες εχουν πολλες επιλογες για μπανιο. Υπαρχουν και παραλιες στις οποιες πανε κατα κωρον Ελληνες,αλλα ειναι περιοχες και περιοχες που νιωθεις οτι ο Ελληνας ειναι ειδος προς εξαφανιση απο τους πολλους Γερμανους,Αγγλους... Αυτα για δειγμα το τι γινεται στο νομο Ηρακλειου,γιατι το τι γινεται σε Χανια,Ρεθυμνο και Λασιθι ειναι αλλουνου παπα ευαγγελειο. Η Κρητη εχει δυναμικοτητα να φιλοξενησει 2.000.000 ανθρωπους με παροχη υπηρεσιων για ολες τις τσεπες..
Back to top
View user's profile Send private message
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Thu Aug 02, 2007 4:24 pm    Post subject: Reply with quote

Στο παρακατω αρθρο παρουσιαζεται η δυναμικοτητα των ελληνικών νησιων να φιλοξενει γαλαζοαιματες προσωπικοτητες ξανα και ξανα...

http://www.cretetv.gr/news/newsf.php?goid=28069
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Fri Aug 24, 2007 11:48 pm    Post subject: Reply with quote

Χαιρετω μετα απο μερικες βδομαδες απουσιας. Το ποστ αυτο θα μπορουσε να γινει και στο τοπικ του Ηρακλειου, αλλα το βαζω εδω διοτι θελω να το συνδεσω με τον θεμα του τουρισμου.

Πηγα μετα απο χρονια στην Κρητη για διακοπες και για να μεταβω στο χωριο μου αποφασισα να παρω το ΚΤΕΛ απο το Ηρακλειο. Προς μεγαλη μου απογοητευση διαπιστωσα οτι παρολο που εχουν περασει 10 χρονια απο τοτε που το χρησιμοποιησα τελευταια δεν εχει αλλαξει απολυτως τιποτα. Το κτιριο εξακολουθει να ειναι τριτοκοσμικο, απαραδεκτο και παντελως ακαταλληλο ενω το σερβις ειναι μετριοτατο. Πρεπει να ειναι σοκαριστικο για τον ξενο τουριστα να παιρνει μια τετοια πρωτη γευση απο την επισκεψη του στο νησι διοτι μιλαμε για μεγαλο ρεζιλικι οπως φαινεται στις παρακατω φωτο:



Οσον αφορα την εξυπηρετηση, οταν εφθασα το πρωι γινοταν το αδιαχωρητο, ωστοσο ειχαν μονο τρια ατομα στα γκισε με αποτελεσμα να περιμενεις πανω απο 20 λεπτα για να παρεις το εισιτηριο σου. Εντωμεταξυ αγχωνεσαι μηπως και φευγει το λεωφορειο σου καθως περιμενεις διοτι δεν ειναι καθολου ευκολο να μαθεις τα δρομολογια εκτος και αν καταφερεις να φτασει καποια στιγμη στο γκισε και ρωτησεις την υπαλληλο. Ιδου μια φωτο απο τον χαμο που γινοταν:




Το αλλο που ειναι ενοχλητικοτατο ειναι οτι η αποθηκη με τα δεματα, πακετα και εμπορευματα βρισκεται μεσα στα ποδια σου με αποτελεσμα να πρεπει να κανεις ζιγκ ζαγκ για να μην σε χτυπησει κανενα καροτσακι:



Εκτος ολων αυτων το να βρεις απο πού φευγει το λεωφορειο σου ειναι απο μονο του μια περιπετεια αφου η σημανση ειναι απαραδεκτη. Εκτος αυτου οι αλλαγες λεωφορειων για εναν συγκεκριμενο προορισμο αλλαζαν συχνα προκαλωντας την αγανακτηση των τουριστων. Προσεξα χαρακτηστικα δυο κινεζουλες που κουνουσαν το κεφαλι τους σαν να λεγανε "αν ειναι δυνατον". (Μαλιστα η ιστορια με αυτες δεν τελειωσε εκει. Αφου τελικα επιβιβαστηκαν στο λεωφορειο για Μαλια τις πετυχαμε αργοτερα να τις εχει αφησει ο οδηγος τουλαχιστον 1 με 2 χιλιομετρα μακρια απο την πολη στη μεση του πουθενα. Οι κακομοιρες εκαναν σινιαλο στον οδηγο μας να τις παρει αλλα φυσικα δεν μπορουσε διοτι τα Μαλια δεν ηταν ο προορισμος του. Το μονο που εκανε ηταν να μιλησει στον οδηγο του επομενου λεωφορειου για Μαλια που ποιος ξερει ποτε θα ερχοταν να τις παρει. Εξοχα πραγματα. Evil or Very Mad )

Αυτο που πραγματικα ευχομαι ειναι να δω ενα ποστ απο τους φιλους μας απο την Κρητη να μας λενε οτι υπαρχουν σχεδια για εναν νεο συγχρονο σταθμο διοτι αυτο που ειδα ειναι ντροπη και μονο ντροπη. Τελος.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Tue Aug 28, 2007 9:30 pm    Post subject: Reply with quote

Εχει ηδη μεταφερθει το αστικο και το υπεραστικο κτελ στο αεροδρομιο οπου και εκει ειναι η αφετηρεια. Το παλιο αυτο κτηριο ειναι πλεον απλα μια σταση,η οποια πολυ συντομα θα μεταστραπει σε υπερσυχρονη και ο περιβαλλον χωρος θα αλλαξει εντελως οψη με συντριβανια κτλ. εχω ηδη κανει σχετικο ποστ στο φορουμ για Ηράκλειο. Κατα τάλλα ολα καλα????
Back to top
View user's profile Send private message
balantis7
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 Jul 2007
Posts: 76
Location: Sparti - Chania

PostPosted: Tue Aug 28, 2007 11:15 pm    Post subject: Reply with quote

Τώρα που λέτε για Κτελ στην Κρήτη είναι μεγάλη ντροπή αυτό που γίνεται με την Διαδρομή του ΒΟΑΚ που είναι και το φιλέτο μτισ περιοχής δηλαδή την διαδρομή Ηράκλειο Ρέθυμνο Χανιά. Μέχρι την άνοιξη υπήρχε ενιαίο κτελ το Κτελ κρήτης. Αλλά τσακώθηκαν για οικονομικούς λόγους που δεν ξέρω ακριβώς. Και χωρίστηκε σε Κτελ Χανίων-Ρεθύμνης και Κτελ Ηρακλείου-Λασιθίου. Τα δύο κτελ έχουν ανεξάρτητα δρομολόγια μεταξύ τους σε όλη την διαδροή χωρίς το ένα να σταματάει στους σταθμούς του άλλου. Χαρακτηριστικά να πω πως το λεωφορείο του Ηρακλείου αφήνει τους επιβάτες στα χανιά έξω από το Κτελ και δεν μπαίνει μέσα λόγο της διαμάχης. Επίσης πολλοί επιβάτες και κυρίως τουρίστες που δεν ξέρουν πέρνουν το λεωφορείο διερχόμενο από διάφορα σημεία. Μπαίνουν όπως είναι προφανές σε όποιο κτελ τύχει και περάσει πρώτο αλλά αν για καή τους τύχη έχουν πάρει εισητήριο για το άλλο κτελ από αυτό που μπήκαν τους αναγκάζουν να πληρώσουν νέο εισητήριο. Δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο που έχουν τσακωθεί ούτε ποιός έχει δίκιο αλλά ένιωσα πως βρίσκομαι στην ουγκάντα με τις σκηνές απείρου κάλλους που είδα σε τοπικό κανάλι τις πρώτες μέρες της διαμάχης. Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα νομίζω.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
teris3
New Member
New Member


Joined: 07 Mar 2006
Posts: 64

PostPosted: Wed Aug 29, 2007 9:09 am    Post subject: Reply with quote

Tzinos wrote:
newsflash!!


Η Μύκονος το πιο αναγνωρίσιμο νησί στον κόσμο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Ντελέζος

Η ΜΥΚΟΝΟΣ, η Ρόδος, η Κρήτη και η Κέρκυρα περιλαμβάνονται ανάμεσα στους δέκα καλύτερους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, σύμφωνα με ψηφοφορία των αναγνωστών του αμερικάνικου τουριστικού περιοδικού «Conde Νast Τraveler» που κυκλοφορεί σε όλον τον κόσμο.
Ειδικότερα η Μύκονος, που θεωρείται ως το πλέον αναγνωρίσιμο νησί σε ολόκληρο τον κόσμο, αναδείχτηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των αναγνωστών του περιοδικού, από όλα τα νησιά της Ευρώπης. Σύμφωνα με τους μετέχοντες στην ψηφοφορία, η Μύκονος κατάφερε να συνδυάσει τη ζωντανή παράδοση και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και τη μοναδική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες υποδομές, τη ζεστασιά και την παραδοσιακή φιλοξενία.

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20070716&nid=5247206&sn=%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%91&spid=876


Αυτό μου προκαλεί αρκετή περέργεια για να είμαι ειλικρηνής.
Το λέω γιατί έχω ζήσει αρκετά χρόνια λόγω δουλειάς στο εξωτερικό.
Σας διαβεβαιώ πως η Μύκονος είναι σχετικά άγνωστη σε χώρες όπως Αγγλία και Γερμανία...Αντιθέτως πολύ γνωστή σε Ιταλούς και Ισπανούς...Σε καμία όμως περίπτωση στο ίδιο επίπεδο με Ρόδο και Κρήτη που όπου και να πήγα, τα ήξεραν.

Οσον αφορά τουρισμό, η Χαλκιδική φέτος βούλιαξε...Πολλοί Ρώσοι, Βούλγαροι και Γερμανοί...
Back to top
View user's profile Send private message
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Wed Aug 29, 2007 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

Επισης η Κερκυρα , η Λευκαδα και η Ζακυνθος βουλιαξαν φετος !
Παρα πολλοι ιταλοι και γερμανοι !
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Thu Aug 30, 2007 6:46 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Τώρα που λέτε για Κτελ στην Κρήτη είναι μεγάλη ντροπή αυτό που γίνεται με την Διαδρομή του ΒΟΑΚ που είναι και το φιλέτο μτισ περιοχής δηλαδή την διαδρομή Ηράκλειο Ρέθυμνο Χανιά. Μέχρι την άνοιξη υπήρχε ενιαίο κτελ το Κτελ κρήτης. Αλλά τσακώθηκαν για οικονομικούς λόγους που δεν ξέρω ακριβώς. Και χωρίστηκε σε Κτελ Χανίων-Ρεθύμνης και Κτελ Ηρακλείου-Λασιθίου. Τα δύο κτελ έχουν ανεξάρτητα δρομολόγια μεταξύ τους σε όλη την διαδροή χωρίς το ένα να σταματάει στους σταθμούς του άλλου. Χαρακτηριστικά να πω πως το λεωφορείο του Ηρακλείου αφήνει τους επιβάτες στα χανιά έξω από το Κτελ και δεν μπαίνει μέσα λόγο της διαμάχης. Επίσης πολλοί επιβάτες και κυρίως τουρίστες που δεν ξέρουν πέρνουν το λεωφορείο διερχόμενο από διάφορα σημεία. Μπαίνουν όπως είναι προφανές σε όποιο κτελ τύχει και περάσει πρώτο αλλά αν για καή τους τύχη έχουν πάρει εισητήριο για το άλλο κτελ από αυτό που μπήκαν τους αναγκάζουν να πληρώσουν νέο εισητήριο. Δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο που έχουν τσακωθεί ούτε ποιός έχει δίκιο αλλά ένιωσα πως βρίσκομαι στην ουγκάντα με τις σκηνές απείρου κάλλους που είδα σε τοπικό κανάλι τις πρώτες μέρες της διαμάχης. Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα νομίζω.


Αφου ξερεις τωρα τη διαμαχη Ηρακλειο vs Χανια. Η πραγματικη ντροπη ηταν στα κτελ Χανιων που ενα τεραστιο πανο εγραφε ΤΕΡΜΑ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ (κατι τετοιο τελος παντων). Ευτυχως που ηταν μονο στα ελληνικα γραμμενο... τελος παντων πριν 1βδομαδα ερχομενος απο Ηρακλειο για Χανια για να περασω το φαραγγι της Σαμαριας,λογω καθυστερησης εχασα το λεωφοριο που σε παει απο Χανια στον Ομαλό(εκκινηση για το φαραγγι) και αναγκαστικα πηρα ταξι. ενω ειχαμε μια ομορφη κουβεντουλα με τον ταξιτζη για τα καλλη των Χανιων,μολις με ρωτησε απο που ειμαι και απαντησα Ηρακλειο,εκανε μια γκριματσα και δε μου ξαναμιλησε(ετσι στη ψυχρα),μονο για να μου ζητησει τα χρηματα. αφηστε που οταν εφυγα απο αγια Ρουμελη (τελος φαραγγιου) για Σφακια κι απο κει ξανα Χανια ειδα μια ωραιοτατη κληση της δημοτικης αστυνομιας στο αμαξακι μου (μα γιατι?μηπως εφτεγε,λεω μηπως,η ηρακλειωτικη πινακιδα?)ενω στα διπλανα μου αμαξια τιποτα!!!
Αυτα ειναι ρεζιλικια,η ιδεολογια ορισμενων!!παραυτα οι υποδομες σε 4-5χρονια θα ειναι αριστες...η σκεψη ποτε θα αλλαξει..!!
Back to top
View user's profile Send private message
balantis7
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 Jul 2007
Posts: 76
Location: Sparti - Chania

PostPosted: Fri Aug 31, 2007 6:06 pm    Post subject: Reply with quote

Κοίτα σίγουρα η νοοτροπία δεν είναι και η καλύτερη. Το είχα δει το πανό που λες. Όπως έχω δει και πανό για την μετακίνηση του εφετείου στο Ηράκλειο. Και μου έχει τύχει πολλές φορές όταν έρθει η κουβέντα στο Ηράκλειο να αντριδράσει κάπως άσχημα κάποιος από τα Χανιά. Δεν ξέρω αν οι Ηρακλειώτες αντιδρούν ανάλογα αλλά το όλο σκηνικό μάλλον καό κάνει στην εικόνα του τόπου.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Fri Aug 31, 2007 7:02 pm    Post subject: Reply with quote

Κοιτα,στο Ηρακλειο η κατασταση εχει ως εξης΄ο μισος πληθυσμος(ανεξαρτητα απο ηλικια)ειναι ατομα δημοκρατικα,διαλλακτικα και ενω ειναι γνωστες της διαμαχης μεταξυ των δυο νομων ουτε που τους ενδιαφερει το θεμα και αναρωτιουνται γιατι καποιοι ειναι τοσο παλεομοδιτες(εγκεφαλικως). Ο δε αλλος μισος πληθυσμος που πιστα κρατα τον εγωισμο και τη λεβεντια(μαγκια με αλλα λογια)του κρητικου τον χωριζω σε 2 κατηγοριες α)την θερμοαιμη που ασχολειται με το θεμα κακολογοντας τους Χανιωτες ή λεγοντας οτι θα κανω,θα ρανω αν δω Χανιωτη και β)η πιο κουλ εκδοση που λεει οτι απλα φταινε οι Χανιωτες σε ολα. Το συμπερασμα ειναι οτι το ενα τεταρτο ειναι κολλημενοι με το θεμα και σε αυτο το 1/4 των ανθρωπων σε 20-30 χρονια δε θα ζουν,λογω ηλικιας. Παντως απο γνωστους μου δεν εχει κανενας προβλημα,αντιθετως εχει τουλαχιστον μια φορα στη ζωη του διαπιστωσει οτι υπαρχει προβλημα σε καποια βολτουλα του στα Χανια. Αυτους τους διαχωρισμους τους εκανα μετα απο μια δικη μου μινι ερευνα χρονων καθως σε καθε ευκαιρια συζητω τετοια θεματα γιατι με ενδιαφερουν πολυ.
Συγνωμη που το θεμα ξεφυγε απο τις τουριστικες υποδομες.
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sat Sep 01, 2007 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

Παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα του topic.
Back to top
View user's profile Send private message
ATHENIAN
Junior Member
Junior Member


Joined: 25 Feb 2007
Posts: 115
Location: ΑΘΗΝΑΙ

PostPosted: Fri Sep 14, 2007 10:47 pm    Post subject: Reply with quote

EPITELOUS mia iperoxi marina pou kanei perifanous to katoikous ton notion proastion tis Athinas..afou epitelous apopinikopoiesame tin epixeirimatikotita kai to kefaleo kai vgalame mizeria kai anasfalies kataferame na pisoume na ependithoun lefta se mia marina pou itan skoupidotopos opos oles oi alles tis attikis.....
http://www.in2life.gr/delight/goingout/articles/142740/article.aspx
Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Ydrohoos
Junior Member
Junior Member


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 189
Location: London, UK

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:55 pm    Post subject: Reply with quote

Πολυ ωραιο φαινεται το μερος

μπραβο[/img]
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Sat Sep 22, 2007 9:27 am    Post subject: Reply with quote

Ένας αρκετά ενημερωτικός χάρτης από το Υ.Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε. σχετικά με τις ζώνες τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει τις προτεραιότητες, τα κέντρα θαλάσσια τουρισμού, τα μελλοντικά γήπεδα γκολφ, τα κέντρα αστικά τουρισμού και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

http://www.minenv.gr/download/EIDIKO_PLAISIO_TOYRISMOY.pdf
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Mon Oct 01, 2007 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

Σύνταγμα - οδός Αμερικής: 978,88 ευρώ!

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20071001&nid=6185847&sn


Χαχαχα!!! Very Happy

Το θράσος της κίτρινης φυλής τελικά δεν έχει όρια!!! Οχι μόνο θα σε κατακλέψω, αλλά θα βγάλω και όλο μου το μηνιάτικο σε μισή ώρα! Είναι απίστευτοι μερικοί! Twisted Evil Απορώ ο φουκαράς ο γερμανός τί σκεφτόταν τόση ώρα που έγραφε το ταξίμετρο!!

Για πολλά γέλια!!! Laughing

ΥΓ: Aν και είναι τόσα πολλα τα χρήματα που δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έγινε εσκεμμένα!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Tue Oct 02, 2007 9:52 pm    Post subject: Reply with quote

Ενα ενδιαφερον αρθρο για την κατασταση,τη ταση και το μελλον του ειδικου τουρισμου με τις παραθεριστικες κατοικιες..
http://www.patris.gr/articles/118607/62889
Back to top
View user's profile Send private message
ATHENIAN
Junior Member
Junior Member


Joined: 25 Feb 2007
Posts: 115
Location: ΑΘΗΝΑΙ

PostPosted: Tue Oct 02, 2007 10:20 pm    Post subject: Reply with quote

Min xexname tin megaliteri touristiki ependisi olon ton epoxon stin Ellada,sto cavo sidero tis Kritis opou terastia xoria kai katoikies kai diethnous fimis alisides xenodoxion etoimazonte na ftiaxoun kati anepanalipto gia ta ellinika dedomena alla kai arketa ediposiako gia ta pagosmia....
http://www.minoangroup.com/ Surprised
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Nov 20, 2007 8:21 am    Post subject: Reply with quote

Νομίζω ότι κολλάει καλύτερα εδώ.

Ο ΕΟΤ άλλαξε το σηματάκι με το οποίο θα διαφημίζεται πλέον η Ελλάδα.





Δεν μπόρεσα να βρώ κάπου τι ακριβώς συμβολίζει.

Το νέο 'μότο' μας είναι «Greece the True Εxperience»
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Sun Dec 16, 2007 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

Σημερα στο www.msn.com υπαρχει αρθρο με τα 10 καλυτερα νησια του κοσμου οπου φιγουραρει μια φωτογραφια της Σαντορινης στην πρωτη τους σελιδα. Ειναι το μονο νησι απο την Ευρωπη μαζι με τα Dalmatian Islands της Κροατιας. Τα υπολοιπα 8 απαρτιζονται απο 3 Χαβανεζικα (Big Island, Kauai, Maui) και τα Great Barrier Reef Islands (Αυστραλια), Phuket (Ταιλανδη) Vancouver Island (Καναδας), Galapagos Islands (Εκουαδορ) και Μπαλι (Ινδονησια).

http://travel.msn.com//Guides/beachSlideShow.aspx?cp-documentid=415002&imageindex=1
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sun Feb 17, 2008 1:13 pm    Post subject: Reply with quote

Στο χωριό Μυτιληνιοί, (12 χιλιόμετρα από την πόλη της Σάμου) βρίσκεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου, το οποίο αποτελείται από το Παλαιοντολογικό Μουσείο και από τον τομέα Φυσικής Ιστορίας.

Το Παλαιοντολογικό Μουσείο δημιουργήθηκε περίπου το 1965. Κατά το έτος 1995 μεταστεγάστηκε σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, (συστεγάζοντας και το τμήμα φυσικής Ιστορίας), με την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος Κωνσταντίνου και Μαρίας Ζήμαλη, καθώς και του ευρωπαϊκού προγράμματος Leader.

Εξωτερική άποψη του μουσείου.


Άποψη από το εσωτερικό του και συγκεκριμένα από το τμήμα φυσικής ιστορίας.


Ένα από τα σπάνια εκθέματα του μουσείου και ίσως μοναδικό στην Ελλάδα.Το επονομαζόμενο "Καπλάνι" είναι είδος πάνθηρα που πέρασε από την Μικρά Ασία, με κάποιο τρόπο που δεν γνωρίζουμε, στο νησί και δημιούργησε προβλήματα και καταστροφές στους κατοίκους του νησιού(19ος αιώνας).
Πάλεψαν μαζί του δύο άνθρωποι και ο ένας εξ' αυτών το σκότωσε ενώ ο άλλος έχασε -τελικά- την ζωή του στη μάχη με αυτό. Το κουφάρι του ζώου ταριχεύτηκε και έκτοτε έμεινε για πάντα στη Σάμο. Όλη η ιστορία του ΕΔΩ


Ήταν μία μεσημεριάτικη ευχάριστη παρένθεση στις διακοπές μου, σε ένα όμορφο χώρο με όχι βέβαια πολλά εκθέματα. Οι επισκέπτες που μπήκαν εκείνη την ώρα πρέπει να ήταν γύρω στα 10-15 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν ξένοι.
Back to top
View user's profile Send private message
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Tue Feb 19, 2008 5:07 am    Post subject: Reply with quote

Η επενδυση στο ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ Λασιθιου συμφωνα με το Νομαρχη ΡΕΘΥΜΝΟΥ ειναι μια μεγαλη απατη. Συμφωνα με αυτον η επενδυση του ενος εκατ ευρω για υπερπολυτελη ξενοδοχεια δε θα γινει καθως η εταιρια που θα το επειχειρουσε,δεν εχει φραγκο και συμφωνα παντα με το Νομαρχη αγορασε τα 26.000στρεμ για να τα μεταπωλησει ακριβοτερα! Εχει ενημερωθει και ο πρωθυπουργος. Δεν εχω καποια πηγη καθως το ακουσα πριν μερες σε εκπομπη στο ΚΡΗΤΗ ΤV.
Back to top
View user's profile Send private message
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Tue Feb 19, 2008 6:37 pm    Post subject: Reply with quote

Rolling Eyes Den katalavainw thn ennoia ths apaths. Den ta klepsane ta stremata ta agorasane, an pisteuoune oti mia ependish tha ferei kerdos tha ependisoune an oxi tha poulhsoune, h apath pou einai????
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Tue Feb 19, 2008 8:11 pm    Post subject: Reply with quote

isos na eihe ginei prosimfono pos ta stremmata proorizontousan gia kataskevi xenodoheiou?
Back to top
View user's profile Send private message
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Tue Feb 19, 2008 9:57 pm    Post subject: Reply with quote

Ναι,η συμφωνια ηταν πως τα εδαφη θα ανοικαν στην αγγλικη εταιρια για καπου 80χρονια και πως θα γινοταν επενδυση σε ξενοδοχεια,εμπορικα,γκολφ,αθλητικες εγκαταστασεις,κεντρα θαλασσοθεραπειας κτλ αξιας 1 εκ ευρω με 7.000κλινες,σεβασμο στο περιβαλλον και πολλες νεες θεσεις εργασιας. Σιγουρα αν η πληροφορια ηταν εγκυρη θα γινοταν σαλος,γι'αυτο κραταω καποιες επιφυλαξεις. Βεβαια ο νομαρχης Ρεθυμνου συμφωνα με τα λεγομενα του ενημερωσε προσωπικα τον πρωθυπουργο. Αν ειναι να μη γινει η επενδυση,ή να υπαρξει μεταπωληση,τοτε ναι κυριοι,προκειται για απατη. Δεν αγοραζεις 26.000στρ σε ξενη χωρα για μεταπωληση οταν εχεις δικαιωμα επι αυτων για καποια μολις χρονια οταν υπαρχει συμφωνια με τη Μονη Τομπλου για τουριστικη επενδυση!! Η επενδυση αυτη θα ανεβασει το κυρος του νησιου καθως θα ελκυει επισκεπτες με μεγαλο εισοδημα. Το διλλημα καποιων φορεων ειναι αν αξιζει,γιατι το Καβο Σιδερο (επισκευθηκα τα γυρω μερη το καλοκαιρι που μας περασε) ειναι μια παρθενα περιοχη σπουδαιας περιβαλλοντικης σημασιας με πανεμορφη θαλασσα. Εκει κοντα υπαρχει και το μοναδικο φοινικοδασος της Ευρωπης,το ΒΑΙ.
Back to top
View user's profile Send private message
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Wed Feb 27, 2008 3:41 pm    Post subject: Reply with quote

Στο συμβουλιο της επικρατειας η επενδυση στο Καβο Σιδερο! Τα εργα θα ειχαν αρχισει το 2007 αν δεν ειχε γινει η προσφυγη. Ωστοσο υπενισεται για τις προθεσεις των Αγγλων που τις θεωρουν υποπτες μεριδα ανθρωπων απο περιβαλλοντικους συλλογους,αλλα γενικα διαφαινεται οτι η εταιρια ειναι ετοιμη να ξεκινησει τις εργασιες σε περιπτωση που η εκδικαση δωσει το πρασινο φως.
http://www.patris.gr/articles/128150/71159
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22  Next
Page 20 of 22

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr