stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Κρήτη - Έργα & Οράματα
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mfotinakis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Jun 2004
Posts: 733
Location: Brno,Chania

PostPosted: Thu Dec 13, 2007 1:00 am    Post subject: Reply with quote

Τον Πινόκιο ;;;;;;;;
Ω θεέ μου !!!

Από τα χειρότερα που έχω φαέι μακράν..!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
sonugr
Junior Member
Junior Member


Joined: 19 Nov 2004
Posts: 76
Location: Docklands-London,Heraklion-Crete

PostPosted: Thu Dec 13, 2007 1:29 am    Post subject: Reply with quote

Δεν είπα μέσα στο Πινόκιο, εννοούσα απ' έξω μια και και είναι το πιο κοντινό στα λιοντάρια Laughing , και για την διασωση χαριτολογώντας εννούσα σαν meeting point
Back to top
View user's profile Send private message
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Fri Dec 14, 2007 9:07 am    Post subject: Reply with quote

Για την αναπτυξη του Ηρακλειου και της Κρητης γενικοτερα σημαντικο ρολο παιζουν τα μεσα μαζικης ενημερωσης,που με τα ρεπορταζ αναδυκνυουν τα οποια προβληματα και βαζουν τους τοπικους αρχοντες να λογοδοτουν στον πολιτη. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ Η -ΚΡΗΤΗ ΤV-(τοπικο καναλι)ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ,ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.Τα νεα κτηρια ειναι πανετοιμα(ειναι οτι πιο μοντερνο και καλαισθητο εχω δει και οπως επισης και τα νεα στουντιο μεσα σε αυτα που ειναι υψιστα σε αισθητικη)και θα εγκαινιαστουν το Σαββατο 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στη βιομηχανικη περιοχη Ηρακλειου. Το καναλι αποκτησε τεχνολογικους εξοπλισμους τους ιδιους με το ΒΒC και το ESPN..τωρα οι εκπροσωποι των προμηθευτων κανουν σεμιναρια στους τεχνικους,παραγωγους κτλ της κρητη tv για να τους μαθουν πληρως τις νεες τεχνολογικες επεξεργασιες και ολα αυτα τα μυστηρια. Σε λιγο χρονικο διαστημα θα απολαυσουμε ενα καναλι που δε θα εχει σε τιποτα να ζηλεψει κατι απο αλλα μεγαλα και το πιο σημαντικο...θα εχει επικεντρο τη... ΚΡΗΤΗ!!
http://www.cretetv.gr/news/newsf.php?goid=30737
Back to top
View user's profile Send private message
sonugr
Junior Member
Junior Member


Joined: 19 Nov 2004
Posts: 76
Location: Docklands-London,Heraklion-Crete

PostPosted: Fri Dec 14, 2007 4:37 pm    Post subject: Reply with quote

Όντως η ΚΡΗΤΗ ΤV νομίζω είναι πολύ μπροστά.
Αλλά ελπίζω να φτιάξουν λίγο και την σελίδα τους. Φέρνει κάτι απο 90'ς ακόμα....
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Fri Dec 14, 2007 5:06 pm    Post subject: Reply with quote

Μπράβο πολύ ωραία νέα. Μου αρέσει επιπλέον που επικεντρώνουν στα θέματα του νησιού και δεν πάνε να το παίξουν μεγαλοκάναλο. Θα έχουμε και φωτορεπορτάζ να υποθέσω? Γιατί στο άρθρο υπόσχονται εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και πρωτοποριακό εξοπλισμό.

Στο site έχουν φωτογραφίες από τις παλιές εγκαταστάσεις ?








http://www.cretetv.gr/xenagisi/gennx.php
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Sat Dec 15, 2007 1:19 am    Post subject: Reply with quote

Αυτες οι φωτος worldofjustice ειναι απο τις παλιες εγκαταστασεις. Ειδα σημερα τις ειδησεις της κρητη tv και εδειξε ενα ρεπορταζ αφιερομενο στο θεμα. Εκανε η καμερα μια ξεναγηση στις νεες εγκαταστασεις εμβαδου 2.500τμ και πραγματικα νομιζω πως ειναι οτι πιο εντυπωσιακο εχω δει οσον αφορα διακοσμηση ενος εσωτερικου χωρου. Ειχε μια περιτη πολυτελεια θα ελεγα σε χωρους που ποτε δε θα προβαλλονταν. Αυτο ηταν που μου εκανε εντυπωση-δεν ηταν φοβερα μονο τα στουντιος,αλλα ακομη και οι διαδρομοι...υπηρχαν παντου σποτακια,κρυφοι φωτισμοι,πανεμορφες γυψωσανιδες παντου,γρανιτες στο δαπεδο,επιπλα που δε θα ηθελες να πας να ρωτησεις το κοστος ουτε για αστειο. Σιγουρα οι εργαζομενοι δε νομιζουν οτι βρισκονται στη δουλεια. Αξιοσημειωτη και η αρχιτεκτονικη(μικρο δειγμα στο παρακατω νεο αρθρο). Τωρα οσον αφορα τη τεχνολογικη επανασταση,τονιζει ξανα και ξανα πως τα εν λογω συστηματα οχι μονο δεν υπαρχουν στην Ελλαδα,αλλα ουτε στα βαλκανια. Ωστοσο το σημερινο δελτιο ειχε νομιζω ηδη βελτιωθει μιας και εστειλε απεσταλμενο στο ευρωπαικο κοινοβουλιο,πραγμα που κανουν μονο τα μεγαλα καναλια. Στο επικεντρο των ψυχαγωγικων και ενημερωτικων εκπομπων ηταν και λεει πως θα συνεχισει να ειναι η Κρητη και μονο. Απο τη πολιτικη αγγιζει θεματα αργηγων κτλ και τί αυτοι δηλωνουν για το νησι,τα προβληματα του κτλ.
http://www.cretetv.gr/news/newsf.php?goid=30765
φωτορεπορταζ τωρα αν βρω θα βαλω αλλα γενικως δε ξερω πως να βαζω φωτος εδω..αν ειναι πειτε μου εν συντομια. thanks...

Ενα αλλο νεο ειναι οτι η Νομαρχιακη Αυτοδιηκηση θα κανει λιφτινγκ στο Νομαρχιακο Μεγαρο,που συνεχιζεται(καθως ειναι ενιαιο κτηριο) στη Αστυνομικη Διευθυνση Ηρακλειου και το Δικαστικο Μεγαρο.Αυτοι οι τρεις υπηρεσιες αποτελουν ενιαιο οικοδομιμα και οι φθορες που εχει υποστει ειναι πολλες. Προκειται για βενετικο κτησμα,το οποιο αφου καταστραφηκε απο σεισμο το επανακατασκευασαν οι Τουρκοι και μετα την αυτονομηση του νησιου το επανακατασκευασαν οι Κρητες. Ειναι στη οδο Δικαιοσυνης. Οπως εισαι στην Αστορια,αυτος ο δρομος σε βγαζει κοντα στα Λιονταρια και αν δε σταματησεις στην οδο Καλοκαιρινου. Δηλαδη θα υπαρξει σε αυτη τη κεντρικη οδικη αρτηρια(η οποια ειναι προγραμματισμενη να πεζοδρομηθει) μια αισθητικη αναβαθμηση. Θα ηθελα πολυ να φωτιστει το κτηριο με επιδαπεδια σποτς.
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Sat Dec 15, 2007 1:56 am    Post subject: Reply with quote

Ωραία λοιπόν ελπίζω να ανανεώσουν και το site τους με τις νέες φωτογραφίες.

johnmit wrote:
τονιζει ξανα και ξανα πως τα εν λογω συστηματα οχι μονο δεν υπαρχουν στην Ελλαδα,αλλα ουτε στα βαλκανια.


Δηλαδή είναι καλύτερα ακόμα και από τα συστήματα της Αλβανίας και της Βουλγαρίας? WOW Laughing


Από που όμως αντλούν όλο αυτό το χρήμα Johnmit, υπάρχει πράγματι τόσο μεγάλη αγορά διαφημίσεων και ενημέρωσης στην Κρήτη που επιτρέπει τέτοιες επενδύσεις?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Sat Dec 15, 2007 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτο με τα βαλκανια το ειπα επειδη το ανεφερε το αρθρο,το οποιο προφανως ηθελε να τονισει την γενικοτερη τεχνολογικη ανανεωση του καναλιου και σε (ευρυτερο)επιπεδο χωρων.Εγω δε θα το εβρισκα περιεργο αν η Βουλγαρια διεθετε εστω και ενα καλυτερο καναλι απο την Ελλαδα.
Ομως το οτι η ΚΡΗΤΗ TV ανανεωσε τις υποδομες της αυτο δε θα τη κανει καλυτερο καναλι απο το mega ή ton alpha. Το κρητικο καναλι απευθυνεται μοναχα στη Κρητη και αναλωνεται μονο στα θεματα της. Εγω προσωπικα τηλεοραση δε βλεπω πολυ. Παρακολουθω τις ειδησεις απο τη ΚΡΗΤΗ TV οι οποιες ειναι ειλικρινης χωρις τοπικιστικες τασεις,αλλα με τοπικες.Αυτο το καναλι εχει μια φοβερη μεσημεριανη εκπομπη(που δεν αναλωνεται σε κουτσομπολια),εχει μια ωραια αθλητικη εκπομπη(που δινει περισσοτερη εμφαση στις Ηρακλειωτικες ομαδες) και μια πολυ αστεια εκπομπη απο εναν ταλαντουχο παρουσιαστη,τον αγιο.Τελος εχει εκπομπες που αγγιζουν τα μεγαλα θεματα της Κρητης οπως αυτα των υποδομων.
Κατα τ'αλλα worldofjustice δεν υπαρχει μεγαλη αγορα διαφημησης,υπαρχει μεν,αλλα σε διαφορετικο υφος με αυτο τον Αθηναικων καναλιων. Δηλαδη διαφημιζει τις μεγαλες κρητικες επιχειρησεις,απο τραπεζες(μονο των Χανιων και τη Παγκρητεια),τις τηλεφωνικες εταιριες(wind,cosmote κτλ) και γενικως νομιζω πως τα εσοδα απο τις διαφημισεις ειναι προφανως πολυ λιγοτερα σε συγκριση με τα μεγαλα καναλια.
Η ενημερωση που λες πουλαει παρα πολυ!Ειδικα μετα την αποτυχημενη προσεγγιση των αθηναικων μεσων στο θεμα των Ζωνιανων(που πιο πολυ ηθελαν να πουλισουν λεγοντας τελειως ακυρα πραγματα-αναληθειες-καθαρη παραπληροφορηση),πολλοι κρητικοι ξενερωσαν και εγιναν εσωστεφης ακομη και στην ενημερωση.
Προφανως το χρημα της επενδυσης ηταν απο οικονομιες του ομιλου απο τα 17χρονια της υπαρξης του,και προσδωκει να δωσει κινητρο στους Κρητικους να δωσουν μεγαλυτερη σημασια στο καναλι.
Κι εγω ελπιζω να ανανεωσουν το site τους.
Back to top
View user's profile Send private message
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Sun Dec 16, 2007 10:56 pm    Post subject: Reply with quote

Η Κυβερνηση της Λιβυης εκανε προταση στην Ελληνικη Κυβερνηση,οπου και η τελευταια την αποδέχθει αμεσως,να συζητησουν το ενδεχομενο κατασκευης αγωγου φυσικου αεριου που θα συνδεει τις δυο χωρες μεσω της Μεγαλονησου ή εν τελη να το προμηθευεται μονο η Κρητη.

(ΒΑΣΙΚΑ ΑΠ'ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΣΩ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΝΔΕΘΕΙ-ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΣΟ ΚΤΛ)-τωρα δε ξερω γιατι το γενικευουν για ολη τη χωρα...

http://www.patris.gr/articles/123548/67166

Τελος στην Αλικαρνασο ανοικει ενα μεγαλο μερος του σοφρονιστικου καταστηματος της περιοχης. Σε πολυ λιγο καιρο ολες οι εγκαταστασεις θα φυγουν και θα πανε στη Νεαπολη Λασιθιου.
http://www.2810.gr/site/news/article/43724
Back to top
View user's profile Send private message
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Mon Dec 17, 2007 4:21 pm    Post subject: Reply with quote

Κανω copy-paste(απο τη νεα κρητη) των δηλωσεων σημαντικων ανθρωπων για τις νεες εγκαταστασεις της KΡΗΤΗ TV στα εγκαινια του Σαβατου.

«Έχω μείνει πάρα πολύ εντυπωσιασμένος, γιατί αυτή η εικόνα που είδαμε με όλες αυτές τις εγκαταστάσεις δεν είναι εικόνα περιφερειακού σταθμού, αλλά ενός μεγάλου σταθμού, μεγάλου συγκροτήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ελπίζω και εύχομαι ο Όμιλος να συνεχίσει με την ίδια δύναμη και εις ανώτερα».
Γιαννης Μιχελακης, γενικος διευθυντης Ειδησεων και Ενημερωσης του Ομιλου Αντεννα

«Και πάλι πρωτοπορία! Πρωτοπορία στη νέα εποχή και εμείς οι άνθρωποι της περιφέρειας χαιρόμαστε για αυτό. Η "ΚΡΗΤΗ TV" δείχνει το δρόμο σε όλη την Ελλάδα, διότι αυτό που είδαμε είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό. Θέλω να δώσω τις καλύτερες ευχές και τα συγχαρητήριά μου στον πρόεδρο του Ομίλου, στον κ. Δημητρίου, και σε όλους τους συντελεστές».
Γιαννης Κουρακης, δημαρχος Ηρακλειου

«Καλορίζικο το κτίριο, ουσιαστικά το καινούργιο κανάλι, γιατί πρόκειται για κάτι το εντελώς διαφορετικό, την τεχνολογία τού αύριο εφαρμοσμένη σήμερα, και εύχομαι όχι μόνο για τα 17 χρόνια αλλά να προχωρήσει ο σταθμός όσο περισσότερα χρόνια μπορεί, γιατί η Κρήτη χρειάζεται μέσα ενημέρωσης που ακολουθούν την τεχνολογία αλλά και μέσα ενημέρωσης που βοηθούν στην ανάπτυξη της περιφέρειας».
Σεραφειμ Τσοκας, γ.γ. Περιφερειας Κρητης

Κριμα γιατι μονο η πρωτη δηλωση ειναι αντικειμενικη(γιατι την εκανε ο γενικος διευθυντης ειδησεων αλλου καναλιου,του antenna),ομως και οι 3 ειναι ειλικρηνης.Πχ αλλοι προσκεκλημενοι απο Αθηνα(μη Κρητικοι) μεγαλοστομησαν λεγοντας πως αυτη ειναι εικονα πανευρωπαικου καναλιου Very Happy . Μετα καποιος προεδρος διαφημησεων ειπε οτι δεν εχει δει αναλογες εγκαταστασεις και τεχνολογιες ουτε στα Αθηναικα καναλια.Παιδια οντως δε ξερω για τη τεχνολογια,αλλα αμα βρω φοτος απο τα κτηρια ,ειναι σα τις σουιτες του ξενοδοχειου του Τουμπαι των 7 αστερων.Πρεπει να βρητε τροπο να τις δειτε.
Σε λιγο καιρο θα αρχησει η πληρης αναδιαρθωση των εκπομπων του καναλιου και η πληρης εφαρμογη των νεων συστηματων.
Προς το παρων ολοι ειναι στα θρανια.
Back to top
View user's profile Send private message
plankton
New Member
New Member


Joined: 13 Oct 2007
Posts: 30
Location: Heraklion

PostPosted: Thu Dec 20, 2007 10:59 pm    Post subject: Reply with quote

για οσους δεν το προσεξανε ακομη, το google earth τοποθετησε νεωτερα
δεδομενα για το ηρακλειο, αν συμπερανα σωστα, καλοκαιρι του 2007,
απο τα προηγουμενα δεδομενα, καλοκαιρι 2003? φαινονται οι ραμπες
στη Κνωσσου, και τα εργα στην επεκταση της παραλιακης προς Ν. Αλικαρνασσο
Back to top
View user's profile Send private message
KPHTH Rulez
Guest





PostPosted: Sat Dec 22, 2007 1:14 am    Post subject: Reply with quote

KPHTH Rulez wrote:
Εγώ πάλι νομίζω ότι δεν δένει αισθητικά με την πλατεία των Λιονταριών...
Ίσως να μην δείχνει ωραίο από τις φωτογραφίες...Σε καμιά 10αριά ημέρες θα το δω από κοντά και θα σας πω...


Δυστυχώς επαληθεύτηκα...
Αισθητικά δεν δένει καθόλου με την πλατεία,αφού τα περίφημα Λιοντάρια κλέβουν την παράσταση και το καημένο το τσίγγινο(!!!) το ρολογάκι κάθεται εκεί και περιμένει να του κολλήσουν καμία αφίσα...

Μάλιστα με τα έργα που γίνονται σε διπλανό κτίριο,φαίνεται να είναι ασορτί με τα σιδερένια προστατευτικά περιμετρικά του κτιρίου.

Δείχνει φθηνιάρικο από κοντά,και η πρόχειρη τοποθέτησή του(φαίνονται τα μπετά στο κάτω μέρος του) το κάνει να χάνει ό,τι ωραίο είδαν αυτοί που το οραματίστηκαν... :/
Back to top
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Sat Dec 22, 2007 8:13 pm    Post subject: Reply with quote

Το ειδα κι εγω χθες το ρολοι. Ειναι οπως ακριβως στις fotos.
Λοιπον το Ηρακλειο μας εχει συνηθησει στα στενα..ειτε μιλαμε για δρομους ειτε για πεζοδρομους. Λοιπον η πλατεια Λιονταριων πριν 2 χρονακια ηταν δρομος(ο πιο θορυβωδης). Τωρα που εγινε πεζοδρομος,ο χωρος για τα δεδομενα της πολης ειναι πολυ ανοιχτος,ασυμετρος με αλλα σημεια. Το ρολοι,λοιπον,για μενα δε κανει τιποτα αλλο παρα να κανει τον χωρο πιο maximal.Αν και φαν των Minimal χωρων,τα λιονταρια πλεον παραειναι ετσι,οποτε ενα ρολοι στη μεση εκτος του να κανει τη δουλεια του,σπαει τη μονοτονια του κενου. Τα δε Λιονταρια σαφως και κλεβουν τη παρασταση(αν και λειπουν οι λοβοι για συντηρηση),αλλα εγω δε το βρισκω ακυρο το να ειναι εκει ενα ρολοι. Σιγα,μια χαρα ειναι,ενα απλο ρολοι.

Παιδια οσοι θελουν να δουν ενα ομορφο βιντεακι για το Ηρακλειο,με ιστορικο κ πολιτιστικο κυριως χαρακτηρα,περιπου του 2004,ας το κανουν στην ιστοσελιδα του δημου http://www.heraklion-city.gr/στην αρχικη σελιδα,κατω δεξια εχει ενα συνδεσμο που λεει ξεναγηση στο συγχρονο Ηρακλειο(εχει μια εικονα των Λιονταριων).Αξιζει!

Τελος,αν και το εχω ξαναποσταρει,η Πατρις εχει αλλο ενα ρεπορταζ για τις παρεμβασεις στα Λιονταρια.Θα γινουν απαλλοτριωσεις για τη αναδειξη του Δουκικου Ανακτορου(Βενετια) και οι προσωψεις των καταστηματων(οποια θα μεινουν)θα αποκτησουν ενιαια,ανανεωμενη εικονα.
http://www.patris.gr/articles/124106στη foto ειναι ο Δημαρχος Κουρακης.

Οστωσο τα εργα διανοιξεων στην ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ θα συνεχιστουν κανονικα μιας και ο Δημος κερδισε μια δικαστικη διαμαχη με κατοικο της περιοχης.Η οδικη αυτη αρτηρια εχει μηκος 2,4 χιλιομετρα και ενωνει τη πλατεια Συνανη με ενα απο τα πιο πλουσια διαμερισματα της Κρητης,τις Βασιλειες.
http://www.patris.gr/articles/124109
Back to top
View user's profile Send private message
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Sat Dec 29, 2007 8:59 pm    Post subject: Reply with quote

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 300 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Βελγοι ειναι οι επενδυτες και πιεζουν προς καθε κατευθυνση για την εξαγορα 400στρ. γης και ενοικιαση αλλων 2000στρ. για καμποσα χρονια στα νοτια παραλια του Ηρακλειου(Λυβικο πελαγος),στα Ματαλα(βλ.χιπηδες-Ρενα βλαχοπουλου),σε ημιορεινη περιοχη με ημιξηρικα χαρακτηριστικα.Μαλιστα η περιοχη προστατευεται απο το Δικτυο Natura 2000 και οι υποθεση εχει φτασει στη Βουλη και προ του Πρωθυπουργου. Ολα δειχνουν οτι εν τελη θα νομιμοποιηθει γιατι η επενδυση υποστηριζεται απο τοπικες αυτοδιοικησεις μεχρι και το Ελληνικο Κεντρο Επενδυσεων,πλην των περιβαλλοντικων οργανωσεων.Η οριστικη αποφαση θα δωθει εντος 2008.

Η επενδυση περιλαμβανει μεγαλα και μικρα γηπεδα γκολφ,συνεδριακα και εμπορικα κεντρα,360 παραθεριστικες κατοικιες,5 αστερων ξενοδοχεια και κεντρο θαλασσοθεραπειας.

Με τις ευλογιες μου καθως οι ξενοι θα πιεσουν και προς τη κατασκευη του λιμανιου του Τυμπακιου(το οποιο προσφατως ενημερωθηκα πως θα ειναι αναλογου μεγεθους με αυτο του Πειραια-ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΙ). Ετσι τα νοτια παραλια του νησιου αν και παρθενα,δε μου αρεσει που ειναι και αναξιοποιητα,καθως οι τεραστιες κενες εκτασεις(που κυνδυνευουν με ανθρωπινη ερημοποιηση)ειναι οπτικα δυσαναλογες με αυτες της Βορειας παραλιας. Ωστοσο ειναι μια καλη αρχη για να ακολουθησουν και αλλες επενδυσεις με σχεδιο και προοπτικη αυτη τη φορα,σε αντιθεση με τις επενδυσεις που αρχησαν να γινονται το 70' και το 80' στα Βορεια που αν και τονωσαν την οικονομια,χωροταξικα δεν ηταν και οι καλυτερες δυνατες επιλογες.
Back to top
View user's profile Send private message
koeman
Junior Member
Junior Member


Joined: 04 Jul 2007
Posts: 119

PostPosted: Mon Dec 31, 2007 12:50 pm    Post subject: Reply with quote

johnmit wrote:
Η επενδυση περιλαμβανει μεγαλα και μικρα γηπεδα γκολφ

Χμ, δεν ξέρω, δεν έχω πειστεί ότι το ελληνικό κλίμα και ακόμα περισσότερο η Κρήτη αντέχουν γήπεδα γκολφ.
Δείτε και τις αντιδράσεις του "Ιού" της Ελευθεροτυπίας (http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050619.htm) αλλά και την ιστοσελίδα των οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων της Κρήτης (http://www.ecocrete.gr/) που αντιδρούν σφόδρα στη δημιουργία γηπέδων γκολφ.
Κι εγώ νομίζω ότι είναι υπερβολικό το νερό που απαιτείται σε μια χώρα που δεν περισσεύει. Γενικά δεν συμφωνώ συχνά με τον "Ιό" αλλά στο συγκεκριμένο αίτημα έχω την ίδια άποψη.
Κατά τα άλλα συμφωνώ στο υπόλοιπο της επένδυσης ή αν οι Βέλγοι θεωρούν ότι είναι ασύμφορο χωρίς το γκολφ, θα πρέπει να βρεθεί κάποια άλλη δραστηριότητα.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Dromeas
Full Member
Full Member


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 367
Location: Λονδίνο

PostPosted: Mon Dec 31, 2007 4:01 pm    Post subject: Reply with quote

Επενδύσεις τύπου γκολφ σε ημι-ξηρικές περιοχές έχουν εξωτερικές αντι-οικονομίες κλίμακας. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορεί να είναι κερδοφόρες, όταν συνυπολογιστεί το όλο κόστος για το κοινωνικό σύνολο και για το περιβάλλον μπορεί να μην είναι θεμιτές. Συμφωνώ με το γεγονός ότι χάνονται τεράστιες ποσότητες νερού στη χώρα μας λόγω κακοδιαχείρησης. Όμως, αυτό δεν νομιμοποιεί την περαιτέρω κατασπατάληση νερού. Πήγα στην Κρήτη περισι και πρόπερσι και πιστεύω ότι οι δυνατότητες της να προσφέρει ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν είναι τεράστιες. Γιατί όχι μια πιο ήπια τουριστική ανάπτυξη ρε παιδιά; Εγω θα πρότεινα για τον Νότο της Κρήτης περιπατητικό τουρισμό, οικοτουρισμό και μικρής κλίμακας τουριστικά θέρετρα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Fri Jan 11, 2008 12:27 am    Post subject: Reply with quote

Παιδια σας εχω δυο σουπερ νεα.

α)ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΑΙ (μινι)MALL στο πιο κεντρικο σημειο της παλιας πολης εμβαδου 3.000τμ(το ενα τριτο του εμβαδου του Talos Plaza δηλαδη)!! Το εντυπωσιακο ειναι οτι ειναι παρα πολυ κεντρικα. Εχει προσωψη στους 2 πιο εμπορικους δρομους της πολης(ΔΑΙΔΑΛΟΥ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ). Ο χαρακτηρας του κτηριου θα ειναι καθαρα εμπορικος και στη κορυφη θα γινει η καφετερια που επιβαλεται στα εμπορικα κεντρα. Οι μεγαλυτεροι διεθνης κολλοσοι καραδωκουν στη γωνια να κλεισουν μια απο τις πολλες αιθουσες του κτηριου,στο οποιο δε θα λειπει το στοιχειο του εντυπωσιασμου(συγχρονο-πολυτελης). Ηταν η επομενη ιδιωτικη επενδυση που ελειπε απο τη πολη,ενα μικρο Mall στα μετρα και τα σταθμα της που μπορει να αγκαλιαστει ανετα απο μια πολη μεγεθους σα το Ηρακλειο..Θα ειναι ετοιμο στο τελος του 2008.Οι εργασιες ειναι πυρετωδης(περασα και ειδα). Πραγματικα θα στολισει τον εμορικοτερο μερος της Κρητης.

Μιας και μιλησα για ιδιωτικες επενδυσεις,ανοιγει και τεταρτο Sturbacks σε must σημειο(κοντα στην οδο Κοραη-οσοι γνωριζουν,καταλαβαν τι εννοω με το must). Επισης(σε αυτο δεν ειμαι απολυτα σιγουρος)θα ανοιξει και δευτερο flo cafe εκει κοντα.

β)Χθες ειμουν σε ενα αρκετα τουριστικο μερος του Νομου,την Αναλυψη Χερσονησου. Οπως καταλαβαινετε η Αναλυψη,ειναι 5λεπτα αποσταση απο τη καθαυτου Χερσονησσο. Εκει ειδα να χτοιζεται ενα ξενοδοχειο σε μια πραγματικα αχανης εκταση,με μια απο τις πιο εντυπωσιακες παραδοσιακου τυπου αρχιτεκτονικες για ξενοδοχειο σε επιπεδο Ελλαδας. Ειδα ενα τεραστιο,υπερσυχγρονο και αρχιτεκτονικα-χωροταξικα φοβερο χωριο που θα καλυπτει τις αναγκες σε αλλο ενα πενταστερο ξενοδοχειο που θα προστεθει στην ευρυτερη περιοχη!Θα ψαξω να βρω στοιχεια και ειμαι σιγουρος πως αν τελικα δειτε αυτο που ειδα εγω,δεν θα βρειτε λεξεις.Ειναι και διπλα σε μια καλη και πολυ μεγαλη αμμουδια.Το καλο ειναι πως η προσβαση σε αυτη δεν εμποδιζεται απο το ξενοδοχειο καθως αναμεσα σε αυτο και τη παραλια υπαρχει ενας προσφατος δημοσιος δρομος.

η σελιδα για το εμπορικο ειναι αυτη
http://www.2810.gr/site/news/article/44315
Back to top
View user's profile Send private message
plankton
New Member
New Member


Joined: 13 Oct 2007
Posts: 30
Location: Heraklion

PostPosted: Sun Jan 13, 2008 11:52 pm    Post subject: Reply with quote

Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης θα διεκδικήσει για το άμεσο μέλλον ο δήμος Ηρακλείου όπως ενημέρωσε και επίσημα χθες ο δήμαρχος τον κ.Αλαβάνο......
http://www.patris.gr/articles/125176?PHPSESSID=a64ba244a2905d150e3d18114c052cc9
Back to top
View user's profile Send private message
sonugr
Junior Member
Junior Member


Joined: 19 Nov 2004
Posts: 76
Location: Docklands-London,Heraklion-Crete

PostPosted: Mon Jan 14, 2008 3:50 am    Post subject: Reply with quote

plankton wrote:
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης θα διεκδικήσει για το άμεσο μέλλον ο δήμος Ηρακλείου όπως ενημέρωσε και επίσημα χθες ο δήμαρχος τον κ.Αλαβάνο......
http://www.patris.gr/articles/125176?PHPSESSID=a64ba244a2905d150e3d18114c052cc9


Ε, ναι, να μην φάμε και μεις τίποτα...Πιο έξυπνοι είναι οι Θεσσαλονικείς που τρώνε ακόμα , που λέει ο λόγος...
Back to top
View user's profile Send private message
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Mon Jan 14, 2008 8:28 am    Post subject: Reply with quote

Ποια τα οφελη αν καταφερουμε να γινουμε πολιτιστικη πρωτευουσα?
Back to top
View user's profile Send private message
plankton
New Member
New Member


Joined: 13 Oct 2007
Posts: 30
Location: Heraklion

PostPosted: Mon Jan 14, 2008 11:34 am    Post subject: Reply with quote

και πλανητάριο βυθού...
http://my-crete.pblogs.gr/2007/09/102348.html

--

πολιτιστική πρωτεύουσα σημαινει
ανάπτυξη ευρωπαϊκής συνείδησης, ανάπτυξη καλλιτεχνικής δημιουργίας, ανάπτυξη τουρισμού, ανάπτυξη οικονομίας, αν ειμαστε τυχεροι θα δουμε
την αναπλαση πολων ιστορικων μνημειων, κτιρια παντος τυπου βιομηχανικα οπως το πανεμορφο για μενα συγκροτημα αθηνα (θα μπορουσε να γινει οπως το γκαζι στην αθηνα) η αυτο που βρισκεται απο την κατω πλευρα της πλατειας ελευθεριας και δεν θυμαμαι
το ονομα του (διπλα στο δημοτικο παρκινγκ) πληθος αλλα νεοκλασικα
που λυπαμαι καθε φορα να τα βλεπω στην εγκαταλειψη τους, και φυσικα
αναδειξη του μεγαλου καστρου, του μεγαλυτερου οχειρωματικου εργου
στη μεσογειο.

Συγχώνευση post -- Losada
Back to top
View user's profile Send private message
sonugr
Junior Member
Junior Member


Joined: 19 Nov 2004
Posts: 76
Location: Docklands-London,Heraklion-Crete

PostPosted: Mon Jan 14, 2008 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

Εν συντομία συμαίνει μάσα για κάποιους ούτως ή άλλως, εκτός και αν έχουν αλλάξει τα πράγματα μέχρι το 2020, το συντομότερο που βλέπω εγώ για να μπορούμε να διεκδικήσουμε. Από όσο γνωρίζω, διορθώστε με αν είμαι λάθoς , το rota πάει ανά χώρα, οπότε επειδή η Πάτρα ήταν το 06, και με τις νέες χώρες στην ΕΕ θα αργήσουμε πολύ ακόμα....
Back to top
View user's profile Send private message
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Mon Jan 14, 2008 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

Ωραια πρωτοτυπια απο το ΕΛΚΕΘΕ.

Οσο για το θεμα πολιτιστικη πρωτευουσα,ενα της ατου που θα προστεθει στον φακελο ειναι το πολιτιστικο που δημιουργηται (εχω κανει πολλα ποστς),συνολικης αξιας 27 εκατομυριων παρακαλω!Απεναντι ειναι ο ταφος του Καζαντζακη κι αυτο με συγκινει.
Η μεγαλη αδικια για το Ηρακλειο ειναι τα παραμελημενα τοιχη. Αν δεν αγαπουσα το Ηρακλειο τοσο,δε θα ειχα μαθει ποτε την ιστορια τους,γιατι κανενας δε φροντισε να μου τη διδαξει,παρα μονο εγω. Απο παιδακι εβλεπα κατι ψιλα και αραχνιασμενα μπεζ τοιχη,μη γνωριζοντας για αυτα το παραμικρο και αναρωτιωμουν ποιος παλαιομοδιτης τα εχτοιασε εκει και γιατι δε τα γκρεμιζουν να φτοιαξουν μεγαλα ομορφα κτηρια. Σα παιδακι εβλεπα απο τη μια τα ''κακογουστα'' πετρινα τοιχη,και ακριβως διπλα και στριμωγμενα να υψωνονται ασχημες πολυκατοικιες. Ελεγα οτι επρεπε να γκρεμιστουν και τα τοιχη και οι πολικατοικιες γιατι κατα πρωτον δε δενουν μαζι και τοσο στριμωγμενα.Αυτη ηταν μια οπτικη γωνια ενος παιδιου,αποροιας της παιδιας που σε εμενα και σε τοσα Ηρακλειωτακια εδωσε η ''ευαισθητη'' για την ιστορια της πολιτεια. Ποσα παιδια δε θα εχουν ιδεα για τα μπεζ αυτα ντουβαρια. Ποσοι δε γνωριζουν οτι το Ηρακλειο πατηθηκε τελευταιο απο τους Τουρκους,επειδη τα τοιχη αυτα αντεξαν 20 χρονια πολιορκειας,τη μεγαλυτερη σε χρονο πολιορκεια που εγινε ποτε-με κρητες και ενετους υπερασπιστες του Χανδακα.
Ερωτω,που πανε τοσα εσοδα απο το μνημειο της παναρχαιας Κνωσου?
Απο το μουσειο Ηρακλειου και τους μοναδικους θησαυρους που εκθετει?
Και τα δυο ερχονται δευτερα σε επισκεπτες και εσοδα σε ολη την Ελλαδα με τη τοση ιστορια που κανεις δε σεβεται. Ειναι πασιγνωστο,μιας και ξεφυγα και απο τα τοιχη,οτι ο Τσουτσουρας στα νοτια του Ηρακλειου κρυβει θησαυρους και τις αμαξες του φαραω. Ενας ντοπιος,γνωστος και απο τις εκπομπες του Χαρδαβελα,τα εχει δει και κανεις δεν το πιστεψε..οταν ομως πηγε στην αστυνομια και παρεδωσε μινωικους σαρκοφαγους και τοσο χρυσο τον κατηγορησαν για αρχαιοκαπηλια και απο τοτε παρακολουθηται στενα. Ο ανθρωπος αυτος ειναι πολυ μεγαλος πια σε ηλικια και ηδη μετραει καποια εγκεφαλικα επεισοδεια.Γιατι η ευαισθητη πολιτεια δε συνεργαστηκε με αυτο τον ανθρωπο που ειδε τα ευρηματα και τους πηγε και αποδεικτικα στοιχεια? Συγκεκριμενα ο γερος εκανε λογο για βασιλειο που ομοιο του δεν υπαρχει ουτε στην Αιγυπτο και πως η Κρητη θα γινοταν το πιο πλουσιο μερος του κοσμου απο τον πλουτο. Γιατι δεν εχουν γινει ενεργειες προς την ανακαλυψη του,αλλα αντιθετα οι αστυνομικοι περιφρουρουν εντονα την περιοχη? Μυθος λετε? ιστοριες για μυστηριο? λυπαμαι... αυτος ο τοπος εδω κρυβει τοσα.. ο γερος ειπε,αφηστε με να σας οδηγησω στο σημειο και οριστε ενα δειγμα απο τα ευρηματα μου..και αμεσως τον φυλακισαν και του εβαλαν φραγη να μη πει τιποτα και πουθενα με αποτελεσμα να μην εχει πει τιποτα ουτε στην οικογενοια του που γνωριζει η αδερφη μου. Ελεος! Συγνωμη που ειπα τοσα. Ξεκινησε απο την αδιαφορια των ενετικων τοιχων.
Δε θα επρεπε να εχει γινει μια συντονισμενη χρηματοδοτηση υποστηλωσης,και ενας ομορφος φωτισμος? και οι πολυκατοικιες διπλα..να αραιωσουν...

Τεσπα,οι παραλιακη του Ηρακλειου θα τελειωσει στο τελος του χρονου και τα αποτελεσματα θα ειναι αρκετα καλα. Μιλαμε για ποδηλατοδρομια,πρασινο,συντριβανια,κομβους,φωτιστικα,νησιδες και ολα καλα. αναλυτικα εδω.
http://www.patris.gr/articles/125250?PHPSESSID=81a36b6fa9b46adf30e6b6a8ce9a4f4e
Back to top
View user's profile Send private message
mfotinakis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Jun 2004
Posts: 733
Location: Brno,Chania

PostPosted: Fri Jan 18, 2008 12:57 am    Post subject: Reply with quote

update για δύο έργα :

Το πολιτιστικό κέντρο προχωρά με γοργούς ρυθμούς, έιχε σήμερα στο Κρήτη ΤV ένα ρεπορτάζ και φαίνεται ότι τα έργα πάνε πολύ καλά.

Οι ράμπες στο γιόφυρο επίσης πάνε πολύ καλα, έχουν αρχίσει και εγκαταλέιπουν και το χώρο κάποιες καντίνες μάντρες που δυσκόλευαν την κατάσταση. Δε νομίζω ότι θα καθυστερήσουν πολύ να ολοκληρωθούν ( το ελπίζω ) και απ ότι φαίνεται θα λύσουν το πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στο δρόμο αυτό. Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν μετά τη λειτουργία των ραμπών είναι να μεγαλώσουν τη διάρκει του πράσινου σηματοδότη που υπάρχει απο και προς την παραλειακή γιατί τα αυτοκίνητα που θα περνούν από εκείνο το σημείο θα είναι πολύ περισσότερα μιας και θα είναι πιο ελεύθερη η διακίνηση των αυτοκινήτων.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
johnmit
Full Member
Full Member


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 210
Location: CRETE,HERAKLION

PostPosted: Fri Jan 18, 2008 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

Προχωρα μετα απο 40 κυμματα το Μουσειο Φυσικης Ιστοριας στο κομματι του παραλιακου που εχει αναπλαστει(ακομα κρατουν καποιες εργασιες) προσφατα.Προκειται για πολυ σημαντικο εργο σε μια περιοχη κοσμημα και θα ειναι ετοιμο στο τελους του χρονου,αλλιως θα γινει απενταξη απο τη χρηματοδοτηση.
http://www.2810.gr/site/news/article/44512

Βρεθηκαν τα χρηματα που ελειπαν για το πολιτιστικο (4εκ) απο τον Κ.Παυλοπουλο μετα απο συναντηση που ειχε με τον Κουρακη και ετσι το εργο θα προχωρησει απροσκοπα.
http://www.patris.gr/articles/125555
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Next
Page 8 of 18

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr