Γήπεδο Αχαρναϊκού
Χωρητικότητα: 4.450 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Αν θέλετε να πάτε στο γήπεδο  -  Χρήσιμα links
Το γήπεδο βρίσκεται στις Αχαρνές (Μενίδι), μία περιοχή 12 περίπου χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της Αθήνας. Για να φτάσετε εκεί με αυτοκίνητο, ο καλύτερος τρόπος είναι χρησιμοποιώντας την Αττική Οδό. Θα πρέπει να βγείτε από αυτή στην έξοδο 7, προς Αχαρνές μέσω της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Οδηγώντας προς τα βόρεια θα φτάσετε στο κέντρο των Αχαρνών μετά από 1,5 χλμ.
Ο δρόμος εδώ στρίβει ελαφρά προς τα δεξιά. Εσείς θα πρέπει έπειτα από 200 μέτρα να στρίψετε πάλι δεξιά στην οδό Φιλαδελφείας (προς "Νέα Φιλαδέλφεια") και να περάσετε πάνω από τις γραμμές του τρένου. Αμέσως μόλις περάσετε το γεφυράκι κάντε διαγώνια δεξιά στην οδό Θηβαίου και θα φτάσετε έξω ακριβώς από το γήπεδο έπειτα από 300 μέτρα.

Μπορείτε πάντως να πάτε ως εκεί εύκολα και με λεωφορείο. Το Γ9 (αφετηρία από την οδό Χαλκοκονδύλη) κάνει στάση έξω από το Δημαρχείο των Αχαρνών, επί της Φιλαδελφείας. Από εκεί το γήπεδο απέχει μόλις 100 μέτρα. Ένας άλλος τρόπος πρόσβασης είναι το τρένο. Από το σταθμό Λαρίσης πάρτε το τρένο για τη Χαλκίδα και κατεβείτε στις Αχαρνές. Στο γήπεδο θα πάτε με τα πόδια μέσα σε 10 λεπτά, μιας και απέχει 900 μέτρα από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Όποιο μέσο πάντως κι αν επιλέξετε, συμβουλευθείτε για τη βοήθειά σας το χάρτη που παρέχεται πιο πάνω.
Κτίστηκε το: 1953 (Τελευταία ανακατασκευή το 1987)
Ρεκόρ θεατών: 6.750 (Αχαρναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα, την περίοδο 1970-71)
Έδρα: Αχαρναϊκός (Football League)
Πληροφορίες: Το Γήπεδο του Αχαρναϊκού (επίσημη ονομασία "Δημοτικό Γυμναστήριο Αχαρνών") διαθέτει μία μεγάλη βόρεια κερκίδα και μία μικρότερη νότια. Η τελευταία έχει ένα παράξενο τριγωνικό σχήμα λόγω της στενότητας του χώρου προς εκείνη την πλευρά. Το γήπεδο άρχισε να παίρνει τη σημερινή του μορφή το 1978, όταν κτίστηκε το κεντρικό τμήμα της βόρειας εξέδρας. Η μικρή νότια κατασκευάστηκε το 1983, ενώ το 1987 προστέθηκαν τα δύο πλαϊνά κομμάτια της βόρειας κερκίδας. Σήμερα πλέον το γήπεδο διαθέτει πλαστικά καθίσματα στο κεντρικό τμήμα της βόρειας εξέδρας, το οποίο επίσης είναι και στεγασμένο, αλλά και προβολείς.

Το γήπεδο ανήκει στο Δήμο Αχαρνών.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Γήπεδο του Αχαρναϊκού (δεξιά η βόρεια και αριστερά η νότια εξέδρα)
Η βόρεια (κύρια) εξέδρα του γηπέδου
Αριστερά η μικρότερη νότια κερκίδα