stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η Αθήνα των ονείρων μας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 100, 101, 102, 103  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Sat Oct 13, 2007 7:17 pm    Post subject: Reply with quote

Ενώ η ιδέα της μεταφοράς των υπουργείων μακριά από το κέντρο έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, η ιδέα της μεταφοράς και της Βουλής προξενεί ευχάριστη έκπληξη, με δεδομένη την αρνητικότητα για οποιαδήποτε απόφαση με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και επιπτώσεις σε τούτη τη χώρα.

Πάντως η μετατροπή του χαρακτήρα του κέντρου σε αμιγώς εμπορική και ψυχαγωγική περιοχή δε με βρίσκει σύμφωνο.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2295
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Sat Oct 13, 2007 8:26 pm    Post subject: Reply with quote

Ανεξαρτήτως της εγκυρότητας της συγκεκριμένης είδησης (για πυροτέχνημα την κόβω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις), προσωπικά διαφωνώ στο ενδεχόμενο μεταφοράς της Βουλής.

Η μεταφορά των υπουργείων και λοιπών διοικητικών υπηρεσιών έχει σαφέστατα νόημα (εξάλειψη χιλιάδων μετακινήσεων στο κέντρο της πόλης κάθε μέρα από δημοσίους υπαλλήλους και συναλλασσόμενους πολίτες, μεταφορά υπηρεσιών σε νέα, λειτουργικά και ιδιόκτητα κτίρια χωρίς ενοίκιο κλπ). Εννοείται φυσικά ότι είμαι αναφανδόν υπέρ μίας τέτοιας προοπτικής.

Αντιθέτως, δυσκολεύομαι να κατανοήσω ποιο το πρακτικό όφελος της μεταφοράς της Βουλής (και μάλιστα σε έκταση που κάποιοι ακόμα "ονειρευόμαστε" πάρκο). Πέρα από το πρακτικό του θέματος, σε επίπεδο συμβολισμών ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει. Διορθώστε με μάλιστα αν κάνω λάθος, αλλά δεν έχω υπόψη παρόμοιο γεγονός (μεταφορά του Κοινοβουλίου) σε κάποιο άλλο κράτος της Ευρώπης (ή και αλλού).
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Sat Oct 13, 2007 8:39 pm    Post subject: Reply with quote

Η Γερμανία δεν έχτισε καινούργιο κοινοβούλιο;

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα ιστορία του κτηρίου που στεγάζεται η Βουλή.

http://www.parliament.gr/ktirio/default.asp

Νομίζω ότι η ουσία της κατασκευής νέου κτηρίου βρίσκεται στην προτελευταία παράγραφο:

Αγοράστηκαν και νοικιάστηκαν γειτονικά κτήρια για την κάλυψη περαιτέρω αναγκών, στην οδό Βουλής και διαμορφώθηκαν 4.000 τ.μ. σε γραφεία που θα παραχωρηθούν σε βουλευτές της επαρχίας. Σε αντίστοιχης έκτασης ορόφους στο "Μέγαρο Αρβανίτη" επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας μεταστεγάστηκαν οι εξής υπηρεσίες της Βουλής: Επιστημονική, Ανθρωπίνου Δυναμικού, Οικονομικές και Δημοσίων Σχέσεων. Σε άλλα τρία κτήρια επί των οδών Φιλελλήνων, Αμαλίας και Φιλελλήνων-Μητροπόλεως, συνολικής έκτασης 11.000 τ.μ., θα στεγαστούν άλλες υπηρεσίες της Βουλής.

Από την άλλη, ρεαλιστικά να το δούμε το θέμα. θα περάσουν πολλά χρόνια για να μπει σε κίνηση ο μηχανισμός για την κατασκευή.


Last edited by chr.04 on Sat Oct 13, 2007 9:34 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
AUGalos
Full Member
Full Member


Joined: 01 Mar 2007
Posts: 382
Location: San Antonio, Texas

PostPosted: Sat Oct 13, 2007 9:12 pm    Post subject: Reply with quote

Η Γερμανία ανακαίνισε το παλιό κοινοβούλιο στο Βερολίνο και το ξαναχρησιμοποίησε μετά την επανακήρυξη του Βερολίνου ως πρωτεύουσσα της ενωμένης Γερμανίας.
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Sat Oct 13, 2007 9:52 pm    Post subject: Reply with quote

Καλά δεν είναι επιχείρημα τώρα ότι δεν το έχει κάνει κάποιος άλλος πρόσφατα. Αν ήταν έτσι το πρώτο ευρωπαϊκό κράτος που θα αποφάσιζε να το κάνει θα αδυνατούσε εξαιτίας του non-precedent? Δηλαδή δεν θα άλλαξουν ποτέ κτίριο τα κοινοβούλια στην Ευρώπη ξανά?

Το ερώτημα είναι αν χρειάζεται.

To πρώτο κοινοβούλιο της Ελλάδος ήταν στο Ναύπλιο μέχρι το 1833.


Το δεύτερο στη Σταδίου (Παλαιά Βουλή) λειτούργησε μεταξύ 1875-1932.


Το σημερινο κτίριο λειτουργεί ως κοινοβούλιο από το 1932.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Sat Oct 13, 2007 10:43 pm    Post subject: Reply with quote

Συμφωνώ με τον κόσμο της Δικαιοσύνης από πάνω. Το χρειαζόμαστε απεγνωσμένα το νέο Κοινοβούλιο? Το ότι ασφυκτιά από τον κατακερματισμό των υπηρεσιών του και αιμορραγεί οικονομικά είναι όντως ένα υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα, αλλά δεν ξέρω αν είναι ικανή συνθήκη που να δικαιολογεί την πλήρη μεταστέγασή του.
Στο φινάλε, ας φτιάξουμε ένα καταπληκτικό κτήριο (πάντα με διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό) που να συγκεντρώνει κάτω από μία στέγη όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες, συν τις υπηρεσίες της Προεδρίας της δημοκρατίας που επίσης είναι σκορπισμένες στους 5 ανέμους, και ας μείνει η ολομέλεια στη θέση της.
Άσε που η ανακοίνωση του κόστους θα προκαλέσει πολλαπλά εγκεφαλικά σε έναν λαό που δεν έχει δα, και την ανθηρότερη οικονομία του κόσμου, χώρια οι βέβαιες υπερβάσεις που θα προκύψουν ως την αποπεράτωση.

Στο μεταξύ όμως, για να πάρουμε και την άλλη διάσταση, δεν κρύβω πως ψήνομαι κάπως με την ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι η Αθήνα μπορεί να χάσει από το κέντρο της ένα Κοινοβούλιο, θα κερδίσει όμως ένα επιπλέον Μουσείο.
Πείτε μου ΕΝΑ κτήριο της εποχής, του αρχιτεκτονικού ρυθμού και της αισθητικής αξίας του Κοινοβουλίου, το οποίο να είναι πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους (εξαιρουμένου του ΕΑΜ, βεβαίως).
Μήπως μπορεί κανείς να μπει μέσα στην Ακαδημία? Στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου? Στο Εθνικό θέατρο το πρωί όταν δεν λειτουργεί? Στο Προεδρικό Μέγαρο? Στο καταπληκτικό Ζάππειο όταν δεν έχει εκθέσεις? Ας καγχάσω!

Ειρήσθω εν παρόδω, σε όλες τις πολιτισμένες πόλεις του μάταιου τούτου κόσμου, μπαίνεις σε όλα τα -αντίστοιχα- παραπάνω, αέρα!
(Με την ευκαιρία, αυτό απαντάει εν μέρει στο αγωνιώδες ερώτημα "γιατί δεν παίρνει η Αθήνα τα πάνω της σε αριθμό διανυκτερεύσεων". Διότι σου πετάει στα μούτρα την Ακρόπολη, το Ολυμπιείο και την Πλάκα, και για όλα τα υπόλοιπα -μιλάω πάντα αναφορικά με τα δημόσια κτήρια- σου λέει "ρίχ' τους μια ματιά απ' έξω και πολύ σου πάει".
Τι θα κάνει ο άλλος? Σε 2-3 μέρες θα τα έχει δει όλα, και όχι μόνον αυτό, αλλά δεν θα ξανάρθει κιόλας γιατί θα ξέρει πως την επόμενη φορά δεν θα βρει κάτι παραπάνω να δει. Είμαστε κάκιστοι διαχειριστές της περιουσίας μας, τα' παμε αυτά, μην τα ξαναλέμε. Κλείνει η παρένθεσις!)

Πρακτικά τώρα, εννοείται πως το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη δεν μεταφέρεται. Η δε ιστορική αίθουσα της ολομέλειας θεωρώ αδιανόητο να κλείσει εντελώς, συνεπώς θα μπορούσαν να παραμείνουν εκεί 2-3 εθιμοτυπικές λειτουργίες του πολιτεύματος, όπως η ορκωμοσία του Προέδρου Δημοκρατίας, της νέας Βουλής, πανηγυρικές συνεδρίες προς τιμήν ξένων ηγετών κλπ.
Όλο το υπόλοιπο κτήριο το οποίο είναι φανταστικό και έχει και μια φοβερή (και άγνωστη στους πάντες) θέα στην πλατεία Συντάγματος, θα μπορούσε να γίνει κάτι πολύ δυνατό. Γι' αυτό και με δυσοιωνίζει λίγο η νεφελώδης ιδέα περί Μουσείου Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να εκτεθεί εκεί μέσα, σε τρόπο ώστε να καθιστά αναγκαία την επίσκεψή του, ιδίως απ' τους ξένους. Εκτός αν πιάσουμε την ελληνική δημοκρατία απ' τα χρόνια του Περικλή, οπότε το πράγμα αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον.
Τέλος πάντων, αυτό λύνεται.

Αυτό που ΔΕΝ λύνεται, είναι ο αδιανόητος διασκορπισμός των υπηρεσιών του, σε τρόπο ώστε να μας κοστίζει ο κούκος αηδόνι σε ενοίκια κάθε μήνα και μάλιστα στην ακριβότερη ζώνη της Αθήνας. Η λύση της μεταφοράς ολομέλειας και υπηρεσιών κάτω από μία στέγη, μακροπρόθεσμα θα αποβεί απολύτως συμφέρουσα για τον φορολογούμενο πολίτη, πέρα βέβαια από το κέρδος ενός ακόμα αρχιτεκτονικού τοπόσημου σε μια πόλη που το χρειάζεται απεγνωσμένα.

Αλλά είπαμε: Μην κάνουμε τα τοπόσημα αυτοσκοπό. Προσωπικώς χρειάζομαι περισσότερα επιχειρήματα (πέρα από τα αναιμικά δικά μου) για να πειστώ απολύτως ότι το χρειαζόμαστε καλά και ντε. Ίδωμεν... Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ATHENIAN
Junior Member
Junior Member


Joined: 25 Feb 2007
Posts: 115
Location: ΑΘΗΝΑΙ

PostPosted: Sun Oct 14, 2007 3:04 pm    Post subject: Reply with quote

Tha simfoniso me ton silogismo tou Ypsilon
Ektos apo kainourgio koinovoulio i Athina fenete oti xreiazete kai nea pinakothiki,deite to sxetiko link tis Kathimerinis
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_100046_14/10/2007_244770

ti tha protokanoume??? Shocked
Back to top
View user's profile Send private message
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Mon Oct 15, 2007 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

Για το κοινοβούλιο πιστεύω οτι δεν επείγει και τόσο η μεταστέγασή του, όσο υπάρχουν άστεγα υπουργεια και υπηρεσίες. Από την άλλη, η μετατροπή του κτιρίου σε μουσείο, μπορεί να ακούγεται ώς η εύκολη λύση, αλλά στην περίπτωση αυτή πρόκειται για διατηρητέο και εσωτερικά κτίριο και δύσκολα μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.
Όσο για την αρχιτεκτονική του, έχω την εντύπωση οτι έχουμε ίσως την χειρότερη εφαρμογή του νεοκλασικισμού σε κτίριο μεγάλης κλίμακας. Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο αν δεν είχε αναλάβει την κατασκευη ο Gartner αλλά κάποιος ικανότερος αρχιτέκτονας, αλλά οι κακές του αναλογίες, ο όγκος και η διαμόρφωση των όψεών του διαμορφώνουν κατα τη γνώμη μου το παραδειγμα ενος κτιρίου προς αποφυγή.

Για την πινακοθήκη τώρα, νομίζω οτι πέσαμε σε σπάνια περίπτωση όψιμης αρχιτεκτονικής ευαισθησίας: Αντί να προκυρηχθεί νέος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την επέκταση του υπάρχοντος ή την κατασκευή νέου κτιρίου, ανασύρθηκαν τα σχέδια του '70 για να μη στεναχωρηθεί ο Φατούρος και ο Μυλωνας υιος (ευτυχώς ο Μυλωνάς πατήρ δεν ζει για να δεί τι κάνανε στο κτίριο). Γιατί όπως λέει και ο Τέτσης, το θέμα δεν είναι να βολευτούμε για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Αν μάλιστα καταφέρουμε να απαλαγούμε από το έκτρωμα του πολεμικού μουσείου (όπως λέει και ο Μακρυδημητρης) και προκυρηχθεί διαγωνισμός για την κατασκευή ενός νέου κτιρίου, η Αθήνα θα μπορεί να καυχιέται για μια σπάνια παράταξη μουσείων σύγχρονης και αρχαίας τέχνης. ΤΟ παλιό μουσείο θα μπορεί να στεγάσει το ακόμη άστεγο Αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών ή τη Δημοτική πινακοθήκη.
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Mon Oct 15, 2007 2:38 pm    Post subject: Reply with quote

Συμφωνώ 100% με τον Υ ότι προφανώς ΔΕΝ χρειάζεται καινούργια Βουλή. Αλλά και για την πινακοθήκη, θα προτιμούσα να απαλοτριώνανε μερικές γειτονικές πολυκατοικίες για την επέκταση από να το πάνε αλλού... Η περιοχή εκεί είναι το Αθηναικό Museum Insel στυλ Βερολίνου με το Μέγαρο Μουσικής (κρίμα που δεν είναι πιο ανοικτό στο κοινό τυπου στο Λονδίνο) την Πινακοθήκη, το Βυζαντινό, το Πολεμικό και το Μπενάκη.

Επίσης δεν ξέρω εάν είναι εφικτό αλλά θα ήταν τόσο ωραία εάν κάπως ενώνανε την Πινακοθήκη με το παρκάκι απέναντι. Μαζί με τον νέο κήπο του Βυζαντινού και εάν επιτέλους αναδείξουν τις αρχαιότητες δύπλα, η περιοχή θα είναι πραγματικά εκπληκτική.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ATHENIAN
Junior Member
Junior Member


Joined: 25 Feb 2007
Posts: 115
Location: ΑΘΗΝΑΙ

PostPosted: Mon Oct 15, 2007 2:57 pm    Post subject: Reply with quote

Για την πινακοθήκη του δήμου έχει βρεθεί ένα υπέροχο κτίριο στο Μεταξουργίο.........ήδη γίνονται οι απαραίτητες εργασίες.....
www.cityofathens.gr/portal/site/AthensPortal/menuitem.751dd1b96a0a59d37d4139c3500000a0/indexa054.html


Aυτό το κτίριο θα είναι η νέα πινακοθήκη του δήμου.........(εργοστάσιο Μεταξουργίου)
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Oct 15, 2007 3:25 pm    Post subject: Reply with quote

Σχετικά με την παρατήρηση του Άλκη, υπήρχε κάποτε η σκέψη να υπογειοποιηθεί η Βασ. Κων/νου από τη διασταύρωση πριν την Πινακοθήκη μέχρι το Χίλτον, ώστε όλη η περιοχή να ενωθεί με το πάρκο απέναντι και το (παρ' ολίγον) μουσείο του Ι.Μ. Πέι.
Το πράγμα κόλλησε στο ότι θα έπεφταν ακριβώς πάνω στην κοίτη του Ιλισσού, και επίσης αναμένεται να βρεθούν σημαντικές αρχαιότητες. ΄
Και πάλι όμως δεν είναι τεχνικά ανέφικτο, ούτε ιδιαίτερα δαπανηρό. Το γιατί κολλάει, δεν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς.

Συμφωνώ κι εγώ ότι η Πινακοθήκη πρέπει να μείνει εκεί που είναι. Βρίσκεται σε ιδανικό σταυροδρόμι του κέντρου, ενώ αν μεταφερθεί στην Αλεξάνδρας θα αδικηθεί κατάφωρα. Δεν μπορούμε να εξοβελίζουμε τους πυρήνες πολιτισμού όπου μας καπνίσει, απογυμνώνοντας το κέντρο από τα πολιτιστικά του οροθέσια.
Βέβαια, ο συλλογισμός του Τέτση είναι σωστός. Πρέπει να μάθουμε να φτιάχνουμε μουσεία με προοπτική τουλάχιστον 150ετίας, κι όχι να εξαντλούμαστε σε μπαλώματα.
Σύμφωνοι, με τη διαφορά ότι στην Αθήνα δεν υπάρχουν χώροι.
Πχ, αν στο Λονδίνο μεταφέρεις ένα μουσείο από το κέντρο σε ένα άλλο σημείο της πόλης, και πάλι θα βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής κίνησης. Στην άχρωμη και άοσμη Αλεξάνδρας, που δεν έχει τίποτα (μα τίποτα) να δείξει, ποιος θα πατήσει, και με τι θα συνδυάσει μια ενδεχόμενη απόπειρα να δει την εξέλιξη της ελληνικής ζωγραφικής σε ένα τόσο άχαρο περιβάλλον?

Προσωπικά τάσσομαι υπέρ της επέκτασης της Πινακοθήκης καθ' ύψος και βάθος, και του εκ βάθρων ευπρεπισμού των υφιστάμενων αιθουσών της.
6.000 τετραγωνικά παραπάνω συν ορθολογική αναδιάταξη των χώρων, δεν είναι και μικρή υπόθεση. Δηλαδή εμένα δεν μου ακούγεται σαν μπάλωμα.
Αργότερα μπορεί να προκηρυχθεί διαγωνισμός για να φτιαχτεί παράρτημα στην Πειραιώς, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Το έκανε και το Μουσείο Μπενάκη με θεαματικά αποτελέσματα. Το έκανε και η Τέητ στο Λονδίνο που δεν μετακόμισε όταν γιγαντώθηκε, απλώς διαιρέθηκε προσθέτωντας ένα επιπλέον μοναδικό αξιοθέατο στην πόλη.

Αντιθέτως η Πινακοθήκη πήγε κι έστησε τη Γλυπτοθήκη στο Γουδί, και τώρα τραβάει τα μαλλιά της. Υπέροχος ο χώρος, δε λέω, υπέροχο το περιβάλλον, η έκθεση, τα πάντα, αλλά.... Γουδί. Ας πρόσεχε.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Mon Oct 15, 2007 8:39 pm    Post subject: Reply with quote

Πες τα Υ, συμφωνώ 100%...

Αν και για το Γουδί, είμαι αισιόδοξος ότι τα εγγόνια μας θα είναι εντυπωσιασμένα από την προνοητικότητα των παπούδων τους που έκαναν την γλυπτοθήκη στην μέση του διεθνούς φήμης Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί, η οποία διασκορπίζει τα πολυάριθμα εκθέματα της σε ολόκληρο το πάρκο, χωρίς κανείς να διανοηθεί να τα βανδαλίσει, δημιουργόντας μοναδικά "Μονοπάτια Πολιτισμού" (ΤΜ) Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Mon Oct 15, 2007 9:56 pm    Post subject: Reply with quote

"χωρίς κανείς να διανοηθεί να τα βανδαλίσει,"

Και μια και αναφέρθηκε, κάποιο ανεγκέφαλο έβαψε με μαύρο σπρεϊ την "Κοιμωμένη" του Χαλεπά...
Back to top
View user's profile Send private message
ioannis31
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Feb 2004
Posts: 762
Location: Suburbia

PostPosted: Wed Oct 17, 2007 2:09 pm    Post subject: Reply with quote

Προχωράει η αδειοδότηση (κυκλοφοριακές επιπτώσεις, οικοδομική άδεια διαρρυθμίσεων κλπ) για το κτίριο Κεράνη (Θηβών 196-198) το οποίο πρόκειται να στεγάσει τα Υπουργεία Πολιτισμού & Τουρισμού.

Η επιλογή του συγκεκριμένου κτιρίου είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο παρελθόν στους εργαζόμενους του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ που είχαν αρνηθεί τη μετεγκατάσταση για λόγους πρόσβασης αλλά και υγιεινής.

Το ίδιο ισχυρές αντιδράσεις έχουν εκδηλωθεί και από τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού. Θα είναι ενδιαφέρον τελικά, εάν το κτίριο που έχει αγοραστεί από το Ελληνικό Δημόσιο και για το οποίο έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ θα μείνει τελικά άδειο κουφάρι...

Back to top
View user's profile Send private message
GAGAROS
Junior Member
Junior Member


Joined: 02 Aug 2007
Posts: 80
Location: ATHENS

PostPosted: Wed Oct 17, 2007 2:11 pm    Post subject: Reply with quote

Παιδιά η παρουσίαση της διαμόρφωσης της Πλατείας Μοναστηρακίου στη σελίδα της ΕΑΧΑ - www.astynet.gr είναι καταπληκτική... Λύνει δε όλες τις απορίες που είχαν εκφραστεί και εδώ στο topic σχετικά με το ψηφιδωτό δάπεδο που τελικά από ότι φαίνεται θα πραγματοποιηθεί κατά το αρχικό σχέδιο.. Εύγε....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Wed Oct 17, 2007 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

Βρε ioanni που το βρήκες αυτό? Έχεις χάσει επεισόδια μου φαίνεται Razz .



και για να σε φτιάξω ακόμη περισσότερο:
Bird's View



(μην ξεχνάτε να πατάτε και τα βελάκια rotation μάγκες)


Last edited by worldofjustice on Thu Oct 18, 2007 9:03 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 249
Location: Chicago - Ilioupolis

PostPosted: Wed Oct 17, 2007 5:43 pm    Post subject: Reply with quote

Den nomizo na petixi h platia Monastirakiou. To lithostroto einai kala alla lipoun ta e3is:

1. Elipsi prasiou! Kala, toso diskola na vazane louloudia, thamnous ktl? Potami perna apo kati kai nero yparxei! Elipsi dendron = elipsi skias!

2. Elipsi apo pagakia. Pou tha katsis na xaris thn thea; A 3exasa... h tavernes kai oi kafeteries tha kanoun katalipsi kai tha lithei to provlima afto Twisted Evil

Kala den mathane tipota apo Omonia;
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
ATHENIAN
Junior Member
Junior Member


Joined: 25 Feb 2007
Posts: 115
Location: ΑΘΗΝΑΙ

PostPosted: Wed Oct 17, 2007 8:47 pm    Post subject: Reply with quote

SpyrotheDragon
τι είναι αυτά που λές? Very Happy
Η πλατεία απο κάτω είναι όλη κούφια λόγο μετρό...που θα ριζόσουν τα δέντρα??
Ύπεροχη είναι η πλατεία,το θέμα είναι να διατηρηθεί έτσι.,γιατί και η πλατεία Συντάγματος ήταν ωραία και τώρα έχει γίνει οχετός GRAFFITI

GAGAROS,δεν μπορώ να το κατeβάσω ξέρεις τι reader Confused θέλει;
Back to top
View user's profile Send private message
GAGAROS
Junior Member
Junior Member


Joined: 02 Aug 2007
Posts: 80
Location: ATHENS

PostPosted: Thu Oct 18, 2007 12:02 pm    Post subject: Reply with quote

ATHENIAN δεν ξέρω τι format είναι αυτό.. είναι με τη μορφή εναλλασσομένων διαφανειών...
Το μεγάλο στοίχημα πάντως είναι η αστυνόμευση για τη διατήρηση της Πλατείας Μοναστηρακίου.. Θα είναι μία υπέροχη πλατεία της Αθήνας

Εχω 2 απορίες για όποιον τυχόν γνωρίζει.
1. Τι προοπτική υπάρχει για τη διαμόρφωση της πρώην αφετηρίας λεωφορείων στην Ακαδημίας?
2. Γνωρίζει κανείς τι θα γίνει με το κτίριο του παλαιού ξενοδοχείου Ακροπόλ Παλλάς (εάν δεν κάνω λάθος) απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο? Είναι ένα υπέροχο κτίριο, καλυμμένο με σκαλωσιές εδώ και χρόνια, το οποίο από όσο ξέρω εγώ, έχει αγοραστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, για να αναπαλαιωθεί και να στεγάσει τις Διοιηκητικές Υπηρεσίες του Μουσείου..
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 249
Location: Chicago - Ilioupolis

PostPosted: Thu Oct 18, 2007 10:35 pm    Post subject: Reply with quote

Athenian, den xriazonde dendra alla parteria me thamnous, louloudia , pagakia ktl pos tha evlaptan; Pio omorfi den tha htan me louloudia?
Alla 3ero... pios tha ta potisi;
Tha mas kostize ligotra na kanan ena mikro kipo ekei... the edene pio poli me to topio.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
ATHENIAN
Junior Member
Junior Member


Joined: 25 Feb 2007
Posts: 115
Location: ΑΘΗΝΑΙ

PostPosted: Thu Oct 18, 2007 11:16 pm    Post subject: Reply with quote

έχουν βάλει δένδρα όπως βλέπω,,,,,,,,περάσαν παρτέρια άπο αυτή την πόλη!!!!!!!!!όλο πλαστικές γλάστρες και παρτέρια.....νομίζω οι κερασιές είναι υπέροχες,το είδα το πλάνο gagaros!!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Fri Oct 19, 2007 9:52 am    Post subject: Reply with quote

GAGAROS wrote:
ATHENIAN δεν ξέρω τι format είναι αυτό..


Είναι αρχείο (.pps) και μπορείτε να το δείτε με πρόγραμμα MS powerpoint ή με Open Office Impress(Linux χρήστες).

Απ' ότι είδα θα είναι μία πραγματικά όμορφη πλατεία. Δεν βλέπω όμως στις μακέτες έντονη την παρουσία του πράσινου ...
Back to top
View user's profile Send private message
gouperman
Full Member
Full Member


Joined: 05 Oct 2005
Posts: 282
Location: aegean sea...

PostPosted: Fri Oct 19, 2007 10:55 am    Post subject: Reply with quote

η πλατεια μοναστηρακιου μια χαρα μου φαινεται Razz σε σχεση με το σημερινο χαλι! Twisted Evil ομως θελω να πω κατι αλλο...το σκεφτομουν αρκετα αυτες τις μερες..θα ηταν κατα την γνωμη μου μια καλη ιδεα η κατασκευη μιας " υπουργειουπολης" Laughing και ενος κοινοβουλιου μαζι Cool σε χωρο κοντα στο αεροδρομιο,ετσι ωστε να υπαρχει προσβαση με ΜΕΤΡΟ/προαστιακο και αττικη οδο...επισης δεν θα χτιζαμε αλλα κτιρια μεσα στην αθηνα..αυτη η "πολη των υπουργειων θα μπορουσε να χτιστει με σεβασμο στο περιβαλλον,π.χ βιοκλιματικα κτιρια,κινηση μονο με υβριδικα αυτοκινητακια,αφθονο πρασινο και πεζοδρομους..τα κτιρια δεν θα πιανουν πολυ χωρο,καθως θα μπορουσαν να χτιστουν καθ υψος...τι λετε για αυτην την ιδεα?το εργο θα μπορουσε να εκτελεστει με ΣΔΙΤ Smile
Arrow το ελληνικο θα μου αρεσε καλυτερα βεβαια,με μερικους βιοκλιματικους ουρανοξυστες και παρκα γυρω γυρω...καθε υπουργειο θα μπορουσε να "υιοθετησει" ενα κομματι του παρκου συμβολιζοντας μια νεα σχεση μεταξυ του κρατους,των πολιτων,και του περιβαλλοντος Wink αλλα προτιμησαν να το δωσουν αντιπαροχη για σομον μεζονετουλες Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Fri Oct 19, 2007 1:16 pm    Post subject: Reply with quote

Το ζητημα της δαπεδοστρωσης της πλατειας Μοναστηρακιου ειναι κατι που με απασχολει. Αν και μου αρεσει ιδιαιτερα η ιδεα του πολυχρωμου λιθοστρωτου πολυ φοβαμαι οτι αν δεν γινει αριστη δουλεια οι λιθοι θα αρχισουν σιγα σιγα να ξεκολλανε ή να σπανε, ειδικα αν δεν αποτραπει πληρως η παρανομη διελευση οχηματων ή δικυκλων. Τα δειγματα που δαπεδοστρωσης που εβαλαν στο PowerPoint στο site της ΕΑΧΑ ειναι επιεικως απαραδεκτα και δεν σε κανουν καθολου να αισιοδοξεις.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Fri Oct 19, 2007 11:51 pm    Post subject: Reply with quote

Σημερα ειχα κατι δουλειες απο εδω και απο εκει οποτε πηρα καποιες φωτο οι οποιες ισως ενδιαφερουν καποιους.

Η πρωτη (κακης ποιοτητας, δυστυχως) φωτο (το κινητο μου τα φτυνει μολις πεσει λιγο ο ηλιος) ειναι απο το Μοναστηρακι, παρμενη πανω απο τον τσιγκινο φρακτη που περικλυει την πλατεια. 4-5 εργατες δουλευαν στο φουλ στρωνοντας τσιμεντο και ισιωνοντας το. Εντυπωση μου εκανε το τμημα με το κιτρινο χρωμα στα αριστερα το οποιο δεν εχω ιδεα τι ειναι:



Οι παρακατω φωτο ειναι απο τη Θησεως στην Καλλιθεα. Δειχνουν ενα πολυ ομορφο νεοκλασσικο, τον Οικο Τυφλων, το οποιο χτιστηκε το 1912 μετα απο προσφορα των κληρονομων του Αλεξανδρινου Νικολαου Δ. Αμπετ (εξ ου και το ονομα "Αμπετειο Μελαθρον". Δυστυχως, το κτιριο μαραζωνει, αν και ενας φιλος μου ειπε οτι μαλλον θα το αναστηλωσουν. Μακαρι. :



Στη γωνια Ιατριδου και Αραπακη στην Καλλιθεα και παλι, μαραζωνει ενα αλλο ομορφο νεοκλασσικο, την ιστορια του οποιου δεν γνωριζω. Για την ωρα, το μπροστινο του μερος βρισκεται πισω απο τσιγκινο φρακτη και η εισοδος του εχει χτιστει με τσιμεντολιθους. Ο κηπος του ειναι πραγματικα υπεροχος παροτι αφροντιστος.:



Τελος, για να μην ξεχνιομαστε, δυο φωτο που δειχνουν περιτρανα τον πολιτισμο ορισμενων. Ειναι πραγματικα αφορητα εξοργιστικο:



Αν και για το τελευταιο σιγουρα ρολο παιζει και η αγνοια. Παω στοιχημα οτι το ποσοστο των Ελληνων που δε ξερει τι σημαινουν αυτες οι κιτρινες ραβδωσεις στο πεζοδρομιο ειναι τουλαχιστον 20-30%.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 100, 101, 102, 103  Next
Page 101 of 103

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr