stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Πυρκαγιές, πλημμύρες... και δε συμμαζεύεται!
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Sun Sep 09, 2007 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

Exw kapoia sovara erwtimata sxetika me afto to ar8ro...
i)O dromos 8a xtizotan outws i allws. Den yparxei kapoio ofelos sto na kapseis to dasos gia na ftia3eis to dromo...
ii)Giati kata mikos tis egnatias den ypir3an tetoies pyrkagies? Kanonika, sto ypsos tis kavalas 8a eprepe na exoun kaei ta panta gia tous idious akrivws logous
iii)Oi pyrkagies tis ilias den itan oi mones. I pyrkagia stin arkadia, tin evoia k tin lakwnia itan episis katastrofikes, alla einai ligo dyskolo na tis syndesoume me symferonta.

Episis, akousame kapoies treles istories (gia kounelia me demena stoupia stin oura ktl.). Exei vgei kapoia episimi anakoinwsi gi'afto? I ola einai radio arvyla.

p.s. den yponnow oti den itan emprismoi oi pyrkagies tin peloponniso, apla psaxnw to kinitro...
Back to top
View user's profile Send private message
assotos yios
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 955
Location: not aswtosgios blogspot :-)

PostPosted: Sun Sep 09, 2007 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

Μαλλον δεν προσεξες οτι και για τις πυρκαγιες στην Αρκαδια και τη Λακωνια υπαρχει "εξηγηση".Ειναι οι γερμανοι, απογονοι του Γ'Ραιχ υπο τις διαταγες του υιου Κειτελ που ερχονται να φτιαξουν χιονοδρομικα κεντρα (...wie einst Lilli Marleeen Razz )...Παρεπιπτοντως πολυ προοδευτικος ο τροπος σκεψης:πατερας ναζι= γιος ναζι...

Εγω στη ζωη δεν αποκλειω τιποτα και ακομα κι οταν δεν υιοθετω τετοιες θεωριες ,σεβομαι τους ανθρωπους που σκεπτονται εναλλακτικα.Ομως αυτο που με ενοχλει ειναι οτι αντι να επικεντρωθουμε στη λυση αυτων των προβληματων ....
Quote:
Ολιγωρία ετών στην ανάληψη ενεργειών πρόληψης σε τοπικό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο (καθαρισμός και αποψίλωση εδαφών, καθορισμός αντιπυρικών ζωνών, περιπολίες κλπ)
-Έλλειψη προσωπικού ενδιαφέροντος από τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων/ περιοίκων (εγκληματική αμέλεια ή/ και αδιαφορία και "γράψιμο" κάθε εννοούμενου και επιβεβλημένου κανόνα πυρασφάλειας, μίνι χωματερές εστίες σκουπιδιών, κλπ).
Απουσία σχεδίων έκτακτης ανάγκης αλλά και κρατική έλλειψη συντονισμού η οποία προφανώς συνέτεινε στον μεγάλο αριθμό των θυμάτων και στην αναγωγή των καμένων εκτάσεων στην τάξη των εκατομμυρίων στρεμμάτων, καθιστώντας την έτσι τη μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων χρόνων και μια από τις πέντε μεγαλύτερες στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας.

....εμεις προτιμουμε να ψαχνουμε τον bogeyman....

Υ.Γ. Αυτο το σχολιο ειναι το πρωτο μου στο θεμα.Ολο το καλοκαιρι παρακολουθουσα την ενδιαφερουσα συζητηση αλλα μπροστα στο μεγεθος αυτης της καταστροφης ενιωθα(κι ακομα το νιωθω...) οτι οποιοδηποτε ποστ μου θα ηταν ανεπαρκες και αποσπασματικο... Sad
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sun Sep 09, 2007 9:00 pm    Post subject: Reply with quote

...και πάντα θα μοιάζει έτσι. Όπως επίσης δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι σε κάθε σοβαρή φωτιά, για να χρησιμοποιήσω την ποδοσφαιρική ορολογία, η κατάσταση ήτανε "σουτ και γκόλ" κατά των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ακούω για πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια που -να μου το συγχωρέσει αν κανένας φίλος είναι από εκεί- δεν ήξερα καν που βρίσκονται στο χάρτη, και πριν καταλάβω τι έγινε ακούω πως καίγεται ο εθνικός δρυμός της Πάρνηθας. Μετά πηγαίνοντας από την Ανάβυσσο μέσα Αυγούστου προς το σπίτι μου, βλέπω από την Αττική οδό κάτι περίεργο σα συννεφιά από τη μεριά της Πεντέλης και ανοίγω το ραδιόφωνο για να μάθω ότι καίγεται -ξανά- το συγκεκριμένο βουνό, ενώ ήδη υπήρχαν ήδη φωτιές σε εξέλιξη σε άλλα μέρη της Ελλάδας και λογικά έπρεπε να υπάρχει και κάποια εγρήγορση.

Μετά από κάτι μέρες, και πρωί Σαββάτου 25/8/2007 και ενώ κοιμόμουν μετά από σχεδόν ολονύχτια διασκέδαση στα μπαράκια της περιοχής Παπάγου, ξυπνάω από τις σειρήνες των Πυροσβεστικών και ανεβαίνοντας στην ταράτσα του σπιτου μου στου Παπάγου βλέπω ΑΥΤΟ και μπορείτε να δείτε και τα υπόλοιπα ΕΔΩ.

Ρε παιδιά πολύ σουτ και γκόλ ήταν η κατάσταση. Πες, η δεύτερη φωτιά του Υμηττού στα σύνορα Παπάγου-Χολαργού ήρθε μετά από μια μεγάλη νύχτα τρελλής μάχης με τις φωτιές και πρωτοφανή αριθμό θυμάτων στην Πελοπόννησο, και κατόπιν πολλών τηλεφωνημάτων για αντιπερισπασμό και διασπορά των πυροσβεστικών δυνάμεων. Η Πεντέλη όμως; η Πάρνηθα; Σίγουρα, οι καιρικές συνθήκες ήταν πρωτοφανείς (αλλά εν πολλοίς αναμενώμενες). Σιγουρα, οι περισσότερες φωτιές ήταν εμπρησμοί (δεν καιγεται όλη η Ηλεία από μια γιαγιά που έβραζε κόλυβα, μην τρελαθούμε, ούτε η Πεντέλη ξανά-κάηκε επειδή άλλη γιαγιά έβραζε χόρτα Laughing ). Από την άλλη, πιστευω ότι αν μπορούσε να ρωτήσει κανένας τους εμπρηστές σίγουρα θα σας απαντούσανε ότι και αυτούς τους εξέπληξε το μέγεθος της καταστροφής Rolling Eyes.

Σε κάθε περίπτωση, πιστευω ότι οι φωτιές αυτές σημαίνουν το τέλος εποχής. Κάτι σαν την φράση "Koyaanisqatsi" των ινδιάνων Χόπι που έγινε και ταινία, και σύμφωνα με την Wikipedia, "In the Hopi language, the word Koyaanisqatsi means 'life of moral corruption and turmoil, life out of balance', and the film implies that modern humanity is living in such a way".

Επίσης διαβάστε, και διαβάστε προσεκτικά σας παρακαλώ το σημερινό άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλλη με τίτλο "Το μοντέλο της Πελοποννήσου". Είναι από τα κείμενα που συμφωνώ τόσο πολύ μαζί του που μακάρι να το είχα γράψει εγώ. Ούτε πέμπτη φάλαγγα, ούτε οτιδήποτε.

Απόσπασμα:

Quote:
Αν τραβηχτούμε όμως λίγο μακρύτερα θα δούμε ότι όλα αυτά είναι τα συμπτώματα μιας συστημικής κατάρρευσης. Ολες οι μικρές δυσλειτουργίες του κράτους και της κοινωνίας συνωμότησαν για να μεγιστοποιηθεί η καταστροφή. Οσα έγιναν ή παραλείφθηκαν τα προηγούμενα χρόνια δημιούργησαν ένα σαθρό σύστημα, το οποίο σε συνθήκες καύσωνα και ανέμου κατέρρευσε. Τα κόλλυβα μιας γιαγιάς στην Ηλεία ήταν κάτι σαν την πεταλούδα στη θεωρία του χάους. Η δική της φλόγα βρήκε πρόσφορο έδαφος να γίνει μέτωπο εκατοντάδων χιλιομέτρων. Κι όταν μιλάμε για πρόσφορο έδαφος δεν μιλάμε μόνο για ξερόχορτα και πεύκα. Μιλάμε και για δομές πολιτικές, κρατικές, μιντιακές και κοινωνικές που ενίσχυσαν την καταστροφή.¨


Όπως είπε και φίλος μου μόλις είχε δεί το έργο "apokalypto": "Οι περισσότεροι πολιτισμοί καταρρέουν πρώτα από μέσα πριν κατακτηθούν". Μήπως απλά συμβαίνει και κάτι τέτοιο εδώ πέρα, είναι τόσο μεγάλη η διαχρονική σήψη των τελευταίων 30 χρόνων που ακόμα και μια μεγάλη έστω κρίση μεταβάλλεται σε εθνική τραγωδία;

Μου λέγανε πχ πριν χρόνια, τι σε νοιάζει που είναι μπουρδέλο όλα, χαλάρωσε, έρχεται Σάββατοκύριακο/ Χριστούγεννα/Πάσχα/Καλοκαίρι, πήγαινε κάπου να ξεχαστείς.

Εγραφαν επίσης πριν χρόνια (δεκαετίες 80-90) τα εγκληματικά lifestyle έντυπα: "μου τη δίνουν κάτι τυπάκια που λένε τι ωραία είναι η Ευρώπη με τους αυτοκινητόδρομους και την τάξη τους. Τσου ρε λάκη με τους κρυόκολους των Βρυξελλών και την οργάνωση τους, εδώ είμαστε χύμα στο κύμα και γουστάρουμε, εδώ στην Ελλάδα το παλληκάρι από το Περιστέρι πάει κόντρα τις μπουκάλες στο Mercedes με το Βαρδινογιάννη" και κάτι τέτοιες αυνανίες.

Μα θα μου πέις "και τι έγινε"; ξέρετε τι έγινε; ότι ενώ μαίνονταν η φωτιά της Πεντέλης, τα τυπάκια με τα τζίπ έκαναν κωλιές βλέποντας την φωτιά να πλησιάζει τα σπίτια τους ενώ τα κορόϊδα οι πυροσβέστες έτρεχαν να τις σβήσουν, αυτό έγινε. Ότι όταν ανυψώνεις σαν το ύστατο αγαθό το χρήμα σε μια κοινωνία αλλά τιμωρείς με συνάφειες και 5344232 πιστοποιητικά όποιον πάει να το βγάλει με τίμια μέσα, όταν εξυψώνεις την ανομία και τον πάσει θυσία και με κάθε κόστος ηδονισμό αλλά και όταν λείπουν πυροσβέστες και νοσοκόμοι και προσλαμβάνεις αγροφύλακες, τοτε μαθηματικώς βέβαιον είναι ότι κάποια στιγμή που λέιε και ο Καβάφης "άλλη καταστροφή που δεν την εφανταζόμασταν έρχεται και τότε που καιρός, μας συνεπαίρνει" (ή κάτι τέτοιο, δεν το θυμάμαι το ποίημα ακριβώς). Αυτό γίνεται.

Οπότε τη μια μέσα σε ένα καλοκαίρι χάνεις το 10% των δασών σου, την άλλη σου ερχονται τα Ιμια και επικοινωνέις με κινητά με τους κυβερνήτες φρεγατών (μπουρδέλο επικοινωνίες στόλου), την άλλη σου παίρνουν τον Οτσαλάν μαζί με το βρακί σου, την αλλη ανακαλύπτεις ότι σε παρακολουθούν και κρίμα το παληκάρι της Vodafone που σκοτώσανε για να του κλείσουν το στόμα, την άλλη ότι οι Τούρκοι έφτασαν στη Λάρισα, και γαμώ το κέρατο μου, πρώτη φορά στα 44 χρόνια μου έφτασα στο σημείο να κοιτάζω προς τη μεριά του Υμηττού κάθε λίγο και λιγάκι για να δω μην άναψε καμμιά άλλη φωτιά Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad.

Αυτό έγινε.

Και γι' αυτό, όσοι ενστερνίζονται (όπως κι' εγώ) την υπόνοια σχεδίου, για να υπηρετήσουμε σωστά την αλήθεια έχουμε υποχρέωση να τονίσουμε ότι παρότι ζητήθηκε από τους μη εμπαθείς δημοσιογράφους και αναλυτές πολλές φορές έστω μια απόδειξη ότι κάτι πέραν του συνήθους προεκλογικού κύκλου εμπρησμών συμβαίνει, δεν πήραμε καμμία απάντηση. Όπως επίσης ότι δεν άκουσα τη γνώμη κανενός ειδικού δασολόγου σχετικά με το εάν ευσταθούν τα σενάρια ή απλά αν μιλάμε για "συνήθη" δραστηριότητα (γιατι, sorry guys, κάποια δραστηριότητα υπήρξε) εμπρηστών οπότε κάποια ίσως και 1.000.000 από τα 2.800.000 στρέμματα που χάθηκαν και κάποιες από τις 74 τραγικά χαμένες ζωές -γαμω το κέρατο μου ολογράφως Evil or Very Mad Evil or Very Mad αυτό το καλοκαίρι- θα είχαν ενδεχομένως σωθεί αν υπήρχε καλύτερος -όπως λένε όλοι- συντονισμός και ενδεχομένως αν δεν ήταν υπουργός ο ανεκδιήγητος Πολύδωρας. Δεν θα ήταν τόσο μεγάλη η ήττα, τόσος μεγάλος ο πόνος και η οδύνη. Οφείλουμε να το καταγράψουμε κι' αυτό.

Τέλος προς φίλους "συνωμοσιολόγους": Αν καίγεται όλη η Ελλάδα και ολόκληρη η ΕΥΠ δεν μπορεί να βρει τίποτα ενώ από στόματος πρωθυπουργού δημιουργούνται υπόνοιες, τότε να το κλείσουμε το μαγαζί να τελειώνουμε... Mr. GreenMr. GreenMr. GreenMr. Green

Άντε, τα είπα και ξεθύμανα... Mad

EDIT: Α, και να μην το ξεχάσω:

ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ.

Αντε και σιχτίρ από δω πέρα!!! Evil or Very Mad Evil or Very Mad


Last edited by gm2263 on Tue Sep 11, 2007 8:02 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Sun Sep 09, 2007 11:04 pm    Post subject: Reply with quote

gm2263 wrote:
...
EDIT: Α, και να μην το ξεχάσω:

ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ.

Αντε και σιχτίρ από δω πέρα!!! Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Αυτό ξαναπές το, Γρηγόρη. Καλός φίλος και συνάδελφος που κατάγεται από την Κούμανη, ένα χωριό λίγο πιο κάτω απ' το δικό μου, με πήρε τηλέφωνο χολοσκασμένος και παραπονιόταν επειδή η φωτιά δεν πρόλαβε να κάψει το χωριό του! Shocked Shocked
Ο λόγος? Είναι κάτοχος μιας μεγάλης περιουσίας, η μισή από την οποία είναι χαρακτηρισμένη δασική έκταση. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να την διαφεντέψει, δεν έχει το δικαίωμα ούτε καν τα ξερόχορτα να κόψει, δίχως άδεια.
Ήλπιζε λοιπόν, πως με τη φωτιά θα ξεκαθάριζε η κατάσταση, ευελπιστώντας σε αποχαρακτηρισμό της γης του. Και όχι, δεν είναι καταπατητής. Η περιουσία ανήκει στην οικογενειά του πολλές γενιές πίσω.
(Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι πρόγονοί του δεν υπήρξαν καταπατητές 100-120 χρόνια πριν, αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση. Εξάλλου, μην ξεχνάμε πώς οικοδομήθηκαν η Πεντέλη κι ο Υμηττός και μάλιστα πολύ πιο πρόσφατα).
Να σημειώσω λοιπόν ότι χιλιάδες είναι τα αμφισβητούμενα στρέμματα γης στην Ηλεία που ανήκουν στο ίδιο καθεστώς, πράγμα το οποίο μπορώ να επιβεβαιώσω και προσωπικώς ως ντόπιος.

Οπότε, ας παραμερίσουμε λίγο τα ευφάνταστα σενάρια περί σκοτεινών κέντρων που θέλουν να μας εξοντώσουν, κι ας κρατήσουμε ως καβάτζα και την απλή υπόθεση να ξεκίνησε η πυρκαγιά από τους ίδιους τους Ηλείους, οι οποίοι σε δεδομένη φάση έχασαν το λογαριασμό λόγω του αέρα και μόλις είδαν τα σκούρα με τους απανωτούς θανάτους και τον αφανισμό των χωριών τους, έγιναν τελικά οι ίδιοι θύματα της "πρωτοβουλίας" τους!

Κι όλα αυτά επειδή δεν έχουμε κτηματολόγιο και δασολόγιο. Evil or Very Mad

Τέλος, να σημειώσω τον εύλογο φόβο πολλών, να ανακαλύψαμε δηλαδή νέα μόδα, και κάθε φορά πριν τις εθνικές εκλογές να προκαλούμε μόνοι μας μαζικές καταστροφές, ευελπιστώντας σε γενναίες (ως υπερβολικές) κινήσεις αποκατάστασης από την πολιτεία, ή ακόμα ρευστό, φορολογικές ατέλειες, χαμηλά δάνεια κλπ.
Ικανούς μάς έχω, απλά δεν θέλω να το πιστέψω.... Crying or Very sad
Διότι αν όλος αυτός ο πακτωλός χρημάτων που έπεσε στους πυρόπληκτους από πολιτεία, ΕΕ, τηλεμαραθώνιους (συν τις δωρεές κάθε -μα κάθε- είδους απλών πολιτών και πλουσίων), πάει τελικά στους δικαιούχους, τότε εύλογα μπορώ να υποθέσω ότι σε καναδυό χρόνια η Ηλεία θα είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με ό,τι ένα μήνα πριν.
Τουλάχιστον ως προς τις υποδομές. Για το περιβάλλον δεν το συζητάμε καν, αλλά έτσι κι αλλιώς το περιβάλλον πολύ λίγο φαίνεται να μας απασχολεί, ούτως ή άλλως...

Κατάπτωση, καλά το είπες. Έχουν συντριβεί τα πάντα! Και η πολιτεία (ως εξουσία), αλλά κυρίως εμείς... Και την απόδειξη θα την δούμε σε μια βδομάδα από σήμερα. Οι απίστευτα μαζικές συγκεντρώσεις των δυο μεγάλων, μόλις 10 μέρες μετά την καταστροφή, δείχνουν τουλάχιστον γενικευμένη αναισθησία.
Δηλαδή δεν υπάρχει λαός σαν κι εμάς, τέρμα και τελείωσε!

Και αυτά ας τ' ακούνε όσοι ισχυρίζονται πως τελικά η ευθύνη δεν ανήκει σ' εμάς, αλλά στους.... συνομώτες και τους κακούς ξένους που θέλουν ντε και καλά να μας εξαφανίσουνε.... Evil or Very Mad

ΥΓ: Και κάτι ακόμα, για όσους αρέσκονται σε στατιστικές και μετράνε τις ανθρώπινες ζωές ως απλά νούμερα. Έτσι, για να μην λένε ότι τους παραπληροφορούμε δηλαδή, για να κάνουν τα κουμάντα τους και να λογαριάσουν πόσες ψήφοι θα τους λείψουν:
Οι φετινοί νεκροί από τις πυρκαγιές δεν ήταν 66. Ήταν 76. Μην ξεχνάτε τους 10 της Αιγιαλείας και του Ρεθύμνου.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Sep 10, 2007 7:24 am    Post subject: Reply with quote

Δυο παρατηρήσεις πριν πάω για δουλειά:

1. Αν τη φωτιά την έβαλαν οι ίδιοι οι Ηλειοι και τους ξέφυγε (πολύ πιθανό με τέτοιο αέρα) τότε μιλάμε για το απόλυτο instant carma. Αυτό το σενάριο στέκει ίσως και κατάτι περισσότερο από πέμπτες φάλαγγες, όσο και εάν ακόυγεται βλάσφημο πάνω από τα αποκαϊδια που μόλις έπαψαν να αχνίζουν.

2. Έφτασαν τα θύματα τα 76; Εγώ είχα μείνει στα 74...

Τέλως πάντων, αυτά για την ώρα, αν και αν ισχύει το #1, τότε definitely πρέπει να αρχίσω να ψάχνω να μεταναστέψω, κάπου. Ϊσως στα περίχωρα του Cork στην Ιρλανδία.

Μας αγαπάνε αυτοί από ότι θυμάμαι... Ίσως και περισσότερο από όσο αγαπάμε εμέις τους εαυτούς μας Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Sep 10, 2007 1:07 pm    Post subject: Reply with quote

gm2263 wrote:

2. Έφτασαν τα θύματα τα 76; Εγώ είχα μείνει στα 74...

Ναι, Γρηγόρη. Για κάποια στιγμή η λίστα των νεκρών έδειχνε να σταθεροποιείται στους 64, ωστόσο προστέθηκαν λίγο αργότερα και δυο εγκαυματίες που τελικά δεν τα κατάφεραν.
Μάλιστα, κάπου άκουσα ότι προχτές υπέκυψε κι ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής ανεβάζοντας τον αριθμό στους 67, αλλά δεν το διασταύρωσα.
Στο μεταξύ, αν βάλεις το σχετικό κριτήριο στο Google θα βρεις δεκάδες άρθρα σχετικά με τον τελικό αριθμό των νεκρών.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Thu Sep 13, 2007 5:44 pm    Post subject: Reply with quote

Den 3erw an ali8evei afto to ar8ro, oute gnwrizw an yparxei periptwsi katapatisis dasikis ektasis se oti anaferetai edw: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=831556&lngDtrID=244

Alla an isxyei, tote Y....mallon to senario sou peri symmetoxis to twn ntopiwn stous emprismous pairnei megalyteres pi8anotites....
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Fri Sep 28, 2007 10:26 am    Post subject: Reply with quote

Ο νέος απολογισμός της καμμένης έκτασης κατεβάζει το ύψος στα 1.772.654 στρέμματα συνολικά. Από αυτά, τα 975.179 αφορούν δασικές εκτάσεις και τα υπόλοιπα αγροτικές καλλιέργειες.

Ευτυχώς, γιατί οι συνήθεις ύποπτοι της παραπληροφόρησης σε αυτή τη χώρα (τα ΜΜΕ) ανέβαζαν τους αριθμούς σε δυσθεώρητα ύψη. Ακούγαμε ιστορίες για 4.000.000 στρέμματα, για το 1/8 της δασικής έκτασης της χώρας και άλλα ευτράπελα. Τα οποία βέβαια έσπευσαν να εκμεταλλευτούν και να αναπαράγουν ως δεδομένα και οι πολιτικοί μας.
(Η Ελλάδα έχει 40 με 50 εκ στρέμματα δάσικες εκτάσεις και 25 εκ στρέμματα δάση)

To πρόβλημα βέβαια παραμένει ότι η καταστροφή δεν ήταν διάσπαρτη σε όλη τη χώρα, αλλά ορισμένες περιοχές της Πελοποννήσου κάηκαν ολοκληρωτικά.

Η καταγραφή των καμένων περιοχών έγινε από ειδική επιστημονική ομάδα του WWF που επισκέφτηκε την Πελοπόννησο σε συνδυασμό με επεξεργασία δορυφορικών εικόνων που πραγματοποίησαν οι ερευνητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.


Τα ΝΕΑ
Ελευθεροτυπία
H Ημέρα

Τι ορίζεται ως δασος σύμφωνα με το νόμο.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Fri Sep 28, 2007 3:40 pm    Post subject: Reply with quote

1.772.654 στρέμματα ειναι μονο στην Πελοποννησο. Συνολικα ποσα καηκαν φετος πανελλαδικα; Μηπως σε αυτο τον αριθμο αναφερονται τα ΜΜΕ οταν μιλανε για 4εκ; Αλλα και παλι ο αριθμος φανταζει υπερβολικα μεγαλος.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Nassos
Full Member
Full Member


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 347

PostPosted: Fri Sep 28, 2007 7:21 pm    Post subject: Reply with quote

Το πιο πιθανόν είναι τα 4,000,000 να αναφέρονται στο σύνολο των καμμένων στρεμάτων τη τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα.

(Τα κανάλια λένε ό,τι θέλουν γιατί θέλουν να κάνουν το χατήρι στην AGB)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Fri Sep 28, 2007 7:52 pm    Post subject: Reply with quote

Ναι, αφορούν μόνο την Πελοπόννησο, αλλά οι συνολικές πυρκαγίες σε ολόκληρη την υπόλοιπη χώρα έκαψαν υποπολλαπλάσια έκταση (νομίζω δεν ξεπερνούν τις 100.000 στρέμματα - πολύ συνηθισμένο νούμερο).



Βέβαια το σημαντικό είναι το μεγάλο ποσοστό δάσους που καταστράφηκε σε συγκεκριμένες περιοχές.


Το δάσος και η λίμνη Καϊάφα, όπου κάηκε το 22,5% της προστατευόμενης περιοχής (7.577), η Ολυμπία, όπου κάηκε το 21,3% της περιοχής (670), το οροπέδιο Φολόης με απολογισμό 29.943 καμένα στρέμματα (30,7%), το όρος Ταϋγετος με 86.542 καμένα στρέμματα (16,3%), το όρος Πάρνωνας με 45.066 καμένα στρέμματα (8,1%), τα όρη Μπαρμπάς και Κλωκός και το Φαράγγι Σελινούντα με καμένο το 50,4% (30.476 στρέμματα) και το Φαράγγι Βουραϊκού με το 29,2% της προστατευόμενης περιοχής καμένο (6.362).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Fri Sep 28, 2007 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

den 3erw pou to eides afto gia ta 100.000 stremmata, alla den yparxei kamia periptwsi estw kai na aggizei tin pragmatikotita afto to noumero.
Mono sto aigio kaikan peripou 300.000.
Gia na mi milisoume gia to Pilio, to Re8ymno, tin Korin8o, tin Parni8a, to Viko kai ti 8esprotia opou epiasan fetos megales pyrkagies.
Apla koita3te to xarti kai metriste me to mati...
http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subsets/?AERONET_FORTH_CRETE/2007241/AERONET_FORTH_CRETE.2007241.aqua.250m.jpg
http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subsets/?AERONET_Thessaloniki/2007267/AERONET_Thessaloniki.2007267.aqua.250m.jpg

Elpizw na min exoume pali kai fetos to idio senario opou alla leei i dasiki kai alla i pyrosvestiki. Giati 3eroume pou 8a katali3ei....
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 1:46 am    Post subject: Reply with quote

Καταρχάς το Αίγιο ανήκει στην Πελοπόννησο.

Με το μάτι στους χάρτες δεν είδα τίποτα ιδιαίτερο εκτός Πελοποννήσου.

Το νούμερο 100.000 δεν είναι ακριβές προφανώς. Αναφέρομαι σε τάξη μεγέθους. Ίσως θα ήταν σωστότερο να έγραφα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα (όσα δηλαδή καίγονται - και θα καίγονται - και κάθε χρόνο).

Η συνολική καμμένη έκταση δεν έχει αναρτηθεί από κάποιο φορέα έγκυρων μετρήσεων.

Οι μεγάλες φωτιές που γνωρίζουμε, είναι της Πάρνηθας με 37.000 στρέμματα.
Επιπλέον οι φωτιές στην Εύβοια κατέστρεψαν 200.000 στρέμματα συνολικά χωρίς διαχωρισμό αγροτικής και δασικής έκτασης. Βλέποντας το χάρτη πρόκειται για περιοχές ευτυχώς, σε αντίθεση με την Πάρνηθα, με αραιή βλάστηση και κυρίως ελαιόδεντρα και όχι δάση).

http://www.arthro24.gr/images/aliveri_fire.jpg
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=38.365483,24.059887&spn=0.059894,0.173035&t=k&z=13&om=1


http://www.arthro24.gr/images/styra_fire.jpg
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=38.176132,24.225883&spn=0.060051,0.173035&t=k&z=13&om=1
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Oct 01, 2007 6:56 am    Post subject: Reply with quote

Πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη!!!

Καίει λένε σε χαράδρα ΑΛΛΑ ξέρω 'γω βρε παιδιά δεν είναι λίιιιιγο... αλλόκοτο να υπάρχει η όποια φωτιά σε εξέλιξη την... 1η Οκτωβρίου;

Τι κάναμε στον πλανήτη μας ήθελα να ήξερα...
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Tue Oct 16, 2007 1:43 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.youtube.com/watch?v=eXFexVSXOQE

Τι έγινε ρε παιδιά? Ποιός έσβησε τα φώτα? Ξέρει κανείς τη συνέχεια?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Oct 16, 2007 2:09 pm    Post subject: Reply with quote

Την είχα δει την εκπομπή και πραγματικά ήταν τόσο κραυγαλέα τα επιχειρήματα που έκλεισα την τηλεόραση για να μην εκνευριστώ.

Είναι τέτοιος ο φαύλος κύκλος, που οριοθετείται από το κράτος, τους πολίτες και τα ΜΜΕπιβολής που θα συμβαίνουν όχι μόνο αυτά αλλά και χειρότερα.

Η αποτελεσματική λύση είναι να δοθεί κατάλληλη απάντηση στις κάλπες αλλά δυστυχώς τα ΜΜΕ που τώρα φαίνονται οι "ευαίσθητοι" της υπόθεσης, θα πάρουν το πακετάκι τους, το ίδιο και το παράρτημα τους(δημοσκόποι) από τους εντεταλμένους ένοχους(πολιτικοί) και δεν θα αλλάξει τίποτε τελικά.

Όσο για τους πολίτες, ως ένα σημείο ευθύνονται αλλά από εκεί και πέρα όπως προείπα επειδή δεν είναι και πολύ πεπαιδευμένοι κατευθύνονται και αναγκάζονται να συντηρούν το πρόβλημα, με κάποιο πρόσκαιρο αντίτιμο(πελατειακές σχέσεις).
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Tue Oct 16, 2007 8:55 pm    Post subject: Reply with quote

Ειδα τη δευτερη (εξαιρετικη) εκπομπη του Ευαγγελατου πανω στο ιδιο θεμα την προηγουμενη εβδομαδα και πραγματικα εφριξα. Το συμπερασμα ειναι απλο: δεν υπαρχει ελπις.... Sad

Οι παντες ειναι μεσα στο κολπο οσον αφορα την καταπατηση αναδασωτεων καμμενων περιοχων: βουλευτες που βοηθουν στον αποχαρακτηρισμο αναδασωτεων περιοχων, εργολαβοι, πολεοδομια, δημοι, αστυνομια. Η διαφθορα τσακιζει κοκκαλα και δεν μπορω να φανταστω πώς μπορει, εστω, να περιοριστει.

Κανονικα μετα απο τα ντοκουμεντα που παρουσιασε ο Ευαγγελατος (πχ. καποια αλλη διεθυντρια πολεοδομιας ειχε κτισει σε αναδασωτεα περιοχη) θα επρεπε να ειχε βουιξει ο τοπος, να εχουν ξεσηκωθει τα ΜΜΕ κτλ. Τι εγινε; Τιποτα απολυτως. Συνεχιζουμε κανονικα τον υπνο του δικαιου και το ενα μετα το αλλο τα περιαστικα δαση καταπατωνται. Αν καταφερουν να κτισουν και την Παρνηθα μετα τον χαμο που εγινε τοτε πραγματικα πρεπει να το παρουμε αποφαση οτι τα δισεγγονα ή τρισεγγονα μας για να δουν δασος θα πρεπει να βγουν εξω απο την Αττικη.

Βεβαια για το οτι δεν εγινε σαλος μετα τις δυο αυτες εκπομπες φταιει και το προχωρημενο της ωρας που δειχνεται η εκπομπη. Δεν καταλαβαινω γιατι ξεκινα στις 12 και τελειωνει στις 2.30 τα ξημερωματα! Ποσοι θα την παρακολουθησουν τετοια ωρα; Ειναι μια απορια που εχω και σκοπευω να παρω τον Αντεννα να μαθω.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 2392
Location: Naousa/Athens

PostPosted: Wed Oct 17, 2007 4:28 pm    Post subject: Reply with quote

Dimiskour wrote:

Οι παντες ειναι μεσα στο κολπο οσον αφορα την καταπατηση αναδασωτεων καμμενων περιοχων: βουλευτες που βοηθουν στον αποχαρακτηρισμο αναδασωτεων περιοχων, εργολαβοι, πολεοδομια, δημοι, αστυνομια. Η διαφθορα τσακιζει κοκκαλα και δεν μπορω να φανταστω πώς μπορει, εστω, να περιοριστει.


Και το χειρότερο είναι ότι μέσα στο κόλπο είναι και οι πολίτες.
Και αυτοί που αγανακτούν,δεν το κάνουν διότι σκέφτονται το δάσος,αλλά διότι δεν είναι οι ίδιοι στην θέση του καταπατητή.
Δηλαδή ο άλλος δεν λέει απο μέσα του:Ρε τι έκανε ο καριόλης?"
αλλά λέει:"Γιατί δεν το πήρα πρέφα ρε γαμώτο,να το είχα καβατζώσει το οικοπεδάκι".
Βέβαια όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Sun Oct 21, 2007 9:17 pm    Post subject: Reply with quote

Προφανώς έχετε ακούσει για την επερχόμενη κακοκαιρία. Το meteoalarm.eu έχει βάψει κόκκινη όλη την Ελλάδα.

(και ο Θεός βοηθός...)

Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Wed Oct 24, 2007 1:06 pm    Post subject: Reply with quote

Η Καλιφόρνια φλέγεται.

Περισσότεροι από 500.000 κάτοικοι της Καλιφόρνιας έχουν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά εξακολουθεί να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της.
Περισσότεροι από 8.000 πυροσβέστες με τη συνδρομή 90 ελικοπτέρων και πυροσβεστικών αεροσκαφών δίνουν μάχη με τις φλόγες που εκτείνονται σε 16 μέτωπα, από το Σαν Ντιέγκο έως τα σύνορα με το Μεξικό.
Συνολικά, περισσότερα από 1.660 τετραγωνικά χιλιόμετρα (1.660.000 στρέμματα) δασικών εκτάσεων έχουν καεί, σύμφωνα με πηγή της τοπικής κυβέρνησης.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/24/1429170.htm

Αυτοί είναι καλύτεροι και από εμάς!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Sat Nov 10, 2007 7:24 pm    Post subject: Reply with quote

Εκπληκτικός καιρός σήμερα.

Το πρώι γύρω στις 8 που βγήκα από το σπίτι έβρεχε αλλά είχε ακόμα ζέστη (14 έδειχνε το αμάξι).

Μέχρι να γυρίσω από το σουπερ μάρκετ (δήλαδή το πολύ 9 - 9:20) το γύρισε σε πολύ δυνατό άνεμο και η θερμοκρασία έπεσε στους 7.

Κατά τις 11 έριξε λίγο χιονόνερο. Στην 1 βγήκε και ο ήλιος αλλά συνεχίζει να φυσά ο 'πετρελαιοφάγος' Βαρδάρης.
Back to top
View user's profile Send private message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Mon Nov 12, 2007 12:01 pm    Post subject: Reply with quote

Μιλάμε για τραγικές εναλλαγές. Σάββατο 2 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας είχε ήλιο και 16 βαθμούς. Μέσα σε 2,5 ώρες η θερμοκρασία είχε φτάσει στους 11, με (σύντομη) καταιγίδα και φοβερά δυνατούς ανέμους, οι οποίοι κόπασαν μετά από περίπου 1,5 ώρα. Κυριακή ήταν χαρά Θεού, όπως και σήμερα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Mon Nov 12, 2007 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

Πριν 3 μερες 3 χωρες ( Αγγλια , Ολλανδια και Γερμανια ) αντιμετωπισαν πολλες πλημμυρες.
Αυτες ερχονταν απο ... Βορειο Πολο Confused
Αυτο με ανησυχει πολυ...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Psilalonitis-1982
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Dec 2005
Posts: 616
Location: Πατρα

PostPosted: Mon Nov 12, 2007 12:57 pm    Post subject: Reply with quote

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_11/11/2007_248589

Οικοδομικοί συνεταιρισμοί τεμαχίζουν όλη την Πεντέλη
(και τη καμενη)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
UWG
Senior Member
Senior Member


Joined: 24 Feb 2004
Posts: 513
Location: Atlanta USA

PostPosted: Wed Dec 05, 2007 5:46 pm    Post subject: Reply with quote

Arthro apo ta simerina NEA lei pos....

"Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το πόρισμα προτείνει την αγορά 2 ή 3 ρωσικών Β-200 και 7 έως 8 Καναντέρ CL-415 (θα παραδοθούν το 2009)!"

Ean then kano lathos tha eimaste e proti ditiki xora pou tha exei agorasi rosika aeroplana an odos ta agorasoume.


Telos, xreiazomaste odos kainourgia aeroplana e apla leipi h sidirisi kai organosi tou eilikou pou diatheti eidi h pyrosbestiki ypiresia;

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20071205&nid=6778634&sn=&spid=876


Merikes plirofories gia to Be-200...(17-23 mil. USD per plane analoga me tis mixanes)
http://www.aerospace-technology.com/projects/beriev_be-200/

http://www.zap16.com/civ%20fact/civ%20Beriev%20Be-200.htm

CL-415 (31 mil. USD per plane)
http://www.geocities.com/CollegePark/Residence/9541/415/415.html
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Next
Page 15 of 19

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr